اخبار کارگرى- اخبار کارگری … تهيه و تنظيم : نسان نودينيان و داوود رفاهى ٢١آبان ـ ٢٧آبان ماه ١٣٩٢

اخبار کارگری … تهيه و تنظيم : نسان نودينيان و داوود رفاهى
٢١آبان ـ ٢٧آبان ماه ١٣٩٢
نسان نودینیان
داوود رفاهی
اعتراضات
تجمع اعتراضی کارگران شرکت شیمیایی فلزی خاور در پاکدشت
٢٥ آبان کارگران شرکت شیمیایی فلزی خاور در پاکدشت در اعتراض به ٩ ماه دستمزد پرداخت نشده خود در مقابل دادسرای رژیم اسلامی تجمع کردند و پس از ماهها اعتراض و مبارزه موفق به گرفتن حکم توقیف کارخانه و پرداخت مطالبات عقب افتاده خود شدند.

***
بعد از ٥ روز اعتراض ،دو ماه از معوقات حقوقی کارگران قطعات بتنی گیلان پرداخت شد
در پی پنج روز اعتراضات کارگران قطعات بتنی گیلان، سرانجام دو ماه از معوقات حقوقی ٢٠٠ کارگر این واحد پرداخت شد. در تجمع پنج روزه کارگران قطعات بتنی گیلان در رشت، که از روزدوشنبه ١٣ آبان ماه سال جاری آغاز شد و تا پایان روزشنبه ١٨ آبان ماه ادامه داشت، کارگران موفق شدند روزسه شنبه (٢١ آبان ماه) دو ماه از ٤ ماه حقوق معوقه‌شان را دریافت کنند.
***
اعتصاب کارگران شهرداری بهبهان
٢١آبان: کارگران شهرداری بهبهان در اعتراض به پرداخت نشدن ٨ ماه حقوق عقب افتاده خود از ٨ روز قبل دست به اعتصاب زده و این اعتراضات ادامه دارد..
***
تجمعات اعتراضی متحدانه کارگران پلی اکریل اصفهان
روز ٢٦ آبان کارگران پلی اکریل اصفهان بدنبال پایان گرفتن مهلت داده شده، به مقامات کارخانه ، دست به تجمع مجدد زدند. زیر فشار این اعتراضات فرماندار شهرستان مبارکه وعده رسیدگی به خواست آنان را داد و کارگران را به “خویستن داری” دعوت کرد. اما علیرغم این وعده ها کارگران این کارخانه صبح روز دوشنبه ٢٧ آبان نیز در محوطه کارخانه دست به تجمع اعتراضی زدند. همزمان با این تجمع اعتراضی جمعی از آنان به نمایندگی از کارگران راهی فرمانداری شدند تا خواستهایشان را پیگیری کنند. در این نشست مسئولان فرمانداری همان وعده های خود را تکرار کردند و از کارگران خواستار پایان دادن به تجمعاتشان شدند. نمایندگان کارگران تصمیم گیری به این موضوع را به طرح آن در میان همه کارگران و تصمیم گیری جمعی خود موکول کردند.
یک خواست مهم کارگران عذرخواهی مدیریت کارخانه از اظهارات توهین آمیزی است که به کارگران کرده و اعتراضات برحق آنان را “مانع تراشی های دلالان فروش کالاهای چینی” خواندند.
کارگران پلی اکریل خواستهای خود را در ده بند تدوین کرده اند که از جمله خواستهایشان افزایش ٢٠ درصد به سطح دستمزدها، پرداخت معوقات کارگران مربوط به سختی کار و بهره وری خود و سایر همکارانشان، منتفی شدن اجرای طرح کوچک سازی این مجموعه و حفظ یکپارچگی کارخانه به عنوان یک صنعت مادر، افزایش مدت قراردادهای موقت کاری، بازبینی کامل طرح طبقه بندی مشاغل کنونی کارخانه با نظارت نمایندگان کارگران، استعفای برخی از اعضای هیات مدیره کنونی کارخانه ، روشن شدن وضعیت تعاونی مصرف و امکانات رفاهی کارخانه در مجتمع ویلایی چادگان و مهمانسرای مشهد،
در این نامه اعتراضی کارگران همچنین به نوع پرداختی کارکنان تامین نیرو با شرکت‌های “پاکسرند” و “فردوس” معترض بوده و خواستار رسیدگی فوری به وضعیت همکاران پیمانکاری خود شده‌اند.
لازم به یادآوری است که کارگران پلی اکریل در رابطه با همین خواستها در روزهای ٨، ١١، ١٢ و ١٤ آبان‌ماه، تجمع داشتند و به آنها وعده روز ٢٦ آبان را برای رسیدگی به خواستهایشان داده بودند.
