اخبار کارگری – اخبار کارگری ایران و بین المللی 24 دی تا 2 بهمن نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

اعتراضات کارگری

تحصن کارگران پلی اکریل در اعتراض به تعطیلی اکریلیک ٢

چکیده: کارگران ناراضی بعد از تحصن در مقابل دفتر مدیر عامل به بخش اکریلیک ٢ رفته و تابلوهای الیاف زاینده روز را از سر در این بخش پایین آوردند و پس از وقفه‌ای کوتاه، بار دیگر در مقابل دفتر مدیر عامل کارخانه تحصن کردند که این تحصن همچنان ادامه دارد.

جمعی از کارگران پلی اکریل اصفهان در اعتراض به ادامه سیاست کوچک سازی کارخانه که با وجود نامهٔ فرمانداری شهرستان مبارکه مبنی بر توقف این روند در حال انجام است، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند.

یکی از نمایندگان کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: حدود ٤٠٠ کارگر پلی اکریل اصفهان ساعت ٧ صبح امروز (٣٠ در ماه) در مقابل مسجد کارخانه تجمع کرده و بعد از راهپیمایی در محوطه کارخانه به ساختمان اداری رفته و در مقابل دفتر مدیرعامل تحصن کردند.

وی با اشاره به نامهٔ فرمانداری شهرستان مبارکه در تاریخ ١ دی ماه مبنی بر توقف سیاست کوچک سازی در کارخانه پلی اکریل اصفهان، افزود: سیاست کوچک سازی با گذشت یک ماه از ابلاغ این مصوبه هنوز متوقف نشده است و کارگران نیز به همین دلیل به اعتراض مجدد دست زده‌اند.

وی با اشاره به انتقال بخش «اکریلیک ٢» به شرکت «الیاف زاینده رود» که در مراحل پایانی خود قرار دارد و بر اساس سیاست کوچک سازی کارخانه پلی اکریل اصفهان انجام می‌شود، بیان کرد: کارگران ناراضی بعد از تحصن در مقابل دفتر مدیر عامل به بخش اکریلیک ٢ رفته و تابلوهای الیاف زاینده روز را از سر در این بخش پایین آوردند و پس از وقفه‌ای کوتاه، بار دیگر در مقابل دفتر مدیر عامل کارخانه تحصن کردند که این تحصن همچنان ادامه دارد.

گفتنی است بر اساس سیاست کوچک سازی، بخش‌های مختلف کارخانه پلی اکریل اصفهان به شرکت‌های کوچک تری در حال واگذاری است به طوری که آزمایشگاه به شرکت «نیک آزمون»، نیروگاه به «انرژی گستران»، پلی استر به «پلی استر هشت بهشت»، اکریلیک ٢ به «الیاف زاینده رود»، اسکله سازی به «شرکت خدمات بندری» و خدمات به شرکت «پهن گستر» انتقال پیدا می‌کند.

این نماینده کارگری با اشاره به توقف تولید در بخش اکریلیک ٢ از فردا (١ بهمن ماه) به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود مواد اولیه خوانده می‌شود، گفت: به بیش از ١٨٠ کارگر بخش اکریلیک ٢ گفته شده که از فردا بر سر کارشان حاضر نشوند چرا که به دلیل کمبود مواد اولیه، ادامه تولید امکان پذیر نیست اما وضعیت حقوق این کارگران هنوز روشن نشده است.

وی افزود: مدیرعامل به حراست کارخانه دستور داده که بخش اکریلیک ٢ را پلمپ کنند تا کارگران از فردا نتوانند وارد این بخش شوند در حالی که شنیده شده است مواد اولیه شرکت (اکریلو نیتریل) در بندر ماهشهر وجود دارد.

وی افزود: حتی اگر این موضوع صحت نداشته باشد با رفع بخشی از تحریم‌ها که امروز یا فردا اتفاق می افتد، مشکلات پیش روی ورود مواد اولیه به کشور تسهیل می‌شود و نباید مشکل خاصی باشد.

این نماینده کارگری در پایان اظهار داشت: کارگران معتقدند تعطیلی بخش اکریلیک ٢ به منظور خلوت سازی کارخانه از کارگران معترض، و در ادامهٔ اجرای سیاست کوچک سازی در غیاب کارگران انجام خواهد شد.

اخراج سازی گسترده کارگران در شرکت ایران تایر و احتمال بروز اعتراضات حاد کارگری در آن

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال تلاش مدیریت کارخانه ایران تایر(جنرال تایر سابق) برای اخراج ٣٠٠ کارگر از ١٠٥٠ کارگر شاغل در آن، احتمال بروز اعتراض کارگری در این کارخانه که در کیلومتر ٥ جاده مخصوص قرار دارد بالا گرفته است.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، این اخراج سازی گسترده در کارخانه ایران تایر به بهانه عدم سود دهی در قسمت تایر نخی (بایاس) صورت میگیرد. این در حالی است که بنا بر اظهار کارگران ایران تایر بدنبال ادعای مدیریت کارخانه مبنی بر تحمل ٤/٥ میلیارد تومان زیان در شش ماهه اول امسال، در طول سه ماه گذشته کارخانه به سود دهی بسیار مطلوبی رسیده است اما با این حال طی هفته های گذشته لیست ٣٠٠ کارگر مشمول اخراج تنظیم شده است. این لیست مشمول کارگران از قسمتهای مختلف کارخانه از تولید تا قسمتهای اداری و است و امروز مدیریت کارخانه از طریق تماس تلفنی با ٨٠ نفر از کارگران، از آنان خواسته است تا از فردا در محل کارشان حاضر نشوند. این کارگران همگی از ده تا ١٥ سال سابقه کار دارند.

کارخانه ایران تایر(جنرال تایر) یکی از کارخانجات مهم لاستیک سازی در ایران است که در سال ١٣٤٠ تاسیس شده است و بعد از انقلاب به بنیاد مستضعفان واگذار گردیده و هم اکنون نیز تحت تملک این نهاد قرار دارد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – سی ام دی ماه ١٩٢

جمع زیادی از مستمری‌بگیران کانون بازنشستگان گیلان پیش از ظهر امروز در مقابل این کانون تجمع کردند و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.

یکی از معترضان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در رشت اظهار کرد: بیش از هفت ماه فاکتورهای بیمارستانی ما پرداخت نشده است.

وی افزود: طبق قرارداد با بیمه ایران قرار بود این فاکتورها در مدت دو ماه پرداخت شود اما با قرارداد بیمه دی این موضوع انجام نشد.

این شهروند گفت: زمانی که برای دریافت حق بیمه تکمیلی و بیمه عمر خود به کانون بازنشستگان و مستمری‌بگیران استان در رشت مراجعه کردیم به ما گفتند قرارداد با بیمه دی لغو شده و بیمه آرمان نیز هزینه‌های دی را نپذیرفت و قرار است بیمه آتیه‌سازان مبلغ معوقه بیمه تکمیلی و بیمه عمر را پرداخت کند، در حالی که بیمه آتیه‌سازان بیمه عمر ندارد و پولی از این بابت پرداخت نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه در تمام سال‌هایی که پدر مرحوم ما بیمه عمر شده بود، احساس می‌کنیم رودست خوردیم، اظهار کرد: هر بازنشسته‌ای که فوت می‌کرد از آنجا که طرف قرارداد با بیمه دی بود این بیمه موظف بود ٢ میلیون تومان پرداخت کند و با لغو این قرارداد، بیمه آرمان ١.٥ میلیون تومان می‌داد که با این بیمه نیز قرارداد انجام نشد و بیمه آتیه‌سازان نیز بیمه عمر ندارد و در واقع مبلغی از بیمه عمر نصیب بازماندگان افراد متوفی نمی‌شود.

