اخبار کارگری
نسان نودینیان
داوود رفاهی
اخبار اعتراضات كارگری
ششمین تجمع اعتراضی كارگران نساجی مازندران در مقابل نهاد ریاست جمهوری
صبح امروز دوشنبه سیزدهم آذر، حدود ٢٠٠ نفر از کارگران کارخانه نساجی مازندران به نمایندگی از ٨٠٠ کارگر این كارخانه برای ششمین بار طی یك سال اخیر در اعتراض به پرداخت نشدن ٢٧ ماه حقوق و مطالبات معوقه و همچنین عدم بازگشایی این کارخانه در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.
با ضرب و شتم كارگران را متفرق كردند. گفتنی است، در اواخر ماه گذشته کارگران کارخانه نساجی مازندران، نماینده سرمایه گذار و خریدار خارجی کارخانه با اطلاع برخی مسئولان کشوری و استانی در خصوص بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه کارگران توافق کرده بودند.
به موجب این توافق نماینده کارفرمای خارجی کارخانه نساجی مازندران متعهد شده بود تا ١٠ آذرماه ٢ میلیارد تومان بابت بخشی از مطالبات معوقه کارگران پرداخت کند و همزمان کارخانه را بازگشایی کند.
همچنین به موجب این توافق دولت متعهد شده بود تا در صورت عملی شدن تعهدات کارفرماٰ، مبلغ ٢ تا ٣ میلیارد تومان تسهیلات بابت پرداخت طلب باقیمانده کارگران فراهم کند.
یکی از کارگران نساجی مازندران در این باره گفت: از آنجا که در خصوص بدقولی نماینده کارفرما هیچ کسی پاسخگو نبود شب گذشته حدود ٢٠٠ نفر از کارگرا کارخانه به نمایندگی از همه همکاران شاغل و بازنشسته خود برای پیگیری خواستههای صنفی به تهران آمدند.
تجمع کارگران در پیرانشهر
٣٠٠ کارگر تحت پوشش بیمه بیکاری در پیرانشهر که بعلت عدم دریافت مطالبات خود از شرکت بیمه تجمع کرده بودند با دخالت نیروهای امنیتی متفرق شدند. چهارشنبه ٨ آذر، حدود ٣٠٠ کارگر که تحت پوشش بیمه بیکاری قرار دارند، در اعتراض به عدم دریافت حقوق بیکاری خود، در مقابل اداره بیمه پیرانشهر تجمع نمودند. این کارگران که ٨٠ روز است حقوق بیکاری خود را دریافت نکردهاند، ابتدا از سوی پرسنل بیمه تهدید شدند که اگر محل را ترک نکنند، بازداشت خواهند شد. پس از اینکه قریب یک ساعت از تجمع این افراد گذشت، مامورین امنیتی محل را محاصره کرده و با ضرب و شتم، کارگران معترض را متفرق نمودند. گفتنی است، ٣٩٠ کاگر از اداره بیمه تأمین اجتماعی پیرانشهر حقوق بیکاری دریافت میکنند که این حقوق بیش از ٨٠ روز است که پرداخت نشده است.
***
٢٤٠٠ کارگر کارخانه پروفیل ساوه و نورد لوله صفا در اعتراض به شش ماه حقوق معوقه از روز یکشنبه تا کنون در اعتصاب به سر می برند.
کارگر کارخانه نورد لوله صفا از صبح روز یکشنبه ٥ آذر در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای شان دست از کار کشیدند و در اقدامی مشابه از شب یکشنبه کارگران شیفت شب کارخانه پروفیل ساوه نیز دست به اعتصاب زدند. این دو کارخانه در شهرستان ساوه متعلق به یک کارفرماست و ٢٤٠٠ کارگر این کارخانه ها شش ماه است دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، حدود ساعت ١٢ ظهر روز سه شنبه تعدادی از مسئولین فرمانداری، نیروی انتظامی و اداره کار شهرستان ساوه به میان کارگران اعتصابی در کارخانه لوله صفا آمدند و به کارگران اظهار داشتند از آنجا که یکماه از دستمزد معوقه شما به حسابهایتان واریز شده است می باید به اعتصاب پایان دهید و بر سرکارهایتان باز گردید. اما کارگران بطور متحدانه ای اعلام کردند ما نه یکماه بلکه شش ماه دستمزد معوقه داریم و تا دریافت همه دستمزدهای خود بر سرکارهایمان باز نخواهیم گشت. همچنین کارگران با شروع صحبت مسئولین اداره کار فریاد زدند رستمی [صاحب کارخانه] سیرتان کرده و ماشینهای آنچنانی زیر پایتان انداخته و… و سپس بطور یکپارچه شعار دادند جیره خوار رستمی حیا کن، حیا کن! بنا بر این گزارش کارگران اعتصابی کارخانه نورد لوله صفا روز سه شنبه ضمن بستن درب انبارهای کارخانه برای جلوگیری از خروج کالا، با روشن کردن لاستیک در مقابل درب کارخانه دست به تجمع زدند و مانع ورود و خروج ماشینها به کارخانه شدند. از سوی دیگر با آغاز اعتصاب توسط کارگران شیف شب کارخانه پروفیل ساوه، کارگران شیفت روز نیز بطور متحدانه ای به این اعتصاب پیوستند و خواهان پرداخت فوری دستمزدهای معوقه خود شدند. با شروع اعتصاب توسط این کارگران کارفرما دستمزد خرداد ماه این کارگران را به حسابشان واریز کرد و تلاش نمود با پرداخت یکماه از شش ماه دستمزد معوقه، آنان را بر سر کارهایشان بازگرداند. اما کارگران بطور یکپارچه ای خواهان پرداخت تمامی دستمزد معوقه خود شده و به اعتصاب ادامه دادند. بر اساس این گزارش اعتصاب کارگران هر دو کارخانه پروفیل ساوه و نورد لوله صفا همچنان ادامه دارد و کارفرمای این دو کارخانه در اقدامی جدید برای مقابله با اعتصاب کارگران، بعد از ظهر روز سه شنبه به کارگران پروفیل ساوه اعلام کرد کارخانه تعطیل است و از فردا کسی بر سر کارش نیاید کارگران نیز اعلام کرده اند چنانچه فردا از ورودشان به کارخانه ممانعت بعمل آید در مقابل فرمانداری شهرستان ساوه دست به تجمع اعتراضی خواهند زد.
***
اعتراض کارکنان ورزشگاه آزادی به عدم پرداخت٣ماه حقوق شان
٨آذر،کارکنان خدماتی ورزشگاه آزادی به علت عدم پرداخت حقوق خود معترض شدند. برپایه این گزارش، حدود ١٥٠ نیروی شرکتی که در ورزشگاه آزادی خدماتی از قبیل آمادگی چمن ورزشگاه، مهیا کردن شرایط ورزشگاه را بر عهده دارند نسبت به عدم پرداخت حقوق ٣ ماه خود معترض هستند. برخی از آنها پس از پایان دیدار تیمهای استقلال و فولاد نسبت به این موضوع معترض بودند و عنوان کردند حقوق ٣ ماه آنها پرداخت نشده و ٢ ماه هم نصف و نیمه پرداخت شده است. ما خواستاریم که صدایمان به گوش مسئولان برسد تا به این موضوع رسیدگی کند. این موضوع در حالی است که چندی پیش توپ جمع کنهای ورزشگاه آزادی نسبت به عدم پرداخت حقوق خود معترض بودند.