در کارخانه پلی اکریل ١٥٠٠ کارگر به کار اشتغال دارد. مجموعه پلی اکریل از شش شرکت تشکیل شده که تحت مسئولیت شرکت مادر (هلدینگ) کار میکنند . اکنون با تصمیم کارفرما مبنی به واگذاری شرکتهای زیر مجموعه به پیمانکاران بیکاری کارگران را تهدید میکند.
از جمله قرار است بخش آزمایشگاه به شرکت نیک آزمون، شرکت نیروگاه به انرژی گستران، شرکت پلی استر به پلی استر هشت بهشت، شرکت اکلیت ٢ به الیاف زاینده رود، شرکت اسکه سازی به شرکت خدمات بندری و بخش خدمات به شرکت پهن گس‌تر انتقال یابد..
***
جمعی از مردم اصفهان به ٢ برابرشدن کرایه اتوبوس اعتراض کردند
در واحد اتوبوسرانی اصفهان کرایه اتوبوس از طریق کارت الکترونیکی پرداخت میشود و زمانی که مسافر کارت به همراه نداشته باشد ٢ برابرآن مبلغ از مسافر گرفته میشود . این امر باعث اعتراض و تجمع مسافران شد.
***
اعتراض دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دوره های شبانه دانشگاه رازی کرمانشاه
جمعی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دوره های شبانه دانشگاه رازی کرمانشاه در اعتراض به افزایش هفتاد درصد شهریه ورودی های جدید اعتراض کردند.
***
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد زنجان
دانشجویان دانشگاه آزاد زنجان علیه طرح سرکوبگرانه و ارتجاعی تفکیک جنسیتی در این دانشگاه دست به اعتراض زدند.
***
اعتراض دانشجویان دانشکده کامپیوتر دانشگاه تهران
روز دوشنبه ٢٠ آبان دانشجویان دانشکده کامپیوتر دانشگاه تهران در اعتراض به نابسامانی خدماتی و بی کفایتی گردانندگان دانشگاه دست به اعتراض زدند.
نا امنی محیط کار
مرگ یک کولبر دیگردر بانه
٢٣آبان: مأموران نظامی حکومت اسلامی ایران در شهرستان بانه با شلیک مستقیم یک کولبر را به قتل رساندند. بیست و دوم آبان‌ماه یک کولبر به نام جلیل یونسی در پی تیراندازی نیروهای نظامی ایران جان خود را از دست داد. وی در حد فاصله روستاهای “اشترآباد” و “بویین علیا” از توابع شهرستان بانه در استان کُردستان از سوی مأموران نظامی حکومت اسلامی ایران هدف شلیک مستقیم قرار گرفته است. جلیل یونسی متأهل و صاحب یک فرزند می‌باشد.
اخراج و بیكارسازی
کنف‌کار با حکم قضایی دادگاه شهرستان سنگر تعطیل شده است.
در پی شکایت ٢٥ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه کنف کار برای دریافت معوقات حقوقی خود، این کارخانه از تاریخ ١٥ آبان ماه با حکم قضایی تعطیل اعلام شده است، با این حکم ٣١ کارگر باقی مانده این کارخانه نیز بیکار شدند. از مجموع ٦١ کارگر این کارخانه که در سال ٩٢ استخدام شده‌اند، ٣٠ نفر پیش از تعطیلی قانونی کارخانه با تصمیم کارفرما اخراج شده بودند.
***
اضطراب دائمی و ترس از بیکاری
هر ساله از مهرماه با آغاز فصل سرما نیمی از کارگران «معدن طلای زرکان تکاب» به مرور با اتمام قرار داد کاری‌شان تعدیل می‌شوند و در ‌‌نهایت تا آذر ماه حدود ٣٠٠ نفر از کارگران شغل‌شان را از دست می‌دهند. ٥٥٠ کارگر شاغل در این معدن با شروع فصل سرما هر ماه منتظرند که اسامی‌شان در لیست «تعدیلی‌ها» باشد و این اضطراب دائمی و ترس از بیکاری همیشه با این کارگران همراه است.
***
زمینه چینی زنگنه وزیرنفت برای اخراج کارگران نفت وعدم تبدیل وضعیت کارگران قراردادی!
