اخبار کارگری-اخبار کارگری ایران و بین المللی ٦آبان ـ ١٣آبان ماه ١٣٩٢نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

٦آبان ـ ١٣آبان ماه ١٣٩٢

نسان نودینیان

داوود رفاهی

اعتراضات کارگری

سومین تجمع کارگران پلی اکریل ایران در پنج روز گذشته

(یکشنبه ١٢ آبان ماه) بیش از هزار نفر از کارگران پلی اکریل ایران برای سومین بار طی پنج روز گذشته،در اعتراض به سیاست «کوچک سازی» در مقابل ساختمان اداری این کارخانه در اصفهان تجمع کردند. یکی از نمایندگان کارگری این کارخانه که نخواست نامش فاش شود دلیل تجمع امروز کارگران را بی‌توجهی به مطالبه توقف روند کوچک‌سازی این کارخانه دانست و به ایلنا گفت: امروز سومین روز از تجمع کارگران کارخانه پلی اکریل ایران در پنج روز گذشته است که در اعتراض به سیاست کوچک سازی کارخانه از سوی کارفرما اتفاق افتاده است. در صورتی که مسئولان این کارخانه نسبت به اعتراض کارگران در واگذاری شرکت پلی اکریل ایران به چند شرکت اقماری بی‌توجه‌ای نشان دهند به اعتراضات صنفی خود تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه می‌دهیم. تا هم اکنون هیچ مسئولی پیگیر مشکلات کارگران کارخانه پلی اکریل ایران نبوده است و حتی مدیران کارخانه نیز در جمع اعتراضی کارگران  حضور نمی‌یابند. کارگران شاغل در کارخانه پلی اکریل ایران مخالف تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه این کارخانه هستند و معتقدند واگذاری شرکت پلی اکریل ایران به چند شرکت اقماری باعث تغییر مدیریت و کاهش امنیت شغلی کارگران و همچنین تغییر قرارداد‌های کاری و به تبع  کاهش سایر مزایای حقوقی کارگران می‌شود به همین خاصر طی روزهای چهارشنبه، شنبه و امروز (یکشنبه)در اعتراض به تصمیمات اخیر کارفرما دست به تجمع زده‌اند.

*** 

اعتراض صنفی کارگران شهرداری اهواز در پارک ایثار

١٢ آبان: ٨٠ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری «ساحل سبز خوزستان» وابسته به شهرداری منطقه دو اهواز در اعتراض به عدم دریافت مطالبات صنفی خود در پارک ایثار اهواز دست به تجمع زدند. تعداد کارگران فضای سبز شهرداری منطقه ٢ اهواز ١١٥ نفر هستند. کارفرمای شرکت ساحل سبز خوزستان از شهریور ماه سال ٩٠ با هیچ یک از کارگران خود قرار داد همکاری منعقد نکرده است. کارگران در این تجمع اعتراضی خواستار پرداخت مطالبات قانونی خود از جمله یک ماه حقوق (مهر ماه ٩٢) به همراه سنوات یکسال گذشته (از آبان ماه ٩١) و همچنین حقوق اضافه کاری تعطیلات رسمی و پاسخ قاطع مسولان شرکت پیمانکاری  ساحل سبز خوزستان در این زمینه شده‌اند. دریافت فیش حقوقی از دیگر مطالبات کارگران فضای سبز منطقه دو اهواز است که چندین سال است انجام نمی‌شود.

***

تجمع کارگران گرگان‌فلز مقابل استانداری گلستان دراعتراض به تعطیلی کارخانه،بیکاری وعدم دریافت١٥ماه حقوق کارگران گرگان‌فلز: ١٥ ماه حقوق نگرفته‌ایم. هر چه فریادمان بلندتر می‎شود مسئولان بی‎اعتناتر می‎شوند! رئیس‌کارخانه: هرکاری می‌خواهید بکنید! معاون سیاسی استاندار :کاری از دست استانداری ساخته نیست

١١آبان: کارگران رسمی کارخانه گرگان‌فلز  در مقابل استانداری گلستان تجمع کردند. کارگران می‌گویند ١٥ ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند و حالا از استانداری استانشان کمک می خواهند تا حقوق عقب‌افتاده‌شان  را دریافت کنند. یکی از این تجمع کنندگان گفت که رئیس کارخانه، این واحد تولیدی را تعطیل کرده و کارگران را نیز مرخص کرده است و در عین حال که ١٥ ماه حقوق معوقه آنان را نمی پردازد، به آنها گفته است که «هرکاری می‌خواهید انجام دهید»! کارگران تجمع کننده در جریان این تجمع با معاون سیاسی استاندار دیدار کردند که وی نیز به آنها گفته است که «کاری از دست استانداری ساخته نیست». قرار است کارگران گرگان فلز طی روزهای آینده موضوع را از طریق اداره کل صنعت، معدن، تجارت گلستان پیگیری کنند. حدود یک ‌سال و نیم پیش بود که کارگران شرکت تولیدی گرگان‎فلز در پی اعتراض به مطالبات ماهانه خود خواستار توجه جدی مسئولان شدند اما با گذشت این مدت زمان، اتفاقات ناخوشایند همچنان ادامه دارد. تعطیلی شرکت، بیکاری کارگران، مطالبه معوقات، نپرداختن بیمه کارگری از سوی کارفرما همه و همه دغدغه‎هایی بود که سبب شد تا امروز برای چندمین بار کارگران این شرکت تولیدی مقابل استانداری گلستان تجمع کنند و اعتراض خود را به مسئولانی که همواره داعیه‎دار حمایت از تولید هستند، برسانند. هر چه فریادمان بلندتر می‎شود مسئولان بی‎اعتناتر می‎شوند یکی از کارگران شرکت تولیدی گرگان فلز که این روزها چرخ روزگار عرصه را بر وی تنگ کرده است در گفت‎وگو با خبرنگار فارس گفت: از سال گذشته تاکنون مشکلاتمان ١٠ برابر شده، انگار هر چه فریادمان بلندتر می‎شود مسئولان بی‎اعتناتر می‌شوند. این کارگر شرکت تولیدی گرگان فلز که مسئولیت سنگین خانواده را به دوش می‎کشد، می‎افزاید که ١٥ ماه است حقوق و مزایایی دریافت نکرده و به دلیل این‌که شرکت تولیدی که در آن کار می‎کند اکنون ورشکست شده از ادامه کار محروم مانده است. وی با بیان این‌که در حال حاضر شرکت تولیدی رسماً تعطیل شده است، گفت: پرسنل این شرکت تولیدی دیگر جایی برای کار کردن ندارند و چشم امیدشان به مسئولان دوخته شده اما هنوز جواب قانع‎کننده‎ای دریافت نکرده‎ایم. برای رسیدن به حقوق و مزایای‌مان مقابل استانداری تجمع کردیم اما به ما گفتند که متولی شما اداره کل کار است ولی به جای این‌که اداره کار از کارگر حمایت کند، دست رد به سینه‎مان زده و با این جواب که به نیروی انتظامی اطلاع می‎دهیم ما را متهم به اغتشاش می‎کنند. شرکت گرگان فلز فقط ٨٠٠ میلیون تومان به بیمه بدهکار است. این شرکت فقط ٨٠٠ میلیون تومان به بیمه بدهکار است و در جریان تعطیلی آن ٣٠ پرسنل رسمی و تعدادی غیررسمی از کار بیکار می‎شوند چرا نباید برای حمایت از تولید کسی کاری کند از استانداری گرفته تا اداره کار و فرمانداری هیچ کس به ما پاسخی نمی‎دهد. تاکنون با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده‎ایم سنگینی این بار واقعاً گلویمان را می‎فشارد از مسئولان این انتظار است که به مشکلات ما رسیدگی کنند کسانی که داعیه حمایت از کار و تولید هستند باید وارد گود شوند و ما را از این همه بی‎عدالتی نجات دهند.

***

تجمع ٨٠٠ کارگر پلی اکریل در اعتراض به سیاست کوچک‌سازی

١١ آبان: کارگران کارخانه پلی اکریل ایران در اعتراض به آنچه «تصمیم کارفرما بر جداسازی برخی از شرکت‌های زیر مجموعه این کارخانه»، در مقابل ساختمان اداری این کارخانه در اصفهان تجمع کردند. تعداد کارگران حاضر در تجمع ٨٠٠ نفر ذکر بود. کارگران سال‌هاست که در قالب شش شرکت زیرمجموعه تحت مسئولیت شرکت مادر (هلدینگ) پلی اکریل کار می‌کنند و حال با تصمیم کارفرما مبنی بر جدا سازی شرکت‌های زیر مجموعه، امنیت شغلی خود را در معرض تهدید می‌بینند. مجموعه شرکتهای پلی اکریل ایران در حال واگذاری است و قرار است بخش آزمایشگاه آن به شرکتهای نیک آزمون، نیروگاه به انرژی گستران، پلی استر به پلی استر هشت بهشت، اکلیت ٢ به الیاف زاینده رود، اسکه سازی به شرکت خدمات بندری و بخش خدمات این شرکت نیز به شرکت پهن گستر انتقال یابد. از یکسال پیش که بحث جدا سازی در کارخانه پلی اکریل مطرح شده است، کارگران به روش‌های مختلف اعتراض خود را به گوش کارفرما و مسئولان استانی رسانده‌اند اما واکنشی به این اعتراضات دریافت نکرده‌اند.