این شهروند در ادامه تصریح کرد: وضعیت بیمه تکمیلی نیز اصلاً مشخص نیست و حدود ١٠ ماه قراردادهایی صورت گرفته که تا به امروز حق بیمه تکمیلی ما پرداخت نشده است.

وی با بیان اینکه بازنشستگان کانون مذکور در حال سرگردانی و بلاتکلیفی هستند، یادآور شد: نمی‌دانیم تا چه هنگام باید منتظر بمانیم که حق بیمه تکمیلی و بیمه عمر ما پرداخت شود در حالی که بسیاری از خانواده‌ها با مشکلات اقتصادی مواجه هستند.

تجمع پرستاران ماهشهری

٢٦دی: پرستاران ماهشهری همزمان با بازدید وزیر بهداشت از بیمارستان حاجیه نرگس معرفی در اعتراض به عدم دریافت حقوق در ٢ سال اخیر در این بیمارستان تجمع و اعتراضی کردند .

٢٠ کارگر پلی اکریل اصفهان تهدید شدند

بیش از ٢٠ کارگر پلی اکریل اصفهان با دریافت نامه‌هایی جداگانه از سوی مدیران کارخانه، به دلیل آنچه شرکت در «تجمعات غیرقانونی و دادن شعار» خوانده شده، تهدید به اخراج شده‌انددر چند روز گذشته، مدیران کارخانه حاضر نبودند قرارداد کار «کیومرث رحیمی»، یکی از چهار کارگر بازداشت شده در دور دوم تجمعات اعتراضی کارگران و چند کارگر معترض دیگر را تمدید کنند که با مقاومت و اعتراض دسته جمعی سایر کارگران از تصمیم خود منصرف شدند. کارگران پلی اکریل اصفهان در اعتراض به خودداری مدیران کارخانه از تمدید قرارداد همکاران شان در روز‌های یکشنبه و دوشنبه هفته جاری (٢٢ و ٢٣ دی ماه) در بازه زمانی تغییر شیفت در دو نوبت صبح و عصر در محوطه کارخانه تجمع کردند. قرارداد جدید کارگرانی که تمدید قرارداد نشده بودند، یک ماهه منعقد شده در حالی که قرارداد آن‌ها طی سالیان گذشته یکساله منعقد می‌شد.

کارگران قند اهواز در مسیر عبور رئیس جمهور تجمع کردند

٢٤دی: ٦٠ نفر از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز همزمان با سفر رئیس جمهور به اهواز نیز در مسیر عبور او از فرودگاه به مصلی تجمع کردند. کارگران دیروز نیز تجمعی ٥٠ نفره را شکل داده بودند. کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که طی دو سال گذشته تجمعات متعددی را در اعتراض به تعطیلی و مشخص نبودن شرایط ادامه کارشان برپا کرده‌اند، ٢٤دی ماه همزمان با سفر رئیس جمهور به اهواز نیز در مسیر عبور او از فرودگاه به مصلی تجمع کردند پیشنه مشکلات کارگران قند و تصفیه شکر اهواز: هیئت دولت سابق در دور دوم سفرهای استانی خود به خوزستان برای حل مشکلات کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز مصوبه‌ای را تصویب کرد که این مصوبه نه تنها نتوانست مشکلات کارخانه و کارگران را رفع کند بلکه بعد از تصویب آن گره‌ای باز نشدنی به مشکلات کارگران افزوده شد.

تجمع کارگران پیمانی پتروشیمی رازی

هزار نفر از کارگران پیمانی پتروشیمی رازی، هم‌زمان با سفر رئیس جمهور به خوزستان، برای چهارمین بار طی دو هفته اخیر در مقابل دفتر مرکزی تجمع کردند. مطالبه کارگران رفع تبعیض حقوق کارمندان رسمی با کارگران پیمانی است. بعد از تجمع حدود هزار نفر از کارگر این مجتمع در روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته و تجمع روز یکشنبه (٢٢ دی ماه)، هنوز هیچ یک از مسئولان پتروشیمی پاسخگوی مطالبات کارگران نشده‌اند. (دوشنبه ٢٣ دی) بعد از گذشت دو هفته از اعتراضات صنفی کارگران پتروشیمی، کارفرمای اصلی پتروشیمی رازی به همراه سایر نمایندگان کارفرمایی جلسه‌ای مشترک با نمایندگان کارگری برگزار کردند. این جلسه نتیجه ای نداشت.

هزار کارگر «پارس جنوبی» خواستار برخورد با متخلفان تامین اجتماعی شدند

٢٩دی: جمعی از کارگران بیمه شده شاغل منطقه پارس جنوبی خواستار برخورد دستگاه قضایی با متخلفان احتمالی پرونده تخلفات مالی در تامین اجتماعی شدند.به گزارش خبرنگار ایلنا، این گروه هزار نفره از بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی که در زمره مهندسان، تکنسین‌ها و کارگران صنعتی قرار دارند در نامه‌ای خطاب به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، با اشاره به گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس آورده‌اند: طبق گزارش مجلس در دوره یکساله تصدی سعید مرتضوی در سازمان بیمه‌گر کارگران، از اموال و حقوق قانونی ٣٧ میلیون و ٧٥٧ هزارو ٥٩٥ فرد بیمه شده، برداشت‌های غیر قانونی صورت گرفته است.در این نامه آمده است: ما کارگران امضا کننده به عنوان گروهی از بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی خواهان مجازات مسببین برداشت‌های غیرقانونی صورت گرفته از ذخایر تامین اجتماعی هستیم.

امضا کنندگان این طومار سرگشاده که تا کنون به امضای هزار کارگر منطقه پارس جنوبی رسیده است، در ادامه با یادآوری اینکه به استناد گزارش هیئت تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در مرداد ماه سال ٩٢ مدیرعامل وقت برای ٥٠ نفر از مدیران و معاونان این سازمان حدود ٦ میلیارد و ٢٤٣ میلیون پاداش در نظر گرفته که تنها پاداش یکی از مدیران ٤٠٠ میلیون تومان بوده است، افزوده‌اند: در حالی که سازمان تامین اجتماعی یک موسسه عمومی غیر دولتی است، مدیریت دولتی وقت مالکیت ١٧٨ شرکت از مجموعه سازمان سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) را که ارزش واقعی آن بالغ بر ٥٠ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود را به مبلغ ١٧ هزار میلیارد تومان به بابک زنجانی فروخته‌ است.این کارگران در ادامه یادآور شده‌اند، واگذاری انجام شده در حالی است که در سال ١٣٢٥ دولت وقت بنا بر درخواست سراسری کارگران ایران نخستین بار با تشکیل سازمان تامین اجتماعی موافقت کرد و از آن زمان تا کنون ٦٦ سال است که منابع اصلی این سازمان بصورت بین‌النسلی از محل حق بیمه ماهیانه خانواده ٣٧ میلیون نفری کارگران و بیمه شدگان، تامین می‌شود.کارگران امضا کنندگان این طومار بابیان اینکه معلوم نیست مدیریت دولتی سازمان تامین اجتماعی با چه توجیه و منطقی ضمن برداشت‌های نابجا از منابع، اموال خصوصی و غیر دولتی این سازمان را به بخش خصوصی واگذار کرده‌ است، یادآور شده‌اند که منابع برداشت شده و اموال واگذار شده به تامین هزینه خدمات درمانی و بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی تعلق داشته‌اند.این کارگران در خاتمه نامه خود با یادآوری اینکه این بخش از اقدامات انجام گرفته مدیریت دولتی وقت سازمان تامین اجتماعی می‌تواند مصداق اعمال مجرمانه‌ای همچون خیانت در امانت، تصرف در اموال غیر تلقی شود، از رئیس قوه قضاییه خواسته‌اند تا متخلفان احتمالی برخورد کنند.

