اخبار کارگری
١١آذر ـ ١٨ آذر ماه ١٣٩٢
نسان نودینیان
داوود رفاهی
سونامی بیکاری
٤٠ هزار نفر بیکار شدهاند!
١٥ آذر: در طول هفتهای که گذشت خبرهای مختلفی در قالب گفت و شنودهای نفتی به گوش خبرنگاران رسید از جمله، به دنبال توقف ساخت پالایشگاههای ٣٥ ماهه پارس جنوبی و در نظر گرفتن بودجه صفر برای این فازها در سال آینده، قریب به ٤٠ هزار نفر از نیروهای شاغل در این فازها بیکار شدهاند.
در همدان ٤٠هزار کارگر بیکار میشوند
بیش از ٤٠ هزار کارگر ساختمانی در بخشهای مختلف مسکن مهر در استان همدان مشغول به کارند که تمامی این کارگران حداکثر تا پایان سال جاری به مرور با تحویل واحدها به مالکان، بیکار میشوند.
اعتراضات
اعتصاب کارگران پتروشیمی بسباران و خوارزمی با وعده افزایش مزد پایان گرفت
اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال اعتصاب کارگران پیمانکاری پتروشیمی خوارزمی در روز دهم آذر ماه و سپس اعتصاب کارگران پتروشیمی بسباران در مجتمع پتروشیمی بندر امام در یازدهم آذر، مسئولین این شرکتها با حضور در میان کارگران اعتصابی وعده پیگیری افزایش مزد آنان را دادند و بعد از ظهر دیروز این کارگران بر سر کارهای خود بازگشتند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران در کشمکشی که میان کارگران اعتصابی و مسئولین پتروشیمی بسباران برای پایان اعتصاب صورت گرفت این کارگران اعلام کردند حداقل مزد ما با توجه به شرایط اقتصادی موجود بدون اضافه کاری می باید دو میلیون تومان باشد تا ما قادر به ادامه کار و زندگی شویم. در ادامه این کشمکش، اعتصاب کارگران پتروشیمی بسباران با وعده های مسئولین این شرکت برای پیگیری افزایش مزد و همچنین پرداخت حدود ٥٠٠ هزار تومان پاداش نفت طی ماه آینده پایان گرفت. در پایان این اعتصاب کارگران پتروشیمی بسباران یک هفته به مسئولین شرکت جهت پاسخ عملی فرصت دادند و اعلام نمودند چنانچه در مدت یک هفته به خواست شان برای افزایش مزد رسیدگی نشود بار دیگر اعتصاب خود را از سر خواهند گرفت.
بنا بر این گزارش چنین وضعیتی در پتروشیمی خوارزمی هم پیش آمد و کارگران اعتصابی این پتروشیمی نیز با وضعیتی مشابه کارگران پتروشیمی بسباران روز ١١ آذر ماه به اعتصاب خود پایان دادند. لازم به یاد آوری است در گزارش قبلی اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون اعتصاب کارگران پتروشیمی های خوارزمی و بسباران آمده بود که یک روز پس از اعتصاب کارگران خوارزمی، کارگران بسباران نیز روز ١١ آذر به این اعتصاب پیوستند. این در حالی بود که کارگران پتروشیمی خوارزمی در روز دهم آذر ماه که دست به اعتصاب زده بودند همانروز با وعده های مسئولین شرکت برای افزایش مزد به اعتصاب خود خاتمه داده بودند که بدینوسیله تصحیح میگردد.
بنا بر گزارش دیگری نیز که به اتحادیه آزاد کارگران ایران رسیده است در پی اعتصاب سه روزه کارگران پتروشیمی فراورش در مجتمع پتروشیمی بندر امام در اواخر مهر ماه و امضای دستور العمل افزایش مزد به میزان ٣٢ درصد از سوی مدیر عامل پتروشیمی بندر امام در روز بیست و نهم همان ماه، مقرر شده است طی هفته آینده این افزایش در مزد کارگران شرکت فراورش اعمال شود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با حمایت از اعتصابات کارگران پتروشیمی های ماهشهر برای افزایش مزد، مصرانه خواهان افزایش فوری حداقل مزد بر اساس ماده ٤١ قانون کار و تامین یک زندگی شرافتمندانه برای کارگران می باشد و بدینوسیله از عموم کارگران در سراسر کشور میخواهد همگام با کارگران پتروشیمی های ماهشهر و کارگران امضا کننده طومار چهل هزار نفری به مبارزه برای افزایش فوری حداقل مزد بپیوندند و برای جلوگیری از هر گونه تصمیمات ضد کارگری در شورایعالی کار و تحمیل حداقل مزد زیر خط فقر در پایان سال، از هم اکنون متحدانه خواهان افزایش حداقل مزد تا سقف دو میلیون تومان شون
٦٥٠ نفر از کارگر فصلی «نی بٔر» دست از کار کشیدند
١٧ آذر:٦٥٠ نفر از کارگر فصلی «نی بٔر» مجتمع کشت و صنعت هفت تپه (که به کار تخصصی بردیدن ساقه نیشکر اشتغال دارند) در واکنش به محقق نشدن وعدههای کارفرما دست از کار کشیدند. یکی از کارگران: ما در اعتراض به افزایش نیافتن دستمزد و سایر حقوقی که پس از سفر سال گذشته به تهران به ما وعده داده شده بود، کار را تعطیل کردیم و با «نشستن در مزارع» منتظر پاسخگویی مسئولان مجتمع کشت و صنعت هفت تپه هستیم. سال گذشته که به همراه همکارانمان در مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر برای اعتراض به تهران آمده بودیم، کارفرمایان این دو مجموعه علاوه بر افزایش دستمزد، وعده پرداخت سنوات، اجرای قانون طرح طبقه بندی مشاغل و رفع فاصله بیمهای کارگران نی بر برای استفاده از بازنشستگی زود هنگام را داده بودند.قرار شده بود با آغاز فصل جدید کاری، حقوق کارگران نی بر نیز بر اساس تورم افزایش داشته باشد اما نه تنها افزایش پیدا نکرد، بلکه کاهش نیز داشته است. عمده مطالبه کارگران این دو مجموعه کشت و صنعت، افزایش دستمزد، رفع فاصله بیمهای و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل است. او با بیان اینکه بیتوجهای به خواسته های صنفی بیش از سه هزار کارگر نی بر، آنان را در سال گذشته به تهران کشاند گفت: اگر مسئولان استانی به خواسته های صنفی این کارگران رسیدگی می کردند نیاز به کشیدن اعتراضان این کارگران به پایتخت نبود.
