نگاه هفته: مجموعه اي از رويدادهاي هفته در شهرهاي کردستان / نسان نودينيان
ایسکرا(723)
کارگران
تجمع کارکنان محیط زیست کردستان در اعتراض به ناعادلانه بودن حقوق و مزایاشان!
25قروردین: کارکنان اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان در اعتراض به ناعادلانه بودن حقوق و مزایا در محوطه محل کار خود تجمع کردند. یکی از معترضان در تشریح علت این اعتراض گفت: حق فوق العاده ویژه کارکنان اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان که معادل ۳۵ درصد از حقوق آنان است، از پایان خرداد ماه سال ۹۲ پرداخت نشده است. کارکنان اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان از سال ۸۷ تا به امروز نزدیک به ۱۷۶ میلیون تومان حقوق و مزایای معوقه دارند.
با اعتراضات کارگران “اشکان سازان غرب سنندج” نسبت به مزایا و دستمزدهای معوقه خود توسط کارفرمای این کارخانه از کار اخراج شدند.
24قروردین: 8 نفر از کارگران اشکان سازان غرب سنندج، به نام های “سیروان حسینی، اسد ماه جبینی، شاهو تکاب، آرش عزیزی، عبدالله ماه جبینی، روناک پرگال، مهرداد و خبات” به دلیل اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای عقب افتاده خود دست به اعتراض زدند، که با بی اعتنایی و تهدید کارفرما روبرو گشتند. در جریان تاکید کارگران بر خواستهای خود در نهایت از جانب کارفرما 8 نفر از آنان اخراج شدند.
اطلاعیه شماره ۲۰ کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده
اعتصاب غذای بهنام ابراهیم زاده در حمایت از فعال کارگری زندانی شاهرخ زمانی!
همانگونه که مستحضر هستید شاهرخ زمانییکیاز فعالین جسور و راستین جنبش کارگری ایران بیشتر از یک ماه است که در اعتصاب غذا به سر میبرد ، شاهرخ به خاطر تبعیدهای پیا پیو دستگیری بدون دلیل و محکومیت به ۱۱ سال زندان تعزیری و در اعتراض به تمام این بیحقوقیها دست به اعتصاب غذا زده و تنها ابزاری که یک زندانی در اختیار دارد یعنیبدن خود را برای اعتراض انتخاب کرده تا صدای تمامیاین ظلم و ستم و شکنجهای که در این چند سال زندان متحمل شده به گوش جهانیان برساند! اینجانب بهنام ابراهیم زاده هم از آنجاییکه خود در درون زندان مشغول گذراندن دوران محکومیت زندان هستم و سرنوشتی مشابه شاهرخ دارم برای حمایت و پشتیبانیاز هم طبقهای مبارز خودم شاهرخ زمانیاز امروز عصر اعتصاب غذای خود را آغاز میکنم و تا رسیدن شاهرخ به خواست و مطالبهاش و تا زمانیکه شاهرخ در اعتصاب غذا است من هم در اعتصاب غذا خواهم ماند ، زیرا باور دارم حمایت از شاهرخ زمانیحمایت از جنبش کارگری و یکیاز فعالین جسور این جنبش است. بهنام ابراهیم زاده ، زندان اوین- بیست و سوم فروردین ماه ۱۳۹۳
احضار و تهدید فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی در سنندج
طبق گزارش رسیده، طی روزهای اخیر، تعدادی از فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، همچون خالد حسینی، غالب حسینی، عباس اندریاری، سوسن رازانی ، کوروش بخشنده و مجید حمیدی توسط اداره ی اطلاعات شهر سنندج احضار و مورد بازجویی قرار گرفته، و صراحتاً مورد تهدید بازجویان نیز قرار گرفته اند. شواهد ازین قرار است که با نزدیک تر شدن به اول ماه مه و بغرنج تر شدن اوضاع اقتصادی و اجرای فاز دوم حذف یارانه ها، و محتمل شدن امکان بروز خیزش های عمومی، میزان فشار و تعرض دستگاه های امنیتی به فعالین کارگری و تشکل های کارگری نیز افزایش یافته است. شایان ذکر است در اوضاع و احوال سیاسی و اقتصادی ای که حاکمیت سرمایه در ایران با آن مواجه است، تشکل های کارگری و کارگران پیشرو که عملا در تقاطع آینده قرار گرفته اند و مسیر و ماهیت مبارزات آنی و آتی طبقه ی کارگر را مشخص می نمایند، مورد بیشترین تهاجمات قهرآمیز