اخبار کارگری – اخبار کارگری ایران و بین المللی ٢٥آذر ـ ٢دی ماه ١٣٩٢ نسان نودینیان داوودرفاهی

اخبار کارگری

٢٥آذر ـ ٢دی ماه ١٣٩٢

نسان نودینیان

داوودرفاهی

اعتراضات

کارگران ایرانخودرو با خواست افزایش مزد دست به اعتراض زدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران ایران خودرو ظهر دیروز شنبه سی ام آذر ماه در اعتراض به پایین بودن  دستمزدها از رفتن به ناهار خوری و دریافت غذا خوددا ی کردند و خواهان افزایش حقوق و مزایای خود شدند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران زمزمه اعتراض به پایین بودن دستمزدها در شرکت ایرانخودرو مدتهاست وجود دارد و اعتراض دیروز کارگران این کارخانه با شرکت حدود ٨٠ درصد کارگران مونتاژ ٤ (سواری) و تراشکاری صورت گرفت. مونتاژ ٤ ایرانخودرو یکی از مهمترین قسمتهای این کارخانه بزرگ است و در آن حدود ١٠ هزار کارگر مشغول بکارند. بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران فضای اعتراضی نسبت به پایین بودن دستمزدها همچنان در شرکت ایرانخودرو وجود دارد و چه بسا که با عدم توجه به خواست این کارگران، آنان اعتراضات دیگری را صورت دهند. اعتراض دیروز کارگران ایرانخودرو به پایین بودن دستمزدها در حالی صورت گرفت که از اواخر مهر ماه سالجاری چندین اعتصاب و اعتراض کارگری دیگر نیز نسبت به پایین بودن دستمزدها در پتروشیمی های ماهشهر و همچنین یک تجمع از سوی هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران با همراهی کارگرانی از کارخانه های مختلف تهران در محل وزارت کار صورت گرفته است و اعتراضات گسترده تر کارگران ایرانخودرو پس از اعتراض دیروز آنان میتواند به نقطه عطفی در مبارزه کارگران ایران برای افزایش مزد بدل شود. اتحادیه آزاد کارگران ایران – اول دی ماه ١٣٩٢

١دی: دومین تجمع ٦٠٠کارگر پلی اکریل اصفهان

کارگر پلی اکریل اصفهان در دومین روز از دور سوم اعتراضاتشان، در واکنش به سیاست کوچک سازی کارخانه و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند.این تجمع اعتراضی در فاصله زمانی تغییر شیفت، از ساعت ٧ تا ٣٠: ٧ در محوطه کارخانه برگزار شد. دور سوم تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل اصفهان از ٣٠آذر آغاز شده است و تا توقف کامل سیاست کوچک سازی کارخانه ادامه پیدا می‌کند.

تجمع ٥٠٠ کارگر در محوطه کارخانه /دور سوم تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل آغاز شد

٥٠٠ کارگر پلی اکریل اصفهان٣٠ آذر در اولین روز از دور سوم اعتراضات شان، در واکنش به سیاست کوچک سازی کارخانه و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند. دور سوم اعتراضات کارگران پلی اکریل اصفهان از ٣٠ آذرماه آغاز شده است و کارگران این مجموعه هر روز در دو نوبت صبح و عصر در اعتراض به تداوم وضع موجود کارخانه تجمع خواهند کرد.تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل اصفهان تا توقف کامل سیاست کوچک سازی کارخانه ادامه پیدا می‌کند.پیشینه اعتراضات کارگران پلی اکریل پیش ‌تر طی دور اول اعتراضات در روزهای ٨، ١١، ١٢ و ١٤ آبان ‌ماه با برگزاری تجمعاتی خواستار رسیدگی مسئولان استانی به مطالباتشان شده بودند و سپس با تعطیلی ده روزه اعتراضات طبق مذاکرات قبلی، در فاصله روزهای ١٥ تا ٢٥ آبان به ادامه کار پرداختند.این کارگران دور دوم اعتراضات را از ٢٥ آبان‌ماه، پس از پایان مهلت ده روزهٔ رسیدگی به مطالبات صنفیشان شروع کردند و در روزهای ٢٦، ٢٧، ٢٨ و ٢٩ آبان و ٢، ٣، ٤، ٥ و ٦ آذر ماه در محوطه کارخانه تجمع کردند.کارگران معترض کارخانه پلی اکریل اصفهان پیش از این طی نامه‌ای خواسته‌های صنفی خود را در ١٠ مورد طرح کرده‌ بودند. استعفای برخی اعضای هیات مدیره کنونی کارخانه پلی اکریل اصفهان و همچنین حفظ و بررسی اسناد مربوط به عملکرد آن‌ها در صدر خواسته‌های ده گانه کارگران معترض قرار دارد.لازم به ذکر است ١٥٠٠ کارگر پلی‌اکریل اصفهان سال‌هاست در قالب شش شرکت زیرمجموعه تحت مسئولیت شرکت مادر (هلدینگ) کار می‌کنند و حال با تصمیم کارفرما مبنی بر جدا سازی شرکت‌های زیر مجموعه، امنیت شغلیشان را در معرض خطر می‌بینند.بر اساس سیاست کوچک سازی این کارخانه، مجموعه شرکتهای پلی اکریل ایران در حال واگذاری است و قرار است آزمایشگاه به شرکت «نیک آزمون»، نیروگاه به «انرژی گستران»، پلی استر به «پلی استر هشت بهشت»، اکلیت ٢ به «الیاف زاینده رود»، اسکه سازی به «شرکت خدمات بندری» و بخش خدمات نیز به شرکت «پهن گستر» انتقال یابد.کارگران معتقدند با واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه، تعهدات کارفرما در قراردادهای کاریشان کمتر می‌شود.


تبریز تجمع کارگران مجموعه صنعتی ماشین آلات صنعتی تراكتورسازی تبریز

٣٠ آذر: از هفته گذشته کارگران مجموعه صنعتی ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی با برپایی تجمع در مقابل استانداری در اعتراض به عدم پرداخت ٢٠ ماه حقوق خود شدند.

اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه وارد دومین روز خود شد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: امروز یکشنبه اول دی ماه ٩٢ اعتصاب کارگران شرکت کشت وصنعت نیشکر هفت تپه وارد دومین روز خود شد. بنا بر گزارشی که از سوی فعالین سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به اتحادیه آزاد کارگران ایران رسیده است کارگران نیشکر هفت تپه از صبح دیروز با خواست پرداخت دستمزد ماههای آبان و آذر، پرداخت پاداش تولید مربوط به سال ٩١، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، اخراج مدیران غیر متخصص و دو شغله و انحلال شورای اسلامی کارخانه دست به اعتصاب زده اند و این اعتصاب امروز وارد دومین روز خود شد. کارگران نیشکر هفت تپه، شورای اسلامی این کارخانه را عامل مدیریت و دولت میدانند.

بنا بر این گزارش، امروز مدیریت شرکت با همراهی رئیس حراست کارخانه با حضور در میان کارگران اعتصابی شرکت نیشکر هفت تپه با وعده پرداخت دستمزدهای معوقه این کارگران در روزهای آینده، از آنان خواست به اعتصاب خود پایان دهند اما کارگران اعتصابی بطور متحدانهایاعلامکردندتازمانیکهدستمزدهایمعوقهبهحسابشانواریزنشودبهاعتصابخودپایاننخواهندداد.

در اعتراض به سه‌ماه تعویق حقوق؛کارگران نیشکر هفت تپه تجمع کردند

کارگران نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق و پاداش سالیانه صبح امروز در محوطه کارخانه تجمع کردند. تجمع کنندگان که در بخش‌های کشاورزی و صنعتی کارخانه کار می‌کنند خواهان پاسخگویی مسئولان هستند. در حال حاضر حدود ٣ هزار کارگر مجموعه نیشکر هفت‌تپه بابت حقوق مهر و آبان ماه و پاداش سالیانه کشت محصول که معادل یک ماه حقوق می‌شود از کارفرما طلبکار هستند.این همزمانی نشان می‌دهد که برخلاف چند سال گذشته وضعیت کارخانه چندان مساعد نیست..

کارگر فصلی نی بر در اعتراض

٣٠آذر: ٦٥٠ کارگر فصلی نی بر در اعتراض به تاخیردر پرداخت حقوق و وعدم دریافت پاداش سال ٩١ خود، کاردر مزرعه را تعطیل کرده و با «نشستن در مزارع» وکمپ منتظر پاسخگویی مسئولان مجتمع کشت و صنعت هفت تپه هستند. حقوق کارگران نی‌بر هرماهه در دو نوبت در روزهای دوازدهم و بیست وچهارم به حساب کارگران واریزمی شود. کارگران فصلی نی بر در اردوگاه (کمپ) اقامت دارند و خانواد‌هایشان نیز در شهرستان‌ها و حتی استانهای مجاور سکونت دارند، حقوق این کارگران در نوبت پرداخت می‌شود. کارگران برای رفت و آمد و تامین هزینه خانواده های خود و خانواد‌هایشان دارای دو هزینه مجزا هستند. اقامت کارگران نی بر در کمپ و هزینه‌های ایاب و ذهاب مخارجشان را چند برابر کرده است. بخش دیگری از مشکلات کارگران فصلی نی بر مربوط به دریافت نکردن پاداش سال گذشته (٩١) به مبلغ حدود ٦٠٠ هزار تومان است که با گذشت بیش از نمی‌از سال کارفرما هنوز قصد پرداخت آن را ندارد. آنچه کارگران نی بر در طول تجمعات و اعتراضات که هم اکنون نیز ادامه دارد از کارفرما می‌خواهند فقط برای تامین احتیاجات زندگیشان است که هیچگاه به روشنی به آن پاسخ داده نشده است.

کارگران کاشی سمند سمنان : ٩ ماه است حقوق نگرفته ایم

٢٨آذر: کارگران واحد تولیدی کاشی سمند شهرک صنعتی سمنان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای معوقه خود مقابل استانداری سمنان تجمع کردند .کارگران خواستار دیدار با استاندار بودند اعتراض کارگران به از عدم پرداخت حقوق و مزایای معوقه ٩ ماهه خود است .

تجمع اعتراضی در مقابل وزارت نفت

بازنشستگان پالایشگاه آبادان در مقابل ساختمان اصلی وزارت نفت در خیابان طالقانی دست به تجمع زدند. کارگران پلاکاردهایی را در دست داشتند که زنگنه وزیر نفت را مورد خطاب قرار داده بود.ماموران حراست وزارت نفت پس از عکسبرداری خبرنگار صراط از این افراد به نحو بسیار زننده‌ای با وی برخورد کرده و کارت خبرنگاری‌اش را ضبط کردند.

عدم پرداخت دستمزد کارگران شهرداری روانسر

کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری روانسر از دریافت دو ماه دستمزدهای معوقه خود محروم مانده اند. کارگران که در اعتراض به این مسئله بارها به شهرداری و شورای شهر مراجعه و هیچ جوابی دریافت نکردند، نهایتا شکایت خود را به فرمانداری این شهر بردند اما فرماندار رژیم به نام صفریدر پاسخ به خواست برحق کارگران، آنان را آشوبگر خطاب و تهدید نمود.

اعتراض کارگران در عسلویه

امروزیکشنبه ١/١٠/٩٢ حدود٢٠٠نفر از کارگران شرکت گاما واقع در فاز ١٢ کنگان (عسلویه)به علت واگذاری شرکت به پیمانکار جدید واخراج دسته جمعی از کار، دست به اعتصاب زده واعلام داشته اند که تا دریافت کامل تمامی حقوق ومزایای خود دست از اعتصاب نخواهند کشد وپای هیچ تصویه حسابی نخواهند رفت. این گزارش حاکی از این است که تمامی کارگران این شرکت که بالغ بر ٢٧٠ نفر میباشند مدت چندین ماه هیچ گونه حقوقی دریافت نکرده اند. درضمن اخبار جدید در مورد این اعتصاب را در روزهای بعدبرایتان ارسال خواهم کرد

نا امنی محیط کار

کار در دمای منفی ٢٠ درجه برای ٥٠٠ هزار تومان

زمستان را فصل قاتل می‌دانند، با شروع فصل سرما سوانح راهداری هم شروع می‌شود. کار در دمای چندین درجه زیر صفر و پاکسازی جاده‌ها از برف و موانع، کار در شرایط جوی برفی و بارانی و از همه مهم‌تر راهداری به شیوه سنتی سختی کار را برای راهداران چند برابر می‌کند. در سال ٩٠، ٩ نفر از راهداران در حین کار جانباختند و ٤٥٠ نفر هم زخمی شدند که جراحات سنگینی داشتند. در سال گذشته هم ١٣ نفر از راهداران جانشان را در سانحه‌هایی در حین کار از دست دادند که سال گذشته تعداد راهدارانی که در حین کار زخمی شدند افزایش یافت و به ٥٣٠ نفر رسید. متوسط حقوق راهداران چیزی بین٥٠٠ تا ٦٥٠ هزار تومان است. عدم آموزش حرفه‌ای، سن بسیار کم یا بسیار زیاد هر کدام از عوامل تاثیر گذار در بروز سانحه و مرگ این افراد هستند. بخش خصوصی قراردادهای فصلی و کوتاه مدت با این افراد منعقد می‌کند که در ازای کار در طول شب و غیر از ساعات کاری مبلغ ناچیزی را به عنوان اضافه حقوق در نظر گرفته است.

