تهیه و تنظیم از: اسماعیل ویسی
اعتراضات و اعتصابات کارگری
بیانیه جمعی از گارگران در سنندج در اعتراض به بازداشت فعالین کارگری: بنا بر خبر رسیده از شهر سنندج، اخیرا در اعتراض به بازداشت فعالین کارگری در کردستان، جمعی از کارگران شهر سنندج با انتشار اطلاعیه ای احکام صادره علیه فعالین کارگری را محکوم کرده اند. و در بخشی از این اطلاعیه خطاب به کارگران، زحمتکشان، مردم شریف و آزادیخواه ایران آمده است:
اخیرا موج سرکوب و بازداشت فعالین کارگری و فشار بر تشکل های کارگری خصوصا کمیته هماهنگی به اوج خود رسیده است. تعدادی زیادی از فعالین کارگری، تنها به جرم دفاع از خواست ها و مطالبات برحق کارگران در زیر فشار بوده و با تحمل احکام سنگین و غیر انسانی در زندانها و سیاهچال های رژیم می باشند. تعداد زیادی نیز در انتظار صدور احکام خود از جانب دادگاههای فرمایشی هستند و از سرنوشتی نامعلوم برخوردار می باشند. ما هرگونه تعرضی را به صفوف کارگران پیشرو تقبیح و احکام صادره علیه آنان را محکوم می نمائیم و خواهان پایان بخشیدن به هر سطحی از فشار بر تشکل ها و فعالین کارگری هستیم و آزادی بی قید و شرط تمامی آنان و دیگر فعالین عرصه های اجتماعی را در اسرع وقت خواستاریم.
***
دستمزدها، اخراج و بیکار سازی
اخراج 200 نفراز کارگران فضای سبز وعمرانی 4 منطقه ی شهرداری سنندج: بنا بر اخبار رسیده از شهر سنندج، در چند روز اخیر شهرداری سنندج در اقدامی ضد کارگری 200 نفر از کارگران فضای سبز مناطق 1 ،2،3وهمچنین منطقه بهاران را اخراج نموده است. … این کارگران قرار داد یک ساله با شهرداری داشتند ودرحالی اخراج شدند که هنوز موعد قرار دادشان به پایان نرسیده است. همچتین تاکید شده است که کارگرانی که بر سر کارهایشان باقی مانده اند ناچارا با نصف حقوق و دستمزد کار می کنند وازترس اخراج حاضر به اعتراض نمی باشند . و …
تعطیلی کارخانه های قند: ارومیه، پیرانشهر، نقده ،میاندوآب وخوی ازاوایل دی ماه وبیکاری کارگران: به گزارش 19دی ایرنا،کارخانه های قند ارومیه، پیرانشهر، نقده ، میاندوآب و خوی که همه ساله از اول مهر ماه، کار خرید را آغاز و تا پایان اسفند ماه فعال بودند امسال از اوایل دیماه تعطیل و کارگران آنها بیکار شده اند. براساس این گزارش، ظرفیت اسمی این کارخانه ها یک میلیون و 250 هزار تن می باشد که امسال تنها 960 هزار تن محصول تحویل آنها شده است.
عدم پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان، بالارفتن هزینه حمل و نقل به دلیل تعلل واحد ها در دریافت محصول ، پایین بودن توان مالی چغندر کاران و تعلل در پرداخت تسهیلات سرمایه درگردش به کشاورزان از سوی بانکها از جمله مهمترین علل عدم تحویلی چغندرقند تولیدی به کارخانه های قند استان است. بالابودن هزینه های تولید، طولانی بودن دوره بهره برداری و اشتغال زمین های زیر کشت چغندر قند و در نتیجه عدم امکان کشت های پاییزه باعث شده تا در سال جاری تعدادی از کشاورزان تمایل به کشت این محصول را نداشته و به جای آن محصولات دیگری را کشت کنند.
چغندرقند یکی از محصولات اساسی و ماده اولیه صنایع قند و شکر بوده و از لحاظ اقتصادی و اشتغالزایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
***
حوادث کاری
گزارشی از کشته و زخمی شدن کارگران مرزی ” کولبر ” در سال گدشته: کارگران مرزی حمل کننده کالا، کولبران : افراد زحمتکشی هستند که به دلیل بیکاری گسترده و هدم تامین معیشت روزانه خود در مناطق مختلف کردستان، ناچارا تن به این کار بسیار مخاطره آمیز داده اند و کالاهایی همچون چای، پارچه، سیگار ، لوازم صوتی ـ تصویری و سوخت را با وزن های ٧٥ الی ٨٠ کیلوگرم در حدود مرزی ایران و عراق بر دوش خود حمل می کنند. از همه رده های سنی از ١٣ تا ٦٠ سالگی در میان این کارگران مشاهده می شود. طبق گزارشات آماری انتشار یافته، در سال گذشته میلادی دستکم 75 نفر از آان بر اثر شلیک نیروهای رژیم در نقاط مرزی کردستان کشته و مجروح شده اند.
