پدرام نواندیش – نینا مروری بر اخبار جنبش کارگری در هفته ای که گذشت

نینا
مروری بر اخبار جنبش کارگری در هفته ای که گذشت
تلخیصی از برنامه تلویزیون پرتو
تهیه و تنظیم: پدرام نواندیش

– تعداد 170 نفر کارگر اخراجی کارخانه فولاد زاگرس کردستان از ساعت هشت صبح روز یکشنبه پنجم آبان ماه در اعتراض به اجرا نشدن مصوبه کمیسیون اصل نود مجلس رژیم اسلامی و نیز عدم اجرای رای هیئت های تشخیص و حل اختلاف در اداره کار شهرستان قروه ، مبنی بر بازگشت به کار آنان و پرداخت چند ماه دستمزدهایشان از سوی کارفرمای کارخانه ، با وجود بارش شدید باران ، مقابل مجلس رژیم اسلامی ، تجمع کردند.
هفته پیش از طریق همین برنامه به اطلاع شما رساندیم که هیئت حل اختلاف مستقر در اداره کار شهرستان قروه ، پس از گذشت سه ماه و به دنبال مبارزات و اعتراضات پیگیر کارگران اخراج شده ، رای به ابقا به کار کارگران و پرداخت کلیه چند ماه دستمزد های پرداخت نشده آنان داد . اما همانطور که ما در آن برنامه اشاره کردیم نمونه چنین رایی قبلا نیز توسط کمیسیون اصل نود مجلس رژیم و نیز هیئت تشخیص اداره کار صادر شده بود،ولی کارفرما به آن گردن ننهاده و آنها را بی اعتبار خوانده بود . متاسفانه این بار نیز با وجود گذشت 25 روز از زمان صدور رای هیئت حل اختلاف اداره کار قروه ، کارفرما از پرداخت چند ماه دستمزد کارگران کارخانه سر باز زده و با عدم راه اندازی تولید در کارخانه ، کارگران را در حالت بلاتکلیفی قرار داد. در روز اول تجمع کارگران فولاد در مقابل مجلس که عوامل رژیم در مجلس مشغول بررسی صلاحیت هم پالگی هایشان تحت عنوان وزیران دولت روحانی بودند ، نماینده شهرستان قروه و همچنین علیرضا محجوب به قصد پایان دادن به تجمع اعتراضی کارگران در میان آنان حضور پیدا کردند. در پایان همان روز نیز صاحب کارخانه با وعده دروغین پرداخت مطالبات کارگران مجبور به حضور شد اما به بهانه همراه نداشتن دسته چک ، از درب پشتی مجلس او را فراری دادند. روز دوشنبه کارگران طی برگزاری مجمع عمومی خود در مقابل مجلس تصمیم گرفتند که تجمع اعتراضی اشان را به مقابل اداره کار رژیم در خیابان آزادی بکشانند. کارگران فریاد بر آوردند که گرسنه ایم گرسنه ایم …شعار های کارگران ، از سوی مردم مورد توجه واقع گردیده و به دنبال آن عوامل رژِیم در اداره کار مجبور شدند تا مالک کارخانه را فرا بخوانند و با نمایندگان کارگران وارد مذاکره شوند . پس از چند ساعت مذاکره نمایندگان کارگران و مالک کارخانه و عوامل وزارت کار ، بالاخره کارگران موفق شدند کارفرما را مجبور به پذیرش خواست های بر حق خود کنند . عین صورتجلسه تعهدات مدیر عامل شرکت فولاد زاگرس به شرح زیر است.
1- مدیر عامل کارخانه طی روز جاری نسبت به تحویل یک فقره چک به مبلغ 600 میلیون تومان صادر و به یاوری تحویل نماید
2- سازمان تامین اجتماعی طی روز جاری با صدور دستور به مسئولان تامین اجتماعی نسبت به تایید لیست و تمدید دفترچه تامین اجتماعی اقدام نماید. مدیر عامل متعهد شد لیست بیمه کارگران را به تامین اجتماعی ارسال نماید و مطابق آرا مراجع قانونی اقدام نماید
3- کارفرما مکلف شد آرای مراجع صاده اداره کار استان را به مرحله اجرا در آورد
4- مقرر گردید مابه التفاوت میزان رای انشاء شده اداره کار محل(قروه) را حداکثر طی دو ماه آینده تعیین تکلیف نماید
5- در فاصله 2 ماه تا تعیین تکلیف مابه التفاوت مبلغ 600 میلیون نسبت به راه اندازی کارخانه و مطالبات جاری کارگران اقدام نماید.
روز بعد از توافق اعلام شده ،کارفرما قصد داشت که از توافقات به عمل آمده سرباز زند و مبلغ پرداختی به کارگران را بکاهد ، اما کارگران که به شدت عصبانی بودند به سر دادن شعارهای علیه کارفرما و وزیر کار دست زدند و به طور یکپارچه مقاومت کردند . نهایتا در شامگاه سه شنبه کارفرما و مسئولان وزارت کار مجبور به عقب نشینی شدند و کارگران بخشی از مطالباتشان را دریافت کرده و به شهرستان قروه باز گشتند .
