اخبار کارگری
٢٩مهرماه ـ ٥آبان ماه ١٣٩٢
نسان نودینیان
داوود رفاهی
اعتراضات کارگری
کارگران فولاد زاگرس با تعهد کارفرما مبنی بر پرداخت دستمزدهای معوقه تا ساعت ٢٤ امروز، به تجمع شان در مقابل وزارت کار پایان دادند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال دو روز تجمع مداوم کارگران فولاد زاگرس در مقابل مجس شورای اسلامی، حوالی ظهر امروز این کارگران تجمع اعتراضی خود را به مقابل وزارت کار در خیابان آزادی کشاندند و قاطعانه خواهان حضور مدیریت کارخانه در محل وزارت کار شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران، در پی این خواست متحدانه کارگران، مسئولین وزارت کار مدیر کارخانه فولاد زاگرس را به محل این وزارتخانه احضار کردند و طی جلسه ای که با شرکت نماینده های کارگران برگزار شد کارفرما متعهد به اجرای فوری تعهدات صورتجلسه ای شد که به امضای نماینده های کارگران، مدیر عامل شرکت فولاد زاگرس و مدیر کل اداره اشتغال و بیکاری وزارت کار رسید. عین صورتجلسه تعهدات مدیر عامل شرکت فولاد زاگرس به شرح زیر است.
در روز دوشنبه مورخ ٦/٨/٩٢ با حضور نماینده گان امضا کننده به ضمیمه پیوست مقرر شد:
١– مدیر عامل کارخانه طی روز جاری نسبت به تحویل یک فقره چک به مبلغ ٦٠٠ میلیون تومان صادر و به جناب آقای یاوری تحویل نماید
٢– سازمان تامین اجتماعی طی روز جاری با صدور دستور به مسئولان تامین اجتماعی نسبت به تایید لیست و تمدید دفترچه تامین اجتماعی اقدام نماید. مدیر عامل متعهد شد لیست بیمه کارگران را به تامین اجتماعی ارسال نماید و مطابق آرا مراجع قانونی اقدام نماید
٣– کارفرما مکلف شد آرای مراجع صاده اداره کار استان را به مرحله اجرا در آورد
٤– مقرر گردید مابه التفاوت میزان رای انشاء شده اداره کار محل(قروه) را حداکثر طی دو ماه آینده تعیین تکلیف نماید
٥– در فاصله ٢ ماه تا تعیین تکلیف مابه التفاوت مبلغ ٦٠٠ میلیون نسبت به راه اندازی کارخانه و مطالبات جاری کارگران اقدام نماید.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران(ساعت ١٦) بدنبال این توافق مراحل اجرای آن در حال حاضر در جریان است و یکی از نماینده های کارگران با بردن لیست ٢١١ کارگر برای تطبیق آن با لیست وزارت کار جهت واریز پول به حساب کارگران می باشد و یکی دیگر از نماینده هایشان نیز ساعت ١٧ طی جلسه ای در سازمان تامین اجتماعی مراحل اجرائی شدن تعهد کارفرما در بند مربوط به دستور العمل سازمان تامین اجتماعی در مورد بیمه های کارگران را پیگیری خواهد کرد.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران در حال حاضر کارگران فولاد زاگرس به تجمع خود در مقابل وزارت کار پایان داده اند اما همچنان در محل حضور دارند تا کارهای اجرائی نماینده هایشان به پایان برسد. این کارگران اعلام کرده اند تا لحظه واریز پول توافق شده به حساب هایشان همچنان در تهران باقی خواهند ماند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ششم آبانماه ١٣٩٢
کارگران فولاد زاگرس تجمع خود را به مقابل وزارت کار در خیابان آزادی کشاندند
کارگران فولاد زاگرس تجمع خود را به مقابل وزارت کار در خیابان آزادی کشاندند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: با آغاز دومین روز تجمع کارگران معترض شرکت فولاد زاگرس در مقابل مجلس شورای اسلامی و علیرغم شعارهای تندی که این کارگران در آنجا سر دادند اما از آنجا که مجلس امروز جلسه علنی نداشت و نمایندگان معددودی در صحن مجلس حضور داشتند کسی پاسخگوی اعتراض شدید کارگران فولاد زاگرس نشد. به همین دلیل این کارگران طی برگزاری یک مجمع عمومی در محل تجمع خود به این نتیجه رسیدند که تجمع خود را به مقابل وزارت کار بکشانند.
