دو اطلاعیه

جنب و جوش گرامیداشت روز جهانی کارگر

فراخوان معلمان به تجمعات روز یازده اردیبهشت،  بازنشستگان به گرامیداشت اول مه در هفتم اردیبهشت و بیانیه یازده تشکل کارگری و اجتماعی

جنب و جوش و تحرکات برای گرامیداشت روز جهانی کارگر در ایران در جریان است. روز جهانی کارگر یازده اردیبهشت و روز معلم دوازده اردیبهشت در کنار هم قرار دارند. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان به مناسبت هفته معلم معلمان را برای ساعت ده صبح یازده اردیبهشت به تجمع سراسری در مقابل مراکز آموزش و پرورش فراخوانده است. با تجمعات معلمان در سطح سراسری در ۱۱ اردیبهشت خودبخود فضای اول مه گرمی ویژه ای پیدا خواهد کرد.

خواستهایی که معلمان قرار است بخاطر آنها تجمع کنند نیز قابل توجه و مهم است و فراخوان ما به پیوستن وسیع خانواده های دانش آموزان همراه با فرزندانشان در این تجمعات است.

مطالبات اعلام شده در این فراخوان در سه بخش معیشتی، آموزشی و حقوقی و مدنی بیان شده و عبارتند از: تعیین دستمزد عادلانه برای معلمان شاغل و بازنشسته، به‌گونه‌ای که حداقل تا بالای سطح خط‌فقر باشد ،  تعیین بیمه تکمیلی قوی، کارآمد و فراگیر برای همه معلمان شاغل و بازنشسته و دانش‌آموزان ، تعیین تکلیف فوری معلمان خرید خدمتی، حق‌التدریس و سرایداران مدرسه و رسیدگی به وضعیت معیشتی آن‌ها از طریق پرداخت دستمزد و بیمه عادلانه، پرداخت بدون تاخیر پاداش پایان خدمت معلمان در سال بازنشستگی همچون سایر نهادهای دولتی، اجرای کامل و واقعی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین آموزش و پرورش،  تدوین اساسنامه جدید صندوق ذخیره فرهنگیان با هدف تبدیل آن به شرکتی با مالکیت و مدیریت فرهنگیان و اداره توسط خودشان ، آموزش رایگان و با کیفیت در مدارس و رفع تبعیض‌های جنسیتی و ارائه آموزش‌های جنسی و اجتماعی در مدارس در جهت کاهش مشکلات اجتماعی دانش‌آموزان،  برنامه‌ریزی برای جلوگیری از بازماندگی از تحصیل و بازگرداندن کودکان محروم به نظام آموزشی کشور،  پذیرش حق آموزش به زبان مادری و اجرای مفاد آن به عنوان گامی در راستای عدالت آموزشی،  اختصاص بودجه‌ی مناسب و کافی برای مدارس،  لغو تمامی احکام صادره توسط حراست و هیأت‌های تخلفات اداری علیه فرهنگیان و دانشجو معلمان به دلیل فعالیت‌های صنفی، به رسمیت شناختن تشکل‌های صنفی مستقل و حق تشکل یابی و برگزاری تجمعات و لغو هر گونه قرارداد یا تفاهم‌نامه‌ای که باعث دخالت یا ورود نیروهای‌ انتظامی و امنیتی به ساحت مدرسه شود .

 

در پایان این فراخوان چنین آمده است: ” ما آمده‌ایم که آموزش را نجات دهیم، منزلت معلم را بازگردانیم و آینده کودکان این سرزمین را از دست‌انداز سوداگری و تبعیض بیرون بکشیم. این راه را با اتکا به وحدت، آگاهی و حق‌خواهی ادامه خواهیم داد.”

 

حزب کمونیست کارگری حمایت قاطع خود را از خواستها و فراخوان معلمان به تجمع حمایت میکند و همه معلمان و خانواده های دانش آموزان و همه مردم را به پیوستن به این حرکت اعتراضی فرا میخواند.

 

بازنشستگان تامین اجتماعی نیز با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی کارگر برای یکشنبه این هفته فراخوان بر برگزاری تجمع داده اند. از جمله در بخشی از فراخوان بازنشستگان تامین اجتماعی در گیلان چنین آمده است:” در آستانه روز جهانی کارگر و روز معلم، حاکمان سرمایه سالار در حال تجارت مرگ بوده و نظام سلامت فروپاشیده و سازمان غذا و دارو تماشاگر سترون شدن خود می باشد . مدارس زیر چکمه نظامیان و وزیر آموزش و پرورش که قرار بود معلمی کند، چکمه پوش شد ، فرودستان و اقشار کم درآمد به حال خود رها شده و برای بدست آوردن مایحتاج مجبور به انصراف از درمان بیماری خاص می باشند. بنابر این تنها راه باقی مانده، پیوستن به یکشنبه های اعتراضی سراسری ، دوشادوش کارگران، بازایستادگان، با حضور و حمایت معلمان و سایر اقشار می باشد و به خیابان آمده و شعر “زیر بار ستم نمی کنیم زندگی / جان فدا می کنیم در ره آزادگی” را زندگی کرد”.

قبلا نیز کارگران نیشکر هفت تپه با اشاره به برگزاری روز جهانی کارگر در این مجتمع کارگری بر گرامیداشت روز جهانی کارگر امسال تاکید کرده اند.

