نینا- مروری بر اخبار جنبش کارگری ایران!
نوزدهم فروردین 93
پدرام نو اندیش
سال 93 را در حالی آغاز کرده ایم که سرمایه داران و دولت اسلامی آنها همسو با سرمایه بین المللی؛ خود را مهیای ادامه و یک جنایت تازه بر علیه میلیونها انسان کارگر و کارکن جامعه ایران کرده اند . حذف یارانه ها ؛ افزایش چندین برابری قیمت سوخت و کالاهای مورد نیاز خانواده های کارگران و زحمتکشان از سوی دولت اسلامی ؛ درست یک لبه قیچی جنایتی است که لبه دیگر آن یعنی سرمایه داران و صاحبان کارخه ها ومراکز کار هستند .
ادامه اعتراضات کارگران فولاد زاگرس کردستان !
شنبه 16 فروردین ماه ، کارگران کارخانه فولاد زاگرس کردستان در اعتراض به اعلام انحلال کارخانه از سوی کارفرما ؛ مقابل اداره کار شهرستان قروه تجمع کردند . به گفته علی اکبر هدایتی یکی از کارگران معترض در این تجمع ؛ با انحلال کارخانه ؛ جمعا 274 نفر کارگر با سابقه کار طولانی در این کارخانه ؛ از کار بیکار خواهند شد . کارگران روز یکشنبه هفدهم فروردین ماه ؛ تجمع اعتراضی خود را به مقابل استانداری کردستان در شهر سنندج کشاندند . مسئولین استانداری تلاش کردند بدون رسیدگی به مطالبات کارگران ؛ به تجمع آنها پایان بدهند که با مقاومت کارگران تجمع کننده مواجه شد . کارگران تجمع کنند اقدام به بستن خیابان خیابان مقابل استانداری کردستان کرده و شعارهایی با مضمون کار ؛ حقوق ؛ تجمع ؛ حق مسلم ماست سر دادند . به دنبال این اقدام شجاعانه کارگران فولاد زاگرس معاون سیاسی امنیتی استانداری رژیم در کردستان مجبور به مذاکره با نمایندگان کارگران شد . درمذاکره صورت گرفته نمایندگان کارگران مطالبات خود را در چند بند اعلام کردند .: 1- تا تعیین تکلیف وضعیت واگذاری و راه اندازی مجدد کارخانه، شرکت فولاد زاگرس می باید تمامی معوقات ما در سال گذشته را به استثنای سنوات بفوریت پرداخت کند 2- ما به هیچوجه حاضر به قطع رابطه کاری با شرکت فولاد زاگرس، تصفیه حساب و اتصال به بیمه بیکاری نیستیم و عدم استفاده ما از بیمه بیکاری در طول شش ماه آینده نباید منجر به محرومیت مان از استفاده از حق بیمه بیکاری بشود 3- در ایام بلاتکلیفی ما که حداکثر نباید بیش از شش ماه طول بکشد شرکت فولاد زاگرس می باید بیمه های ما را واریز کند 4- مسئولین استان نسبت به تعیین تکلیف فوری وضعیت کارخانه و راه اندازی آن اقدامات لازم را به عمل آورند.
تجمع اعتراضی کارگران آب و فاضلاب اهواز!
صبح روز شنبه شانزدهم فروردین ماه کارگران اداره آب و فاضلاب اهواز در اعتراض به پنج ماه دستمز های معوقه خود ، در میدان کارگر شهرستان اهواز تجمع کردند . یکی از کارگران معترض در این تجمع می گوید که تعداد 300 نفر کارگر که در اداره آب و فاضلاب اهواز به عنوان موتور چی و پمپ چی در سطح شهر اهواز به کار مشغول هستند ؛ از آبان سال 92 تا کنون هیچ حقوق خود را نگرفته اند . به گفته کارگر یاد شده تعداد پانزده نفر از کارگران هشت ماه دستمزد های مربوط به سال 91 خود را هنوز نگرفته اند . واقعیت از این قرار است که اداره آب و فاضلاب اهواز امور مربوطه را به یک شرکت پیمانکاری طی مراسم مناقصه محول می کند . شرکت پیمان کاری برنده مناقصه نیز تا یک مدتی از پرداخت دستمزد های کارگران با بهانه های مختلف خود داری می کند و طولی نمی کشد که جای شرکت پیمانکار قبلی ، یک شرکت جدید برنده اعلام می شود و کارگران هنوز دستمزد های خودشان را نگرفته اند . چنانکه تا 15 بهمن ماه 92 کارگران یاد شده زیر نظر شرکت واسطه ای و انگلی سولارمکانیک بوده اند و از همان تاریخ شرکت واسطه ای دیگری با نام “اسکله ساز” جای شرکت قبلی را می گیرد بدون آنکه هنوز دستمزد های کارگران را پرداخت کرده باشد .چنانکه رئیس روابط عمومی اداره آب و فاضلاب اهواز به دنبال تجمع روز شنبه کارگران اعلام کرد که تعویق در پرداخت حقوق کارگران از جانب شرکت پیمانکار نیروی انسانی صورت گرفته است به اداره آب و فاضلاب ربطی ندارد. کارگران شاغل در ادره آب و فاضلاب اهواز علاوه بر دستمزد های سال 92 هنوز عیدی و سنوات خود را نیز دریافت نکرده اند . کارگران می دانند که خود رژیم و کاربدستان آنها هستند که در کار زد و بند و قرارداد و مناقصه با شرکت های انگلی و واسطه ای در این اداره ها و مراکز کار دست دارند . اتفاقا انگشت اتهام به سوی رژیم اسلامی و عوامل آن نشانه می رود .