***

تجمع اعتراض‌آمیز بازنشستگان تامین اجتماعی در مقابل بیمه دی

آبان: بازنشستگان تحت پوشش بیمه تکمیلی دی برای دریافت مطالبات خود در مقابل یکی از شعبات آن تجمع کردند. بازنشستگان تامین اجتماعی حدوداً دو سال است که برای دریافت خدمات درمانی، تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفته‌اند  و در این مدت بیمه دی عهده‌دار این مسئولیت بود؛ اما آنچه که از ظاهر ماجرا پیداست، بیمه دی، به دلایل مختلف نتوانست به تعهدات خود در قبال جامعه هدف عمل کند و مردم ناراضی را هر روز و به مدت طولانی برای دریافت خسارت درمانی به شعبات خود کشاند. بازنشستگان، همچنان در جستجوی مطالبات خود در مقابل درِ یکی از شعبات بیمه دی واقع در خیابان برفروشان( روبروی پارک هنرمندان) تجمع کردند و با سر‌دادن فریادهای نارضایتی، خواستار دریافت خسارت‌های درمانی خود شدند. مسئولان بیمه دی بعد از مواجه شدن با ازدحام جمعیت و فریادهای حاکی از نارضایتی، در دفتر مرکزی بیمه دی، جلسه فوق‌العاده‌ای برگزار کردند که نتیجه آن را مسئول روابط عمومی این شرکت اعلام کرده و به مردم قول داد تا روز سه‌شنبه مشکلاتشان حل شود؛مراجعان با شنیدن این خبر کم‌کم پراکنده شدند، اما هیچ‌یک امیدی به عملی شدن این وعده نداشتند. مشکلات مردم با بیمه دی مربوط به امروز و این هفته نبود و افرادی که بعد از طی مراحل درمانی و پرداخت هزینه‌ها از جیب خود برای دریافت خسارت مراجعه می‌کردند، با پاسخ‌های غیر‌موجهی از سوی کارمندان بیمه مواجه می‌شدند. به برخی گفته می‌شد که پرونده‌شان در بایگانی نیست یا ناقص است، برخی دیگر مجبور بودند صبر کنند تا تعمیرات زیرزمین ساختمان تمام شود، برخی از بازنشستگان می‌گفتند هزینه‌ رفت‌و‌آمدشان  از مبلغی که بابت خسارت دریافت کردند، بیشتر شده اما وضع افرادی که برای پرداخت هزینه‌ها از دیگران پول قرض کرده بودند، بدتر از همه بود. البته در بسیاری موارد کار به بحث و جدل و بعضاً برخورد فیزیکی ارباب رجوع و کارمندان می‌کشید و به تبع ضلع سوم این مثلث نیروی انتظامی بود که ناچار یکی از ماموریت‌های روزانه‌اش فرستادن یک مامور به شعبه خیابان ایرانشهر بیمه دی بود. مسئولان کانون بازنشستگان بعد از اتمام قرارداد بیمه دی، طی برگزاری مناقصه‌ای قرارداد جدیدی با بیمه دانا امضا کردند که طبق آخرین اطلاعات از ابتدای آذر سال جاری لازم‌الاجراست، اما این به معنی رفع مشکلات مردم به ویژه فاکتورهایی که مربوط به تاریخ منتهی به اول آبان هستند، نیست و مردم همچنان سرگردان در راهروهای بیمه دی و در رفت‌و‌آمد میان مراکز درمانی برای دریافت پاسخ هستند.

***
اعتصاب کارگران نی‌بر نیشکر هفت تپه

به گزارش رسیده ٧٥٠ نفر از کارگران نی‌بر شرکت نیشکر هفت تپه از روز دوشنبه ٦ آبان دست به اعتصاب زده‌اند.  خواسته‌های کارگران اعتصابی پرداخت پاداش سال ٩١ و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل می‌باشد. کارگران نی‌بر در دیدار با مدیریت شرکت  نیشکر در روز سه‌شنبه اعلام کرده‌اند که تا دستیابی به خواسته‌هایشان به اعتصاب ادامه خواهند داد. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-٩ آبان ١٣٩٢

***
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه پلی اکریل ایران.کارگران کارخانه پلی اکریل ایران به دلیل تغییر نوع قرار داد، حذف هزینه سختی کار از فیش حقوقی و در نهایت جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه که منجر به تعدیل نیرو می‌شود مقابل درب این کارخانه تجمع کردند.

٨آبان: کارگران کارخانه پلی اکریل ایران در اعتراض به جداسازی برخی از شرکت‌های زیر مجموعه و تعدیل نیرو و همچنین حذف گزینه سختی کار از فیش حقوقی اقدام به اعتراض و تجمع مقابل این شرکت کرده‌اند. شرکت پلی اکریل ایران در ٤٥ کیلو متری جاده اصفهان مبارکه قرار دارد و دارای حدود ٦ شرکت زیر مجموعه است که به صورت یک هلدینگ با یکدیگر همکاری می‌کنند اما در این بین بر اساس گفته کارگران این شرکت، برخی از مسئولان این کارخانه به دنبال جدا سازی شرکت های زیر مجموعه بوده و در همین راستا نیز تعداد نیروی کاری برخی واحدها را تعدیل کردند که منجر به افزایش فشار به کارگران باقی مانده شده است. یکی از کارگران این کارخانه: جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه این شرکت نیاز به تعدیل نیرو دارد و یکی از واحد ها که با ٢٠ کارگر فعالیت می‌کرد به ٥ نفر کاهش پیدا کرده و همه فشار کار بر روی این ٥ نفر است و آنها نیز برای اینکه اخراج نشوند نمی توانند اعتراض کنند.کارگران این کارخانه به دلیل سر و کار داشتن با مواد شیمیایی برخی از آنها در پایان کار خود با بیماری های ریه و قلب مواجه می‌شوند ولی حذف گزینه سختی کار از حقوق آنها اقدام درستی نیست.

***
تجمع اعتراضی ثبت‌نام کنندگان مسکن ویژه در سایت تهرانسر

١٠آبان: ٨٠٠ نفر از ثبت‌نام کنندگان مسکن ویژه تهران صبح امروز در اعتراض به آنچه افزایش قیمت واحدهای این طرح اعلام می‌شود در محل این پروژه واقع در تهرانسر تجمع کردند. افزایش ٥٥ میلیون تومانی قیمت مسکن ویژه -به گفته برخی ثبت‌نام کنندگان- باعث شده تا شماری از آنها هم‌اکنون در محل این پروژه در سایت تهرانسر تجمع کنند. آنها به این مسئله اعتراض دارند که چرا قیمت مسکن ویژه از ٢٥٠ میلیون تومان به ٣١٠ میلیون تومان افزایش یافته است، در حالی که مسئولان همواره بر قیمت ٢٥٠ میلیون تومانی این واحدها تاکید کرده‌ است. یکی از متقاضیان دریافت مسکن ویژه در این‌باره گفت:‌ اداره کل راه و شهرسازی استان تهران قراردادی به ناحق تنظیم کرده است. بیش از یک سال است که حدود ٥٥ میلیون تومان را واریز کرده‌ایم اما در این مدت نه تنها قراردادی با ما امضا نشده است، بلکه همواره تحویل واحدهای مسکن ویژه خلف وعده می شنویم. وی تصریح کرد: با سایر متقاضیان مسکن ویژه قرار گذاشتیم که ساعت ١١ صبح امروز در سایت تهرانسر تجمع اعتراض آمیزی برگزار کنیم تا کسی بیاید و درد ما را درمان کند. قرار بود ٨٠ میلیون از قیمت مسکن ویژه را نقد پرداخت کنیم و ٤٥ میلیون تومان دیگر نیز باید در زمان تحویل پرداخت شود. مابقی قیمت این واحدها یعنی ١٢٠ میلیون تومان دیگر نیز به صورت اقساط ١٠ پرداخت شود. اگر می دانستیم قیمت واحدهای این طرح حدود ٣١٠ میلیون تومان است که ثبت نام نمی کردیم، اگر این میزان پول داشتیم که می رفتیم  و واحدی را در مرکز تهران خریداری می کردیم. وی با بیان این که قرار بود واحدهای مسکن ویژه را آذرماه امسال به ما تحویل بدهند، خاطرنشان کرد: اما مسئولان اعلام می کنند ١٠ ماه دیگر این واحدها تحویل می شود. به تازگی هم قرارداد یک طرفه ای را در سایت اداره کل راه و شهرسازی تهران قرار داده اند که وجه قانونی ندارد. وی با بیان این که  گفته شده هر کس مبالغ این قرارداد را پرداخت نکند از سایت تهرانسر حذف خواهد شد از پیگیری این مسئله از طریق سازمان بازرسی کشور خبر داد.

نا امنی محیط کار

تهران؛سقوط تیرآهن جان کارگر ساختمانی را گرفت

این حادثه که در بلوار محمد امین تهران رخ داد، دو کارگر که در یک کارگاه ساختمانی در بلوار محمد امین با جرثقیل مشغول کار بودند به دلیل سقوط تیرآهن بر روی جرثقیل دچار حادثه شدند. مرگ یکی از کارگران جوان که حدود ٣٠ سال داشت را به دلیل شدت جراحات و آسیب‌های وارده تایید شد. مجروح دیگر این حادثه نیز پس از دریافت خدمات درمانی اولیه برای تکمیل مراحل درمانی به بیمارستان انتقال یافت.

***

کشته شدن کارگر جوان درقم بر اثر حادثه کاری

٦آبان: بر اثر وقوع یک حادثه شغلی در یک کارگاه ساختمانی در بلوار محمد امین ،دو کارگر مجروح شدند که یکی از آنها پیش از حضور اورژانس ١١٥ به دلیل شدت جراحات و آسیب‌های وارده جان باخت.

***

قتل یک کارگر در کارخانه آسفالت ایرانشهر

٦آبان: تعدادی افراد ناشناس با ورود به کارخانه آسفالت شهرداری که خارج از شهر است با کارگران این کارخانه درگیر شده که در نهایت منجر به قتل یک کارگر به نام ایرندگانی می شوند.

***

قطع ٤ انگشت کارگر ٣٢ ساله میان تیغه های دستگاه پشم ریسی

٩آبان: قطع شدن چهارانگشت کارگر جوان ٣٢ ساله ای در حین کار با دستگاه پشم ریسی در شهرک صنعتی کمشچه حبیب آباد.