بر اساس گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران فولاد زاگرس بدنبال این تصمیم جمعی عازم محل وزارت کار در خیابان آزادی شدند و پس از دقایقی حضور در مقابل این وزارتخانه و عدم پاسخگوئی مسئولین وزارت کار به خواستهایشان بطور یکپارچه ای اقدام به سر دادن شعار کردند. کارگران شعار میدادند جواب جواب وزیر جواب – گرسنه ایم گرسنه، وزیر کجا نشسته ای و…
بر اساس این گزارش بدنبال این اقدام اعتراضی از سوی کارگران فولاد زاگرس دقایقی آرامش خیابان آزادی در مقابل وزارت کار به هم ریخت و این امر باعث شد تا مسئولین این وزارتخانه در میان کارگران حاضر شوند و از آنان بخواهند تا تجمع خود را به مقابل دفتر مرکزی شرکت فولاد زاگرس بکشانند اما کارگران معترض اعلام کردند باید مدیر عامل و مسئولین شرکت فولاد زاگرس در محل حاضر شوند و به اقدامات اعتراضی خود ادامه دادند. در تداوم این کشمکش مسئولین وزارت کار اعلام کردند ظرف نیم ساعت مدیر عامل فولاد زاگرس در محل حاضر خواهد شد.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، پس از حدود نیم ساعت با ورود مدیر عامل شرکت فولاد زاگرس به محل وزارت کار، جلسه ای با شرکت دو تن از کارگران فولاد زاگرس و پروین محمدی عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران به عنوان نماینده های کارگران تجمع کننده از یک سو و مدیر عامل شرکت فولاد زاگرس و مسئولین وزارت کار از سوی دیگر تشکیل شد و در حال حاضر(ساعت ١٣ ظهر) این جلسه ادامه دارد.
گزارش تکمیلی تجمع کارگران شرکت فولاد زاگرس در مقابل وزارت کار متعاقبا از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر خواهد شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ششم آبانماه ١٣٩٢
تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس به وزارت کار رسید
در دومین روز حضور کارگران فولاد زاگرس در تهران، صبح امروز(دوشنبه) ١٧٠ نفر از این کارگران برای پیگیری مطالبات صنفیشان بار دیگر در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند اما به دلیل تعطیلی مجلس و محقق نشدن وعده دیروز کارفرما، این کارگران راهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران که صبح دیروز نیز در میدان بهارستان مقابل درب ورودی ساختمان مجلس تجمع کرده بودند، امروز نیز پس از چندین ساعت تجمع در مقابل مجلس و محقق نشدن وعده دیروز کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات کارگران، با حضور در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پی گیر مطالبات صنفیشان شدند.
نماینده کارگران اخراجی فولاد زاگرس با اشاره به صحبتهای امیدوار کنندهٔ روز گذشتهٔ نمایندگان مجلس، به ایلنا گفت: هم اکنون سه نفر از کارگران به نمایندگی از سایر کارگران معترض وارد ساختمان وزارت خانه شدهاند تا با مقامات وزارت کار مذاکره کنند.
این کارگر گفت: اکنون کارگران فولاد زاگرس در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتظر «یک جواب قانع کننده» تجمع کردهاند.
گفتنی است، بعد از ظهر دیروز آقای «ملابیگی» مدیرعامل کارخانه فولاد زاگرس بیرون از ساختمان مجلس به تجمع کنندگان گفته بود که احکام بازگشت به کار را قبول دارم و متعهد میشوم که از محل فروش ضایعات کارخانه، بخشی از مطالبات همه کارگران را پرداخت کنم، اما از آنجا که تجمع کنندگان نسبت به گفتههای کارفرما اظهار بیاعتمادی کرده بودند، سرانجام مدیرعامل فولاد زاگرس وعده داد که فردا صبح (دوشنبه) با صدور یک فقره چک دو هفتهای معادل دو ماه از حقوق معوقه کارگران را پرداخت خواهد کرد.
کارگران فولاد ذاگرش مدعیاند بابت حقوق هفت ماه نخستین سال ٩٢، عیدی و سنوات سال ٩١ و اضافه کاری و حق سختی کار سالهای قبل از کارفرمای کنونی و پیمانکار قبلی فولاد زاگرس طلبکارند.