همزمان با اعتراض به عدم پرداخت ٣ ماه حقوق کارگران/ صدرا روی ریل اخراج کارگران افتاد
خلیج فارس: شماری از کارگران و کارشناسان شرکت آبهای عمیق وابسته به صدرا بوشهر در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود طی ٣ ماه گذشته، دست به اعتراض زدند.
به گزارش «خلیج فارس»؛ نماینده این کارگران با بیان اینکه صبح امروز دست از کار کشیده و نسبت پرداخت نشدن حقوق ماههای شهریور، مهر و آبان دست به اعتراض زده ایم، اظهار داشت: پس از واگذاری شرکت صدرا از قرارگاه خاتم الانبیا سپاه به شرکت آبادراهان پارس در تابستان سال جاری، مالک جدید که فعالیت هایش در حوزه راه و ساختمان بوده و علاقه ای به فعالیت در بخش صنایع دریایی نشان نمی دهد، عملا شرکت صدرا را بلاتکلیف نگاه داشته اند و هر روز بخشی از نیروها را اخراج می کنند.
وی با بیان اینکه از زمان تغییر مالکیت شرکت صدرا قریب ١٨٠ نیروی کارگری، کارشناسی و ستادی تعدیل و کنار گذاشته شده اند، اظهار داشت: بخشی از نیروهایی هم که باقی مانده، چند ماه حقوق نگرفته و زندگی شان با مشکلات عدیده ای مواجه شده است.
وی با اشاره به استعفای «ضربی» مدیر کشتی سازی صدرا به دلیل خط مشی مالکان جدید شرکت، اظهار داشت: این شائبه پیش آمده که خانواده چوبدار به عنوان مالکان جدید صدرا به دلیل بدهی های زیادی که به بانکها دارند، با تعدیل نیرو و عدم پرداخت چندین ماهه حقوق شاغلان فعلی، درحال کوچک سازی بدنه صدرا هستند تا به این طریق ارزش سهام شان در بورس بالا رفته و در زمان مناسب به واگذاری مجدد آن اقدام کنند. از این رو ظاهرا در درازمدت شرکت صدرا برای آنها چندان واجد اهمیت نیست
وی ادامه داد: بی برنامه گی و بلاتکلیفی در مجموعه صدرا روز به روز بیشتر می شود، طوری که دو شناور شرکت آبهای عمیق که در حوزه سکوسازی فعال بوده و بیش از ٧٥ نفر روی آن شاغل بودند، به دلیل بدهی به بانک پارسیان توقیف شده و یک مورد دیگر نیز توسط شرکت مالک شناور به نام امیران از منطقه خارج گردیده، اما پیگیری موثری در این خصوص صورت نگرفته است.
به گفته وی، از شهریورماه گذشته تاکنون نزدیک به ١٦٠ نیرو طی ٣ مرحله از شرکت صنعتی دریایی ایران در بوشهر اخراج و تعدیل شده اند و روز به روز این روند تشدید می شود؛ اما هیچ کدام از مسئولان استانی پیگیر موضوع و دفاع از حقوق افراد شاغل نمی باشند.
تداوم اعتصاب
١٦آذر: ٢ هزار کارگر معدن چادرملو که عمدتا در بخش استخراج و بارگیری مشغول به کارند ، از ساعت ٧ صبح روز گذشته (١٥ آذر ماه) ، در تمام شیفتها دست از کار کشیدهاند. پیشینه اعتراضات و مطالبات کارگران: در تاریخ ٦ آذر ماه ٨٠٠ کارگر معدن چادرملو در اعتراض به دستمزدهای ناعادلانه و همچنین اخراج یکی ازهمکارانشان بیش از یک ساعت دست از کار کشیده و تجمع کرده بودند.
اعتراض کارگران “کارخانه کاهی تبریز کنف”
١٠٠نفر از کارگران “کارخانه کاهی تبریز کنف” در واکنش به عدم پرداخت ٢٩ماه دستمزد و قطع بیمه خود اعتراض کرداد. ٢٨ ماه دستمزد ٢٥٠ نفر از کارگران این کارخانه پرداخت نشده و از تیرماه امسال نیز بیمه آنان قطع شده است. علاوه بر این ٩٦ نفر از کارگران این کارخانه شامل قانون سخت و زیان آور می شدند اما کارفرما مانع استفاده از این امتیاز بازنشستگی برای آنان شده است.
پایان اعتصاب ٢هزارکارگر
١٤آذر: پایان اعتصاب ٢هزارکارگرنی بر کشت و صنعت کارون پس از٣روزدرپی وعده مدیران. پس از گذشت سه روز از آغاز تجمع کارگران کشت و صنعت کارون شهرستان شوشتر این اعتراض ساعتی پیش پایان یافت و فعالیت کارخانه از سر گرفته شد. پس از برگزاری جلسات متعدد در فرمانداری شوشتر، هیئت مدیره کارخانه کشت و صنعت کارون و… برای رفع مشکلات کارگران نیبر این کارخانه ساعتی پیش این اعتراض کارگری به پایان رسید.
