نگاه هفته
نسان نودینیان
لیجارگویی و دشمنی جلال صفری فرماندار شهر روانسر علیه اعتراضات کارگران
کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری روانسر از دریافت دو ماه دستمزدهای معوقه خود محروم مانده اند. کارگران که در اعتراض به این مسئله بارها به شهرداری و شورای شهر مراجعه و هیچ جوابی دریافت نکردند، نهایتا شکایت خود را به فرمانداری این شهر بردند اما فرماندار رژیم به نام “صفری” در پاسخ به خواست برحق کارگران، آنان را آشوبگر خطاب و تهدید نمود. کارگران خواهان طبیعی ترین مطالبه خود ـ دریافت دوماه دستمزدهای معوقه ـ شدند. چرا اعتراض به پرداخت نکردن دستمزدها با لیچارگویی “جلال صفری” جواب گرفته است؟. این سوال و اعتراض به دشمنی و مخالفت با کارگران خدماتی و فضای سبز باید مساله مردم شهر روانسر و جوانان و دانشجویان باشد! کارگران خدمات شهری در کشورهای غربی از جانب مردم دارای بیشترین حمایت و پشتیبانی هستند. اعتصاب و تظاهراتهای آنها مورد حمایت میلیونی است. کارگران خدماتی و فضای سبز را فرامیخوانیم به رفتار ضد انسانی “جلال صفری” اعتراض کنند. برای تحقق مطالباتشان دستمزدهای پرداخت نشده اعتراضاتشان را ادامه دهند.
ادامه کارشکنی مقامات قضایی و امنیتی در جهت آزادی افشین ندیمی و مهرداد صبوری
2 دی: به گزارش رسیده روز شنبه 30 آذر ماه خانوادههای افشین ندیمی و مهرداد صبوری دو عضو بازداشتی کمیته هماهنگی جهت پیگیری پرونده به دادگستری شهر سنندج مراجعه نمودند که با عکسالعمل تند و بی حرمتی از طرف مقامت قضایی رو به رو شدند. به آنها گفته شد از این به بعد حق ندارند پیگیر این پرونده باشند و چنین پرونده ای به این دادگاه نیامده است و دادگاه خود در این مورد تصمیم خواهد گرفت. این در حالی است که مقامات قضایی شهر کامیاران به خانوادههای این دو فعال کارگری گفته بودند که پرونده فرزندانشان را به دادگستری شهر سنندج فرستاده و آنان با وثیقه تعین شده می توانند آزاد شوند. کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن محکوم کردن کارشکنی مقامات قضایی در روند آزادی افشین ندیمی و مهرداد صبوری، خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط آنان و همچنین سایر کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی میباشد.
تحمیل شرایط سخت کار و کنترل
اخیرا بر اساس مصوبه هیئت امنای شهرک صنعتی شماره یک سنندج کلیه کارگاههای محدوده این شهرک به منظور کنترل کارگران موظف به نصب دوربین های مداربسته شده اند. این کارگاهها با وجود اینکه کارگران را به صورت کیلویی و یا متری به کار گرفته و آنها را به شدت استثمار می کنند ولی هیچگونه امکانات رفاهی را که حتی قانون کار خود رژیم بر آنها تاکید دارد فراهم نمی سازند. این کارگاهها نه تنها وسیله ایاب و ذهاب و یک وعده غذای گرم بلکه حتی کفش و لباس کار هم برای کارگران تهیه نمی کنند. توجیه کارفرمایان این است که اینها کارگاههای کوچک هستند نه کارخانه. لازم به ذکر است که زنان شاغل در این کارگاهها به شدت مورد استثمار کارفرمایان قرار دارند. تعداد کارگاههای این شرکت حدود 47 کارگاه می باشد.
پاییز 1392. 28کارگر قربانی حوادث کار
طی ماههای مهر، آبان و آذر سال جاری بر اثر حوادث مرتبط با کار 28 کارگر در نقاط مختلف از جمله در شهرهای سردشت، کرمانشاه، بوکان، نقده، سروآباد، سنندج، ارومیه، جوانرود و پیرانشهر جان خود را از دست داده اند. در همین مدت دهها کارگر نیز دچار مصدومیت شده اند.