٥آبان: از صبح امروز کارگران فولاد زاگرس دست به تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی زده اند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: علیرغم بارش شدید باران در تهران از ٨ صبح امروز کارگران فولاد زاگرس دست به تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی زده اند. این کارگران پیشاپیش اعلام کرده بودند چنانچه کارفرما تن به اجرای آرای هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه ندهد و تولید در این کارخانه را راه نیاندازد اعتراضات خود را تشدید خواهند کرد. بدنبال اخراج کارگران فولاد زاگرس از تیر ماه سالجاری به این سو این کارگران بارها دست به تجمعات اعتراضی در مقابل مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای مسئول زده و همزمان با تسلیم شکایتی به اداره کار شهرستان قروه خواهان پرداخت دستمزد معوقه خود و بازگشت بکار شده اند اما علیرغم این اعتراضات و رای هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه، کارفرمای فولاد زاگرس از پرداخت دستمزد معوقه کارگران سرباز زده و با عدم راه اندازی تولید آنان را در حالت بلاتکلیفی نگه داشته است. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در پی تجمع صبح امروز کارگران فولاد زاگرس در مقابل مجلس شورای اسلامی نماینده شهرستان قروه با حضور در میان کارگران معترض از آنان خواست تا به تجمع خود در مقابل مجلس پایان دهند و پیگیر خواستهای خود از طریق وزارت صنایع بشوند اما کارگران معترض فولاد زاگرس با اعلام اینکه ریالی پول برای جابجائی و یا بازگشت به شهرستان قروه ندارند خواهان رسیدگی فوری مجلس شورای اسلامی به خواستهای خود شدند و اعلام کردند به تجمع شان در مقابل مجلس ادامه خواهند داد. کارگران فولاد زاگرس ٧ ماه است دستمزدی دریافت نکرده اند و در شرایط معیشتی بسیار سخت و طاقت فرسائی زندگی میکنند. کارگران فولاد زاگرس در تجمع امروز خود پارچه نوشته و پلاکاردهایی با مضمون خواستهایشان در دست دارند. این کارگران بر روی پلاکارد بزرگی نوشته اند: “ما کارگران فولاد زاگرس خواهان پرداخت حقوق معوقه ٧ ماهه و اجرای مصوبات کمیسیون اصل نود، رای هیات حل اختلاف و راه اندازی خط تولید کارخانه می باشیم“. همچنین پلاکاردهای دیگری نیز با عنوان “ما گرسنه ایم” در دست این کارگران است. بنا بر آخرین خبرهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران (ساعت ٩صبح) رئیس کمیسیون کارگری مجلس(محجوب) نیز با حضور در میان کارگران وعده حل مشکلات آنان را داد. گزارش تکمیلی تجمع اعتراضی امروز کارگران فولاد زاگرس متعاقبا از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر خواهد شد.
***
تجمع دوباره بازنشستگان ذوب آهن اصفهان دراعتراض به عدم پرداخت ٢ماه حقوقشان
٣٠مهر : ٣٠٠ نفر از بازنشستگان فولاد و ذوب آهن اصفهان به دلیل پرداخت نشدن حقوق شهریور و مهر ماه خود جلوی درب صندوق بازنشستگی ذوب آهن واقع در خیابان نشاط تجمع کردند. با وجودی که حقوق بازنشستگان صندوق فولاد کشور در سایر استان ها پرداخت شده، اما به دلیل مشخص نبودن تکلیف سهام صندوق فولاد هنوز ٤١ هزار بازنشسته اصفهانی عضو این صندوق ٢ ماه حقوق معوقه معادل ١١٢ میلیارد تومان دارند همچنین این رقم به غیر از مابه تفاوت حقوق و معوقات سال های گذشته آنان است. گفتنی است؛ عدم پرداخت و به تعویق افتادن حقوق بازنشستگان ذوب آهن طی ٢ سال گذشته موجب اعتراضی بازنشستگان شده است.