***

کشته شدن یک کارگر راهداری در جاده اراک – قم               

در عملیات راهداری جاده اراک -قم ، راننده ماشین قیرپاش راهداری که در حال عبور از عرض اتوبان بود ، بوسیله یک دستگاه تریلر زیرگرفته شد.

***

جان باختن راننده کامیون درحین کاردرمحوطه کارگاهی

٨آبان: تهران در خیابان جانبازان بعد از چهار راه کرمان یکدستگاه کامیون کمپرسی در حین تخلیه بار در محوطه کارگاهی دچار سقوط به گودال حفاری شده به ارتفاع حدود ٤٠ متری گردید و راننده ٥٠ساله جان باخت.

***

مصدومیت ٥ کارگر کارخانه فولاد تدبیر بر اثر انفجار کپسول گاز

٨آبان: درکارخانه فولادتدبیرواقع در لنجان سمت جاده زرین‌شهر به سمت بروجن ،٥کارگرمصدوم شدند دو  کارگر با سن ٤٥ و ٣٨ سال در همان محل به صورت سرپایی درمان شدند. سه نفر دیگر از مصدومان که دو نفر کارگر ٤٥ ساله و یک نفر کارگر ٣٠ ساله بودند به بیمارستان منتقل شدند. شاهدان این حادثه دلیل این حادثه را نشت گاز و سپس جرقه و انفجار اعلام کردند.

***

سوختگی یک کارگردرآتش سوزی ایستگاه دفن پسماندهای شهری بندرعباس                    

٨آبان: سوختگی یک کارگردرآتش سوزی در خط تفکیک زباله های ایستگاه دفن پسماندهای شهری بندرعباس. در این آتش سوزی همه دستگاه های خط تفکیک زباله ها و یک دستگاه لودر طعمه حریق و یک کارگر این خط دچار ٢٠ درصد سوختگی شد. آتش سوزی از کارتون های انبار شده در محوطه خط آغاز شده و پس از آن به خط تفکیک زباله ها سرایت کرده است. وجود مواد آتش زا در خط تفکیک ، وزش باد شدید ، آشنا نبودن نیروهای این ایستگاه به روش های اطفا حریق وکمبود امکانات مهار آتش علت اصلی سوختن کامل خط تفکیک این ایستگاه است.

***
مرگ کولبرنوجوان با شلیک مستقیم نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران

٦آبان: یک نوجوان کولبر به نام “مولود حمزه‌ای” ١٥ ساله، فرزند “حسن”، با شلیک مستقیم نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران، کشته شد. “مولود حمزه‌ای”، ١٥ ساله و اهل روستای ” قله‌ره‌‌شه” از توابع شهرستان سردشت بوده که برای تأمین مایحتاج زندگی خود و خانواده‌اش به کار پر خطر کولبری در مرزها روی آورده بود. این نوجوان ساعت ٩ شب گذشته و در محلی به نام “کانی بردان” در منطقه‌ی ” باژاری” واقع در مرز سردشت با اقلیم کُردستان، هدف شلیک نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران قرار گرفته و در نهایت جان خود را از دست داده است.

اخراج و بیكارسازی

٤٠٠کارگر فارسیت درود سرانجام بیکار شدند.

نماینده کارگران کارخانه فارسیت درود از تعدیل ٤٠٠ کارگر این کارخانه پس از مذاکرات چندین ماهه نمایندگان کارگران و کارفرما خبر داد. با اشاره به هشت ماه تعویق حقوق کارگران، در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: کارخانه فارسیت تولید کننده فرآوده‌های «آزبستی» طبق دستور دولت به دلیل زیان‌بار بودن ماده اولیه آزبست برای سلامتی کارگران و محیط زیست، از یکسال و نیم گذشته تولید خود را متوقف کرده است و کارگران فقط برای حضور و غیاب در کارخانه حاضر می‌شدند. او با اشاره به مقاومت کارگران در پذیرش معرفی به بیمه بیکاری و مذاکرات نمایندگان کارگران و کارفرما طی یک سال و نیم تعطیلی کارخانه، گفت: سرانجام از مجموع ٤٠٠ کارگر این کارخانه، ٩٦ نفر مقرری بیمه بیکاری را نپذیرفتند و ٣٠٤ نفر پس از تعدیل برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار استان فارس معرفی شدند. چون این کارگران در شرف بازنشستگی قرار دارند، دریافت مقرری بیمه بیکاری سبب مخدوش شدن سوابق بیمه ای‌شان در مشاغل سخت و زیان‌آور می‌شود. از این رو آنان بطور خود خواسته از دریافت مقرری بیمه بیکاری انصراف داده‌اند و پی‌گیر استمرار پرداخت حق بیمه‌شان هستند. بسیاری از کارگران معرفی شده برای دریافت مقرری بیمه بیکاری، کارگران باسابقه و مسن هستند که با اطلاع از ایجاد اختلال در سوابق بیمه‌ای‌شان ناچار شده‌اند برای تامین مخارج ماهانه زندگی‌شان تسلیم تصمیم کارفرما شوند. اغلب کارگران شاغل در این واحد تولیدی با ٢٠ سال سابقه کار، پیش از بیکاری در شرف بازنشستگی پیش از موعد (تحت قانون مشاغل سخت و زیان‌آور) قرار داشتند.

***
تعطیلی پی درپی کارخانه‌های لبنی همدان وبیکاری کارگران

٨آبان: اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، موجب تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها و بیکاری کارگران زیادی شد. استان همدان نیز از این امر مستثنی نبوده و بسیاری از واحدهای تولیدی اعم از کارخانه‌های تولید فرآورده‌های لبنی تعطیل و به معرض تعطیلی کشانده شدند. حتی افزایش قیمت محصولات لبنی دردی از دردهای این کارخانجات دوا نکرد و امروز شاهد تعطیلی یکی پس از دیگری واحدهای تولیدی هستیم. مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی استان همدان با اشاره به اینکه کارخانه‌های تولید فراورده‌های لبنی استان حال و روز خوبی ندارند، افزود: متاسفانه هم اکنون کارخانه‌های استان همدان با ظرفیت نزدیک به تعطیلی در حال فعالیت هستند به گونه‌ای که بیشتر آنها با ١٠ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند و تنها سه تا چهار کارخانه تولید فراورده‌های لبنی است که با ٥٠ درصد ظرفیت خود در حال فعالیت است. وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون سه کارخانه تعطیل شده و ٥٠ نفر از کار بیکار شده‌اند. رشادی با تاکید بر اینکه سلامت مردم ارتباط مستقیمی با مصرف لبنیات دارد، افزود: متاسفانه کاهش توان خرید مردم موجب شده تا مردم به جای استفاده از محصولات پاستوریزه لبنی از تولیدات فله‌ای استفاده کنند که این امر موجب افزایش بیماری تب مالت در بین انسانها شده است.

