اخبار کارگری نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

 

اخبار اعتراضات كارگری

در اعتراض به ٦ ماه  عدم پرداخت دستمزد، بیش از ١٢٠٠ کارگر نورد لوله صفا امروز هم بمدت ٥ ساعت دست از کار کشیدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: امروز ٢٧ آبانماه بیش از ١٢٠٠ کارگر کارخانه نورد لوله صفا طی ٥ روز گذشته برای دومین بار در حالی که کلیه مهندسین کارخانه نیز به اعتصاب پیوسته بودند دست از کار کشیدند و خواهان پرداخت شش ماه دستمزد معوقه خود شدند. این کارگران امروز در حالی دست به اعتصاب زدند که در اعتصاب اول آنان در روز ٢٣ آبانماه مسئولین کارخانه وعده دادند یکماه از دستمزدهایشان را پرداخت خواهند کرد اما با گذشت ٤ روز از این وعده از تحقق آن خبری نشد و به همین دلیل این کارگران از اول صبح امروز دست از کار کشیدند و در مقابل وعده های مسئولین کارخانه و خواست آنها برای پایان دادن به اعتصاب، اعلام کردند کارفرمای کارخانه باید در میان کارگران حاضر شود و پاسخگوی شان باشد.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال اصرار کارگران مبنی بر حضور رستمی صفا(مالک کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا)  و پاسخگو شدن شخص ایشان به خواست هایشان، نهایتا وی ناچار شد در میان کارگران حضور پیدا کند. رستمی صفا  پس از حضور در میان کارگران متعهد شد: ١-  طی دو روز آینده دستمزد تیر ماه کارگران پرداخت شود ٢- وسط هر ماه در صورت نیاز کارگران به آنان مساعده پرداخت شود ٣- تا پایان سال، ٥ ماه باقی مانده دستمزد معوقه کارگران همراه با حقوق ماهیانه آنان طوری پرداخت شود که در پایان سال،  این ٥ ماه دستمزد معوقه بطور کامل تسویه شود.

بنا بر این گزارش بدنبال این توافقات کارگران نورد لوله صفا حدود ساعت ١٢ ظهر به اعتصاب خود پایان داده و بر سر کارهایشان بازگشتند.

***

بدنبال آغاز اعتصاب امروز کارگران در کارخانه نورد لوله صفا از ورود محمد رئوف به کارخانه جلوگیری شد

٢٧آبان؛ اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال شروع اعتصاب امروز در کارخانه نورد لوله صفا که پس از ٥ ساعت با تعهدات کارفرما مبنی بر پرداخت دستمزد معوقه کارگران پایان گرفت حراست کارخانه از اول صبح از ورود محمد رئوف به کارخانه جلوگیری بعمل آورد  و وی در این رابطه شکایتی را تسلیم اداره کار شهرستان ساوه کرد. محمد رئوف از جمله کارگران با سابقه و رسمی کارخانه نورد لوله صفا است که از دو سال پیش به همراه دیگر همکارانش خواهان اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور در این کارخانه شده است. در پی تلاشهای وی و دیگر همکارانش بود که چند ماه پیش اداره کار اراک رای به اجرای این قانون در برخی از قسمتهای این کارخانه داد اما کارفرما زیر بار نرفت و به رای صادره اعتراض کرد. به همین دلیل روز شنبه گذشته بار دیگر بازرسانی از اداره کار ساوه و اراک به کارخانه آمدند تا دست به بازرسی مجدد بزنند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، از آنجا که کارفرما از آمدن بازرسان در روز شنبه اطلاع داشت دستور به خاموشی بسیاری از دستگاهها داد اما پس از حضور بازرسان در محل کارخانه، بسیاری از کارگران و منجمله محمد رئوف به آنان اعلام کردند کارفرما تعمدا دستور به خاموشی دستگاهها داده است تا جلو اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور در کارخانه را بگیرد. کارخانه پروفیل ساوه و نورد لوله صفا متعلق به رستمی صفا، سالهاست کارگران خود را با آزمایشات پزشکی برای احراز سلامتی آنان به کار میگیرد اما از آنجا که اکثریت کارگران این کارخانه با قرارداد موقت به کار گرفته میشوند پس از چندین سال کار و به محض اینکه دچار بیماریهای ریوی، دیسک کمر، بیماریهای شنوایی و آرتروز زانو میشوند از تمدید قرارداد آنها  سرباز میزند و به این ترتیب این کارگران که تعداد آنها از سالها پیش تاکنون به صدها نفر میرسد پس از ١٠ الی ٢٠ سال کار در این کارخانه و در حالیکه دچار معلولیتهای جسمی شده اند بدون بهره مندی از کمترین حق و حقوقی از کار خود اخراج میشوند. محمد رئوف از جمله این کارگران است که هم اکنون دچار آرتروز شدید زانوست. وی از آنجا که از جمله معدود کارگران رسمی این کارخانه میباشد به همراه دیگر همکارانش با شکایت به اداره کار ساوه و اراک، خواهان اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور در این کارخانه شده است اما در حالی که هنوز این تلاش به ثمر ننشسته است و محمد به دلیل آرتروز شدید زانو با عصا به سختی قادر به راه رفتن است  امروز از سوی کارفرما به کارخانه راه داده نشد تا وی نیز همچون صدها کارگر این کارخانه که پس از ١٠ الی ٢٠ سال کار و زحمت دچار معلولیتهای جسمی شده اند با درد و رنج معلولیت و توام با  فقر و فلاکتی دهشتناک متضمن سودهای میلیاردی برای کارفرمای این کارخانه شود. اما سرنوشت محمد ودیگر کارگران شاغل کنونی کارخانه نورد لوله صفا با تلاشهایی که وی و همکارانش کرده اند به یقین طور دیگری رقم خواهد خورد و کارگران با عقب راندن کارفرما، موفق خواهند شد اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور در این کارخانه را عملی کنند.

***

تجمع كارگزاران مخابرات مقابل مجلس شورای اسلامی

تمام کسانی که امروز اینجا هستند هر کدام بیش از ١٠ الی ٧ سال سابقه دارند ولی اکنون هفت ماه است که در تامین معاش زندگیشان مشکل دارند. کارگزاران مخابرات‌ استان‌ها برای چندمین بار در مقابل مجلس شورای اسلامی دست به اعتراض زدند. به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا امروز حدود ٥٠ نفر از کارگزاران مخابرات استان‌های کشور به دلیل عدم پرداخت حقوق از سوی مخابرات مقابل درب شمال مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. به گفته این کارگزاران آن‌ها حدود هفت ماه است که با وجود داشتن قرارداد از سوی مخابرات هیچ گونه حقوق و مزایایی دریافت نکرده‌اند.

***

تجمع اعتراضی تعدادی از بازنشستگان نفتی مقابل وزارت نفت

٢٨آبان؛ گزارش اختصاصی پیام نفت، روز گذشته خیابان طالقانی میزبان حضور تعدادی ازبازنشستگان صنعت نفت که از آبادان و شهرهای جنوبی کشور آمده بودند، بود.  طی هفته های اخیر اخباری مبنی بر الزام بازنشستگان نفتی از تخلیه خانه های سازمانی منتشر شد که پیام نفت به انعکاس آنها پرداخت. در این رابطه روز گذشته حدود ٥٠ بازنشسته نفتی تجمعی را برگزار کردند.  به گزارش پیام نفت، به دنبال این تجمع وزارت نفت کارگروهی را برای حل این مشکل بازنشستگان تعیین کرد.