اشنویه: بر اساس گزارش منتشره، روز چهارشنبه 11 دیماه، 1392 سه نفر ” کارگران حمل کالا در نوار مرزی، کولبر ” ساکن منطقه “کیله شین” اشنویه در کوهستان های مرزی بر اثر برف و سرما متاسفانه جان خود را از دست دادند. گفتنی است که در آذرماه سال جاری نیز چهار کولبر دیگر در مناطق مرزی غرب بر اثر سقوط بهمن جان خود را از دست دادند. بیکاری و عدم تامین مالی، کولبران را ناچار می سازد تا برای تامین معیشت خود و خانواده هایشان حتی در شرایط خطرناک اقدام به جابجا کردن کالا و تن دادن به این کار مخاطره آمیز نمایند.
***
زندان، شکنجه و بازداشت فعالین کارگری و سیاسی- اجتماعی
برگزاری جلسه دادگاهی خالد حسینی فعال کارگری : بنا بر اطلاعیه خبری کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در روز-18 دی 1392، روز دوشنبه مورخ 16/10/ 92 خالد حسینی طی یک محاکمه ده دقیقه ای در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به اتهام عضویت در کمیته هماهنگی دادگاهی شد. قاضی پرونده از این فعال کارگری خواست از این کمیته استعفا دهد که با مقاومت نام برده روبرو شد. لازم به ذکر است که خالد حسینی، عضو کمیته هماهنگی برای چهارمین بار است که دادگاهی می شود. کمیته هماهنگی ضمن محکوم کردن محاکمه خالد حسینی خواهان آزادی تمام کارگران و فعالین کارگری در بند می باشد.
***
گزارشات مسایل، مشکلات و رویدادهای اجتماعی
جنایت سرکوبگران اسلامی در سردشت: طبق گزارشات منتشره در شهر سردشت، شامگاه روز شنبه کدشته ماموران رژیم اسلامی پس از قتل رسانیدن “سامان خضری ” اهل روستای “نلاس” به ظن داشتن کالای قاچاق ” در جنایتی هولناک، پیکر این جوان ٢٦ ساله را به خودرو خود بستند و به طول ٢ کیلومتر بر روی زمین کشیدند. این جنایت هولناک ماموران رژیم خشم مردم سردشت و روستاهای منطقه را برانگیخته و بر شدت نفرت و بیزاری آنان از مزدوران رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی بیش از پیش افزوده است.
21 نفر زندانی سیاسی- مدنی کُرد زبان در انتظار اجرای حکم اعدام در انتظار اجرای حکم اعدام در زندانهای ایران : در روزهای اخیر حکم اعدام چند تن از زندانیان سیاسی و مدنی کُرد لغو شده است اما همچنان تعدادی از فعالین کُرد با اتهامهای سیاسی و امنیتی، با اجرای قریبالوقوع حکم اعدام مواجه هستند. هماکنون 21 فعال سیاسی کُرد در زندانهای جمهوری اسلامی ایران، در انتظار اجرای حکم اعدام هستند.
آسونیوز: گزارشها و تحقیقات “کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی” نشان میدهد که در بسیاری از پروندههای یاد شده مراحل قانونی دادرسی رعایت نشده، متهمان به وکیل دسترسی نداشته و اظهارات آنها در مراحل دادرسی مورد توجه قرار نگرفته است. در برخی از موارد یاد شده که در ادامه میآید، متهمان مدعی شدهاند که در زمان بازجویی مورد آزار و اذیت و شکنجه فیزیکی قرار گرفتهاند. به گفته خانوادهی برخی از متهمانی که چنین ادعاهایی را حتی با نوشتن نامه از زندان مطرح کردهاند، قوه قضاییه تحقیقات مستقلی برای بررسی ادعاهای یاد شده انجام نداده است.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی با انتشار این گزارش، از مقامات قضایی کشور میخواهد که با پیگیری و اعمال وسواس جدی در بررسی اظهارات زندانیان یاد شده و همچنین اطمینان خاطر از قانونی بودن مراحل دادرسی و صدور احکام اعدام، نسبت به بازبینی احکام یاد شده اقدام جدی به عمل آورد. حکم قطعی و نهایی بیشتر این متهمان در دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی کشور تایید شده و هر لحظه امکان اجرای حکم اعدامشان وجود دارد. اسامی این ۲1 فعال سیاسی و مدنی کُرد هماکنون در دسترس عموم قرار دارد.