كارگران

درمان و تأمین سلامت  فقط از عهده طبقه ثروتمند بر می آید غلامحسین حسینی

با خصوصی کردن بیمه کارگران بازنشسته : درمان و تأمین سلامت  فقط از عهده طبقه ثروتمند بر می آید ● ” تدبیر”  مدیریت تأمین اجتماعی  تنها به شعله ور کردن  ” امید” در سود پرستان ؛ فقر و نا امیدی در بین مردم منجر میشود . ● کانون های بازنشستگی بجهت آنکه ٧٪ کل قرارداد نصیبشان می شود  ؛ از این طرح ضد کارگران بازنشسته حمایت می کنند ● کارگران و خانوارهایی که از سلامت نسبی برخوردارند با تحریم جدی این طرح می توانند آنرا به شکست بکشانند . طبق گزارش ایلنا ؛با موافقت مقامات سازمان تأمین اجتماعی  بیمه تکمیلی کارگران بازنشسته  ؛ توسط کانون عالی بازنشستگان با بخش خصوصی ( بیمه دانا ) در اواخر مهرماه  منعقد گردید  . میزان پرداختی به بیمه خصوصی در قرارداد جدید توسط هر کارگر بازنشسته به بیمه خصوصی ؛ نسبت به سال قبل  حدود  ١٠٠٪  افزایش یافته است  . این در حالی است که کارگران بازنشسته با امضای طومارهایی نارضایتی خود را نسبت انجام بیمه تکمیلی توسط بخش خصوصی ابراز کرده و خواهان اجرای قانون الزام درمان بیمه کامل توسط سازمان تأمین اجتماعی شده بودند . در قرارداد جدید سالیانه یک تریلیارد و سیصد میلیون تومان     ٠٠٠/٠٠٠/٠٠٠/٣٠٠/١ تومان) از حقوق کارگران بازنشسته برای بیمه تکمیلی کسر می شود و ٩١ میلیارد تومان آن بجیب کانون های بازنشستگان می رود و بهمین دلیل است که کانون ها با این طرح ضد بازنشستگان موافق و در آن مشارکت می کنند . صندوق تأمین اجتماعی بعنوان بزرگترین سازمان بیمه ای کشور و مردم نهاد حدود ٣٥ میلیون نفر را تحت پوشش دارد و از بزرگترین گروه اقتصادی – تولیدی کشور می باشد ؛ اما بعنوان صندوق اختصاصی دولت ها در طی دهه مورد سوء استفاده قرار گرفته و منابع آن حیف و میل شده است . کارگران ٣٣٪ از حقوق و مزایای خود را در طول دوران کاری به صندوق بیمه می دهند اما هنگام استفاده از این اندوخته بیمه ای خود ؛ جز فقر نسیبشان نمی شود . امروزه ٨٠ ٪ کارگران بازنشسته ؛ حقوقی کمتر از یک سوم خط فقر دریافت می کنند  بیش از  ٧٥٪ هزینه درمان از بیمه شده گان دریافت می شود . و اینک بجای انجام تعهدات بیمه ای هزینه ها را روی دوش بیمه شده گان می گذارد . برخی مستمری بگیران ماهیانه دریافتی کمتر از ٠٠٠/١٠٠ تومان دارند و مسلما قادر به بیمه کردن خود نخواهند بود بسیاری از کارگران بازنشسته در سال های آتی دیگر قادر به بیمه کردن خود نخواهند بود دولت ها طی دهه ها از ذخیره صندوق اقدام به دادن امتیازات گسترده به اقشار و گروههای  مختلف اجتماعی کردند در حالیکه خود مسئول تأمین منابع برای این اقدامات بودند . دولت برای دادن امتیاز به کارفرمایان و سرمایه داران کارگاههای زیر پنج نفر را از پرداخت حق بیمه به سازمان معاف کرد و در طرح نوسازی صنایع ؛ بجای ایجاد اشتغال ؛ کارکنان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی با ٢٥ سال سابقه کار را بازنشست کرد و به این ترتبیب کسانی که از ٥ تا ١٠ سال بعد می توانستند بازنشست شده و مستمری دریافت کنند قبل از موعد بازنشست کرد بدون آنکه دولت خود هزینه های تحمیلی به صندوق تأمین اجتماعی را  تأمین نماید و بدینوسیله برای حل مشکل خود از صندوق تأمین اجتماعی بهره برداری کرد  . دهها هزاران نفر که سابقه کار اداری و کار غیر سخت و زیان آور داشتند با سوء استفاده کارفرماها از این قانون و فقط با تغییر حکم کاری بازنشست شدند و مسئولین سازمان تأمین اجتماعی از این فریب کارفرمایان مطلع بودند ؛  اما  چشمان خود را بروی این سوء استفاده ها بستند و منابع سازمان بغارت رفت . عدم پرداخت بموقع تعهدات دولت به صندوق نیز ضرر و زیان هنگفتی به این سازمان تحمیل نمود . هم اکنون بیش از ٣٠٪ کسانی که از امتیازات بیمه ای و مستمری از این سازمان استفاده می کنند سوابق پرداخت بیمه ندارند. همانطور که می دانیم اهداف بهداشت ؛ درمان عمومی و سلامت  از اهداف توسعه همه جانبه اقتصادی – اجتماعی است و نیاز به متخصصین و کارشناسان برنامه ریزان توسعه اقتصادی – اجتماعی دارد اما سازمان تأمین اجتماعی که تخصص مورد نیاز را دارد  از این امر مهم و استراتِژیک شانه خالی کرده و بدست قراردادهای بازاری و سودجویانه سپرده است . در این ظلم و اجحاف بین دولت های مختلف تفاوتی نیست . اقای حافظی مدیر عامل اسبق ؛ بیمه تکمیلی را به بخش خصوصی واگذار کرد و آقای مرتضوی که اساسا سابقه و درکی در حوزه درمان و سلامت نداشت ؛ سیاست فوق را ادامه داد و آقای دکتر نوربخش که در کارنامه خود بیش از ٢٠ سال سابقه مدیریتی دارد و اولین اجرا کننده نظام مدیریت کیفیت در حوزه درمان و بهداشت بوده و سوابق فعالیت گسترده ای در حوزه درمان و بهداشت دارد ؛ همان سیاست ها اتخاذ کرده است و معلوم نیست که این سوابق حرفه ای و مدیریتی اجرایی و تحصیلی ایشان در کجا می بایست اثر گذار باشد . با این اقدامات روشن می شود ” تدبیر” های  مدیریت سازمان  و وزرات کار و رفاه اجتماعی تنها به شعله ور کردن  ” امید” در سرمایه داران و سود جویان منجر می شود و فقر و نا امیدی را در دربین بدنه اصلی اجتماعی و اکثریت مردم گسترش می دهد   . انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی در سه سال قبل ؛  به کانون عالی سپرده شد  . این کانون ها اساسا غیر اقتصادی بوده سازمان بدون رضایت و اطلاع کلیه بازنشستگان اعم از عضو و یا غیر عضو کانون ؛ مبالغی را کسر و به حساب کانون واریز می کند و کانون هم که از ٧٪  حق واسطه گری می گیرد در این اقدام ضد بازنشستگان مشارکت می کند . این مبالغ بعلاوه دیگر مبالغی که بازنشستگان کسر شده و به حساب کانون واریز می شود ؛ در حالیکه هیچگونه گزارشی در مورد چگونگی مصرف این منابع نمی دهد و حسابرسی مستقلی وجود ندارد طبق گزارش ایلنا با بخشی از منابع درمان پرداختی توسط کارگران بازنشسته ؛ یک واحد آپارتمانی به قیمت ٤ میلیارد تومان خریداری شده و برای یک روز جشن در تأمین اجتماعی ٧٠٠ میلیون تومان هزینه شده  و طبق اظهار آقای خبازها برای یا یک روز سفر ٩٦ میلیون تومان هزینه گردیده است . البته با حسابرسی  و رسیدگی به دفاتر مالی می توان نسبت به کل هزینه ها  اظهار نظر دقیق و شفاف نمود . لازم بذکر است که ریاست سازمان تأمین اجتماعی  از تمامی موارد فوق مطلع بوده است . طبق اساسنامه کانون ها ؛  میزان تحصیلات لازم برای عضویت در هیأت مدیره کانون داشتن سواد خواندن و نوشتن است و لذا فاقد سوابق علمی و عملی در بخش درمان ؛ بهداشت ؛ سلامت و توسعه اجتماعی می باشند . کانون نیز مجمعی غیر اقتصادی و غیر انتفاعی است ؛ اما واقعیت تلخ اینجاست که آقای دکتر نوربخش علی رغم سوابق خود ؛ نه تنها در بهبود درمان ؛ سلامت و بهداشت نا کارآمد و ناتوان است و حتی قادر به استفاده منطقی و معقول از ظرفیت کارشناسی در سازمان تأمین اجتماعی که اینهمه جامعه برای کسب آن هزینه نموده نیست ؛ بلکه این بخش را به کانون های عالی بازنشستگان که هیچگونه سوابق عملی و علمی در این عرصه ندارند سپرده و به آنان متوسل می شود . برای بشکست کشاندن این طرح ها ؛ کارگران و خانوارهایی که از سلامت نسبی برخوردارند باید بشدت این طرح را تحریم و از شرکت در آن پرهیز کنند زیرا با رسمیت یافتن بیمه خصوصی ؛ هر سال هزینه های آن افزایش می یابد ؛ تا جائی که دیگر کارگران بازنشسته قادر به بیمه کردن  خود نباشند اما مسلم است که برخی از کارگران بازنشسته که خود و یا خانواده شان ناراحتی ها و مشکلات شدید جسمی دارند بالجبار در این بیمه مشارکت خواهند کرد . در صورت تحریم  عمومی ؛ تنها بیماران حاد به شرکت های بیمه خصوصی مراجعه خواهند کرد و نتیجتا بیمه های خصوصی  با زیان دهی مواجه شده و مجبور به ترک میدان خواهند شد . دوران آقای نوربخش هم همانند دیگر مدیران قبل روزی به سرانجام می رسد اما درد و رنج کارگران و مردم زحمتکشی که با پرداخت حق بیمه انتظار  ؛ سطح قابل قبول از زندگی شرافتمندانه را انتظار می کشیدند ؛ نه تنها پایانی ندارد بلکه مجبورند روز به روز با فقر وفلاکت بیشتری دست بگرببان باشند .

***
کارگران فولاد زاگرس دیشب با دریافت بخشی از معوقات خود عازم قروه شدند

 بدنبال سه روز اعتراض متحدانه کارگران فولاد زاگرس در تهران، آنان ساعت ١٠ شب گذشته موفق شدند با ایستادگی قاطعانه در مقابل تمامی سناریوهای آزار دهنده و با به زانو در آوردن مدیر عامل کارخانه و مسئولین وزارت کار، با دریافت بخشی از معوقاتشان  عازم شهرستان قروه شوند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال اجرای سه روز سناریوهای مختلف  و موثر واقع نشدن استفاده از نیروهای انتظامی به عنوان آخرین حربه بر علیه کارگران فولاد زاگرس، مسئولین وزارت کار از ساعت ١٧ روز گذشته یک بی تفاوتی محضی را نسبت به حضور اعتراضی این کارگران در مقابل وزارت کار در پیش گرفتند و در حالی که این وزارتخانه در حال خالی شدن از کارمندان  بود و مامورین انتظامی آن می خواستند دربها را قفل کنند کارگران به داخل محوطه وزارت کار هجوم آوردند و اعلام کردند مطلقا از اینجا تکان نخواهیم خورد. بنا بر این گزارش بدنبال این وضعیت یکی از مسئولین وزارت کار با حضور در جمع کارگران اعلام کرد تا یک ربع دیگر کارتان انجام میشود و این مسئله نزدیک به سه ساعت  به درازا کشید اما کارگران علیرغم سرمای شدید در حالی که خواست شان نیز برای حضور در مسجد وزارت کار بر آورده نشد، همچنان به ایستادگی  در محوطه این وزارتخانه ادامه دادند و قاطعانه اعلام کردند محل را ترک نخواهند. در پی این ایستادگی از سوی کارگران معترض فولاد زاگرس، ساعت ٨ شب به آنان اعلام شد پول در حال واریز به حسابهایشان است و آنان را به مسجد وزارت کار هدایت کردند. مدیر عامل فولاد زاگرس و مسئولین وزارت کار پس از سه روز فریب و آزار کارگران فولاد زاگرس در برابر عزم و اراده این کارگران به زانو در آمده بودند و سه ماه از حقوق معوقه بعلاوه ٢٥٠ هزار تومان علی الحساب را به حساب کارگران واریز کرده بودند. منیری مشاور و مدیر حوزه وزارتی وزیر کار با حضور در میان کارگران و اعلام این خبر تا حدود ساعت  ١٠ شب برای کارگران صحبت کرد و کارگران نیز حرفهایشان را بسیار قاطعانه زدند. یکی از نماینده های کارگران در میان صحبتهای منیری که تلاش میکرد چهره ای بخشنده بر خود بگیرد خطاب به وی اعلام کرد: جناب منیری رسم بر این است که وقتی ما کارگران به حق مان دست پیدا میکنیم و چنین جلسه ای تشکیل میشود از مسئولین تشکر و قدردانی میکنیم اما من میگویم شما ما را سه روز شکنجه و آزار دادید شما همه تان از بالا تا پایین درغگو هستید و…، در ادامه این جلسه یکی دیگر از کارگران نیز ضمن پرداختن به وضعیت شان مسئله افزایش فوری حداقل مزد را به میان کشید و اعلام کرد ما کارگران فولاد زاگرس خواهان افزایش حداقل مزد هستیم و خواهان انعکاس آن در وزارت کار شد. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران در این جلسه سایر کارگران نیز قاطعانه و بدون ذره ای تخفیف حرفهایشان را زدند و حوالی ساعت ده شب پیروزمندانه عازم شهر قروه شدند. اتحادیه آزاد کارگران ایران با ابراز مسرت از موفقیت کارگران فولاد زاگرس در سه روز رو درویی  آنان با دسیسه های مدیر عامل و وزرات کار و با درود بر عزم و اراده آنان و محکوم کردن  آزار این کارگران، به آندسته از نیروهای شریف انتظامی که در مقابل مجلس و وزارت کار با کارگران اعلام همدردی و همبستگی میکردند صمیمانه درود می فرستد  و خواهان تحقق فوری تمامی آرا صادره از مراجع قانونی در خصوص خواستهای کارگران فولاد زاگرس می باشد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – هشتم آبانماه ١٣٩٢

