تهیە و تنظیم: هیئت تحریریه
بازگشت به کار کارگران اخراجی گروه ملی فولاد
بنا به اخبار کارگران گروه ملی فولاد اهواز، بیش از ۲۵ نفر از کارگران معترض که در اسفند ماه سال گذشته در اعتراض به اجرا نشدن طبقهبندی مشاغل کارخانه گروه ملی فولاد و پس از اجرای این طرح بدون توسط کمیته انضباطی با دستور مدیرعامل خلع شده از کار اخراج شده بودند، جملگی برسر کار بازگشتند. کارگران فولاد میگویند: “تحقق بخش قابلتوجهی از مطالبات معوقه، فراری دادن مدیرعامل فاسد علی محمدی، کنترل تمام درهای ورود و خروج، هماهنگی کامل و اتحاد عمل میان همه شیفتها و همه بخشها، بازگشت بهکار همکاران تعلیقی، برگزاری مجامع عمومی پرشور و موثر، انتخاب نمایندههای مذاکرات، تلفیق و همکاری نیروهای قراردادی و پیمانکاری، بازتاب گسترده رسانهای و همراهی افکار عمومی، سازماندهی مستقل پرقدرت و متحد، فتح کارخانه و خیابان با تصمیم و خرد جمعی از دستاوردهای کارگران بوده است. امروز نیز همکاران ما به کار بازگشتند”.
دستمزدها و فقر بیسابقه
اوضاع اقتصادی بحدی وخیم است که روزنامه های حکومتی ناچارند به بخشهائی از حقیقت اشاره کنند. خبرگزاری مهر نوشته است: “حقوق هر کارگر باید ۴۹ میلیون تومان باشد. برای احیای قدرت خریدی که دستمزد کارگران در سال ۱۳۹۳ داشته، امروز باید هر کارگر حداقلبگیر و دارای دو فرزند، نزدیک ۴۹ میلیون تومان حقوق بگیرد، اما آنچه به چنین کارگری در پایان ماه پرداخت میشود فقط ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان وجه رایج مملکت است”!
اعتراض مجدد کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره
کارگران رسمی نفت فلات قاره خواهان حذف سقف حقوقِ عملیاتیها هستند. کارگران رسمی نفت فلات قاره در منطقه لاوان نسبت به شرایط سخت کار و محدودیتهای مزدی بشدت معترض هستند و بدنبال اعتراضات مکرر در ماههای گذشته و بدون پاسخ ماندن از سوی وزارت نفت، مجددا روز هشتم بهمنماه دست به اعتراض زدند. مهمترین خواستههای این کارگران، حذف تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی، اجرای کامل ماده ده قانون نفت، حذف مالیات بر حقوق و خارج نمودن فوق العادههای مناطق عملیاتی از سقف حقوق است.
حادثه مرگبار در کارخانه تولید روغن زیتون منجیل
بنا به اخبار منتشر شده، در پی انفجار دستگاه سپراتور در کارخانه تولید روغن زیتون شهرک صنعتی بابائیان منجیل، دو کارگر به دلیل ناامنی محیط کار جان باختند.
اجتماع کارگران ارکان ثالث و پیمانکاری شرکت نفت فلات قاره
روز پنجشنبه یازدهم مهر ماه کارگران ارکان ثالث در شرکت نفت فلات قاره لاون برای پیگیری خواستهای خود دست از کار کشیدند و تجمع کردند. در روزهای قبل کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره و شرکت پالایشگاه گاز فجر دست به اعتراض زدند. کارگران ارکان ثالث به بی توجهی کارفرمایان و وزارت نفت به خواستهای خود اعتراض دارند. خواسته های کارگران ارکان ثالت در لاوان عبارتند از: حذف شرکتهای پیمانکاری، افزایش مزد و پرداخت کامل معوقات مزدی در روزهای نزدیک به تعطیلات عید، اجرای صحیح و فوری طرح طبقه بندی مشاغل، استفاده برابر از مزایای خدماتی و رفاهی شرکت.