سقز؛ اعتراض کارگران به اخراج

٢٢٠تن از کارگران اخراجی سد داریان در سقز در استان کردستان روز چهارشنبه ٢٥ دی ماه در اعتراض به اخراج خود از کار در مقابل اداره کار رژیم تجمع کردند. 

شیراز اعتراض کارگران

٢٥ دی: بیش از ٣٠٠تن از کارکنان و کارگران شرکت آی. تی آی (مخابرات راه دور) شیراز، در خیابان بریجستون تجمع کردند. آنها به واگذاری شرکت مخابرات اعتراض کردند.

سمنان اعتراض به مطالبات عقب افتاده

٢٨دی: شماری از نمایندگان شرکتها و کارخانه های شهرک صنعتی سمنان در مقابل اداره کار رژیم در این شهر تجمع کردند و خواهان مطالبات عقب افتاده خود شدند.

ناامنی محیط کار

تهران ٢کارگر زن کشته شدند

٢٩دی: به دنبال وقوع یک حادثه آتش‌سوزی در یک واحد تولیدی پوشاک واقع در خیابان جمهوری تهران، دو کارگر زن بر اثر سقوط از ساختمان پنج طبقه کشته و یک کارگر زن نیز مصدوم شد.این دو کارگر زن از بیم شعله‌های آتش خود را از پنجره‌های ساختمان به بیرون پرتاب کردند.

تهران ٣کاگر در چاه مدفون شدند

٢٧دی:  بر اثر ریزش آوار چاهی در میدان آرژانتین و بلوار افریقا تهران، سه کارگر کشته و کارگر دیگری با جراحات شدید به بیمارستان منتقل شد. حادثه زمانی رخ داد که سه کارگر ساختمانی که در مجاورت یک ساختمان بلند مرتبه درحال ساخت، مشغول حفر چاه بودند بر اثر ترکیدن چاه فاضلاب ساختمان مجاور و جاری شدن فاضلاب آن به درون چاه جدید در عمق ٢٠ متری در میان آب و فاضلاب مدفون شدند. کارگر چهارم که در بالای چاه ناظر این حادثه بوداقدام به نجات همکارانش می‌کند که در ‌‌‌‌نهایت وی نیز گرفتار می‌شود. کارگر چهارم نیز که برای نجات همکارانش بشدت مجروح شده بود برای ادامه درمان به بیمارستان منتقل شد..

مرگ وسوختگی٢ کارگر بر اثر برق‌گرفتگی

٢٥دی: یک کارگر ٢٧ ساله، حین کار در یک کارخانه در اطراف شهر سیس از توابع شهرستان شبستر، دچار برق‌گرفتگی شد و جان سپرد.به تشخیص تکنیسین‌ها این کارگر به علت برق‌گرفتگی با برق ٣ فاز در دم جان باخته بود و همکار ٢٢ ساله‌اش، با علائم سوختگی به بیمارستان منتقل شد کارگران، از هیچ‌گونه لوازم حفاظت فردی از قبیل کلاه ایمنی، کمربند نجات یا دست‌کش واستفاده نمی‌کنند.

بر اثر استنشاق منو اکسید کربن ٨١کارگر در دو استان مسموم شدند

٦٩ نفر از کارگران یک کارگاه پسته پاک کنی در کرمان و ١٢ کارگر سردخانه‌ای در بیرجند بر اثر استنشاق گاز منو اکسید کربن مسموم شدند.

حادثه کرمان به مصدومیت ٦٩ کارگر کارگاه پسته پاک کنی انجامید.مدیر اورژانس کرمان در گفتگو با خبرگزاری دولت، علت بروز این حادثه را تهویه نامناسب سالن این کارگاه عنوان و اعلام کرد دودی که از بخاری این کارگاه خارج می‌شد، بوسیله فن به داخل نفوذ می‌کرد و منجر به مسمومیت کارگران این کارگاه شده بود.

حادثه بیرجند
در حادثه دوم که در بیرجند رخ داد، ١٢ کارگر سردخانه‌ای در بیرجند نیز بر اثر استنشاق گاز منو اکسید کربن مسموم شدند. سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: این کارگران دیروز در سردخانه‌ای در کیلومتر ١٥ جاده بیرجند مشهد بر اثر استشمام گاز منو اکسیدکربن ناشی از دود ماشین لیفتراک و همچنین دود زغال و چوب که برای گرمایش استفاده شده بود دچار مسمومیت شدند.

کشته شدن ٢ کارگر

٢٦دی: در کمربندی چالوس تریلی حامل بتن آماده که در حال عبور از این کمربندی بود واژگون شد و بتن های آماده بر سر دو کارگری که دراین مکان حضور داشتند ،می ریزد و هر دو به طرز دلخراشی کشته می شوند.

جان باختن کارگرحین کاربادستگاه پرس در مشهد                 

٢٦دی: کارگر ٤٨ ساله در کارگاه صنعتی تبدیل قطعات خودرو حین کار با دستگاه پرس ، دچار حادثه شد وجانش راازدست داد.

مرگ کارگر جوشکار  

٢٦دی: در ورزقان کارگر جوشکار به دلیل سوختگی شدید حاصل از برق گرفتگی در دم جان باختاین سومین حادثه برق گرفتگی در طی دو روز اخیر است.


هشداری درباره کارگران ساختمانی:گچ و سیمان سوزاننده‌تر از اسید برای چشم‌ها

٢٩دی: ایسنا،کارشناس و مدرس امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه با بیان این‌که بازها و اسیدها هر دو می‌توانند سبب سوختگی شیمیایی چشم شوند، قدرت تخریب بازهایی مانند سیمان، گچ، مواد پاک‌کننده، بازکننده‌ی فاضلاب و آمونیاک را بسیار خطرناک‌تر و بیشتر از اسیدها دانست.

مرگ کارگر جوان

٢٨دی: کارگر ٢٣ ساله(تبعه افغانستان) به علت سقوط بالابر حمل مصالح از طبقه پنجم، و برخورد شدید با وی که در طبقه اول ایستاده بود زیر بالابر گرفتار شده و قادر به حرکت نبود. و جانباخت. این حادثه کاره  درخیابان قیطریه، خیابان روشنایی خیابان بهرام شمالی، رخ داد.