٢٤آبان پانا نیوز، بیژن نامدار زنگنه درباره افزایش تعداد کارکنان شاغل در صنعت نفت، گفت: برای ایجاد شغل فقط نباید دنبال این بود که افراد حتما کارمند دولت شوند، این روش گران و کم بازده است. وزیر نفت در مورد افزایش نیروهای شاغل در صنعت “نفت” بعد از دوران مسئولیت خود در دولت هشتم گفت: در آن زمان ٩٠ هزار نفر در صنعت نفت مشغول به کار بودند اما این عدد امروز به ١٤٠ تا ٢٤٠ هزار نفر رسیده است. ضمن اینکه در خود ستاد وزارت نفت تعداد شاغلین از ١٥٠ به ٨٠٠ نفر رسیده است. زنگنه افزود: نیت خیر داشتن در همه کارها امری است ضروری در مورد بحث اشتغال هم این موضوع صادق است، ولی این امر نیازمند سواد و عقل لازم بوده و اگر فاقد این دو مولفه مهم باشیم مسائل کشور حل نخواهد شد. وی در مورد توجه به مشکلات پیرامون نیروهای قراردادی و شرکتی وزارت نفت تصریح کرد: پس از عبور از اضطرارهای پیش رو به این موضوع نیز خواهم پرداخت.
***
اخراج در احداث تونل سنندج
یکی از کارگران شاغل در شرکت پیمانکاری «معتبر»، مجری احداث تونل انقلاب در میدان نبوت شهر سنندج از تعویق ٦ ماه حقوق ٣٠ کارگر به سبب کمبود منابع مالی خبر داد و گفت: ٧٠ کارگر این کارگاه از اوایل سال جاری به مرور با اتمام قرار داد کاری‌شان تعدیل شده‌اند. این شرکت پیمانکاری که در حال احداث تونل انقلاب در شهر سنندج است به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی شرکت از سوی شهرداری سنندج، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی را ندارد. کارگران به دلیل فقدان کامل امنیت شغلی به دلیل کوتاه بودن مدت قرارداد و ترس از اخراج قدرت پی گیری مطالبات صنفی خود را ندارند تعداد کارگران شاغل در احداث پروژه تونل انقلاب در ابتدای سال جاری حدود ١٠٠ نفر بود که به مرور با آماده سازی بخش‌هایی از پروژه، کارگران نیز از سوی کارفرما تعدیل شدند.
***
تعطیلی کارخانه سیمان بوکان و بیکاری ٥٠٠ کارگر
٢١آبان: کارخانه‌سیمان کاوان بعد از یک سال بازدهی، بدلیل اتمام سوخت مازوت برای فعال کردن بخش‌های کارخانه تعطیل گردید و در نتیجه‌ی این تعطیلی ٥٠٠ کارگر و کارمند این کارخانه ازکار بیکار شدند. کارخانه سیمان کاوان سال ١٣٨٥ دست بکار کرده و در آذرماه سال ١٣٩١ بازدهی سیمان را آغاز کرده و بیش از ٥٠٠ کارگر وکارمنددر این کارخانه مشغول به کار بوده‌اند.
كارگران
شکایات اداره اطلاعات از خالد حسینی فعال کارگری وعضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد شکل های کارگری
روز سه شنبه ٢١/٨/٩٢ از سوی شعبه پنجم دادیاری دادسرای انقلاب وعمومی سنندج اخطاریه ای به خانواده خالد حسینی تحویل داده شد که سه روز پس از ابلاغ باید این فعال کارگری جهت دفاع از اتهام انتسابی که اداره اطلاعات به او وارد کرده در دادگاه حاضر شود .خالد حسینی که در تاریخ ١٧ اسفند ٩١ توسط نیروهای اداره اطلاعات در خانه اش دستگیر و به مدت ٣١ روز در بازداشت بود با وثیقه ٥٠ میلیون تومانی اززندان ازاد گردید و طی ماهای گذشته سه با ر از سوی شعبه اول دادگاه انفلاب سنندج مورد محاکمه قرار گرفته که هنوز نتیجه این محاکمه به او ابلاغ نشده واین با رمعلوم نیست طرح این شکایات به چه اتهامی صورت گرفته است. کمیته هماهنگی ضمن محکوم کردن احضار و بازداشت کارگران و فعالین کارگری ،خواهان آزادی تمامی کارگران ، فعالین کارگری و زندانیان سیاسی در بند می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-٢٢ آبان ١٣٨٩
***
اطلاعیه شماره ١٤ – کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده: دستگیری وفا قادری محکوم است!
