در حاشیه اخبار کارگری جمعبندی اعتراضات کارگری در آذر ماه ١٣٩٢

در حاشیه اخبار کارگری

نسان نودینیان
جمعبندی اعتراضات کارگری در آذر ماه ١٣٩٢
درآذر ماه، جنبش کارگری در مصاف روزانه با دولت و کارفرماها بود. در آوایل ماه آذر بیلان «صد روز دولت روحانی» اعلام شد. در این بیلان”صد روز دولت” اثری از وعده های دوره انتخاباتی برای افزایش دستمزد و مساله بیکاری نبود. با وجود سکوت دولت در مورد مطالبات کارگران، جنبش کارگری در ابعادی وسیع در آذرماه وارد دور جدیدی از اعتراضات شد. کم تحرکی کارگران در دوره قبل و بعد از انتخابات دولت یازدهم شکسته شد و اعتراضات کارگران در ابعاد وسیعی ابراز وجود کرد. این نوشته تلاشی است در این راستا.

اولتیماتوم ١٥٠٠ کارگر پلی اکریل اصفهان. اگر تا ٣٠ آذر پاسخ نگیریم دوباره تجمع خواهیم کرد.
بدنبال اعتراضات متحدانه ١٥٠٠ کارگر پلی اکریل در آبانماه در برابر اخراج ها و برای خواست افزایش دستمزدها، بار دیگر زمزمه اعتراض درمیان این کارگران بالاست.

اوایل آذرماه: به دنبال نامه هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران به وزیر کار و عدم پاسخ شایسته وزیر کار به این نامه، این کارگران از حدود دو هفته پیش تصمیم به برگزاری تجمعی اعتراضی در مقابل وزارت کار گرفتند. بیش از ٣٠٠ کارگر شاغل و بازنشسته از کارخانه های تهران آمادگی خود را برای حضور در این تجمع اعلام کرده بودند و دسته دسته در حال حضور در محل وزارت کار بودند. بر روی پلاکاردهای کارگران نیز خواستها و شعارهای زیر به چشم میخورد: آقای وزیر راه زنده ماندن با دستمزد ٤٨٧ هزار تومانی را به ما نشان دهید – آقای رئیس جمهور به وعده های خود عمل کنید – اجرای طرح استاد شاگردی متوقف باید گردد – ما کارگران مرغ عزا و عروسی نخواهیم شد – بیمه تکمیلی = دزدی آشکار از جیب کارگران- طرح استاد شاگردی بازگشت به برده داری – ٩٩ درصد گرسنه گرسنه ١ درصد تامین تامین، هزینه ویرانی صندوق تامین اجتماعی را از غارتگرانش بگیرید.

١ آذر: ٦٠ کارگر پیمانی تاسیسات دانشگاه علم و صنعت در اعتراض به اخراج کارگران این مجموعه و شرایط ناعادلانه کار در مقابل اداره خدمات این دانشگاه تجمع کردند.

٧آذر: ٨٠٠کارگر شرکت آسفالت طوس معدن «چادرملو» در اردکانبرای واقعی شدن حق بیمه ،اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل وبازگشت بکارهمکاراخراجیشان،بعد از ظهر روز سه شنبه (٥ آذرماه) اقدام به برپایی تجمع اعتراضی کردند.

اعتراض کارگران متروی اهواز که از (٥ آذر) آغاز شد. در حالی از امروز وارد پنجمین روز خود شد که کارگران معترض تجمع هر روزه خود در مقابل دفتر شرکت را به درون کارگاه‌ها منتقل کردند.

٢٨٠ کارگر واحد تعمیرات مجتمع گاز پارس جنوبی امروز در اعتراض به کاهش چند صد هزار تومانی مزدشان از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری، برای دومین بار تجمع کردند.

١١ آذر: اعتصاب کارگران شرکتهای پتروشیمی بسباران و خوارزمی با خواست افزایش مزد

٣٠٠ نفر از کارگران قطار شهری اهواز که در بخش‌های «حمل و نقل» و «حفاری تونل» از روز سه شنبه (٥ آذر) تا (٩ آذر) در اعتراض به عدم دریافت ٥ ماه حقوق خود دست از کار کشیده و خواستار دریافت حقوق معوقه خود از پیمانکار مجری احداث این پروژه (شرکت کیسون) هستند.

