از خوزستان چه خبر؟

 

اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

 ۲۲ تا ۲۹ فروردین ۱۴۰۴

جمعه ۲۹  فروردین

فرامرز سه‌دهی، شاعر اهل خوزستان و عضو کانون نویسندگان، بر اساس حکمی که به تازگی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب ماهشهر صادر شده است، مجموعاً به بیش از ۲۲ ماه حبس محکوم شد. در این رأی که در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ صادر شده، فرامرزه سه‌دهی به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به هفت ماه و نیم و به اتهام “توهین به رهبری” به ۱۵ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. که اشد مجازات یعنی ۱۵ ماه حبس برای او قابل اجرا خواهد بود.

واحد خوزستان کمیته سازمانده بر پایان یافتن امنیتی کردن مبارزات و بسته شدن تمامی پرونده های امنیتی فعالین سیاسی آزادی بدون قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی تاکید دارد.

پنجشنبه ۲۸ فروردین

وضعیت اسفناک شهرها و فاضلابها نمایندگان حکومتی را هم وادار به عکس العمل کرده است.  موسوی زاده نماینده مجلس اسلامی در این روز گفت “وضعیت اسفناک سیستم دفع فاضلاب در شهرهای خوزستان منظری مشمئز کننده و تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی ایجاد کرده، بوی تعفن کوچه‌ها و خیابان‌ها گواه این بی تدبیری است.”. او در سخنانش همچنین به سنگینی  بختگ بیکاری  بر روی جوانان صحبت کرد و در آخر هم به شروع فصل گرما و قطعی های برق و قطع آب شرب مردم و تعطیلی پروژه ها  و سوء مدیریت وزارت نیرو اشاره کرد. این سخنان بازتابی از فضای اعتراضی جامعه و از جمله در استانی مثل خوزستان، این کانون داغ اعتراضی و  وحشت حکومت از سر بلند کردن اعتراضات گسترده  مردمی در را به نمایش میگذارد.

چهارشنبه ۲۷ فروردین

 ۲۵ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز پس از صرف غذای سلف، دچار مسمومیت شدند و به مراکز درمانی منتقل شدند. این اتفاق تنها یک حادثه نیست، بلکه نشانه‌ای دیگر از غیر استاندارد بودن سطح خدمات نهادهای اجتماعی و ناتوانی سیستم حاکم است که در همه جا باعث آسیب به مردم می شود. این موضوع بازتاب اجتماعی گسترده ای پیدا کرده و موجب اعتراض دانشجویان شده است. دانشجویان وزارت بهداشت و وزارت علوم و کل حاکمیت چپاولگر را شریک و مسئول این وضعیت می دانند.

-آلودگی هوا تامین معیشت را برای همه مردم سخت تر و دشوارتر کرده است. در این روز وضعیت هوا در اهواز و آبادان به‌مرحله‌ای وحشتناک رسید. بطوریکه شعاع دید در برخی نقاط تنها ده متر بود. قطعی برق نیز باعث شده که پمپ‌های آب از کار بیفتند و آب آشامیدنی مردم با خاک مخلوط شده است!

مردم میگویند نه هوا برای نفس کشیدن هست و نه آب برای زنده ماندن. شرایطی که بر خشم و نفرت مردم شدت داده و زمزمه های اعتراض گسترده است و کار به تشکیل “جلسات بحران” توسط حکومتی ها کشیده شده است.

سه‌شنبه ۲۶ فروردین

 امروز ۲۶ فروردین رانندگان بونکردار سیمان خوزستان در اعتراض به تبعیض در تردد و برخورد تحقیر آمیز پلیس راهور به آنان که منجر به توقیف مدارک برخی رانندگان شده است در سه‌راهی کیمه دست به تجمع زدند. این رانندگان با صدای بلند فریاد میزدند: ” چرا باید عبور بونکرهای ۲۵ تنی ممنوع باشد، در حالی که روزانه صدها تریلی ۵۰ تنی با چراغ سبز از همان مسیر عبور می‌کنند؟ اعتراض آنان به تصمیمات سلیقه‌ای و تبعیض هاست و این وضعیت آنها را با مشکلات معیشتی بسیاری روبرو کرده است.

– یک سرتیتر خبرها اینست” اهواز هوا ندارد”. از شب قبل این روز با نفوذ  تودۀ عظیم گردوخاک از عراق و عربستان به خوزستان، هوای تمام شهرهای این استان در وضعیت خطرناک قرار گرفت و  طوفان شن و خاک مردم را  عاصی کرده است. غلظت گرد و خاک در اهواز ۶۷ برابر حد مجاز شد. فاجعه زیست محیطی در استان خوزستان بیداد میکند. مردم ناگزیر به ماندن در خانه، بستن پنجره ها و کشیدن پرده ها شده اند. گویی خانه ها با گل ماله کشی شده است. شرایطی که آسیبهای جدی به مردم و همچنین به احشام آنها را در پی دارد. در این روز تمام ادارات و مدارس و دانشگاه های استان  خوزستان تعطیل اعلام شد. ناتوانی حکومت در اداره جامعه و بساط چپاولگریهایش یک موضوع سراسری اعتراضات مردمی است.

دوشنبه ۲۵ فروردین

–  فرشاد اورکی، شهروند اهل ایذه، توسط دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان به پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی به جای سه ماه حبس محکوم شد. این حکم به مدت یک سال تعلیق شده است. اتهام او “فعالیت تبلیغی علیه نظام” از طریق ارسال کلیپ در فضای مجازی عنوان شده است. با احکام تعلیقی حکومت میکوشد مردم معترض را مرعوب کند. اما گسترش اعتراض نشانگر بی ثمر بودن سرکوبگریهای حکومت است.