کارگران ، تشکل‌های کارگری! هفته گذشته وفا قادری یکی‌ از فعالین صادق و خوشنام جنبش کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری برای گذراندن دوران ٥ ماه محکومیت خود روانه زندان شد. وفا قادری یکی‌ از فعالین جسور جنبش کارگری است که در یک دهه گذشته چندین بار دستگیر و زندانی شد و تنها جرمش دفاع از حقوق خود و هم طبقه‌ای‌های دیگرش بود. وفا قادری در حالی‌ روانه زندان شد که شاهرخ زمانی‌ ، رضا شهابی ، بهنام ابراهیم زاده ، پدرام نصراللهی و محمد جراحی از فعالین کارگری عضو تشکلات مستقل کارگری در داخل زندان مشغول سپری کردن دوران محکومیت خود هستند چند تن‌ از این عزیزان از وضعیت جسمی‌ خوبی‌ هم برخوردار نیستند و به خاطر تحمل چندین سال زندان با بیماری‌های سختی دست به گریبان هستند در حالی‌ که حتی رضا شهابی احتمال فلج شدنش قوت گرفته ، محمد جراحی با سرطان دست و پنجه نرم می‌کند و بهنام ابراهیم زاده از ناحیه گوش و گردن آسیب دیده است. کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده ضمن محکوم کردن حکم ٥ ماه زندان وفا قادری خواهان آزادی وفا قادری و دیگر کارگران و فعالین کارگری زندانی است! کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد! بیست و یکم آبان ١٣٩٢
دستگیری، زندانی کردن و آزار و اذیت کارگران
رضا شهابی به حکم زندان وفا قادری اعتراض کرد
با خبر شدم روز شنبه ١١ آبان ماه ٩٢، وفا قادری به زندان مرکزی سنندج منتقل شده است. این کارگر نساجی و فعال کارگری عضو کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌ های کارگری در یک دادگاه ناعادلانه و به دلایل واهی به ٥ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. این کارگر نام آشنای جنبش کارگری سالهای متمادی در راستای منافع هم طبقه‌ای هایش شبانه روز تلاش کرده است و به همین دلیل بارها مورد تهدید و غضب مسئولین امنیتی قرار گرفته است. این کارگر نساجی شین بافت در جهت منافع کارگران و کمک به خانواده های کارگران زندانی با وجود داشتن مشکلات زیاد همیشه پیش قدم بوده است. من ضمن محکوم کردن زندانی شدن مجدد این کارگر زحمت کش خواستار آزادی بی قید و شرط وفا قادری، شاهرخ زمانی، محمد جراحی، پدرام نصراللهی، بهنام ابراهیم زاده، رسول بداغی و عبدالرضا قنبری هستم. زندان اوین – بند ٣٥٠ رضا شهابی زکریا- کارگر زندانی عضو هیات مدیره سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
***
دو فعال کارگری ناپدید شدند
٢٣آبان: به گزارش رسیده افشین ندیمی و مهرداد صبوری از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری که مدتی به کار کارگری در کردستان عراق مشغول بودند شش روز پیش هنگام بازگشت به ایران در منطقه بانه ناپدید شده اند. آنها موقعی که به خاک ایران وارد شده بودند با یکی از دوستان خود تماس گرفته بودند ولی از آن لحظه به بعد هیچ خبری از سرنوشت این ٢ فعال کارگری در دست نیست. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری. ٢٣آبان ١٣٩٢
دستمزدهای پرداخت نشده
شرکت جهاد نصر تعویق ١٠ ماه حقوق ٣٠٠ نفر از کارگران شاغل
«جهاد نصر» که به عنوان یک مؤسسه عمومی غیر دولتی در زمینه اجرای پروژه‌های عمرانی در مشهد فعالیت دارد از دی ماه سال گذشته بمدت ١٠ ماه پرداخت حقوق کارگران را به تاخیر انداخته است. ١٠٦ نفر از کارگران این موسسه که پیش از این طرف قرارداد وزارت جهاد کشاورزی بوده‌اند خواستار تغییر قرارداد و بازگشت به وزارت جهاد هستند.
***
تعویق ٥ ماه حقوق و عدم پرداخت ١٨ ماه بیمه کارگران شرکت «رهنما صنعت» نیشابور
شرکت رهنما صنعت که در زمینه تولید ماشین آلات بسته بندی در شهرک صنعتی خیام فعالیت دارد به دلیل کمبود نقدینگی و کاهش سفارشات، توان پرداخت حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارگاه را ندارد. سال گذشته در این کارگاه ٢٥ نفر کار می‌کردند که به تدریج طی یک سال گذشته تعدیل شدند.
***
عدم پرداخت حقوق ٢ماه گذشته بازنشستگان صندوق فولاد!