نقض احکام ضد انسانی برای ماشالله کرمی
بنا به خبر علی شریف زاده اردکانی، وكيل دادگستری، حکم ۸ سال و ۱۰ ماه حبس، مصادره اموال و جزای نقدی ماشالله کرمی پدر کارگران اعدامی مهدی کردمی و محمد حسینی در دادگاه تجدیدنظر کرج نقض و وی به یکسال حبس محکوم شد. این حکم هنوز در مورد مصادره اموال ابهام دارد.
اعتراض مرم اراک علیه مازوت سوزی تشدید میشودا
روز سهشنبه ۹ بهمن، در هفتمین تجمع اعتراضی مردم اراک، مردم در راهپیمائی با کوبیدن پاهای خود به زمین در خیابان، متحدانه علیه مازوتسوزی و آلودگی هوا فریاد میزدند. آنها خواهان استعفای مسئولان وزرای نفت و نیرو شدند. کوبیدن دسته جمعی پاها بر کف خیابان و شعارهای قدرتمند از اعتراض وسیع سخن میگوید و الگوئی برای دیگر اعتراضات به آلودگی هوا در سراسر کشور است. همینطور روز جمعه پنجم بهمن ماه، مردم شازند در اعتراض به مازوت سوزی نیروگاه برای چندمین بار دست به اعتراض زدند و مقابل دفتر نماینده مجلس تجمع کردند.
اعتراض کارگران و کارکنان شهرک صنعتی دیلم
“ما جمعی از کارکنان شهرک صنعتی دیلم – واقع در استان بوشهر – تصمیم گرفتیم در گوشه و کنار شهرک صنعتیمون به کمبود برق اعتراض کنیم. کمبود برق کار و زندگی ما رو مختل کرده و ما دیگه تاب و تحمل این شرایط رو نداریم. روی پوسترهای اعتراضیمون نوشته: “وزیر فقدان نیرو، اگر توانایی تهیه برق کافی برای صنعتگران را ندارید استعفا دهید!” عباس علی آبادی – وزیر نیروی دولت های رئیسی و پزشکیان – خودش یه نماد از بی کفایتی کلیت این حکومته. ایشون هم در دولتی اصولگرا و هم در دولتی اصلاح طلب وزیر نیرو هست ولی نتونسته هیچ کاری برای رفع بحران انرژی در کشور انجام بده. آیا این سیستم و حکومت فاسد و ناکار آمد که حتی نمیتونه برق برای صنعت – که باید قلب اقتصاد کشور باشه – تامین کنه میتونه نماینده یه ملت برای تعیین آینده و سرنوشت خود باشه”؟
گرانی فسار گسیخته، دستمزدهای پائین
خبرگزاری حکومتی ایلنا در گزارشی درباره وضعیت نامناسب معیشتی و پایین بودن دستمزد کارگران در ایران اعتراف میکند که ارزش دستمزد کارگران در ۱۰ سال گذشته بیش از ۴۰۰ درصد سقوط کرده و به یک چهارم سال ۱۳۹۳ رسیده است. به قول یک بلاگر حقوق کارگران یک بار در سال افزایش می یابد در حالی که قیمت لبنیات طی یک هفته ٣ بار افزایش یافته است. اتاق اصناف ایران این موضوع را تأیید کرده، اما اتحادیه محصولات لبنی آن را غیرقانونی دانسته است. چهار محصول تنظیم بازاری لبنی (شیر نایلونی، شیر کمچرب، ماست دبهای و پنیر UF) دیگر قیمت حمایتی ندارند و تمامی محصولات لبنی با قیمت آزاد عرضه میشوند. رئیس اتحادیه فرآوردههای لبنی گفت: کاهش قدرت خرید مردم باعث شده کارخانهها با ظرفیت پایین کار کنند و تولید کاهش یابد. افزایش قیمت شیر خام و هزینههای تولید نیز شرایط را سختتر کرده است. مردم گرسنه اعضای بدن را حراج میکنند. سبزیجات بیشترین گرانی را بخود اختصاص داده است و قیمتها با دقیقه و ساعت تغییر میکند. سیب زمینی قیمت سه برابری را پشت سر گذاشت و به کیلوئی شصت هزار تومان رسید. نان قابل خریدن نیست. مردم توان خرید ارزان ترین مواد غذائی را ندارند. این در حالی است که دولتی ها میگویند نمیتوانیم دستمزدها را بازسازی کنیم. میگویند مردم بروند بمیرند.