سبد کالای دولت روحانی و اظهارات پادوهای رژیم در خصوص دستمزدها!
قرار بر این بود که در ماههای پایانی سال دو سبد کالا از سوی دولت حسن روحانی به مردم تحویل شود . اما واقعیت این است که دولت حسن روحانی به سبب تحقق برخی اهداف خود که من در برنامه های قبلی ام به آنها اشاراتی داشتم ؛ به توزیع فقط یک سبد کالا اقدام کرد . اکنون گویا همین سبد کالایی را که حسن روحانی وعده پرداختش را تا پایان سال قبل داده بود و فقط یک وعده آن را اجرایی کرد ؛ برای تعدادی از عناصر پادو رژیم به عنوان یک راه کار برای جلوگیری از اعتراضات کارگران مورد توجه قرار گرفته است . دبیر تشکل دولتی خانه کارگر خوزستان خواستار گسترش دایره شمول حمایت های غیر نقدی به کارگرانی شد که به قول ایشان دستمزد هایشان کمتر از خط فقر است . اما ببینیم از دید آقا یار حسینی دبیر خانه کارگر خوزستان چه تعداد دستمزد هایشان زیر خط فقر است ؟ وی در ادامه سخنانش می گوید که دولت در سال گذشته به تعداد زیادی از کارگران مشمول یعنی کارگرانی که دستمزدشان زیر خط فقر است سبد کالا را پرداخت نکرده است . آقایار حسینی همراه دیگر دبیران این تشکل دولت ساخته در کنار سرمایه داران و دولت اسلامی آنها قرار گرفته و بر عدم افزایش دستمزد های کارگران و توده های کارکن جامعه تاکید دارد . فقط می گوید دولت لطف کند برای تعداد زیاد کارگرانی ( همه کارگران و توده های کارکن جامعه ) که دستمزدشان زیر خط فقر است ؛ کمک غیر نقدی پرداخت کند .کارگران با اعتراضاتشان ؛ با اعتصاباتشان با تجمعات هر روزه شان به سرمایه داران و دولت اسلامی آنها و به پادوهای خانه کارگری و شورای اسلامی چی آنها نه می گویند و برای یک زندگی آزاد و برابر و مرفه و انسانی مبارزه می کنند
احضار پنج نفر از کارگران معدن چادر ملو از سوی دادگستری اردکان ! خبر ها حاکی از آن است که دادگستری شهرستان اردکان در استان یزد ، روز شنبه برای پنج نفر از کارگران معترض معدن سنگ آهن چادر ملو به نام های علی رضا پور ؛ مصطفی غلامی ؛ حسین زندش ؛ حمزه مظفری ؛ و محمد رضا زینبی ؛ احضاریه فرستاده که این تعداد از کارگران می بایست ظرف سه روز به دادگستری رژیم اسلامی در شهرستان اردکان خود را معرفی کنند . به گفته حسین جنائی احضار این کارگران احتمالا در ارتباط با اعتراضات کارگران معدن در سال 92 است که به بازداشت 38 نفر از کارگران معدن در بهمن ماه انجامید. به گفته حسین جنائی این کارگران جز آن 38 نفری که بازداشت شده بودند ، نبوده و احضاریه دادگستری اردکان برای اولین بار است که به دست آنها می رسد .