سوختگی هفت کارگر بر اثر فوران مواد مذاب

در جریان آتش‌سوزی در یک واحد تولید سیمان درمنطقه برازجان استان بوشهر، هفت کارگر دچار سوختگی شدید شدند. این حادثه شامگاه رو یکشنبه (٢٤ آذر ماه) در کارخانه سیمان دشتستان واقع در کیلومتر هفت جاده برازجان –شیراز رخ داد و درجریان آتش سوزی در قسمت «گریت کولر» کوره، ٧ نفر از کارگران دچار سوختگی شدند. ٧ نفر از کارگران کارخانه سیمان که مشغول تخلیه مواد مازاد در دستگاه گریت کولر (دستگاه خنک کننده مواد) در کوره بودند ناگهان بدلیل «پس زدن مشعل کوره» بر اثر فوران و پاشیدن مواد مذاب دچار سوختگی شدید شدند. در جریان این حادثه سه نفر از کارگران به نامهای «محسن احمدی منش»، «ساسان تیموری منش» و «عباس دبستان» دچار ٢٥ درصد سوختگی و همچنین «عسگر خسروی»، «مهدی بارگاهی»، «محمود موذنی» و «ایمانی» دچار ٥ درصد سوختگی شده‌اند. پس از اطفاء حریق این کارگران به بیمارستان علوم پزشکی برازجان منتقل شدند که سه نفر از آنان به علت شدت سوختگی به مرکز سوختگی گناوه انتقال یافتند.


سقوط ٣ کارگر به گودال٢٠ متری

محلحادثهگودالیبهعمقبیشاز٢٠متربودکهبرایاحداثپارکینگطبقاتیحفرشدهبود. سهکارگرهنگامعبورازکناراینگودالعمیق،بهداخلآنسقوطکردهبودند.

جان باختن کارگری دیگر در حین کار

به گزارش رسیده روز سه شنبه ٢٦/٩/٩٢ کارگری به نام عزیز داناییاهل روستای کویکاز توابع شهر کامیاران که در معدن سنگ خامسان در نزدیکی کامیاران مشغول کار بود بر اثر سقوط سنگ دچار حادثه شد و متاسفانه جان خود را از دست داد. كمیته ی هماهنگی برای كمك به ایجاد تشكل های كارگری ضمن ابراز تسلیت به خانواده ی عزیز دانایی، وقوع چنین حوادثی را ناشی از سودخواهی كارفرمایان دانسته و خواهان برقراری استانداردهای ایمنی در محل های كار جهت حمایت از جان كارگران می‌باشد.

مرگ دلخراش یك كارگر بر اثر حادثه

به گزارش رسیده روز دوشنبه ٢٥/٩/٩٢ کارگری به نام آکو محمدویسیاهل سنندج حین کار با دستگاه پرس در یک کارگاه تراشکاری واقع در شهرک صنعتی این شهر دچار حادثه شد و به درون دستگاه کشیده شد و جان خود را از دست داد.كمیته ی هماهنگی برای كمك به ایجاد تشكل های كارگری ضمن ابراز تسلیت به خانواده ودوستان اكو محمد ویسی، وقوع چنین حوادثی را ناشی از سودخواهی كارفرمایان دانسته و خواهان رعایت استانداردهای ایمنی در محیط كار جهت حمایت از جان كارگران می‌باشد.كمیته ی هماهنگی برای كمك به ایجاد تشكل های كارگری

مرگ ٤٥ کارگر در استان کرمانشاه بر اثر حوادث کارطی٦ماه نخست سال جاری

٣٠آذر: مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه مرگ بر اثر حوادث کار در استان کرمانشاه را ٤٥ مورد عنوان کرد و افزود: این آمار مربوط به ٦ ماه نخست سال جاری است.

اخراج و بیکارسازی

سونامی ٥میلیون بیکار

وزیر کار از خطر بیکاری ١٤٠ هزار کارگر دیگر خبر داد و گفت: یه طور تقریبی ١٤٠ هزار کارگر نزدیک به مرز بیکاری هستند.

آمار دقیقی از میزان بیکاری در ایران وجود ندارد. بنابر برخی گزارش ها تا بیست و پنج درصد نیروی کار ایران درگیر بیکاری و یا بیکاری پنهان هستند. بحران اقتصادی و خصوصی سازی ها به طور روزانه بر میزان بیکاری در ایران می افزاید. دولت ها در جمهوری اسلامی می آیند، وعده می دهند و می روند و مشکلات اساسی کارگران از جمله بیکاری، عدم پرداخت به موقع دستمزدها، تورم و گرانی بر جای خود باقی می مانند.

بیکاری ٧٠٠کارگرکارخانه اتوبوس عقاب افشان

٢٩آذر: کاهش تولید اتوبوس‌های اسکانیای کارخانه عقاب‌افشان باعث شده تا بیش از ٧٠٠ نفر از کارگران ماهر و ساده این واحد تولیدی بیکار شوند این کاهش تولید در پی تصادف ١دستگاه اتوبوس اسکانیا در جاده تهران – قم روی داده که بر اثر آن بیش از ٤٠ نفر از مسافران این اتوبوس در آتش سوختند.

«کاشی سمند» بیکاری ١٥٠ کارگر

بیکاری ١٥٠ نفر از کارگران کارخانه کاشی سمند. بیش از ٨ ماه است که پرداخت حقوق و بیمه این تعداد کارگر به تعویق افتاده است. ١٥٠ کارگر اخراجی در بخش‌های سورت، فنی، تهیه لعاب، پرس، خط لعاب، بارگیری، تولید، کوره، کنترل کیفیت و بسته بندی کارخانه کاشی سمند کار می‌کردند. کارفرما هر ماهه به کارگران قول می‌داد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند، اما با گذشت هشت ماه از سال نه تنها حقوق و بیمه کارگران برقرار نشد بلکه آنان شغل‌شان را نیز از دست دادند. علاوه بر ٨ ماه حقوق و بیمه، عیدی و پاداش سال ٩١ کارگران نیز پرداخت نشده است.