***
تجمع چندباره اعتراضی کارگران کارخانه سرب و روی زنجان مقابل استانداری
١ آبان: کارگران کارخانه سرب و روی زنجان ظهر چهارشنبه در اعتراض به تعطیلی ناعادلانه کارخانه برای سومین بار طی سه ماه اخیر در مقابل استانداری زنجان تجمع و خواستار بازگشایی این کارخانه شدند. در این تجمع کارگران کارخانه سرب و روی با ناعادلانه عنوان کردن تعطیلی کارخانه سرب و روی در سه ماه گذشته، عدم تشکیل کمیته ویژه برای رسیدگی و بازگشایی کارخانه را یادآور شدند و تاکید کردند باید مسئولان استان هرچه سریعتر نسبت به رسیدگی به وضعیت کارخانه و بازگشایی و بازگشت کارگران اقدام کنند. مدیر کارخانه سرب و روی زنجان در حاشیه تجمع مجدد کارگران سرب و روی زنجان در جمع خبرنگاران گفت: طبق گزارشهای رسیده، تکلیف تعطیلی کارخانه سرب و روی زنجان در ١٥ آبانماه مشخص میشود. همه کارگران مشغول به کار در این کارخانه به دلیل سه ماه بیکاری، به اداره کار برای جهت دریافت بیمه بیکاری معرفی شدند. استاندار سابق زنجان اعلام کرد که کارخانه آلوده نیست و متأسفانه به دلیل جو به وجود آمده ما ناچاریم به تعطیلی کارخانه تن دهیم. کارخانه سرب و روی زنجان ٢٣ مردادماه سالجاری در پی بالا گرفتن موج اعتراضات به آنچه که آلاینده بودن فعالیت های کارخانه سرب و روی بود به دستور استاندار سابق زنجان تعطیل شد. پیشتر اعتراضات مردمی نسبت به تعطیلی، انتقال کارخانه به مکان تعیین شده و رعایت اصول زیست محیطی توسط کارخانه سرب و روی صورت گرفته بود.
***
تجمع اعتراضی اعضای تعاونی مسکن مهر سیرجان مقابل فرمانداری
٤آبان: اعضای تعاونی ٤٨٦ واحدی مسکن مهر سیرجان با نام تعاونی فردای ماندگار در مقابل فرمانداری سیرجان تجمع و نسبت به عملکرد بد هیئت مدیره این تعاونی اعتراض کردند. حسن امیرزاده، احمد امجدی، مرتضی آران، مجتبی قلندری، محسن شهسواری و محمد اسماعیلی به نمایندگی از این اعضا طی گفتوگویی اظهار داشتند: سال ٨٨ که برای مسکن در این تعاونی ثبتنام کردیم مقرر شد در شهریورماه سال ٩١ مسکن خود را تحویل بگیریم، اما هر چند ماه یک بار به بهانههای مختلف مقداری مبلغ را از ما دریافت میکنند و خبری از مسکن نیست. به گفته معترضان هنوز زیرسازی، آسانسور و راهپلههای مسکن مهر باقیمانده است و شرکت تعاونی نیز اعلام کرده که باید ٢٣ میلیون تومان دیگر پرداخت کنید در غیر این صورت از لیست مسکن حذف میشوید. معترضان میگویند: ما برای این عضو تعاونی شدیم تا بر اساس قرارداد ٢٥ میلیون وام و تحویلی خود دارای مسکنی شویم در صورتی که در همان زمان میتوانستیم با این مقدار پول زمین و مسکن تهیه کنیم. اگر هیئت مدیره کوتاهی کرده تا تورم شامل مسکن ما شود، گناه ما چیست و ما باید امروز تکلیف خود و تهدیدهای هیئت مدیره را روشن کنیم و خواستار حقوق خود هستیم.
نا امنی محیط کار
مرگ کارگر ٣٠ساله بر اثر ریزش آوار ساختمانی در تبریز
١آبان: ریزشآوار یک ساختمانی در خیابان پاستور جدید در تبریز بر روی یک کارگر٣٠ ساله . متاسفانه به دلیل شدت جراحات و ضربه وارد شده به ناحیه سر کارگر، وی جان خود را از دست داد.
***
مصدومیت شدید٣کارگردرمشهد درپی ریزش آوار
١آبان: ساختمان ٤ طبقه در حال احداث عصر روز گذشته هنگام بتن ریزی سقف سوم ریزش کرد و از ٦ کارگر حاضر در محل ٣ تن زیر آوار محبوس شدند.
***
نشت گاز شهری عامل انفجار گاز و مصدوم شدن دو کارگر در زنجان
٢آبان: انفجار گاز و مصدوم شدن دو کارگر در زنجان. این حادثه که ساعت ٢٠ دو شنبه بهوقوع پیوست بخشی از کارگاه تولیدی براثر شدت انفجار تخریب شد. در این حادثه یک تن از کارگران کارگاه نجاری زیر آوار گرفتار شده بود که با حضور بهموقع ماموران آتشنشانی از مرگ نجات پیدا کرده و بلافاصله با کمک نیروهای امدادی به بیمارستان منتقل شدند.
***
مرگ دردناک کارگر شهرداری در جاده تلو
٣٠مهر: در ساعت ٨:١٥ دقیقه در شمال به جنوب جاده تلو قبل از بزرگراه شهید زین الدین یک دستگاه سواری پژو ٤٠٥ با یک دستگاه وانت نیسان برخورد کرد که در ادامه پس از برخورد منحرف و به کارگر شهرداری ٣٠ساله که در حال شستشوی جداول بود برخورد کرد، و کشته شد.
