اخبار کارگری – اخبار کارگری ایران و بین المللی ١٨آذر ـ ٢٥ آذر ماه ١٣٩٢ نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

١٨آذر ـ ٢٥ آذر ماه ١٣٩٢

نسان نودینیان

داوود رفاهی

در سوگ مرک ١٩ کارگر در عراق و ٢١کارگر در چین

کشته  وزخمی شدن ٢٥ کارگر و مهندس در حمله مسلحانه در عراق! بر اثر این تهاجم جنایتکارانه، متاسفانه ١٩ کارگر جان خود را از دست دادند و ٧ کارگر دیگر نیز مجروح شدند. در میان کارگران مقتول ١٦  نفر از آنان کارگر ایرانی بودند که در بخش تعمیر لوله نفت و در استخدام شرکت گاز ایران و ٣ نفر دیگر اهل عراق می باشند. به نقل از  خبرگزاری فرانسه، دو نفر از فرماندهان پلیس عراق در این باره گفتند: افراد مسلح ناشناس به استفاده از سه دستگاه خودرو، به کارگران و مهندسان ایرانی و عراقی در منطقه الندی نزدیک به منطقه بلدروز واقع در ٧٥ کیلومتری شمال شرق بغداد حمله کردند. و به گفته مسئول پلیس منطقه خانقین در مصاحبه با سایت “خندان” کارگران با سلاح “بی کی سی” مورد هجوم و قتل عام قرار گرفته و اجساد آنان به پزشک قانونی منتقل شده اند. خبرگزاری های ایران از جمله “ایلنا” تلفات کارگران ایرانی در این تهاجم را ١٦ نفر و تعداد و مجروحان را ٨ نفر اعلام نموده اند. روز جمعه(٢٢آذر) ٣٧ نفر در مناطق مختلف عراق در حملات افراد مسلح ناشناس مورد هدف قرار گرفته و کشته شدند. انفجار در معدن زغال سنگ «بایانجو» در منطقه «هوتوبی» در ایالت «سین‌كیانگ» جان ٢١ كارگر چینی را گرفت. در همین حال، ١٣ معدنچی نیز از این انفجار جان سالم به در بردند. سالیانه هزاران معدنچی چینی به علت حوادثی که در معادن این کشور رخ می‌دهد، جان خود را از دست می‌دهند.

اعتراضات

اولتیماتوم ١٥٠٠ کارگر پلی اکریل اصفهان

اگر تا ٣٠ آذر پاسخ نگیریم دوباره تجمع خواهیم کرد.

بدنبال اعتراضات متحدانه ١٥٠٠ کارگر پلی اکریل در آبانماه در برابر اخراج ها و برای خواست افزایش دستمزدها، بار دیگر زمزمه اعتراض درمیان این کارگران بالاست.

کارگران پلی اکریل پیش‌تر طی دور اول اعتراضات خود در روزهای ٨، ١١، ١٢ و ١٤ آبان‌ماه با برگزاری تجمعاتی خواستار رسیدگی مسئولان استانی به خواستهایشان شدند. سپس با تعطیلی ده روزه اعتراضات طبق مذاکرات قبلی، در فاصله روزهای ١٥ تا ٢٥ آبان دوباره به سرکارشان بازگشتند. اما پس از پایان مهلت ده روزه رسیدگی به خواستهایشان دوباره در روزهای ٢٦، ٢٧، ٢٨ و ٢٩ آبان و ٢ تا ٦ آذر ماه در محوطه کارخانه تجمع کردند. در جریان این اعتراضات ٤ نفر از کارگران بازداشت شدند. اما این بازداشت ها با اعتراض کارگران روبرو شد و اعتراض کارگران ادامه یافت. تا اینکه پس از آزادی آنان از بازداشت، کارگراناین کارخانه با وعده رسیدگی به مطالباتشان از سوی فرمانداری و سایر مراجع مربوطه، در شامگاه ٦ آذر موقتا به تجمعات اعتراضی خود پایان دادند. اکنون پس از گذشت دو هفته نه تنها خواستهای کارگران جوابی نگرفته است، بلکه تلاشهایی از سوی مدیریت در جهت کوچک سازی کارخانه که موضوع اعتراض کارگران بود، در جریان است. کارگران اعلام کرده اند که در صورتیکه پاسخی به آنان داده نشود از روز شنبه ٣٠ آذر تجمعات اعتراضی خود را دوباره از سرخواهند گرفت. کارگران پلی اکریل قبلا خواستهای خود را در ده مورد اعلام کرده بودند که خواست اصلی آن متوقف شدن طرح کوچک سازی کارخانه است. همچنین استعفای برخی اعضای هیات مدیره کنونی کارخانه پلی اکریل اصفهان و همچنین حفظ و بررسی اسناد مربوط به عملکرد آن‌ها ، خواست افزایش ٢٠ درصد به سطح دستمزدها، بازگشت به کار کارگران اخراجی، از دیگر خواستهای ده گانه این کارگران است.

یک نکته قابل مشاهده در اعتراضات کارگران پلی اکریل تلاش شوراهای اسلامی در برپا کردن بساط خود در این کارخانه و دستمایه قراردادن اعتراضات کارگران برای به کرسی نشاندن این امر است. در این راستا دارودسته های شوراهای اسلامی تلاش دارند که به قول خود با سکوت و آرامش و با ایجاد فضای منطقی و آرام فرصت مناسبی را جهت پیگیری و تحقق خواسته‌‌های شان از سوی مسئولان فراهم کنند“. اما کارگران خواستار افزایش فوری دستمزدها و متوقف شدن طرح کوچک سازی کارخانه، یعنی طرح بیکارسازی ها در این کارخانه هستند.

١٥٠٠ کارگر پلی‌اکریل اصفهان سال‌هاست در قالب شش شرکت زیرمجموعه تحت مسئولیت شرکت مادر (هلدینگ) کار می‌کنند. اکنون بر اساس سیاست کوچک سازی این کارخانه، مجموعه شرکتهای پلی اکریل ایران در حال واگذاری است. به این معنی که قرار است آزمایشگاه به شرکت نیک آزمون، نیروگاه به انرژی گستران، پلی استر به پلی استر هشت بهشت، اکلیت ٢ به الیاف زاینده رود، اسکه سازی به شرکت خدمات بندری و بخش خدمات نیز به شرکت پهن گستر انتقال یابد. . در این میان کارگران امنیت شغلی شان را در معرض خطر می‌بینند و به ان معترضند. به گفته کارگران با واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه، مدت قرارداد کارگران کوتاه تر میشود. زیر فشار اعتراض کارگران فرماندار اعلام داشته بود که این طرح باید اجرا شود. با این قول که مدت زمان قرارداد ها کاهش نیابد. اما کارگران زیر بار این وعده ها نرفته و در مقابل آن ایستاده اند

تجمعات اعتراضی کارگران نی بر نیشکر هفت تپه و کشت و صنعت کارون شوشتر  با خواست افزایش دستمزد