***

اعتراض به عدم دریافت سنوات بازنشستگی و قول های بی عمل!

٢٤آبان؛ بیش از یکصد نفر از بازنشستگان صنایع فلزی ایران در اعتراض به عدم پرداخت سنوات بازنشستگی از سوی کارخانه، در مقابل معاونت برنامه ریزی استانداری تهران تجمع کردند. صبح دیروز بیش از یکصد نفر از بازنشستگان كارخانه‌های شماره یک و دو صنایع فلزی ایران به نمایندگی از مجموع ١٨٠ بازنشسته، در اعتراض به آنچه بی‌توجه‌ای صاحبان کارخانه صنایع فلزی ایران در پرداخت سنوات بازنشستگی‌شان عنوان می‌كردند در مقابل معاونت برنامه ریزی استانداری تهران تجمع کردند. پروین محمدی به نمایندگی از سایر بازنشستگان در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: در پی اعتراضات مکرر بازنشستگان طی دو هفته جاری در کارخانه در خصوص عدم دریافت سنوات بازنشستگی‌شان، و قولهای بی‌عمل مدیرعامل جدید کارخانه که به عنوان نماینده دولت از سوی استانداری در این کارخانه منصوب شده است، متاسفانه ناچار شدیم در پی این بی‌توجه‌ای‌ها در مقابل معاونت برنامه‌ریزی استانداری تهران معترض شویم. او رقم سنوات بازنشستگان این دو كارخانه را دو میلیارد و دویست میلیون تومان عنوان کرد و افزود: هشتصد میلیون تومان مربوط به سنوات بازنشستگان صنایع فلزی شماره یک و یک میلیارد و چهارصد میلیون تومان نیز مربوط به سنوات ٩٧ نفر بازنشستگان صنایع فلزی شماره دو است که بعد از گذشت چندین سال هنوز پرداخت نشده است. این بازنشسته اضافه کرد: معاونت برنامه ریزی استانداری تهران بعد از اعتراض بازنشستگان صنایع فلزی در مقابل ساختمان معاونت، با آنان در نمازخانه به گفتگو نشست و قول مساعد داد با همکاری چهار نماینده‌ای که از سوی بازنشستگان انتخاب شده‌اند پی گیر مطالبات آنان شود. محمدی اظهار داشت: همچنین در این جلسه از سوی معاونت استانداری از بازنشستگان خواسته شد تا نتیجه نهایی جلسه‌ای که با حضور مالکان کارخانه و نماینده بازنشستگان در روز یکشنبه هفته آینده در محل معاونت استانداری برگزار خواهد شد، صبر کنند. او در خاتمه گفت: معاونت برنامه ریزی استانداری تهران در جمع بازنشستگان صنایع فلزی قول داد در صورت عدم پرداخت مطالبات بازنشستگان از جانب کارخانه، استانداری به عنوان نماینده دولت میزان سنوات خدمتی این ١٨٠ بازنشسته را پرداخت خواهد کرد.

***

تجمع بازنشستگان نفت آبادان مقابل شرکت پالایش و پخش نفت در تهران

٢٣آبان،٢٠ تن از بازنشستگان اخراج شده از خانه‌های سازمانی شرکت پالایش و پخش پالایشگاه نفت آبادان دیروز در مقابل شرکت پالایش و پخش نفت خیابان استاد نجات الهی تهران تجمع کردند. این افراد که همراه همسرانشان به تهران آمده بودند پیش از تجمع به نهاد ریاست جمهوری نیز مراجعه کردند. یکی از تجمع کنندگان گفت: پس از ماه‌ها اعتراض و تجمع و رایزنی به نظر می‌رسد وزیر دستور واگذاری خانه‌ها را صادر کرده اما مسئولان شرکت پالایش و پخش حاضر به اجرای قانون نیستند. به گفته او تا کنون تعدادی از بازنشستگان با حکم تخلیه توسط ماموران نیروی انتظامی اخراج شده‌اند. ١٩٠تن از کارکنان اکنون حکم تخلیه گرفته‌اند این در حالی است که بازنشستگان خواستار خرید خانه‌ها هستند و در صورت اخراج مجبور به مهاجرت به شهر‌های دیگر می‌شوند و شآن بازنشستگی و تلاششان نادیده گرفته می‌شود. بازنشستگان تاکید کردند در صورت پاسخگو نبودن مسوولان آنان در خانه‌ها می‌مانند و درخواستشان را باز هم مطرح خواهند کرد.

***

تجمع اعتراضی كارگران نساجی مازندران

٢٣و ٢٤آبان؛ کارگران نساجی مازندران برای دومین روز متوالی در مقابل ساختمان مجلش شورای اسلامی تجمع کردند.

تجمع اعتراضی کارگران نساجی مازندران در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی با اضافه شدن گروه جدیدی از کارگران این کارخانه به جمع تجمع کنندگان وارد دومین روز متوالی شد. کارگران تجمع کننده که دیروز تعداد آن‌ها از ٧٠ نفر به حدود ١٠٠ نفر رسیده بود همچنان بر خواسته‌های قبلی خود مبنی بر بازپسگیری کارخانه از سرمایه گذار خارجی و بازگشایی آن زیر نظر مدیران دولتی‏، پرداخت ٢٧ ماه مطالبات معوقه ٨٠٠ کارگر باقیمانده‏، پرداخت سنوات کارگران بازنشسته و همچنین روشن شدن وضعیت سوابق بیمه‌ای خود تاکید کردند. یکی از تجمع کنندگان در توضیح وضعیت نامطلوب و نامناسب معیشتی خود و دیگر همکارنش یادآور شد: کارفرما علی رغم وعده‌ها و تعهدات قانونی خود بابت دستمزد شش ماهه دوم و عیدی و سنوات سال ٨٨، عیدی و پاداش و سنوات سال ٨٩ و همچنین ٩ ماه حقوق و عیدی و سنوات سال ٩٠ به هر کارگر ٢٧ ماه حقوق پرداخت نشده بدهکار است.

کارگر دیگری که نزدیک به ٢٢ سال در کارخانه نساجی مازندران کار کرده است گفت: با وجود سنگین شدن مبلغ مطالبات پرداخت نشده تا پایان سال ٩٠ در کارخانه نساجی مازندران بصورت اجرتی و سفارشی برای تجار و بازرگانان کار کردیم اما در ‌‌نهایت در تاریخ ٢١ فرودین ماه سال ٩١ مطلع شدیم که درهای کارخانه بسته و ماشین‌های خط تولید خاموش شده‌اند. این کارگر معترض نساجی مازندران یادآور شد: این کارخانه درحالی در نخسین روزهای سال حمایت از تولید‏ کار و سرمایه ایرانی تعطیل شد که کارفرما و سرمایه‌گذار خارجی طبق تعهدات قانونی خود می‌بایست علاوه بر پرداخت مطالبات کارگران موجود فعالیت‌های کارخانه را توسعه می‌داد و از این طریق فرصت‌های شغلی جدید ایجاد می‌كرد. یکی از کارگران نساجی مازندران با اشاره به ١٠ سال سابقه کاری خود در این واحد تولیدی مدعی شذ: انباشته شدن حجم مطالبات معوقه در کنار تعطیلی کارخانه باعث شده تا خانواده‌های آن‌ها بیش از هر زمان دیگری در معرض آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی قرار گیرند. وی گفت تا زمانی که پاسخ قطعی نگیریم به خانه‌هایمان بازنخواهیم گشت.