ادامه ی اخراج کارگران شرکت سقز سازی کردستان (وَن)

بر اساس گزارش رسیده، کارفرمایان شرکت سقز سازی کردستان (وَن)، در ادامه ی روند اخراج کارگرانِ با سابقه و جایگزینی نیروهای جدید با قراردادهای موقت و سفید امضا، یک بار دیگر سیاست ضدِ کارگری خویش را آشکار نموده و کارگری به نام عثمان منبری با سابقه ی ١٥ سال کار در شرکت را به بهانه ی کهولت سن و ناتوانی در انجام کار خود اخراج نمودند. شایان ذکر است کارگر مذکور به مانند سایر کارگران شاغل در شرکت سقز سازی کردستان طی فعالیت پانزده ساله ی خویش، با توجه به شرایط بسیار سخت کاری و عدم رعایت استانداردهای لازم محیط کار از جانب کارفرمایان، قربانی سودپرستی آنان گشته و سلامتی خویش را تا حدودی از دست داده است. در مقابل کارفرمایان در نهایت بی شرمی به هیچ وجه خود را در قبال مشکلاتی از این دست مسئول ندانسته، و با توجه به برخورداری از حمایت دولت، تمامی زحمات کارگران را نادیده انگاشته و آنان را بدونِ هیچ مانعی شایسته ی اخراج می دانند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-٢٦/٩/٩٢


اخراج٣٠نفر از کارگران خدماتی شهرداری آبادان

٢٨آذر: در شهرداری منطقه ٢ آبادان بیش از ١٠٠ کارگر خدماتی کار می‌کردند که از صبح سه شنبه (٢٦آذرماه) به ٣٠ نفر از کارگران اعلام شده که با توجه به اتمام قرارداد کارشان فعلا بر سر کار خود حاضر نشوند. اخراج این ٣٠کارگر باعث نگرانی سایر کارگران خدماتی شهرداری آبادان شده است چرا که قرارداد کاری آنان نیز ٨٩ روزه منعقد شده و آنان نگرانند با خاتمه قرارداد به سرنوشت همکاران اخراجیشان دچار شوند.


١٠٠ کارگر «سازه‌های آبی» بیکار شدند

١٠٠ کارگر شاغل در شرکت پیمانکاری «سازه‌های آبی» پس از چهار ماه تأخیر در دریافت حقوق، سرانجام با فسخ قرارداد کارفرما با پیمانکار بیکار شدند. شرکت پیمانکاری سازه‌های آبی، مجری پروژه‌های شرکت کک طبس، با وجود آنکه پروژه‌های اجرایی در دست اقدام خود را هنوز به پایان نرسانده به دلیل فسخ یک طرفه قرار داد از سوی شرکت کک طبس تمامی کارگران را اخراج کرده است.

خطر تعطیلی سیمان لامرد و بیکاری ٥٥٠ کارگر

تهدید امنیت شغلی ٥٥٠ کارگر کارخانه سیمان لامرد به سبب افزایش قیمت سوخت.


بیکاری ١٥٠٠ کارگر ساختمانی در بخش مسکن مهر

بیکاری١٥٠٠ کارگر ساختمانی با اتمام بخش زیادی از پروژه‌های مسکن مهر. از مجموع بیش از ١٧٠٠کارگر ساختمانی که در بخش‌های مختلف مسکن مهر در استان کهکیلویه وبویر احمد مشغول به کار هستند، حدود ١٥٠٠ نفر به دلیل اتمام پروژه‌های عمرانی مورد نظر بیکار شده‌اند.٢٠٠کارگر باقی مانده نیز حداکثر تا پایان سال جاری با تحویل سایر واحد‌ها به مالکان، بیکار می‌شوند.

دستمزدهای پرداخت نشده

حقوق ٥ ماهاخیرکارگران«آفتابارومیه» پرداختنشدهاست

کارگرانکارخانه«آفتابارومیه» ازتعویق٥ماهحقوقبیشاز٥٤کارگرشاغلدراینواحد،بهدلیلآنچهازسویکارفرماکمبودمنابعمالیعنوانمیشود،خبرداند. تحتمسئولیتصنایعغذاییاسپوتادوواحدمجزابنامهای«اروماسپوتا» و«آفتابارومیه» فعالیتدارندکههرکدامبهترتیبدرزمینهتولیدکنستانترهمیوهوتولیدانواعآبمیوهومحصولاتلبنیفعالیتدارند. تعطیلیکارخانه«اروماسپوتا» درسالگذشتهباعثبیکاری٥٠کارگرشد. درواحددیگر،«آفتابارومیه » نیز علاوهبر٥ماهتعویقحقوقکارگران،بخشقابلتوجهیازحقبیمهآناننیزبهسازمانتأمیناجتماعیپرداختنشدهبهطوریکهتامیناجتماعینیزازتمدیداعتباردفترچههایدرمانیکارگرانوخانوادههایشانخودداریکردهاست.

كارگران

اعمال تبعیض نسبت به کارگران پیمانکاری سنااندیشه در پالایشگاه آبادان به بهانه منطقه آزاد

