مصوبه ٧ماده ای دولت تداوم گرانی بیشتر!

مصوبه ٧ماده ای دولت تداوم گرانی بیشتر!
نسان نودینیان
خبرگزاری دولتی مهر در روز ١٦ فروردین متن نهایی مصوبه ٧ ماده ای دولت برای تداوم گرانتر کردن حاملهای انرژی را منتشر کرد. در این مصوبه افزایش قیمت بنزین و گازوئیل قطعی شده است افزایش قیمت بلیط های قطار و اتوبوس و کرایه کامیون هم اعلام گردید و به مرحله اجرایی گذاشته شد.
١٨ فروردین معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینكه قبوض برق این دوره بر اساس افزایش ٢٤ درصدی صادر خواهد شد، گفت: “دولت تصمیمی درباره اینكه اگر مرحله دوم هدفمندی اجرا شود قیمت برق نیز افزایش یابد، نگرفته است. بلافاصله روز بعد از اینكه دولت افزایش ٢٤ درصدی قیمت برق را تصویب كرد به شركت های توزیع آن را ابلاغ كردیم بنابراین به تدریج قبوض برق بر اساس افزایش ٢٤ درصدی اعمال می شود.”
گرانی حاملهای انرژی پیش درآمد گرانی کالاهای ضروری و مورد نیاز مردم را به دنبال خواهد داشت. محمدرضا فرزین دبیر ستاد سازمان هدفمندی یارنه‌ها اعلام کرد: “افزایش قیمت نان ارتباطی با هدفمندی یارانه‌ها ندارد و مربوط به افزایش قیمت خرید تضمینی گندم از کشاورزان است. چون این افزایش قیمت ارتباطی با هدفمندی یارانه‌ها ندارد، دولت هم بابت آن هیچ یارانه‌ای نمی‌پردازد.”
گرانی نان و توجیهات این مزدور رژیم و وضعیت نابسامان مردم در ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی مصداق تمام عیار این ضرب المثل است که “به شتره گفتند چرا گردنت کجه، گفت کجام راسته که گردنم راست باشه”. این روزها وقتی درباره گرانی و از جمله نان و برق و آب صحبت میکنید “انگار که نیشتری به یک تاول چرکین زده‌ای” از هر چی صحبت میکنید بحثی در مورد گرانی بمیان میاید. مردم میگویند؛ برق گران شده، نان گران شده، گوشت، مرغ، لپه، نخود، کرایه ماشین، میوه، خلاصه اینکه دست رو هر چیزی می‌گذاری، گران شده است.  بالاخره توده میلیونی مردم معترض میگویند؛ آیا نمی‌دانند نان برای خیلی از مردم اهمیت ویژه ای دارد و هر گاه که برای پر کردن شکمشان مشکل دارند به سراغ نانوایی می‌روند تا با خرید چند نوع نان سنگک، لواش، بربری و تافتون، سفره خود را رنگین کنند. آیا دستمزد کارگران و کارمندان دولت از سال ٨٩ که یارانه‌ها هدفمند شده چند برابر شده که نان ١٠٠ تومانی را ٦٠٠ تومان و بیشتر کرده‌اند؟ (دستمزدها در سال ١٣٩٣ به  ٢٥ درصد افزایش نسبت به سال ٩٢ معادل ٦٠٨ هزار و ٩٠٠ تومان تعیین شده است)!. و آیا جنبش “نان” که در سالهای اخیر در بسیاری از کشورها علیه گرانی و ریاضت کشی اقتصادی با دامنه وسیعی جریان داشت، در راه است؟