عوامل سرمایه قرار گرفته و می گیرند؛ تا شاید بدین وسیله رسالت تاریخی و طبقاتی آنان را که الهام بخش حرکت های اعتراضی کارگران می باشد را با چالش مواجه نموده، و فرایند مبارزات توده ای را دچار گسست نمایند. کمیته هماهنگی ضمن پای فشاری مجدد بر تمامی مواضع برحق جنبش کارگری، و دفاع از فعالین آن عرصه، هر گونه تعرضی به صفوف کارگران پیشرو و تشکل های کارگری را محکوم نموده، و خواهان پایان بخشیدن به تهدید ،بازداشت و احضار کارگران و فعالین کارگری و تمامی عرصه های سیاسی و اجتماعی می باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری 23/1/93
اطلاعیه شماره ١٤ کمیته دفاع از کارگران دستگیر شده مهاباد- در حمایت از شاهرخ زمانی
آزادی بی قید و شرط کلیه زندانیان سیاسی و کارگران زندانی، خواست ما کارگران است
کارگران، مردم آزاده و تشکل های کارگری: شاهرخ زمانی یک کارگر است. او مدتهاست که در زندانهای مختلف در ایران بسر می برد. شاهرخ زمانی کارگر آگاه و معترضی است که در مقابل سیستم سرمایه داری به مبارزه برخواسته و خواستار دنیای عاری از ستم و استثمار است. اما نظام سرمایه داری برای ادامه حاکمیت خود، این کارگر پیشرو و رزمنده را اسیر و زندانی کرده است. شاهرخ زمانی در مدت زمانی که در زندان به سر میبرد، بارها از طرف مسئولان قضایی به زندان های متعدد تبعید شده و این در حالی است که در محکومیت ایشان تبعید در زندان وجود ندارد. با این وصف، مسئولان قضایی مکررا” او را تبعید کرده و نهایتا شاهرخ زمانی در اعتراض به این بی عدالتی، اقدام به اعتصاب غذا نموده است. ما اعضای کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، ضمن محکوم کردن قوه قضائیه در مورد سرنوشت یک انسان و سکوت این قوه در مقابل خواست برحق شاهرخ زمانی و نیز اعتراضات گسترده بینالمللی، بر این باور هستیم که هر گونه اتفاق نا گوار بر عهده قاضی پرونده است و آن قاضی باید در یک دادگاه علنی به جرم قتل عمد دادگاهی و محاکمه شود.
خواست یک زندانی که در مقابل آن آماده است تا جان خود را از دست بدهد، بر گرداندن او به زندان اول است. این خواست خیلی مهم نیست تا قوه ای که خود را مستقل و داعیه دادخواهی مظلومان را دارد در مقابل جان یک انسان بیتفاوت باشد و در مقابل خواست یک کارگر زندانی مقاومت کنند. قاضی پرونده شاهرخ زمانی، نیک میداند که در اثر استثمار کارگرانی همچون شاهرخ به ثروت و سرمایه بادآورده دست یافته و خودکار و کاغذی که با آن حکم زندان و تبعید شاهرخ را امضا کرده است، از استثمار و حاصل رنج شاهرخها بدست آورده است. قاضی دادگاه با تکیه بر صندلی راحتی که از عرق و رنج کارگر بدست آورده است علیه خود کارگران بیمحابا حکم صادر میکند. قوه قضائیه چرا باید در مقابل خواست شاهرخ زمانی اینچنین سکوت کند؟ راستی این چه رازی است که قاضی دادگاه و حامیان سرمایه از اعتراض یک کارگر آنچنان وحشت دارند که صدور حکم ١١ سال زندان کفایت نمیکند و او را مرتبا از این زندان به آن زندان تبعید میکنند؟! سرمایهداران و محافظانشان به خوبی درک کردهاند که قدرت نیروی متشکل توده کارگر، در این کشمکش طبقاتی، طبقه سرمایهدار و سیستمش را در هم میپیچد. تلاش برای ایجاد تشکل کارگری و فعالیتهای شاهرخ زمانی دقیقن به این دلیل است که سرمایهداران را وادار کرده است که او را اسیر و حکم ١١ سال زندان برایش صادر کنند. سرمایهداران متشکل و سازمان یافته علیه کارگران میجنگند و توده کارگر نیز نیاز به تشکل و مبارزات منسجم و سازمان یافته دارد. کارگران باید بدون توهم در مقابل این همه بی عدالتی ایستاده و این دنیای نابرابر را تغییر دهند تا انسانها شاهد ذوب شدن جان انسانها نباشند.
ما خواستار آزادی بدون قید و شراط شاهرخ زمانی و کلیه کارگران زندانی هستیم.