۱. زانیار مرادی ۲. لقمان مرادی ۳. هوشنگ رضایی ۴. رضا ملازاده ۵. بهروز آلخانی ۶. آرمان پرویزی 7. سیروان نژاوی 8. ابراهیم عیسیپور ۹. محمد عبدالهی ۱۰. صابر مخلد موانه ۱۱. سیدجمال محمدی ۱۲. سیدسامی حسینی ۱۳. عبدالله سروریان ۱۴. حبیبالله لطیفی ۱5. بختیار معماری ۱6. سمکو خورشیدی ۱7. مصطفی سلیمی ۱8. رشید آخکندی 19. سامان نسیم ۲0. انور رستمی 21. علی احمد سلیمان
اسامی و مشخصات کامل زندانیان سیاسی کُرد محکوم به اعدام در زندانهای ایران در انتظار اجرای این احکام
۱. زانیار مرادی: فرزند اقبال، ۲۱ ساله، اهل شهرستان مریوان در استان کردستان، در تاریخ ۱۴ مردادماه سال 13۸۸، توسط نیروهای امنیتی اداره اطلاعات شهر مریوان بازداشت شده و به بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات شهر سنندج منتقل شده است. نامبرده پس از آن به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد و بعد از نزدیک به یک ماه و نیم بدون برخورداری از حق ملاقات و تماس با خانواده، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی، همراه با “لقمان مرادی” دیگر متهم پرونده، به اتهام قتل پسر امام جمعه مریوان و عضویت در حزب کومله (کومهله) دادگاهی و به اعدام محکوم شد. بعد از اعتراض این دو زندانی به احکام صادره، در تاریخ ۱۸ تیرماه سال 13۹۰ پس از بررسی پرونده از سوی دیوان عالی کشور، این حکم تایید و یک روز بعد به دایره اجرای احکام زندان رجایی شهر کرج ابلاغ شد. این زندانی هماکنون در زندان رجایی شهر کرج به سر میبرد
۲. لقمان مرادی: فرزند عثمان، متولد ۶۲، اهل شهرستان مریوان در استان کردستان، در تاریخ ۱۳ مردادماه سال 13۸۸ توسط نیروهای اداره اطلاعات شهر مریوان بازداشت و به بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات شهر سنندج منتقل شد. این زندانی به همراه زانیار مرادی متهم دیگر این پرونده، نزدیک به ۹ ماه در سلولهای اداره اطلاعات شهر سنندج مورد بازجویی و انواع شکنجههای فیزیکی و روحی قرار گرفته بودند. این دو زندانی سپس به زندان مرکزی سنندج منتقل و نزدیک به ۶ ماه نیز در این زندان نگهداری شدند. سپس لقمان مرادی بار دیگر به بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات شهر سنندج منتقل شد. به گفته یک منبع نزدیک به خانواده وی “نیروهای وزارت اطلاعات آنها را تحت فشار قرار دادند که در اعترافات تلویزیونی، مسوولیت قتل پسر امام جمعه شهر مریوان را برعهده بگیرند.”
این دو زندانی در برنامه ایران تودی پرستیوی به قتل پسر امام جمعه اعتراف کرده بودند که به گفته منابع نزدیک به خانواده “این عمل تحت فشار جسمی و روحی انجام شده است.” این بار به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده و بعد از نزدیک به یک ماه و نیم بدون حق ملاقات و تماس با خانواده، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی، به اتهام قتل پسر امام جمعه مریوان دادگاهی شده و به اعدام محکوم میشوند. بعد از اعتراض این دو به احکام صادره، در تاریخ ۱۸ تیرماه سال 13۹۰ از سوی دیوان عالی کشور این حکم تایید و یک روز بعد به دایره اجرای احکام زندانی رجایی شهر کرج ابلاغ شده است.