***

دوگزارش کوتاه از اعتصاب کارگران شرکت سازه پاد

١- اعتصاب کارگران شرکت سازه پاد در فاز ١٢ منطقه پارس جنوبی وارد سومین روز خود شد این اعتصاب بدنبال عدم پرداخت حقوق و اخراج تعدادی از کارگران صورت گرفته وطبق اعلام نمایندگان انتخاب شده از سوی کارگران تنها درصورت تحقق خواسته هایشان به اعتصاب پایان خواهند داد. ٢- امروز سه شنبه ٢٣/٨/٩١ کارگران سازه پاد که اعتصاب خود رااز روزشنبه آغاز کرده بودند پس از آنکه حراست فاز مانع ازورود آنان به درون سایت شد،اعتصابشان را درمقابل درب ورودی برگذار کردند.همچنین ١٥٠نفراز جوشکاران این شرکت که در اعتصاب حضور داشتند اخراج شدند درنتیجه با این اخراج دسته جمعی اعتصاب پایان یافت. منبع:وبلاگ انجمن کارگران برق و ساختمان اصفهان

***

ماهشهر

در ماهشهر نیز بیش از ٣٠٠ کارگر کارخانه پتروشیمی فجر در اعتراض به عدم دریافت پاداش روز کارگر، عدم افزایش حقوق خود با توجه به قول‌های قبلی شرکت پیمانکاری رامپکو و همچنین در اعتراض به عدم رعایت مسائل ایمنی کار توسط کارفرما از روز یکشنبه گذشته دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. در هفته های گذشته نیز موج جدیدی از اعتصابات در کارخانه های پتروشیمی منطقه ماهشهر شروع شده بود. کارگران شرکت کیمیا و فراورش از مجتمع پتروشیمی بندر امام شروع کننده اعتصاب بودند و کارگران اعتصاب کننده خواستار حذف مافیای شرکت های پیمانکاری و عقد قرارداد مستقیم با کلیه کارگران پیمانکاری، هستند.

***

اعتراضات وتجمعات کارگران اردبیل دررابطه با عدم پرداخت  ماه هاحقوقشان

٢٨آبان، رئیس دادگستری اردبیل گفت:یکی از مشکلات اساسی این شهرستان که دادگستری نیز با آن درگیر است ، اعتراض و تجمع کارگرانی است که ماه‌ها حقوق خود را دریافت نکرده‌اند. بنا بهمین گزارش بنقل ازهمین منبع: -اخیراً ١٨٠ کارگر سد بفراجرد که هفت هشت ماهی است که حقوق‌شان را  دریافت نکرده‌اند برای اعتراض به دادگستری مراجعه کرده و شکایت خود را ارائه دادند. – در این ارتباط شکایاتی از شرکت راهسر و حیران‌راه‌ نیز صورت گرفته است که حق و حقوق کارگرانش را پرداخت نکرده است.

***

اعتصاب رانندگان تاکسی نقده

به گزارش١٦نوامبرموکریان، روز گذشته حدود چهارصد نفر از رانندگان تاکسی در اعتراض به پایین بودن نرخ کرایه ها در مسجد صاحب الزمان این شهر دست به اعتصاب و تجمع اعتراض آمیز زدند و خواستار افزایش ٥٠تومانی کرایه تاکسی شدند . بر اساس همین گزارش به دنبال این اعتصاب، اروجیار معاون فرماندار نقده ضمن حضور در محل و شنیدن خواسته های تاکسیرانان، از آنها یک هفته مهلت خواست تا با بررسی بیشتر موضوع ، در صورت امکان قیمت کرایه ها افزایش داده شود.

 

حمایتهای بین المللی

نمایندگان ٧٦ اتحادیه کارگری جهان از فعالان کارگری در ایران حمایت کردند

نمایندگان ٧٦ اتحادیه کارگری از ٤٤ کشور جهان در نشست روز جمعه فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل در تورنتوی کانادا از فعالان کارگری در ایران حمایت کردند. این فدراسیون  در بیانیه ای گفته است که به حمایتیشان از فعالان کارگری در ایران که مورد ارعاب قرارمی گیرند یا در بازداشت بسر می برند، ادامه خواهند داد و به طور مشخص خواستار آزادی رضا شهابی،‌ عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه،‌ و بازگشت به کار منصور اسانلو و ابراهیم مددی،‌رییس و نایب رییس هیات مدیره این سندیکا،‌ شده است.

 

تشكلهای كارگری

در محكومیت بازداشت پدرام نصراللهی

پدرام نصراللهی فعال کارگری و از اعضای کمیته ی هماهنگی که روز.چهارشنبه ٢٤/٨/١٣٩١.به منظور پی گیری پرونده اش به دادسرا مراجعه کرده بود دستگیر و روانه زندان شد.این فعال کارگری ،در تاریخ١٨اسفند ٩٠ دستگیر شد و پس از ٤٨ روز بازداشت، سرانجام با قرار وثیقه٧٠ میلیون تومانی آزاد گردید. وی در دادگاه بدوی به سه سال حبس محکوم شده بود و نهایتا حکم او در دادگاه تجدید نظر به ١٩ماه تقلیل یافت . پدرام نصراللهی که تنها جرمش دفاع از حقوق کارگران و هم طبقه ای هایش می باشد بارها و بارها و هر بار به بهانه های مختلف دستگیر و یا احضار گردیده است. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ، تلاش کارگران و فعالین کارگری برای ایجاد تشکل کارگری ویا شرکت و عضویت در تشکل های کارگری و همچنین هرنوع تلاش برای احقاق حقوق کارگران را ابتدایی ترین حقوق کارگران دانسته ، دستگیری پدرام نصراللهی را محکوم و خواهان آزادی همه زندانیان سیاسی و فعالین کارگری و کارگران در بند و از جمله خواهان آزادی هرچه سریع تر پدرام نصراللهی می باشد.

***

انتقال رضا شهابی از زندان اوین به بیمارستان امام خمینی

رضا شهابی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که در حال حاضر دوران محکومیت شش سال زندان خود را در زندان اوین بند ٣٥٠سپری میکند بخاطر سردرد های شدید و بی حسی انگشتان دست چپش در مورخ ٢٧/٨/٩١ساعت ١١صبح به بخش سی تی اسکن و ام ار ای بیمارستان امام خمینی منتقل شد و تا ساعت ٩شب در بیمارستان مورد معاینه پزشکی قرار گرفت. نامبرده از ناحیه گردن و سرش ام ار ای و سی تی اسکن شد . قرار شد بعد از نتیجه معاینات ادامه درمان این عضو سندیکای شرکت واحد همچنان ادامه داشته باشد .رضا شهابی چندی پیش در همین بیمارستان مورد عمل جراحی ٦ساعته قرارگرفته بود . پزشکان تاکید داشتند که نامبرده دوران بعد از عمل را باید خارج از زندان سپری کند .اما متاسفانه مورد قبول مسئولین قضایی قرار نگرفت رضا شهابی ساعت ٩ شب به زندان اوین برگردانده شد.