***
یک هفته از آغاز اعتصاب کارگران کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا گذشت
اتحادیه آزاد کارگران ایران: امروز یازدهم آذر ماه اعتصاب ٢٤٠٠ کارگر کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا هفتمین روز خود را پشت سر گذاشت. این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت شش ماه از دستمزدهای خود از روز پنجم آذر دست به اعتصاب زده اند. در دومین روز اعتصاب این کارگران کارفرما فقط یکماه از دستمزدهای معوقه آنان را به حسابشان واریز کرد و از پرداخت ٥ ماه دیگر از دستمزد معوقه آنها خودداری نمود به همین دلیل کارگران هر دو کارخانه پروفیل ساوه و نورد لوله صفا تا امروز به اعتصاب خود ادامه داده اند. در طول روزهای گذشته ١٢٠٠ کارگر کارخانه صفا که بدنبال آغاز اعتصاب در مقابل درب کارخانه دست به تجمع زده بودند با درخواست فرماندار ساوه و دیگر مسئولین این شهر به تجمع خود در مقابل کارخانه پایان دادند اما دست از اعتصاب نکشیدند. از سوی دیگر کارفرمای این دو کارخانه برای به شکست کشاندن اعتصاب کارگران در پروفیل ساوه در همان روز اول اعتصاب به آنان اعلام کرد کارخانه تعطیل است و کارگران نیز اعلام کردند چنانچه کارفرما آنان را به کارخانه راه ندهد دست به تجمع در مقابل فرمانداری شهر ساوه خواهند زد. بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز تعدادی از کارگران پروفیل ساوه در میدان شهرداری این شهر دست به تجمع زدند اما از آنجا که تا ساعت یازده صبح هیچیک از مسئولین کارخانه و یا مسئولین دولتی شهر ساوه توجهی به تجمع اعتراضی این کارگران در میدان شهرداری نکردند آنان تجمع خود را به مقابل فرمانداری ساوه کشاندند. بدنبال این تجمع مسئولین فرمانداری با حضور در میان کارگران به آنان وعده دادند روز دوشنبه رستمی صفا کارفرمای کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا را احضار خواهند کرد تا در مورد خواستهای کارگران تصمیمات لازم اتخاذ شود که بدنبال این وعده کارگران به تجمع خود در مقابل فرمانداری ساوه پایان دادند.
حقوق و دستمزدهای پرداخت نشده
کارکنان “تخت سلیمان” هفت ماه حقوق دریافت نکرده اند
به گزارش ٣٠نوامبر موکریان و به نقل از منابع محلی، چهل نفر از کارگران وکارشناسان بخش های مرمت،پژوهش وراهنمای مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب ماه هاست منتظر دریافت حقوق ودستمزدهای معوقه خود هستند اما تاکنون موفق به در یافت آن نشده اند . یکی از کارکنان مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب در این زمینه اظهار نمود:با وجود اینکه سالانه بیش از یک میلیارد ریال اعتبار به بخش های مختلف این مجموعه تخصیص می یابد اما معلوم نیست مسوولان این محوطه باستانی به چه دلیل از پرداخت حقوق کارکنان وکارگران این مجموعه خودداری می کنند. وی تاکید کرد :در پیگیری هایی که کارکنان در خصوص دریافت حقوق معوقه خودانجام داده اند مسائلی همچون وجود اختلاف وعدم هماهنگی بین مدیران مجموعه تخت سلیمان ومسوولان سازمان میراث فرهنگی وگردشگری آذربایجان غربی در خصوص اعتبارات پرداخت حقوق کارکنان مطرح شده است.
این کارگر با ابراز نگرانی از وضعیت شغلی ومعیشتی خانواده خود می گوید:هیچ یک از مسوولان ذیربط به مشکلات معیشتی کارکنان توجهی نمی کنند وهر روز وعده ای می دهند که عملی نمی شود و ما همچنان در انتظار تصمیم وتدبیر مسوولان مجموعه برای رفع مشکلات مالی وصنفی خود هستیم.مجموعه آثار باستانی تخت سلیمان در ٤٢ کیلومتری شمال شرقی شهرستان تکاب درجنوب استان آذربایجان غربی قرار دارد.
***
عدم پرداخت مطالبات٦٠٠ کارگر کارخانه تولید الیاف و اسفنج شیروان ازسال١٣٨٤
به گزارش ١٠آذرمهر، بزرگترین واحد تولیدی الیاف شرق کشور یعنی کارخانه تولید الیاف و اسفنج شیروان که از سال ١٣٤٣ تاسیس شده بود و سالیان دراز تحت عنوان الیاف خراسان فعالیت میکرد، از ١٠ سال پیش در سراشیبی سقوط افتاد و پس از چند سال نیز سازمان خصوصی سازی این کارخانه را ورشکسته اعلام کرد. در آن زمان حدود ٦٠٠ کارگر این کارخانه درخواست دریافت مطالبات خود از این کارخانه را کردند و کارخانه نیز به علت ورشکستگی از پرداخت معوقات این افراد عاجز بود.
سهامدارن خصوصی این کارخانه منتظر ماندند تا با لطایف الحیل مطالبات کارگران و بدهی افرد تسویه شود، مطالباتی که حتی فروش آپارتمانهای مشهد و دو موتور ژنراتور کارخانه نیز نتوانست آنها را تسویه کند و سرانجام نیز دادگستری حکم فروش لوازم و تجهیزات کارخانه را با هدف تسویه بدهی افراد صادر کرد. بعدها در روند پرداخت بدهی کارکنان این کارخانه مشکلاتی پیش آمد و پرداخت بدهی برخی افراد به تعویق افتاد، تعویقی که تاکنون ادامه داشته و با وجود وعده های مختلف مبنی بر تسویه این بدهی ها، در عمل اتفاق چندانی روی نداده است. برخی از کارشناسان همچنان اعتقاد دارند که ورشکسته شدن این واحد تولیدی، اقدامی هدفمند بود، به این صورت که مالکین خصوصی این کارخانه(پس از خصوصی شدن آن) از همان اول هدفشان تغییر کاربری این زمین ١٤ هکتاری و ساخت و سازهای سودآور در آن بود؛ چرا که زمین در محدوده شهری قرار داشت و روز به روز نیز با استان شدن خراسان شمالی و مرکز شهرستان شدن شیروان بر قیمت آن افزوده میشد
***
کاهش حقوق کارکنان آب منطقه تهران
نزدیک به سه ماه است که شرکت اقدام به کسر حقوق کارمندان و کارگران به خصوص مدت معین ها و شرکتی ها می کند. در واقع هر بار بین ١٨٠ تا ٢٠٠ هزار تومان بنا به دلایل مختلف و شکل های مختلف کسر می شود که با این وضعیت اقتصادی و تورم و گرانی ها واقعا پرسنل این شرکت مهم را در بحران قرار داده است. تازه خبرهایی هم هست که ماه های آینده بیشتر از این ها کسر خواهد شد.