صبح روز ١٧ آذر ٦٥٠ نفر از کارگر فصلی «نی بٔر» مجتمع کشت و صنعت هفت تپه (که به کار تخصصی بریدن ساقه نی‌شکر اشتغال دارند) با خواست افزایش فوری دستمزدهایشان و در واکنش به محقق نشدن وعده‌های کارفرما دست از کار کشیده و با نشستن در مزارع منتظر پاسخگویی مقامات مسئول هستند. بنا بر خبر ها بدنبال اعتراضات قبلی این کارگران قرار شده بود که با آغاز فصل جدید کاری، حقوق کارگران نی بر اساس تورم افزایش یابد اما نه تنها افزایش نیافته بلکه کاهش نیز پیدا کرده است. در همین رابطه کارگران نی بر نیشکر هفت تپه در سال گذشته نیز  به همراه همکاران‌ خود در مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر برای اعتراض به تهران رفتند و تجمعاتی اعتراضی برپا کردند. کارفرمایان این دو مجموعه علاوه بر افزایش دستمزد، به این کارگران وعده پرداخت سنوات، اجرای قانون طرح طبقه بندی مشاغل و رفع فاصله بیمه‌ای کارگران نی بر برای استفاده از بازنشستگی زود هنگام را  داده بودند.

به گفته این کارگران با توجه به آغار فصل جدید کاری از اول آبانمان و متحقق نشده هیچکدام از وعده های داده شده، آنها دوباره دست به اعتراض زده و  اگر کارفرما به مطالبات آنان پاسخ  ندهد همچنان به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

گفتنی است که یک مشکل عمده کارگران نی بر در زمینه پرداخت مبلغ فاصله‌ی بیمه‌ای کارگران در تامین اجتماعی است. که افزایش آن در حرکت اعتراضی قبلی آنان در نشست بین نمایندگان کارفرمایان و کارگران با تامین اجتماعی مورد توافق قرار گرفته بود. براساس این توافق کارفرمایان دو مجموعه کشت وصنعت کارون شوشتر و هفت تپه موظف شده بودند مبلغ ٧٠ میلیارد تومان به حساب تامین اجتماعی بابت فاصله بیمه‌ای کارگران نی بر واریز کنند . اما  تامین اجتماعی از دریافت این رقم خودداری می‌کند و مدعی است محاسبات انجام شده در این زمینه اشتباه بوده و باید کارفرمایان این دو مجموعه رقمی بیش از ٩٠ میلیارد تومان به حساب تامین اجتماعی واریز کنند. در این میان این کارگرانند که پاسکاری میشوند و بخاطر آن بخشی از این کارگران که پس از سالها کار در شرایط سخت و طاقت فرسا در سن بازنشستگی هستند، از حق و حقوق خود محرومند از جمله هم اکنون عده زیادی از کارگران نی بر کشت و صنعت به سن بازنشستگی رسیده‌اند اما به دلیل تعویق در پرداخت حق بیمه توسط کارفرما امکان بازنشسته شدن و استفاده از مزایای بازنشستگی تامین اجتماعی را ندارند، سازمان تامین اجتماعی کار نیز این کارگران را جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی‌کند.

صبح روز ١١ آذر نیر دو هزار کارگر نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر نیز در رابطه با همین خواستها و با خواست افزایش فوری دستمزدهایشان در مقابل ساختمان شرکت کشت و صنعت دست به تجمع زدند. این کارگران قبل از آن در ٩ آبان نیز تجمعی اعتراضی داشتند. و در شش سال گذشته بارها در تهران و در خوزستان دست به اعتراض زده و  خواستهای خود را پیگیر شده اند.  

تجمع اعتراضی کارگران ذوب آهن اسد اباد همدان
روز ٢٤ آذر ٢٤٠ نفر از کارگران کارخانه ذوب اهن اسدآباد همدان در اعتراض بهتعطیلی کارخانه و بیکار شدنشان از کار دست به تجمع اعتراضی زدند و خواستار بازگشایی مجدد کارخانه و بازگشت به کارشان شدند. این کارخانه برای دومین بار است که به حال تعطیل در آمده است.

تجمع کارگران آبهای عمیق (صدرا) مقابل ساختمان اداری شرکت

٢١٢ آذر: کارگران شرکت آبهای عمیق از زیر مجموعه‌های شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری در مقابل ساختمان اداری شرکت، دراعتراض به عدم پرداخت ٣ماه حقوقشان،اجتماع کردند. بدنبال این تجمعات اعتراضی، کارفرمای شرکت آب‌های عمیق حقوق شهریور ماه را به کارگران پرداخت کرد. ٤٥٠ کارگر قراردادی شرکت آبهای عمیق از زیر مجموعه‌های شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) که در ساخت پروژه‌های دریایی فعالیت دارند، حقوق دو ماه گذشته‌شان را دریافت نکرده‌اند. همچنین ١٥٠کارگر متخحصص و باتجربه شرکت آب‌های عمیق در دو مرحله طی ماه‌های مرداد و شهریور سال جاری اخراج شده اند.


تجمع کارکنان شاغل و بازنشسته پالایشگاه آبادان مقابل وزارت نفت

١٩آذر: ٣٠ تن از کارکنان شاغل و بازنشسته پالایشگاه آبادان در اعتراض به عدم فروش و یا واگذاری منازل سازمانی پالایشگاه آبادان، در مقابل ساختمان وزارت نفت واقع در خیابان طالقانی تهران تجمع کردند.

اعتصاب در بوشهر

١٨آذر: کارگران کشتی سازی دی او تی وابسته به شرکت صدرا در بوشهر، دست به اعتصاب زدند و از رفتن سرکار خودداری کردند، کشتیهای این شرکتمتعلق به سپاه پاسداران به دلیل اعتصاب کارگران نتوانستند حرکتکنند.

اعتراض در اصفهان

کارگران شرکت سازنده تجهیزات گاز و شوفاژ اخگر در اصفهان روز سه شنبه ١٩ آذر در اعتراض به پرداخت نشدن ١١ ماه حقوق عقب افتاده تجمع کردند , گردانندگان کارخانه در وحشت از گسترش این حرکت اعتراضی سه ماه حقوق کارگران معترض را پرداخت کردند.

تجمع اعتراضی در ساوه

کارگران شرکت پاک وش ( این شرکت تولید کننده موادبهداشتی و شوینده است ) در شهرک صنعتی ساوه روز سه شنبه ١٩ آذر تجمع کردند و اعتراض خود را به نبودحداقلهای کاری و خدماتی ابراز کردند

اعتراض در شهرک صنعتی مبارکه اصفهان

کارگران شرکت نساجی به بافان واقع در شهرک صنعتی مبارکه اصفهان به اخراجخود بعد از ١٥ سال اشتغال در این شرکت اعتراض کردند.

شرکتآبرسانی اصفهان

کارگران شرکتآبرسانی اصفهان تولید کننده لوله و اتصالات آب رسانی واقع در جاده مبارکهاصفهان روز ٥شنبه ٢١ آذر در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات خود در مقابلساختمان اداری این شرکت تجمع کردند.