نامه های اعتراضی كارگران

پیام پدرام نصراللهی فعال کارگری در بند

کارگران، زحمتکشان و مردم رنج دیده ی ایران! حجم فقر و تنگدستی، فشار، ناامنی، یاس و ناامیدی پیوسته در حال افزایش است. فشار سنگین و ویرانگر اقتصادی، شیرینی زندگی را به کام بخش عظیمی از اقشار جامعه تلخ نموده و تنگدستی همچون کابوسی شوم، دمادم رعشه بر پیکر نیمه جان تهی دستان انداخته است. حرمت و کرامت انسانی تان مورد لگدمال سرمایه و سرمایه داری قرار گرفته، و دستان  پینه بسته ی شما، دیگر نه به دهانتان، که به زانوی شکسته تان رسیده است. بحران دوره ای سرمایه داری، که چند سالی است گریبان خشن ترین چهره ی تاریخ سرمایه داری جهانی را که همانا نئولیبرالیسم است را گرفته و رکود سنگین اقتصادی سراسر دنیای سرمایه داری را مه آلود کرده و حافظان سرمایه را به هراسی جدی انداخته است. کابوس اعتصاب ها و اعتراض های سراسری خواب خرگوشی شان را برهم زده و شیپور انقلاب کارگری هر دم آرامش سنگین شان را بر هم می زند؛ و رویای فرمانروایی افسانه ای شان را به پریشان روزی، و اکسیر جاودانگی شان را به سرابی مبدل کرده است. دولت سرمایه داری ایران نیز به موازات و پیرو سیاست های سرمایه داری جهانی، به اشکال مختلف معیشت کارگران را مورد تعرض قرار داده، تا بدین ترتیب مَفَری برای گریز از تنگناهای موجود خود بیابد. به نام حمایت از رنجبران و تهی دستان، طرح هدفمند کردن یارانه ها، که البته حذف یارانه هاست را به اجرا درمی آورد؛ تا بدین وسیله استثمار نوظهور و بی شرمانه ی خود را عریان تر سازد. کاهش توان خرید و خالی شدن فزاینده ی سفره ی کارگران، سقوط هرچه بیشتر به زیر خط فقر، افزایش فاصله با استانداردهای زندگی، کاهش امید به زندگی، افزایش ناهنجاری های اجتماعی، عمیق تر شدن شکاف طبقاتی و دهها مورد دیگر از نتایج ویرانگر و زیانبار حذف یارانه ها و سیاست های غلط ضد کارگری سرمایه داری ایران است، که کارگران و رنجبران را به مثابه ی شمعی در باد تهدید به خاموشی و نابودی می کند. کارگران و زحمتکشان! امر رهایی از ستم طبقاتی، یک تابلو نیست که با نصب آن بر تارک تاریخ، دیگر نشانی از بردگی و زندگی رقت بار نماند؛ باید برای ساختن تاریخ پیشا روی خود و زدودن هرگونه نابرابری از زندگی انسان و نابودی استثمار انسان به دست انسان، شیپور بیداری را به منظور به هم پیوستن طبقه ی کارگر، در صفوفی به هم پیوسته و متحد، در تشکل های خودساخته و مستقل به صدا درآوریم؛ تا در سایه ی آن تعالی انسان و طلیعه ی رهایی محقق گردد! پدرام نصراللهی فعال کارگری در بند عضو کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

حقوق و دستمزدهای پرداخت نشده 

 

حقوق معوقه ٨٨هزار كارگر

كارگران كارخانه فولاد ٢الی ٣ماه است حقوقی دریافت نكرده اند.  تعداد كارگرانی كه با عدم دریافت حقوق مواجه هستند ٨٨هزار نفر هستند.

***

کارگران کاشی سمند سمنان

كارگران كاشی سمند سمنان نیز بیش از ٤ ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند. این کارگران که تعداد آنها به بیش از ٢٠٠ نفر می رسد نیمی از عیدی و پاداش سال ٩٠ را نیز هنوز از کارفرما طلب دارند. کارفرما تعداد ٨ کارگر معترض را به جرم تلاش برای اخلال در روند تولید و اشتغال کارگران اخراج کرد. کارگران بر این باورند که این کارخانه مشکلی در روند تولید و فروش محصولات خود ندارد ولی با این وجود کارفرما به بهانه‌های متعدد در پرداخت بدهی‌های خود به کارگران و سایر طلبکاران از جمله بدهی میلیاردی خود به تامین اجتماعی سر باز می‌زند.

***

اخراج و بیكارسازی ها

٣٧كارگر بیكار شدند.

٢٨آبان؛ ٣٧ کارگر کارخانه پاکریس مهدی‌شهر سمنان از ابتدای مهر ماه تا كنون حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند. از ابتدای مهر ماه سال جاری در پی تعطیلی کارخانه پاکریس سمنان، ٣٧ تن از کارگران این واحد حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده‌اند. ٣٧ کارگر بیكار شده در آستانه بازنشستگی هستند اما تامین اجتماعی به دلیل عدم پرداخت سهم کارفرما، از پذیرفتن بازنشستگی این کارگران سر باز می‌زند. به گفته محقق این کارخانه وابسته به بنیاد مستضعفان طی ده سال گذشته ٢٥٠٠ کارگر داشته که این تعداد به تدریج به ٣٧ نفر رسیده است.

 

نا امنی محیط كار

 

گاز جان دو چاه کن را گرفت

چهارشنبه ٢٤ آبان‌ماه – دو کارگر کارگر به نام‌های (ذبیح اله- تاجیک) ٢٦ ساله و (آقا- تاجیک) ٢٢ ساله مقنی، در حین انجام کار دچار گاز گرفتگی شده و جان خود را از دست دادند.

***

مرگ دو كارگر

٢٢آبان؛ کارگر ٤٠ ساله شاغل در کارخانه تولید قطعات بتنی، در هنگام کار و در حالیکه می‌خواست دستگاه مخلوط کن سیمان را بررسی کند با وارد کردن سر خود به داخل دستگاه در حال چرخش، درون آن گرفتار شد و  جان خود را از دست داد.

***

كارگر٢٧ ساله معدن در شهرستان راور دچار خفگی شد

به گزارش٢٦آبان ایلنا،در اثر گازگرفتگی داخل تونل معدن همكار در شهرستان راور، كارگر٢٧ ساله معدن جان خود را از دست داد.

بنا بهمین گزارش، کارگر٢٧ ساله معدن “همكار” در شهرستان راور هنگام كار، دچار حادثه شد که توسط همکاران وی به بیمارستان منتقل و پس از انجام معاینات تیم پزشكی مشخص شد این جوان بر اثر خفگی ناشی از گاز معدن جان خود را از دست داده است. براساس این گزارش،بلافاصله معدن جهت انجام بررسی های مربوطه توسط دادستانی شهرستان راور پلمپ و چگونگی حادثه در دست بررسی است. معدن همكار در روستای فیض آباد در ٥٠ كیلومتری شهرستان راور قرار دارد.

