نینا – مروری بر اخبار جنبش کارگری ایران
برنامه ای از تلویزیون پرتو- بیستم نوامبر 2013
پدرام نواندیش
به دنبال چند روز اعتراضات کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان و مهلت 10 روزه تعیین شده از سوی مسئولان استان جهت رسیدگی به خواسته های کارگران معترض این کارخانه، روز بیست و پنجم آبان ماه ، مدت زمان تعیین شده به پایان رسید و بنا بر گفته کارگران این کارخانه هیچیک از مطالبات آنها محقق نگردید و به این جهت کارگران نیز از بعد از ظهر روز یکشنبه بیست و ششم آبان ماه تجمعات اعتراضی خودشان را از سر گرفتند . تجمع اعتراضی کارگران پلی اکریل اصفهان روز دوشنبه نیز در محوطه کارخانه ادامه پیدا کرد. فرماندار رژیم اسلامی در مبارکه سراسیمه با دادن وعده رسیدگی به خواست های کارگران ؛ از آنان خواست به تجمع اعتراضی خود پایان داده و بر سر کارهایشان بر گردند. وعده فرماندار رژیم اسلامی در مبارکه اصفهان مبنی بر رسیدگی به خواست های کارگران پس از مذاکره با تنی چند از نمایندگان کارگران صورت گرفت. فرماندار رژیم وعده داده که بزودی شورای کار اسلامی رژیم در پلی اکریل برقرار خواهد شد. اما این خواست کارگران نبوده و کارگران خواست های خودشان را در چند بند تنظیم کرده و به اطلاع مسئولان رژیم رسانده اند . نمایندگان کارگران که به وعده های مکرر مسئولان استانی رژیم اسلامی خوشبین نیستند؛ درخواست فرماندار رژیم اسلامی مبنی بر پایان دادن به اعتصاب و بازگشت بر سر کارهایشان تا موقع رسیدگی به خواست های آنها را مشروط به پذیرش آن در مجمع عمومی کارگران اعتصابی در عصر روز دوشنبه اعلام کردند .مجمع عمومی از فرماندار خواست که بیاید و قول های خود را در جمع کارگران بیان کند. اما فرماندار مبارکه از این کار خودداری کرد و کارگران همچنان به اعتراضات خودشان ادامه دادند. صبح سه شنبه کارگران با راهپیمایی در محیط کارخانه به سر دادن شعارهایی علیه مدیریت کارخانه دست زدند. کارگران کارخانه مصمم به ادامه اعتراضات خود تا دست یابی به خواست هایشان هستند.
کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان که از روز هشتم آبان ماه اعتراضات خود را آغاز کرده اند و تا کنون نیز ادامه پیدا کرده است ؛ خواهان استعفای مدیر عامل و هیئت مدیره کنونی و حفظ و بررسی اسناد مربوط به عملکرد آنها هستند
کارگران خواهان بازگشت به کار کلیه کارگرانی هستند که اخراج شده اند. لغو قرار داد های موقت و سفید امضاء از دیگر خواست های کارگران اعتصابی کارخانه پلی اکریل اصفهان است .
کارگران اعتصابی این کارخانه نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل معترض بوده و خواهان افزایش دستمزد های خود تا سقف بیست درصد هستند .
همچنین کارگران اعتصابی ضمن آنکه خواهان متوقف کردن اجرای طرح سی یو بی مربوط به مستقل کردن واحد های تولیدی زیر مجموعه کارخانه پلی اکریل هستند، خواستار برقراری مزایای دیگری چون برقراری حق سختی کار که از فیش های آنها حذف شده است بوده نیز خواهان عذر خواهی رفتار های توهین آمیزمدیریت کارخانه هستند.
کارگران اعتصابی در بخشی از مطالبات خود خواستار رسیدگی به وضع اسفبار کارگران پیمانکاری در این کارخانه شدند .