اطلاعیه شماره ١٣ کمیته دفاع از کارگران دستگیر شده مهاباد – در محکومیت احکام صادره توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مهاباد
کارگران، مردم آزاده و تشکل های کارگری؛ جنبش کارگری ایران در چند سال گذشته برای احقاق حقوق کارگران با فرازو نشیب های فراوانی روبرو بوده و سرمایهداران همراه با حامیانشان برای سرکوب این جنبش با هر وسیله ای که برایشان مهیا بوده، از جمله تهدید، احضار، اخراج از کار، محاکمه و زندان در صدد آن بودند که جنبش کارگری را مرعوب کنند. اما فعالان رادیکال این جنبش نه تنها مرعوب نشدند بلکه مرتبا” در حال تعرض بوده و هستند. روزی را در سال گذشته نمی یابید که کارگران را به جرم دفاع از مطالباتشان به پای میز محاکمه نکشانده باشند. در آخرین محاکمه با خبر شدیم که رفقای ما و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری بنام های هادی تنوند و جمال مینا شیری هر کدام به 42 ماه حبس تعزیری ،قاسم مصطفی پور، ابراهیم مصطفی پور و محمد کریمی هر کدام به 24 ماه حبس تعزیری در شعبه اول دادگاه انقلاب مهاباد به اتهام عضویت در کمیته هماهنگی و شرکت در مجمع عمومی آن کمیته در شهر کرج محکوم شدند. کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن محکوم کردن این احکام ناعادلانه از تمام کارگران و تشکل های کارگری می خواهیم که در مقابل این احکام ناعادلانه سکوت نکنند و به هر طریق ممکن صدای اعتراض خود را به اذهان عمومی برسانند. ما خواستار آزادی بی قید و شرط کلیه زندانیان سیاسی و کارگران زندانی هستیم و خودمان را درکنار این عزیزان خواهیم دید.
خودکشی
حمید خراسانی ٢٣ ساله ساکن روستای “خالد آباد” از توابع ارومیه که به دلیل “اختلافات و مشکلات درون خانوادگی ” بازداشت شده بود، پس از آزاد شدن از زندان، اقدام به خودکشی کرد. حمید خراسانی، به دلیل فقر و تنگدستی توان پرداخت مهریه همسرش را نداشته و در نتیجه روز پنجشنبه گذشته از راه حلقآویز نمودن به طنابدار به زندگی خود پایان داد.
کامیاران: میثم عزیزی ساکن روستای “کانی هنگه” از توابع کامیاران، خواهر خود به نام لیلا عزیزی را به قتل رساند. این خواهر و برادر به منظور تفریح و گردش به کوههای اطراف روستا رفته بودند و لیلا به برادرش گفته بود که قصد ازدواج دارد و میثم پس از شنیدن این حرف با اسحله شکاری، وی را کشته است. میثم پس از کشتن خواهرش با همان اسلحه شکاری به زندگی خود نیز پایان میدهد. لیلا عزیزی در یکی از مهد کودکهای منطقه بیلوار کامیاران مشغول کار بوده است.
دستگیری و زندان
مریوان: 20قروردین: آرام نیکپی فرزند عزیز و سوران کاوە از اهالی روستای “نی” توسط سازمان اطلاعات احضار و در مورد برگزاری مراسم نوروز امسال در روستای نی مورد بازجویی قرار گرفتەاند.
سقز: 20فروردین: سردار پرستار، فعال دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی تهران ـ واحد علوم و تحقیقات، بازداشت و به مکانی نامعلوم انتقال یافت. نیروهای امنیتی به منزل پدری سردار پرستار رفته و کامپیوتر و وسایل شخصی وی را ضبط نمودند.
تیراندازی و اذیت ئ آزار مردم
سردشت: شلیک نیروهای انتظامی مستقر در پاسگاه بیتوش به شهروندان، یک سرباز با شلیک خود این نیروها زخمی و ٣ راس اسب شهروندان نیز تلف شدند. با زخمی شدن این سرباز، فرمانده پاسگاه بیتوش به نام “دوستی” از مردم درخواست همکاری کرده بود، اما به دلیل بیحرمتی این نیروها به ساکنین روستا، مردم از همکاری با این نیروها خودداری و در نتیجه فرمانده این پاسگاه تهدید به گلولهباران روستا کرد. یک روز بعد از ماجرای طخمی شدن سرباز فرمانده پاسگاه بیتوش با ٦٠ نفر از نیروهای انتظامی به بهانه جمعآوری ماهواره به روستای مزنآباد رفته و اقدام به شلیک گاز اشکآور به حیاط و منازل شهروندان کرده بود. منزل مسکونی دلشاد اسماعیلی بر اثر تیراندازی به تانکر نفت به آتش کشیده شد.
تلفات ناشی از انفجار مین
مریوان: 20فروردین: فایق احمدزاده فرزند محمود ساکن روستای “سردوش” از توابع شهر مریوان به دلیل انفجار مین در نزدیکی مناطق هممرز با اقلیم کُردستان عراق یک پای خود را از دست داد. فایق احمدراده به منظور جمعآوری گیاههای خوراکی به کوههای اطراف روستایشان رفته بود.
19فروردین: یکی از ساکنین روستای “اسنآوا” از توابع بخش خاو شهر مریوان به نام عمر دهقان ٤٧ ساله با مین کاشته شده برخورد و بر اثر انفجار آن از ناحیه پا قطع عضو شد.
16فروردین: جمال کریمی ٥٠ ساله فرزند رشید و ساکن روستای “گلچیدر” مریوان در نزدیک پادگان ارتش مشغول چراندن دام بوده که با مینکاشته شده برخورد و بر اثر انفجار این مین یک پای خود را از دست داد.
16فروردین: امید علی جانی اهل شهر ساوه در استان اراک که در شهر مریوان سرباز بوده به دلیل انفجار مین در منطقه بستام مریوان به شدت زخمی گردید.