عدم امنیت شغلی

«اصلاحیه قانون تامین اجتماعی، قانون کار و قانون تامین اجتماعی جمهوری اسلامی قانون های ضد کارگری و در خدمت استثمار طبقه کارگر و حفظ نظام سرمایه داری، دولت و نظام حاکم است. تغییر(اصلاحیه) ماده ٧٦ قانون تامین اجتماعی  شرایط بازنشستگی را سخت و زیانبارتر از میکند. بخشهایی از ماده ٧٦و اصلاحیه در این شماره کارگر کمونیست.»

ازجمله موضوعات مورد بحث در اصلاحیه، موضوع حذف امکان بازنشستگی در ازاء پرداخت ١٠ سال حق بیمه است. تبصره ٢ از ماده ٣٧ لایحه اصلاحیه: تنها تا پنج سال پس از تصویب، زنان و مردان بیمه شده‌ای که با ١٠ سال سابقه پرداخت حق بیمه به ترتیب ٥٥ و ٦٠ سال سن دارند می‌توانند از مزایای بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنند. ماده ٧٦ قانون فعلی: مردان و زنان بیمه شده‌ای که حداقل ١٠ سال حق بیمه پرداخت کرده باشند به شرط داشتن ٦٠ و ٥٥ سال سن می‌توانند پیش از موعد مستمری بازنشستگی بگیرند.ازجمله موضوعات مورد بحث در اصلاحیه، موضوع كاهش ارائه خدمات بیمه مکمل از سوی سازمان تامین اجتماعی است: ماده ٣٣ لایحه اصلاحیه:سازمان تامین اجتماعی نسبت به ارائه خدمات درمانی و تشخیص مکمل که جز خدمات پایه نیست به بیمه شدگان خود اقدام نماید شرایط و نحوه ارائه خدمات درمانی و تشخیصی مکمل و حق بیمه مربوطه به موجب آیین نامه‌ای است که به پیشنهاد شورای فنی به تصویب هیات مدیره سازمان خواهد رسید. به موجب بندهای الف و ب از ماده ٣ قانون فعلی: ارائه خدمات در زمان بروز حوادث، بیماری‌ها و بارداری از جمله حمایت‌های این قانون است و بر همین اساس به موجب ماده ٢ از آیین نامه اجرایی این بخش از ماده یاد شده قانون تامین اجتماعی (قانون الزام)، سازمان تامین اجتماعی متعهد به ارائه خدمات ذیل است:

– انجام کلیه خدمات کلینیکی، پاراکلینیکی، بیمارستانی اعم از پزشکی و دندانپزشکی برای بیماران مشمول قانون تأمین اجتماعی

– انجام کمک‌ها و معاینات طبی و معاملات قبل، حین و بعد از زایمان با پرداخت وجه نقد به جای کمک‌های مذکور بنا به درخواست بیمه شده طبق ضوابط مقرر ـ توانبخشی و تجدید فعالیت بیمه شدگان آسیب دیده که قدرت کار خود را از دست داده‌اند و اقدام بر اشتغال به کارهای مناسب آنان ـ تحویل وسایل کمک پزشکی (پروتز و اروتز) که به منظور اعاده سلامت یا برای جبران نقص جسمانی و یا تقویت یکی از حواس به کار می‌روند ـ سایر تعهدات مندرج در قانون تأمین اجتماعی با تغییرات و اصلاحات بعدی آن و مصوبات شورای عالی تأمین اجتماعی در رابطه با درمان همچنین به موجب ماده از قانون موسوم به الزام، سازمان تامین اجتماعی موظف است تعهدات مندرج در ماده ٢ جهت مشمولین تأمین‌اجتماعی را از امکانات واحدهای بهداشتی درمانی تحت مالکیت و استیجاری خود و یا آن‌ها که در آینده بدین منظور ایجاد می‌شود و یا بخش دولتی و در صورت نیاز از بخش خصوصی براساس تعرفه‌های رسمی مصوب مورد عمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فراهم و هزینه‌های مربوط به آن را از محل سهم درمان موضوع ماده ٢٩ قانون تأمین‌اجتماعی و سایر منابع مالی مندرج درآیین نامه تأمین و پرداخت نماید.

***

به کارگران نه در جایگاه شهروند درجه یک، که به عنوان حاشیه نشینان می‌نگرند

دبیر خانه کارگر اسلامشهر افزایش سن بازنشستگی و همچنین افزایش ٢ درصدی میزان پرداختی حق بیمه کارگران در لایحه اصلاحیه قانون تامین اجتماعی نه تنها حقوق انسانی کارگران امروز را ضایع می‌کند، بلکه به تضییع حق کارگران آینده می‌انجامد. در لایحه اصلاح قانون تامین اجتماعی بند‌هایی همچون افزایش سن بازنشستگی و همچنین افزایش ٢ درصدی میزان پرداختی حق بیمه کارگران و… مطرح شده است که به هیچ وجه منافع و نظر بیمه شدگان امروز و آینده در آن لحاظ نشده است.

پورطالبیان افزود: توجه نکردن به منافع کارگران و نظراتشان در لایحه اصلاح قانون تامین اجتماعی نگران کننده است چرا که نشان‌دهنده تفکری است که به کارگران نه در جایگاه شهروند درجه یک، که به عنوان حاشیه نشینانی می‌نگرد که فقط به کار بیگاری و پر کردن صندوق تامین اجتماعی می‌آیند.

قرار داد موقت

٢٧آبان ٥٥٠ نفر از کارگران با کارخانهٔ پتروشیمی تبریز قرارداد مستقیم می‌بندند و بیش از ١١٠٠ کارگر همچنان پیمانکاری باقی خواهند ماند.

رئیس انجمن صنفی کارگری پتروشیمی تبریز از «عدم تمکین وزارت نفت» از مصوبهٔ هیئت دولت مبنی بر «تغییر قرارداد کارگران پیمانکاری» انتقاد کرد. ناصر چمنی در این باره به ایلنا گفت: در جلسه‌ای که روز گذشته – شنبه ٢٧ آبان – با حضور نماینده npc (نماینده شركت ملی صنایع پتروشیمی) و اعضای هیئت مدیرهٔ پتروشیمی تبریز برگزار شد، به اعضای هیئت مدیرهٔ انجمن صنفی اعلام شد که تنها با نفراتی که مدرک دیپلم و سابقهٔ کاری بیش از ١٠ سال دارند، قرارداد مستقیم منعقد می‌شود و حقوق و بیمهٔ آن‌ها را پتروشیمی پرداخت می‌کند. وی ادامه داد: در صورت چنین اقدامی، تنها حدود ٥٥٠ نفر از کارگران با کارخانهٔ پتروشیمی تبریز قرارداد مستقیم می‌بندند و بیش از ١١٠٠ کارگر همچنان پیمانکاری باقی خواهند ماند. این در حالی است که مصوبهٔ هیئت دولت، همهٔ کارگران را شامل می‌شود و شرط تحصیلی وجود ندارد این مصوبه تنها تخصص آن‌ها را ملاک قرارداده است. تخصص همگی کارگران پتروشیمی تبریز از طریق طرح طبقه بندی مشاغل از سوی وزارت کار مشخص شده است. رئیس انجمن صنفی کارگری پتروشیمی تبریز در پایان اظهار داشت: در مصوبهٔ هیئت دولت آمده که از تاریخ ابلاغ آن، استخدام نیروی انسانی به واسطهٔ شرکت‌های پیمانکاری ممنوع است. البته در این مصوبه ذکر شده که شرکت‌های دولتی تنها در صورتی می‌توانند از طریق پیمانکار، نیروی انسانی خود را جذب کنند که مجوز معاون توسعه و مدیریت سرمایه انسانی رئیس جمهور را داشته باشند. شرکت پتروشیمی تبریز تا به امروز چنین مجوزی را به ما نشان نداده است.

