نینا – مروری بر اخبار جنبش کارگری ایران !
(برنامه از از تلویزیون پرتو )
پدرام نواندیش
هفته ای که گذشت :
بیش از هزار نفر کارگر کارخانه پلی اکریل ایران ؛ روز یکشنبه ، دوازدهم آبان ماه در اعتراض به موج اخراج سازی ها و حذف حق سختی کار از فیش دستمزده هایشان ؛ دست از کار کشیده و مقابل ساختمان اداری کارخانه در اصفهان برای بار سوم طی دو هفته ،تجمع کردند .
کارخانه پلی اکریل ایران که در 45 کیلومتری جاده اصفهان به مبارکه واقع است ، شش شرکت زیر مجموعه دارد که به صورت هلدینگ اداره می شود. کوچک سازی کارخانه پلی اکریل ایران ، بهانه ای برای اخراج های گسترده کارگران این کارخانه از سوی صاحبان کارخانه و شرکت های زیر مجموعه آن شده است . به طوری که هم اکنون در یکی از واحد های زیر مجموعه این کارخانه سه چهارم کارگران از سوی کارفرما اخراج شده اند . همچنین کارفرمای کارخانه اقدام به حذف حق سختی کارکارگران این کارخانه کرده است که همواره با مواد شیمیایی سر و کار دارند .
کارگران به حق خواهان پایان دادن به موج اخراج سازی ها ، تعلیق واگذاری کارخانه به صاحبان شرکت های اقماری این کارخانه و نیز برقراری مجدد حق سختی کار خود هستند .
750 نفر کارگر نی بر مجتمع نیشکر هفت تپه از روز دوشنبه ششم آبان ، دست از کار کشیده و وارد اعتصاب شده اند .
خبر دریافتی از سوی کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری حاکی است که کارگران نی بر نیشکر هفت تپه اهواز ، در اعتراض به عدم پرداخت پاداش های سال 91 خود و همچنین عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ، دست از کار کشیده اند .
کارگران اعتصابی در مذاکره با مدیریت شرکت نی شکر هفت تپه که در روز سه شنبه هفتم آبان صورت گرفته ، براین نکته تاکید گذارده اند که تا دست یابی به خواستهای بر حق خود به اعتصاب ادامه خواهند داد.
2400 نفر کارگر کارخانه نورد پروفیل ساوه و همچنین نورد لوله صفا واقع در اتوبان ساوه به تهران که هر دوی این کارخانه ها متعلق به یک سرمایه دار می باشد ، به ترتیب چهار ماه و دو ماه دستمزد های خود را نگرفته اند .
در کارخانه نورد پروفیل ساوه ، خبر ها از احتمال اخراج های وسیع کارگران این کارخانه حکایت دارد به طوری که هم اکنون کارخانه با ده درصد ظرفیت و در یک شیفت تولید می کند و عملا هشتاد درصد کارگران را از روند تولید خارج ساخته اند .
2400 نفر کارگران کارخانه بیمناک از آینده خود هستند . ضمن اینکه عدم پرداخت دستمزد های کارگران این دو کارخانه ، شرایط بس اسفناکی را برای آنان و خانواده هایشان بوجود آورده است .
211 نفر کارگر کارخانه فولاد زاگرس کردستان از روز شنبه یازدهم آبان ماه بر سر کارهایشان باز گشتند . در عین حال بنا براطلاع یکی از کارگران ، کارفرمای کارخانه ، اقدام به حذف سرویس های ایاب و ذهاب کارگران کرده است . این در حالی است که بنا بر گفته خالد نادری کارگر این کارخانه ، فاصله سکونت گاه کارگران تا کارخانه ، بیش از 35 کیلومتر است که 17 کیلومتر آن راه فرعی و فاقد عبور و مرور خود روهای عمومی است .
بنا بر گفته این کارگرکارخانه ، پیش از اخراج دسته جمعی کارگران در هیجدهم تیر ماه 92 توسط کارفرما ، کارگران دارای سرویس های رفت و برگشت شامل یک دستگاه اتوبوس و پنج دستگاه مینی بوس بودند.
همچنین به دنبال اعتراضات مستمر و گسترده کارگران ، کارفرما ، مجبور به پرداخت بخشی ازدستمزد های معوق کارگران گردید .به هنگام پرداخت آن ، 35 میلیون تومان جهت واریز معوقات بیمه ای به حساب تامین اجتماعی از دستمزد های کارگران کسر نموده ، که تا کنون از انجام آن خود داری کرده است .