***
عدم پرداخت دستمزد ارزی بیش از ١٥٠٠ کارگر دریایی
بعد از اعتراض کارگران، به آنها پیشنهاد شده است تا حقوق خود را به ریال و با نرخ دلاری ٢٢٥٠٠ ریال دریافت کنند که باز هم کارگران درخواست مذکور را قبول نکرده و بر خواستهٔ به حق خود مبنی بر دریافت دستمزدشان به دلار مصر هستند. این گزارش حاکیست،دستمزد بیش از ١٥٠٠ کارگر دریایی شرکتهای کشتیرانی جمهوری اسلامی، شرکت ملی نفتکش و شرکت کیش راه آبی که باید حقوق خود را به دلار دریافت کنند پرداخت نشده است. هنگامی که پرسنل این شرکتها برای دریافت حقوق خود مراجعه میکنند به آنها گفته میشود که چون دلار نداریم حقوق شما را به ریال و مطابق نرخ بانک مرکزی (هر دلار ١٢٥٠٠ ریال) پرداخت میکنیم اما پرسنل از دریافت آن سر باز زده و به این موضوع اعتراض میکنند. بعد از اعتراض کارگران، به آنها پیشنهاد شده است تا حقوق خود را به ریال و با نرخ دلاری ٢٢٥٠٠ ریال دریافت کنند که باز هم کارگران درخواست مذکور را قبول نکرده و بر خواستهٔ به حق خود مبنی بر دریافت دستمزدشان به دلار مصر هستند.
***
تاخیر دو ماهه در پرداخت حقوق تعدادی از كارگران طبس
ایلنا بتاریخ١١آذرطی گزارشی ازتاخیر٢ماهه حقوق کارگران خاک نسوز و تصفیه خانه آب در منطقه طبس خبرداد. بنا بهمین گزارش،كارگران معدن جو و نگین طبس نیز حقوق مهر وآبان ماه را نگرفتهاند.
اخراج و بیكارسازی ها
بیكاری تا مرز ٢٥درصد!
دبیرکل خانه کارگر با بیان اینکه در سال ٩٠ نسبت به سال ٨٥، ٥ درصد در زنان نرخ بیکاری افزایش داشته است، نرخ مرکز آمار را غیرمنطقی اعلام کرد.علیرضا محجوب در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اینکه بسیاری از پروژه های دولت در طی ٥ سال گذشته با مشکل و چالش جدی در زمینه بودجه مواجه شده اند گفت: نه تنها مشکل بیکاری درطی ٥ سال گذشته کاهش پیدا نکرد، بلکه مجموع بیکاران نیز بیش از مقدار پیش بینی اعلام شده از کارشناسا ن افزایش یافت. دولت به ارائه داده های صحیح نمی پردازد، اظهار داشت: وقتی آمار بیکاران ١٥ تا ٢٥ سال بالای ٢٥درصد است، دولت تنها به ١١ درصد بیکاری عامه اشاره می كند. مركز آمار حتی میزان واقعی اشتغال زنان را نیز طی یك سال گذشته به صورت واقعی اعلام نمی كند. به گفته محجوب، با بیان این كه طرح های دولت در طی ٧ سال گذشته با موفقیت به اتمام نرسیده اند، بیان داشت: دولت درطی ٧ سال گذشته نه تنها در طرح های اشتغال زایی همچون بنگاه های زود بازده موفق نبوده بلكه در طرح ماندگار نیز تا كنون ناموفق بوده است
***
بیکار شدن ٢٦٤ کارگر کارخانه لطیف گستر در استان البرز
مدیرعامل شرکت لطیف گستر دیبا گفت: تعدیل نیرو کارخانه در استان البرز برای مسئولان اهمیت ندارد. کارخانه لطیف گستر دیبا با ٣٣٠ نفر نیرو در گذشته هم اکنون تنها با ٦٦ نفر ادامه کار میدهد و در شرف تعطیلی است. سعید احمدی در گفتگو با مهر، با بیان اینکه طی دو ماه دیگر کارخانهام تعطیل خواهد شد، اظهار داشت: در گذشته تعداد کارگران این کارخانه ٣٣٠ نفر بوده است که با تعدیل ٢٦٤ نفری هم اکنون به ٦٦ نفر رسیده است عجیب است که تعدیل نیرو داشتهام ولی هیچ کس نگفته چرا اینقدر تعدیل نیرو داشتهاید
***
اخراج ٣٢ کارگر پروژه راه آهن همدان – سنندج
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، قطعهٔ ٢ پروژه راه آهن همدان – سنندج به نام قرارگاه خاتم سیدالشهدا دارای ١٠٠ نفر کارگر است که این کارگران روزانه بیش از ١٢ ساعت کار (٧صبح الی ٦ بعدازظهر) را متحمل میشوند و مجبور به انجام اضافه کاری اجباری هستند؛ در صورتی که از ١٢٠ ساعت اضافه کاری ماهانه تنها حقوق ٣٠ ساعت از آن را دریافت میکنند. کارفرمای این پروژه از روز دوشنبه ٢٢ آبان، کارگران بومی که ١١ نفر اهل سنندج، ١٥ نفر اهل دهگلان و ٧ نفر اهل قروه میباشند را اخراج کرده است. گفتنی است که کارفرما چندی پیش کارگران بومی را به ٢ ماه مرخصی بدون حقوق اجباری فرستاده بود که اعتراض کارگران را در بر داشت. آنان به ادارهٔ کار شهرستان دهگلان مراجعه کردند؛ اما این اداره به آنان اعلام کرد که چون پیمانکار پروژه یکی از ارگانهای مهم دولتی است، کاری از ادارهٔ کار ساخته نیست.
***
بیکاری بیش از ٥٠ درصد کارگران شهرک صنعتی پرند
به گزارش٧آذراقتصادایرانی،از ٧٠٠٠ هزار کارگر که سال گذشته در شهرک صنعتی پرند کار می کردند، تنها ٣٨٨٠ کارگر باقی مانده اند.براساس این گزارش،برخی مدیران صنعتی این شهرک صنعتی اظهار داشتند تنها با ٢٠ درصد توان واقعی خود فعالیت می کنند. براساس گفته یکی از کارخانه داران این شهرک صنعتی، واحدهای صنعتی بین ٥٠ تا ٧٠ درصد کارگران خود را تعدیل کرده اند. مدیریک کارخانه فولادی نیز اعلام کرد ثبت سفارش او ٩٠ روز در اتاق ارزی و بانک مرکزی معطل مانده است. مدیر یک کارخانه تولید کننده لنت ترمز هم خبر داد بیش از دو ماه ثبت سفارش او در اتاق ارزی معطل مانده است. این درحالی است که معاون وزیرصنعت پیش از این اعلام کرده بود حداکثر ظرف دو هفته ارز به تولیدکنندگانی که ثبت سفارش کرده اند، پرداخت می شود.