۳. هوشنگ رضایی: اهل شهرستان نهاوند در استان همدان، در تاریخ ۲۹ خردادماه سال 13۸۹، در شهر تهران توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به بند مخصوص این وزارتخانه یعنی بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. این زندانی در اردیبهشتماه سال 13۹۱، بعد از نزدیک به یک سال و نیم نگهداری در بندهای ۲۰۹ و ۳۵۰ زندان اوین، اوایل اردیبشتماه به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. این زندانی به اتهام محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب کُردی مخالف حکومت ایران، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به اعدام محکوم شده است.
۴. رضا ملازاده: در تابستان ۱۳۹۰ بازداشت و به اتهام محاربه از طریق همکاری با یکی از احزاب کُردی مخالف حکومت ایران، به اعدام محکوم شد و در حال حاضر در زندان ارومیه به سر میبرد.
۵. بهروز آلخانی: فرزند فارِس، متولد ۱۳۶۴، شهروند کُرد ساکن شهرستان سلماس در آذربایجان غربی، در تاریخ ۷ بهمنماه سال 13۸۸، توسط نیروهای وزارت اطلاعات در شهر سلماس بازداشت شد. وی در تاریخ ۲۳ مهرماه سال 13۹۰ در جلسهای چند دقیقهای با حضور وکیل تسخیری، نماینده دادستان و نماینده اداره اطلاعات شهر ارومیه، به اتهام محاربه از طریق همکاری موثر با حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) و مشارکت در قتل دادستان شهرستان خوی، در شعبه یک دادگاه انقلاب شهر ارومیه به ریاست قاضی چابک به اعدام محکوم شد. این زندانی هماکنون در زندان مرکزی ارومیه به سر میبرد و پرونده وی نیز بعد از اعتراض وکیل تسخیری، برای تجدید نظر خواهی به دیوان عالی کشور استان آذربایجان غربی ارسال شده است.
۶. آرمان پرویزی: فرزند رشید، اهل شهرستان مهاباد در استان آذربایجان غربی، اواخر سال ١٣٩١ همراه با چند تن دیگر بازداشت گردید و در ١۵ تیرماه سال جاری در دادگاه انقلاب رشت، به اتهام تلاش برای اقدام علیه امنیت ملی و همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف حکومت ایران به اعدام محکوم شد. حکم اعدام آرمان پرویزی روز پنجشنبه نهم آبانماه ١٣٩٢ به نامبرده اعلام شده است. آرمان پرویزی دانشجوی رشته معماری دانشگاه رشت بوده است و این سومین زندانی کُرد است که پس از روی کار آمدن “حسن روحانی” به اعدام محکوم شده است.
۷. سیروان نژاوی: شهروند کُرد ساکن بخش نلاس از توابع شهرستان سردشت در استان آذربایجان غربی، در تیرماه ۱۳۹۰، بازداشت و به اتهام محاربه از طریق همکاری با یک از احزاب کُرد مخالف حکومت ایران، به اعدام محکوم شد و در حال حاضر در زندان ارومیه به سر میبرد. سیروان نژاوی در تاریخ ۱۴ تیرماه سال ۱۳۹۰، در شهر کرج به اتهام همکاری با یکی از احزاب کردستان (پژاک)، در ۲۳ فرودینماه ۱۳۹۱ به اتهام عضویت در این حزب، در شعبه یک دادگاه انقلاب مهاباد، به ریاست قاضی جوادیکیا محاکمه شده و بدون اینکه در جلسه دادگاه اجازه دفاع به وی داده شود، بدون داشتن وکیل تعیینی به اعدام محکوم شد. این حکم در شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور از سوی دادگاه انقلاب مهاباد تایید و به وکیل این زندانی سیاسی ابلاغ شد.
۸. ابراهیم عیسیپور: شهروند کُرد ساکن بخش نلاس از توابع شهرستان سردشت در استان آذربایجان غربی، در ۱4 تیرماه 1390 از سوی نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر ارومیه منتقل شد. وی به همراه سیروان نژاوی دیگر متهم پرونده، پس از سپری کردن یک ماه و نيم در سلولهای انفرادی بازداشتگاه اطلاعات اروميه به زندان مرکزی مهاباد منتقل و در شعبه يک دادگاه انقلاب اين شهر به رياست قاضی جوادیکیا در روز ۲3 فروردين سال جاری به اتهام محاربه از طريق عضويت در یکی از احزاب کُرد مخالف حکومت به اعدام محکوم شدند. این زندانی در تاریخ ۱۲ اردیبشتماه از زندان مهاباد به زندان مرکزی شهر ارومیه منتقل شده است. بعد از اعتراض وی به حکم صادره، پرونده جهت تجدید نظر خواهی به محاکم تجدید نظر استان آذربایجان غربی ارجاع داده شده است. این حکم در شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور، از سوی دادگاه انقلاب مهاباد تایید و به وکیل این زندانی سیاسی ابلاغ شده است.