و بالاخره یازده تشکل کارگری و اجتماعی با بیانیه مشترکی به استقبال روز جهانی کارگر رفتند. در بخشی از این بیانیه چنین آمده است:” “اول ماه مه در ایران در دل استمرار انقلاب «زن، زندگی، آزادی» با گستردگی اعتصابات و اعتراضات کارگران، معلمان، بازنشستگان، پرستاران، زنان و سایر اقشار اجتماعی برای تغییر شرایط موجود و پایان دادن به تبعیض، ستم و اسثتمار و قدرت سیاسی مافوق مردم در بی‌سابقه‌ترین نارضایتی و خشم عمومی، جامعه را در یک رویارویی قطبی برای تعیین تکلیف قرار داده است”. در ادامه بیانیه  با اشاره به وضع بد معیشتی کارگران و کل جامعه و سرکوبگریهای حکومت بر گرامیداشت روز جهانی کارگر تاکید کرده و مینویسد: “اول مه را در کارخانه، خیابان، مدرسه، بیمارستان، و همه جای جامعه، با شکوه بیشتری گرامی بداریم. با خانواده‌های‌مان در این روز تاریخی همراه شویم،  “زن، زندگی، آزادی” را فریاد بزنیم و با صفی متحد و سراسری، عزم خود را برای پایان دادن به مناسبات کنونی اعلام کنیم.

یازده تشکل امضا کننده این بیانیه عبارتند از:  اتحاد بازنشستگان، انجمن برق و فلز کرمانشاه، اعدام نکنید، چالش صنفی معلمان ایران،  دادخواهان، شورای بازنشستگان ایران،  شورای سازماندهی اعتراضات پرستاران، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت،  شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث)، کانون گفتگوی بازنشستگان تامین اجتماعی،  ندای زنان ایران

حزب کمونیست کارگری بر برگزاری یک اول مه شاد، با شکوه، توده ای که نمایشی از اتحاد مبارزاتی کارگران و همه مردم باشد تاکید میکند. زنده باد اول مه روز جهانی کارگر

 

حزب کمونیست کارگری ایران

۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۲۶ آپریل ۲۰۲۵

تجمع کارگران معدن تیتانیوم کهنوج، کارگران ارکان ثالث نفت، و اخباری دیگر

امروز شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، ده‌ها کارگر معدن تیتانیوم کهنوج در استان کرمان، در اعتراض به اخراجهای گسترده  مقابل این شرکت معدنی تجمع کردند. به گفته کارگران  طی ماه‌های اخیر بیش از ۷۰ کارگر این معدن اخراج شده‌اند و در برابر اعتراض کارگران فقط وعده داده شده و اقدامی صورت نگرفته است. بحران در معدن تیتانیوم کهنوج، از ماه‌ها پیش آغاز شد و با اخراج ۱۰ کارگر در هفتم فروردین   کارگران دست به اعتصاب زدند. معدن تیتانیوم کهنوج، یکی از بزرگترین ذخایر تیتانیوم ایران و جهان، سالانه ظرفیت استخراج چندین هزار تن ماده معدنی را دارد. ارزش بالای این معدن به دلیل کمیابی تیتانیوم و نقش کلیدی آن در صنایع استراتژیک همچون هوافضا، صنایع دفاعی و خودروسازی است. کارگران خواستار بازگشت به کار فوری نیروهای اخراج شده و پایان دادن به سیاست‌های ضدکارگری در معدن تیتانیوم کهنوج است.

در چهارم  اردیبهشت ماه کارگران نف از بخش ارکان ثالث  فلات قاره منطقه عملیاتی لاوان، سکوهای نفتی سلمان، رشادت، رسالت و بلال، در اعتراض به قراردادهای غیرشفاف، تأخیرهای مکرر در پرداخت حقوق و تبعیض‌های مزدی نسبت به سایر ارکان استخدامی نفت دست از کار کشیدند و  ضمن اولتیماتوم به مدیران نفت خواستار رسیدگی فوری به شرایط معیشتی و شغلی خود شدند. اعتراضات کارگران ارکان ثالث سراسری است و خواستهای فوری آنها عبارتند: حذف کامل پیمانکاران نفت،  افزایش مزد متناسب با تورم و گرانی افسارگسیخته بازار، اعمال مفاد رأی ۳۱۸۸ دیوان در پرداختهای مزدی، اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل و…

همچنین در روز گذشته پنجم اردیبهشت اهالی روستای دهمورد در شهرستان بختگان استان فارس برای چندمین بار در اعتراض به خطرات زیست محیطی بهره برداری از این معدن  مقابل معدن تجمع کردند.

تجمع اعتراضی دیگر در این روز از سوی کشاورزان دشت گرمسار و آرادان در اعتراض به عدم رهاسازی آب از سد نمرود و بحرانی شدن وضع کشت و زمین شان انجام گرفت.

آخرین خبر مربوط به برگزاری جشن های “فستیوال کوچه” بوشهر است. که با وجود تلاش ماموران حکومت برگزار شد و جمعیت بزرگی از مردم با رقص های مختلف خود در کف خیابان بساط آپارتاید جنسیتی حکومت را به چالش کشیدند.این برنامه ابتدا قرار بود فقط در سه مکان  از پیش تعیین شده انجام گیرد اما در عکس العمل با مخالفت حکومت، تمام شهر را در بر گرفت.

حزب کمونیست کارگری ایران

۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۲۶ آپریل ۲۰۲۵

tel:00447435562462