 

کارگرقراردادی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه بوشهر:

با سلام و خسته نباشید ما نیروهای تازه قراردادی شده در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه بوشهر از لحاظ حقوقی پایین ترین سطح حقوق را دریافت می کنیم ماهی ٥٠٠ هزار تومان.  این در حالی است که در زمان پیمانکاری حدود ٨٠٠ هزار تومان دریافت می کردیم. نواحی که در این منطقه وجود دارد ( عسلویه و خارک) اصلآً حق بدی آب و هوا و ضریب منطقه را دریافت نمی کنند و وقتی به مسئولان شکایت می کنیم می گویند حقوقتان همین است نه کم و نه زیاد.  این در حالی است که در قرارداد ما با شرکت قید شده که حقوق و مزایای ما نسبت به دوران پیمانکاری هیچگونه تغییری پیدا نکند حال جای این سوال باقی است چرا حقوق نیروهای قراردادی منطقه بوشهر و نواحی کمتر شده و هیچ مسئولی هم پاسخگو نیست ؟!؟!؟! در ضمن طبق نامه ای که از طرف جناب دکتر سلحشور به تمام مناطق داده شده و دراین نامه از مدیران خواستن که تمام حقوق نیروها باید داده شود ولی با گذشت هشت ماه از سال هنوز که هنوزه با ماهی ٥٠٠ تومن داریم زندگی می کنیم البته با این شرایط اقتصادی اگه بشه اسمشو گذاشت زندگی ..با کمال تشکر

منبع:پانا نیوز-٢٧آبان

خط فقر

فقر و شوك ناشی از ناتوانی تامین معاش در حاكمیت سیاه جمهوری اسلامی با تلفات انسانی هزاران نفردرهفت ماه، مرگ ٢٨هزارو٥٦٣ نفر فقط در تهران

بر اساس آمار اعلام شده از سوی بهشت زهرای تهران، در هفت ماه نخست سال جاری ٢٨ هزار و ٥٦٣ نفر در پایتخت فوت کرده اند و از این میان تنها ١٥ نفر به مرگ طبیعی مُرده اند.  همین گزارش بیماری های قلبی و سرطان را به ترتیب عوامل اول و دوم مرگ میر در پایتخت اعلام کرده و سپس افزوده است فشارها و مشکلات اقتصادی، اضطراب، ترافیک و آلودگی های صوتی و هوا مهمترین منشاء مرگ و میر در تهران هستند.  بر اساس آخرین تحقیقات، میانگین سن فوت در بین شهروندان تهرانی در هفت ماه نخست سال جاری به ٥٤ سال کاهش یافته، در حالی که میانگین سن فوت پیش از این در کلانشهر تهران بین ٥ تا ١٠ سال بیش از رقم کنونی بوده است. در این گزارش یکی از عوامل مرگ و میر شهروندان تهرانی “شوک زندگی” اعلام شده که در هفت ماه نخست سال جاری جان ١٤٦ نفر را گرفته است. بر پایۀ آمار فوت در تهران، مرگ و میر مردان سی درصد بیش از مرگ و میر زنان است و در هفت ماه نخست سال جاری مرگ حدود هزار و سیصد کودک نیز به ثبت رسیده و در این میان ٦٢٣ کودک در رحم مادران شان فوت کرده اند.

***

 ٩٠درصد اهدا کنندگان کلیه افراد بی بضاعت هستند

رئیس انجمن بیماران کلیوی استان البرز می گوید: اغلب بیماران تحت پوشش این انجمن از اقشار کم درآمد جامعه هستند که به دلیل توانایی نداشتن در تامین هزینه‌های پیوند کلیه با مشکل مواجه هستند محمد حسین نجاتی: رئیس انجمن بیماران کلیوی استان البرز می گوید’٩٠ درصد اهدا کنندگان کلیه در استان البرز جوان و بی بضاعت هستند.’آماری که جوان بودن آن با آمار کشوری اهدای عضو مطابقت دارد اما بی بضاعت بودن اهدا کنندگان کلیه در استان البرز کمتر نمونه در سایر شهر های کشور دارد.

مجید کرمی می گوید: اغلب بیماران تحت پوشش این انجمن از اقشار کم درآمد جامعه هستند که به دلیل توانایی نداشتن در تامین هزینه‌های پیوند کلیه با مشکل مواجه هستند. او می افزاید: بیماری که دچار مرگ مغزی شده حداکثر١٠٧ روز با کمک دستگاه تنفس می‌کند و غیرقابل برگشت به زندگی است. در استفاده از عضو فرد مرگ مغزی شده باید در کوتاه ترین زمان ممکن با حفظ عملکرد اعضاء عمل برداشتن عضو انجام شود. نیمی از اهدا کنندگان کلیه ٢٦ ساله هستند بر اساس آخرین نتایج بررسی های موجود در رابطه با بیماران کلیوی در کشور، بیشترین اهدا کنندگان کلیه در کشور افراد ٢٥ تا ٢٦ ساله هستند و ٧٠ درصد مشکلات مربوط به بیماریهای کلیوی در کشور در سنین ٢٠ تا ٤٤ ساله مشاهده می شود. ایران با ٢٥ هزار پیوند در اهدای کلیه از پیوند زنده در جایگاه برتر جهانی ایستاده است این در حالی است که ٧٥ درصد از بودجه بهداشت و درمان دنیا صرف درمان بیماریهایی می شود که مرتبط با کلیه است. همچنین تحقیقات علمی نشان می دهد سالانه حدود یک میلیون سال از عمر سالم ایرانیها به دلیل ابتلا به انواع بیماریهای کلیوی کم می شود. افزایش ٤٠ برابری پیوند کلیه از مرگ مغزی همچنین سایر نتایج مربوط به پیوند کلیه از مرگ مغزی نشان می دهد، پیوند از فرد مرگ مغزی امروز در کشور ٤٠ برابر رشد کرده است.