***
به شکنجه و آزار کارگران فولاد زاگرس پایان دهید – جعفر عظیم زاده

٢١١ کارگر فولاد زاگرس از ١٨ تیر ماه سالجاری از کار خود اخراج شده اند. این کارگران بدون هیچ ادله قانونی و عرفی نزدیک به چهار ماه است بیکارند و از اول سال تا کنون دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند. آنان همگی بیش از ١٥ سال سابقه کار در این کارخانه دارند و تعداد چشمگیری از آنها هر کدام از ناحیه ای از بدن از چشم گرفته تا کمر و گوش و دست و پا  در نتیجه نا امنی و شرایط سخت کار دچار آسیبهای شدیدی شده اند و بعلت عدم پرداخت دستمزدهایشان امسال فرزندان تعدادی از آنان از رفتن به مدرسه محروم شده اند. اخراج این کارگران چنان غیر قانونی بوده است که هم کمیسیون اصل نود مجلس و هم هیاتهای تشخیص و حل اختلاف در اداره کار شهرستان قروه رای به بازگشت بکار این کارگران و پرداخت کلیه معوقات آنان داده اند. کارفرمای این کارخانه علت همه ستم بر این کارگران را بازسازی کارخانه اعلام کرده است این در حالی است که کارفرما میتوانست با اتکا به ماده قانونی تغییر ساختار و بازسازی کارخانه و با طی مراحل قانونی آن در مدت کوتاهی با نظارت وزارت صنایع و تصویب آن در شورایعالی کار تا زمان بازسازی کارخانه همه این کارگران را به بیمه بیکاری متصل کند.  اما معلوم نیست چه ریگی در کفش مدیر عامل این کارخانه و سهامداران آن وجود دارد که نه تنها حاضر نیستند از این ماده قانونی برای وصل کارگران به بیمه بیکاری استفاده کنند بلکه به غیر قانونی ترین شکلی ٢٣٠ کارگران این کارخانه را آواره خیابانها کرده اند. تعجب آورتر از همه موارد فوق این است که صاحبان عمده سهام این کارخانه نهادهایی هستند که با پول کارگران بنا شده اند و متعلق به کارگران ایران می باشند. این نهادها شامل شستا و وزارت تعاون سابق است به عبارت دیگر در حال حاضر یکی از عمده ترین سهامداران این کارخانه خود وزارت کار است. به همین دلیل نیز هست که وزارت کار در همدستی با مدیر عامل کارخانه به شکل بسیار  آزار دهنده و شکنجه گونه ای از سه روز پیش بارها این کارگران را به پای هیجان دریافت حداقلی از مطالباتشان برده و باز گردانده است.  بار اول روز پنجم آبانماه مدیر عامل کارخانه با حضور در تجمع این کارگران در مقابل مجلس وعده یک فقره چک دو هفته ای را به آنان داد  و پشت ورقه رای هیات حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه با دست خط خود متعهد به اجرای کلیه آرای صادره در این رای شد و این مسئله بارقه امید لقمه نانی را در چشم کارگران فولاد زاگرس روشن کرد. اما نه تنها چکی داده نشد بلکه نامبرده با همکاری مجلسیان از درب پشتی مجلس بیرون رفت و خود را از دسترس کارگران خارج کرد. بدنبال این وضعیت کارگران به ستوه آمده فولاد زاگرس تجمع خود را به مقابل وزارت کار در خیابان آزادی کشاندند و بعد از ظهر دیروز با حضور مدیر عامل کارخانه و نماینده های کارگران و مسئولین وزات کار توافق شد  تا ساعت ٢٤ دیشب مبلغ ششصد میلیون تومان از معوقات این کارگران به حساب آنان واریز شود و فیلم انجام چنین کاری از سوی مسئولین وزارت کار در مقابل چشمان کارگران با دادان ناهار ماهی در ناهار خوری سازمان تامین اجتماعی به آنان چنان ماهرانه بازی شد که کارگران از خوشحالی در پوست خود نمی گنجیدند، غوغائی به پا شده بود. آنان در محیط گرم ناهار خوری سازمان تامین اجتماعی و شکمی که پس از دو روز حضور در تهران و راستش بیشتر، ماهها گرسنگی کشیدن، سیر کرده بودند تلفن پشت تلفن به خانواده هایشان زنگ میزدند که پول گرفتیم. اما با گذشت ساعتی به آنان اعلام کردند مدیر عامل گفته است حقوق کارگران شاغل در کارخانه نیز می باید از محل همین ششصد میلیون تومان پرداخت شود. کارگران بشدت خشمگین شدند اما هیجان گرفتن پول بالاخره آنان را قانع به پذیرش این مسئله کرد و مقرر شد ١٠ درصد از کل پول به حساب کارگران شاغل در کارخانه واریز شود. با فرارسیدن ساعات آخر شب و عدم واریز پول به حسابهای کارگران، آنان مردد و مبهوت سر بر بالین گذاشتند و ساعت ٨ صبح امروز عازم محل وزارت کار شدند. بار دیگر در مقابل وزارت کار خوشحالی سرا پای وجود کارگران را در بر گرفت، اعلام شد چکها صادر شده است و قراراست تا ساعتی دیگر پول به حساب آنان واریز شود.  اما با فرا رسیدن ساعت ١٠ صبح اعلام کردند که می باید بخش دیگری از پول نیز به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شود تا بیمه های کارگران برقرار گردد. همه کارگران یکدست و متحد به اعتراض پرداختند و اعلام کردند این مسئله طبق توافق مربوط به کارفرماست و ما اجازه نمیدهیم ریالی دیگر از این پول برداشت شود اما بار دیگر آنان قانع شدند و خوشحال و هیجان زده از اینکه تا دقایقی دیگر پول دست شان را میگیرد در کنار دیوارهای وزارت کار نشستند. تا اینجا مبلغ ششصد میلیون  به ٥٠٥ میلیون تومان کاهش پیدا کرده بود با اینحال کارگران بسیار خوشحال و هیجان زده بودند. اما باز هم خبر بد دیگری در راه بود. حوالی ظهر اعلام شد پول به حساب شرکت واریز شده اما مدیر عامل کارخانه بخشی از آن را برداشت کرده است و فقط مبلغ ٤٨٠ میلیون تومان  باقی مانده است. بار دیگر کارگران خشمگینانه به پا خواستند و طنین شعارهایشان در مقابل وزارت کار توجه مردم را به خود جلب کرد. اما همچون دفعات قبل کارگران مسئله پیش آمده را به جان خریدند و برای چندمین بار در کمتر از ٢٤ ساعت خوشحال و راضی از اینکه که همین الان پول به حسابشان واریز میشود در گوشه ای مشغول خوش و بش شدند. آیا این پایان راه بود و همه چیز تمام شده و کارگران می توانستند با حداقلی از پول به آغوش خانواده های چشم انتطار خود در شهرستان قروه باز گردند؟ نه!! چنین نشد. حوالی ساعت ١٦ به کارگران اعلام شد پول به حساب مسدود شده شرکت واریز گردیده و امکان انتقال آن به حساب کارگران وجود ندارد. در این لحظه هر کسی در مقابل این کارگران ظاهر میشد آماده تکه پاره کردنش بودند. آنان با وجودی مملو از خشم و انزجار  شعار “وزیر سرمایه دار  شرمت باد شرمت باد” را فریاد کشیدند و در ادامه شعار های دیگری از قبیل وزیر سرمایه دار استعفا استعفا- وزیر بی اقتدار، نوکر سرمایه دار را سر دادند و در فاصله کوتاهی در محاصره نیروهای انتظامی قرار گرفتند، اما کوتاه نیامدند و در دل این محاصره با قدرت بیشتری به شعار دادن ادامه دادند. این محاصره برای کوتاه آمدن کارگران موثر واقع نشد و بتدریج  این نیروها از دور و بر آنان به داخل وزارت کار رفتند و بی تفاوتی به اعتراضات کارگران از سوی مسئولین وزارت کار بر فضای اعتراضی در مقابل وزارت کار حاکم شد. اما آنان دست بردار نبودند و در ساعتی( ٢٥/١٨) که در حال پایان این چند خط نوشته هستم آنان همچنان در مقابل وزارت کار هستند و به نماینده های کارگران اعلام شده است تا دقایقی دیگر مبلغ سه ماه از حقوق معوقه بعلاوه حدود ٢٥٠ هزارتومان  علی الحساب به کارگران پرداخت خواهد شد.