در صورت عدم پرداخت حقوق بازنشستگان، احتمال اعتصاب و اعتراض آنها همچون ماه های گذشته وجود دارد
٢٥آبان: مدیرعامل کانون بازنشستگان ذوب‌آهن اصفهان با بیان اینکه طی ٢ ماه گذشته هنوز حقوق بازنشستگان صندوق فولاد پرداخت نشده است، تاکید کرد: طلب دو ماهه بازنشستگان صندوق فولاد ٢٠٠ میلیارد تومان بوده که سهم اصفهان از این رقم معادل ١٠٠ میلیارد تومان است.ذ در صورت عدم پرداخت حقوق بازنشستگان، احتمال اعتصاب و اعتراض آنها همچون ماه های گذشته وجود دارد، یادآور شد: ١١ آبان امسال به دنبال برگزاری جلسه ای و امضای آن از سوی استاندار مقرر شد فولاد مبارکه ٥٦ میلیارد تومان به عنوان بدهی خود به صندوق فولاد پرداخت کند اما این شرکت زیر بار پرداخت این مبلغ به صندوق فولاد نمی‌رود. از مدت‌ها پیش تاکنون حقوق بازنشستگان صندوق فولاد به دلیل نبود منابع مالی لازم هر ماه با تأخیر پرداخت شده است.
گزارش مراکز کارگری

***
گزارشی از وضعیت شهرک صنعتی فلزکاران سنندج
“پروژه ی شهرک صنعتی فلزکاران سنندج” در سال ١٣٦٥ با مشارکت اتحادیه ی صنفی جوشکاران از طریق تشکیل تعاونی و خرید زمین آن ازشهرداری و تأمین اعتبار و جمع آوری هزینه ی آن توسط اعضای اتحادیه برای ساخت تحویل شهرداری سنندج داده شد. شهرداری از همان ابتدا به بهانه ی کمبود بودجه و نبوداعتبارات، عملیات آماده سازی شهرک را به تعویق انداخته و عملا به جز مسطح کردن زمین کار دیگری انجام نداد. سرانجام در سال ١٣٧٠ اعضای اتحادیه با پیگیری های مکرر پس از دریافت زمین، شخصن اقدام به ساختن کارگاه های جوشکاری کردند. با این وجود شهرک فلزکاران همچنان بعد از گذشت ٢٢ سال از ساخت این شهرک از کمترین امکانات بهداشتی و رفاهی برخوردار است. برای دریافت امکانات (آب، برق، آسفالت، خانه بهداشت و…) اعضای اتحادیه باید طی ماه ها وسال های متعدد هزینه های سرسام آور میلیونی بپردازند و باز با بی مسؤلیتی اداره ها و ارگان های دولتی دست و پنجه نرم کنند. این شهرک دارای حدودن٤٠٠ کارگاه بزرگ و کوچک است که در هر یک از آنها بطور متوسط ٣ کارگر جوشکار مشغول به کار میباشند. از آخرین خواست ها ومطالبات بحق فلزکاران، آسفالت سازی خیابان ها وپارکینگ شهرک است که با توجه به خاکی بودن خیابان های شهرک، در فصول گرم سال با گردوخاک و شیوع انواع بیماری های ریوی و درفصول سرد وبارانی نیز با آب گرفتگی معابر و کارگاه ها و گِل ولایِ کارگران را دچار مشکلات عدیده می کند. باتوجه به بی کفایتی وبی مسؤلیتی همیشگی شهرداری و شورای شهر و دیگر ارگان های مربوطه و همچنین در نبود نمایندگان واقعی کارگرانِ جوشکار در اتحادیه و بی کفایتی اتحادیه، سرانجام فلزکاران با همفکری اقدام به تشکیل و تعیین هیئت امنائی برای پیگیری بهتر مسائل شهرک کردند. در مورد آسفالت خیابان های شهرک ، هیئت امناء مذکور مذاکراتی با شهرداری و دیگر ارگان های مسؤل انجام داد و قرار بر این شد که اعضای اتحادیه و فلزکاران شهرک، مبلغی را با عنوان همیاری به شهرداری بپردازند و شهرداری سریعا آسفالت خیابان ها را شروع کند که متأسفانه بعداز گذشت حدود ١ سال تنها قسمت هایی از خیابان اصلی با کیفیت پایین آسفالت شده و خیابان دوم هنوز در مرحله ی جدول گذاری بسر می برد و کار آن به اتمام نرسیده و وضعیت پارکینگ نیز کما فی سابق دست نخورده باقی مانده است.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-٢٣ آبان ١٣٩٢
***
گزارش از نیروگاه حرارتی دماوند