٣٠ آذر: اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران شرکت پیمانکاری سنا اندیشه ( پیمانکار تعمیرات واحدهای جنوب  مستقر در پالایشگاه آبادان) تحت شرایط بسیار تبعیض آمیزی در این شرکت مشغول بکارند و اعتراض و شکایات آنان تاکنون به جائی نرسیده است. این کارگران که تعداد آنها صد نفر است سالهاست بطور ثابت در پالایشگاه آبادان مشغول بکارند و هر کدام از آنان تا ١٥ سال سابقه کار دارند اما هر چند سال یکبار بدست یک شرکت پیمانکاری سپرده میشوند و این شرکتها طبق مقررات دلخواه خود با این کارگران رفتار میکنند.بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران علیرغم شکایت این کارگران به اداره کار آبادان، مسئولین این اداره با اعلام اینکه شما مشمول منطقه آزاد هستید به شکایات آنان  رسیدگی نمیکنند، این در حالی است که کارگران شاغل در دیگر شرکتهای مستقر در پالایشگاه آبادان از حقوق و مزایایی برخوردارند که کارگران شرکت سنا اندیشه از آن محرومند از جمله تبعیضاتی که در حق  کارگران شرکت سنا اندیشه اعمال میشود عبارتند از:١– مرخصی کارگران شرکت سنا ٥/١ روز در ماه میباشد، در حالی که کارگران سایر شرکت ها از ٥/٢ روز مرخصی ماهیانه برخوردارند ٢– سنوات کارگران سنا اندیشه ١٥ روز در سال محاسبه میگردد و ماهیانه پرداخت میشود ٣– سختی کار این کارگران از قبیل کار در ارتفاع، آلودگی محیط به مواد نفتی، الودگی صوتی ومحاسبه نمیگردد ٤ بدی آب و هوا در حق کارگران سنا اندیشه اعمال نمیشود ٥کارگران سنا اندیشه از سرویس ایاب و ذهاب محرومند ٦ –  تمدید قرارداد این کارگران بصورت ماهیانه صورت میگیرد ٧هزینه غذای کارگران سنا اندیشه به آنان پرداخت نمیشود

تعیین وثیقه ١٤٠ میلون تومانی برای افشین ندیمی و مهرداد صبوری

بر اساس گزارش رسیده، پس از پیگیری های متعدد خانواده های افشین ندیمی و مهرداد صبوری از دادگستری شهرهای کامیاران و سنندج، در نهایت مسئولین دادگاه شهر کامیاران به این خانواده ها اعلام کرده اند که برای آزادی این دو فعال کارگری ١٤٠ میلیون تومان وثیقه تعیین شده و آنان بایستی به دادگاه شهر سنندج مراجعه کنند. برای عضویت در کمیته هماهنگی و مصاحبه ١٣٠ میلیون تومان سند و همچنین خروج از مرز جوازی به مبلغ ٧ میلیون تومان درخواست شده است. لازم به ذکر است که خانواده های این دو عضو کمیته هماهنگی چندین بار به دادگاه های سنندج و کامیاران مراجعه کرده بودند اما مسئولین قضایی از وجود چنین پرونده ای اظهار بی اطلاعی کرده بودند. همچنین مسئولین قضایی بر این دو عضو کمیته‌ی هماهنگی فشار آورده ا ند که از کمیته استعفا داده و در این راستا آنها را را به بند ٦ که در آن زندانیان غیرسیاسی و متهمان مواد مخدر و… نگه داری می شوند، انتقال داده اند در حالی که زندانیان سیاسی در زندان مرکزی سنندج معمولا در بندهای پاک ١ و ٢ و بند سلامت نگهداری می شوند. واقعیت این است که سرمایه داری، بیکاری ، فقر و محرومیت را بر ما کارگران تحمیل کرده و هر روز بیشتر و بیشتر گلوی ما کارگران را می فشارند و ذره ذره زندگی ما را برای منافع و رفاه خود خرج می کنند. سرمایه داران دارای تمامی امکانات روز و رسانه ای و تبلیغاتی و احزاب و ارگان ها برای ابراز نظر در جامعه هستند، اما ما کارگران از هر گونه امکانات محروم هستیم و امروز ایجاد تشکل یکی ار بدهی ترین و شناخته شدن ترین حقوق مسلم ما کارگران در سرتاسر دنیا ست . آنها نمی گذارند ما کارگران تشکل داشته باشیم . حافظان سرمایه به تشکل ها و تجمعات ما حمله می کنند، دستگیرمان می کنند تحویل دادگاه می دهند، وثیقه‌های سنگین تعیین می‌کنند و احکام زندان و شلاق برایمان صادر می کنند. خواست آزادی کلیه کارگران زندانی در ایران، خواست کل طبقه کارگر است. کارگران زندانی برای حفظ و دفاع از حق و حقوق و منافع کارگران و از میان برداشتن همه نا برابری های بشری و استثمار انسان از انسان و رهایی از فقر و بیکاری و بی حقوقی و رهایی از هر گونه ظلم و ستم و بی عدالتی که بر کارگران زحمتکش تحمیل شده زندانی هستند. ما ضمن محکومیت دستگیری مهرداد صبوری و افشین ندیمی و نیز ضمن محکوم کردن تعیین وثیقه برای آزادی این فعالین کارگری، از تمام تشکل ها و نهادهای کارگری ایران و جهان می خواهیم به هر شیوه ممکن که لازم است برای آزادی فوری وبی قید و شرط تمامی کارگران زندانی اقدام نمایند. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-٢٨ آذر ١٣٩٢


جلسه محاکمه ٥ فعال کارگری شهر بوکان

به گزارش رسیده روز دوشنبه ٢٥/٩/٩٢ هادی تنومند، جمال میناشیری، محمد کریمی قاسم مصطفی پور و ابراهیم مصطفی پور از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری در شهر بوکان در شعبه اول دادگاه انقلاب شهر مهاباد محاکمه شدند. اتهام این فعالین کارگری عضویت در کمیته هماهنگی و شرکت در مجمع عمومی کمیته در سال ٩٠ در شهر کرج می باشد. در جلسه ی دادگاه، ٥ عضو کمیته ی هماهنگی از فعالیت هایشان در کمیته هماهنگی به منظور دفاع از حقوق کارگران و کمک به امر تشکل یابی کارگران دفاع کردند. لازم به ذکر است که این فعالین برای چندمین بار است که مورد محاکمه قرار می گیرند. کمیته ی هماهنگی ضمن محکوم کردن محاکمه ی این فعالین کارگری، خواهان رفع اتهام از آنان و همچنین آزادی فعالین کارگری و زندانیان سیاسی می باشد.