۹. محمد عبدالهی: اهل شهرستان مهاباد در استان آذربایجان غربی، در سال ١٣٨٩ بازداشت و در ۳۰ شهریورماه ۱۳۹۲ به اتهام محاربه از طریق همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف حکومت، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مهاباد محکوم به اعدام شد. این زندانی سیاسی که در سال ۱۳۸۹ در مهاباد بازداشت شد، در جریان بازجویی نیروهای امنیتی اداره اطلاعات، به شدت مورد شکنجه فیزیکی قرار گرفته بود. شدت شکنجههای جسمی این زندانی در حدی بود که وی از ناحیه دست و پا دچار شکستگی استخوان شده و به دلیل عدم رسیدگی پزشکی و نگهداری در سلول انفرادی، استخوان پای وی کج جوش خورده است. این زندانی همچنین در اثر شکنجههای مداوم، چند دندانش شکسته شده که این امر در طول سه سال گذشته موجب ایجاد ناراحتی گوارشی نیز برای وی شده است.
وی برادر “محمدامین عبدالهی” دیگر زندانی سیاسی است که پس از ۱۱ بار احضار به دادگاه، براساس گفته ماموران اجرای احکام زندان، به اتهام محاربه از طریق عضویت در حزب کومله به اعدام محکوم شده است. صدور این حکم در حالی صورت گرفته که در جریان دادگاهها، وی از حق اختیار وکیل برای خود محروم بوده است. وی در جریان بازجوییها هیچگونه اعترافی بر علیه خود نداشته است و به همین دلیل ۱۱ بار برای وی دادگاه تشکیل شد؛ اما با این حال این حکم به صورت شفاهی در زندان به وی ابلاغ شده است.
۱۰. صابر مخلد موانه: اهل شهرستان ارومیه در استان آذربایجان غربی، در ۲۰ تیرماه ۱۳۹۱ دستگیر و بعد از سپری کردن سه ماه در بازداشتگاه اطلاعات سپاه به اتهام همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف حکومت به اعدام محکوم شد.
این زندانی سیاسی کُرد بعد از بازداشتی سه ماهه، به زندان منتقل شد که به دلیل اعتراض نهادهای امنیتی وی دوباره به زندان ارومیه انتقال داده شد. وی در دادگاه تجدید نظر به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف حکومت به اعدام محکوم شد.
۱۱. سیدجمال محمدی: ساکن روستای هفتوان از توابع شهرستان سلماس در استان آذربایجان غربی، در ۱۵ خردادماه 13۸۷، توسط ماموران اطلاعات در ایست و بازرسی گلوگاه شیرازی، بالاتر از تازه شهر واقع در سلماس، به همراه “سیدسامی حسینی” بازداشت شد. این شهروند کُرد نزدیک به چهار ماه در بازداشت نیروهای اطلاعاتی شهرهای سلماس و ارومیه به سر برد و سپس به همراه سیدجمال محمدی به زندان ارومیه منتقل شدند. این دو زندانی فقط در دو جلسه دادگاهی و به اعدام محکوم شدند؛ یکی در مورخه ۲۰ مهرماه سال 13۸۷، در بازپرسی شعبه اول و دیگری در وقت رسیدگی در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی خوی، مورخ ۱۴ آذرماه سال 1387 دادگاه برگزار شد و هر دو به اتهام همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف حکومت به اعدام محکوم شدند.
این حکم بعد از اعتراض به دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی ارسال و در آنجا نیز حکم اعدام تایید شد. بعد از پیگیریهای وکیل این پرونده آقای “خلیل کیان”، پرونده این دو شهروند کُرد به دیوان عالی کشور ارسال شده است. این زندانی سیاسی کُرد هماکنون در زندان مرکزی ارومیه در انتظار اجرای حکم اعدام است. یک منبع نزدیک به پرونده، به کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفته “درخواست اعاده دادرسی برای این دو زندانی مورد پذیرش قرار گرفته است” اگرچه کمپین نتوانسته است تاکنون مدرکی حقوقی، دال بر صحت این ادعا را کسب کند.