١٥٠ کارگر شرکتی نیروگاه حرارتی دماوند در اعتراض به عقب افتادن اضافه کاری،عیدی،بیمه،بیمه تکمیلی،و حقوق ٥١٠ کارگر مشغول بکار در آن نیروگاه در جلوی در نیروگاه ٥ روز دست به اعتراض زدند و خواستار جوابگویی روشن و شفاف از سوی مسوولین شدند. اکثر این کارگران از قسمت بهره برداری نیروگاه هستند،که هر کدام بطور متوسط بین ٤ الی ٥ میلیون طلب معوقه دارند.اصل موضوع از این قرار است که حدود دو سال می باشد که مدیریت نیروگاه به بنیاد شهید محول شده است.بنیاد شهید هم به علت نداشتن تجربه کار نیروگاهی ،امور این نیروگاه را به دست شرکت های خدماتی و غیرحرفه ای سپرد.در نتیجه چنین مشکلاتی بروز کرد که این شرکت ها حداقل ٣٠ درصد پول دستمزد ماهانه کارگران را به جیب می زنند که در اقدامی راهزنانه از پرداخت ٤ سال مالیات کارگران و پرداخت بیمه تامین اجتماعی سهم کارفرما مربوط به شش ماهه دوم سال ٩١ و خرداد ماه سال ٩٢خود داری کرده است.این درحالی است که ٧درصد سهم کارگر از دستمزد کارگران برای پرداخت به بیمه را هم از حقوق کارگران کم کرده وبه جیب زده اند. مدتهاست که زمزمه اعتراض به این اقدام شرکت در میان کارگران وجود داشته و حتا خود مسولین هم در جریان بودند که به نماینده مقامات شهر دماوند اطلاع داده بودند که برای قانع کردن کارگران حضور داشته باشند.به همین خاطر معاون سیاسی امنیتی فرمانداری پاکدشت، بخشدار شریف آباد و رئیس حراست نیروگاه در بین تجمع کنندگان حاضر شدند. پس از آن مدیر عامل نیرو گاه هم قول داد که مطالبات کارگران را پیگیری کند.فعلا با دادن وعده ،عملی شدن موضوع بحال خود مانده است. با ینکه مسوولین شهر از قبل می دانستند از قبل نیامدند که موضوع را حل کنند ،فقط و قتیکه کارگران اعتراض می کنند آنهم برای همراهی با مدیریت نه کارگران پیدایشان می شود. کارگر فلزکار ٢٠/٨/١٣٩٢
گزارش
گزارش از کارخانه های استان البرز
ازشش ماه پیش به کارگران کارخانه های ماموت سازنده کانتینر ،خبرگان میهن سازنده کارتن و اشی ومشی تولید کننده مواد غذایی که در جاده کمال اباد کرج واقع شده اند نهار و سرویس قطع شده و حتا پولش را هم نمی دهند.بخشی ازکارگران ماموت شماره ٢ پس از اعتراض اخراج شدند.
***
فیش حقوقی به کارگران ارائه نمی‌شود
حقوق کارگران شهرداری مریوان معمولا با تاخیری ٢ الی ٣ ماهه پرداخت می‌شود و بدلیل آنکه فیش حقوقی به کارگران ارائه نمی‌شود مشخص نیست مزایای حقوقی از جمله سنوات، اضافه کاری و… به چه ترتیبی به کارگران تعلق می گیرد.
اخبار بین المللی
فرانسه – معترضان رئیس جمهور را هو کردند
در حاشیه مراسم سالگرد پایان جنگ جهانی اول در پاریس، پلیس فرانسه حدود هفتاد نفر را بازداشت کرد.
در خیابان شانزه لیزه پاریس، معترضان روز دوشنبه ١١ نوامبر (٢٠ آبان( فرانسوا اولاند، رییس جمهوری این کشور را هو کردند.
آن لور بلان، رئیس انجمن “همبستگی برای همه” می گوید: “آنها از این دولت که به حرفشان گوش نمی دهد خسته شده اند. دولتی که روز به روز مالیات ها را افزایش می دهد و آزادی های مردم را محدودتر می کند. ساده بگویم، فرانسه در وضعیت بسیار بدی قرار دارد. ” مانوئل والس، وزیر کشور فرانسه که از این رویداد بسیار خشمگین بود, گفت: “متاسفانه در خیابان شانزه لیزه، دهها نفر خواستند با اقدامشان، نه تنها به مقام رییس جمهوری حمله کنند، بلکه به فرانسه و به ملت فرانسه و به جمهوری ما حمله کردند. دیگر کافی است. ” یکسال و نیم پس از آغاز ریاست جمهوری فرانسوا اولاند، محبوبیت او در میان مردم به پایین ترین میزان خود رسیده است. بر اساس یک نظرسنجی جدید، تنها با ٢٦ درصد محبوبیت، فرانسوا اولاند، نامحبوبترین رییس جمهوری ٣٠ سال اخیر فرانسه بشمار می آید.