***

پس از اجرای فاز اول طرح هدفمندی یارانه ها ،قیمت کالاهای تولید داخل٩٠ درصد گران شد

منبع:اقتصادایرانی؛ نتیجه یک نظرسنجی نشان می دهد ٨٨ درصد واحدهای تولیدی مخالف اجرای فاز دوم طرح هدفمندی یارانه ها بوده اند بررسی های صورت گرفته روی واحدهای صنعتی نشان می دهد، پس از اجرای فاز اول طرح هدفمندی یارانه ها قیمت محصولات آنها نزدیک به ٩٠ درصد افزایش داشته است. واحدهای صنعتی در یک نظرسنجی میدانی اعلام کرده اند حتی پس از افزایش ٩٠ درصدی قیمت برخی محصولاتشان بازهم زیان های مالی انباشته شده در بخش تولیدشان را نتوانسته اند، جبران کنند. براین اساس با افزایش ٩٠ درصدی قیمت ها همچنان بهای فروش از میزان هزینه تولید بیشتر بوده است . ٧٠ درصد واحدهای صنعتی هم اعلام کرده اند به دلیل ایجاد اخلال در بازار و برای جذب مشتری وادار شده اند قیمت های خود را کاهش دهند ولی پس از کاهش قیمت نیز در جذب مشتری بیشتر موفق نبوده اند.

كارگران مهاجر

 

مصوبه دولت برای اخراج یک میلیون و ٦٠٠ هزار مهاجرمقیم ایران

به گزارش٢٣آبان خراسان، بر اساس مصوبه جدید هیئت دولت که به پیشنهاد وزارت کشور و تایید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور صورت گرفته، این وزارتخانه موظف است بنا به تکالیف برنامه پنجم توسعه، برنامه ریزی لازم را برای اخراج ١ میلیون و ٦٠٠ هزار نفر از اتباع بیگانه تا سال ١٣٩٤، بازگشت داوطلبانه ٢٠٠ هزار نفر و پایان وضعیت پناهندگی ٧٠٠ هزار افغانی را محقق کند.

 

گزارش

کارگران اخراجی كارخانه اشکان چینی قزوین طی تماس با ایلنا در خصوص به تعویق افتادن حقوقشان اعتراض کردند.

یکی از کارگران این كارخانه به خبرنگار ایلنا گفت: این شرکت از بدو تأسیس هر چند وقت یک بار حدود ١٥٠ نفر را استخدام می‌کند و پس از چند ماه کار بدون پرداخت حقوق آن‌ها را اخراج می‌کند. یکی دیگر از کارگران اخراجی معترض اعلام کرد چند بار طلبش را به صورت چک چند ماهه از مدیر کارخانه دریافت کرده اما چک‌ها هیچوقت وصول نشده‌اند. اعتراض‌های متوالی کارگران اخراجی تا کنون به جایی نرسیده.  این واحد تولیدی در آغاز کار ٣٠ میلیون یورو وام از دولت دریافت کرده است و قرار بود برای ١٠٠٠ نفر اشتغال زایی ایجاد کند که این موضوع هیچ‌گاه محقق نشد. واحد تولیدی اشکان چینی نیرو‌هایش را بیشتر از بین خانم‌ها انتخاب می‌کند و بدون پرداخت حقوق آن‌ها را پس از چهار یا پنج ماه اخراج می‌کند.

اخبار بین المللی

اسپانیا – اعلام شرکت هواپیمایی ایبریا به اخراج ٤٥٠٠ کارمند

به گزارش رویترز شرکت هواپیمایی ایبریا روز ٩ نوامبر (١٩ آبان) اعلام کرد در نظر دارد ٤٥٠٠ تن‌ از کلّ نیروی کار خود را اخراج بکند. این شرکت بیش از ١٨ هزار کارگر دارد و این تعداد حدود ٢٥ درصد از کلّ کارکنان این شرکت را در بر می‌گیرد. این شرکت می‌گوید که رقابت شدید و استفاده بیش از پیش مشتریان از قطار‌های سریع السیر باعث افت سود سالیانه آن شده است و امیدوار است که حذف ان تعداد از کارکنانش باعث کاهش ٦٠٠ میلیون یورو در ٣ سال آینده بشود. اتحادیه‌های کارگری نیز با اعلام این خبر گفته اند که دست به اعتصاب خواهند زد.

 

ایتالیا – تظاهرات هزاران نفر بر علیه سیاست ریاضتی دولت

معترضان که عمدتا دانشجو بودند، روز شنبه ١١ نوامبر(٢١آبان) با برپایی تظاهرات در سراسر ایتالیا، مخالفت خود را با تدابیر ریاضت‌طلبانه دولت در بخش آموزشی ابراز کردند. تظاهرات کنندگان همچنین علیه طرح‌های دولت برای خصوصی‌سازی مدارس دولتی اعتراض کردند. معترضان پارچه نوشته‌هایی حمل می‌کردند که بر روی آن‌ها نوشته شده بود: ” مدرسه عمومی شرکت نیست ” و ” ثروتمندان باید برای بحران بها بپردازند “. صدها آموزگار و معلم نیز در اعتراض علیه کاهش هزینه‌ها، به تظاهرات کنندگان پیوستند. یکی از معلمان دبیرستان درباره تاثیر کاهش هزینه‌های آموزشی در آینده کشور هشدار داد و گفت: ” کاهش هزینه در بخش آموزشی سبب می‌شود نرخ بی‌کاری بیش از پیش افزایش ‌یابد. ” طرح‌های دولت مونتی مبنی بر تدابیر شدید ریاضتی، کاهش هزینه‌های دولت و تغییر در حقوق بازنشستگی با ابراز نارضایتی و مخالفت شدید مردم ایتالیا مواجه شده است.

فرانسه – اعتصاب نامحدود پزشکان به شرایط کار و افت کیفیت خدمات

به گزارش یورو یوز گروهی از پزشکان و جراحان از روز دوشنبه ١٢ نوامبر (٢٣ آبان) دست به اعتصاب نامحدود زدند.  این پزشکان به دستمزدپایین، ساعات کار طولانی و شرایط سخت کاری انترن ها و پزشکان تازه کار اعتراض دارند. این اعتصاب هفتاد درصد فعالیت اتاق های عمل در کلینیک های خصوصی را تحت الشعاع قرار داده و ارائه خدمات در بیمارستانهای دولتی را نیز با اختلال همراه کرده است.  یک انترن در این باره می گوید: “اگر بیمه تامین اجتماعی میزان بازپرداخت هزینه های پزشکی را افزایش ندهد یا برای حق ویزیت سقف تعیین کنند در آنصورت کیفیت خدمات جراحی یا پزشکی ارائه شده به بیماران هم پسرفت خواهد کرد. ” اتین پو از اتحادیه پزشکان می گوید: “شرایط کار انترن ها واقعا اسفبار است. چیزی بین ٧٠ تا ١٠٠ ساعت کار در هفته با حقوق پایین. تازه فاصله استراحت بین دو شیفت هم حداقل در مورد بیست درصد انترن ها رعایت نمی شود. “

 

یونان – تظاهرات کارمندان دولت علیه ریاضت کشی‌اقتصادی

به گزارش یورو نیوز در آتن پایتخت یونان، روز سه شنبه حدود دوهزار نفر از کارمندان دولت در اعتراض به بودجه ریاضتی و اولین پی آمد آن یعنی اخراج کارکنان استخدام کشوری دست به تظاهرات زدند. اجرای بودجه ریاضتی یونان که از شروط وام دهندگان برای پرداخت بخش دیگری از بسته کمک مالی است، یکشنبه شب به تصویب پارلمان رسید.  یکی‌از معترضین که یک کارمند پیمانی است می‌گوید: “من دو بچه دوقلو دارم و وضع زندگیم غم انگیز است. سخن من با کارمندان دولت و با هر کس دیگر اینست که باید به خیابان ها بیاییم و فریاد بزنیم که این برنامه ریاضتی عملی نخواهد بود. ” دستمزد کارمندان دولت از سال ٢٠١٠ تا چهل درصد کاهش یافت و با تصویب بودجه جدید بازهم کاهش خواهد یافت. در این بودجه حذف هشت هزار فرصت شغلی در سال ٢٠١٣ پیش بینی شده است.