تجمع كارگران پیمانكاری شركت نفت و گاز پارس
١٤آذر: ٣٠٠نفر از کارگران پیمانکاری شرکت نفت و گاز پارس عسلویه روز سه شنبه ساعت هشت صبح در اعتراض به دوماه حقوق معوقه مقابل ساختمان اداری این شرکت تجمع کردند. یکی از کارگران: از دوماه پیش که پیمانکار نیروی خدمات و ماشین آلات شرکت عوض شده کارگران و کارمندان این شرکت برای دریافت حقوق و مزایای خود دچار مشکل شده اند. این کارگر در ادامه خبر داد مسوولان شرکت که در تجمع کارگران حضور یافتند تنها به تهدید به اخراج و کسر از حقوق بسنده و اعلام کردند که طبق قرارداد جدیدی که پیمانکار جدید به کارگران تحمیل کرده تمام مزایایی که در قرارداد آنها آمده، حذف شده و کارگران حتی از سایت اسکان داده شده توسط شرکت نفت و گاز پارس باید به یک محل دیگر منتقل شوند. همچنین از سه وعده غذایی که سهمیه کارگران بود وعده آخر (شام) حذف شده است. گفته می شود وضعیت کارگران عسلویه که قرارداد مستقیم با شرکت نفت و گاز پارس ندارند و با شرکت های پیمانکار در حال کار هستند، بسیار سخت بوده و نامه نگاری آنها به وزیر نفت به نتیجه نرسید.
نا امنی محیط کار
کشته شدن ٣ کارگر در فاز ١٩ پارس جنوبی (+عکس)
سه نفر از کارگران شاغل در فاز ١٩ پارس جنوبی بر اثر سقوط جرثقیل و گاز گرفتگی جان خود را از دست دادند.
به گزارش «خلیج فارس»؛ این حادثه که روز گذشته در محل فاز ١٩ رخ داده، سه نفر از کارگران در جریان دو حادثه جداگانه کشته شدند.
حادثه نخست در حوالی ساعت ١٤ بر اثر سقوط بوم یک دستگاه جرثقیل سنگین روی یک دستگاه خودروی سواری پراید اتفاق افتاد که متاسفانه دو نفر از کارگران در این حادثه کشته شدند.
حادثه دوم نیز زمانی اتفاق افتاد که سه نفر از کارگران جوشکار در داخل لولهای آهنی به قطر چهار متر مشغول فعالیت بودند.
به نوشته شانا (سایت رسمی وزارت نفت)، در حادثه نخست یکی از کشته شدگان در دم جان باخت و نفر دوم در مسیر انتقال به بیمارستان کنگان جان خود را از دست داد. کشتهشدگان از کارگران متخصص شرکت کولرهای هوایی آبان بودند.
حادثه دوم در محل پالایشگاه در حال ساخت فاز ١٩ و در حوالی ساعت ١٦ رخ داد. در جریان این حادثه یکی از کارگران جوشکار کشته و دو نفر دیگر مصدوم شدند. این کارگران در شرکت «ای جی سی» شاغل بودند.
در پی اتفاق روز گذشته، فعالیتها در محل وقوع حادثه فعلا متوقف شده است
مرگ کارگرجوان
١٦آذر: کارگر جوان حین کار در یک کارگاه ساختمانی واقع در تهرانپارس، خیابان اردیبهشت، از طبقه سوم به طبقه منفی یک سقوط کرد و جان خود را از دست داد.
ریزش آواردرمعدن شن و ماسه شهرستان قدس
١٥آذر: برداشت بی رویه از معدن اینبار موجب بروز حادثه در شهرستان قدس شد. یکی از کارگران که با بیل مکانیکی مشغول کار در این معدن بود، به علت رانش و ریزش زمین در زیر آوار مدفون شد
١٨ آذر: با گذشت بیش از چهار روز از حادثه ریزش معدن ماسه «نوین رضیآباد» واقع در شهرستان قدس و دفن یک کارگر زیر گل و لای، هنوز جستجوها برای یافتن کارگر مفقود شده ادامه دارد.
کشته و زخمی شدن سه کارگردر معدن کرمانشاه
١٦آذر: غروب روز چهاردهم آذرماه در معدن روستای “قادرمرز” از توابع کرمانشاه یک کپسول هواگاز منفجر و جان یک کارگر را گرفت. حادثه در محیط بسته معدن روی داده و یکی از کارگران قبل از حضور نیروهای آتشنشانی جان خود را از دست داده بود. شرایط عمومی ٢ تن از معدنچیان وخیم گزارش شده و هماکنون در مراکز درمانی شهر کرمانشاه تحت مراقب پزشکی بسر میبرند.
یک کارگرساختمانی درارومیه درپی سقوط ازارتفاع جانش راازدست داد!
سیزدهم آذرماه، حادثهی ناشی از کار در شهر ارومیه منجر به مرگ یک کارگر ساختمانی به نام خسرو مرواریدی شد. خسرو مرواریدی در پروژهی ساختمانی گلشهر ارومیه مشغول بکار بوده و به گفته شاهدان عینی این کارگر در هنگام کار با بالابر “تاور” دچار حادثه شده است. خسرو مرواریدی جدیداً ازدواج نموده و جهت تأمین مایحتاج روزانه در پروژهی ساختمانی مشغول بکار شد.
خطر حوادث کاری در کمین ١١.٥ میلیون کارگر!