***
جان باختن یک کارگر در اثر سقوط از ارتفاع
٢آبان: بنابر خبر رسیده روز پنج شنبه مورخ ٠٢/٠٨/٩٢ کارگری به نام رحمان امینی ٢٩ ساله ساکن روستای دادانه ی کمانگر از توابع سنندج هنگام کار از داربست طبقه ی چهارم ساختمانی در شهرک علوم پزشکی سنندج سقوط و دچار حادثه شد و بعد از ساعاتی که به بیمارستان منتقل شد متاسفانه جان خود را از دست داد.اعضای کمیته هماهنگی ضمن تسلیت به خانواده و دوستان این عزیز از دست رفته ،خواهان برقراری شرایط ایمن در محیط کار برای تمامی کارگران شاغل در محیط کار می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
اخراج و بیكارسازی
توقف ساخت سد «آبسرده»بروجرد ٥٠ کارگر شرکت جهان کوثر را بیکار کرد
٣٠مهر: توقف ساخت سد «آبسرده» بروجرد علیرغم تمام نشدن ساخت این سد وبیکاری٥٠کارگر این شرکت. پروژه نیمه تمام سد آبسرده (واقع در استان لرستان) از اوایل سال ٨٩ افتتاح شد اما از تاریخ ٣١ شهریور ماه سال جاری اجرای این طرح به سبب کمبود منابع مالی نیمه کاره رها متوقف است. این واحد از آغاز فعالیتش حدود ٢١٤ کارگر داشت که با بحرانی شدن وضعیت مالی پیمانکار این مجموعه (شرکت جهان کوثر)، در اسفندماه سال گذشته ١٥٠ کارگر اخراج شده بودند و با استمرار مشکلات مالی، ٥٠ کارگر باقی مانده نیز در مهرماه سال جاری اخراج شدند. در حال حاضر تنها ١٤ کارگر برای نگهبانی از تجهیزات و ماشین الات کارگاهای سد باقی ماندهاند.
كارگران
موفقیت اعتصاب کارگران پتروشیمی بندر امام و موج اعتراضات کارگری در دیگر پتروشیمی ها
١ آبان: اتحادیه آزاد کارگران ایران: دور تازه ای از اعتراضات کارگری در پتروشیمی بندر امام، مدیر عامل آنرا به پای مذاکره با کارگران معترض کشاند و مدیریت این پتروشیمی در جلسه ای که دیروز مابین نماینده های کارگران و معاون مدیر عامل و چند تن دیگر از مسئولین این پتروشیمی برگزار شد طی توافقی کتبی به تمامی خواستهای کارگران تن داد. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال اعتصاب سه روزه کارگران شرکتهای پیمانکاری فراورش و خوارزمی در هفته گذشته، این اعتصاب با وعده مسئولین پتروشیمی جهت برگزاری جلسه ای برای رسیدگی به خواستهای کارگران پایان گرفت و طبق وعده داده شده روز دوشنبه ٢٩ مهر ماه این جلسه برگزار شد. در این جلسه که از یک سو نماینده های کارگران و از سوی دیگر معاون پتروشیمی بندر امام و چند نفر دیگر از مسئولین این پتروشیمی شرکت داشتند پس از مذاکره ای طولانی کارگران موفق شدند به همه خواستهای خود دست پیدا کنند و دستورالعمل آن توسط مدیر عامل پتروشیمی بندر امام امضا شد. این خواستها عبارت بودند از: ١– افزایش ٣٢ درصدی دستمزدها ٢– پرداخت ٤ درصد حق کار سخت و زیان آور ٣– پرداخت حق نوبتکاری هماهنگ (طبق درصدی که به سایرکارکنان رسمی وقرارداد مستقیم پرداخت میشود) بنا بر این گزارش بدنبال اعتصاب سه روزه کارگران پیمانکاری شرکتهای فراورش و خوارزمی، موج این اعتراض کارگری به دیگر پتروشیمی های ماهشهر نیز کشیده شد و روزهای ٢٩ و ٣٠ مهر ماه کارگران پتروشیمی های بزرگ اروند و مارون نیز با خواستی مشابه کارگران پتروشیمی بندر امام دست به اعتصاب زدند. این در حالی است که کارگران شرکت بسباران در پتروشیمی بندر امام نیز در حال امضای طوماری با مضمون خواستهای کارگران فراورش هستند و فضای اعتراضی زیادی در میان آنان وجود دارد. لازم به یادآوری است بدنبال اعتراضات کارگری گسترده در پتروشیمی بندر امام در سالهای ٩٠ و ٩١ و پذیرش خواست کارگران مبنی بر انعقاد قرارداد مستقیم و برچیده شدن شرکتهای پیمانکاری، مدیریت این پتروشیمی فقط ٣٠ درصد کارگران پیمانکاری را مشمول انعقاد قرارداد مستقیم کرد و مابقی آنان همچنان تحت پوشش شرکتهای پیمانکاری باقی ماندند.