اتوبوسرانیتهران و حومه

جمعی از رانندگان سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانیتهران و حومه روز دوشنبه هجده آذر با تجمع در محوطه وزارت کار رژیم در
تهران به صدور حکم اخراج برخی از رانندگان و کارگران این شرکت اعتراضکردند و خواهان بازگشت آنها به سرکار شدند.

پالایشگاهآبادان

بازنشستگان پالایشگاهآبادان درمقابل وزارت نفت تجمع اعتراضی برگزار کردند و خواهان مطالباتعقب افتاده خود شدند

ورزشکاران اعتصاب کردند

آرزو حکیمی قایقران المپیکی تیم ملی بانوان ایران در گفت‌وگو با فارسبتاریخ ٢٢آذر، درباره ترک اردو توسط ورزشکاران آب‌های آرام گفت: وضعیت غذا در فدراسیون اصلا رضایت‌بخش نیست. حدود دو ماه قبل از مسابقات آسیایی تا حالا ما هیچ حقوقی نگرفته‌ایم. از طرفی به ما همیشه وعده امروز و فردا می‌دهند. ورزشکاران هم اعتصاب کردند و گفتند یا حقوق ما را بدهید یا اردو را ترک می‌کنیم. وی ادامه داد: مسئولان فدراسیون در پاسخ به اعتراضات ما گفتند پول نداریم.

تهران اعتراضات اخطاری فراخوان به تجمع

٢٣آذر: بازنشستگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به دلیل عدم دریافت طلب ١٦ میلیارد و ٤٠٠ میلیون تومانی خود پس از گذشت ١٠ سال، که قرار بود بالاخره در متمم بودجه ٩٢ شهرداری تهران محاسبه شود، این هفته در برابر شورا تجمع خواهند کرد. یک بازنشسته شرکت واحد ، با اشاره به مزایای فوق العاده شغل کارشناسان و متخصصان که در سال ٨٢ در کل کشور اجرایی شده بود و شرکت واحد از پرداخت آن سرباز زده بود گفت: اگر شورا شهر در برابر حقوق معوقه ما از شرکت واحد کوتاهی کند در این هفته برابر ساختمان شورای شهر دوباره تجمع خواهیم کرد. علی رغم نامه های شهرداری مبنی بر فرستادن پرونده به هیئت ممیزه، شرکت واحد از انجام آن سرباز زد. ١٠ سال پیش برای اعتراض به عملکرد شرکت واحد در پرداخت بدهی در مقابل شورا تجمع کردیم. تا کنون شورا هیچ اقدامی در این باره انجام نداده است و ما را سرمی دواند، همان طور که قرار بود بدهی ما در متمم بودجه ٩٢ لحاظ شود و این اتفاق نیفتاد، لذا اگر قرار به تجمع باشد این هفته در برابر شورا تجمع خواهیم کرد.

جو پلیسی در پتروشیمی فجر به قصد کنترل کارگران

یکی از نمایندگان کارگران پتروشیمی فجر از ایجاد جو پلیسی و اعمال فشار به قصد کنترل کارگران پیمانی واحد نگه داری و تعمیرات این شرکت پتروشیمی خبر داد.

به گزارش ایلنا،این نماینده کارگری که نخواست نامش فاش شود،گفت: مدیر کارگاه پتروشیمی فجر که از سوی شرکت پیمانکاری رامپکو تعیین می‌شود با ایجاد جو پلیسی در کارگاه، کارگران را بازخواست یا تنبیه می‌کند.

وی با انتقاد از اتخاذ سیاست‌هایی که به دو دستگی میان کارگران قرارداد مستقیم و پیمانی دامن می‌زند، افزود: سخت گیری مدیر کارگاه در حدی است که کارگران هنگام خروج از کارگاه در ساعت کاری، باید درباره اینکه جهت انجام چه کاری مرخصی می‌گیرند و به کجا خواهند رفت، پاسخگو باشند.

وی ادامه داد: قطع کارانه و حق اضافه کاری، جلوگیری از ارتقای سمت و در ‌‌نهایت تهدید به اخراج، ابزارهای مورد استفاده مدیر کارگاه برای فشار به کارگران است.

این نماینده کارگری مدعی شد که شرکت پیمانکاری رامپکو پاداش مصوب وزارت نفت را با یک الی دو ماه تاخیر به حساب کارگران واریز می‌کند چرا که ابتدا پاداش را در حساب بانکی می‌خواباند و سپس آن را به کارگران پرداخت می‌کند.

وی با بیان اینکه پاداش وزارت نفت هر شش ماه یکبار پرداخت می‌شود و برای کارگران پیمانی معادل ٥٠٠ هزار تومان است، تصریح کرد: با توجه به آنکه بیش از ١٧٠ کارگر پیمانی در واحد تعمیرات پتروشیمی فجر مشغول به کارند، مجموع این پاداش رقم قابل توجهی می‌شود که معمولا به صورت مستقیم از سوی وزارت نفت در اختیار واحد پتروشیمی و متعاقبا در اختیار پیمانکار قرار می‌گیرد.

به گفته این نماینده کارگری، در حالی که پاداش کارگران پیمانی معادل ٥٠٠ هزار تومان است، کارگران رسمی و قرارداد مستقیم تا سقف ٢ میلیون تومان پاداش دریافت می‌کنند.

وی در ادامه از فشار و تهدید به اخراج کارگرانی که به فعالیت می‌پردازند خبر داد، و گفت: یکی از نمایندگان کارگران که در خصوص وضعیت پتروشیمی فجر اطلاع رسانی می‌کند را تهدید به اخراج کرده‌اند و با قطع مزایایش، او را تحت فشار معیشتی قرار داده‌اند.

نماینده کارگران پیمانی پتروشیمی فجر در پایان از تاخیر ٤ ماهه پیمانکار برای ارائه وسایل کار و لباس ایمنی به کارگران انتقاد کرد.


نا امنی محیط کار

نان آورانی که هرگز به خانه برنگشتند

٢نفر چانباخت: مالک خودرو ٤٠٥ با در اختیار قراردادن  وسیله نقلیه  به  یک تبعه افغانی برای حمل  کارگران زن  و کارکردن در مزرعه باعث ایجاد حادثه دلخراش شده است. وقتی که راننده خودرو به ایست  نیروی انتظامی بی توجهی می کند  در اثر واژگونی و تیراندازی، دو نفر از سرنشینان زن در دم جان می بازند ولی یک نفر تبعه افغانی نیز در اثر جراحات به  جانباختگان اضافه می شود.

مرگ ٤ نفر در داخل صندوق عقب پژو

١٨آذر: یکدستگاه سواری پژو که حامل ٩ نفر بود به علت تصادف با پراید مرگ ٤ تبعه افغانستان که در صندوق عقب خودرو بودند را رقم زد.این خودرو پنج سرنشین در کابین و ٤ نفر در صندوق عقب بهمراه داشت، به علت حرکت با دنده عقب در روی پل حسن آباد اتوبان تهران، قم با یکدستگاه پراید(با دو نفر سرنشین) به شدت برخورد نموده و باعث مصدومیت و مرگ سرنشینان خود شد.

مرگ شش کارگر خدماتی شهرداری ساری!