ما این موفقیت کارگران را که در نتیجه یک اقدام عملی متحد و سازمان یافته آنان بدست آمده است را به کارگران فولاد زاگرس و همچنین طبقه کارگر ایران ، تبریک می گوئیم . کارگران تمام کارخانجات که دستمزد های آنان توسط کارفرمایان و دولت آنها به بهانه های واهی کمبود نقدینگی وغیره به گروگان گرفته شده است را فرا می خوانیم تا متحد و یکپارچه همانند کارگران فولاد زاگرس کردستان، مقابل مرکز حکومت اسلامی تجمع کنند و آنجا ها را قرق کنند . حقوق بر حق خود شان را با فقط با اعتراض و اعتصاب است که می توانند بدست بیاورند.
– خبر دیگر اینکه :
تعداد 390 نفر کارگر کارخانه صنایع ریخته گری ایران ، مدت دو ماه است که هیچ دستمزدی نگرفته اند . علاوه بر دو ماه دستمزد کارگران ، کارفرمای این کارخانه همچنین از پرداخت حق بیمه کارگران به حساب تامین اجتماعی خود داری کرده است و به این ترتیب دفترچه های بیمه درمانی کارگران و خانواده های آنان و نیز سوابق بیمه ای کارگران را دچار مشکل نموده است . در کارخانه صنایع ریخته گری ایران از مجموع 390 نفر کارگر این کارخانه ، 53 نفر رسمی و 277 نفر دیگر با قرارداد های موقت و سفید امضاء هستند و همچنین تعداد 60 نفردیگر از این تعداد کارگر شاغل در کارخانه ، کارگر پیمانکاری هستند .
بهانه عدم پرداخت دستمزد های کارگران و نیز عدم واریز حق بیمه آنان از سوی کارفرمای این کارخانه ، کمبود نقدینگی و همچنین عدم واریز بدهی های خریداران اعلام شده است .
این روزها کارفرما ها عواملی از خودشان را جلو می اندازند تا اعلام کنند که مشکل نقدینگی دارند ، تولیداتشان نصف شده است و حتی آن را هم رسانه ای می کنند و نتیجتا می خواهند اینگونه القاء کنند که اگر دستمزد های کارگران را نمی پردازند به دلیل کمبود نقدینگی و عدم پرداخت مطالبات آنان از سوی خریداران و در پاره ای موارد،به دلایل تحریم و نداشتن مواد اولیه است . اما اینها همگی دروغی بیش نیست . شکی در این نیست که نظام سرمایه داری با بحران مواجه است .بوجو آورنده این بحران نه کارگران که از صبح تا شب در قصابخانه ای تحت نام کارخانه کار می کنند بلکه خود سرمایه داری و دولت آنان است که این شرایط بحران را می آفرینند. مشخصا در همین کارخانه صنایع ریخته گری ، آیا سفره کارفرما هم طی دو ماه گذشته خالی از نان بوده است ؟ آیا جیب کارفرمای کارخانه همانند سفره نان کارگران و خانواده های آنان خالی بوده است ؟
در این شرایط کارفرما و دولت اسلامی آنها دست در دست هم و با تبانی آشکار عوامل خود درصدد هستند و تلاش می کنند که عدم پرداخت چندین ماه دستمزد های کارگران و توده های کارکن جامعه را به عواملی نسبت دهند که کارگران هیچ نقشی در پیدایی آنها نداشته و این سرمایه داران و دولت اسلامی آنها است که بوجو آورنده این شرایط برای میلیونها انسان کارگر و توده کارکن جامعه می باشد .
– کارگران کارخانه فولاد آبتین که از مجموعه فولاد ارفع اردکان است، روز یکشنبه جهت کسب مطالبات به حق خود به طور یکپارچه دست از کار کشیدند .
کارگران اعتصابی کارخانه فولاد آبتین که با وجود گذشت هفت ماه از سال ، هنوز قرار داد کاری ندارند، در اعتراض به مواردی همچون پائین بودن دستمزد هایشان حتی نسبت به کارخانه همجواری همچون فولاد آلیاژی غدیر، معوق شدن پاداش تولید و میزان پائین آن نسبت به تولید کارخانهٰ مشخص نبودن وضعیت کاریشان ، تغییر ساعات کار ، حذف سرویس ایاب و ذهاب کارگران و ادغام سرویس ایاب و ذهاب آنها با سرویس کارگران فولاد غدیر ، کیفیت پائین غذای کارگران که تا کنون چندین مورد مسمومیت غذایی آنان را به دنبال داشته ، دست از کار کشید ند . کارگران ضمن آنکه خواستار تحقق مطالبات بر حق خود هستند بر بر کناری مدیر پروژه و تغییر رویه مدیر اداری کارخانه تا کید گذارده اند .