کارفرمایان بر تحمیل شرایط وحشتناک تر به کارگران اصرار دارند
پیمانکار شرکت پیمانکاری راهبر ریل ایرانیان در راه آهن اراک شرایط به غایت ضد انسانی را بر کارگران خود تحمیل کرده است و ناظرین و مدیر عامل راه آهن و اداره کار اراک نیز، نه تنها توجهی به شرایط ضد انسانی تحمیل شده بر این کارگران ندارند بلکه هر کارگری معترض را تهدید به اخراج میکنند. کارگران میگویند: با حقوقهای ۷ الی ده میلیون تومانی کار میکنیم و پیمانکار با اعمال نفوذ در مدیریت راه آهن اراک و اداره کار و با زیر پا گذاشتن بدیهی ترین حقوق کارگران یک امپراطوری ظالمانه را تشکیل داده است.کارگران فاقد هر حقوق قانونی اعم از طبقه بندی مشاغل، قرارداد روشن، سنوات و متعلقات دستمزد، بیمه، لباس کار، عیدی و غیره هستند. بردگی حکم میراند و قانون بردگی توجیه گر وضع موجود.
گرانی دارو، بیمه سرگردنه بگیر، قتل بیماران
دارو از جمله کالاهائی است که کمیاب است و مرتبا گران میشود. بیمه، اگر بیمه معتبری باشد، تنها ۴۰ هزار تومان از هزینه داروی ۶۵۰ هزار تومانی را میدهد. گرانی دارو و ناتوانی بیمار از خرید به گسترش شیوع بیماری ها و قتل عام خاموش دامن میزند. جنایتی که از خون و جان مردم مایه میگذارد تا جیب داروسازان و شرکتها و واسطه ها را پر کند. در ایران جنایت ابعاد غیر قابل تصوری یافته است. بدلیل شوک گرانی دارو از هر ۱۰ مشتری داروخانه، ۳ نفر با دیدن قیمت، از خرید منصرف میشوند.
دقیقهای یک میلیارد تومان، سود قاچاق سوخت
اعتراف هاشم اورعی، رئیس اتحادیه انجمنهای علمی انرژی ایران: “اخیراً روسای قوای مقننه و مجریه اعلام کردنـد کـه روزانه تا ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع قاچاق میشود و محاسبات من حاکی از آن است که سـود حاصل از این تجارت بیش از یک میلیارد تومان در هر دقیقه است! تجارتی به ایـن گسـتردگی را دیگر نمیتوان قاچاق نامید و شاید منظور صادرات حکومتی است، یعنی صادراتی کـه حسـاب و کتاب آن در بودجه دولت منظور نمیشود”.
کارگران آواگستر اروند پنج ماه معوقه دارند
کارگران شرکت ساختمانی آواگستر اروند در تهران، علیرغم پیگیریهای مکرر هنوز موفق به ضبط و توقیف اموال کارفرمای این مجموعه نشدند. این کارگران که بنام تعدیل نیرو اخراج شدند، بدون تسویه حساب به عدم پرداخت معوقات و بیمه خود معترض هستند. آنها ۵ ماه کامل حقوق، سنوات، عیدی و دوماه بیمه از شرکت آواگستر طلب دارند و علیرغم شکایت از شرکت، بدلیل اعلام ورشکستگی کارفرما و بدهی بالا، موفق به طلب حقوق خود نشدند. یکی از نمایندگان کارگران گفته است: باوجود نزدیک بودن ایام عید، بسیاری از کارکنان در این ۵ ماه از طریق استقراض زندگی خود را گذراندند و این درحالی است که ما بدون عیدی به پایان سال نزدیک میشویم. کارفرما و معاونین و نمایندگان وی با بالا کشیدن حقوق کارگران در حال حاضر متواری هستند.