١٨آذر: جانباختن شش کارگر شهرداری در حادثه رفت و روب و پاکیزگی شهر.


مرگ خاموش کارگر جوان در ساختمان نیمه کاره

٢٢آذر: در ساختمان در حال ساخت در خیابان شهید اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی کوچه عباسی، کارگرجوان افغانی بر اثر استنشاق گاز مونواکسیدکربن و مسمومیت شدید جان خود را از دست داد.

اخراج و بیکارسازی

کارخانه ذوب آهن اسدآباد ٢٥٠کارگر اخراج شدند

٢١آذر: کارخانه ذوب آهن اسدآباد که عملیات اجرایی آن در سال ٧٣ آغاز و در سال ٩٠ بهره برداری و پس از وقفه ای، مجدد راه اندازی شد، در کمتر از یکسال بدلیل مشکلات مالی تعطیل و بیش از ٢٠٠ کارگر آن از کار بیکار شدند. شركت ذوب آهن اسدآباد در زمینی به مساحت ٧٠ هكتار و زیربنای ١٠ هزار و ٩٠٠ متر مربع در ٢٧ كیلومتری اسدآباد واقع شده و مواد اولیه این شركت نظیر سنگ آهن  در ابتدا از معدن “بابا علی” و“كك” واقع در خارج استان همدان تأمین شد.

آذربایجان شرقی: تعداد بیکار١٦٤٠٩١نرخ بیکار١٢.٥٥بیکار زن٣٩٦٤٧بیکار

دستمزدهای پرداخت نشده

کارگران خدماتی  شهرداری یاسوج بیش از یک سال حقوق دریافت نکرده اند!

٢١آذر: شهرداریاسوج،ازعدم پرداخت بیش ازیکسال حقوق برخی کارگران خدماتی  شهرداری یاسوج خبرداد.


عدم پرداخت چندماه حقوق کارگران شهرداری فاضل آباد

٢٣آذر: محسن سمیعی شهردارفاضل آباد: در روزهای آینده با فعال شدن شرکتی از بخش خصوصی تمامی کارگران زیر نظراین شرکت رفته و مطالبات آنان که چند ماهی پرداخت نشده پرداخت می شود.

كارگران

هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران در نامه ای خطاب به وزیر کار

جناب وزیر! کاهش تورم نه کار شماست و نه مسئولیت شما، به وظیفه خود در مورد ماده ٤١ قانون کار عمل کنید

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال اظهارات وزیر کار در گزارش صد روزه اش در روز چهارشنبه گذشته در یک برنامه تلویزیونی، هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران  در عکس العمل به این اظهارات نامه ای را خطاب به وزیر کار صبح دیروز به وزارت کار تحویل دادند و این نامه به شماره ١٦١٤٣٦ به ثبت رسید. هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران در این نامه اعتراضی با اشاره به بی توجهی های وزارت کار به خواستهایشان و گسیل پلیس امنیت بر علیه کارگران در تجمع روز سوم آذر ماه در محل وزارت کار، نسبت به هر گونه تلاشی برای دور زدن ماده ٤١ قانون کار هشدار داده و نوشته اند: جناب وزیر! باید بدانید گوش ما کارگران از این دست حرفها پر است. معنای عملی اظهارات شما چیزی جز منجمد کردن حداقل مزد و تداوم فقر و فلاکت میلیونها خانواده کارگری نیست. کاهش تورم نه وظیفه شماست و نه در حیطه مسئولیت وزارت کار. بنا بر این بهتر است جنابعالی با به اجرا گذاشتن ماده ٤١ قانون کار و جبران خسارات ناشی از عدم اجرای کامل این ماده قانونی در طول سالیان دراز، به وظیفه قانونی خود عمل نمائید. هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران در پایان این نامه ضمن اعلام مخالفت قاطعانه خود با هر توجیهی برای دور زدن ماده ٤١ قانون کار نوشته اند: ما با تحویل نامه دوم خود به جنابعالی و تاکید چندین باره بر حقانیت مان نسبت به اجرای کامل و بی نقص ماده ٤١ قانون کار، پیشاپیش مخالفت قاطعانه خود را با هر توجیهی برای دور زدن این ماده قانونی اعلام میداریم و تبعات ناشی از اعمال هر گونه بی قانونی در تعیین حداقل مزد را مستقیما متوجه جنابعالی به عنوان رئیس شورایعالی کار و جناب آقای رئیس جمهور میدانیم. ما همچنین قطعنامه مطالباتی خود را که در تجمع مان در روز سوم آذر ماه در محل وزارت کار قرائت کردیم ضمیمه این نامه تحویل میدهیم و بار دیگر بدینوسیله خواهان رسیدگی فوری و عملی به خواستهای مطرح شده در این قطعنامه می باشیم. متن کامل نامه هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی به وزیر کار به شرح زیر است: جناب وزیر! کاهش تورم نه کار شماست و نه مسئولیت شما، به وظیفه خود در مورد ماده ٤١ قانون کار عمل کنید! جناب آقای ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با سلام بیش از سه ماه از صدرات شما بر وزارت کار گذشت، اما در این مدت، ١- از وعده های انتخاباتی جناب آقای روحانی در مورد افزایش حداقل مزد کارگران چه از جانب جنابعالی و چه از جانب ایشان هیچ صحبتی شنیده نشده است٢- شما در جوابیه ای به نامه هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران در مورد حداقل مزد و دیگر مطالبات کارگری تصریح کرده اید پاسخ همان است که در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد داده شده است ٣- در پی چنین جوابی از سوی جنابعالی، کارگران تعدادی از کارخانه های تهران تلاش کردند با تجمعی قانونی در محل وزارت کار اعتراض خود را مستقیما نسبت به بی توجهی آن وزارتخانه به خواستهایشان ابراز دارند اما با خیل نیروهای پلیس امنیت و برخورد خشونت بار آنان مواجه شدند ٤- آخرین اظهارات جنابعالی در مورد حداقل مزد حکایت از دور زدن ماده ٤١ قانون کار و منجمد کردن حداقل مزد دارد. شما در گزارش صد روز خود تاکید کرده اید:  “یک نگاه در تعیین مزد به تورم است، اما نمی‌خواهیم به یک جیب کارگر چیزی اضافه کنیم و از جیب دیگر او برداریم. بنابراین می‌خواهیم تورم را کاهش دهیم تا قدرت خرید آن‌ها افزایش یابد” جناب وزیر! باید بدانید گوش ما کارگران از این دست حرفها پر است. معنای عملی اظهارات شما چیزی جز منجمد کردن حداقل مزد و تداوم فقر و فلاکت میلیونها خانواده کارگری نیست. کاهش تورم نه وظیفه شماست و نه در حیطه مسئولیت وزارت کار. بنا بر این بهتر است جنابعالی با به اجرا گذاشتن ماده ٤١ قانون کار و جبران خسارات ناشی از عدم اجرای کامل این ماده قانونی در طول سالیان دراز، به وظیفه قانونی خود عمل نمائید و بدانید ما کارگران با توجه به افزایش متوسط حداقل مزد در سه سال گذشته به میزان ١٧ درصد و افزایش چندین برابری هزینه های زندگی در طول این مدت، دیگر مطلقا تحمل شرایط فلاکتبار اقتصادی موجود را نداریم و بدینوسیله ضمن هشدار نسبت به هر گونه تلاشی برای دور زدن ماده ٤١ قانون کار، از شما به عنوان رئیس شورایعالی کار میخواهیم بر طبق این ماده قانونی و با محوریت تامین شرافتمندانه هزینه یک خانوارچهار نفره که در این ماده با قید “باید” بر آن تاکید شده است نسبت به تعیین حداقل مزد اقدام نمائید و لاغیر. ما با تحویل نامه دوم خود به جنابعالی و تاکید چندین باره بر حقانیت مان نسبت به اجرای کامل و بی نقص ماده ٤١ قانون کار، پیشاپیش مخالفت قاطعانه خود را با هر توجیهی برای دور زدن این ماده قانونی اعلام میداریم و تبعات ناشی از اعمال هر گونه بی قانونی در تعیین حداقل مزد را مستقیما متوجه جنابعالی به عنوان رئیس شورایعالی کار و جناب آقای رئیس جمهور میدانیم. ما همچنین قطعنامه مطالباتی خود را که در تجمع مان در روز سوم آذر ماه در محل وزارت کار قرائت کردیم ضمیمه این نامه تحویل میدهیم و بار دیگر بدینوسیله خواهان رسیدگی فوری و عملی به خواستهای مطرح شده در این قطعنامه می باشیم. هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران: جعفر عظیم زاده – پروین محمدی – شاپور احسانی راد – شیث امانی – شریف ساعد پناه – جمیل محمدی اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٩ آذر ماه ١٣٩٢


کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری: تجمع کارگران پلی اکریل برای استقبال از همکاران آزاد شده شان

ساعت ١٠ صبح روز دوشنبه ١٨ آذر ماه، ٤ کارگر بازداشت شده کارخانه پلی اکریل «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» که بعد از یک هفته بازداشت سرانجام٦ آذرماه آزاد شده بودند ، بعد از گذشت ١٢ روز از آزادی  در میان استقبال همکاران وارد محل کار  شدند.   ٥٠٠ کارگری که به منظور استقبال از کارگران بازداشت شده در محل کار دست به تجمع زده بودند بار دیگر بر خواسته های خود پافشاری کرده و تحقق آن را خواستار شدند.  لازم به توضیح است خواسته اصلی و محوری کارگران پلی اکریل توقف سیاست کوچک سازی و واگذاری کارخانه به شرکتهای دیگر است که زمینه ساز پراکندگی کارگران و از بین رفتن امنیت شغلی آنان می باشد. کارگران پلی اکریل در مبارزات اخیر خود نشان دادند که پیگیرانه مطالبات خود را دنبال نموده ودر این راستا بر ضرورت همبستگی و یکپارچگی خود تأکید دارند.  کمیته ی هماهنگی ضمن تأکید بر اتحاد و همبستگی طبقاتی کارگران، خواهان تحقق خواسته ها و مطالبات به حق کارگران، به ویژه امنیت شغلی طبقه ی کارگر و به طور مشخص کارگران این  شرکت می باشد.  کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-١٩/٠٩/٩٢

تجمع در کامیاران

خانواده های ٢ فعال کارگری به نامهای مهرداد صبوری و افشین ندیمی روزشنبه شانزده آذر در مقابل اداره اطلاعات در شهر کامیاران تجمع کردند وخواستار روشن شدن وضعیت فرزندان دربند خود شدند.

دیدار جمعی از فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی شهر سنندج با خانواده‌های مهرداد صبوری و افشین ندیمی

بنا بر خبر رسیده، جمعی از فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی با خانواده‌های مهرداد صبوری و افشین ندیمی دیدار کردند. آنها ضمن این دیدار، بازداشت غیر انسانی این دو عضو کمیته هماهنگی را محکوم کرده و بر حقانیت فعالیت‌های کارگری کمیته هماهنگی به منظور دفاع از حقوق کارگران و همچنین تداوم مبارزات کارگران پای فشردند.خانواده افشین ندیمی نیز ضمن ابراز انزجار از بازداشت غیر انسانی فرزندشان، خواهان ایجاد شغل و امنیت شغلی برای همه کارگران شدند سپس جمع مذکور به شهر کامیاران رفته و با مادر مهرداد صبوری دیدار و پای صحبت‌های این مادر فداکار نشستند. او ضمن محکوم کردن بازداشت فرزندش اعلام کرد: “من به آن‌ها گفته‌ام این وظیفه شماست که ایجاد کار کنید تا فرزندان ما از روی ناچار مجبور به ترک خانواده نشوند و در کشور دیگری دنبال کار نگردند.” کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-٢١ آذر ١٣٩٢