– خبرها بازهم از آلودگی هوا در شهرهای اهواز و اندیمشک در این روز گزارش میدهد. در گزارشات دریافتی از هشدار دهنده بوده وضعیت هوا  و آب و بحران زیست محیطی در خوزستان خبر میدهند. در گزارشی نوشته شده :”بحران زیست محیطی زندگی روزمره مردم را به خطر انداخته و  گردوخاک و آلایندگی‌ها بر سلامت و کیفیت زندگی مردم اثرات ویرانگر داشته‌اند. خود ما مردم باید کاری کنیم.”

– طی روزهای ۲۴ و ۲۵ فروردین هفت زن خواننده ساکن بهبهان طی تماس‌های تلفنی، توسط اطلاعات سپاه و بسیج ناحیه بهبهان احضار شده و تحت بازجویی قرار گرفتند. الهه میر احدی، مهسان احترامی، نگین منصوری نژاد، آذردخت طاهر‌‌‌پور، رامش سید، مژده نصیری و زلفا جماشیانی پس از حضور در محل اعلام شده، توسط ماموران زن مورد تفتیش بدنی قرار گرفتند و سپس هر یک از آنها در سالنی که مجهز به یک صندلی محصلی، یک میز و دوربین فیلم‌برداری بود، در حضور دو نفر، به مدت تقریبی دو ساعت بازجویی شدند. این افراد پس از بازجویی همراه با تهدید به اینکه پرونده آنها به دادگاه اهواز ارسال خواهد شد از ادامه فعالیت هنری منع شدند.

در مقابل ممنوعیت آواز خوانی زنان، فعال بودن وسیع زنان خواننده خود کارزاری علیه آپارتاید جنسیتی حکومت است. در همین راستا بیانیه ای با ۱۶۱ امضا از داخل و خارج کشور تحت عنوان “آواز زنان، پژواک آزادی؛ سرکوب صدای زن، سرکوب آزادی است” منتشر شده است. امضا کنندگان این بیانیه با صدای بلند صدای اعتراض خود را بلند کرده و مینویسند:”سرکوب آوازخوانی زنان، جنایتی علیه هنر و آزادی بیان، نقض حقوق انسانی و خشونت آشکار علیه زنان است. ما تلاش حکومت برای حذف صدای زن را به شدت محکوم می‌کنیم و از تمامی زنان خواننده قاطعانه حمایت می‌نماییم.”. واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری دادگاهی کردن هفت زن خواننده در بهبهان را قاطعانه محکوم میکند.

یکشنبه ۲۴ فروردین

– بازنشستگان تامین اجتماعی برای پیگیری خواستهایشان در چندین شهر کشور از جمله در شوش و اهواز در خوزستان تجمع کردند. بخشهای مختلف بازنشستگان مدام در اعتراض به فقر، گرانی، و چپاول حقوقها و ذخیره هایشان در صندوق تامین اجتماعی و غیره به خیابان می آیند و اعتراض می کنند. آنها خواهان افزایش حقوقها بر اساس سبد معیشتی ۶۰ میلیونی، اجرای همسان سازی ها و درمان رایگان هستند که در شعارها و بیانیه هایشان  بازتاب دارد.

شنبه ۲۳ فروردین

– مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان از کم‌سابقه بودن خشکسالی استان خوزستان در سال جاری میگوید: “خوزستان امسال یکی از خشک‌ترین سال‌ها در ۶۰ سال گذشته را پشت سر می‌گذارد که مدیریت این شرایط نیازمند همراهی کشاورزان، صنایع و مردم است.”.

حکومتیان از سر  بلند کردن دوباره اعتراضات کشاورزان و مردم این استان علیه بی آبی وحشت دارند و هشدارهایشان شروع شده است.

– حکومت اسلامی حکومت زندانی و سرکوب و اعدام است. وضعیت جنایتبار زندانها یک موضوع اعتراض زندانیان و خانواده هایشان و فعالین مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی است. یکی از این زندانها زندان سپیدار اهواز است که در آن بارها زندانیان به نشانه اعتراض دست به اعتصاب زده اند. گزارشات منتشر شده از این زندانها از تراکم زیاد زندانیان و وضع بسیار وخیم بهداشتی زندانها و محرومیت زندانیان از دارو و درمان بعنوان بخشی از شکنجه و آزار سیستماتیک زندانیان سخن میگوید. ابعاد گسترده این اعتراض حکومتیان را به عکس العمل واداشته است. از جمله امیر خلفیان دادستان عمومی و انقلاب  جنایتکار حکومت در اهواز در بازدید از زندان سپیدار اهواز و تراکم زندانی در آنجا گفت “تسریع در رسیدگی‌های قضایی به‌ویژه پرونده‌های متهمانی که در زندان به‌سر می‌برند، جزو اولویت‌های جدی دستگاه قضا است.”.

جمعه ۲۲ فروردین

– جمهوری اسلامی وضعیتی ایجاد کرده که در استانهای بسیاری برق و گاز و حتی آب جیره بندی شده است. در خوزستان قطعی برق به معضلی جدی تبدیل شده است. طبق گزارشات در بسیاری از مناطق، برق حداقل یک یا دو بار در روز قطع می‌شود و در شهرهایی مانند خرمشهر و آبادان بیش از این است.  از جمله اهالی شلمچه در خرمشهر از قطع برق دو بار در روز خبر می‌دهند. با توجه به افزایش دما و گرمای شدید، این وضعیت نگرانی‌های زیادی را برای مردم به همراه داشته است.

واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

۲۹ فروردین  ۱۴۰۳، ۱۸ آپریل ۲۰۲۵

tel:00447435562462

tel:00447435562462