۱۲. سیدسامی حسینی: متولد ۱۳۵۸، ساکن روستای هفتوان از توابع شهرستان سلماس در استان آذربایجان غربی، در ۱۵ خردادماه 13۸۷ توسط ماموران امنیتی اطلاعات در ایست و بازرسی گلوگاه شیرازی، بالاتر از تازه شهر واقع در شهرستان سلماس، به همراه سیدجمال محمدی (دیگر متهم محکوم به اعدام پرونده) بازداشت شد. سیدسامی حسینی به همراه سیدجمال محمدی فقط در دو جلسه دادگاهی و به اعدام محکوم شدند؛ یکی در مورخه ۲۰ مهرماه سال 13۸۷، در بازپرسی شعبه اول و دیگری در وقت رسیدگی در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی خوی، مورخ ۱۴ آذرماه سال 1387 دادگاه برگزار شد و هر دو به اتهام همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف حکومت به اعدام محکوم شدند. این زندانی سیاسی کُرد هماکنون در زندان مرکزی ارومیه در انتظار اجرای حکم اعدام است.
۱۳. عبدالله سروریان: عبدالله سروریان” اهل شهرستان سنندج در استان کردستان، با 25 سال سابقه عضویت در ارتش جمهوری اسلامی ایران، از فعالان سیاسی کُرد است که توسط اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازداشت و به اتهام محاربه از طریق همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف حکومت، به اعدام محکوم شد.
این زندانی سیاسی در چند سال گذشته، به منظور دیدار با یکی از اقوام خود، به اقلیم کردستان عراق سفر کرده بود که هنگام بازگشت در منطقه مرزی باشماخ، توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد. عبدالله سروریان اهل شهرستان سنندج بوده و دارای 25 سال سابقه عضویت در ارتش جمهوری اسلامی ایران است. وی در دادگاه نظامی این شهر، به اتهام محاربه و جاسوسی از طریق همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف حکومت به اعدام محکوم شد. این زندانی سیاسی کُرد هماکنون در زندان مرکزی ارومیه در انتظار اجرای حکم اعدام است.
۱۴. حبیبالله لطیفی: متولد ۱ فروردینماه ۱۳۶۱، دانشجوی رشته مهندسی صنایع دانشگاه آزاد ایلام، در ۱ آبانماه سال ۱۳۸۶، در خیابان ادب شهرستان سنندج در استان کردستان، توسط تعدادی از ماموران امنیتی ستاد خبری اداره اطلاعات این شهر بازداشت شد. پس از سپری شدن ۴ ماه از نگهداری در سلولهای انفرادی بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج، به زندان مرکزی این شهر منتقل میشود. گفته میشود وی در طول این مدت با شکنجههای شدید مانند ضرب و شتم مداوم به نقاط حساس بدن، از ناحیه کلیه دچار خونریزی و همچنین از ناحیه سر دچار شکستگی شده است.
حبیبالله لطیفی در تاریخ ۱۰ تیرماه 13۸۷، در شعبه یک دادگاه انقلاب شهر سنندج به ریاست قاضی بابایی، به اتهام محاربه و اقدام علیه امنیت ملی محاکمه شد. با وجود دفاعیات “صالح نیکبخت” و “نعمت احمدی” وکلای وی، این زندانی سیاسی در نهایت به اعدام محکوم شد. بعد از تایید حکم اعدام از سوی دادگاه تجدید نظر، دیوان عالی کشور نیز در تاریخ ۱۶ اسفندماه 13۸۸، این حکم را به صورت شفاهی به وکیل وی “صالح نیکبخت” اعلام کرد. حکم اعدام حبیبالله لطیفی طبق اعلام قبلی به وکیل وی، قرار بود روز ۵ دیماه 13۸۹، در زندان مرکزی سنندج اجرا شود که بنا به درخواست عفو والدین این زندانی، به طور موقت با همکاری استاندار قبلی استان کردستان متوقف شد. این زندانی سیاسی کُرد هماکنون در زندان مرکزی سنندج در انتظار اجرای قریبالوقوع حکم اعدام است.
15.. بختیار معماری: ٣۵ ساله و اهل شهرستان مریوان در استان کردستان، در ١٣ مردادماه ١٣٨٩، از سوی نیروهای امنیتی اداره اطلاعات مریوان بازداشت شد. وی یک روز پس از دستگیری، به بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات شهر سنندج منتقل شد و سه ماه در این بازداشتگاه، تحت بازجوییهای شدید قرار گرفت