١٥آذز: وزارت کار اعلام کرد: ١١ میلیون و ٥٠٠ هزار شاغل در سال گذشته در معرض حوادث ناشی از کار قرار داشتند. برای ٢٠ هزار و ٥٣٢ نفر حادثه اتفاق افتاد که متاسفانه نتیجه آن برای ١١٣ نفر مرگ بود. بررسی ها نشان می دهد خطرناک ترین زمان برای وقوع حوادث شغلی نه شب ها و نه عصرها، بلکه صبح ها است. بررسی گزارش جدید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره حوادث ناشی از کار در سال گذشته و مقایسه آن با سال ٩٠ نشان می دهد که ١١ میلیون و ٥٥٣ هزار و ٥٧٦ نفر در سال گذشته در معرض حوادث ناشی از کار قرار داشته اند که این تعداد در سال ٩٠ به میزان ١٠ میلیون و ٨٧٣ هزار و ٨٠٠ نفر بوده است. در سال گذشته ٢٠ هزار و ٥٣٢ نفر در کشور دچار حوادث شغلی شدند که این تعداد در سال ٩٠ به میزان ٢٠ هزار و ٣٩٩ نفر بوده است. به صورت کلی از تعداد ١١ میلیون و ٥٥٣ هزار و ٥٧٦ نفر در معرض حادثه طی سال گذشته، ٢ میلیون و ٥٤١ هزار و ٩١٤ نفر در تهران بوده و ٩٠٢ هزار و ٧ نفر نیز مربوط به استان اصفهان بود. همچنین در سال گذشته ٧٥٢ هزار و ٥٦٦ نفر در خراسان رضوی، ٧١٩ هزار و ٧٦١ نفر در خوزستان، ٦٣١ هزار و ٢٥٨ نفر در فارس و ٥١٧ هزار و ٤١٩ نفر نیز مربوط به مازندران بوده است. بیشترین تعداد حوادث اتفاق افتاده نیز مربوط به تهران با ٣ هزار و ١٢٧ نفر بوده است. ٢هزار و ٩٣٧ حادثه شغلی در سال گذشته مربوط شاغلان سنین ٢٠ تا ٢٤ سال، ٤ هزار و ٥٨٧ مورد ٣٠ تا ٣٤ سال و ٢ هزار و ١٠٩ مورد نیز برای افراد سنین ٤٠ تا ٤٤ سال اتفاق افتاد. ١٣ هزار و ٧٨٧ اتفاق در صبح ها، ٥ هزار و ٤٨٧ مورد عصرها و هزار و ٢٥٩ اتفاق نیز در شب ها بوده است.
متاسفانه ١١٣ نفر از حادثه دیدگاه در سال گذشته فوت کردند و ١٧٧ نیز دچار از کار افتادگی کلی شدند. همچنین ٣٣١ نفر دچار از دست دادن ٣٣ تا ٦٦ درصد توانایی خود شده و ٩٦٧ نفر نیز کمتر از ٣٣ درصد توانایی کار خودن را از دست دادند. ١٨ هزار و ٩٤٤ نفر در سال گذشته پس از حادثه، توانایی خود را بازیافتند و به بهبودی کامل رسیدند. با این حال در سال ٩٠ تعداد فوت شدگان ٨٥ مورد و تعداد از کار افتادگان کلی نیز ١٨٥ مورد بوده است. ٦٧٥ حادثه در سال گذشته به دلیل استفاده از وسایل معیوب، ٩٤٨ حادثه وسایل بی حفاظ و ٣٧ مورد نیز به دلیل استفاده از لباس خطرناک اتفاق افتاد. فقدان اطلاعات دلیل ٢٣٦ حادثه، ازدحام و بی نظمی تجهیزات ١٠٤ حادثه، عدم آموزش ٨٤ مورد، عدم استفاده از وسایل حفاظتی ٧٢٣ مورد و عدم رعایت مقررات ایمنی نیز هزار و ٥٣٦ حادثه را رقم زده است. در سال گذشته ٣ هزار و ٥١٣ آسیب در انگشتان دست، ٥ هزار و ٣١٤ مورد در پاها، هزار و ٦٧٩ مورد انگشت دست، ٦١١ حادثه کمر، ٧٧٩ مورد صورت، ٥ هزار و ٤٦٠ حادثه دست، ٣٤٣ مورد چشم و ٣٢٥ حادثه نیز در جمجمه حادثه دیدگان بوده است.
اخراج و بیکارسازی
٢٠٠کارگر اخراج شدند
اخراج ٢٠٠ نفر از کارگران یکی از پیمانکاران پالایشگاه آبادان به نام شرکت «ساختمان نصب» .شرکت پیمانکاری «ساختمان نصب» از پیمانکاران وابسته به پالایشگاه آبادان که در زمینه ساخت و نصب تاسیسات نفتی فعالیت دارد به تازگی پس از اتمام بخشی از پروژههایاش، قرارداد ٢٠٠ کارگر را خاتمه داد. علاوه بر اخراج ٢٠٠ کارگر، قرارداد ٥٠ کارگر دیگر نیز بصورت معلق در آمده و احتمال اخراج این کارگران نیز در روزهای آینده وجود دارد. سه ماه از حقوق ماههای شهریور، مهر و آبان ماه این کارگران به تاخیر افتاده و هنوز پرداخت نشده است
دستمزدهای پرداخت نشده
کارکنان شهرداری سوق ٧ ماه است که حقوق نگرفتهاند
١٦آذر، عدم پرداخت ٧ماه حقوق کارکنان شهرداری سوق(٣٢نفر)،خبرداد.
٦٠کارگر هنور در انتظار
شصت کارگر یک شرکت پیمانکاری وابسته به “رجا”، بیش از ٢ سال است که برای پرداخت طلب ١٢٣ میلیون تومانی خود از سوی شرکت پیمانکاری سابق این مجموعه انتظار می کشند. شرکت رجا بعد از اتمام قرارداد این شرکت پیمانکاری در آذرماه سال ٩١ ضمن قول پرداخت معوقات کارگران از آنان امضای تسویه گرفت اما برخلاف وعده اش طلب کارگران را پرداخت نکرد.
