در حاشیه اخبار کارگری
هفته چهاردهم(٢٠١٤)
نسان نودینیان
اعتصاب
اعتصاب کارگران و کارکنان خدمات عمومی، فرودگاه ها، مهد کودکها، اتوبوس و قطارهای درون شهری، کارگران بخش جمع آوری زباله ها، بخشهایی از ادارات شهرداریها و پرستاران برای افزایش دستمزد و حقوق از هفته گذشته با یک اعتصابات اخطاری، دست به اعتصاب سراسری زده اند. خواست میلیونها اعتصابی افرایش دستمزدها تا سطح سه و ٦درصد و افرایش ماهانه صد یورو به حقوقها است. اعتصابات دور اخیر توسط یکی از بزرگترین اتخادیه های کارگران و کارکنان خدمات عمومی و حمل و نقل و مواد خوراکی به اسم «وردی» سازماندهی و مورد حمایت قرار گرفته است. حزب سوسیال دمکرات در دولت ائتلافی سوسیال مسیحی (مرکل و زی هوفه) هنوز با این مطالبه و اعتصاب مخالفتی نکرده است. مذاکرات سه جانبه دولت و اتحادیه کارگران خدمات عمومی«وردی» و کارفرماها به نتیجه نرسیده است. و طبق جدول زمانبندی شده دوشنبه (٣١ مارس) این مذاکرات وارد مرحله نهایی خواهد شد. تا ٣١مارس اعتصابات در استانهای مختلف در جریان است. این اعتصاب یکی از قدرتمندترین تحرک و اعتراض کارگران و کارکنان در آلمان است. کارگران فرودگاه (کارکنان حمل و نقل داخل فرودگاه، حمل و نقل بار و کنترل مسافران و کارگران بخش کف فرود هواپیما) در حال اعتصاب هستند. اعتصاب کارگران در ١٧ فرودگاه امروز(٢٧مارس) فعالیت پرواز نزدیک به ٦٠٠پرواز شرکت «لوفت هانزا» را مختل کرده و ده ها میلیون هزینه خساراتی را برای دولت و کارفرماهای لوفت هانزا در بر داشته است. کانالهای تلویزیونی و میدیا اخبار اعتصابات را تحت پوشش قرار داده اند. حمایت مردم از اعتصاب کنندگان، با وجود هزینه های نسبتا مالی زیاد برای رسیدن به مدارس و کارخانه ها و محلهای کار، بسیار بالا است. در ایران تحت حاکمیت نظام جمهوری اسلامی در غیاب تشکلهای فراگیر کارکارگری، اعتصاب جرم سیاسی است. بدلیل اعتصاب، کارگران را دستگیر می کنند. محیط اعتصاب و شهر را نظامی میکنند. رسانه ها و کانالهای تلویزیونی سکوت میکنند. با وجود این فشارها، اعتصاب کارگران و حمایت مردم از مطالبات آنها برجسته است.
نسان نودینیان
٢٧مارس ٢٠١٤
…………………………….
فاجعه مرگ دو کارگر “عذرخواهی” شهردار تهران کارساز نیست. مرگ کارگر در اثر ناامنی محیط کار جرم جنایی کارفرما و دولت است! قالیباف در مقام دولت و کارفرما قرار دارد!