رومانی – اعتراض مردم نتیجه داد، دولت مجبور به عقب نشینی شد
یک کمیته پارلمانی در رومانی لایحه جنجالی ای را که راه را برای استخراج یک معدن بزرگ طلا در منطقه روشا مونتانا در مرکز رومانی هموار می کرد، منحل کرد. پیش از رای گیری در پارلمان، ویکتور پونتا، نخست وزیر رومانی اعلام کرد که در صورت رای منفی به طرح روشا مونتانا امیدوار است که مجلس کشور بزودی قانون کلی تری را در مورد بخش معدن به تصویب برساند. معدن طلا و نقره روشا مونتانا با بیش از ٣٠٠ تن ذخایر طلا و ١٥٠٠ تن ذخایر نقره، بزرگترین معدن طلای اروپا به حساب می آید اما برای استخراج آن سالانه به حدود دوازده هزار تن سیانور احتیاج است. دو ماه پیش، پس از تصویب لایحه دولت که با پروژه معدن روشا مونتانا موافقت می کرد، دهها هزار نفر از مردم سراسر رومانی را به خیابان ها کشاند. مردم بر این عقیده هستند که استخراج طلای روشا مونتانا با استفاده از مقادیر زیادی سیانور، فاجعه بزرگی برای محیط زیست این منطقه خواهد بود.
عربستان سعودی – هزاران کارگر مهاجر دست به اعتراض زدند
بدنبال کشته شدن دو نفر در جریان درگیری های ناشی از یورش پلیس عربستان سعودی برای کنترل ویزای کارگران مهاجر، هزاران کارگر روز یکشنبه ١٠ نوامبر (١٩ آبان( در ریاض، پایتخت، دست به اعتراض زدند. با سپری شدن مهلت شش ماهه تعیین شده برای کارگران مهاجر شاغل در عربستان سعودی، مسئولان این کشور از هفته گذشته، رسیدگی گسترده به وضعیت ویزای کارگران مهاجر و و برخورد با آنان را در دستور کار خود قرار داده اند. در همین راستا، در سه ماه گذشته حدود یک میلیون کارگر فیلیپینی، یمنی، هندی، بنگلادشی و پاکستانی مجبور به ترک عربستان شده اند. یک کارگر اتیوپیایی می گوید: “مسئولان می گویند اتیوپی ها مشکلزا هستند و باید بروند. کافی است. ویزایی در کار نیست. سه و نیم سال در عربستان بوده ام. اکنون به کشورم باز می گردم. ” کارگر مهاجر دیگری می گوید: “سعودی ها خارجی نمی خواهند. می خواهند ما برویم. آنها هیچ خارجی نمی خواهند. ” پس از کشته شدن دو نفر در جریان درگیری های کارگران مهاجر با پلیس عربستان در روز شنبه، حدود ٦٨ نفر زخمی و بیش از ٥٠٠ کارگر معترض بازداشت شده اند. بیش از ١٠٠ خودرو نیز به آتش کشیده شده است. عربستان سعودی بزرگترین اقتصاد دنیای عرب، قصد دارد تا میزان بیکاری ١٢ درصدی در بین شهروندان خود را با اخراج کارگران مهاجر کاهش دهد. تخمین زده می شود حدود ٩ میلیون کارگر مهاجر در عربستان حضور دارند که اغلب به کارهای خدماتی و یدی و یا دفتری مشغولند.
اروپا – وضعیت بیکاری جوانان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا
رهبران ارشد اروپا با هدف بررسی بحران بیکاری جوانان در اتحادیه اروپا روز سه شنبه ١٢ نوامبر (٢١آبان( در شهر پاریس گرد هم آمدند. تازه ترین آمارهای مرکز آمار اروپا نشان می دهد که نرخ بیکاری جوانان اروپایی به بیش از بیست و سه و نیم درصد رسیده است. یعنی شش میلیون جوان اروپایی زیر ٢٥ سال، فاقد شغل هستند. بحران بیکاری جوانان در بین کشورهای مختلف اروپایی متفاوت است. نرخ بیکاری جوانان در آلمان هفت و هفت دهم درصد ولی این رقم در کشورهای بحران زده یونان و اسپانیا به حدود شصت درصد رسیده است. رئیس کمیته جوانان کنفدراسیون اتحادیه اروپا می گوید” : ما خواستار آن هستیم که اعضاء اتحادیه اروپا به هم نزدیکتر شوند و تنها از لحاظ بودجه مشترک نباشند، بلکه درمسئولیت های خود در مسائل اجتماعی و اشتغال هم مشارکت داشته باشند. این اروپایی است که ما با آن موافقت کردیم و برای میلیونها اروپایی می خواهیم. ” البته منظور ایشان واضح است. ایشان می‌گوید که نرخ بیکاری را باید بین اعضا اتحادیه سرشکن کرد تا فشار از روی کشور‌های بشدت بحران زده عضو کاهش پیدا کند. چون ایشان راه حلی برای معضل بیکاری ندارد. درکشورهای بحران زده ای چون یونان و اسپانیا با نرخ بیکاری حدود شصت درصد، بیش از نیمی از جوانان بیکارند. نرخ بیکاری جوانان در فرانسه هم به بیش از ٢٥ درصد رسیده است یعنی از هر چهار جوان فرانسوی، یک نفر بیکار است.