***
موجی از اعتصاب پتروشیمی های ماهشهر را فراگرفت
کارگران به موفقیت هائی دست یافتند
کارگران پتروشیمی های ماهشهر که مبارزات طولانی مدت و متعدد و متحدانه ای در سالهای گذشته داشته اند، در هفته گذشته نیز بار دیگر دست به اعتصاب و اعتراض زدند. کارگران خواهان افزاش دستمزد، حق سختی کار، برچیدن بساط پیمانکاران و عقد قرارداد مستقیم و دائم با کارفرما و برخی مطالبات دیگر هستند.
بنا به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال اعتصاب سه روزه کارگران شرکتهای پیمانکاری فراورش و خوارزمی در پتروشیمی بندر امام در هفته گذشته، این اعتصاب با وعده مسئولین پتروشیمی جهت برگزاری جلسه ای برای رسیدگی به خواستهای کارگران پایان یافت و روز ٢٩ مهرماه در جلسه ای با حضور نماینده های کارگران و کارفرمایان و پس از مذاکره ای طولانی، کارگران موفق شدند به همه خواستهای خود دست پیدا کنند و دستورالعمل آن توسط مدیر عامل پتروشیمی بندر امام امضا شد و کارگران به خواست های زیر دست یافتند: افزایش ٣٢ درصد دستمزد، ٤ درصد حق کار سخت و زیان آور و حق نوبتکاری هماهنگ.
بدنبال اعتصاب کارگران پیمانکاری شرکتهای فراورش و خوارزمی، اعتصاب به پتروشیمی های اروند و مارون کشیده شد که با خواستهائی مشابه در روزهای ٢٩ و ٣٠ مهر دست به اعتصاب زدند. کارگران پتروشیمی فجر نیز به اعتصاب پیوستند و کارگران شرکت بسباران در پتروشیمی بندر امام مشغول امضای طوماری با مضمون خواستهای کارگران فراورش شدند.
کارگران پتروشیمی ماهشهر الگوئی برای کارگران سایر مراکز صنعتی هستند. پافشاری بر خواستها، اتحاد و دست زدن همزمان مراکز مختلف به اعتصاب و اعتراض، مدون کردن خواستها، درایت و هوشیاری نمایندگان کارگران در مذاکرات، گزارشدهی و مطلع کردن توده های کارگر از روند مذاکره، توسط نمایندگان کارگران، از جمله نقاط برجسته اعتراضات کارگران پتروشیمی های ماهشهر است. کارگران در سراسر کشور باید خود را برای اعتصابات بزرگ و متحدانه برای افزایش دستمزد، پایان دادن به کار پیمانکاران و عقد قرارداد مستقیم با کارفرمایان، حق تشکل و اعتصاب و سایر مطالبات خود آماده کنند. راهی جز دست زدن به اعتصابات بزرگ سراسری و منطقه ای و تجمعات اعتراضی برای بیرون کشیدن حقوق خود از حلقوم سرمایه داران و دولت آنها نیست.