٩آذر: کارگران کارخانه روغن نباتی «پارس قو» در اعتراض به سیاست‌هایی که به تازگی از سوی مدیریت جدید این مجموعه برای محاسبه حقوق و مزایای آن‌ها اتخاذ شده است، در محوطه کارخانه تجمع کردند.

(چهارشنبه ١٣ آذر ماه) جمعی از کارگران «کاشی تبریز کف» در اعتراض به ٢٨ ماه حقوق معوقه شان در محوطه کارخانه دست به تجمع اعتراضی زدند.

١٧ آذر:٦٥٠ نفر از کارگر فصلی «نی بٔر» مجتمع کشت و صنعت هفت تپه (که به کار تخصصی بردیدن ساقه نی‌شکر اشتغال دارند) در واکنش به محقق نشدن وعده‌های کارفرما دست از کار کشیدند.

کارگران و کارشناسان شرکت آبهای عمیق وابسته به صدرا بوشهر در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود طی ٣ ماه گذشته، دست به اعتراض زدند.

١٦آذر: ٢ هزار کارگر معدن چادرملو که عمدتا در بخش استخراج و بارگیری مشغول به کارند ، از ساعت ٧ صبح روز گذشته (١٥ آذر ماه) ، در تمام شیفت‌ها دست از کار کشیده‌اند. پیشینه اعتراضات و مطالبات کارگران: در تاریخ ٦ آذر ماه ٨٠٠ کارگر معدن چادرملو در اعتراض به دستمزدهای ناعادلانه و همچنین اخراج یکی ازهمکارانشان بیش از یک ساعت دست از کار کشیده و تجمع کرده بودند.

تجمع ١٠٠ نفر از کارگران مخابرات روستایی همدان

١٠٠نفر از کارگران “کارخانه کاهی تبریز کنف” در واکنش به عدم پرداخت ٢٩ماه دستمزد و قطع بیمه خود اعتراض کرداد. ٢٨ ماه دستمزد ٢٥٠ نفر از کارگران این کارخانه پرداخت نشده و از تیرماه امسال نیز بیمه آنان قطع شده است. علاوه بر این ٩٦ نفر از کارگران این کارخانه شامل قانون سخت و زیان آور می شدند اما کارفرما مانع استفاده از این امتیاز بازنشستگی برای آنان شده است.

١٤آذر: پایان اعتصاب ٢هزارکارگرنی بر کشت و صنعت کارون پس از٣روزدرپی وعده مدیران. پس از گذشت سه روز از آغاز تجمع کارگران کشت و صنعت کارون شهرستان شوشتر این اعتراض ساعتی پیش پایان یافت.
١٤آذر: ٣٠٠نفر از کارگران پیمانکاری شرکت نفت و گاز پارس عسلویه روز سه شنبه ساعت هشت صبح در اعتراض به دوماه حقوق معوقه مقابل ساختمان اداری این شرکت تجمع کردند.
صبح روز ١١ آذر نیر دو هزار کارگر نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر نیز با خواست افزایش فوری دستمزدهایشان در مقابل ساختمان شرکت کشت و صنعت دست به تجمع زدند. این کارگران قبل از آن در ٩ آبان نیز تجمعی اعتراضی داشتند. و در شش سال گذشته بارها در تهران و در خوزستان دست به اعتراض زده و خواستهای خود را پیگیر شده اند.

تجمعات اعتراضی کارگران نی بر نیشکر هفت تپه و کشت و صنعت کارون شوشتر با خواست افزایش دستمزد. صبح روز ١٧ آذر ٦٥٠ نفر از کارگر فصلی «نی بٔر» مجتمع کشت و صنعت هفت تپه (که به کار تخصصی بریدن ساقه نی‌شکر اشتغال دارند) با خواست افزایش فوری دستمزدهایشان و در واکنش به محقق نشدن وعده‌های کارفرما دست از کار کشیده و با نشستن در مزارع منتظر پاسخگویی مقامات مسئول هستند.
١٨آذر: کارگران کشتی سازی دی او تی وابسته به شرکت صدرا در بوشهر، دست به اعتصاب زدند و از رفتن سرکار خودداری کردند، کشتیهای این شرکت متعلق به سپاه پاسداران به دلیل اعتصاب کارگران نتوانستند حرکت کنند.
جمعی از رانندگان سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز دوشنبه هجده آذر با تجمع در محوطه وزارت کار رژیم در تهران به صدور حکم اخراج برخی از رانندگان و کارگران این شرکت اعتراض کردند و خواهان بازگشت آنها به سرکار شدند.