“قالیباف بالاخره عذرخواهی کرد”
به نقل از((آرمان- بنفشه رنجی: شهردار تهران بالاخره پس از گذشت حدود دو ماه از حادثه خیابان جمهوری، از خانواده جانباختگان و شهروندان بهدلیل وقوع این حادثه عذرخواهی کرد)). «صبح روز یکشنبه ٢٩ دی، طبقه پنجم یک ساختمان در خیابان جمهوری آتش گرفت؛ ساختمانی که کارگرانی در روز تعطیل رسمی در آن مشغول به تولید پوشاک بودند. شیرین فروتنی، ٤٤ساله و آذر حقنظری ٦٠ساله از جمله کارگرانی بودند که در آتش گیر افتاده بودند. این دو زن تصمیم گرفتند از ترس خود را از پنجرههای ساختمان آویزان کنند. زن جوانتر در اولین دقایق بعد از رسیدن آتشنشانی به محل حادثه به پایین سقوط کرد. دقایقی بعد و درحال انجام عملیات، با پاشیدن آب به ساختمان، آذر حقنظری نیز به پایین سقوط کرد. دراین میان نه خبری از تشکهای بادی نجات بود و نه خبری از نردبان هیدرولیکی؛ تجهیزاتی که گفته میشود بهدلیل نقص فنی یا زمانبر بودن، استفادهای از آنها نشد. در میان واکنشهای مختلف نسبت به این حادثه، عذرخواهی شهردار تهران و حتی استعفایش مطرح شد. این درحالی است که نهتنها هیچکدام از مسئولان شهرداری عذرخواهی نکردند بلکه، شاهد اظهارات بسیار جالبتوجهی از جانب آنان نیز بودیم. چند روز پس از حادثه، درحالی که قالیباف سکوت کرده بود، عبداللهی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران کشتهشدن دو نفر از شهروندان در حادثه آتشسوزی خیابان جمهوری را خواست و مشیت الهی دانست و گفت: در یک میلیونیوم حوادث این پیش میآید که نقص فنی رخ بدهد. تشک در صحنه حادثه وجود داشته اما، تشک در همه جا عملیاتی نیست. پس از آن شهردار تهران به سخن آمد و وعده داد که حداکثر ظرف ١٥ روز نتایج بررسی این حادثه به اطلاع مردم خواهد رسید با این قول که رسیدگی این کار به صورت دقیق انجام شود
“عذر خواهی” پاسخگویی نیست! مقصر اصلی کیست؟ با مرگ هر یک کارگر باید هزار بار گفت؛ “مرگ کارگر در اثر ناامنی محیط کار جرم جنایی کارفرما و دولت است” واقعیت امر این است كه علت اصلی وقوع سوانح حین کار حرص و طمع سرمایه داران برای سود بیشتر است. در سیستم سرمایه داری جان كارگر ارزش ندارد. سرمایه داران اگر مجبور نباشند یکصدم تلاشی را که برای حفظ ماشین آلات میکنند برای حفظ سلامت و ایمنی کارگر نمیکنند. حادثه محل كار میتواند علل متفاوتی داشته باشد ولی ریشه همه آنها در وجود نظام سرمایه داریست. باید جلوی این جنایت جامعه سرمایه داری و این جنگ اعلام نشده سرمایه داران علیه كارگران ایستاد و با اتحاد و مبارزه کارگران میشود میزان حوادث كار را به حداقل رساند. شهردار تهران در جایگاه و مقام دولت و کارفرما است. او مزدور نا مسئول و دزدی است که کمترین نظارت را بر ارگانها بویژه آتش نشانی ها و امکانات لجستیکی آن داشته است. شهردار تهران در جبهه دولت و کارفرما قرار دارد “عذرخواهی” او در برابر جبهه کارگر و خانواده کارگران جانباخته با اقدامات جدی باید عملی شود. مرگ دو کار زن در خیابان جمهوری کیس و کیفرخواست مهم و قوی است. مرگ شیرین فروتنی، و آذر حقنظری به مساله مردم در تهران در سطح میلیونی کشیده شد. صحنه های مرگ ناباورنه این دو کارگر در جلو چشم صدها نفر شاهد در محل حادثه تراژدی ناامنی محیط کار در نظام جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت. تهران مرکز صدها شرکت و کارخانه و موسسه تولیدی با اشتغال و فعالیت هزاران کارگر است. در تهران بیشترین حوادث ناشی از نا امنی محیط کار وجود دارد. ارقام نا امنی محیط کار در تهران سالانه بیش از سه هزار مورد است. تبدیل کردن کیس و کیفرخواست جانباختن شیرین فروتنی و آذر حقنظری به تریبون دادگاهی و به محاکمه کشاندن شهردار تهران گام مهمی برای رسوا کردن حاکمیت دولت و نظام استثمارگر جمهوری اسلامی.