اردن – تظاهرات هزاران نفر در اعتراض به افزایش قیمت گاز

 به گزارش AFP  بدنبال تصمیم دولت برای افزایش قیمت گاز برای مصرف خانگی، روز شه شنبه ١٣ نوامبر (٢٣ آبان) هزاران نفر در عمان پایتخت و چند شهر دیگر به خیابان‌ها آمدند و اعتراض خود را به این تصمیم اعلام کردند. معترضین با در دست داشتن پلاکارد‌هایی‌مثل “نصور (نخست وزیر اردن) برو گمشو”، “انقلاب گرسنگان” و “آیا این اقدام منافع ما را تامین می‌کند” (اشاره به صحبت نخست وزیر در رابطه با اینکه، این اقدام در جهت منافع ملی‌است.) در خیابان‌های شهر دست به راهپیمایی زدند. دولت اعلام کرده است که این اقدام در جهت کاهش کسری بودجه صورت می‌گیرد و با توجه به سطح بدهی‌های دولت باید ٢ سال پیش تر اتفاق میافتاد. صاحبنظران معتقد هستند که این اقدام دولت میتواند آتش اعتراضاتی که از ماه‌ها قبل در این کشور جریان دارد را شعله ورتر بکند.

اروپا – کمک برای مردم، نه برای سرمایه دارن

 روز چهار شنبه ١٤ نوامبر (٢٤ آبان) روز اعتراض سراسری در اروپا به بیکاری و فقر و فلاکت، روز اعتراض مردم به دولت‌های اروپایی به سیاست سفت کردن کمربند‌ها برای کارگران و مردم کم در آمد و دست و دلً بازی برای بانک‌ها و موسسات مالی، روز اعتراض به کاهش دستمزد‌ها و بیمه‌ بیکاری و حقوق بازنشستگی و از کار افتادگی، روز اعتراض به کاهش هزینه‌های خدمات بهداشتی و آموزشی و روز اعتراض به بستن آموزش گاههای معلولین و کودکان ناتوان ذهنی‌ بود. به دعوت اتحادیه‌های کارگری در ٢٣ کشور اروپایی مردم متحدانه به خیابان‌ها آمدند و اعلام کردند که تحمیل فقر و فلاکت هم حدی دارد و حاضر نیستند به این شرایط که در خدمت پر کردن جیب سرمایه دارن است، تن‌ بدهند. از یونان و اسپانیا و پرتغال و فرانسه تا بلژیک و آلمان و ایتالیا و لهستان، یکصدا لبّ کلام مردم این بود: “کمک برای مردم، نه برای سرمایه دارن” در بسیاری از این کشور‌ها نیروهای پلیس با وحشیگری تمام با معترضین مواجه شدند و با استفاده از باتون و گاز اشک آور و ماشین‌های آب پاش به شغل “شرافتمندنه” سرکوب معترضین پرداختند. تعداد زیادی مجروح و تعدادی بیشتر بازداشت شدند.  این حرکت متحدانه و با شکوه در ٢٣ کشور بطور همزمان و از قبل برنامه ریزی شده نشان از سطح آگاهی‌ بیشتر و مصمم بودن کارگران و مردم بیکار و کم در آمد برای مقابله با دست اندازی حکومت‌ها به زندگی‌ ناچیز آنها دارد. این حرکت بسیار امیدوار کننده است و بنظر میاید که کارگران سر کوتاه آمدن ندارند و مصمم هستند تا از زندگی‌ خود دفاع کنند و دولت‌های سرمایه داری را به عقب برانند.

 

بحرین – صدها کارگر دست به اعتصاب زدند

 به گزارش Gulf daily news روز ١٣ نومبر (٢٣ آبان) صدها کارگر شرکت سید خادم الدروزی در شهرک سناد در اعتراض به مرگ یکی‌ از همکارانشان و در اعتراض به وضعیت کار و کمپ‌های اقامتشان دست از کار کشیدند. چهار روز قبل از اعتصاب، یکی‌ از کارگران به علت بیماری به پزشک شرکت مراجعه می‌کند و پزشک با ابراز اینکه مشکلی‌ نیست فقط چند تا مسکن به او میدهد. این کارگر چند ساعت بعد بر اثر شدت درد در محل کمپ اقامتش جان می‌بازد. کارگران می‌گویند که کارفرمایان به شرایط زندگی‌ کارگران هیچ اهمیت نمیدهند. هر ١٠ نفر در یک اتاق زندگی‌ میکنند که فقط ٦ نفر از تختخواب استفاده میکنند و ٤ نفر دیگر روی زمین می‌خوابند. آنها خواهان جوابگو بودن مدیریت به شرایط زندگی‌‌شان هستند.

 

امارات متحده عربی‌ – محدود کردن بیشتر آزادی شهروندان

 امارات متحده عربی با وضع قانونی درباره اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، بسیاری از فعالیت‌های منتقدان در این کشور را محدود کرد. در این قانون برای متخلفان زندان در نظر گرفته شده است. برپایه این قانون کسانی که از راه شبکه اینترنت، حاکمان کشور یا نهادهای دولتی را به سخره بگیرند، به زندان محکوم می‌شوند. همچنین، هر کس که از شبکه‌های اجتماعی برای “برنامه‌ریزی یا دعوت به تظاهرات یا راهپیمایی بدون مجوز از سوی نهادهای مسئول” استفاده کند، زندانی می‌شود. خبرگزاری دولتی امارات اعلام کرد که برپایه بخشنامه شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان حاکم این کشور “هرکس از راه شبکه ارتباطات جمعی یا هرکدام از تکنولوژی‌های اطلاعاتی برای به سخره گرفتن یا آسیب رساندن به اعتبار یا شان یا جایگاه کشور یا هر کدام از نهادهای آن استفاده کند، به زندان محکوم می‌شود. ” خطوط قرمز شامل رئیس، نایب رئیس، هفت حاکم امارت‌های مختلف، ولی عهدهای آنها، معاونانشان، پرچم ملی، امنیت ملی، شعار و نمادهای امارات متحده عربی می‌شود. گرچه تاکنون کشور امارات مانند شماری از کشورهای عربی دچار ناآرامی نشده، اما از آغاز سا ل جاری میلادی تاکنون بیش از ٦٠ نفر از مخالفین حکومت دستگیر شده‌اند. شبکه‌های اجتماعی در فضای اینترنت، بحث‌ها و جدل‌های عمومی در کشور امارات را رونق داده است. امارات یکی از صادرکنندگان نفت و یکی از مراکز تجاری به شمار می‌آید که در آن نظارت شدیدی بر رسانه‌ها وجود دارد و آزادی بیان نیز محدود است.