واژگونی اتوبوس حامل کارکنان بیمارستان ۱۵ خرداد مهدیشهر با ۱۴ زخمی
در اثر واژگونی یک دستگاه مینی بوس حامل کارکنان بیمارستان ۱۵ خرداد مهدیشهر در محدوده شهر در جزین استان سمنان، ۱۴ نفر مصدوم شدند.
اجتماع آتش نشانان مشهد در مقابل فرمانداری
آتش نشانان مشهد روز چهارشنبه دهم بهمن ماه با تجمع در مقابل فرمانداری این شهر خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند. طی چند ماه گذشته در فیشهای حقوقی ۱۶۰۰ آتش نشان از مزایای دریافتی آنان نیز مالیات کسر میشود. این در حالی است که از حدود ۲ سال پیش نامهای ابلاغ شده که تعطیلکاری و شبکاری به آتشنشانان تعلق نگیرد و حق و حقوق آنان نیز توسط شهرداری قطع شده است. علاوه بر این آتشنشانان به خصوصی سازی خدمات آتش نشانی اعتراض دارند و خواهان ادغام در آتش نشانی در شهرداری مشهد هستند.
تعطیلی واحدهای تولیدی، بیکارسازیهای گسترده
در دولت پزشکیان پروژه های تولیدی نزدیک به بهره برداری مرتبا تعطیل میشوند. بدنبال تعطیلی پروژه پترو آرمند لردگان، از مرداد ماه سالجاری تاکنون حدود ششصد کارگر این شرکت در بلاتکلیفی و از کار بیکار شده اند. تعطیلی این مجتمع تولیدی کریستال و پودر ملامین در حالی به بهانه کمبود سرمایه به مبلغ ۲۳ میلیون دلار برای تکمیل و راه اندازی آن از سوی شرکت بالا دستی پترول صادر شد که این پروژه ۷۰ درصد پیشرفت ساخت و تجهیز خود را پشت سر گذاشته بود. کارگران این مجتمع تولیدی بدنبال تعطیلی این شرکت در مرداد ماه سالجاری و مذاکراتی که میان کارگران و مسئولین پروژه صورت گرفت و در شورای تامین نیز مصوب شد، قرار بود از برج چهار تا برج هفت سالجاری بیمه و حقوق پایه کارگران پرداخت شود اما تاکنون نه تنها این پرداختها صورت نگرفته است بلکه هیچ مرجع قانونی نیز همچون اداره کار و قوه قضائیه که کارگران در آنها طرح شکایت کرده اند پاسخگوی آنان نیستند. کارفرما با خلف وعده در توافق خود با کارگران و با هدف اخراج و قطع رابطه کاری با آنان، پرداخت مطالبات آنها شامل برجهای ۲ و ۳ و چهار ماه مورد توافق از تیر ماه تا مهر ماه را منوط به امضای تسویه حساب پایان کار با آنها کرده و صراحتا اعلام نموده است تا تسویه نکنید ریالی به حسابتان واریز نخواهد شد.
آغاز دومین سال کارزار سهشنبههای نه به اعدام،
ما، زندانیان سیاسی و غیرسیاسی در ۳۴ زندان از چهارگوشه ایرانِ در زنجیر، روز سهشنبه ۹ بهمن، دومین سال کارزار نه به اعدام را با شور و نشاط بیشتری آغاز میکنیم و در پنجاه و سومین سهشنبه کارزار نه به اعدام، دست به اعتصاب غذا میزنیم. باشد که صدای ما از پشت دیوارهای ستبر زندان با صدای زنان، مردان و جوانان ایران پیوند بخورد و سهمی در دفاع از حقوق بشر و برچیدن طنابهای دار داشته باشیم. ما در شرایطی سال دوم این کارزار را آغاز میکنیم که در سال گذشته میلادی، بیش از هزار زندانی اعدام شدهاند و در دیماه گذشته نیز شمار اعدامها از ۱۱۰ نفر فراتر رفته است.