خبر دیگر:
بدنبال اعتصاب شکوهمند کارگران شرکتهای فراورش و خوارزمی در پتروشیمی بندر خمینی و موفقیت آنان در تحمیل افزایش 32 درصدی دستمزد، از صبح امروز دوشنبه بیش از 1500 کارگر پتروشیمی بسباران از دیگر زیر مجموعه های پتروشیمی بندر خمینی دست به اعتصاب زده و خواهان افزایش دستمزد های خود شده اند. این کارگران اعلام کرده اند دستمزدهای کنونی به هیچ عنوان تامین کننده هزینه های سرسام آور زندگی نیست و تا رسیدن به خواست خود برای افزایش مزد به اعتصاب شان ادامه خواهند داد.
بدنبال آغاز اعتصاب کارگران پتروشیمی بسباران، مسئولین این شرکت از ساعات اولیه صبح امروز تلاش کردند با ایجاد تفرقه در میان کارگران، آنان را وادار به شکستن اعتصاب کنند اما با هوشیاری کارگران این اقدام کارفرما شکست خورد و کارگران بسباران هر کدام در قسمتهای خود همچنان در اعتصاب هستند.
خبر دیگر اینکه: به دنبال اعتراض های پیگیر کارگران اخراجی و بازنشسته کارخانه کنف کار رشت ؛ مقام قضایی رژیم اسلامی اقدام به صدور حکم تعطیلی کارخانه کنف کار رشت نمود . به این ترتیب علاوه بر 187 نفر کارگر کارخانه کنف کار رشت که تا سال 1390 اخراج و یا باز نشسته شده اند؛ 61 نفر کارگر دیگر این کارخانه که در سال 92 به کار گرفته شده اند نیز بدون دریافت دستمزد های خوددشان طی چند ماه گذشته ؛ از کار اخراج شده و به این ترتیب مدیران کارخانه مذکور تا کنون 248 نفر کارگر این کارخانه را بدون پرداخت دستمزد و حقوق آنها از کار اخراج و یا بازنشسته نموده اند.هم اکنون فقط رقم مطالبات کارگران بازنشسته و اخراج شده این کارخانه بدون احتساب مطالبات کارگران اخراجی اخیر؛ بالغ بر دو میلیارد و چهارصد میلیون تومان است . کارخانه کنف کار رشت در سال 84 توسط دولت اسلامی سرمایه داران به بخش خصوصی واگذار گردیده و تا کنون چندین بار مالکان کارخانه تغییر کرده اند . کارگران به درست تشخیص داده اند که اگر مالک کارخانه معین نیست ؛ کارخانه و اموال آن معین است و با فشار بر مقام های رژیم اسلامی می توانند آن را به فروش رسانده و مطالبات یک عمر خود را اگر تامین کنند . رژیم اسلامی موظف به تامین زندگی کارگران اخراجی و بازنشسته کارخانه کنف کار رشت است .
نتیجه اعتراضات کارگران کارخانه قطعات بتنی گیلان :
در پی پنج روز اعتراض کارگران کارخانه قطعات بتنی گیلان؛ سر انجام کارفرمای این کارخانه ؛ فقط دو ماه از دستمزد های کارگران کارخانه را پرداخت کرد. کارگران این کارخانه به غیر از دستمزد آبان ماه خود ؛ چهار ماه دستمزد هایشان را طلب داشته که به این ترتیب هم اکنون سه ماه دیگر نیز طلب خواهند داشت. تجمعات اعتراضی کارگران قطعات بتنی گیلان در رشت که از روز دوشنبه سیزدهم آبان ماه شروع شد تا پایان روز شنبه هیجدهم آبان ادامه پیدا کرده و حتی مدیاهایی چون بی بی سی نیزآن را منعکس کردند .
ما اعلام می کنیم بهانه های کارفرمایان و دولت اسلامی آنها مبنی بر داشتن مشکلات نقدینگی پوچ و عوام فریبانه است .بر این نکته تاکید می گذاریم این سفره کارگران است که چندین ماه خالی از نان است و ازهر گونه امکانات یک زندگی انسانی است محروم هستند و گرنه حساب های بانکی و جیب های گشاد سرمایه داران و دولت اسلامی آنها مملو از ثروت های حاصل از غارت دسترنج کارگران و توده های کارکن جامعه است .