١٩آذر: ٣٠ تن از کارکنان شاغل و بازنشسته پالایشگاه آبادان در اعتراض به عدم فروش و یا واگذاری منازل سازمانی پالایشگاه آبادان، در مقابل ساختمان وزارت نفت واقع در خیابان طالقانی تهران تجمع کردند.
کارگران شرکت سازنده تجهیزات گاز و شوفاژ اخگر در اصفهان روز سه شنبه ١٩ آذر در اعتراض به پرداخت نشدن ١١ ماه حقوق عقب افتاده تجمع کردند , گردانندگان کارخانه در وحشت از گسترش این حرکت اعتراضی سه ماه حقوق کارگران معترض را پرداخت کردند.
کارگران شرکت پاک وش ( این شرکت تولید کننده موادبهداشتی و شوینده است ) در شهرک صنعتی ساوه روز سه شنبه ١٩ آذر تجمع کردند و اعتراض خود را به نبودحداقلهای کاری و خدماتی ابراز کردند

جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی «پارس قو» در اعتراض به سیاست‌هایی که به تازگی از سوی مدیریت جدید این مجموعه برای محاسبه حقوق و مزایای آن‌ها اتخاذ شده است، در محوطه کارخانه تجمع کردند.

کارگران شرکت نساجی به بافان واقع در شهرک صنعتی مبارکه اصفهان به اخراج خود بعد از ١٥ سال اشتغال در این شرکت اعتراض کردند.
کارگران شرکت آبرسانی اصفهان تولید کننده لوله و اتصالات آب رسانی واقع در جاده مبارکه اصفهان روز ٥شنبه ٢١ آذر در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات خود در مقابل ساختمان اداری این شرکت تجمع کردند .

٢١ آذر: کارگران شرکت آبهای عمیق از زیر مجموعه‌های شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری در مقابل ساختمان اداری شرکت، دراعتراض به عدم پرداخت ٣ماه حقوقشان،اجتماع کردند.

پالایشگاه آبادان. بازنشستگان پالایشگاه آبادان درمقابل وزارت نفت تجمع اعتراضی برگزار کردند و خواهان مطالبات عقب افتاده خود شدند
٢٣آذر: بازنشستگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به دلیل عدم دریافت طلب ١٦ میلیارد و ٤٠٠ میلیون تومانی خود پس از گذشت ١٠ سال، که قرار بود بالاخره در متمم بودجه ٩٢ شهرداری تهران محاسبه شود، این هفته در برابر شورا تجمع خواهند کرد.

کارگران ایران خودرو ظهر دیروز شنبه سی ام آذر ماه در اعتراض به پایین بودن دستمزدها از رفتن به ناهار خوری و دریافت غذا خوددا ی کردند و خواهان افزایش حقوق و مزایای خود شدند.
کارگر پلی اکریل اصفهان در دومین روز از دور سوم اعتراضاتشان، در واکنش به سیاست کوچک سازی کارخانه و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند

٥٠٠ کارگر پلی اکریل اصفهان٣٠ آذر در اولین روز از دور سوم اعتراضات شان، در واکنش به سیاست کوچک سازی کارخانه و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند.
٢٨آذر: کارگران واحد تولیدی کاشی سمند شهرک صنعتی سمنان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای معوقه خود مقابل استانداری سمنان تجمع کردند .

بازنشستگان پالایشگاه آبادان در مقابل ساختمان اصلی وزارت نفت در خیابان طالقانی دست به تجمع زدند. کارگران پلاکاردهایی را در دست داشتند که زنگنه وزیر نفت را مورد خطاب قرار داده بود.

٣٠ آذر: از هفته گذشته کارگران مجموعه صنعتی ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی با برپایی تجمع در مقابل استانداری در اعتراض به عدم پرداخت ٢٠ ماه حقوق خود شدند.

٣٠آذر: ٦٥٠ کارگر فصلی نی بر در اعتراض به تاخیردر پرداخت حقوق و وعدم دریافت پاداش سال ٩١ خود، کاردر مزرعه را تعطیل کرده و با «نشستن در مزارع» وکمپ منتظر پاسخگویی مسئولان مجتمع کشت و صنعت هفت تپه هستند.