اعتصاب کارگران شرکت ساراب سازان کهیر کنارک
حدود ۱۵۰ نفر از کارگران شرکتی و پیمانکاری ساراب سازان در کهیر شهرستان کنارک اعتصاب کردند. کارگران شرکتی ساراب سازان از شهریور ماه ۱۴۰۳ و کارگران پیمانکاری این شرکت نیز از آبان ماه حقوقی دریافت نکردند. حقوق دریافتی کارگران بومی اهل بلوچستان با کارگران غیربومی متفاوت است. برای کارگران غیربومی روزانه یک میلیون و دویست و کارگران بومی حداکثر ۹۰۰ هزار تومان روزانه حقوق در نظر گرفته شده است. کارگران نسبت به عدم پرداخت حقوق و تبعیض در حقوق ماهانه اعتصاب کرده و خواستار رسیدگی به این موضوع هستند. برخی از کارگران در روزهای اخیر تسویه حساب کرده اما همچنان حقوق آنها پرداخت نشده و نیروی انتظامی با حضور در شرکت، آنها را تهدید به پرونده سازی با عنوان “اغتشاشگر” کرده است. در پی این اعتصاب، یکی از مسئولان شرکت از پرداخت یک ماه حقوق در هفته آینده خبر داده ست.
مردم روستای دیل: کار میخواهیم!
روز دوشنبه ۸ بهمن ماه، ساکنان روستای دیل از توابع گچساران در مقابل فرمانداری تجمع کردند و با سر دادن شعار و برافراشتن بنرهایی نسبت به عدم استخدامشان در پتروشیمی گچساران اعتراض کردند.
اجتماعات سراسری بازنشستگان مخابرات
روز دوشنبه ۸ بهمن ماه، بازنشـستگان مـخــابرات در اســــتان کـــردســتان، زنجان، تهران، اهواز، اصفهان، کرمانشاه، ایلام، آذربایجان شرقی تبریز، در اعتـراض به عــــدم پــرداخت مطـالـبات وعدم اجرای کامــل آیــیـن نــامه و وضـعیت نابـسامـان بیــمه تکــمــیلی و دروغ علنی و آشکار مدیر عامل در رابطه با پرداخت کامل مطالبات بازنشستگان توســـط ســـهـامــداران عمده شـرکت یعـنی ستـاد اجرایی فـــرمان خمینی و کنسرسیوم اعتمـــاد مبــیــن، بنیاد تعاون سپاه پاسداران (مالکان عمده شرکت مخابرات) اجتماع و اعتراض کردند.
اعتراضی نیروهای پیمانکاری شرکت پالایش گاز فجر جم
روز دوشنبه دوشنبه ۸ بهمن کارگران و نیروهای پیمانکاری شرکت پالایش گاز فجر جم با خواستهای: حذف پیمانکار، تبدیل وضعیت نیروهای انسانی، افزايش مزایا و همچنین حقوق عادلانه دست به تجمه و اعتراض زدند. از شعارهای این تجمع، “شورا عالی کار، یه مشت مفت خور بیکار” بود.
کارگران قند کرج ۶ ماه حقوق معوقه دارند
کارگران کارخانه قند کرج میگویند شش ماه حقوق معوقه طلبکاریم، در عین حال تولیدات این کارخانه تابستان سال گذشته متوقف شده است. مسئولان مرتبا قول پیگیری میدهند اما در عمل هنوز خبری از پرداخت مطالبات کارگران نیست. تأخیر شش ماهه در پرداخت حقوق آنها باعث شده که شمار زیادی از همکاران در شرایط سخت معیشتی قرار بگیرند. کارگران این کارخانه در ارتباط با مشکلات بیمهای خود نیز گفتند: جدا از حقوق، اعتبار خدمات درمان تامین اجتماعی کارگران قند کرج به علت عدم پرداخت چندین ماه حق بیمه از سوی کارفرما تمدید نمیشود و هم اکنون همکارانی که خود و خانوادههایشان نیازمند دریافت خدمات درمانی مراکز ملکی تامین اجتماعیاند، با مشکل روبرو شدهاند. بیشتر کارگران بالای ۲۰ سال سابقه کار دارند و اصلیترین خواست آنها برقراری بیمه تامین اجتماعی و شروع بکار دوباره کارخانه است. این کارخانه ۱۵۰ کارگر دارد و ظرفیت تبدیل ۱۲۰۰ هزار تن شکر خام را دارد.