شلیک نیروهای نظامی در سردشت مرگ یک کولبر را درپی داشت

٢٨دی: یک کولبر به نام واحد توفیقی قرزند حاج عبدالله ساکن شهرستان سردشت بر اثر شلیک مستقیم نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران جان خود را از دست داد. جسد این کولبر عصر روز پنج‌شنبه، بیست و ششم دی‌ماه بعد از ٢٤ ساعت از سوی اهالی منطقه آلان سردشت پیدا شده بود. “واحد توفیقی، شش ماه قبل زندگی مشترک را تشکیل داده بود و برای تأمین مایحتاج روزمره زندگی به کولبری در مناطق مرزی روی آورده بود“. خانواده و بستگان واحد توفیقی مورد تهدید نیروهای نظامی ایران قرار گرفته‌اند که مبادا مرگ فرزندشان رسانه‌ای گردد و باید از این اقدام جدا خودداری کنند. همچنین عصر روز چهارشنبه یک کولبر دیگر به نام نادر فرزند رحمان مام‌حسین ساکن روستای تیبتاز توابع سردشت بر اثر تیراندازی نیروهای نظامی به شدت زخمی و در یکی از مراکز درمانی سردشت به حالت کما رفته بود.

کارگران

داود رضوی : شوی تلویزیونی مضحك شبكه یك سیما

شوی تلویزیونی مضحك شبكه یك سیما در مورد اضافه شدن دستمزد كارگران در سال ٩٣ با دعوت از سركرده و سازمان دهنده حمله به سندیكای كارگران شركت واحد . حسن صادقی یكی از شركت كنندگان و مدافعان به اصطلاح حقوق كارگران در این شوی تلویزیونی بود، كه روز جمعه٢٧ دی ماه از شبكه یك سیما پخش شد. نامبرده یكی از كسانی است كه با هماهنگی عوامل امنیتی در ١٩اردیبهشت ٨٤درروز روشن با بسیج كردن اعضای چماقدار شوراهای اسلامی كار و عوامل خانه كارگر به محل سندیكای كارگران شركت واحد حمله ور شدند و نه تنها به ضرب و شتم اعضای سندیكائی در محل پرداختند، بلكه اموال سندیكا را كه با پول كارگران تهیه شده بود به غارت بردند . این نمایش تلویزیونی از نظر من بطور كل مشكل دار بوده و پایه و اساسی در حمایت از كارگران و زحمت كشان نداشته و حتی هدف بیان مشكلات كارگران را نداشته به چند دلیل ، اول اینكه حسن صادقی در چه جایگاهی است كه در مورد دستمزد ٩٣ اظهار نظرمی كند ایا خود صادقی كه سالها در خانه كارگر فعالیت داشته و سا لهارئیس كانون عالی شورای اسلامی بوده ودر تمام مدت كه منابع كارگران را در اختیار داشته واز حق امضاء در وزارت كار برخودار بوده و ادعای نمایندگی كارگران و ارتباط با بدنه را داشته، چطور در طول آن سالها همیشه بحث دستمزدها را فقط به همان چند روز اخر اسفند گذاشته و بعد از امضای دستمزد زیر خط فقربرای كارگران ، فقط به چند اعتراض در روزنامه های دولتی اكتفاءكرده ، اما در حالی كه برای از بین بردن سندیكای كارگران شركت واحد از تمام نیرو و توان خود و عوامل امنیتی شان استفاده كرده اند . دوم اینكه اگر واقعا مناظره در مورد دستمزد كارگران است چرا نمایندگان واقعی كارگران در ان شركت نداشته و سوم اینكه چرا نماینده دولت حضور نداشته كه باید بیشترین پاسخ را به جامعه كارگری بدهد وچهارم اینكه این مناظره بیشتر در مورد كمی و كاستی كارفرمایان بودتا كارگران، لذا نماینده كارفرمایان بیشتر گلایه داشتند و پنجم سوالی كه مجری برنامه اقای حیدری مطرح كرده بودند. واقعا منظورشان از مطرح كردن این سوال چه بوده ؟این چه سوالی است كه هم سوال می كنید ایا می خواهید دستمزد بر اساس نرخ تورم اضافه شود؟ و هم اینكه می گوید اگر حقوق اضافه شود باعث تورم و گرانی و بیكاری می شود؟ اخر كدام كارگر كه در این مملكت زندگی می كند و از مشكلات اسفبار بیكاری و گرانی و تورم افسار گسیخته با خبر است می تواند بگوید با این سوال كه هم نه و هم بلی ان به ضرر جواب دهنده است بگوید مخالف و یا موافق است ؟ . از نظر من این نمایشی تلویزیونی نه تنها مناظره محسوب نمیشود بلكه توهینی اشكار و دهن كجی به مطالبات كارگران است و نه تنها مشكلی از كارگران حل نخواهد كرد بلكه می خواهد سوپاپ تخلیه ای باشد تا فشار كمر شكنی كه كارگران در جامعه متحمل میشوند را كمتر كند تا بلكه از این طریق بتوانند از اعتراضات كارگری برای تعیین نرخ دستمزد بر اساس تورم بیش از ٤٠ درصدی كم كند . متاسفانه نبود نمایندگان واقعی كارگری باعث شده كه تمام منابع كارگران كه با دست رنج زحمت كشان بوجود امده مورد غارت و چپاول امثال مرتضوی ها و …. شود و حتی از محاكمه افراد رانت خوار و چپاول گری كه منافع كارگران را به یغما برده اند كوتاهی می كنند و در عوض برخورد با دزدان خورده پا و بدبختی كه قربانی های جامعه محسوب می شوند را در بوق و كرنا می كنند و شعار مبارزه با فساد و ….سر می دهند، تا نمایندگان پوشالی و غیر واقعی در جامعه هستند مشكل جامعه كارگری حل نخواهد شد و تنها راه برون رفت جامعه كارگری از این وضعییت اسفبار ، ایجاد نهاد های مدنی وحق ایجاد تشكیل تشكل ها ی واقعی كارگری در جامعه می باشد . داوود رضوی فعال سندیكائی