جان باختن کارگری دیگر در حین کار
به گزارش رسيده روز سه شنبه 26/9/92 کارگری به نام “عزیز دانایی” اهل روستای “کویک” از توابع شهر کامیاران که در معدن سنگ خامسان در نزدیکی کامیاران مشغول کار بود بر اثر سقوط سنگ دچار حادثه شد و متاسفانه جان خود را از دست داد. كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري ضمن ابراز تسليت به خانواده ي عزيز دانايي، وقوع چنين حوادثي را ناشي از سودخواهي كارفرمايان دانسته و خواهان برقراري استانداردهاي ايمني در محل هاي كار جهت حمايت از جان كارگران ميباشد.
ادامه اخراج سازی ها
کارفرمای شرکت سقزسازی کردستان (ون) همچنان به اخراج کارگران با سابقه این شرکت در راستای سودخواهی بیشتر ادامه می دهد. به گزارش “کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های مستقل کارگری”، کارفرمای شرکت سقزسازی کردستان اقدام به اخراج کارگری دیگر به نام “محمد هادی” با 9 سال سابقه شغلی نمود. چند روز قبل نیز کارگری به نام “عثمان منبری” با سابقه 15 سال کار در این شرکت به بهانه کهولت سن و ناتوانی در انجام کار اخراج شد.
مرگ دلخراش يك كارگر بر اثر حادثه
به گزارش رسيده روز دوشنبه 25/9/92 کارگری به نام “آکو محمدویسی” اهل سنندج حین کار با دستگاه پرس در یک کارگاه تراشکاری واقع در شهرک صنعتی این شهر دچار حادثه شد و به درون دستگاه کشیده شد و جان خود را از دست داد. كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري ضمن ابراز تسليت به خانواده ودوستان اكو محمد ويسي، وقوع چنين حوادثي را ناشي از سودخواهي كارفرمايان دانسته و خواهان رعايت استانداردهاي ايمني در محيط كار جهت حمايت از جان كارگران ميباشد. كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري
مرگ 45 کارگر در استان کرمانشاه بر اثر حوادث کارطی6ماه نخست سال جاری
30آذر: مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه مرگ بر اثر حوادث کار در استان کرمانشاه را 45 مورد عنوان کرد و افزود: این آمار مربوط به 6 ماه نخست سال جاری است.
جلسه محاکمه 5 فعال کارگری شهر بوکان
به گزارش رسیده روز دوشنبه 25/9/92 هادی تنومند، جمال میناشیری، محمد کریمی قاسم مصطفی پور و ابراهیم مصطفی پور از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری در شهر بوکان در شعبه اول دادگاه انقلاب شهر مهاباد محاکمه شدند. اتهام این فعالین کارگری عضویت در کمیته هماهنگی و شرکت در مجمع عمومی کمیته در سال 90 در شهر کرج می باشد. در جلسه ی دادگاه، 5 عضو کمیته ی هماهنگی از فعالیت هایشان در کمیته هماهنگی به منظور دفاع از حقوق کارگران و کمک به امر تشکل یابی کارگران دفاع کردند. لازم به ذکر است که این فعالین برای چندمین بار است که مورد محاکمه قرار می گیرند. کمیته ی هماهنگی ضمن محکوم کردن محاکمه ی این فعالین کارگری، خواهان رفع اتهام از آنان و همچنین آزادی فعالین کارگری و زندانیان سیاسی می باشد.
تعیین وثیقه 140 میلون تومانی برای افشین ندیمی و مهرداد صبوری
بر اساس گزارش رسیده، پس از پیگیری های متعدد خانواده های افشین ندیمی و مهرداد صبوری از دادگستری شهرهای کامیاران و سنندج، در نهایت مسئولین دادگاه شهر کامیاران به این خانواده ها اعلام کرده اند که برای آزادی این دو فعال کارگری 140 میلیون تومان وثیقه تعیین شده و آنان بایستی به دادگاه شهر سنندج مراجعه کنند. برای عضویت در کمیته هماهنگی و مصاحبه 130 میلیون تومان سند و همچنین خروج از مرز جوازی به مبلغ 7 میلیون تومان درخواست شده است. لازم به ذکر است که خانواده های این دو عضو کمیته هماهنگی چندین بار به دادگاه های سنندج و کامیاران مراجعه کرده بودند اما مسئولین قضایی از وجود چنین پرونده ای اظهار بی اطلاعی کرده بودند. همچنین مسئولین قضایی بر این دو عضو کمیتهی هماهنگی فشار آورده ا ند که از کمیته استعفا داده و در این راستا آنها را را به بند 6 که در آن زندانیان غیرسیاسی و متهمان