حمله نیروهای انتظامی به کشاورزان خورسگان اصفهان
روز یکشنبه ۷ بهمن ماه کشاورزانی که از ماهها پیش به وضعیت حق آبه خود در خوراسگان اصفهان اعتراض داشتند مورد تهاجم نیروهای انتظامی قرار گرفتند. در پی شکایت مسئولان محلی از این کشاورزان و در حالیکه یکی از مقامات اطمینان داده بود که این شکایت پیگیری نخواهد شد با این حال امروز آنان در زمین محل کشت چغندر قند خود مورد تهاجم نیروهای انتظامی قرار گرفتند و دو نفر از آنان بازداشت و در حالی که دو نفر دیگر از کشاورزان با خودرو خود در حال ترک محل بودند، مسیرشان توسط نیروی انتظامی مسدود و خودروی آنان واژگون و یکی از کشاورزان از ناحیه کمر و دیگری از ناحیه دست دچار شکستگی شدند که در پی آن و تجمع اعتراضی مردم، بار دیگر مامورین انتظامی متوسل به خشونت شده و با ضرب و شتم تجمع کنندگان، تعدادی از آنان را بازداشت کردند. بدنبال این حمله وحشیانه، کشاورزان منطقه در فلکه خورسگان با روشن کردن آتش دست به تجمع زده اند.
اجتماع بازنشستگان فولاد خوزستان و دامغان
صبح روز ۷ بهمن ماه، بازنشستگان فولاد خوزستان همزمان با دیگر بازنشستگان فولاد و معادن در دیگر شهرهای کشور دست به تجمع اعتراضی در مقابل صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد در اهواز زدند و با سر دادن شعارهایی خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند. این تجمع امروز در حالی برگزار شد که جمعی از بازنشستگان جهت پیگیری مطالبات خود به تهران رفته بودند. در همین روز بازنشستگان فولاد و معدن البرز شرقی شهر دامغان نیز اجتماع اعتراض برپا کردند. مطالبات بازنشستگان فولاد به شرح زیر است: اعتراض به لغو قرارداد با بیمه دانا بر خلاف منافع بازنشستگان و انعقاد قرارداد با بیمه آتیهسازان حافظ که کارنامهی خوبی در ارائهی خدمات به بازنشستگان ندارد. اعتراض نسبت به کاهش خدمات رفاهی در درمانگاه صندوق فولاد. همسانسازی حقوق بازنشستگان و شاغلان.
اجتماع و راهپیمایی اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز
روز هفتم بهمن ماه، بازنُشستگان تامین اجتماعی اهواز در اعتراض به تبعیض و بیعدالتی و تورم و گرانی با در دست داستن پلاکارد و سر دادن شعارهایی دست به راهپیمایی در میدان فرهنگ در مقابل اداره کل تامین اجتماعی خوزستان اجتماع کردند. در پایان این تجمع سه ساعته، یکی از بازنشستگان بیانیه شماره ۱۸ بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز را قرائت کرد. از شعارهای این تجمع مقابل اداره کل این سازمان در خوزستان، “وعده وعید چه خوب بود، اما همش دروغ بود”، “تجمع، اعتراض، حق مسلم ماست” بودند.