کامبوج – تظاهرات کارگران خشمگین یک کارخانه نساجی
در جریان درگیری پلیس با کارگران خشمگین کارخانه اس ال در پنوم پن، پایتخت کامبوج دست کم یک زن کشته و پنج تن نیز زخمی شدند. درگیری پس از آن صورت گرفت که صدها کارگر معترض که خواهان افزایش دستمزد ها و بهبود شرایط کاری بودند قصد داشتند به سوی خانه هون سن، نخست وزیر این کشور تظاهرات کنند. پلیس با بستن خیابان ها مانع از حرکت آنها شد. به گفته شاهدان، پلیس ضد شورش در سرکوب تظاهرکنندگان از گلوله واقعی استفاده کرده است اما پلیس این ادعا را تکذیب می کند. در این تظاهرات، کارگران خشمگین به سوی پلیس سنگ پرتاب می کردند. به گفته سخنگوی پلیس ملی کامبوج، تظاهرکنندگان وسایل نقلیه پلیس را به آتش کشیدند. پلیس برای متفرق کردن معترضان، از ماشین های آب پاش، بمب های دودزا و گاز اشک آور استفاده کرد. در جریان این درگیری، نیروهای امنیتی بشدت تظاهر کنندگان را مورد ضرب و شتم قرار دادند و چند تن را بازداشت کردند. کارگران کارخانه اس ال از ماه اوت سال جاری در اعتصاب به سر می برند. سازمان بین المللی کار مدت ها است که وضعیت کار کارگران صنعت پوشاک کامبوج را نامناسب ارزیابی می کند.
بنگلادش – سومین روز اعتراض هزاران کارگر بافندگی
روز چهارشنبه ١٣ نوامبر (٢٢ آبان) هزاران کارگر کارخانجات بافندگی در حومه داکا پایتخت این کشور برای سومین روز متوالی‌دست به اعتراض زدند. این اعتراضات باعث تعطیلی‌تمامی‌٢٥٠ کارخانه بافندگی در منطقه اشولیا که در حومه پایتخت واقع شده، گردیده است. کارگران خواهان افزایش دستمزد از ٣٠٠٠ تاکا (٣٨ دلار) به ٨٠٠٠ تاکا (١٠٣ دلار) در ماه و همچنین بهبود شرایط کار خود هستند. این کارخانه‌‌‌ها تولید کننده پوشاک برای مارک‌های معروف دنیا از جمله اچ‌اند ام، وال مارت هستند که در بازارهای آمریکا و اروپا به فروش میرسند. محمد عتیق اسلام رئیس هیئت مدیره انجمن تولید و صادرات پوشاک بنگلادش گفته است که آنها بدلیل شورش کارگران مجبور به تعطیلی‌تمامی‌کارخانجات تولید پوشاک آن منطق شده اند.
عمان – ممنوعیت اعتصاب در نفت، بندر گاه‌ها و فرود گاه‌ها
بر اساس “اصلاحیه” قانون قراردادهای دسته جمعی و اعتصاب مسالمت آمیز، اعتصاب یا تحریک به اعتصاب در شرکتهای استخراج و پالایش نفت، بندر گاه‌ها و فرودگاهها ممنوع اعلام شد. این “اصلاحیه” که به امضا شیخ عبدالله بین ناصر البکری وزیر کار عمان رسیده از تاریخ صدور یعنی‌ از روز ١١ نوامبر (٢٠ آبان) قابل اجرا است. بر اساس این قانون جدید، چنانچه کارگران شاغل در این سه بخش مطالبه‌ای داشته باشند، کمیته‌ای از طرف وزارت کار، اتاق بازرگانی، نماینده کارفرمایان و همچنین نماینده کارگران، موظف هستند که به مطالبات کارگران رسیدگی بکنند. در صورتیکه ظرف سه‌ هفته توافقی صورت نگیرد، موضوع به مسئول بالاتر رجوع داده میشود، ولی‌ در هر صورت کارگران حق دست زدن به اعتصاب را ندارند. این “اصلاحیه” به روشنی می‌گوید: چنانچه کارگری دست به اعتصاب بزند، غیبت غیر موجه بحساب میاید و کارفرما حق دارد دست به هر اقدام قانونی‌ بر علیه کارگران اعتصابی بزند.