كارگران
پیام بهنام ابراهیم زاده به دانشجویان در آستانه شانزده آذر
شانزدهم آذرماه هر سال یادآور جانفشانی سه شهید راه آزادیخواهی و برابری طلبی شهیدان قندچی، بزرگ نیا و شریعت رضوی است. سالهاست که این روز را گرامی می داریم زیرا هنوز کشور ما به آزادی و به شعور و شور جنبش دانشجویی نیازمند است تا از گذرگاه های سخت و سرنوشت ساز پیشرو عبور کرده تا شاهد صبح آزادی باشد. خوشحالم که جنبش دانشجویی هنوز پویا و سرزندگی خود را حفظ کرده و از مبارزان راه آزادی در این شرایط سخت دفاع می کند. از همه شما دانشجویان عزیز و آزادیخواهی که این مبارز کوچک راه آزادی و برابری را از یاد نبرده اند و مورد حمایت قرار داده اند نهایت تشکر و قدردانی را دارم. کوچکتر از آنم که بخواهم پیامی برای این عزیزان بنویسم تنها تاکید می کنم که برای روزهای سخت پیش رو خود را از هرجهت آماده کنند. عزیزان راه پیش رو راهی سخت و دشوار است که نیازمند همدلی و همکاری و کنار گذاشتن برخی اختلافات جزیی عقیدتی و فکری است که درصد سال اخیر آفت مبارزان راه آزادی بوده است. آنچه که ما را در شرایط دشوار زندان امیدوار به آینده نگه می دارد پافشاری شما عزیزان بر راه مقدس آزادی است که باعث می شود دشمنان آزادی هر روز خود را ضعیف تر از دیروز احساس کرده و در برابر موج رو به گسترده آزادیخواهی وادار به تسلیم و پذیرش واقعیت ها شوند دور نیست.
آن روزی که فداکاری ها و از خودگذشتگی ها و به فکر دیگران بودن ها به بار نشیند. همه ما در برابر آنچه بر دیگران می گذرد مسئولیت انسانی داریم و از شما سپاسگذارم که قدر و ارزش آنانی را که در این راه قدم گذاشته اند می دانید و آنها را فراموش نمی کنید. هرسال شانزده آذر یادآورمیثاق دیرین ما با آزادی و پافشاری بر آن است میثاقی که گذشتگان ما نیز بر سر آن جان ها داده و سرها بر سر دار دیدهاند می دانم که برای برخی از شماها این پرسش جدی است که چرا ما باید برای به دست آوردن آنچکه در کشورهای دیگر بدیهات است این همه هزینه بدهیم. باید به خاطر داشته باشیم آزادی بدون هزینه بدست نمی آید و اگرهم حاصل شود پایدار و قابل اتکا نخواهد بود. تجربه نشان می دهد هرجا مبارزه برای آزادی و عدالت طولانی تر و مثمر بوده تثبیت آن هم راحت تر بوده است. * بهنام ابراهیم زاده فعال حقوق کودکان و کارگری عضو کمیته پیگیری تشکل های آزاد کارگری و عضو جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان زندان اوین بند ٣٥٠ – دوازدهم آذر ١٣٩٢
ادامه ی بازداشت افشین ندیمی و مهرداد صبوری محکوم می باشد
بعد از گذشت نزدیک به یک ماه از بازداشت افشین ندیمی و مهرداد صبوری، از اعضای کمیته هماهنگی در شهرستان کامیاران، هنوزعلت دستگیری آنان در هالهای از ابهام قرار دارد. این دو نفر، به مانند هزاران کارگر مهاجر، به خاطربیکاری ونبود فرصتهای شغلی مناسب و دستمزدهای زیر خط فقر، راهی کردستان عراق شده تا شاید از این طریق لااقل برای دوره ای کوتاه به زندگی خود وخانواده هایشان سر و سامان بخشیده حتی المقدور از کابوس فقر و تنگدستی رهایی یابند. این عزیزان بعد از مدتها دوری از خانواده و تحمل شرایط مشقتبار کار در کردستان عراق، در تاریخ ١٧ آبان، هنگام بازگشت به ایران در مرز بانه بازداشت و بعد از چند روز روانهی بازداشتگاه اداره ی اطلاعات شهرستان کامیاران گردیدند. طی این مدت، با وجود مراجعات متعدد و پیگیرانه ی خانواده هایشان، هنوز اطلاع دقیقی از وضعیت آنان به دست نیامده است؛ زیرا کارگزاران اداره ی اطلاعات کامیاران، در نهایت بی مسئولیتی، از پاسخگویی به خانواده های این عزیزان سر باز زده و حتی اجازه ی ملاقات و تماس تلفنی را از آنان سلب نموده اند که این وضعیت موجب نگرانی خانواده، دوستان و سایر فعالین کارگری شده است. سرمایه داری در ایران ( و البته بسیاری از نقاط جهان نیز ) به دلیل ناتوانی در کنترل و مهار بحران، تلاش می کند تا با تشدید استثمار و فشار بر کارگران و بازپس گیری حداقل دستاوردهای این طبقه که ماحصل سال ها تلاش و مبارزه ی کارگران در دوره های متفاوت بوده است حتی المقدور بحران و پیامدهای ویران گر آن را به اشکال مختلف به زندگی کارگران منتقل نماید. حرص و ولع سیری ناپذیر سرمایه داران برای انباشت روزافزون سرمایه و کسب سودهای نجومی، وهمزمان تهاجم افسارگسیخته به جنبش کارگری و فعالان این جنبش را، که صرفاً برای به سکوت کشاندن آنان صورت می گیرد، تنها و تنها باید در این راستا توضیح داد. بی جهت نیست که حامیان و مدافعین نظام سرمایه داری، در رودررویی با اعتراضات به حق کارگران حتی آن جا که حقوق حقه و مسلم آنان پایمال می گردد اینچنین بی رحمانه به صفوف کارگران حمله ور شده و خواست ها و مطالبات آنان را تنها با تهدید و ارعاب و بازداشت و زندان پاسخ می دهند. آن زمان که “ساحت مقدس سرمایه و سود” به زیر سئوال