اعتصاب غذا کارگر زندانی شاهرخ زمانی ! از یک ماه گذشته تا کنون فعال کارگری در بند رژیم اسلامی , شاهرخ زمانی در اعتصاب غذا به سر می برد . طی چند روز گذشته شخصیت های منفرد در زندانهای رژیم اسلامی با شاهرخ زمانی اعلام هبستگی کرده اند . کارگران سنندج از دوشنبه شب ساعت 24 تا پایان شب سه شنبه با شاهرخ زمانی در بیرون از زندان اعلام همراهی کرده اند . شاهرخ زمانی عضو سندیکای نقاشان ساختمانی پس از تلاش برای بر پایی یک اتحادیه کارگری مستقل با اتهام اقدام علیه امنیت ملی و اجتماع و تبانی در یک نهاد غیر قانونی روبرو شده و به بیش از یازده سال زندان محکوم گردید. شاهرخ در طول دوره محکومیت خود نه فقط با شکنجه و اذیت و آزاد جسمی و روانی متعدد و عدم برخورداری از معالجات پزشکی روبرو شده , بلکه حتی ممنوع الملاقات نیز بوده است . به دنبال انتقال اخیر وی به بازداشتگاه قزل حصار , بیش از یک ماه است که در اعتصاب غذا به سر می برد . ما تمامی کارگران ؛ آزادی خواهان و برابری طلبان را فرا می خوانیم تا رژیم اسلامی سرمایه داران را به آزادی فوری و بدون قید و شرط شاهرخ زمانی و تمامی دیگر زندانیان سیاسی مجبور نمایند
معوقات کارگران کارخانه تن پوش رشت و اعتراضات آنها !
کارگران کارخانه نوپوش رشت که تولید کننده لباس و از زیر مجموعه های کارخانه ایران برک رشت می باشد ؛ مدت نه ماه است که دسستمزدهایشان را نگرفته اند .تعداد 127 نفر کارگر این واحد تولیدی طی سال گذشته کلا فقط سه میلیون تومان دریافتی داشته اند . عیدی و دیگر حقوق کارگران و خانواده هایشان ازسوی کارفرما پرداخت نگردیده و کارفرما اقدام به تعطیلی کارخانه از 28 اسنفند تا پایان فروردین 93 کرده است . همچنین کارفرما اعلام کرده است که کارگرانی را متقاضی دریافت بیمه بیکاری هسستند می توانند اقدام کنند. معنای دیگر افزایش تعطیلی کارخانه و نیزاعلام کارفرما مبنی بر اقدام برای مقرری بیمه بیکاری یعنی زمزمه اخراج کارگران این کارخانه از سوی کارفرما است. در همین رابطه اواخربهمن ماه سال گذشته ، 40 نفر از 127 کارگراین این کارخانه بعدازاینکه مطلع شدند،مدیریت شرکت وامی بابت پرداخت حقوق کارگران، دریافت کرده اما قصد دارد آن را صرف امور دیگری کند،تصمیم گرفتند برای اعتراض به این اقدام کارفرما به دفتر مرکزی این شرکت در تهران مراجعه کنند.کارفرما به منظور جلوگیری از حرکت اعتراضی کارگران تلاش کرد تا با انواع و اقسام کارشکنی ها و صحنه سازی ها مانع از سفرکارگران به تهران شود. اما کارگران تسلیم نشده و به طور دسته جمعی به دفترمرکزی کارخانه مراجعه می کنند و با ارائه مستندات متقن، پیگیرانه خواهان پرداخت حقوق معوقه خود و سایر همکارانشان می شوند که سرانجام مسئولین دفتر مرکزی به ناچار موافقت می کنند که حقوق معوقه کارگران را به صورت هفتگی! به حساب آنها واریز نمایند.کارگران اعلام می کنند پرداخت حقوق معوقه می بایستی به صورت هقته ای 500.000 تومان و حداکثر تا ساعت 10 صبح روزهای شنبه هر هفته صورت بگیرد و در صورت تاخیر در پرداخت ،آنها دست به اعتصاب خواهند زد.کارفرما که انتظار چنین پی گیری را ازجانب کارگران نداشت ،تصمیم گرفت این 40 کارگر و به خصوص چند نفر از آنها را که شرکت فعال تری در این مسائل داشته اند اخراج نماید. در همین رابطه محمد حسین سوری کارفرمای صنایع پشمبافی ایران برک اعلام کرده برنامه تعدیل! تعدادی از کارگران کارخانه پشم بافی ایران برک و نوپوش از مدتی قبل در دستور کار بوده و پس از پایان تعطیلات نوروزی اجرا خواهد شد.
اضهارات فاطمه آلیا نماینده مجلس رژیم اسلامی در خصوص کودکان کار !