حمایت از بیانیه مشترک رضا و بهنام توسط شاهرخ زمانی ، محمد جراحی و خالد حردانی

زندان اوین، رضا شهابی و بهنام ابراهیم زاده:اعدام ها را متوقف و زندانیان سیاسی را فورا آزاد کنید. مردم شریف ایران، مردم انساندوست دنیا. همانطور که میدانید در حال حاضر دهها فعال کارگری و تعداد زیادی از زندانیان سیاسی و عقیدتی با اتهاماتی واهی و به جرم مبارزه برای حق و حقوق خود در زندانند. جرم اینها این است که تلاش کرده اند کارگران را برای احقاق حقوق خود متشکل کنند، و علیه بیعدالتی ها و بیحقوقی ها ابراز مخالفت کرده اند . این درحالی است که دولت آقای روحانی با آزاد کردن شماری از زندانیان که اکثرا هم خودیبوده اند ژست اعتدالبه خود گرفته است. ما زندانیان محکوم در بند ٣٥٠ زندان اوین ضمن اعلام خوشحالی از آزادی کسانی که در همین مدت از زندان آزاد شده اند، اعلام میکنیم اولا غوغا بر سر آزادی زندانیان سیاسی و وعده های پیشاانتخاباتی یک هیاهو بیشتر نبوده و آزادی همین تعداد نیز بخاطر اعتراضات داخلی و یا جهانی صورت گرفته است.
ما زندانیان بند ٣٥٠ زندان اوین، اعلام میکنیم که نه تنها خبری از آزادی دهها کارگر زندانی و شمار بسیاری از زندانیان سیاسی و عقیدتی نیست، بلکه فشار بر روی آنها شدت یافته و اعدام ها نیز چندین برابر شده است. توهین و بدرفتاری با زندانیان به حد اعلای خود رسیده و بی توجهی به معالجه و دوا و درمان زندانیان بیمار بیداد میکند. ما مجرم نیستیم و جنایتی نکرده ایم که باید مورد اینهمه اذیت و آزار و توهین قرار گیریم و به سالها زندان محکوم شویم. سوال ما این است که آیا ارگان های حکومتی میتوانند به جامعه اعلام کنند که جرم ما چه بوده است؟ آیا صدا و سیمائی که هزینه هایش از طریق اسثتمار ما کارگران و مالیات از مردم تامین میشود این جسارت را دارد که مناظره ای با ما ترتیب بدهد تا مردم هم از جرائم! ما مطلع شوند؟ آیا آقای روحانی و سیستم قضائی کشور حاضرند با ملاقات یک هیئت بین المللی از زندان اوین موافقت کنند؟   ما کیفرخواست سنگینی علیه کسانی داریم که آزادی را از ما گرفته اند و ما را از بودن در کنار عزیزانمان محروم کرده اند. اولین خواست ما آزادی فوری و بدون هیچ قید و شرطی از زندان است. خواست اضطرای ما نیز این است که تمامی زندانیان سیاسی که نیاز به درمان و معالجه دارند، با استاندارد قابل قبولی تحت درمان و معالجه قرار گیرند و بیمارانی که احتیاج به معالجه در بیرون زندان دارند به آنها مرخصی لازم داده بشود. ما میخواهیم که به تحقیر و بدرفتاری های روزمره زندانبانان با زندانیان فورا و برای همیشه پایان داده شود و امکانات ملاقات با بستگان و وکلای زندانی در فضائی توام با احترام فراهم شود. ما خواهان اعزام هیئت های بین المللی برای بازدید از زندان اوین و کلیه زندانهای کشور اعم از سیاسی یا غیر سیاسی هستیم. ما مخالف مجازات اعدامیم. اینها برخی از خواست های بحق ما است. ما مخالف مجازات اعدام هستیم. و آخرین تاکید ما توقف فوری اعدامهاست. ما از مردم شریف ایران و مردم انساندوست در سراسر جهان میخواهیم که فعالانه از خواست های ما حمایت کنند و همه جا صدای ما باشند. رضا شهابی عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومهبند ٣٥٠ زندان اوین بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری و دفاع ا زحقوق کودک، عضو کمیته پیگیری تشکلهای آزاد کارگری و جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان، زندان اوین پند ٣٥٠ما : شاهرخ زمانی از زندان گوهردشت کرج و محمد جراحی از زندان مرکزی تبریز از اعضای کمیته پیگری و خالد حردانی از زندان گوهر دشت کرج با دوستان خود رضا شهابی و بهنام ابراهیم زاده هم عقیده بوده و نوشته بالا را تایید و امضا می کنیم 

از بیانیه رضا شهابی و بهنام ابراهیم زاده حمایت می کنیم

ما به بیانیه رضا شهابی و بهنام ابراهیم زاده علیه اعدام و برای آزادی زندانیان سیاسی می پیوندیم.ما زندانیان سیاسی از بند ٨ اوین٬ مهدی فراحی شاندیز٬ سید محمد ابراهیمی و حمید رضا حشم دار حمایت خود را از بیانیه دو فعال کارگری زندانی رضا شهابی و بهنام ابراهمی زاده علیه اعدام و متوقف شدن فوری اعدام ها با خواست آزادی فوری زندانیان سیاسی علام می داریم.ما مخالف اعدامیم و داشتن وسیع ترین آزادیهای سیاسی٬ حق تشکل٬ آزادی بیان٬ حق تجمع و تشکل حق اعتصاب را حقوق پایه ای همه کارگران و همه جامعه می دانیم.ما نیز همچون شاهرخ زمانی محمد جراحی و خالد حردانی از خواسته هایی که در بیانیه رضا شهابی و بهنام ابراهیم زاده علیه اعدام ها و برای آزادی زندانیان سیاسی است حمایت می کنیم.مهدی فراحی شاندیز.سید محمد ابراهیمی . حمید رضا حشم دار

انتقال مهرداد صبوری و افشین ندیمی به زندان مرکزی سنندج و همچنین تجمع خانواده های این دوعضو بازداشتی

خانواده های دو عضو بازداشتی کمیته هماهنگی ،مهراد صبوری و افشین ندیمی روز شنبه ١٦/٩/٩٢ جهت مشخص شدند وضعیت فرزندانشان در مقابل اداره اطلاعات شهر کامیاران دست به تجمع زدند.خانواده نامبردگان که خواهان روشن شدن وضعیت عزیزانشان  بودند در مقابل تهدید نیروهای اداره اطلاعات مبنی بر غیر قانونی و جرم بودن این تجمع ،با صدای رسا فریاد می زدند ما باید بدانیم فرزندانمان به چه جرمی بازداشت و در کجا هستند یاهمه ما را بازداشت کنید یا فرزندانمان را ازاد کنید.آیا جرم آنها این است که به خاطر بیکاری مجبور شدند تا برای پیداکردن کار تن به دوری ازدیار و خانواده دهند و به کشوری دیگر مهاجرت کنند.با فرا خواندن نیرو های امنیتی و آگاهی توسط اداره اطلاعات ،از خانواده ها خواسته شد تا به تجمع خود پایان دهند و شروع کردند به پراکنده کردن آنها ،اما معترضین که هر لحظه بر تعدادشان نیز افزوده می شد بر ازادی عزیزانشان پافشاری کردند که درنهایت اداره اطلاعات اعلام کرد به زودی وضعیت  دستگیر شدگان را روشن خواهد کرد و  تجمع کنندگان به تجمع پایان دادند.در پی این تجمع افشین ندیمی و مهردا د صبوری طی یک تماس تلفنی کوتاه با خانواده ،آنها را از نگرانی بیرون آوردند و امروز صبح نیز  این دو عضو بازداشت شده به زندان مرکزی سنندج انتقال داده شدند.کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری١٩ آذر١٣٩٢

گزارش

کارگران اعتصابی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه بطورمشروط به سر کارهای‌شان بازگشتند!

١٩آذر: کارگران فصلی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه که طی روزهای گذشته (١٧ و ١٨ آذر ماه) در اعتراض به محقق نشدن وعده‌های کارفرما دست از کار کشیده بودند، ١٩آذر  پس از حضور مسئولان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان شوش در این مجتمع و انجام مذاکره، به طور موقت به سر کارهای‌شان بازگشتند. یکی از کارگران فصلی «نی بٔر» مجتمع کشت و صنعت هفت تپه با اعلام این خبر گفت: اعتراض کارگران نی بر هفت تپه (که به کار تخصصی بریدن ساقه نی‌شکر اشتغال دارند) در واکنش به بی‌توجهی کارفرما و سایر مسئولان استانی به مطالبات صنفی‌شان است که امروز با میانجی‌گری نمایندگانی از اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان شوش، این اعتراضات به طور موقت خاتمه یافته است. گفتنی است، کارگران فصلی هفت تپه خواستار رفع فاصله بیمه‌ای و اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور و طرح طبقه بندی مشاغل‌اند اما امسال افزایش نیافتن حقوق باعث شده است این خواسته طبیعی نیز به جمع مطالبات کارگران افزوده شود. این کارگر در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص پرداخت حق بیمه کارگران نی بر تصریح کرد: بیمه کارگران نی بر به صورت اختیاری است که ماهانه کارگران ٤٠درصد از آن را به عنوان سهم خود به حساب تامین اجتماعی واریز می‌کنند. او با بیان اینکه کارفرما چندین سال است به کارگران تنها وعده می‌دهد، افزود: با توافق انجام شده میان نمایندگان اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی و کارگران و مسئولان مجتمع کشت و صنعت هفت تپه قرار شد تا پایان هفته آینده مشکلات کارگران رسیدگی و نتایج آن اعلام شود و با توجه به سوابق گذشته اگر این بار نیز مطالبات ما با بی‌توجه‌ای همراه شود، به تجمعات خود ادامه خواهیم داد.