***
كارگران هلی فلکس در آستانه بازنشستگی بیکار شدند
٧آذر؛ جمعی از کارگران کارخانه «هلی فلکس» ایران نسبت به انحلال این كارخانه و ممانعت از ورود كارگران توسط كارفرما، اعتراض كردند. نماینده کارگران کارخانه هلی فلکس ایران درباره دلایل این اعتراض گفت: کارفرمای کارخانه هلی فلکس ایران در یک اقدام ناگهانی اطلاعیهی انحلال کارخانه را در سردر نگهبانی چسبانده و با معرفی فردی به عنوان مدیر تسویه حساب کارگران، از ورود ١٢ کارگر رسمی این کارخانه که در شرف بازنشستگی هستند ممانعت به عمل آورده و از آنان خواسته است برای تسویه حساب خود اقدام کنند. این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن میگفت، اضافه کرد: چهار نفر از ١٢ کارگر رسمی این کارخانه سه ماه دیگر بازنشسته خواهند شد و مابقی تا یکسال آینده در شرف بازنشسته شدن قرار دارند که متاسفانه با این اقدام کارفرما برای بازنشستگی نیز دچار مشکل خواهیم شد. او ادامه داد: با وجود اینکه این کارخانه تولید کننده لولههای خرطومی آب است و در تهیه مواد اولیه پی وی سی که از پتروشیمی بندر امام تامین میشود و همچنین فروش محصولات خود مشكلی ندارد، اما گفته میشود بدهیهای معوقه بانکی و زیانده بودن تولید باعث انحلال این کارخانه شده است.
***
بلاتکلیفی ٤٥٠٠کارگراخراجی سازمان توسعه راههای ایران
بنا به گزارشات منتشره بنقل از یکی از کارگران اخراج شده ، سازمان توسعه راههای ایران،تقریبا دوسال است که کارگران با سابقه خود را اخراج و شروع به جذب نیروهای جدید کرده است و این درحالی است که نیروهای اخراج شده با داشتن سوابق کاری بالا حق بیمه برایشان در طول مدت خدمت از سوی سازمان پرداخت نشده است. یکی از کارگران اخراج شده سازمان توسعه راههای ایران گفت: به مدت ٢ سال است که اخراج شدهایم اما هنوز مطالباتمان را نگرفته ایم. این کارگر اظهار کرد: تعداد ٤هزار و ٥٠٠ کارگر ٢ سال گذشته با داشتن بیش از ١٨ سال سابقه کار از سازمان اخراج شدند. این کارگر تاکید کرد: با وجود پیگیری های مستمر با وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و وزیر راه و شهرسازی همچنان بلاتکلیف هستیم و هیچ کدام از مطالباتمان را دریافت نکردهایم.
***
اخراج ٩ کارگر شرکت گیلارانکو رشت
به گزارش رسیده، شرکت دارو سازی گیلارانکو واقع در شهر صنعتی رشت در تاریخ ٩١/٨/٢٧ به بهانه کمبود مواد اولیه و اقلام بسته بندی اقدام به اخراج ٩ نفر از کارگران کرد. ٣ نفر از کارگران اخراجی زن و بقیه کارگران مرد می باشند. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-٦ آذر ١٣٩١
***
پیوستن كارگران بیكار بخش صنعت به صف كارگران ساختمانی
به گفته رئیس تشکل فرمایشی “انجمن صنفی کارگران ساختمانی مازندران” با تعطیلی واحدهای صنعتی كارگران بیكار به صف كارگران ساختمانی می پیوندند. این در حالی است که با افزایش ٢٠ الی ١٠٠ درصدی قیمت مصالح ساختمانی منجر به آن شده که ساخت و سازها متوقف و بیکاری کارگران ساختمانی گسترش یابد.
اذیت و آزار فعالین كارگری و اجتماعی
احضار مجدد شهناز سگوند
٧آذر؛ اتحادیه آزاد کارگران ایران، شهناز سگوند همسر علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به دادگاه احضار شد. ١٠ روز پیش احضاریه ایی از طرف دادگاه شهرستان دزفول برای وی صادر شده و از او خواستهاند در روز ٢٥ آذر ماه خود را به دادگاه انقلاب شهرستان دزفول شعبه ی٢ معرفی نماید شاکی این پرونده پلیس اطلاعات و امنیت شهرستان شوش است.
تشكلهای كارگری
استعفای یکی دیگر از کارگران شرکت سقز سازی کردستان (ون)
در ادامه ی سیاست های ضد کارگری شرکت سقز سازی کردستان، «حسین زارعی»، یکی دیگر از کارگران با سابقه ی این شرکت، در اعتراض به اعمال اضافه کاری اجباری، استعفای خود را تحویل کارفرما داد؛ چرا که به کارگران ابلاغ شده بود که اگر کارگری از انجام اضافه کاری اجباری خودداری کند، باید استعفا بدهد. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-٦ آذر ١٣٩١
***
در باره صحبتهای رئیس کانون شوراهای اسلامی تهران
میلیونها کارگر در سراسر کشور خواهان افزایش فوری دستمزدها هستند (شریف ساعد پناه)
امروز دیگر بر کسی پوشیده نیست که وضعیت فلاکت بار معیشتی کارگران و دستمزدهای زیر خط فقر، میلیونها خانواده کارگری را در مرز مرگ و نابودی قرار داده است. با این حال و در این میان کسانی در مقام نماینده های کارگری که اساسا ربطی به کارگران ندارند تلاش میکنند با هزار و یک دلیل و تبصره راه را برای تثبیت وضعیت فلاکت بار کنونی هموار کنند تا مانند همیشه تضمین کننده منافع اربابان خود باشند اینان نه تنها سنگینی این شرایط فلاکت بار را از دوش کارگران برنمی دارند بلکه با سنگ اندازی ها و… درصدد منجمد کردن دستمزدها در سال آینده نیز هستند. کارگران بهتر از خود این حامیان کذایی طبقه کارگر، آنان را می شناسند. حنای اینان هیچگاه در میان کارگران رنگی نداشته است و نیک میدانند که ادعا و گفتگوهای آنان در رسانه ها تنها برای رفع تکلیف و بدتر از آن برای سر دواندن کارگران است. یکی از نمونه های چنین اشخاص و نهادهای دست ساز کارگری، کانون شوراهای اسلامی تهران و رئیس آن آقای اولیا علی بیگی است. ایشان در مصاحبه ای با خبرگزاری ایسنا که در روزنامه کار و کارگر مورخه ٢/٩/٩١ در مورد افزایش دستمزدها به چاپ رسیده است میگوید: موضوع تعیین دستمزدها یکی از مباحث مهم اقتصادی وتاثیر گذار در کشور است و در ادامه میافزاید : مزدی که تعیین می شود جوابگوی نیازهای ضروری خانوارهای کارگری با این افزایش تورم نیست. باید واقع بینانه به موضوع نگاه کنیم و در این شرایط، تحریم و کمبود مواد اولیه و کاهش تولید و … را در تعیین دستمزد مد نظر قرار دهیم. به قول شما جناب آقای علی بیگی واقع بین باشیم. اما واقعیت کجاست که این چنین با اما و اگر از افزایش دستمزد کارگران صحبت میکنید و نوبت که به تعیین دستمزد و معیشت کارگران میرسد یاد کمبود مواد اولیه و تحریم و کاهش تولید میافتید. آیا برای حفظ و تداوم سودهای میلیاردی صاحبان سرمایه هم کسی در این مملکت یاد تحریم و کمبود مواد اولیه و کاهش تولید میافتد. ما کارگران میدانیم که از نظر شما یقینا مبلغ ٣٩٠ هزار تومان برای حق کارگر زیاد است. ما میداینم اعتراضات هر روزه کارگری برای افزایش دستمزدها، برای حقوقهای معوقه، برای قراردادهای سفید امضا در نزد شما و تشکل دست ساز متبوعتان جایی ندارد. ما نیک میدانیم که آمار فرزندان ترک تحصیل کرده خانواده های کارگری، بی سرپناهی خیابان خوابها که تماما از طبقه ما هستند تا افزایش سرسام آور فروش کلیه در میان خانواده های کارگری و نبود ایمنی در محیط کار و از دست رفتن نان آوران خانواده های کارگری ذره ای مسئله شما و کانون عالی شوراهای اسلامی نیست و گرنه در ایام نزدیک به فصل تعیین دستمزدها یاد تحریمها و کمبودها نمی افتادید. وی در این گفتگو ادامه میدهد : ما هیچ منع و محدویتی برای تغییر دوباره دستمزدها نداریم و سپس میگوید ٧٠% جامعه در وضعیت معیشتی و اقتصادی بغرنج و نامطلوبی قرار دارند و به لحاظ افزایش تورم در فشار و تنگنا هستند و در پاسخ به سرویس خبری در مورد اینکه آیا امکان تغییر دوباره دستمزدها با توجه به شرایط تورمی جامعه وجود دارد یا خیر؟ جواب میدهد: تا به امروز هیچ پیشنهاد مکتوبی هم از سوی تشکل های کارگری یا کارفرمایی به ما ارائه نشده است . جالب این جاست که برای آقایان هیچ منع و محدودیتی برای افزایش دستمزدها وجود ندارد. من و میلیونها کارگر نیز در این مملکت میدانیم که برای افزایش دستمزد کارگران هیچ منع قانونی وجود ندارد و دستمزد کارگران بر اساس قانون می باید با توجه به تورم موجود و سبد هزینه یک خانوار چهار نفره تعیین شود اما مشکل اینجاست هر جا که منافع کارفرمایان و صاحبان سرمایه ایجاب کند قانون به راحتی زیر پا گذاشته میشود و آقای علی بیگی نه تنها به این مسئله اشاره ای ندارد بلکه خود در مقام حافظ منافع کارفرمایان قرار میگیرد و برای تعیین دستمزدها خیلی جلوتر از کارفرمایان مسئله تحریم و کمبودها را به پیش میکشد تا از هم اکنون کارگران را راضی به انجماد دستمزدها کند و در این راه در روز روشن و مقابل چشم افکار عمومی و میلیونها کارگر به دروغ پراکنی نیز متوسل میشود و با اشاره به عدم ارائه پیشنهاد برای افزایش دستمزدها از سوی تشکلهای دست ساز رسمی همچون کانون عالی شوراهای اسلامی تلاش میکند تا چنین القا کند که کارگران خواهان افزایش دستمزدها نیستند. ایشان برای حفاظت از منافع کارفرمایان باید هم تشکلهای دست ساز رسمی را به میان بکشد چرا که این تشکلها ربطی به کارگران ندارند اما برای اثبات خواست میلیونها کارگر برای افزایش دستمزدها من ایشان را به آرشیو روزنامه های کار و کارگر –دنیای اقتصاد – تهران امروز- آفتاب یزد -روزنامه جمهوری اسلامی و یا دفتر ریاست جمهوری یا نه به کمسیون کارگری مجلس که در سطح و ابعاد گسترده ای در این رسانه ها انعکاس یافت ارجاع میدهم تا اگر ذره ای چشم بصیرت دارد چشمشان باز شود. آقای علی بیگی باید بداند: میلیونها کارگرخواهان افزایش دستمزدها تا چندین برابر سطح کنونی آن هستند این را ده هزار کارگر در خرداد ماه و سپس ده هزار کارگر دیگر از سراسر کشور در مهر ماه اعلام کردند و باز هم اعلام خواهند کرد و یقینا اگر توجهی به آن نشود کارگران با فریادهایشان چشمان آقای بیگی و سایر دست اندرکاران تعیین دستمزدها را باز خواهند کرد.
شریف ساعد پناه- عضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران
***
اطلاعیه اتحاد بین المللی در رابطه با فاجعه آتش سوزی کارخانه تولید پوشاک در بنگلادش
ارمغان سرمایه داری در آستانه سال ٢٠١٣: کوره های آدم سوزی! بنا به گزارش های منتشر شده، شنبه شب ٢٤ نوامبر، بر اثر آتشسوزی مهیبی در یک کارخانه تولید پوشاک در شهر داکا، پایتخت بنگلادش، حداقل ١١٢ نفر کشته و تعداد زیادی مجروح شدند. همانند آتش سوزی های دیگر در مراکز کار، از جمله فاجعه آتش سوزی در یک کارخانه پوشاک در شهر کراچی پاکستان در سپتامبر گذشته که منجر به کشته شدن بیش از سیصد کارگر شد، از نظر سرمایه داران و مقامات دولتی این بار نیز هنوز علت اصلی این آتش سوزی مشخص نیست و مقامات دولتی، دستور تحقیق و پیدا کردن مقصرین این آتش سوزی را داده اند. به همین سادگی ١١٢ کارگر بنگلادشی در کوره آدم سوزی سودجویی سرمایه می سوزند و جزغاله میشوند و مقامات دولتی نیز قول تحقیق پیرامون علت این حادثه را می دهند. با تکرار پیاپی این فجایع انسانی، گویا در اتش سوختن دستجمعی کارگران دارد به بخشی از اخبار روزانه و معمولی رسانه ها تبدیل می شود. پی بردن به دلایل این آتش سوزی ها نیازمند دانش زیادی نیست. یک بازرس کارگری می تواند با بازدید معمولی از این نوع کارخانه ها، دهها مورد، از جمله به قول مدیر عملیات آتش نشانی، نبودن درب خروجی در یک ساختمان هفت طبقه را به عنوان یکی از این دلایل، در کنار دهها مورد از عدم رعایت شرایط ایمنی کار، تایید کند. اما پرسش اصلی این است که چرا کسی در قبال این حوادث مسئولیت نمی پذیرد و برای پیشگیری از وقوع چنین فجایع انسانی اقدام نمی کند؟ واقعیت این است که تا زمانی که عدم رعایت عامدانه شرایط ایمنی کار در مراکز تولید که منجر به مجروح شدن و مرگ کارگر می شود، جرم جنایی شناخته نشود، سرمایه داران با حرص سودجویی سیراب ناشدنی، هزینه تامین امینی کار را نمی پردازند. تا هنگامی که شرکت های تجاری بزرگ و فروشگاهای زنجیره ای که بخش قابل ملاحظه ای از سود آنان از راه صرفه جویی در هزینه ایمنی کار و استثمار کار فوق ارزان تامین میشود، مورد اعتراضات همه جانبه و بنیانی قرار نگیرند، و در خلاء تحریم کالاهای آنها، این شرکتها بدون دغدغه به کسب مافوق سود ادامه خواهند داد. بدون مجبور کردن کارفرمایان محلی و مشتری های اصلی این کارخانه ها یعنی فروشگاههای زنجیره ای در قلب کشورهای سرمایه داری به رعایت شرایط ایمنی کار ، تراژدی های انسانی نظیر آتش سوزی در کارخانه پوشاک در حومه داکا، در کارخانه های دیگر نیز تکرار خواهد شد. اتحاد بین المللی با اندوه فراوان، جان باختن کارگران در این اتش سوزی را به بازماندگان و خانواده های آنان و به طبقه کارگر بنگلادش تسلیت می گوید و همراه با آنان خواهان مجازات عاملین این فاجعه است. اتحاد بین المللی، مبارزه برای تامین شرایط ایمنی کار و جرم جنایی شناخته شدن تخلف از آن را یک از عرصه های مهم مبارزه جهانی کارگران علیه نظام ضد انسانی سرمایه داری می داند و برای برسمیت شناسی آن در همه کشورها تلاش می کند. اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران ٢٥ نوامبر ٢٠١٢
***
نا امنی محیط كار
٢
کشته و ٣ زخمی در انفجار کارخانه رنگ
حریق ساعت ٥:٣٥ عصر امروز به نیروهای امدادی گزارش شد که دو تیم از منطقه شهریار و دو تیم امدادی نیز از تهران به محل اعزام شدند. به علت شدت حریق کارخانه رنگ در اندیشه شهریار ریزش داشته و ٥ کارگر این کارخانه زیر آوار ماندند که ٣ نفر مصدوم و ٢ نفر فوت شدهاند. جستجو برای یافتن افراد بیشتر ادامه دارد.