خانم فاطمه آلیا نماینده مجلس رژیم اسلامی گفته است که پدیده ای به نام کودک کار در ایران وجود ندارد . کار کودکان در کشور محدود و مقطعی است و به همین دلیل بودجه ای برای آنها در نظر گرفته نمی شود . این عنصر حکومتی ذوب شده در نظام سرمایه داری اسلامی در ادامه می افزاید : پدیدهای به نام کودک کار به شکل رسمی و تایید شده در کشور ما وجود ندارد. به همین دلیل نیز آمارهای رسمی در این زمینه وجود ندارد. این پدیده در کشور ما بسیار محدود و مقطعی است برای نمونه در برخی از روستاها کودکان در تابستان که به مدرسه نمیروند به والدین خود درکشاورزی کمک میکنند که نمیتوان از این مساله به عنوان کودک کار اسم برد. در همین رابطه مطابق آمارهای رسمی انتشار یافتۀ سال ۸۵ توسط مرکز آمار ایران، از مجموع ۱۳ میلیون و ۲۵۳ هزار کودک ردۀ سنی ۱۰ تا ۱۸ سال کشور در سال ۸۵، ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار کودک، خارج از چرخه تحصیل و یک میلیون و ۶۷۰ هزار کودک به طور مستقیم درگیر کار بودهاند. حدود ۸۰ دردصد کودکان کار را، کودکان خیابانی تشکیل می دهند.
تجمع اعتراضی کارگران صابون سازی خرمشهر! جمعی از کارگران اخراجی کارخانه صابون سازی خرمشهر ، روز شنبه هفدهم فروردین ماه در اعتراض به حکم اخراج های خود مقابل این کارخانه دست به تجمع زده و خواهان بازگشت به کار خود شدند . همچنین کارگران تجمع کننده خواستار دریافت دو سال حقوق و مطالبات معوقه خود شدند .
تجمع اعتراضی کارگران گروه صنعتی فلات کوهرنگ ! کارگران گروه صنعتی فلات کوهرنگ در شهر کرد روز شنبه 16فروردين در مقابل استانداری رژيم در چهارمحال و بختياری تجمع اعتراضی برگزار کردند . کارگران معترض در تجمع روز شنبه مقابل استانداری رژیم در چهارمحال بختیاری خواهان دریافت سه ماه حقدستمزد های معوق خود و نیز عيدی و سنواتشان از سوی کارفرمای کارخانه فلات کوهرنگ شدند . لازم است گفته شود که کارفرمای این کارخانه از تيرماه سال گذشته تا 21 آبان92 که کارخانه را تعطیل اعلام کرده بود ، حق بيمه کارگران را پرداخت نکرده است
تجمع اعتراضی کارگران سیمان لوشان ! همچنین روز شنبه شانزدهم فروردین ماه کارگران کارخانه سیمان لوشان رشت در اعتراض به دستمزد های معوق خود ؛ مقابل درب این کارخانه تجمع کردند و خواستار پرداخت حقوق عقب افتاده خود شدند لازم به گفتن است که کارگران این کارخانه در روز های پنجم و ششم بهمن ماه سال گذشته نیز مقابل درب کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند و در آن تجمع اعتراضضی ، کارگران اقدام به آتش زدن لاستیک کرده بودند . در تجمع روز پنجم بهمن ماه تعداد پنج نفر از کارگران معترض بازداشت شدند . کارگران به ناگزیر تجمع اعتراضی خودشان را در روز ششم بهمن ماه به مقابل فرمانداری شهرستان رودبار کشاندند . گفتی است کارفرمایان سیمان لوشان که ۶۷ درصد سهام آن در مالکیت بنیاد مستضعفان و ۲۳درصد متعلق به بیمه سلامت(خدمات درمانی) می باشدو زیر نظر هلدینگ کاوه پارس مدیریت می شود از تاریخ ۳۱/۴/۹۲ به بهانه زیان ده بودن کارخانه سوخت را قطع و کارخانه را متوقف و به حال خود رها نمودند و تعداد ۷۲ نفر نیروی پیمانکاری را از تاریخ فوق بیکار و ۸۷ نفر نیروی قراردادمستقیم نیز از تاریخ ۳۱/۶/۹۲ بیکار شدند. ۹۰ درصد کارگران بالای ۱۱ سال سابقه دارند و در این مدت هیچ حقوق و بیمه ای برای آنان لحاظ نشده مدیر عامل فعلی کارخانه فردی به نام محمد علی مونسان بوده که در بدو ورود به کارخانه خود را نماینده رهبری و مدیر بحران و یکی از فرماندهان صنایع دفاع در دوران پس از جنگ معرفی کرده و ماموریت خود را نیز تعطیلی کارخانه عنوان نموده است
منبع: نشریه کمونیست هفتگی ٢٢٧