برود، سرمایه چیزی جز زبان زور و تهدید نمی شناسد. بازداشت این دو عزیز ( افشین ندیمی و مهرداد صبوری ) و دستگیری و زندان دیگر کارگران و فعالان کارگری، حمله به مجمع عمومی سالانه ی کمیته ی هماهنگی و ضرب و شتم و هتک حرمت اعضا و فعالین آن و همین طور فشار و سرکوب کارگران و فعالان دیگر جنبش های اجتماعی همچون جنبش زنان و جنبش دانشجویی را تنها می توان از این طریق توضیح داد. دستگیری چهار تن از نمایندگان کارگران صنایع نساجی پلی اکریل اصفهان را که در قبال تهدید به امنیت شغلی کارگران این شرکت به سیاهچال های حامیان سرمایه سپرده شده اند غیراز منفعت طلبی لجام گسیخته و بی حساب سرمایه و حرص و ولع سرمایه داران به مثابه یک طبقه چه می توان نام نهاد ؟ هم اکنون بسیاری از کارگران و فعالان کارگری از جمله رضا شهابی، محمد جراحی، و … سال هاست که تنها به دلیل دفاع از حقوق خود و هم طبقه ای هایشان در زندان به سر می برند. وفا قادری و غالب حسینی، از اعضای کمیته هماهنگی باید عمر وزندگی خود را به دور از خانواده در زندان سپری کنند و خالد حسینی از دیگر اعضای کمیته هماهنگی نیز پس از محکومیت ٥/١ساله در دادگاه بدوی، درانتظار دادگاه تجدید نظر به سر می برد و برای چندمین بار به دادگاه احضار شده است تا احتمالاً تاوان دفاع جسورانه و حق طلبانه ی خود از کارگران را به سرمایه داری و عوامل آن پس بدهد. و این ها تنها گوشه های بسیار کوچکی از فشارها و مشکلاتی است که طبقهی کارگر ایران و پیشروان و فعالان این جنبش با آن دست به گریبانند. به باور ما ادامه ی بازداشت افشین ندیمی، مهرداد صبوری و دیگر پیشروان و فعالین کارگری، خود مهرتأیید دوباره ایست بر ادامهی همان روند سرکوب گرایانه و سیاست هایِ ضدِ کارگری سرمایه که دستور کار اصلی و همیشگی این نظام برای ممانعت از اوجگیری جنبش کارگری و گرایشات ضدسرمایه داری و طبقاتی کارگران است. این سیاست ها همچنین از جانب سرمایه اعمال می شود تا از ایجاد تشکل های مستقل و خود ساختهی کارگری ممانعت به عمل آورند. روند حاکمیت سرمایه روند تیره و تاری است که تمامی چشماندازهای کارگران و رنجبران را به تیره گی می گرایاند، و آینده ی آنان را همچون شمعی در باد با خطر خاموشی و اضمحلال رو برو می کند. در چنین شرایطی و با وجود چنین نظامی، آلترناتیوی که قادر به نجات توده های کارگر و در نهایت جامعه خواهد بود،تنها و تنها در اثر اتحاد فراگیر و طبقاتی کارگران صورت واقعیت به خود خواهد گرفت که آن هم در سایهی آگاهیِ طبقاتی و ایجاد تشکلهای مستقل و طبقاتی کارگران که زمینه ساز شکل گیریِ اتحاد سراسری طبقه ی کارگر را فراهم خواهد کرد میسر خواهد شد. کمیته هماهنگی ضمن محکوم نمودن مجموعه فشارها و تضییقات وارده بر کارگران، فعالان و تشکل های کارگری، خواهان پایان بخشیدن به این سیاستهای ضدِ کارگری بوده، و در این راستا حمایت پیگیرانه و همه جانبه ی تمامیِ کارگران را در ایران و جهان برای آزادی تمامی این عزیزان خواستاراست. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-١٤/٩/٩٢
اعتراض به کمی ساعات هواخوری زندانیان سیاسی بند ١٢ گوهر دشت کرج
اعتراض به کمی ساعات هواخوری زندانیان سیاسی بند ١٢ گوهر دشت کرج. برای اعتراض به کمی ساعات هواخوری از امروزیکشنبه ١٧ آذر رفتن به هواخوری را تحریم کردند . قابل ذکر است که در سالن ١٢ زندان گوهر دشت کرج به جای ١٢ ساعت هواخوری فقط دو و نیم ساعت است و ان را نیز ماموران به سلیقه خود همه روز کمترش می کنند . کمیته حمایت از شاهرخ زمانی
گزارش
حمله نیروهای سد معبر شهرداری سنندج به دست فروشان
روز سه شنبه ١٢/٩ /٩٢ ماموران سد معبر وابسته به شهرداری شهر سنندج به دست فروشان واقع در میدان انقلاب حمله کرده وبسیاری از اجناس آنان را به غارت بردند که این عمل با واکنش مردم مواجه شد و شخصی از میان مردم با صدای بلند اعتراض خود نسبت به این عمل غیر انسانی را نشان داد که متاسفانه ماموران به صورت دسته جمعی به شخص مذکور به شیوی بسیار وحشیانه ای حمله ور شدند واو را مورد ضرب و شتم قرار دادند به گونه ای که از ناحیه سر و صورت زخمی و به خاطرجرا حات شدید راهی بیمارستان شد . این دست فروشان از روی ناچاری در سرما ودر زیر برف وباران برای بدست آوردن اندک پولی برای گذران زندگی بخور ونمیر مشغول به این کار هستند وهر روز از بیم و هراس اینکه مبادا نیروهای سد معبر برسند و اجناس آنها را به غارت ببرند ،روز را به شب می رسانند و دریغ از اینکه هر بارعده ای ازآنها طعمه این ماموران شده و همین اندازه سرمایه ناچیز خود را نیز از دست می دهند.کمیته هماهنگی ضمن محکوم کردن ضرب و شتم دست فروشان و به غارت بردن اجناس آنها ،اعلام می دارد این وظیفه دولت و شهرادی هاست که در نبود امنیت شغلی و بیکاری روز افزون ،با قرار دادن مکانهایی در اختیار این عزیزان از انها حمایت کند .