خبری از کارگران معدن طلا
تعداد بیست نفر از کارگران معدن طلای زرکان تکاب از کار اخراج شده اند . بنا به گفته یکی از کارگران ؛ کارفرما قصد دارد تا پایان آذر تعداد 300 نفردیگر از کارگران این معدن را به بهانه پایان قرارداد آنها از کار اخراج کند . 550 نفر کارگر معدن طلای زرکان تکاب روزهای پر از اضطرابی را میگذرانند. هر آن انتظار آن میرود که اسم یکی از آنها خوانده شده و از کار اخراجش کنند قرار داد های کارگران معدن طلای زرکان تکاب از یک ماه تا سه ماه است . کارفرما در پاسخ اعتراض به حق کارگران گستاخانه میگوید که این روال کارشان است واین روال بدون اطلاع مسئولان انجام نمی شود .
دستمزدهای معوقه کارگران لبنیات کوهرنگ
تعداد 120 نفر کارگر کارخانه لبنیات کوهرنگ ؛ مدت سه ماه است که دستمزدی نگرفته اند. مالک کارخانه تولید در این واحد تولیدی را از مهر ماه سال جاری به بهانه نداشتن توجیه اقتصادی متوقف کرده و کارگران را بلاتکلیف گذارده است. کارگران دستمزد ماه های مرداد ، شهریور و مهر را دریافت نکرده اند. سال پیش در همین کارخانه تعداد 200 نفر کارگر به کار اشتغال داشته که هشتاد نفر از کارگران کارخانه از سوی کارفرما با بهانه اتمام قرار داد های آنها از کاراخراج شده اند .
حتی دبیر تشکل دولت ساخته خانه کار نیز این بهانه مالک کارخانه را پوچ و غیر قابل قبول می داند . عبدالله رئیسی ماشین آلات این واحد تولیدی را مدرن توصیف کرده و ادعای اقتصادی نبودن ادامه تولید از سوی کارفرما را غیر منطقی و پوچ عنوان کرد .
خبر آخر اینکه :
کارگران بخش تاسیسات دانشگاه علم و صنعت تهران در اعتراض به اخراج های اخیر اعدادی از کارگران شاغل در این بخش و نیز اعتراض به شرایط کاری خود، روز دوشنبه مقابل اداره خدمات این دانشگاه تجمع کردند. 70 نفر کارگر بخش تاسیسات این دانشگاه زیر نظر شرکت پیمانکاری پارس آماد به کار مشغول بوده که طی ماه گذشته ، تعداد ده نفر از کارگران این بخش توسط کارفرمای شرکت واسطه ای و انگلی پارس آماد از کار اخراج شده و همچنین کارفرمای شرکت مذکور اعلام کرده که قصد دارد به زودی تعداد 20 نفر دیگر از کارگران شاغل در این بخش را از کار اخراج کند. یکی از کارگران معترض در جمع کارگران میگوید که کارفرما با کلیه کارگران این بخش قرارداد سفید امضاء منعقد کرده و تاریخ پایان قرار داد ، شهریور ماه سال آینده است اما پیمانکار به این نکته اهمیتی نمی دهد . دستمزد کارگران حتی از حداقل مصوب قانون کار رژیم اسلامی نیز کمتر است . کارفرمای شرکت مذکور بنا به گفته این کارگر بابت شیفت شبانه کارگران تنها 18 هزار تومان به آنها پرداخته و از مرخصی بعد از شیفت شب کارگران هم ممانعت به عمل می آورد .
به حق باید گفت هم کارفرمایان و هم دولت اسلامی آنها باید شرشان را از سر کارگران و توده های کارکن جامعه کم کنند و این فقط با مبارزه پیگیر و متشکل تمام کارگران و توده های کارکن جامعه میسر خواهد شد
لطفا برای ما نظرات و پیشنهادات خودتان راارسال کنید.
***