اعلام اتهام علیه مهرداد صبوری و افشین ندیمی دو تن از فعالین کارگری

براساسگزارشرسیده،اتهاممهردادصبوریوافشینندیمیدوتنازفعالینکارگریکهدر١٧آبانسال٩٢توسطنیروهایامنیتیبازداشتشدهاند،خروجازمرز،عضویتدركمیتهیهماهنگیوهمچنینمصاحبهاعلامشدهاست. لازمبهذكراستكهایندوفعالكارگری١٧آبانماهدرحالیكهبعدازچندماهكارگریدركردستانعراقبهایرانبازمیگشتنددستگیرشدهوهمچناندربازداشتبهسرمیبرند. كمیتهیهماهنگیبرایكمكبهایجادتشكلهایكارگریضمنمحكومكردنتداومبازداشتمهردادصبوریوافشینندیمیخواهانآزادیفوریایندوفعالكارگریوهمچنینآزادیسایركارگرانوفعالینوزندانیانسیاسیمیباشد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

اعزام رضا شهابی جهت عکسبرداری (ام آر آی) ستون فقرات

آقای رضا شهابی راننده شرکت واحد و عضو هیئت مدیره سندیکا که به هنگام رانندگی و جابه جایی مسافران جنوب شهر تهران با کتک کاری ماموران بازداشت و از ناحیه مهره گردن وستون فقرات کمر دچار آسیب شدیدشده و کماکان با عمق درد و رنج طاقت فرسا در شرایط نامناسب زندان اوین به ویژه از لحاظ پزشکی و درمانی روزگار سختی را از سر می گذراند ،پس از پیگیری و دوندگی های فراوان از طرف خانواده و همسر فداکارش بالاخره در مورخه سی آذر ماه به بیمارستان دولتی و شلوغ تجریش اعزام شد که بنابر خبر موثق وضعیت کمر درد وی بسیار حاد وخطر ناک می باشد  وبه دلیل وضعیت عمومی بسیار بد زندان ،ایشان شبانه روز   در عذاب جسمی و روحی به سر می برد سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن جلب توجه مراکز معتبر کارگری و حقوق بشری   در ادامه دفاع از آزادی این  مبارز حقوق کارگری یکبار دیگر در خواست آزادی و معالجات فوری و موثایشان را اعلامنموده و از مسئولین مربوطه می خواهد نسبت به پرداخت دستمزد دو حقوقمعوقه ایشان اقدامات عاجل را به عمل آورد تا حداقل از رنجهای اقتصادی و هزینه کمر شکن روزمره زندگی و اجاره خانه همسر و دو فرزند دانش آموز این کارگر زندانی و ستمدیده  کاسته شود باشد که این دادخواهی  گوش شنوائی پیدا نماید یاد آور می شود   ما دادخواهی از سازمان بین المللی کار را همچون دیگر کارگران جهان حق مسلم خود می دانیم و بهره گیری از این حق را برای خود محفوظ نگاه می داریم . با امید به گسترش صلح ،عدالت و آزاد ی در همه جهان سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه سی آذر نود و دو  

گزارش

حق سنوات کارگران چیت‌بهشهر با فروش زمین‌ کارخانه تأمین می‌شود

پسازگذشتسهسالازتعطیلیکارخانهچیتبهشهر،سرانجامشورایتامینچگونگیپرداختمطالباتکارگراناینواحدتولیدیرامشخصکرد. براساسمصوبهجدیدشورایتامینقرارشدتاسنواتپایانکار٣٠٠کارگرسابقکارخانهچیتبهشرازمحلفروشزمینهایکارخانهپرداختشود.

هجوم به دستفروشان شهر رشت

روز سه شنبه ٢٦/٩/٩٢نیروهای سد معبروابسته به شهرداری رشت با هجوم به دستفروشان خیابان شریعتی اقدام به برهم زدن بساط و جمع آوری و مصادره اموال ناچیز آنها نمودند. تنها در طول یکماهه اخیر این چندمین بار است که دستفروشان شهر رشت مورد حمله نیروهای سد معبر شهرداری قرار می گیرند. پیشتر نیز دستفروشان خیابانهای اطراف شهرداری چندین بار مورد هجوم این نیروها قرار گرفتند که دستفروشان نیز متفابلا به عنوان اعتراض به این اعمال مقابل استانداری و همچنین مقابل دفتر یکی از نمایندگان و همچنین در میدان امام حسین تجمع کردند. این دستفروشان طی مذاکراتی که با شهرداری داشته اند تاکنون پاسخ قانع کننده ای دریافت نکرده اند. لازم به توضیح است شهرداری چند منطقه برای این دستفروشان در نظر گرفته که به هیچوجه مناسب کسب و کار نمی باشد. دستفروشان که در واقع کارگران بیکار شده هستند ،مجبورند برای گذران زندگی خود و خانواده در سرما و گرما از بام تا شام در کنار خیابانها بساط خود را پهن کنند تا شاید بتوانند لقمه نانی برای خانواده خود فراهم کنند. برخورداری از کار مناسب با حقوق مکفی و برخورداری از بیمه تامین اجتماعی ویا در غیر این صورت استفاده از بیمه بیکاری حق مسلم این کارگران بیکار است. مسئولین نه تنها هیچ اقدامی برای اشتغال این کارگران بیکار انجام نمی دهند بلکه هر بار به بهانه ای به آنها هجوم برده و به راحتی زندگی و سرنوشت آنان را به بازی می گیرند. مشخص نیست کارگرانی که همه روزه از کارخانه ها اخراج و به خیل عظیم بیکاران می پیوندند و یا جوانانی که با همه تلاش برای یافتن کارهمچنان بیکار هستند برای گذران زندگی چه باید بکنند؟ بیمه بیکاری برای همه مدت بیکاری حق همه بیکاران است.کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

٦ هزار کارگر: دستمزد پائین، امکانات کم

مشکلات ٦ هزار کارگر شاغل در معادن شهرهای زرند، کوهبنان و راورواقع در استان کرمان همچنان به قوت خود باقی است.
در حال حاضر بیش از ٦ هزار نفر در معادن دولتی و خصوصی ذغال سنگ این شهرها مشغول به کار هستند و با مشکلاتی همچون دستمزد پائین، امکانات کم، عدم اجرای طبقه بندی مشاغل، نداشتن امنیت شغلی، عدم پرداخت بیمه کامل کارگران بخش خصوصی و فقدان امکانات درمانی و پزشکی دست و پنجه نرم می کنند.