١٥٠٠ کارگر با معرفی هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی به عنوان نماینده، طرح اعتراض و شکایت مستقل کارگری بر علیه غارت و چپاول اندوخته های کارگران ایران در سازمان تامین اجتماعی را کلید زدند
حدود ١٥٠٠ کارگر شاغل و بازنشسته عضو سازمان تامین اجتماعی، هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران جعفر عظیم زاده، پروین محمدی، شاپور احسانی راد، شیث امانی، شریف ساعد پناه و جمیل محمدی را به عنوان نماینده های خود جهت اعتراض به غارت و چپاول صندوق این سازمان معرفی کردند. این اقدام مستقل کارگری در حالی از سوی کارگران در مناطق مختلف کشور ادامه دارد که بعد از ظهر دیروز ٢٤ دی ماه، هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران با حضور در دفتر دکتر خلیل بهرامیان اولین اقدام عملی خود را جهت طرح اعتراض و شکایت  نسبت به غارت و چپاول دسترنج کارگران در سازمان تامین اجتماعی آغاز کردند و دکتر خلیل بهرامیان  با پذیرش وکالت کارگرانی که ثمره عمرشان به سخیفانه ترین شکلی در این سازمان به غارت رفته است مسئولیتی انسانی را بر دوش گرفتند. بر این اساس و  طبق خواست قانونی و حقوقی کارگران شاکی مقرر گردیده است دکتر خلیل بهرامیان نسبت به تعقیب قضائی کلیه سازمانها و اشخاص حقیقی و حقوقی چه آنانکه در دوره مسئولیت سعید مرتضوی و یا دوره های قبل از آن  در این سازمان مسئولیتی داشته و یا نداشته اند اما در حیف و میل اموال کارگران ایران در سازمان تامین اجتماعی به هر شکل و نحوی نقشی ایفا کرده اند اقامه دعوی نماید. متن کامل معرفی نامه نماینده توسط ١٥٠٠ کارگر شاکی از نقاط مختلف کشور از جمله کارگران ایرانخودرو، شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ، کیان تایر، کارخانجات صنایع فلزی، پتروشیمی های منطقه ماهشهر، کارگران نساجی کردستان، فولاد زاگرس، شاهو، پرریس، کارگران بیمارستانی، کارگران ساختمانی ودر اعتراض به غارت و چپاول صندوق سازمان تامین اجتماعی جهت طرح دعوی در مراجع قضائی عینا به شرح زیر می باشد: با توجه به انتشار خبرهای مربوط به حیف و میل و غارت میلیاردها تومان از سرمایه صندوق سازمان تامین اجتماعی، بدینوسیله ما کارگران شاغل و بازنشسته امضا کننده زیر به عنوان بخشی از مالکین این سازمان با معرفی جعفر عظیم زاده، پروین محمدی، شاپور احسانی راد، شیث امانی، شریف ساعد پناه و جمیل محمدی (هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران) به عنوان نماینده های خود، به آنان اختیار میدهیم تا ضمن بکارگیری همه اقدامات مقتضی برای اعتراض به این غارتگریها، با انتخاب وکیل بر علیه همه اشخاص حقیقی و حقوقی و سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی چه آنانکه در سازمان تامین اجتماعی مسئولیتی داشته و چه آنانکه مسئولیتی  نداشته اند و  به هر نحو و شکلی در  غارت و یا سوء استفاده از اموال ما در این سازمان مشارکت نموده اند نسبت به طرح دعوی در دادگاههای صالحه اقدام نمایند.اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٥ دی ماه ١٣٩٢

محمد جراحی! به تمام کارگران، سازمانها و اتحادیه های کارگری سراسر دنیا

همکاران، کارگران ایران و جهان

من کارگر نقاش وعضو کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری اینک سومین سال زندان خود را پشت سر میگذارم. من به اتهام های واهی وغیر واقعی زندانی شدم. واقعیت این است که من فعالیت خود را جهت تامین رفاه طبقه کارگر ودیگر تهیدستان وزحمتکشان را حق ابتدایی خود می دانم وبرای آن افتخار میکنم و یک لحظه نیز از این تلاش کوتاه نخواهم آمد. زندان جای من وامثال من نیست. زیرا که نه دستمان به چپاول و غارت واختلاص های میلیاردی و افسانه ای آلوده است، نه موجب ریختن خون انسانها شده ایم ونه بر ویرانه های مردم زحمتکش وکارگران کاخ هایی افراشته ایم.جرممان تنها وتنها دفاع از حقوق اجتماعی خود و همکاران ودیگر زحمتکشان است. ما برای یک دنیای بهتر مبارزه میکنیم. دنیایی که شایسته ما انسانهاست. من امروز در زندان تبریز، میان تهدیدها واذیت وآزار زندانبان به هرنوع وشکلی دست به گریبانم. من بیش از یک ماه است که از بیخوابی رنج میبرم. چنان که بر اثر خستگی وبی خوابی مفرط تنها ٢ ساعت از حال میروم. هرچه درخواست بهداری و درمانگاه می کنم کوچکترین توجهی نمیکنند. مسئولین زندان آشکارا شاهد این شکنجه روحی وروانی من هستند. من به همه کارگران ودیگر مردمان آزادیخواه وبرابری طلب اعلام میکنم که این مسئولین زندان هستند که موجبات مرگ مرا فراهم کرده اند. محمد جراحی کارگر زندانی  و عضو کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری

به بهنام ابراهیم زاده اجازه ملاقات داده نشد. بهنام باید کنار فرزند بیمارش باشد

بنا بر اخبار منتشر شده روز دوشنبه ٢٣ دی ماه خانواده بهنام ابراهیم زاده برای ملاقات با وی به اوین مراجعه کردند، اما به آنها اجازه ملاقات داده نشد. همچنین قرار بود که بهنام در ١٨ دی ماه جهت مداوا به بیرون از زندان انتقال یابد. اما جانیان اسلامی از اعزام وی به بیمارستان و مرخصی درمانی ممانعت کردند. دست اندركاران قضاییه و زندان تحت این عنوان که بهنام ابراهیم زاده در اعتراضات زندانیان سیاسی در نهم دیماه در زندان ، نقش داشته است، او را چنین تحت فشار قرار داده اند. بنا بر اخبار بهنام ابراهیم زاده هم اكنون تحت نظر شدید تر مأموران امنیتی در زندان قرار دارد. گفتنی است که بهنام ابراهیم زاده از رهبران شناخته شده کارگری در حالی در زندان به سر میبرد که فرزندش به دلیل ابتلا به بیماری سرطان تحت درمان است. بهنام ابراهیم زاده باید کنار فرزندش باشد. از سوی دیگر بهنام از درد گوش و لثه و دندان رنج میبرد و حتی زمانیکه به خاطر بیماری فرزندش در مرخصی بود، فرصت درمان بیماریهایش را پیدا نکرد. بهنام ابراهیم زاده و همه کارگران زندانی و زندانیان سیاسی باید فورا از زندان آزاد شوند. کمپین برای آزادی کارگران زندانی

اخراج و بیکارسازی

 ٨٠٠ كارگر شركت«بن رو»در آستانه بیكاری

٢٥دی ایلنا،در صورت تعیین تكلیف نشدن شماره گزاری خودروهای تولیدی شركت «بن رو» ساوه، تعطیلی شرکت و بیکاری ٨٠٠ کارگر شاغل در آن حتمی خواهد بود.شركت خودرو سازی بن رو ساوه كه با اخذ استانداردهای لازم تولید وانت سایپا ١٥١را آغاز نموده اكنون با ممانعت شماره گزاری این خودرو از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی مواجه شده است.در حال حاضر حدود ١٠٠٠ دستگاه خودرو در شركت بن رو تولید و آماده تحویل به مشتری میباشد و علیرغم كسب استانداردهای لازم پلیس از شماره گزاری این خودرو جلوگیری میكند.اگر مشكل شماره گزاری این خودرو حل نشود خطوط تولید متوقف میگردد و ٨٠٠ كارگر شاغل در این كارخانه تولیدی در آستانه سال نو از كار خود بیكار خواهند شد.

حقوق و دستمزدهای پرداخت نشده

خراسان جنوبی؛ کارگران کارخانه فرآوری سولفات سدیم «صفائیه گلشن» شش ماه حقوق و دستمزد دریافت نکرده‌اند.

علاوه بر تأخیر ٦ ماهه در پرداخت حقوق، ٣٥ نفر از کارگران «صفائیه گلشن» طی دو سال گذشته بیکار شده‌اند.تعداد کارگران باقی مانده در این کارخانه را ٢٠ نفر هستند. این کارخانه که هم اکنون با حداقل نیروی کار به تولید ادامه می‌دهد، در آستانه تعطیلی قرار دارد.