اعنراض در بندرعباس

بعداز ظهر روز سه شنبه ١٩ آذر جوانان منطقه ٢٢ بهمن بندرعباس باماموران سرکوبگر نیروی انتظامی که قصد دستگیری چند تن از ساکنین اینمنطقه را داشتند درگیر شدند، بنا به گزارشهای در یافتی با اوجگیریدرگیریها و تیر اندازی ماموران به سمت مردم، جوانان با سنگ و بطری بهآنها حمله کردند، ماموران جنایتکار نیروی انتظامی در این درگیری نزدیکبه ٤٠ تن از جوانان را دستگیر و به کلانتری ١٧ بندرعباس منتقل کردند.

درگیری جوانان در تهران

جوانان تهرانی با ماموران سرکوبگر رژیم در پاسگاه کن سولقان درگیر شده آنها به دستگیری چند تن از جوانان در منطقه کن و کوهسار بهانه واهی امر به معروف و نهی از منکر اعتراض کردتد و با مامورانپاسگاه درگیر شدند.

اقدام بخودکشی در زندان اوین

یکی از زندانیانزندان اوین به نام صادق خداوردی در اعتراض به فشارهای طاقت فرسای زندان ,رگ گردن خود را زد , سایر زندانیان به سرعت به کمک او شتافتند , بر اساسآخرین گزارشها این زتدانی را به بیمارستانی در بیرون از زندان منتقلکردند.

در ایرانشهر

ماموران اطلاعاتی و امنیتی در ایرانشهر , جوانی بنام ایوب دامنیرا ربودند, جسد این جوان در همانروز با آثار شکنجه بر بدن به خانواده اشتحویل داده شد.

مراجعه مجدد جمعی از نمایندگان کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران به وزارت کار!

١٩آذر: نمایندگان کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران با مسئولان سازمان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیدار کردند. «حسن سعیدی» از فعالان اخراجی نهاد مستقل کارگری شرکت واحد، گفت: صبح امروز در پی مراجعه مجدد جمعی از نمایندگان کارگران شرکت واحد، خواسته‌های صنفی کارگران طی جلسه‌ای در حضور مسئولان سازمان تشکلهای کارگری و کارفرمایی وزارت کار مطرح شد. وی در تشریح این مطالبات گفت: همانطور که پیشتر کارگران شرکت واحد در شکایت‌های کتبی خود خطاب به وزیر کار یاد آور شده بودند، امروز نیز در حضور مسئولان سازمان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی به نحوه برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی کار در شرکت واحد اعتراض شد. گفتنی است، پیش از این گروهی از کارگران شرکت واحد، طی نامه‌های جداگانه‌ای خطاب وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شده بودند که در برخی مناطق و پایانه‌های شرکت واحد، انتخابات شوراهای اسلامی کار مطابق قانون صورت نمی‌گیرد و عضو کارگری هیات سه نفره تایید صلاحیت کارگران داوطلب عضویت در شورای اسلامی کار بدون تشکیل مجمع عمومی انتخاب می‌شود. به گفته سعیدی، مدیریت شرکت واحد درحالی به بهانه «حیاتی بودن نوع کار» مانع از تشکیل مجمع عمومی مورد نظر می‌شود که در سالهای اخیر این مسئولان بارها گروه هایی از کارگران این شرکت را در ساعات کاری برای شرکت در مراسمات رسمی مختلف اعزام کرده‌اند. وی همچنین از اعتراض مراجعه کنندگان به اخراج غیرقانونی گروهی از کارگران شرکت واحد خبر داد و افزود: در جریان این دیدار کارگران خواهان بازگشت به کار همکاران اخراجی خود شدند. به گفته این عضو سندیکای کارگران شرکت واحد، کارگران مراجعه کنندگان در خصوص اثبات قانونی بودن خواسته‌های خود مستنداتی را ارائه کردند و در نهایت مسئولان وزارت کار وعده پیگیری این خواسته‌ها را دادند.(منبع ایلنا)

اخبار بین المللی

یونان تصویب بودجه ریاضتی در پارلمان

لایحه بودجه سال ٢٠١٤ یونان روز شنبه٧ دسامبر (١٦ آذر) با اکثریت آراء در پارلمان این کشور به تصویب رسید.

پیش بینی می شود، این بودجه که بر مبنای کاهش ٣میلیارد یورو از هزینه های دولتی در نظر گرفته شده، بتواند بخشی از بدهی های دولت یونان را جبران کند و این کشور پس از ٦ سال رکود و بحران مالی، رشد اقتصادی ٦ دهم درصدی را طی سال آینده میلادی شاهد باشد. این لایحه در حالی به تصویب رسید که نمایندگان گروه سه جانبه صندوق بین المللی، بانک مرکزی اروپا و اتحادیه اروپا (ترونیکا)، نشست خود با مقامات این کشور را به اوایل ماه ژانویه سال ٢٠١٤ میلادی موکول کرده اند.درصورتی که بودجه تصویب شده مورد تائید تروئیکا قرار نگیرد، دولت یونان برای دریافت کمک های مالی طی سال آینده میلادی ناچار خواهد بود، بودجه ای با سیاستهای ریاضت اقتصادی بیشتر درنظر گیرد. سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت یونان سبب افزایش نرخ بیکاری در این کشور تا بیش از ٢٨ درصد شده و دولت یونان در بودجه سال ٢٠١٤ نیز نرخ بیکاری بیست و شش درصدی را پیش بینی کرده است.

تایلند یک گام عقب نشینی، دولت لایحه عفورا پس گرفت

درپی تداوم اعتراضات مردمی، نخست وزیر این کشور در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که لایحه جنجال برانگیز “عفو” را پس می گیرد اما از سمت خود کناره گیری نخواهد کرد. یینگلاک شیناواترا همچنین اظهار داشت که دولتش نمی خواهد برای مقابله با معترضان به خشونت متوسل شود . سخنان تلویزیونی شیناواترا در حالی صورت گرفت که گروههای مخالف دولت، طی بیانیه ای تمامی معترضان را به برپایی تظاهراتی گسترده در روز نهم دسامبر (١٨ آذر) دعوت کرده ان لایحه“عفو” جرقه ای بود که مخالفان شیناواترا را طی هفته های گذشته به خیابان های شهر بانکوک، پایتخت تایلند کشاند و تاجایی پیش رفت که معترضان خواستار کناره گیری وی از قدرت شدند.