آیا چنین اتفاقی خواهد افتاد و شکنجه و آزار کارگران فولاد زاگرس از سوی مسئولین وزارت کار و مدیر عامل کارخانه پایان خواهد گرفت؟؟!! جعفر عظیم زاده عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران– هفتم آبانماه ١٣٩٢

دستگیری، زندانی کردن و آزار و اذیت کارگران

اعلام همبستگی فدراسیون اتحادیه های کارگری مصر با کارگران زندانی در ایران

بدنبال ارسال نامه به سازمانهای کارگری در سراسر جهان  و تماسهای نزدیک با فدراسیون اتحادیه های کارگری در کشور مصر، نامه ای حمایتی از سوی این اتحادیه دریافت کردیم که متن آن ضمیمه است. در این نامه اساما السون بوکتی رئیس این فدراسیون طی نامه ای با کارگران زندانی در ایران اعلام همبستگی کرده و پیشنهاد ایجاد یک سازمان بین المللی کارگری برای حمایت از کارگران زندانی در هر جای جهان  را داده است. متن فارسی این نامه را اینجا ملاحظه میکنید: درود به همه کارگران جهان از مصر! فدراسیون اتحادیه های کارگری مصر با کارگران زندانی در ایران اعلام همبستگی میکند و از همه سازمانها و اتحادیه های کارگری در همه کشورهای جهان میخواهد که برای آزادی آنها اعلام همسبتگی کنند. فدراسیون اتحادیه های کارگری مصر بر اساس پیشنهادات مطرح شده (کارگران) در حال سازمان دادن کنفرانسی برای تبادل ایده ها و نقشه هایی برای همبستگی کارگری برای آزاد کردن کارگران و فعالین اتحادیه ای زندانی در هر جای جهان است.ما پیشنهاد میکنیم که یک سازمان بین المللی کارگری تحت عنوان همبستگی بین المللی کارگری ایجاد شود و من مشغول کار روی اسناد آن هستم و به محض آماده شدن به شما ارائه خواهم داد. زنده باد مبارزات کارگری در همه جای جهان! ٢٩ اکتبر ٢٠١٣     اساما السون بوکتی رئیس فدراسیون عمومی اتحادیه های کارگری مصر (GFETU) (ارسال و تکثیر از سندیکای کارگران فلزکار ومکانیک)

***
نامه آی تی اف به ریاست جمهور برای آزادی رضا شهابی

سی و یک اکتبر ٢٠١٣: فدراسیون جهانی‌ حمل‌ و نقل در نامه ای‌ به رئیس جمهور ایران حسن روحانی خواستار آزادی فوری رضا شهابی شد ریاست جمهور حسن روحانی گرامی ای ت ف‌‌‌ بار دیگر از رئیس جمهور ایران تقاضا دارد که ایشان سریعا بررسی کند موضوع و وضعیت زندانی بودن رضا شهابی , خزانه دار سندیکا واحد را. این در خواست سریع نه تنها برای سلامتی‌ و وضعیت جسمانی ایشان می‌باشد و همچنین به این دلیل غیر موجه که ایشان بدون دلیل باید یک سال بیشتر در زندان بماند است  هر دو موضوع که در بالا گفته شد غیر قابل قبول است برای ماندن ایشان در زندان . آزادی رضا شهابی و دیگر زندانیانی که بدون دلیل در زندان هستند باید انجام بگیرد و این عمل در قدرت شما استواقعاً مایوسانه است که ما دوباره از شما می‌خواهیم که به این موضوع بپردازید. انتخاب شما امیدی بوجود آورد در داخل ایران. ولی‌ این امید زمانی‌ درست است که شما به خواستهای کارگران جامه عمل بپوشانید. تا به حال هیچ مدرکی‌ دال بر این عمل شما برای بهبود وضعیت کارگران  ایران وجود ندارد، به همین دلیل ما از شما می‌خواهیم که برای درست کردن وضعیت نابسامان واز بین بردن دره عمیق بی‌ عدالتی حرکت کنید. به وفا داری شما. استیو کا تن. جایگزین دبیر کلّ فدراسیون جهانی‌ حمل‌ و نقل. منبع: سندیكای كارگران شركت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

***
وفا قادری روانه ی زندان شد!

روز شنبه مورخه ی ١١/٨/١٣٩٢وفاقادری فعال کارگری وعضو کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری که پیشتر توسط دادگاه انقلاب شهرسنندج به اتهام عضویت در کمیته وتنها به جرم دفاع ازکارگران به ٥ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود برای تحمل مدت زمان حبس ،خود را به دادگاه این شهر معرفی کرد وروانه ی زندان شد.  وفا قادری در حالی به دادگاه مراجعه کرد که خانواده وهمچنین جمعی از کارگران وفعالین کارگری وجمعی از اعضای کمیته ی هماهنگی او را همراهی می کردند.  ما اعضای کمیته هماهنگی ضمن محکوم کردن این حکم ناعادلانه ،خواهان منع تعقیب و آزادی تمامی زندانیان سیاسی ،کارگران وفعالین کارگری در بند می باشیم. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری- ١١ آبان١٣٩٢

***
تغییر تاریخ دادگاهی اعضای کمیته هماهنگی شهرستان بوکان

به گزارش رسیده تاریخ دادگاهی اعضای کمیته هماهنگی در شهرستان بوکان از روز سه شنبه ٧ /٨ /٩٢  به روز پنج شنبه  ٩/٨ /٩٢ مو کول شد .  بنابه گزارشات قبلی هادی تنومند، قاسم مصطفی‌پور، ابراهیم مصطفی‌پور، جمال میناشیری و محمد کریمی  اعضای کمیته‌ی هماهنگی در سال گذشته در اواخر آذر سال ٩١ دستگیر و پس از ٢ ماه بازداشت با قرار وثیقه آزاد شدند.  کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-٧ آبان ١٣٩٢

دستمزدهای پرداخت نشده

حقوق معوقه صدای کارگران فاز 13 را درآورد

جمعی از کارگران فاز 13 میدان گازی پارس جنوبی در عسلویه دیروز در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق چهار ماهه خود تجمع کردند. به گزارش ایسنا این تجمع با وعده مسوولان سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مبنی بر پرداخت حقوق معوقه کارگران به پایان رسید. امروز نیز قرار است نمایندگان کارگران فاز 13 پارس جنوبی با مدیران مربوطه گفت‌وگو کنند. در حالی که وزیر نفت طی ماه‌های گذشته از نبود مشکل مالی در این وزارتخانه سخن می‌گفت، گفته می‌شود پیمانکاران وزارت نفت حدود 20 میلیارد تومان به چهار هزار کارگر فاز 13 بدهکارند.

عدم پرداخت بیش از دو ماه حقوق و مزایای کارگران و کارکنان شهرداری کیانشهر

١١آبان: بیش از دو ماه حقوق و مزایای کارگران و کارکنان شهرداری کیانشهر همچنین عیدی سال‌ ٩١ آنان هنوز پرداخت نشده است. همچنین  دو سال است که اضافه کار این کارگران پرداخت نشده است.

***
عدم پرداخت دستمزد کارگران کارخانه های نورد پروفیل ساوه و نورد لوله صفا

اتحادیه آزاد کارگران ایران: ٢٤٠٠ کارگر کارخانه های نورد پروفیل ساوه و نورد لوله صفا به ترتیب مدت ٤ و ٢ ماه است که دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند. این در حالی است که تولید در کارخانه نورد پروفیل ساوه فقط در یک شیفت آنهم با ١٠ درصد ظرفیت تولید ادامه دارد و حدود ٨٠ درصد کارگران حضور فیزیکی در کارخانه ندارند، به همین دلیل شایعه تعدیل نیرو در این کارخانه قوت گرفته است. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران کارخانه نورد لوله صفا نیز در وضعیت مشابهی قرار دارد بطوریکه مدتی پیش این کارخانه بمدت یک هفته کاملا تعطیل شد و علیرغم پایان تعطیلی و حضور فیزیکی کارگران، در این کارخانه نیز  تولید با ١٠ درصد ظرفیت ادامه دارد. بنا بر این گزارش در حال حاضر موجی از نگرانی در میان ٢٤٠٠ کارگر این کارخانه ها حکمفرماست و آنان با توجه به عدم دریافت دستمزدهایشان در شرایط بسیار سخت معیشتی قرار دارند. این کارخانه ها متعلق به یک کارفرماست. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٩ آبانماه ١٣٩٢