واگذاری صندوق های بازنشستگی، مصادره اموال کارگران
مصوبه واگذاری صندوقهای بازنشستگی، موجب نگرانی مستمری بگیران شده است. این طرح در برنامه توسعه هفتم آمده بود که با تجمیع صندوقها و واگذاری آنها، عملا دولت اندوخته کارگران را بالا میکشد. این تصمیم دولت بدلیل بدهی سنگین اش به صندوقها و راهی برای نپرداختن آنست. دولت برای رفع محدودیتهای مالی و کسر بودجه و هزبه های جاری به صندوقهای بازنشستگی دست درازی میکند. مطابق مصوبه هیات وزیران، واگذاری سهام متعلق به صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و تامین اجتماعی و شرکتهای تابع و وابسته به آنها باید تا پایان آذرماه ۱۴۰۵ انجام شود. سازمان تامین اجتماعی در حال حاضر ۱۳۰هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است. دولت با این سیاست هم بدهی اش را نمیدهد و هم بیشتر منابع این صندوق را غارت میکند.
توقف بخشی از تولید فولاد سیرجان به دلیل ناترازی گاز
شرکت فولاد سیرجان اعلام کرد: پیرو اعلام اضطراری شرکت گاز استان کرمان، توقف بخشی از تولید به دلیل ناترازی گاز و نیز اعلام شرکت برق استان کرمان و دیسپاچینگ مبنی بر کاهش ۶۰ درصدی مصرف برق مقرر گردید این شرکت از اول بهمن تا اطلاع ثانوی توقف بخشی از تولید را داشته باشد.
صعود به قله حسنآباد؛ فریاد نه به اعدام در سنندج
روز جمعه پنجم بهمن ۱۴۰۳، اعضای انجمن زیست محیطی و کوهنوردی “چل چهمهی سنه” با صعود به قله ۱۹۵۵ متری حسنآباد، مخالفت خود را با احکام ضدبشری اعدام ابراز کردند.
اجتماع کارگران ارکان ثالت صنعت نفت و گاز از سراسر کشور مقابل نهاد ریاست جمهوری
بنا بر فراخوان جمعی از نمایندگان و فعالین صنفی کارکنان ارکان ثالث ( پیمانکاری- شرکتی) آنان از سراسر کشور امروز شنبه ششم بهمن ماه ۱۴۰۳ در مقابل نهاد ریاست جمهوری در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان تجمع بزرگی را برگزار کردند. مهمترین خواسته های کارگران: تبدیل وضعیت وحذف پیمانکار، اجرای صحیح طرح طبقه بندی مشاغل، استفاده از امکانات رفاهی مثل نیروهای قراردادی، پرداخت وام ٣٠٠ میلیونی. از شعارهای این تجمع باشکوه، “پیمانکار نمیخوایمغ استثمار نمیخوایم”، “وعده وعید کافیه، سفره ی ما خالیه”، “اسمش وزیر کاره، حامی پیمانکاره” بودند.
اجتماع کارگران ارکان ثالث شاغل در پالایشگاههای منطقه پارس جنوبی
روز شنبه ۷ بهمن ماه، کارگران پیمانکاری شاغل در پالایشگاههای ۵، ۶، ۹، ۱۰، ۱۲ و دیگر پالایشگاههای واقع در منطقه پارس جنوبی در اعتراض به عدم رسیدگی به خواستههایشان دست به تجمع زدند. این کارگران مطابق اعلام قبلی و در چهارمین شنبه متوالی تجمعهای اعتراضی خود را برگزار کردند. کارگران خواهان اجرای کامل طرح طبقهبندی مشاغل، تردد دو به دو (۱۴،۱۴) نیروی اداری و پشتیبانی، ساماندهی وضعیت رانندگان استیجاری و دیگر خواستهها میباشد.