***
دو کارگر جوان فریمانی امروز بر اثرگاز گرفتگی جان باختند.
٧ آذر؛ دو کارگر ٢٠ و ٣٢ ساله هنگام استراحت در اتاقک کارگری در شهر سفید سنگ از زغال نیم سوخته برای گرم کردن خود استفاده کرده بودند که بر اثر استنشاق مونوکسید کربن جان باختند.
***
جان باختن کارگر٤٥ساله درسیرجان
٧ آذر، کارگر ٤٥ ساله به نام نورمحمد مبینی به هنگام بارش شدید باران با دوچرخه به محل کار خود میرفت بر اثر برخود با خودروهای عبوری جان باخت. جسد این کارگر با روشن شدن هوا در لابهلای سیلاب بلوار سید جمالالدین اسدآبادی نمایان شده است.
***
مرگ یک کارگر بر اثر حادثه
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری- به گزارش رسیده، روزسه شنبه ٧/٩/٩١ کار گری به نام ابراهیم مرادپور٥٣ ساله در حسن آباد (حومه سنندج) در حین کار به دلیل سکته ی قلبی از دیوار سقوط کرده و متاسفانه جان باخت. وی متاهل و دارای ٤ فرزند بود. نامبرده در میان غم و اندوه فراوان مردم حسن آباد در زادگاهش روستای گرماش به خاک سپرده شد. کمیته هماهنگی ضمن تسلیت به خانواده و دوستان ابراهیم مرادپور، خواهان برقراری استانداردهای ایمنی در محیط های کاری برای جلوگیری از بروز این گونه حوادث ناگوار می باشد.
***
مرگ کارگر جوان در حادثه سقوط از ارتفاع
به گزارش خراسان،جوانی هنگام کار در ساختمانی نیمه ساز به داخل چاله آسانسور سقوط کرد و پس از انتقال به بیمارستان امدادی مشهد جان خود را از دست داد.
***
جان باختن دو کولبر در مرز سردشت
به گزارش٩آذرکُردپا، روز سهشنبهی هفتهی جاری دو تن از کولبران کُرد در منطقهی مرزی شهرستان سردشت با شلیک مستقیم مأموران نظامی ایران، جان خود را از دست دادند. این گزارش حاکیست، روز هفتم آذرماه در حوالی روستای “دوله” از توابع بخش مرکزی سردشت دو کولبر کُرد هدف تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران واقع شده و جان سپردند. یکی از جان باختگان به نام “عبدالله چَمان” فرزند رسولرهش از اهالی روستای “سپیداره” سردشت میباشد و هویت فرد دیگر که از ساکنین شهرستان اشنویه بوده، نامعلوم است.
***
دستگیری گسترده کولبران کُرد در مناطق مرزی
خبرگزاری فارس: قاچاقچیان کولهبر در مناطق مرز نشین غرب کشور با اقدام ضربتی و بیسابقه نیروهای انتظامی دستگیر شدند. نیروهای انتظامی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در یک اقدام ضربتی چند ساعته تمامی کولهبران در مناطق مرزی غرب کشور را دستگیر کردند. این در حالی است که اخیراً میزان قاچاق کالاهای کولهبری در این مناطق به علت نامعلوم بودن سرنوشت مرزها برای از سرگیری تجارت چمدانی و بیکار شدن شمار زیادی از فعالان این بخش، نسبت به دو، سه ماه گذشته افزایش نسبی داشته است.
بنا بر این گزارش، تمامی مرزهای این شهرستان به روی تاجران چمدانی بسته است
عدم امنیت شغلی
امنیت شغلی كارگران قصابیها تحت تاثیر قیمت بالای گوشت
به گزارش٨آذرایلنا،بالا رفتن قیمت گوشت منجر به كاهش فروش آن شده است. این كاهش، درآمد فروشندگان گوشت را كاهش داده و به تبع آن نیز، كارگرانی كه برای آنها كار می كنند به مشكل بر می خورند. رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی، قیمت بالای گوشت را عامل مشكلات كارگران قصابیها دانست. علی اصغر ملكی در این باره گفت: قاعدتا هر زمان كه درآمد فعالان صنف گوشت فروشی بیشتر باشد، وضعیت كارگران آنها نیز بهتر است اما در شرایط فعلی كارگران قصابیها تحت فشار قرار دارند. وی ادامه داد: بالا رفتن قیمت گوشت منجر به كاهش فروش آن شده است. این كاهش، درآمد فروشندگان گوشت را كاهش داده و به تبع آن نیز، امنیت شغلی كارگرانی كه برای آنها كار می كنند تهدید میشود. ملكی با اشاره به افزایش قیمت گوشت از ابتدای سال جاری اظهار داشت: در ابتدای امسال، قیمت هر كیلو گوشت گوسفندی بین ١٣ الی ١٤ هزار تومان بود كه هم اكنون به ١٨ تا ١٩ هزار تومان رسیده است.لذا می بینیم كه گوشت در بهترین حالت، كیلویی ٤ هزار تومان افزایش قیمت داشته است. رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی در پایان یكی از دلایل افزایش قیمت گوشت گوسفندی را خروج غیر قانونی دام از كشور دانست.