اخبار بین المللی
فرانسه – تظاهرات بر علیه نژادپرستی در بیش از صد شهر
به گزارش یورو نیوزروز یکشنبه اول دسامبر (١٠ آذر ( حدود سی سال پس از برگزاری یک راهپیمایی بزرگ علیه نژادپرستی در فرانسه،
هزاران نفر علیه افزایش این پدیده، در پاریس و دیگر شهرهای این کشور تظاهرات کردند.این تظاهرات بخصوص در واکنش به اظهارات نژاد پرستانه علیه کریستیان توبیرا، وزیر سیاه پوست دادگستری فرانسه، برگزار شد. آنها شعار می دادند: “ما همگی فرزندان مهاجر هستیم. “ارلم دزیر، رهبر حزب سوسیالیست فرانسه با بیان این که اظهارات نژاد پرستانه در چند هفته گذشته عادی شده گفت: “ما چیزهایی شنیده ایم که برایمان قابل تحمل نیست. دیدیم که یکی از روزنامه های راست افراطی وزیر دادگستری را با میمون مقایسه کرد و بچه های فریب خورده ای را دیدیم که بر سر راهش موز انداختند. “این تظاهرات به ابتکار ٣٥ انجمن ضد نژاد پرستی و سندیکاهای کاری برگزار شد. یکی از تظاهرکنندگان می گوید: “فرانسه از مدتها پیش با نژادپرستی مواجه بوده و حرفهای نژادپرستانه زیادی زده می شود. من می خواهم که ما فضایی داشته باشیم که بگوییم در مقابل این ایدئولوژی که امروز به خود اجاره ظهور و بیان می دهد، می ایستیم. “تظاهرات مشابهی نیز در یک صد شهر دیگراین کشور برگزار شد.
تایلند – تصرف تلویزیون دولتی توسط مخالفان دولت
با شدت گرفتن نا آرامی های تایلند، معترضان کنترل ساختمان تلویزیون دولتی این کشور موسوم به پی بی اس را در دست گرفتند. تنش های سیاسی در ساعات اخیر در تایلند شدت گرفته است و معترضان خواستار استعفای ینگلاک شیناواترا، نخست وزیر این کشور تا پایان روز یکشنبه اول دسامبر (١٠ آذر (هستند.مخالفان دولت تایلند که ملبس به لباس های سیاه رنگ هستند با حرکت در درون شهر و به صدا در آوردن سوت، اعتراض خود را به نمایش می گذارند.رهبران مخالف دولت از هواداران خود خواسته اند تا ده ساختمان دولتی، شش ایستگاه تلویزیونی و مقر اصلی نیروهای پلیس را به تصرف خود در آورند.همزمان پلیس تایلند برای متفرق کردن معترضانی که در مقابل ساختمان دولت تجمع کرده بودند اقدام به شلیک گاز اشک آور کرد. گزارش ها حاکی از آنست که درگیری های خیابانی بین مخالفان و حامیان دولت تایلند در طول شب شنبه ٩ آذر در نقاط دیگری از بانکوک ادامه داشته است.در همین حال بخشی دیگر از تظاهر کنندگان هم به باشگاه ورزشی پلیس یعنی جایی که نخست وزیر در آن حضور داشته حمله کرده بودند اما به گفته یک مقام دولتی، نخست وزیر قبل از حمله توانسته محل را ترک کرده و خود را به جای امنی برساند. درگیری بین حامیان و مخالفان دولت تایلند از آنجا آغاز شد که هفتاد هزار نفر از موافقان دولت که از نواحی شمال بانکوک به این شهر آمده بودند با تجمع در ورزشگاهی قصد اعلام حمایت از دولت این کشور داشتند اما این تجمع با حضور نیروهای مخالف به خشونت کشیده شد. گزارش ها حاکی از آنست که درگیری های خیابانی روز شنبه، دو کشته و ٤٥ زخمی بر جای گذاشته است.
یمن – اعتصاب کارگران شرکت نفت و گاز DNO
به گزارش یمن پست روز ٢٩ نوامبر (٨ آذر) کارگران شرکت نفت و گاز نروژی DNO در اعتراض به عدم دریافت پاداش و مزایا که قبلا این شرکت بر سر آن توافق کرده بود، دست از کار کشیدند. آنها همچنین خواهان بازگشت به کار ١١ کارگر اخراجی هستند که چندی قبل توسط این شرکت اخراج شده بودند. این کارگران میگویند بعد از مذاکرات طولانیو بیتوجهیمسئولین شرکت به مطالباتشان، راهیبجز اعتصاب برایشان نمانده است. اطلاعاتیاز مدت زمان اعتصاب این کارگران مخابره نشده، ولیکارشناسان بر این عقیده هستند که چنانچه این اعتصاب به درازا بیانجامد، بدلیل وابستگی اقتصاد این کشور به نفت، میتواند زیانهای جبران ناپذیری به اقتصاد این کشور وارد آورد.