اخباربینالمللی

اسپانیا اعتراض مخالفان محدودیت تظاهرات

نزدیکبهسههزارتنکهازلایحهپیشنهادیدولتاسپانیامبنیبرایجادمحدودیتهایبیشتردربرگزاریتجمعاتبهخشمآمدهبودندروزشنبه١٤دسامبر(٢٣آذر(باتجمعدراطرافپارلماندرمادریداعتراضخودرابهاینلایحهنشاندادند. نیروهایپلیسضدشورشبرایمتفرقکردنتظاهرکنندگانآنهاراموردضربوشتمقرارداد. درجریاندرگیریپلیسباتظاهرکنندگانچندتنزخمیشدند. تظاهرکنندگانخشمگیننیزباچوببهخودروهایپلیسحملهکردند. منتقدان،اینلایحهراکهباحمایتسازمانهایامنیتیوپلیساسپانیاروبروشده،پروژهسرکوبشهروندانخواندهاند. ایندرحالیاستکهسورایاسائنزدسانتاماریا،معاوننخستوزیراسپانیاگفتهاستکهاینلایحهدرصورتتصویبپارلمان،بهبرقرارینظموحفاظتازآزادیهایعمومیکمکخواهدکرد. بهموجباینلایحه،برپاییهرگونهتظاهراتدرمقابلساختمانپارلمانیادیگرنهادهایدولتیممنوعاستوتظاهراتبایدبهگونهایبرنامهریزیشودکهامنیتعمومیدرمعرضخطرقرارنگیرد. درصورتتصویباینقانون،تخلفازآنمیتواندتا٣٠هزاریوروجریمهدربرداشتهباشد.

آلمان کارکنان شرکت آمازون دست به اعتصاب زدند

جمعیازکارکنانشرکتآمازوندرآلمان،روزدوشنبه١٦دسامبر(٢٥آذر(دستبهاعتصابزدند. اعضایسندیکایکارگراندرانبارآمازوندرشهربادهرسفلدواقعدرایالتهسنمیگویندکهاعتراضبهشرایطکاروسطحدستمزدها،ازدلایلفراخوانبهاعتصاببودهاست. آمازونبا٩هزارکارمنددرانبارهایشاعلامکردهاستکههزارو١١٥کارمنددرسهمرکزتوزیعبهایناعتصابپیوستهاند. اعتصابکارکنانانبارهایشرکتآمازونآلماندرحالیاستکهسفارشاتبهدلیلنزدیکشدنبهجشنکریسمسافزایشیافتهاست. فروشآمازونآلماندرسالگذشتهمیلادی،حدود٢١درصدرشدرانشانمیدهدکهمعادل٨میلیاردو٧٠٠میلیوندلاربرآوردشدهاست. روزدوشنبهاینشرکتدرآلمانسفارش٤میلیونکالارادریافتکرد.

فرانسه پنجمین روز اعتصاب کارگران پالایش گاههای نفت شرکت توتال

اعتصاب کارکنان تمامی پالایشگاه‌های شرکت نفتی توتال فرانسه در اعتراض به پایین بودن حقوق خود وارد پنجمین روز خود شده است. اعتصاب پالایشگاه‌های لو مید، گانفرویل و فیزین روز سه‌شنبه (٢٦ آذر، ١٧ دسامبر) وارد پنجمین روز خود شد که بر تولید روزانه ٦١٣ هزار بشکه یا نزدیک به نیمی از ظرفیت تولید نفت روزانه فرانسه تاثیر گذاشته است. مقام‌های کنفدراسیون اتحادیه کارگری فرانسه از اواخر روز سه‌شنبه برای تصمیم‌گیری درباره توافقنامه‌ای که به سود همه کارکنان شرکت توتال باشد، وارد مذاکرات شده است. یکی از مقام‌های کنفدراسیون اتحادیه کارگری فرانسه گفت: ما برای پایان دادن به این جنبش آماده نیستیم و هنوز بر این باوریم که درباره این توافق باید از طرف همه کارکنان شرکت توتال مذاکره شود. این اعتصاب از روز جمعه با سازماندهی کنفدراسیون اتحادیه کارگری فرانسه آغاز شد و معترضان تا کنون با پیشنهاد شرکت توتال برای افزایش ١ درصدی دستمزدشانمخالفت کرده‌اند. مقام‌های اتحادیه اعلام کرده‌اند تا زمانی که حقوق کارکنان ٣ درصد افزایش نیابد، به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.

یونان زندگی‌ در تاریکی‌ بدلیل ناتوانی در عدم پرداخت قبض برق

گزارشی از یورو نیوز در رابطه با کسانی‌ که بدلیل از دست دادن شغل و ناتوانی در عدم پرداخت قبض برق در تاریکی‌ زندگی میکنند. چه وقت دوباره برق خواهیم داشت؟” این سوالی است که این روزها بسیاری از کودکان یونان از والدینشان می پرسند. مدت دو سال است که خانواده گیورگوس بدون الکتریسیته زندگی می کند. پدر خانواده شغلش را از دست داده و هیچ درآمدی برای پرداخت صورت حسابها ندارد و کودکان مجبورند تکالیفشان را زیر نور چراغ نفتی انجام دهند. گیورگوس می گوید: “این وضعیت برای همسر و فرزندانم بسیار دشوار است. ما سعی می کنیم تا حد امکان فعالیتهایی مانند کارهای خانه و کمک به کودکان در انجام تکالیف مدرسه شان را در طول روز انجام دهیم. “

اگرچه این خانواده برای پرداخت بدهی ها موفق به مذاکره شده اما همچنان پرداخت مبلغ ١٣٠٠ یورو برای استفاده از برق برایشان غیر ممکن است. همسرگیورگوس می گوید: “آشپزی با گاز پیکنیک بسیار سخت است و ما مجبوریم تمام موادی را که نیاز به یخچال دارند در بالکن نگهداری کنیم. “گیورگوس می گوید که بدون کار و الکتریسیته دیگر رویایی نداریم. در یکی از محله های فقیرنشین آتن بیش از ٩٠ هزار نفر زندگی می کنند و برق در بسیاری از این منازل مدت سه سال است که قطع شده است. پانتولیس ٥٥ ساله پدر سه فرزند است. او می گوید: “می خواهم از مردمی که به ما کمک کردند تشکر کنم. آنها باعث شدند که برق به خانه ما برگردد. اکنون فرزندانم می توانند تکالیفشان را انجام دهند و به حمام بروند. ” گروهی داوطلبانه به کمک این مردم شتافته اند و برق آنها را بطور غیر قانونی وصل می کنند. یکی از اعضای این گروه می گوید ما یک جنبش نافرمانی مدنی تشکیل دادیم و روزانه برق را به ١٥ خانه بر می گردانیم. ما به مردمی کمک می کنیم که از فقر رنج می برند. خبرنگار یورونیوز در آتن می گوید: “بر اساس اعلام مسئولان شبکه توزیع برق یونان، ٣٥٠ هزار مصرف کننده در سال ٢٠١٣ میلادی از این شبکه حذف شدند و دست کم ٤٠ درصد از این خانوارها در حال حاضر بطور غیرقانونی از برق استفاده می کنند. “