بیخبری از سرنوشت طارق کعبی، از کارگران شرکت هفت تپه
طارق کعبی، کارگر هفت تپه و اهل شهرستان شوش، سه هفته پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده و تاکنون اطلاعی از سرنوشتش در دسترس نیست
سالروز کشتار کارگران خاتون آباد
روز ٤ بهمن١٣٨٢، کشتارخاتونآباد روی داد. نیروهای امنیتی با یورش و شلیک گلوله جنگی به تظاهرات خانوادگی کارگران اخراجی معدن ذوب مس روستای خاتونآباد شهر بابک، ۴ نفر را کشته و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند. ۱۵ دی ۱۳۸۲، مدیریت معدن ذوب مس روستای خاتونآباد شهر بابک ۲۰۰ کارگر را اخراج کرده بود که باعث شد همان روز صدها کارگر تجمع کنند. همچنین حدود دویست تن از کارگران مشغول به کار این مجتمع با اطلاع از تصمیم مدیریت و در اعتراض به اخراج همکاران از کار کشیدند و یک تجمع اعتراضی برپا کردند. در برابر اعتراض کارگران مسئولین شرکت به آنان قول بازگشت به کار دادند و با این وعده، کارگران به اجتماع خود پایان دادند. اما با گذشت دو هفته هیچ نشانهای از اجرای وعده کارفرمایان دیده نشد. کارگران در روز ۲۸ دی ماه یکبار دیگر دست به تجمع زدند و این بار همراه خانوادههایشان در محل خاتونآباد جاده منتهی به مجتمع را مسدود کردند. مسئولین شرکت همچنان به خواستهای کارگران بیاعتنایی کردند. صبح روز جمعه ۳ بهمن ماه نيروهاى حکومتى و از جمله خودروها و هليکوپترهاى يگان ويژه نيروى انتظامى از زمین و هوا به کارگران متحصن و خانوادهایشان حملهور شدند و دهها نفر را به شدت مضروب کردند و یکی از کارگران در همین روز در نتیجه تیراندازی نیروهای سرکوب جان خود را از دست داد. اعتراض کارگران و خانوادههای آنها روز بعد در داخل شهربابک ادامه یافت و کارگران در مقابل ساختمان فرمانداری این شهر دست به تجمع و تظاهرات زدند. نیروهای يگان ويژه و امنيتی به دستور فرماندار شهر مستقیما به کارگران معترض شلیک کردند و در جریان آن نیز ۴ تن از کارگران به نام ریاحی، جاویدی، مهدوی، مومنی و یک دانش آموز به نام پورامینی جان باختند و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند. کارگران مورد حمایت اکثریت مردم شهربابک قرار گرفتند و شهر به تعطیلی کشیده شد. رئیس جمهور وقت یعنی محمد خاتمی با اینکه پس از فشار نهادهای صنفی کارگری قول مجازات عاملین را داده بود اما هیچگاه کسی برای جراحت و کشتار کارگران مجرم شناخته و مجازات نشد. یاد کارگران جانباخته خاتون آباد و مبارزه کارگران معدن مس گرامی است.
احضار امجد امینی، پدر ژینا (مهسا) امینی
امجد امینی، پدر ژینا (مهسا) امینی، به دلیل انتشار متنی در اینستاگرام در اعتراض به تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی، توسط دادسرای سقز احضار شد. او در حساب شخصی خود در اینستاگرام نوشته است که ابتدا ۲۴ دی به اتهام «نشر اکاذیب» احضار و سپس یکم بهمن به اتهام «تبلیغ علیه نظام» مجرم شناخته شد و قرار جلب برای او صادر گردید. امینی اعلام کرده که این روند خلاف قانون بوده و اتهامها به درستی به او تفهیم نشده است. او همچنین از تشکیل پروندهای برای خود در دادگاه کیفری و انقلاب خبر داده است. از زمان کشته شدن ژینا (مهسا) امینی در شهریور ۱۴۰۱، خانواده او بهطور مداوم تحت فشار نهادهای امنیتی و قضائی جمهوری اسلامی قرار داشتهاند.
اعتراض عفو بینالملل به اعدام
عفو بین الملل در گزارشی نسبت به خطر اجرای حکم اعدام شش زندانی سیاسی؛ اکبر دانشور کار، محمد تقوی سنگدهی، بابک علیپور، پویا قبادی بیستونی، وحید بنیعامریان و ابوالحسن منتظر هشدار داده است. این شش زندانی سیاسی در تاریخ دهم آذرماه توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «بغی» از طریق عضویت در گروههای مخالف نظام، به اعدام محکوم شدند.