تعویق ٢ تا ٤ ماه از حقوق کارگران پروژه پل میانگذر

٢٥دی: جمعی از کارگران شاغل و بیکار شده پروژه «پل میان گذر» دریاچه ارومیه که زیر نظر شرکت صنایع دریایی ایران صدرا فعالیت دارند با حضور در دفتراین خبرگزاری در ارومیه به مشخص نبودن آینده شغلی خود اعتراض کردند و خواستار دریافت مطالبات معوقه‌شان شدند. از سال ٨٢ که شرکت صنایع دریایی ایران صدرا فعالیت خود را در پروژه پل میان‌گذر ارومیه آغاز کرد، ٤٠٠ کارگر مشغول به کار شدند اما تا امروز تعداد کارگران به ٢٠ نفر کاهش یافت. ١٠ کارگر با سوابق کار ٧ تا ١٠ سال ابتدای آبان ماه بیکار شدند که هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه خودرا از پیمانکار شرکت صنایع دریایی ایران صدرا دریافت کنند. کارگران دو ماه حقوق (شهریور و مهر) بعلاوه سنوات پایان خدمت، حق مرخصی، حق اولاد، وسایر مزایای قانونی خود را از پیمانکار طلب دارند. ٢٠ کارگری که در اجرای پروژه پل میانگذار دریاچه ارومیه باقی مانده‌اند بیش از ٤ ماه است که حقوق‌شان به تاخیر افتاده است. بهانه شرکت دریایی صدرا در پرداخت نشدن معوقات مالی این تعداد کارگر، کمبود منابع مالی و عدم پرداخت صورت وضعیت‌های مالی شرکت از جانب طرف قرار داد خود عنوان می‌شود. با وجود آنکه از هیئت تشخیص اداره کار رأی به مصادره اموال پیمانکار گرفته‌ شده اما کارفرما با اتمام بخش اصلی پروژه، تجهیزات خود را به مکانی دیگر انتقال داده است. تا کنون این شرکت حاضر به پرداخت مطالبات معوقه کارگران نشده و در این زمینه سایر مسئولان استانی نیز پاسخگو نیستند.


تاخیرچندماهه پرداخت حقوق کارگران شهرداری بجنورد

٢٦دی: امور فضای سبز و جمع آوری زباله ها به بخش خصوصی واگذار شده است و به همین سبب تامین این اعتبار که جزو اعتبارات پیمانکاری است( نه نیروی انسانی) در اولویت قرار نداشت البته پیمانکار مکلف بود حقوق نیروهای خود را در ابتدای کار پرداخت کند اما پیمانکار نیز با کمبود نقدینگی روبه رو شده است..

عدم پرداخت دستمزد کارگران نورد لوله صفا و پروفیل ساوه

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بیش از دو هزار کارگر کارخانه های نورد لوله صفا و پروفیل ساوه ماههاست دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند.بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران،  کارگران کارخانه پروفیل ساوه از مرداد ماه به این سو و کارگران نورد لوله صفا دو ماه است دستمزدی دریافت نکرده اند و بیمه های آنان نیز به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است و به همین دلیل سازمان تامین اجتماعی از تمدید اعتبار دفترچه های درمانی این کارگران  خودداری میکند. تحمیل چنین شرایط مشقت باری بر بیش از دو هزار کارگر این کارخانه ها در حالی است که کارفرما بطور مرتب کارگرانی را که در این دو کارخانه پیگیر اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور هستند به انحا مختلف تحت فشار قرار میدهد. از جمله این فشارها عدم ارجاع اضافه کاری به این دسته از کارگران و محروم کردن آنان از کار شیفتی می باشد تا با پایین آوردن میزان دریافتی ماهیانه این کارگران، آنان را تحت فشار قرار دهد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٢ دی ماه ١٣٩٢


عدم پرداخت ٤ماه حقوق ومزایای کارگران شرکت لوله گستراسفراین

٢٨دی: شرکت لوله گستر در سال٨٨ در قالب رد دیون با مصوبه هیئت دولت نهم به سازمان بازنشستگی کشوری واگذار شد اما این سازمان از پذیرفتن این شرکت استنکاف کرد لذا شرکت لوله گستر که از مجموعه شرکت های زیر نظر سازمان گسترش و نوسازی صنایع بود و این سازمان هم چتر حمایتی لازم را روی سر این شرکت داشت ، این مصوبه دولت بلاتکلیف ماند.  سازمان بازنشستگی نیز شرکت لوله گستر را در اختیار سازمان خصوصی سازی گذاشت و این شرکت در طول این ٤ سال با مشکلات شدیدی دست و پنجه نرم کرد. این مشکلات از اواخر سال٩١ آغاز شد و در سال ٩٢ شدید تر شد به گونه ای که شرکت نتوانست در ٤ ماه اخیر حقوق و مزایای پرسنلش را پرداخت کند.