این که کارفرما روند تولید را کلید زده خود گویای دروغ پردازی های سرمایه داران و بلاطبع دولت مدافع آنان در نداشتن پول و مشکل مالی است .هر چند که نظام سرمایه داری در بحران لاعلاجی دست و پا می زند وهمانطور که قبلا نیز اشاره داشتم ، ریشه بحران در خود این نظام مبتنی بر سود است . کارفرمای کارخانه به هنگام اخراج دسته جمعی کارگران در 18 تیر ماه با اعلام داشتن مشکل مالی و بدهی انباشته ، با این بهانه سعی کرد از پرداخت دستمزدها و سنوات و دیگر حقوق کارگرانی که چند سال سابقه کار در کارخانه داشتند و شانه خالی کند . با این تصورواهی که می تواند کارگران را برای دریافت بیمه بیکاری به اداره کار قروه معرفی کند و بعد از مدتی دوباره تولید را راه انداخته و کارگرانی را با دستمزد های پائین تر به استخدام در آورد، حکم اخراج دسته جمعی 235 کارگر این کارخانه را صادر کرد و کارخانه را تعطیل نمود . اما مبارزه متحد و پیگیر این تعداد کارگر و مقاومت انها ، تمام نقشه های کارفرما و عوامل او در اداره کار را به هم ریخت. این قابل پیش بینی بود که کارفرما بعد از موفقیت کارگران بخواهد مقداری از حقوق حقه کارگران را قطع و یا آنها را کاهش دهد که از جمله آنها قطع سرویس های رفت وآمد کارگران به کارخانه است . اما باید گفت کارگران نباید در مقابل این خواست بر حق خود یعنی برقراری دوباره سرویس های رفت و آمد، کوتاه بیایند . لازم به یاد آوری است که کارگران این کارخانه هنوزچند ماه دستمزد های خودشان را طلب دارند .
صبح روز یکشنبه دوازدهم آبان ماه ، تعداد هشتاد نفر کارگر خدمات فضای سبز شهرداری منطق دو اهواز ، در اعتراض به عدم دریافت دستمزدها و نیز دیگر مطالبات برحق خود ، در پارک ایثار اهواز تجمع کردند .
کارگران علاوه بر خواست دریافت دستمزد ها و یک سال سنوات گذشته خود و نیز پرداخت اضافه کاری هایشان ، به حق خواهان روشن شدن تکلیف وضعیت شغلی خود که از شهریور ماه 1390 بدون هیچ گونه قراردادی از سوی کارفرمای شرکت ساحل سبز خوزستان ، به کار گرفته شده اند ، هستند .
کارفرمای این شرکت واسطه ای و انگلی در پاسخ به اعتراض کارگران و نمایندگان شان که پیگیر مطالبات خود هستند ، به آنها توهین کرده و آنان را تهدید به اخراج کرده است . دولت جنایت کار اسلامی سرمایه داران که همواره در پاسخ مطالبات کارگران و توده های کارکن جامعه ، دستگیری و زندان و شکنجه و اعدام را به کرات اعمال می کند ، دولت کارفرمایان و انگل هایی است که با غارت دستنرنج کارگران و توده های کارکن جامعه به ثروت های افسانه ای دست پیدا کرده اند . پشت این کارفرمایان یک دولت جنایت کار و غارتگری است که 35 سال است دست این جنایت کاران را در شیشه کردن خون کارگران و توهین و تهدید کارگران باز گذارده است .
پرستاران بیمارستان هشتاد تخت خوابی شهرستان کهنوج در اعتراض به عدم پرداخت دو سال کارانه های خود و نیز کسر چهل تا پنجاه درصد از اضافه کاری های هر یک از پرستاران این بیمارستان ، علیرغم تحمیل تا 200 ساعت اضافه کاری به آنها ، در محوطه این بیمارستان تجمع کردند
به دنبال انتشار خبر اعتراض پرستاران بیمارستان هشتاد تخت خوابی شهرستان کهنوج ، شریفی مقدم دبیر تشکل دولتی و ضد پرستار خانه پرستار ، همانند مواقعی که اعتراضات پرستاران که جانشان به لب رسیده است و آن را با تجمعات خود اعلام می کنند ، باز هم کد خدا منشی پا به میدان گذاشت . وی سعی کرد با این جملات که پرستاران حق دارند و اضافه کاری اجباری آنان ممنوع است ، اعتراضت پرستاران را مهار سازد . اما بنا بر اعتراف خود شریفی مقدم فضای اعتراضی بر بیمارستان هشتاد تخت خوابی کهنوج ، همچنان موج می زند.
برای ما نظرات، پیشنهادات و انتقادات خودتان را به آدرس tvpartow@gmil.com ارسال کنید