***
عدم پرداخت٤ماه حقوق ٣٠٠کارگرکارخانه ذوب آهن اردبیل

٧آبان: کارخانه ذوب آهن اردبیل به عنوان یکی از واحدهای فعال صنعتی استان با وجود تولید در سه شیفت کاری، چهار ماه از حقوق کارگران خود را پرداخت نکرده و همین امر موجب نارضایتی و سختی معیشت آنها شده است. کارخانه ذوب آهن اردبیل که در زمینه تولید آهن و فولاد فعالیت می کند یکی از واحدهای صنعتی فعال در اردبیل است که در سه شیفت کاری اقدام به تولید می کند، اما کارگران این واحد از عدم دریافت حقوق خود طی ماه های گذشته خبر می دهند. کارگران این واحد تولیدی تاکید دارند مسئولان کارخانه بعد از گذشت چهار ماه از ابتدای سال جاری، بخشی از حقوق کارگران را پرداخت کرده و مابقی سال جاری را به کارگران خود بدهکارند. در حال حاضر بدهی کارخانه به کارگران بالغ بر ١٠ میلیارد ریال برآورد شده است، اما بسیاری از کارگران با وجود سختی زندگی در شرایط کنونی و گرفتاری های روزمره با هدف حفظ شغل خود نسبت به این موضوع اعتراضی نمی کنند. در پی این اظهارات کارگران تلاش کردیم تا نظرات مسئولان این کارخانه و هیئت مدیره را جویا شویم که به دلیل عدم پاسخگویی نتیجه ای از این پیگیری حاصل نشد. به گفته برخی کارکنان مسئولیت این مهم توسط اعضای هیئت مدیره پذیرفته نمی شود و به بهانه مدیریت سهامداری، اعضاء هیئت مدیره حاضر به پاسخگویی نیستند. نکته جالب در عملکرد این کارخانه این است که نه تنها این واحد تولیدی مشکل اقتصادی ندارد، بلکه در دو سال اخیر تولیدات خود را نیز افزایش داده است. با این وجود به دلیل برخی نگاه های حاکم مطالبه کارگران پرداخت نشده است. در حال حاضر این واحد صنعتی با خرید شمش به عنوان ماده اولیه در سه شیفت کاری فعالیت کرده و علاوه بر بازار داخلی بخش از تولیدات خود را صادر می کند. ٢١ کارگر بستری هزینه درمان نداشتند علاوه بر مطالبه حقوق، کارگران این کارخانه به دلیل عدم پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما طی ٩ ماه بیمه نشده و از خدمات بیمه ای محروم بوده اند، بطوریکه امسال ٢١ کارگر بستری این کارخانه نتوانسته اند هزینه درمان خود را از طریق دفترچه هایی که کارفرما در اختیارشان قرار داده، پرداخت کنند. پاداش برای رکورد تولید! موضوع قابل توجه در اظهارات اخیر مدیریت این کارخانه اعلام اعطای پاداش برای کسب رکورد تولید به کارگران است. بطوریکه کارگران بدون اینکه مطالبه به حق خود را دریافت کرده باشند به تولید بیشتر برای اعطای پاداش وعده داده شده تشویق می شوند. این در حالی است که خانواده های تحت تکلف این کارگران به مدت چهار ماه است در انتظار دریافتی حقوق سرپرست خود هستند تا بتوانند گرهی از مشکلات اقتصادی خود باز کنند. بسیاری از کارگران در گفتگو با مابا اشاره به سختی زندگی و گرفتاری های خانوادگی و ناتوانی در اداره مخارج روزمره تاکید داشتند که با قرض گرفتن از نزدیکان به سختی قادر به تامین مایحتاج اولیه زندگی بوده، اما به دلیل تهدید به از دست دادن شغل و بیکاری سکوت کرده اند.(منبع مهر)

بازنشستگان

مطالبات بازنشستگان فرهنگی از سال ٨٦ تاکنون پرداخت نشده است

٩آبان: رئیس کانون بازنشستگان فرهنگی کشور از عدم پرداخت مطالبات فرهنگیان از سال ٨٦ تاکنون خبر داد و خواستار رسیدگی جدی از سوی ریاست جمهوری شد. فرهنگیان بازنشسته در سطح استان و کشور دارای مشکلات متعددی هستند که برای رفع آن نیاز به اقدامی اساسی است. وی با بیان اینکه بیش از ٦٥ درصد از بازنشستگان کشور در وزارت آموزش و پرورش هستند ادامه داد: ٧٣٠ هزار بازنشسته از قشر فرهنگیان در کشور وجود دارد که به عنوان عظیم‌ترین سرمایه‌های انسانی محسوب می‌شوند و باید مورد توجه قرارگیرند. همچنین این نهاد آموزشی و تربیتی در سطح کشور دارای بیش از یک میلیون و ١٠٠ هزارنفر پرسنل اداری است که با توجه به آمار بالای بازنشستگان در این مجموعه به عنوان پرقدرت‌ترین نهاد در کشور شناخته شده است. این موضوع هم به اطلاع رئیس‌جمهور رسیده تا شورای عالی بازنشستگان زیر نظر شخص رئیس جمهور تاسیس شود و از این طریق بتوان بسیاری از نیازهای این گروه را برطرف کرد.

گزارش

ادامه‌ی فشار کارفرمایان شرکت سقز سازی کردستان(وَن) بر کارگران

بر اساس گزارش رسیده کارفرمایان شرکت سقزسازی کردستان(وَن) در ادامه‌ی فشار بر کارگران خود، خصوصاً کارگران باسابقه، زمینه‌ی اخراج و تعدیل آنها را به بهانه‌های واهی فراهم می‌نماید. طبق این گزارش طی چند روز گذشته یکی از کارگران شرکت به نام فوأد صالحی به دلیل ناراحتی جسمی که بر اثر فشارهای کاری به او وارد شده بود، با صلاحدید ِپزشکی ِقانونی مجبور به استراحت سه روزه گردید. اما وی پس از بازگشت به کارخانه با برخورد شدید کارفرما مواجه گردید؛ و در نهایت بی احترامی عذر او را از کارخانه خواستند. شایان ذکر است فوأد صالحی از ٨ روز ذخیره‌ی مرخصی نیز برخوردار بود؛ اما باز هم با توجه به وخامت حالش و نیاز عاجل به استراحت پزشکی، کارفرمایان حاضر به درک و پذیرش شرایط وی نشده، و وی را از کار اخراج نمودند؛ تا بار دیگر با این اقدام غیر قانونی، بر سیاست‌های ضد کارگری خود مهری دوباره گذاشته باشند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-٦ آبان ١٣٩٢

***
گذران سخت زندگی کارگران قند اهواز بدون دریافت ٣٤ماه حقوق

٥سال از تعطیلی خط تولید کارخانه قندوشکر اهواز گذشته و در این مدت کارگران کارخانه بلاتکلیف بوده و بدون حقوق روزگار سختی را سپری می‌کنند. ماجرا از این قرار است که در سفر دوم هیأت دولت نهم به خوزستان طبق مصوبه‌ای قرار شد شرکت قند و تصفیه شکر اهواز از سوی سهامداران (٢بانک) به وزارت صنایع و معادن وقت منتقل شود و این انتقال در سال٨٨ صورت گرفت ولی پس از چند‌ماه از سوی معاون حقوقی ریاست‌جمهوری و سازمان بازرسی به دیوان عدالت اداری اعلام شد که مصوبه اشکال حقوقی دارد و مغایر با اصل ٤٤قانون اساسی است. در این میان هیچ سهامی از سوی بانک‌های عامل به وزارت صنایع و معادن انتقال داده نشد و وزارت مربوطه نیز شرکت را بدون مسئول رها کرد. به گفته یکی از اعضای این شرکت در سفر چهارم هیأت دولت سابق در اردیبهشت ٩٢مصوبه لغو شد و بانک مرکزی به بانک‌های عامل این موضوع را اعلام کرد که تاکنون هردوبانک از بار مسئولیت شانه خالی کرده‌اند و بنابراین شرکت بدون هیأت مدیره مانده است. نجاتی به همشهری گفت: این مسائل باعث شده تا با تعطیلی کارخانه، کارگران آن بیش از ٣٤ ماه گذشته را بدون دریافت حقوق و دفترچه‌های بیمه سپری کنند. وی ادامه داد: مشکل مالی کارگران حتی باعث شده آنها نتوانند به مشکل درمانی خود رسیدگی کنند و حتی یکی از آنها به این دلیل فوت شده و دیگری پایش را از دست داده است. نجاتی افزود: کوتاهی مسئولان در حالی صورت می‌گیرد که این کارخانه از نظر جغرافیایی در منطقه‌ای بسیار مناسب یعنی نزدیک به محل تولید مواداولیه و بنادر جنوب قرار دارد و روزانه قابلیت تصفیه ٥٠٠تن شکر زرد و ٢٥٠٠تن چغندر را دارد. وی از زبان کارگران کارخانه عنوان کرد که آنها امیدوارند دولت جدید نسبت به اشتغال، حل مشکلات معیشتی‌ و حق و حقوق‌شان رسیدگی لازم را انجام دهد. منبع:همشهری-٧آبان

*** 

یک درمانگاه برای شهرستانی با ٥٥ هزار کارگر بیمه شده

شهرستان آبیک با وجود ٥٠ هزار کارگر بیمه شده و خانواده‌های‌شان و همچنین حدود ٥ هزار کارگر بازنشسته و مستمری بگیر، فاقد امکانات مناسب درمانی تامین اجتماعی است.کارگران هر ماه ٣٠ درصد از درآمدشان را برای «پیش‌خرید» خدمات درمانی به تأمین اجتماعی پرداخت می‌کنند اما به هنگام بروز جزئی‌ترین بیماری باید مسافت‌های طولانی را برای رسیدن به شهرهای اطراف همانند هشتگرد و قزوین طی کنند تا بتوانند از خدمات درمانی بهره‌مند شوند.تنها مرکز درمانی تامین اجتماعی در آبیک درمانگاه بسیار کوچکی است که با انبوهی از جمعیت این شهرستان بیشتر در زمینه پانسمان و تزریقات به کار می‌آید امکانات درمانی در شهرستان آبیک به دلیل آنکه بیش از ٦٠ درصد از جمعیت آن را کارگران تشکیل می‌دهند از اهمیت ویژه‌ای بر خور دار است چرا که در صورت نیاز به درمان، بیمه شدگان ناچارند فاصله صد‌ها کیلومتری تا مرکز استان قزوین را برای رسیدن به یک بیمارستان مجهز طی کنند که همین مسافت طولانی در بسیاری از مواقع باعث وخیم‌تر شدن حال بیماران شده است.همچنین این واحد فاقد پزشک متخصص بوده و امکانات و تجهیزات پزشکی بسیار محدودی دارد.. این درمانگاه فقط در یک نوبت روزانه فعال است و در همه ایام تعطیلات و سایر مناسبت‌ها نیز تعطیل است.تنها بخش تخصصی این مرکز بخش دندانپزشکی است که آنهم به دلیل کمبود پزشک بیش از ٦ ماه است که تعطیل بوده و این امر مشکلاتی را برای بیمه‌شدگان تحت پوشش تامین اجتماعی این شهرستان ایجاد کرده است.