قرار داد موقت
اخراج یك میلیون كارگر قراردادی
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی سراسر کشور از اخراج یک میلیون کارگر قراردادی از ابتدای سال جاری تاکنون در واحدهای تولیدی کشور خبر داد. فتحالله بیات در گفتوگو با خبرنگار راه دانشجو تعداد کارگران قراردادی را ٨ میلیون نفر در سراسر کشور اعلام کرد. بیات با انتقاد از سیاست سازمان تامین اجتماعی در خصوص عدم ارائه آمار تعداد مراجعین برای دریافت بیمه بیکاری یادآور شد: سازمان تامین اجتماعی به منظور کاهش بحران جامعه کارگری آمار دقیقی را از تعداد مراجعین برای دریافت بیمه بیکاری ارائه نمیکند. وی با اشاره به نوسانات اخیر نرخ ارز تصریح کرد: نوسانات اخیر نرخ ارز باعث شده تا موازنه دخل و خرج زندگی کارگران بهشدت برهم بخورد. در نتیجه تشدید نوسانات نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی زندگی کارگران دچار مشکل شده است بطوری که دیگر هیچ نیروی انسانی نمیتواند با اضافه کاری و یا داشتن کار دوم و سوم هزینههای ابتدایی یک زندگی ساده را تامین کند. در سالهای متوالی همواره میان درآمد و هزینه مزد بگیران اختلاف وجود داشته است، از حدود یک سال پیش با آغاز روند صعودی بهای ارز فشار بر طبقه مزدبگیر افزوده شده است.
***
معلمان
محكومیت ١١ نفر از اعضای انجمن صنفی معلمان كردستان
خبرگزاری هرانا – آخرین جلسه رسیدگی به پرونده اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان امروز شنبه ١١/٩/٩١ ساعت ٩/٣٠ صبح در شعبهٔ اول دادگاه انقلاب سنندج برگزار گردید. طی این جلسه آقایان رامین زندنیا ٬ بها ملکی ٬ پیمان نودینیان ٬ علی قریشی ٬ کمال فکوریان ٬ مصطفی سربازان ٬ عزت نصرتی ٬ پرویز ناصحی ٬ محمد صدیق صادقی ٬ هیوا احمدی و رضا وکیلی حضور داشتند که هرکدام به چهار ماه حبس تعزیری و تعلیق به مدت دو سال محکوم شدند. شایان ذکراست دادگاه انقلاب سنندج اتهام این فعالین را تبلیغ علیه نظام اعلام کرده است.
پرستاران
مهاجرت سالانه افزون بر ٧٠٠ پرستار
دبیر کل خانه پرستار، با اعلام اینکه هماکنون مردم بهعلت مهجور بودن پرستاران از دریافت حداقل خدمات پرستاری محروم هستند، گفت: بیتوجهی وزارت بهداشت ودرمان به این قشر موجب مهاجرت یا خانهنشینی آنان شده است. یکی از مشکلات موجود، اجرایی نکردن قوانین مربوطه از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزشپزشکی است. تا زمانی که نگاه مسئولان وزارت بهداشت، درمان وآموزشپزشکی به حوزه پرستاری به همین منوال باشد، نباید انتظار بهبود شرایط وارائه خدمات مناسب به بیماران را داشته باشیم. شریفیمقدم با تأکید بر اینکه هماکنون پرستاران به شکلهای مختلف اقدام به مهاجرت به کشورهای خارجی میکند، تصریح کرد: به علت تعدد راههای خروج از کشور نمیتوان آمار دقیقی از میزان مهاجرت پرستاران اعلام کرد، اما بر اساس بررسی انجام شده سالانه افزون بر ٧٠٠ پرستار به کشورهای دیگر مهاجرت میکنند.
اخبار بین المللی
ایرلند – اعتراض هزاران نفر به سیاست ریاضت کشیدولت
به گزارش خبر گذاریها روز یکشنبه ٢٤ نوامبر (٥ آذر) بیش از ده هزار ایرلندی در اعتراض به برنامه دولت برای اجرای سیاست ریاضتی جدید، به خیابانهای دوبلین، پایتخت ایرلند آمدند. تظاهرات کنندگان اعلام کردند، زیر بار برنامه سیاست ریاضتی جدید دولت نخواهند رفت. دولت ایرلند قرار است ٥ دسامبر، ششمین بودجه ریاضتی خود را شامل ٣.٥ میلیارد کاهش هزینههای عمومی وافزایش مالیات، اعلان کند. سازماندهندگان این راهپیمایی پیشتر گفته بودند،این اعتراضات پیامی به دولت است تا بداند برای فقیر کردن مردم انتخاب نشده است. یکیاز فعالان معترض میگوید: “مردم این وضعیت را تحمل نخواهند کرد. ما آن را به چالش میکشیم و اجازه نخواهیم داد تا ریاضت ملت ما را به فقر بکشاند. ” اتخاذ سیاست ریاضتی در ایرلند تا کنون موجب شده است تا دستمزد ایرلندیها به طور متوسط حدود ١٥ درصد کاهش یابد. این درحالی است که میزان بیکاری در این کشور به ١٤.٨ درصد رسیده است.
اسلووکی – اعتصاب معلمان برای افزایش دستمزد
به گزارش خبر گزاریها روز دوشنبه ٢٦ نوامبر (٦ آذر) در پی بزرگترین اعتصاب آموزگاران در اسلواکی برای افزایش ١٠ درصدی حقوق خود، تعداد زیادی از مدارس این کشور تعطیل شده است. به دنبال اعتصاب آموزگاران در شهرهای بزرگ اسلواکی از جمله براتیسلاوا، پایتخت این کشور و همچنین شهرهای کوشیتسه و بانسکا بیستریتسا در اعتراض به دستمزدهای فعلی خود، ٨ درصد مدارس ابتدایی و ٧٠ درصد مدارس دوره متوسطه تعطیل شدهاند. گزارشها حاکی از این است که بعضی از مهدکودکها و دانشگاهها نیز تعطیل هستند. هزاران معلم در تظاهراتی در براتیسلاوا، پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: “هزینه بیشتر برای آموزش و پرورش، آینده بهتر برای کودکان ما” معلمان اسلواک بعد از این دست به اعتصاب زدند که دولت این کشور برای کسری بودجه، هزینههای عمومی خود را کاهش داد. دولت اسلواکی هفته گذشته پیشنهاد داد که حقوق آموزگاران ٥ درصد افزایش پیدا کند اما اتحادیههای معلمان این پیشنهاد را رد کرده و خواستار افزایش ١٠ درصدی حقوق همه افراد مشغول در بخش آموزش و پرورش شد. اتحادیه معلمان در بیانیهای اعلام کردند: “ما خواستار افزایش وجوه اختصاص داده شده برای آموزش و پرورش از ٣.٢ درصد تولید ناخالص ملی به ٦ درصد هستیم. این میانگین رقمی است که در کشورهای توسعه یافته اتحادیه اروپا به آموزش و پرورش اختصاص داده شده است.”
ونزوئلا -اعتصاب کارگران نفت در اعتراض به عدم دریافت دستمزد
به گزارش روزنامه ال یونیورسال کارگران ٣٠ چاه نفتی در ایالت زولیا در غرب ونزوئلا در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق دست به اعتصاب زده اند. طبق اعلام این روزنامه کارگران اعلام کرده اند پس از مذاکرات قراردادی در ماه ژوئیه سال جاری، حدود ٢٩ میلیون بولیوار (معادل ٦ میلیون و ٧٥٠ هزار دلار) از حقوق معوقه خود را دریافت نکرده اند. شرکت آمریکایی هالیبرتون، شرکت ونزوئلایی پتروسما و شرکت مالزیایی سکومی اعلام کرده اند با توجه به پرداخت نشدن پولشان از سوی شرکت دولتی PDVSA ونزوئلا، توان پرداخت حقوق کارگران را ندارند. ونزوئلا، از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، بیشترین ذخایر و بالاترین سطح تولید نفت در قاره آمریکای جنوبی را به خود اختصاص داده است.