ممانعت با ملاقات بهنام ابراهیم زاده
مسئولان زندان اوین مانع ملاقات خانواده بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری با وی شدند. روز دوشنبه بیست و نهم مهر ماه خانواده بهنام ابراهیم زاده مطابق روال همیشه برای ملاقات بهنام روانه زندان اوین شدند که مسئولان زندان اوین به بهانه واهی عدم تکمیل مدارک شناسایی از انجام ملاقات همیشگی خانواده این کارگر زندانی با وی ممانعت به عمل آورده و خانواده او را با توهین از زندان بیرون فرستادند .همچنین مسئولان زندان اوین حکم بیست و هشت روز زندان اضافی را به خاطر غیبت چند روزه بهنام در مرخصی آخر که بنا به وخامت حال جسمی‌ نیما فرزند بیمارش صورت گرفته بود به او ابلاغ کردند .
بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری و عضو کمیته پیگیری برای ایجاد تشکل های آزاد کارگری است که در 22 خرداد 1389 با یورش مامورین وزارت اطلاعات رژیم اسلامی دستگیر شده و همان زمان به بند 209 زندان اوین منتقل شد . بهنام ابراهیم زاده چهار ماه تمام توسط شکنجه گران وزارت اطلاعات موردشکنجه قرار گرفت که بر اثر شکنجه های وحشیانه مامورین وزارت اطلاعات رژیم اسلامی از ناحیه قفسه سینه و گوش سمت چپ دچار آسیب دیدگی شدید شده است . زندگی بهنام ابراهیم زاده و فرزند بیمار او در بیمارستان محک تهران ، یکی از هزاران پیرنگی است که سرمایه داران و دولت اسلامی آنان هر لحظه می آفرینند .  این تنها روند داستان سرنوشت ما نیست. مقاومت و مبارزه نیز روی دیگر این سرکوب و استثمار است. این درست همان پیرنگی است که این آدم کشان و دستگاههای قانون ساز زمینی و آسمانی آنها از تصور آن لرزه بر اندامشان می افتد. فریاد این انسان های متحد “نه به اعدام است،” چنانکه فریادهای دیگرش چون “نه به فقر و نه به گرسنگی” همچنان پایه های دولت غارت گران را به لرزه افکنده است.
از اینکه تا این لحطه همراه برنامه خودتان بودید از شما سپاسگزارم . برای ما نطرات ، پیشنهادات و انتقادات خودتان را به آدرس ….Tvpartow@gmail.com ارسال کنید . همواره شا د و پیروز باشید

 

 

.