***  

***

اخبار بین المللی

فرانسه تعطیلی‌یکی‌از کارخانه‌های اتومبیل سازی سیتروئن

شرکت اتومبیل سازی سیتروئن اعلام کرد که یکی از کارخانه اصلی خود را در نزدیکی پاریس، پایتخت فرانسه، تعطیل خواهد کرد. تا امروز، بیش از ٣ هزار و ٣٠٠ تن در این کارخانه که قدمتی ٤٠ ساله دارد، کار می کردند. مدیر بخش منابع انسانی سیتروئن در این مورد می گوید: “از مجموع ٣ هزار شاغل ٢٧٠٠ تن به مکان های دیگر منتقل می شوند. روند جابجایی به صورت دقیق در حال انجام است و کمی زمان می برد چرا که باید دست کم ٧٠٠ تن را به مشاغل یا مکان های دیگر منتقل کرد. ” کارمندان معترض، صبح روز جمعه در برابر این کارخانه گردهم آمدند. آنها نگران از آینده کاری خود، اظهارات مدیران شرکت را باور ندارند. یکی ا زآنها می گوید: “مقامات می گویند ٩٠ درصد کارمندان این کارخانه تحت پوشش قرار گرفته اند. این یک دورغ محض است. هزار نفر هنوز در کارخانه هستند. از ٢ هزار نفر دیگر تنها ٧٠٠ تن کار یافته اند و دستکم ٦٠٠ نفر دیگر در اداره کاریابی اسم نویسی کردند. می بیند که آنها به ما دروغ می گویند.” به گفته مقامات سیروئن، تعطیلی کامل این کارخانه در راستای طرح بهینه سازی ای صورت می گیرد که در سال ٢٠١٢ به تصویب رسیده و مطابق آن، کاهش بیش از ٨ هزار نیروی کار در نظر گرفته شده بود.

سوئد شرکت ولوو ٢٠٠٠ تن‌را اخراج می‌کند

 ولوو، شرکت سوئدی سازنده خودروهای سنگین، از کاهش در آمد این شرکت خبر داد و اعلام کرد دوهزار تن از کارکنان خود را کاهش می‌دهد. بر اساس اعلام این شرکت ، سود خالص این شرکت کاهش یافته و به یک میلیارد و ٣٨٧ کرون رسیده که خیلی پایین‌تر از دو میلیارد کرون پیش بینی شده تحلیل‌گران است. افزون بر این، میزان معاملات وولو پنج درصد کاهش یافته و به ٦٤ میلیارد و ٨٨٠ میلیون کرون رسیده است در صورتی که تحلیل‌گران میزان معاملات این شرکت را ٦٧ میلیارد و ٧٠٠ میلیون کرون پیش‌بینی کرده بودند. در پی این نتایج وولو در اقدامی که انتظار آن می‌رفت اعلام کرد در چارچوب طرحی که ماه سپتامبر تدوین شد، شمار کارکنان خود را کاهش می‌دهد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از استکهلم، این شرکت سوئدی در بیانیه‌ای اعلام کرد حدود دو هزار تن از کارکنان خود را کاهش می‌دهد. این تعداد نزدیک به دو درصد کارکنان فعلی این شرکت را تشکیل می‌دهند.

سوئد اعلام شرکت الکترلوکس برای اخراج ٢ هزار کارگر

روز ٢٥ اکتبر شرکت بزرگ تولید لوازم خانگی برقی‌الکترلوکس اعلام کرد که بمنظور صرفه جوئی در هزینه‌ها تا آخر سال میلادی جاری ٢٠٠٠ تن‌از کارگران خود را اخراج می‌کند. این تصمیم بدنبال زیان بیشتر از پیشبینی‌شده این شرکت برای سه‌ماهه سوم سال اعلام شد. تعداد اخراجی‌ها معادل ٣.٣ درصد کلّ نیروی کار این شرکت هستند. این شرکت اعلام کرده که کارخانه خود در استرالیا را تعطیل می‌کند، مقدار تولید خود در کارخانه واقع در ایتالیا را بازبینی می‌کند و تمرکز بیشتری روی کارخانه موجود در تایلند خواهد کرد.

اسپانیا جان باختن ٦ معدنچی در اثر نشت گاز

به گزارش خبرگزاریها روز دوشنبه ٢٨ اکتبر شش معدنچی اسپانیایی در یک معدن زغال سنگ کشته شدند. این معدنچیان روز چهارشنبه به خاک سپرده شدند. این معدنچیان بر اثر نشت گاز متان در معدن سانتا لوسیا واقع در شمالغرب این کشور جان باختند. در این حادثه، پنج معدنچی دیگر نیز مصدوم و بستری شدند. در مراسم تدفین یکی از بستگان قربانیان خطاب به مقامات حاضر فریاد زد: “بخاطر عکس و تصویر و تبلیغات اینجا جمع شده اید.” حدود ٤٠ معدن ذغال سنگ در اسپانیا فعا لند و ٨ هزار نفر در آنها مشغول به کار هستند.

اندونزی اعتصاب میلیونی کارگران برای افزایش دستمزد

به گزارش خبرگزاریها روز پنجشنبه ٣١ اکتبر (٩ آبان ( صدها هزار نفر در اعتراض به پایین بود دستمزدها در اندونزی اعتصاب کردند. آنها خواهان افزایش پنجاه تا هفتاد درصدی حقوق خود در کشوری شدند که علی رغم رشد اقتصادی آن، یکی از کشورهایی است که پایین ترین دستمزدها را در دنیا دارد. یک کارگر اعتصابی می گوید: “دولت به درستی شاخص هزینه زندگی را تعیین نکرده است. ما از اقشاری هستیم که از افزایش قیمتها بخصوص در روزهای خاص مثل عید و کریسمس رنج می بریم.” تعداد افراد اعتصابی در این کشور، دو میلیون نفر اعلام شده که هفتصد هزار تن از آنها در جاکارتا پایتخت و بکاسی بوده اند. شرکتها معتقدند که افزایش دستمزدها باعث فرار سرمایه گذاران خارجی خواهد شد.

ایتالیا تظاهرات در رم در اعتراض به وضعیت مسکن

به گزارش یورو نیوز صد ها ایتالیایی روز پنج شنبه٣١ اکتبر (٩ آبان ( در اعتراض به وضعیت مسکن و در حمایت از مستاجران ناتوان از پرداخت اجاره بها در مرکز رم دست به تجمع زدند. یکی از فعالان حاضر در این تجمع خطاب به شهردار رم گفت: “فکر می کنیم که شهردار رم باید اتمام حجت کند و تخلیه مستاجران ناتوان از پرداخت اجاره بها را پایان دهد.” چند تن از تظاهرکنندگان با پرتاب تخم مرغ، میوه و ترقه به سوی پلیس خشم خود را نشان دادند. برخی از معترضان خشمگین در اعتراض به فقدان مسکن کافی برای خانواده های کم درآمد، تلاش داشتند تا هتل ها و ساختمان های محل را تسخیرکنند. در جریان درگیری بین پلیس و تظاهرکنندگان، شش تن زخمی شدند. همچنین، چند تن از تظاهرکنندگان توسط پلیس بازداشت شدند. نیروهای پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به گاز اشک آور متوسل شدند. همزمان با این اعتراضات، «موریتزیو لوپی»، وزیر حمل و نقل و زیرساخت ایتالیا از سرمایه گذاری ١٤٠ میلیون یورویی برای بخش مسکن در سال ٢٠١٤ خبر داد.

کنیا اعتراض به حکم مجازات هرس فضای سبز برای مجرمان تجاوز گروهی

صدها معترض به نتیجه دادگاه بررسی یک پرونده تجاوز گروهی در نایروبی، پایتخت کنیا روز پنجشنبه ٣١ اکتبر (٩ آبان (به تظاهرات پرداخته و خواستار مجازاتی سخت برای تمامی مجرمان این پرونده شدند. قربانی، لیز دختر ١٦ ساله ای است که دچار آسیب در ناحیه ستون فقرات شده و از صندلی چرخدار استفاده می کند. پس از آنکه سه مجرم از شش نفر درگیر این پرونده به هرس فضای سبز محکوم شدند، بیش از یک میلیون و ٣٠٠ هزار تن در اعتراض، نامه ای سرگشاده خطاب به مقامات قضایی کنیا برای اجرای عدالت امضا کردند. یکی از زنان حاضردر تظاهرات می گوید: “ما فقط خواهان عدالت هستیم و می خواهیم دولت کنیا اطمینان دهد که مخارج درمان لیز تامین شده است.” دختری در میان معترضان دلیل حضورش در این اعتراض خیابانی را چنین شرح می دهد: “من در کنار خواهرانم در کنیا ایستاده ام تا بگویم که این نقض حقوق زنان است که به او تجاوز شود بعد مردان بی مجازات بمانند. این چیزی است که ما امروز انجام می دهیم.” مردان نیز در اعتراض به حکم صادر شده نقشی چشم گیر دارند. یکی از مردان مشارکت کننده در تظاهرات می گوید: “این مساله همه ما است. من به عنوان یک مرد، اینجا ایستاده ام و تلاش می کنم که مردان دیگر را نیز به حمایت ترغیب کنم و به خشونت جنسیتی نه بگویم.” این تجاوز گروهی بیست و ششم ژوئن سالجاری میلادی اتفاق افتاد ولی خبر آن با بیش از سه ماه و نیم تاخیر منتشر شد.