مواد مخدر و… نگه داری می شوند، انتقال داده اند در حالی که زندانیان سیاسی در زندان مرکزی سنندج معمولا در بندهای پاک 1 و 2 و بند سلامت نگهداری می شوند. واقعیت این است که سرمایه داری، بیکاری ، فقر و محرومیت را بر ما کارگران تحمیل کرده و هر روز بیشتر و بیشتر گلوی ما کارگران را می فشارند و ذره ذره زندگی ما را برای منافع و رفاه خود خرج می کنند. سرمایه داران دارای تمامی امکانات روز و رسانه ای و تبلیغاتی و احزاب و ارگان ها برای ابراز نظر در جامعه هستند، اما ما کارگران از هر گونه امکانات محروم هستیم و امروز ایجاد تشکل یکی ار بدهی ترین و شناخته شدن ترین حقوق مسلم ما کارگران در سرتاسر دنیا ست . آنها نمی گذارند ما کارگران تشکل داشته باشیم . حافظان سرمایه به تشکل ها و تجمعات ما حمله می کنند، دستگیرمان می کنند تحویل دادگاه می دهند، وثیقههای سنگین تعیین میکنند و احکام زندان و شلاق برایمان صادر می کنند. خواست آزادی کلیه کارگران زندانی در ایران، خواست کل طبقه کارگر است. کارگران زندانی برای حفظ و دفاع از حق و حقوق و منافع کارگران و از میان برداشتن همه نا برابری های بشری و استثمار انسان از انسان و رهایی از فقر و بیکاری و بی حقوقی و رهایی از هر گونه ظلم و ستم و بی عدالتی که بر کارگران زحمتکش تحمیل شده زندانی هستند. ما ضمن محکومیت دستگیری مهرداد صبوری و افشین ندیمی و نیز ضمن محکوم کردن تعیین وثیقه برای آزادی این فعالین کارگری، از تمام تشکل ها و نهادهای کارگری ایران و جهان می خواهیم به هر شیوه ممکن که لازم است برای آزادی فوری وبی قید و شرط تمامی کارگران زندانی اقدام نمایند. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
اعلام اتهام علیه مهرداد صبوری و افشین ندیمی دو تن از فعالین کارگری
بر اساس گزارش رسيده، اتهام مهرداد صبوري و افشين نديمي دو تن از فعالین کارگری که در ١٧ آبان سال ٩٢ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند، خروج از مرز، عضويت در كميته ي هماهنگي و همچنين مصاحبه اعلام شده است. لازم به ذكر است كه اين دو فعال كارگري ١٧ آبان ماه در حالي كه بعد از چند ماه كارگري در كردستان عراق به ايران باز مي گشتند دستگير شده و همچنان در بازداشت به سر مي برند. كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري ضمن محكوم كردن تداوم بازداشت مهرداد صبوري و افشين نديمي خواهان آزادي فوري اين دو فعال كارگري و همچنين آزادي ساير كارگران و فعالين و زندانيان سياسي ميباشد.
قتلگاهی به اسم میدان های مین
بیش از سه هزار منطقه خطرناک آلوده به مین در اقلیم کردستان وجود دارد و پاکسازی کامل این مناطق تا 20 سال زمان می برد. آکو عزیز، مدیر بخش اطلاع رسانی سازمان امور مین روبی در اقلیم کردستان عراق طی گفتگو با سایت خبری نوا گفت: «براساس تحقیق و تفحص های انجام شده بیش از سه هزار منطقه خطرناک مین گذاری شده در اقلیم کردستان عراق وجود دارد. بدون شک پاکسازی و خنثی کردن مین های این مناطق به زمان زیاد و بودجه و امکانات لازم نیاز دارد و نمی توان زمان معینی را مشخص کرد که بگوییم مناطق آلوده به مین پاکسازی شده اند بلکه این پروسه ای است که بین 15 تا 20 سال طول می کشد و بهتر است پاکسازی مناطق نزدیک به محل سکونت در اولویت باشد» شایان ذکر است طبق گفته علی احمدبگ، معاون اداره کل امور مین زدایی اقلیم کردستان براساس آمارهای موجود، اقلیم کردستان بعد از کشورهای آنگولا و کامیوج سومین منطقه از نظر وسعت مین گذاری در جهان است.
دستگیری و زندان
29 آذر: نیروهای امنیتی رژیم “انور قریشی” ساکن شهر دیواندره را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل نمودند. نیروهای امنیتی رژیم منزل این شهروند ۴۸ ساله را قبل از بازداشت وی مورد تفتیش قرار دادند و اقدام به ضبط برخی وسایل شخصی از جمله اتومبیل وی نمودند. انور قریشی از کاسبکاران سرشناس منطقه دیواندره است.
………………………………………………………..