بلژیک تظاهرات معترضین در نزدیکی‌ محل برگزاری اجلاس سران اتحادیه اروپا

روزپنجشنبه١٩دسامبر(٢٨آذر(همزمانبابرگزاریآخریناجلاسسراناتحادیه اروپادربروکسلدرسالجاریمیلادی،صدهانفردراعتراضبهتشدیدتدابیرریاضتاقتصادی،درنزدیکیمحلبرگزاریایناجلاستظاهراتکردهوخیابانهایمنتهیبهاینمحلرابستند.یکیازآنهامیگوید: آنهادارندسیاستهایشانرابرایتجارتهایبزرگومدیرانبزرگتنظیممیکنند. اگرمامبارزهنکنیمبهسمتمدلآلمانپیشخواهیمرفت. جوانانآلمانیمتقاعدشدهاندکهبایدبهانجامکارهایکوچکاکتفاکنندواینیعنیبیثباتیشغلی.اینتظاهراتبهابتکارپنجاهسازمانوسندیکایعمدتابلژیکیدربروکسلبرگزارشد.دیگریمعتقداست: آنچهکهمادرکشورهاییهمچونیونان،پرتغالواسپانیاکهتحتفشارشدیدریاضتاقتصادیهستند،شاهدیم،افزایشیدهیها،افزایشکسریبودجه،افزایشبیکاریوافزایشخودکشیاست. ریاضتاقتصادیسماقتصاداست.کشاورزانودامدارانهمدراعتراضبهمذاکراتجاریمیاناتحادیهاروپاوآمریکابرایامضایقراردادتجارتآزادمیاندوطرف،علوفههایخشکرابهآتشکشیدند.یکیازآنهامیگوید: آنچهکهچنینتوافقیبرایمابهارمغانخواهدآوردوارداتگوشتهایحاویهورمونوآنتیبیوتیکازآنطرفاقیانوساطلساست.خبرنگاریورونیوزدربروکسلمیگوید: برخلافوعدههایرهبراناروپاییمبنیبرایجادرشداقتصادیواشتغال،برایبسیاریازشهرونداناروپایی،اروپاونهادهایآنصرفابهمعنایریاضتاقتصادیاست.

بولیوی اعتراض کودکان به محدود شدن سنّ کار

حدود ١٥٠ کودک در شهر لاپاز بولیوی در اعتراض به تصمیم نمایندگان مجلس به محدود کردن سن کار کودکان تا ١٤ سالگی، با پلیس درگیر شدند. این کودکان می گویند مجبورند برای کمک به والدینشان کار کنند و مقررات جدید مانع اشتغال آنان می شود. این کودکان که  از فرط فقر و نداری راهی‌ جز کار کردن و کسب درامد ناچیز برایشان نمانده، می خواهند مقررات جدید به گونه ای تغییر یابد تا اگر کودکی بخواهد داوطلبانه کار کند مانعی ایجاد نشود.

مقابله پلیس با کارگران تظاهرکننده در بنگلادش

در حالی که بیش از یکصد کارگاه تولید پوشاک مجبور به تعطیل شده اند، کارگران برای سومین روز متوالی به تظاهرات خود برای افزایش دستمزد ادامه می دهند.

روز دوشنبه پلیس برای مقابله با سنگ پرانی های تظاهرکنندگان از گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی در مناطق صنعتی «قاضی پور» و «سوار» در خارج از داکا استفاده کرد. چند ده تن در این برخوردها مجروح شدند.

کارگران تقاضا دارند دستمزدشان از ٣٨ دلار در ماه به ١٠٠ دلار افزایش یابد. صاحبان کارگاه های پوشاک سازی پیشنهاد کرده اند حداقل دستمزد کارگران را به ٤٥ دلار در ماه افزایش دهند.

امسال بعد از فرو ریختن تعدادی از کارگاههای پوشاک سازی در بنگلادش در ماه آوریل که به مرگ بیش از ١١٠٠ نفر انجامید، شرایط کار و محیط کار در مرکز توجه قرار گرفته است.

بنگلادش دومین تولید کننده بزرگ پوشاک جهان است و از این صنعت سالی ٢٠ میلیارد دلار درآمد دارد، که حدود ٨٠ درصد صادرات این کشور را تشکیل می دهد

مالکان کارخانه پوشاک مقصر حریق مرگبار ٢٠١٢ بنگلادش

پلیس بنگلادش دو مالک و ١١ کارمند کارخانه تولید پوشاک را مسئول مرگ ١١١ نفر در جریان آتش سوزی سال ٢٠١٢ در تولیدی پوشاک، که هولناک ترین سانحه از این دست در بنگلادش بود، قلمداد کرد.

پلیس می گوید بی توجهی محکومین موجب کشته شدن کارکنان تولیدی پوشاک شده است. صنایع تولید پوشاک بنگلادش در دنیا مقام دوم را دارد.

دلاور حسین و همسرش که صاحبان کارخانه تولید پوشاک بودند، و گاردهای امنیتی و مدیران در ارتباط با آتش سوزی محکوم شدند. این نخستین باری است که مقامات بنگلادش در صدد پیگرد قانونی صاحبان کارخانه های تولید پوشاک برآمده اند.

انورالکبیر بابل دادستان کل بنگلادش اعلام کرد ١٣ نفری که روز یکشنبه گذشته متهم شدند، در صورتی که به رعایت نکردن اصول ایمنی در کارخانه پوشاک واقع در حومه داکا محکوم شوند، ممکن است به حبس ابد محکوم شوند.

آقای بابل می گوید این کارخانه که تولید پوشاک برای مارک های بین المللی از جمله والمارت را در دست دارد، فاقد درهای خروج اضطراری بود. از سوی دیگر، قرار گرفتن آن در یک کوچه باریک به این معناست که هنگام بروز آتش سوزی، مأموران آتش نشانی به آن دسترسی نداشتند: «مدیران و محافظان امنیتی هنگامی که شعله های آتش زبانه می کشید به کارگران گفتند این بخشی از تمرین آمادگی برای آتش سوزی است؛ و با این حرف آنها را به اشتباه انداختند. وقتی صدای آژیر بلند شد، کارگران به جای خروج از کارخانه به سر کار خود برگشتند، ولی مدیران درهای کارخانه را بسته بودند و آنها در آتش گرفتار شدند.

دادگاه روز ٣١ دسامبر درباره قبول اتهامات وارده و ادامه محاکمه متهمان تصمیم گیری خواهد کرد.