فرانسه شرکت EADS ٦ هزار تن ‌را اخراج می‌کند

به گزارش رویترز شرکت سازنده هواپیماهای ایرباسEADS ، روز دوشنبه ٩ دسامبر (١٨ آذر) اعلام کرد که بمنظور کاهش هزینه‌های خود تصمیم دارد بین ٥ تا ٦ هزار تن‌از نیروی کار خود را اخراج بکند. این تعداد حدود ٥ درصد از کلّ نیروی کار این شرکت به حساب میاید. تحلیلگران می‌گویند این شرکت با این اقدام بین ٣٠٠ تا ٥٠٠ میلیون یورو از هزینه‌های خود از سال ٢٠١٤ تا ٢٠١٦ را کاهش خواهد داد.

سنگاپور صدها کارگر مهاجر دست به شورش زدند

به گزارش خبرگزاریها روز یکشنبه ٨ دسامبر (١٧ آذر) صدها کارگر مهاجر در منطقه فقیر نشین شهر موسوم به “هند کوچک” دست به شورش زده و با نیروهای پلیس درگیر شدند. بهانه این شورش به زیر گرفته شدن یک کارگر مهاجر اهل هند بود که بلافاصله کشته میشود. در درگیریهای بین کارگران و پلیس چندین خودرو پلیس به آتیش کشیده میشود و بیش از ١٠ تن‌از نیروهای پلیس زخمی میشوند. تا کنون ٢٧ کارگر مهاجر باز داشت شده اند و احتمال میرود بازداشت‌های بیشتر و گسترده تر صورت بگیرد. فعالین اجتماعی علت شورش کارگران را در دستمزد پائین، استثمار شدید و نامناسب بودن شرایط کار و زندگی‌آنها می‌دانند. تا جایی که رهبر حزب مخالف دولت در پارلمان می‌گوید:  عطش دولت برای ساده‌ترین راه رشد اقتصادی از طریق وارد کردن و استثمار کارگران ارزان خارجی‌به حد نهایت رسیده و ما هم اکنون باید هزینه‌های آن را بپردازیم. شورش کارگران در کشور کوچکی که بشدت کنترل میشود، پدیده بشدت نادر است. این اقدام در ٤٥ سال اخیر در این کشور بیسابقه بوده است.

ایتالیا هزاران نفر دست به راهپیمایی اعتراضی زدند

به گزارش یورو نیوز کشور ایتالیا در سالهای اخیر شاهد تجمعات اعتراضی زیادی بوده است. اما روز دوشنبه ٩ دسامبر (١٨ آذر) شهرهای مختلف این کشور تجمع متفاوتی را تجربه کردند. هزاران مزرعه دار، دام دار و افرادی که بیکار شده اند در خیابانها راه پیمایی کردند و برخی از آنها با آهسته راندن خودروهای خود جاده ها را بند آوردند. در شهر تورین تظاهرکنندگان ایستگاه های اصلی شهر را اشغال کردند و در مقابل ساختمان بانکها و اداره های مالیات علیه سیاستهای دولت شعار دادند. شماری از آنها هم به ساختمانهای دولتی حمله کردند. یکی از آنها می گوید: “ما باید کرامت انسانی خود را احیا کنیم. منظور من شغلمان و حقوق اجتماعیمان است.” در شهر تورین شماری از نیروهای پلیس که خود از قربانیان سیاستهای ریاضتی هستند با برداشتن کلاه های ایمنی با معترضان همراهی کردند و به طور نمادین به آنها پیوستند. این حرکت اعتراضی که “جنبش پیچفورک” نام دارد، در اعتراضهای مزرعه داران سیسیلی ریشه دارد که خواهان کمک دولتی بودند. اما این جنبش رشد کرده و تبدیل به حرکتی در اعتراض به نهادهای مختلف دولتی شده است.

سوریه شرایط سخت آوارگان سوری بدلیل برف و بوران شدید

برف و بوران شدید از روز چهارشنبه ١١ دسامبر (٢٠ آذر( سوریه و بسیاری از کشورهای همسایه از جمله اردن و لبنان را که در آنها صدها هزار پناهجوی سوری در زیر چادرهای سرد زندگی می کنند، در نوردیده است. تصاویر ارسالی از اردوگاه بقاع در جنوب شرق لبنان، پناهجویان سوری را نشان می دهد که در حال گرم کردن خود با هیزم هستند. یکی از آنها می گوید: “همانطور که می بینید، وقتی برف و باران می بارد چیزی جز سرما و گرسنگی برای ما به همراه نمی آورد. من یک هفته هست که اینجا هستم.” دیگری هم می گوید: “وزش باد و حرکت چادرها باعث ریختن برف و باران بر روی بچه های کوچک می شود. بهتر بود همانجا در سوریه در زیر بمبارانها می ماندیم.” گزارشهای رسیده از حلب و الرستن نیز از کشته شدن یک کودک و یک نوزاد شش ماهه به دلیل سرمای شدید حکایت دارد. بنابر گزارشهای رسیده از سازمانهای غیر دولتی و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، کمک رسانی به آوارگان بخاطر شرایط نامساعد آب و هوایی و بسته شدن بسیاری از راهها، مختل شده است.

یونان دستمزد پایین و بیکاری شدید

به گزارش یورو نیوز بحران مالی یونان بحران مالی یونان که ازحدود پنج سال پیش تاکنون ادامه دارد،باعث کاهش درآمد مردم و بیکاری صدها هزار یونانی و فقر آنها شده است. تئودور آناستاسوپولوس، فارغ التحصیل رشته کتابداری است. او سه سال پیش فارغ التحصیل شده اما تنها کاری که توانسته پیدا کند، کاری در یک شرکت تحقیقات و نظرسنجی است. او می گوید: “دو سال بعد از فارغ التحصیلی من یک کار پاره وقت پیدا کردم با حقوق ماهانه ٢٥٠ تا ٣٠٠ یورو. من قادر به پرداخت اجاره خانه نیستم. به همین دلیل با مادر و خواهرم زندگی می کنم . درآمدی که ما داریم تنها کفاف غذا، مالیات و قبض های مان را می دهد ” آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت کار یونان حکایت از آن دارد که حقوق بیست درصد از کارکنان بخش خصوصی در یونان ماهانه کمتر از پانصد یوروست و هشت درصد از کارکنان بخش خصوصی ماهانه پانصد تا ششصد یورو حقوق می گیرند. آنا هاتزیانیدو، معمار می گوید: “من سال گذشته تحصیلاتم را در رشته معماری به پایان رساندم و برای کار اقدام کردم. اما در نهایت موفق شدم یک کار موقت با حقوق ٢٤٠ یورو در ماه به عنوان عکاس در یک کلاب پیدا کنم” این وضعیت افراد شاغل است، این در حالیست که بنا بر اعلام اداره آمار یونان در ماه سپتامبر نرخ بیکاری به ٢٧،٤ درصد رسید. این رقم در بین جوانان ٥١،٩ درصد اعلام شده است. خبرنگار یورونیوز می گوید:“بر اساس تحقیق موسسه فدراسیون عمومی کار، حتی این حقوق پایین هم با دشواری به دست کارکنان می رسد. بسیاری از شرکت ها حقوق کارکنانشان را با وقفه یک یا دو ماهه پرداخت می کنند.”