مصر – هزاران کارگر پس از یک هفته تحصن دست به اعتصاب زدند
هزاران کارگر کارخانهتولید آهن و فولاد در شهر هلوان در جنوب قاهره از روز دوشنبه ٢ دسامبر (١١ آذر) در اعتراض به عدم توجه مسئولین کارخانه به مطالباتشان دست به اعتصاب زدند. این کارگران از روز ٢٦ نوامبر بمدت یک هفته در کارخانهتحصن کرده بودند ولیچون پاسخ مناسبی از طرف مسئولین کارخانه دریافت نکردند، تصمیم به اعتصاب گرفتند. خواست عمده این کارگران به تعویق افتادن دریافت سهم خود از سود کارخانه است.آنها همچنین خواهان اخراج مدیر عامل کارخانه و لغو اقدامات تنبیهی بر علیه رهبران کارگری هستند. کارگران همچنین نسبت به خدمات بهداشتی و حمل و نقل خود اعتراض دارند. آنها اعلام کرده اند که به مبارزه تا دستیابی به مطالباتشان ادامه خواهند داد.
آمریکا – اعتصاب گسترده کارگران برای افزایش دستمزد
به گزارش بی بی سی کارگران رستورانهای زنجیرهای )فست فود(در شهرهای مختلف ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه ٥ دسامبر (١٤ آذر(برای افزایش حداقل دستمزد دست به اعتصابی ٢٤ ساعته زدند. در شهرهایی چون نیویورک، شیکاگو، واشنگتن دیسی و همچنین دیترویت و میشیگان کارگران به طور دستهجمعی محل کار را ترک کردهاند. اتحادیههای کارگری خواهان وضع حداقل دستمزدی به میزان ١٥دلار در ساعت هستند. این به معنی بیش از دو برابر شدن حداقل دستمزد ٧.٢٥دلاری است که از سال ٢٠٠٩ تاکنون برقرار است. باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا، گفته است که از حداقل دستمزد ١٠ دلار در ساعت حمایت میکند. حتی اگر سنای عمدتا دموکرات بتواند این حداقل دستمزد را به تصویب برساند، روشن نیست که مجلس نمایندگان، که جمهوریخواهان در آن اکثریت را دارند، به آن رای مثبت بدهد. ایالات متحده یکی از نابرابرترین اقتصادها در میان کشورهای توسعه یافته به شمار میرود. در سال ٢٠١٢ اداره آمار آمریکا اعلام کرد که بیش از ١٦درصد جمعیت این کشور فقیر هستند. بیشترین درصد جمعیت فقیر(٢٣.٥درصد) در ایالت کالیفرنیا که بزرگترین اقتصاد در میان ایالتهای آمریکا است، زندگی میکنند. دستمزد پایین و قراردادهای کاری نامطمئن از مسائل عمده مورد اعتراض کارگران آمریکایی است. انتقادها از صنعت فست فود در آمریکا به دلیل رواج قراردادهای نیمه وقت بالا گرفته است. این قراردادها سهم اصلی در جذب نیروی کار جدید بعد از بحران سال ٢٠٠٨ را داشتهاند. هنوز روشن نیست که اعتصاب امروز تا چه اندازه بر کسب و کار رستورانهای زنجیرهای اثر میگذارد.
فرانسه – بالاترین نرخ بیکاری در ١٦ سال اخیر
آمارهای جدید نشان میدهد که نرخ بیکاری در فرانسه در سه ماهه سوم سال ٢٠١٣ به بالاترین رقم در ١٦ سال اخیر رسیده و فشارها بر دولت این کشور برای کنترل بیکاری را افزایش داده است.آژانس آمار INSEE فرانسه در گزارشی که روز پنج شنبه (١٤ آذر) منتشر شد، اعلام کرد نرخ بیکاری در این کشور در سه ماهه سوم سال سال ٢٠١٣ به رقم ١٠.٩ درصد افزایش یافته است. نرخ بیکاری فرانسه در سه ماهه پیش از آن ١٠.٨ درصد بود. افزایش نرخ بیکاری در فرانسه موجب شده است که این رقم به نرخ بیکاری سال ١٩٩٧ یعنی رقم ١١.٢ درصد که بالاترین رقم بیکاری در فرانسه بوده است، نزدیک شود. آمارهای اخیر در حالی منتشر شده است که فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه میگوید دولتش نرخ بیکاری را تا پایان سال ٢٠١٣ کاهش خواهد داد. آژانس آمار INSEE در اواسط ماه نوامبر اعلام کرد که اقتصاد فرانسه در دوره ماه های جولای به سپتامبر، ٠.١ درصد افت خواهد داشت. براساس این آمار، این افت اقتصادی به دلیل کاهش ١.٥ درصدی میزان صادرات فرانسه در سه ماهه سوم و کاهش ٠.٦ درصدی در سرمایه گذاری های بازرگانی خواهد بود. بررسی های جدید نشان داده است که اقتصاد راکد و نرخ بیکاری بالا از جمله مهمترین دلایل کاهش نرخ رضایت از رئیس جمهوری فرانسه بوده است. اولاند در تاریخ ١١ نوامبر به خاطر سیاست های اقتصادی و افزایش نرخ بیکاری کشور، به شدت از سوی معترضان مورد انتقاد قرار گرفت. دولت فرانسه در تلاش برای کاهش حجم گسترده بدهی های کشور، مالیات را افزایش داده دست به “اصلاحات” اقتصادی زده و هزینه های جاری را کاهش داده است.