داستان رنج و زندگی کارگران

تیغ سرما بر چهره کارگران سر گذرنویسنده: علوی! قصه، قصه پر درد مردانی است که سوز زمهریر را به جان می خرند و بار محنت بر دوش می کشند تا لقمه نانی برای سفره های خالی و چشم های منتظر ببرند. فرزندانشان هر شب با رویای شیرین داشتن یک زندگی ساده و به دور از هر گونه رنجی به خواب می روند اما با سپیده صبح، رویای شیرین‌شان با واقعیتی تلخ رقم می خورد و آن را به فرضی محال برایشان مبدل می سازد. حکایت تکراری پدران آن‌ها، سوگنامه ای شده است که هر از گاهی سالگردی برایش گرفته می شود و از آن جایی که ما انسان ها فراموشکار هستیم، به راحتی از یادمان می رود، یا این که ترجیح می دهیم از یاد مان برود. آن هایی که وجدان درد نمی گیرند، با بی تفاوتی از کنارشان می‌گذرند و عده ای دیگر شرمسار از این که نمی توانند برایشان کاری انجام دهند، ناخواسته چشم به جایی دیگر می دوزند تا نگاه های پر دردشان را نبینند، اما کارگران گذری، دیگر به این وضعیت عادت کرده اند. صبح خیلی زود از خانه بیرون می زنند، سر چهارراه می ایستند و اغلب بی آن که کاری نصیب شان شود، ناچار هستند، در میانه روز به خانه برگردند و دوباره زانوی غم بغل بگیرند. آن ها به این محکوم هستند که همیشه دنبال کار و صاحبکار بدوند اما هر چه بیشتر می دوند، کمتر کار می یابند. یکی از کارگران سر گذر با التماس و دستمزدی بسیار پایین حاضر می شود برای فردی که به دنبال کارگر می گردد، کار کند اما صاحبکار عنوان می کند که کارگر جوان تری یافته است و از بردن او به سر کار خودداری می کند. او هر چه می گوید کرایه خانه اش عقب افتاده است و اگر امروز هم دست خالی به خانه برگردد، روی نگاه کردن به فرزندانش را ندارد، اما صاحب کار بی اعتنا به التماس های مرد میانسال سوار خودروی گران قیمتش می شود و می رود. او می رود و مرد کارگر را با یک دنیا غم تنها می گذارد. مرد کارگر با دستانی پینه بسته، سرش را محکم می‌گیرد و روی زمین می نشیند. دیگر دوستانش نیز وضعیت بهتری نسبت به او ندارند. برخی از آن ها بسیار سالخورده و رنجورند و به جبر روزگار باید کار کنند زیرا به قول خودشان سیر کردن شکم زن و بچه، پیری و نداری نمی فهمد. یکی از کارگران از کیسه ای که در دست گرفته است، چند تکه نان در می آورد و پس از تعارف به دوستانش، آن را می خورد و با ناراحتی عنوان می کند: باورتان می شود چند روز است که برای خریدن نان نیز پولی ندارم و آن را از خانواده ام قرض گرفته ام؟ وی که تمایلی به ذکر نامش ندارد، می گوید: از زمستان ها متنفرم چون فصلی است که برای ما کارگران سر گذر کاری نیست و همیشه باید دستمان جلوی دیگران دراز باشد. وی ادامه می دهد: چون برخی از کارفرمایان می‌دانند ما به کار احتیاج داریم هر مبلغی که دلشان بخواهد به ما پیشنهاد می دهند و پس از این که یک روز برایشان کار می کنیم، روز بعد کارگری با دستمزد پایین تر پیدا می کنند و دوباره بیکار می شویم. وی عنوان می کند: روزهای بسیاری را با بیکاری سپری کرده ام و در سرمای زمستان ساعت ها کنار خیابان ایستاده ام، اما در نهایت دست خالی به خانه بازگشته‌ام. وی که مبتلا به دیسک کمر است و از این بیماری رنج می برد، اظهار می دارد: با این وضعیت، کاری که بتوانم انجام دهم، پیدا نمی شود و نمی توانم مخارج روزمره ام را تأمین و برای مداوایم هزینه ای پرداخت کنم. وی خاطر نشان می کند: بارها صاحب خانه برای دریافت اجاره اش به در منزل مان آمده است اما از شرمساری به همسرم گفته ام که بگوید در منزل نیستم. یک کارگر دیگر هم با ناراحتی بیان می کند: خانواده ام از این وضعیت خسته شده اند زیرا همیشه منتظرند با دستی پر به خانه برگردم اما آن‌ها نمی دانند که چه قدر آرزو دارم کاری پیدا کنم تا از شرمندگی آن ها دربیایم. وی که نام کوچک خود را«حسن» عنوان می کند، ادامه می دهد: علاوه بر خرج خانواده خودم، خرج فرزندان برادرم را که چند سال پیش فوت کرد نیز می‌دهم اما اکنون چند روزی می گذرد که حتی نصف روز هم سر کار نبوده ام تا درآمدی داشته باشم. وی اضافه می کند: ساعت ها با کارگران دیگر در سر گذر منتظر می نشینیم و دست آخر شاید در ساعات پایانی روز چند صاحبکار به سراغ مان بیایند و چند نفری را به سر کار ببرند. کارگری دیگر که حدود ٦٠ سال دارد، می گوید: متأسفانه با سرد شدن هوا کار ساختمان سازی تعطیل می شود و ما از داشتن درآمد ناامید می شویم. وی با چشمانی پر از التماس و ناراحتی می افزاید: فقط خدا می داند که شب های بلند زمستان را با دستانی خالی چگونه می گذرانیم. وی اظهار می دارد: هر از گاهی صحبت هایی درباره سامان دهی کارگران و درجه بندی آن ها می شود اما کمی بعد به دست فراموشی سپرده می شود و در واقع هیچ نهادی از ما حمایت نمی کند. وی اضافه می کند: گاهی اوقات شنیده می شود که کارگران سر گذر نیز باید در کلاس های آموزشی و مهارت شرکت کنند تا بتوانند از برخی مزایا بهره مند شوند، در حالی که مشکل ما با این طور چیزها برطرف نمی شود زیرا مشکل، نبود کاربرای کارگران گذر است. او که از شدت سرما دست‌هایش کرخت شده است، به سمت آتش کوچکی که دوستانش روشن کرده اند، می رود و با ناراحتی می‌گوید: مدتی است که همسرم بیمار شده است و طبق نظر پزشک باید تحت عمل جراحی قرار گیرد اما با این وضعیت که نان خوردن را به سختی در می آورم چگونه می توانم هزینه درمان همسرم را بدهم. در این میان، یکی دیگر از کارگران که سن و سالی از او گذشته است، می گوید: سال هاست که مشغول این کار هستم و هر سال نیز به امید روزهای بهتر و حمایت مسئولان، با توکل به خدا کارکرده ام، اما هر سال دریغ از پارسال!

گزارش 

کرج: مشکلات یک هزار و ٥٠٠ نفر از کارگران بیکار

کارگران از سال ٧٩ با تعطیلی کارخانه بیکار شدند. بیمه این کارگران پس از بیکارشدن پرداخت نشده همچنین سابقه کار این کارگران پس از تعطیلی کارخانه در تامین اجتماعی لحاظ نشد که این امر مشکلات معیشتی بسیاری را برای آنان ایجاد کرد.