عربستان سعودی – تظاهرات در ریاض برای آزادی زندانیان سیاسی
به گزارش رویترز روز سه شنبه ٢٧ نوامبر (٧ آذر) شماری از مردم از جمله زنان مقابل مقر کمیسیون حقوق بشر عربستان سعودی در پایتخت این کشور تجمع کردند و خواستار آزادی بستگانشان شدند که در زندان به سر میبرند. بر روی یکی از پارچه نوشتههای معترضان نوشته شده بود: “زندانیان بی گناه را آزاد کنید ” پلیس سعودی این معترضان را متفرق و دهها تن از آنها از جمله زنان و کودکان را بازداشت کرد. علی الحطب، یک فعال عربستانی به خبرگزاری رویترز گفته است: ” آنها ٦ کودک، ٢٣ زن و حدود ٣٠ مرد را بازداشت کردند. ” مقامات سعودی در ماه اکتبر پس از آن که صدها تن در ماه سپتامبر برای درخواست آزادسازی بستگانشان مقابل زندان طفیه در شمال ریاض تجمع کردند هشدار دادند که با معترضان قاطعانه برخورد خواهند کرد. تجمعات اعتراضی از این دست در عربستان، کم سابقه هستند اما اخیرا فعالان این کشور با روی آوردن به سایتهای اجتماعی، درخواستهای خود از مقامات کشور برای آزادیبیان را مطرح کردهاند. دولت عربستان از مدتها پیش، برپایی هر گونه تظاهرات و راهپیمایی در این کشور را ممنوع اعلام کرده و گفته است که نیروهای امنیتی از ابزارهای لازم برای مقابله با تلاش های “اخلال گرایانه” در نظم عمومی استفاده خواهند کرد. وزارت کشور عربستان سال پیش اعلام کرد که راهپیمایی و تحصن، مغایر با شریعت اسلامی و ارزش ها و سنت های این کشور است.
چین – کشته شدن ٢٢ کارگر معدنچی
به گزارش China Labour Bulletin روز شنبه ٢٤ نوامبر (٤ آذر) در اثر انفجار مخزن گاز در یک معدن، ٢٢ کارگر معدنچی کشته و یک نفر در وضعیت وخیم بسر میبرد. این انفجار در معدن Xiangshui در ایالت Guizhou که در جنوب غربی چین واقع شده است، صورت گرفته است. گفته میشود معادن چین از کمترین امکانات ایمنی برخوردارند و نبود مقررات ایمنی همواره تهدیدی اساسیبرای جان معدنچیان بشمار میآید. بر اساس آمار رسمیدولتی که در ماه اکتبر منتشر شده، امسال تا کنون ٦٥٠ حادثه در معادن چین رخ داده، که باعث مرگ ١١٦٤ کارگر معدنچی شده است. در سال ٢٠١١ تعداد رسمیحوادث ١٢٠١ فقره اعلام شده که باعث جان باختن تعداد ١٩٧٣ کارگر شده است.
اسپانیا – بنکیا ٦ هزار نفر را اخراج میکند
به گزارش روزنامه تلگراف بانک اسپانیایی بنکیا روز چهار شنبه ٢٨ نوامبر (٨ آذر) اعلام کرد که تا سال ٢٠١٥ میلادی ٦٠٠٠ تناز نیروی کار خود را اخراج میکند. این تعداد معادل ٢٨ در صد از کلّ نیروی کار این موسسه بشمار میآید. این موسسه مالی اعلام کرده است که بدلیل زیانهای سالهای اخیر و برای بازگشت مجدد به سود آوری بیش از ١٠٠٠ شعبه خود را تعطیل میکند که متعاقب آن ٦ هزار تناز کار بیکار خواهند شد. اخیرا کمیسیون اروپا اعلام کرده است که برای جلوگیری از ورشکستگی این بانک و همچنین ٣ بانک دیگر اسپانیا، مبلغ ٣٧ میلیارد یورو به این مؤسسات مالی تزریق خواهد کرد. این مبلغ از صندوق ١٠٠ میلیارد یورویی کمکهای اضطراری این کمیسیون تامین میشود.
تونس – اعتراض مردم به وضعیت معیشتی و پاسخ خشونت آمیز پلیس
به گزارش خبر گذاریها روز چهار شنبه ٢٨ نوامبر (٨ آذر) هزاران نفر برای دومین روز متولیدر شهر سالیانه در اعتراض به وضعیت معیشتی خود به خیابانها آمدند. پلیس با حمله وحشیانه به معترضین و با استفاده از گلولههای پلاستیکی و باتون و گاز اشک آور بیش از ٢٥٠ نفر را مجروح کرده است. خبرنگار فرانس ٢٤ در یک گزارش تلفنی اعلام کرد که خود وی توسط نیروهای پلیس هدف قرار گرفته و مصدوم شده است. شبکه تلویزیونی تونس نیز گزارش داد که تظاهرات کنندگان جاده های منتهی به شهر را مسدود و دست به آتش زدن لاستیک زده اند. گزارش میشود که تعدادی از مصدومین کودک هستند و حال ٤ تناز مصدومین وخیم گزارش شده است.
اسپانیا – تظاهرات علیه صرفه جویی در بخش خدمات درمانی
به گزارش یورو نیوز روز ٢٧ نوامبر (٧ آذر) هزاران کارمند بخش خدمات درمانی در مادرید، در خیابانهای مرکز این شهر تظاهرات کردند و علیه سیاستهای صرفه جویانه دولت در بخش خدمات درمانی شعار دادند. معترضان می گویند سیستهای دولت منطقه ای مادرید منجر به خصوصی شدن بخش درمانی می شود.اعتراضها در بخش بهداشت ماه گذشته پس از آن بالا گرفت که دولت اعلام کرد مدیریت شش بیمارستان بزرگ مادرید را به بخش خصوصی واگذار خواهد کرد.یکی از معترضان که کارمند بیمارستان است می گوید: “واقعیت ناراحت کننده این است که این اتفاقات باعث می شود که سیستم خدمات درمانی اسپانیا تبدیل به یک بازار شود. در حالی که خدمات درمانی محل تجارت نیست. درست مثل سیستم آموزشی. آنها به مراکز درمانی به چشم فروشگاه و مرکز خرید نگاه میکنند.”تظاهرکننده دیگری می گوید: “آنها نمی توانند چیزی را که متعلق به مردم است، خصوصی کنند. ما با مالیاتهایمان این مراکز را ساخته ایم. “
اصلاحات در بخش خدمات بهداشتی هزینه درمان را افزایش می دهد. دولت برخلاف وعده ای که سال گذشته داده بود، اعلام کرده است که برای ده میلیارد یورو صرفه جویی، سیاستهای ریاضتی را در بخش آموزش و بهداشت تشدید می کند.