٢٠میلیون نفر نه بیمه دارند، نه هزینه های درمان

هزینه های درمان بیماریهای سخت و صعب العلاج در کشور، روز به روز سنگین تر می شود و این در حالی است که قرار بود تا پایان برنامه پنجم که یک سال از عمر آن باقی مانده است، سهم مردم از پرداخت هزینه های سلامت به زیر ٣٠ درصد برسد، در حالی که این سهم هم اکنون به بالای ٧٠ درصد رسیده است و آمار ها نشان می دهد دستکم ٢٠ میلیون ایرانی نه بیمه دارند و نه پولی برای درمان. حوزه بهداشت و درمان کشور دچار چالشها و مشکلات زیادی است که شاید پاشنه آشیل آن را بتوان در بالا بودن سهم مردم از پرداخت هزینه های درمان عنوان کرد. به طوریکه برخی کارشناسان و دست اندرکاران حوزه سلامت، سهم پرداختی مردم را بین ٦٠ تا ٧٠ درصد عنوان می کنند و برخی دیگر نیز، فراتر از این اعداد و ارقام رفته و سهم واقعی مردم از پرداخت هزینه های سلامت را بیش از ٨٠ درصد می دانند.آنچه مسلم است، اینکه سهم مردم در سالهای اخیر به شدت بالا رفته و این بر خلاف برنامه پنجم بوده که می بایست این سهم به زیر ٣٠ درصد برسد. لذا، این جابجایی و بی عدالتی در پرداخت هزینه های سلامت را می توان ناشی از کم کاری دولت در پرداخت هزینه های بهداشت و درمان عنوان کرد.به گفته دکتر ایرج حریرچی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، در ٨ سال گذشته سهم پرداختی مردم از هزینه های سلامت نه تنها کاهش نیافته که برعکس افزایش هم یافته است. بطوریکه در ابتدای برنامه پنجم، سهم مردم از پرداخت هزینه های سلامت در حدود ٥٣ درصد بود که هم اکنون این سهم به بالای ٦٠ درصد رسیده است. همچنین، هزینه های کمرشکن سلامت که قرار بود بر اساس برنامه پنجم از ٣ درصد به زیر یک درصد برسد، دهم اکنون فقط در تهران بین ٧ تا ١٣ درصد است.در همین حال دکتر انوشیروان محسنی بندپی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، عنوان داشته که در حدود ١٠ تا ١٣ میلیون نفر از جمعیت کشورمان تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند. در حالی که افرادی نیز در جامعه، از ٢ یا ٣ نوع بیمه برخوردارند.وی معتقد است که با وجود گذشت ٢ سال و ١٠ ماه از قانون برنامه پنجم امروز شاهدیم که هیچ یک از اجزای این ماده جنبه اجرایی پیدا نکرده است.مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با تاکید بر اینکه هم اکنون ١٦.٦ درصد از جمعیت کل کشور از خدمات بیمه ای محرومند، عنوان داشته که بیشتر آنها، افراد زاغه نشین و حاشیه نشین هستند که از دریافت خدمات درمانی در سطوح ١ و ٢ محرومند.فرید کرمی، رئیس انجمن پاتولوژی با عنوان این مطلب که هم اکنون ٨٠ درصد هزینه آزمایشگاهها را مردم پرداخت می کنند، از نقش کم رنگ بیمه ها برای تحت پوشش قرار دادن خدمات آزمایشگاهی انتقاد کرد و گفتدر سال آینده سهم پرداختی مردم به بالای ٨٥ درصد می رسد.دکتر ایرج حریرچی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت گفت: طبق مطالعات انجام شده و اعلام سازمان بهداشت جهانی هم اکنون هزینه های پرداختی درمان از جیب مردم به ٦٥ تا ٧٠ درصد رسیده است که با اقداماتی نظیر پشتیبانی بیمه ها و سایر اقدامات مدیریتی باید روند افزایشی آن را متوقف و سپس به سمت شیب دادن دان آن به ارقام کمتر حرکت کرد.وی با اشاره به اینکه طبق برآوردهای آماری و اعلام سازمان بهداشت جهانی ٦ درصد از تولید ناخالص ملی در ایران به بخش سلامت تعلق دارد، رقم مطلوب اختصاص درآمد ناخالص ملی به حوزه سلامت را ٧.٥ تا ٨ درصد اعلام کرد و گفت: طبق استانداردهای جهانی مردم باید حداکثر ٣٠ درصد هزینه های درمان را از جیب بپردازند و اگر بخواهیم این روند را اصلاح کنیم دولت و بیمه ها باید سهم پرداختی شان به حوزه سلامت را افزایش دهند.بررسیها و گزارشهای آماری نشان می دهد که هم اکنون اکثریت افراد جامعه با یک بیماری سخت و صعب العلاج، دچار هزینه های فاجعه بار سلامت می شوند. بطوری که مجبور می شوند تمام سرمایه و زندگی خود را بفروشند تا شاید بتوانند گوشه ای از هزینه های سنگین درمان را تامین کنند. آنچه مسلم است، جمعیتی در حدود ٧ تا ١٠ میلیون نفر در کشورمان دچار چنین وضعیت اسفباری هستند و اگر بخواهیم آن ١٦.٦ درصد افراد فاقد بیمه را در نظر بگیریم، به جرات می توان گفت که حداقل ٢٠ میلیون ایرانی، نه بیمه هستند و نه پولی برای درمان دارند. (بخشهایی از یک گزارش از ایسنا)


کارگر جوان پالایشگاه نفت بندرعباس خودکُشی کرد

٢٩دی: جوانی ٢٤ ساله به نام هوشنگ بهرامی که کارگر پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس بود با طناب دار به زندگی خود پایان داد.

اخبار بین المللی

عمان بیش از ٥٠٠ کارگر اخراجی به کار بازگشتند

به گزارش تایمز اف‌‌عمان ٥٤٥ کارگر یک شرکت نفت که به دلیل دست زدن به اعتصاب غذا از کار اخراج شده بودند، موفق شدند به سر کار بازگردند و خواست خود را نیز به کارفرمایان تحمیل بکنند.این کارگران بمدت ٢ هفته در اعتراض به پایین بودن کیفیت غذا به نسبت کیفیت غذا ی کارمندان عالیرتبه، از دریافت وعده غذا ی خود سرباز زدند. به همین دلیل شرکت اعلام کرد که کسانی‌که در اعتصاب غذا شرکت دارند، حق ورود به کارخانه ندارند و اخراج هستند.بدنبال جلسه ای‌که با حضور نمایندگان کارگران، کارفرمایان، وزارت کار و وزارت نفت تشکیل شد، آنها تصمیم گرفتند که کارگران اخراجی به کار بازگردند و کیفیت غذا بهبود یابد و با غذا ی کارمندان عالیرتبه یکسان شود.در این جلسه کارفرمایان موظف شدند که دست از اذیت و آذر کارگرانی که در اعتصاب شرکت کرده اند بردارند، همچنین قرار شد که هر چند مدت یکبار هیئتی از وزارت کار به شرکت سر بزند و مطمئن شود که شرکت به وعده‌های داده شده عمل می‌کند.البته ناگفته نماند که کارگران نیز موظف شدند که تحت هیچ شرایطی دست به تحصن و اعتصاب نزنند و مطالبات خود را فقط از طریق مجاری قانونی‌پیگیری نمایند.

سودان غرق شدن بیش از ٢٠٠ پناهجو در آبهای نیل

در سودان جنوبی، بیش از دویست تن از پناهجویانی که از جنگ داخلی در این کشور می گریختند، بر اثر واژگونی کشتی شان در رود نیل، غرق شدند.به گفته سخنگوی ارتش سودان جنوبی، این حادثه روز یکشنبه١٢ ژانویه (٢٢ دی‌(و در نزدیکی شهر مالاکال، مرکز ایالت نیل عُلیا، روی داده است. این کشتی بین ٢٠٠ تا ٣٠٠ سرنشین داشته که بیشتر آنان زنان و کودکان بودند.در این حال، مذاکرات بین نمایندگان طرف های درگیر در سودان جنوبی، در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی ادامه دارد.به گفته سازمان ملل متحد از آغاز ناآرامی ها در این کشور تاکنون بیش از یکهزار نفر کشته و چهارصد هزار نفر نیز آواره شده اند.

تونس معترضان مقر حزب حاکم اسلامی النهضه را به آتش کشیدند

معترضان به بیکاری در تونس یکی از مقرهای جنبش «النهضه» در استان «بنزرت» در شمال این کشور را به آتش کشیدند.به گزارش الحیات، هم‌زمان با ادامه اعتراض‌ها به بیکاری و درگیری با نیروهای امنیتی در شهرهای مختلف تونس، معترضان در شهر «منزل جمیل» در استان بنزرت, مقر النهضه را به آتش کشیده و وسایل آن را به غارت بردند.برخی رسانه‌های محلی اعلام کردند که شهر منزل جمیل شب گذشته شاهد درگیری‌های شدید میان معترضان و نیروهای امنیتی بود. بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کردنددیگر مناطق تونس نیز شاهد درگیری خشونت بار میان معترضان و نیروهای امنیتی بود.شدیدترین درگیری در منطقه «التضامن» در حاشیه پایتخت تونس رخ داد. معترضان در این منطقه برای دومین روز متوالی در خیابان‌ها اقدام به آتش زدن لاستیک کرده و با نیروهای امنیتی درگیر شدند.معترضان در شهر «سوسه» واقع در ١٥٠ کیلومتری پایتخت نیز با آتش زدن لاستیک چندین خیابان را بستند و به شدت با نیروهای امنیتی درگیر شدند. در این شهر نیز نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کردند.بنا بر این گزارش، از یک هفته پیش شهرهای مختلف تونس شاهد تظاهرات معترضانی است که خواستار رفاه و جویای کار هستند.در این تظاهرات، ساختمان‌ها دولتی و مقرهای النهضه که ائتلاف حاکم بر تونس را هدایت می‌کند، به آتش كشیده شد.