حزب کمونیست کارگری ایران
٢ آبان ١٣٩٢، ٢٤ اکتبر ٢٠١٣
پروین محمدی در گفتگو با سایت اتحاد
چنانچه پاسخ وزارت کار به ما کارگران برای افزایش حداقل مزد یک پاسخ عملی نباشد دست به اقدامات اعتراضی تری خواهیم زد
دو ماه از آغاز کار دولت جدید میگذرد. آقای روحانی در دوران تبلیغات انتخاباتی و سپس در آغاز کار دولت، اصلی ترین دغدغه دولت یازدهم را تامین معیشت مردم اعلام کرد. اما آن چیزی را که ما کارگران تاکنون شاهد بوده ایم افزایش قیمتها و هزینه های زندگی در طول این مدت بوده است و نه تنها این، بلکه وزارت کار تاکنون حتی از ابلاغ ده هزارتومان افزایش حق مسکن که در دولت قبلی مصوب شد نیز خودداری کرده است. بر این اساس باید گفت روشن است که هیچ اراده ای در دولت یازدهم برای بهبود شرایط معیشتی کارگران و عمل به ماده ٤١ قانون کار وجود ندارد. به نظر میاید این رویکرد از سوی وزارت کار و افزایش هر روزه قیمتها هیچ راهی برای کارگران جز اعتراض باقی نمیگذارد. در این رابطه پروین محمدی از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران در سال گذشته به سایت اتحاد اظهار داشت:ما سال گذشته تلاش کردیم از طریق طومار اعتراضی مسئولین مملکتی را متوجه شرایط مشقت بار کارگران کنیم و با اعتراض به این شیوه، پیگیر خواستهای خود شویم. اما شورایعالی کار علیرغم این اعتراضی که شده بود عملا و علنا و با زیر پا گذاشتن نص صریح ماده ٤١ قانون کار حداقل مزد را ٧ در صد پایین تر از تورم رسمی تعیین کرد. این در حالی بود که تورم واقعی خیلی بیشتر از اینها بود و ما کارگران در زندگی روزمره خود شاهد افزایش هزینه های زندگی تا چندین برابر بوده ایم. وی در ادامه این مصاحبه اظهار داشت: با روی کار آمدن دولت جدید ابتدا به نظر آمد که موج افزایش قیمتها متوقف خواهد شد و از طرف دیگر با فضای اعتراضی که در بین کارگران نسبت به حداقل مزد وجود دارد وزیر کار جدید نیز در این زمینه اقدام نسبتا معقولی را در دستور قرار خواهد داد اما با گذشت دو ماه از آغاز کار دولت جدید حتی از ابلاغ ده هزارتومان افزایش حق مسکن کارگران نیز که در دولت قبلی به تصویب رسید دریغ شده است و به جای معیشت کارگران، زیبا سازی لغت کارگر به مسئله وزیر کار جدید بدل شده است. به نظر میاید که وی نیز همچون وزیر کار قبلی شعور کارگران را دست کم گرفته است. پروین محمدی در رابطه با موج جدید افزایش هزینه های زندگی گفت: ببینید طی ٥٠ روز گذشته و با روی کار آمدن دولت جدید بسیاری از مایحتاج زندگی ١٠ درصد گرانتر شدند. این در حالی است که با اعلام ناتوانی مالی و خالی بودن خزانه توسط دولت، طی همین چند روز گذشته قیمت آب و برق و گاز افزایش پیدا کرد و در این میان اداره آب به بهانه کمک به ابرسانی به روستاها مبلغ ١٠ تومان در هر متر مکعب آب به تعرفه خود افزود و این افزایش را در فیشهای آب از اول سال اعمال کرد. از طرف دیگر دولت نیز اعلام کرد جلوی افت قیمت دلار را خواهد گرفت. این یعنی ثبیت قیمت دلار در ٢٤٤٧ تومان و ادامه قیمت دو برابری کلیه کالای وارداتی. روشن است که در جامعه ای که دولت راسا اقدام به افزایش هزینه های آب و برق و گاز میکند قیمت کلیه کالاهای تولیدی نیز افزایش پیدا خواهد کرد و به این معنا ما با موج دیگری از افزایش قیمتها در طول هفته ها و ماههای آینده مواجه خواهیم بود. وی در ادامه اظهار داشت: دولت هر روز خود با برنامه و بصورت هدفمندی قیمتها را بالا می برد اما هر وقت مسئله افزایش حداقل مزد به میان میاید بلافاصله دادشان در میاید که نمیشود، چرا که این مسئله باعث تورم خواهد شد آیا مسخره تر از این وجود دارد که در جامعه ای ظرف مدت دو سال از طریق قطع سوبسیدها و افزایش تعمدی قیمتها از سوی دولت هزینه های زندگی چندین برابر افزایش پیدا کند و آنوقت وقتی افزایش چندر غاز حداقل مزد کارگران به میان میاید، تورم زا بودن این مسئله در بوق بشود. پروین محمدی در باره اقدامات پیش روی هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی برای افزایش حداقل مزد اظهار داشت: ما اخیرا نامه ای را به وزیر کار نوشته ایم و طی آن خواهان تشکیل فوری جلسه شورایعالی کار برای افزایش حداقل مزد شده ایم. قرار شده است حداکثر ظرف مدت سه هفته به خواست ما پاسخ دهند و چنانچه این پاسخ یک پاسخ عملی برای افزایش حداقل مزد نباشد بدیهی است که ما اقدامات اعتراضی تری را در دستور خواهیم گذاشت و مصممانه خواهان افزایش فوری حداقل مزد خواهیم شد. ما امیدواریم و بهتر آن است که وزیر کار به عنوان رئیس شورایعالی کار اقدام مقتضی را در این زمینه انجام دهد. خواست افزایش حداقل مزد بر اساس ماده ٤١ قانون کار یک خواست بر حق است و هر کس در مقابل این خواست مقاومت کند هم قانون را زیر پا گذاشته است و هم کارگران را رو در روی خود قرار داده است. پایان
***
***
بیانیه کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری دردفاع از کارگران زندانی
٣ آبان: وفا قادری کارگر زحمتکش کارخانه شین بافت سنندج و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ،به جرم دفاع از حقوق هم طبقه ای ها یش به ٥ ماه زندان محکوم شد و این حکم تا چند روز دیگر به مرحله اجرا در خواهد آمد.وفا،این چهره محبوب جنبش کارگری در شرایطی خانواده خود رابرای رفتن به زندان ترک می کند که فرزندش شادی با بیماری مزمن دست و پنجه نرم می کند و خبر زندانی شدن پدر،لبخند شادی قبولی در دانشگاه را بر لبهای او محو کرد. وفا این کارگر شرافتمند ،عمری را با دستمزد کارگری سر کرده و در سخت ترین شرایط زندگی و بیماری خود و فرزندش همواره با بزرگ منشی به مقابله با مشکلات رفته و همیشه با لبخند مهربانش غمهایش را پوشانده است.این کارگر زحمتکش با همه فشارها و مشکلاتی که او را احاطه کرده است هیچگاه دست از دفاع از منافع کارگران برنداشته و همواره خود را جزئی از این طبقه ودر کنار سایر هم طبقه ای های خود دانسته است. خالد و غالب حسینی ،از دیگر فعالین کارگری واز اعضا ی کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری نیز به همین جرم محکوم به زندان شده اند. خالد حسینی که به صورت غیابی محکوم به یک سا ل حبس شده هنوزبلاتکلیف و غالب حسینی نیز که محکوم به١.٥سال حبس شده در انتظار دادگاه تجدید نظرمی باشد. این فعالین کارگری و خانواده هایشان همواره به جرم دفاع از حقوق کارگران در معرض فشار و محاکمه و زندان بوده اند و زندگی آنها با این مشکلات و تلاطم ها عجین شده است. دیگر اعضاء کمیته هماهنگی ،یوسف آبخرابات ،محمد مولانایی وواحد سیده که در دادگاه بدوی هریک به دو سال حبس تعزیری محکوم شده اند در انتظاراحکام دادگاه تجدید نظر می باشند. هادی تنومند،جمال میناشیری،ابراهیم مصطفی پور،قاسم مصطفی پورومحمد کریمی از دیگر اعضاء کمیته می باشند که بعد از طی مراحل باز پرسی در انتظار برگزاری دادگاه به سر می برند. در شرایطی که کارفرمایان از هزار و یک امکانات برخوردارند و دارای انواع و اقسام تشکل های مخصوص به خود می باشند ،کارگران و فعالین کارگری به جرم تشکل خواهی و دفاع از حقوق حقه خود به زندان می روند. کارگران !مردم زحمتکش و عدالت طلب !زندان ها همچنان از فرزندان شریف شما پر می شوند . وفا قادری ها ،خالد حسینی ها ، غالب حسینی ها ،پدرام نصراللهی ها، و همچنین رضا شهابی ها ،شاهرخ زمانی ها، محمد جراحی ها،بهنام ابراهیم زاده هاو… به چه جرمی پشت دیوار های زندان به سر می برند و یا تحت تعقیب و محاکمه می باشند ؟ کارگران !فعالین و تشکل های کارگری !کارگران و زحمت کشان سلاحی جز همیاری و همبستگی طبقاتی ندارند و تنها دلگرمی خانواده های کارگران در بند و یا تحت تعقیب ،همدلی و همراهی خانواده بزرگ کارگری با انهاست. آزادی برای کارگرانی که در زندان بزرگ سرمایه داری همه روزه با غول فقر ، گرانی ،ناامنی شغلی و اخراج و بیکاری دست و پنجه نرم می کنند و هر روز دست خالی به خانه می روند معنایی ندارد .خورشید برای کارگرانی که می دانند هم طبقه ای هایشان به جرم دفاع از حقوق آنها پشت دیوارهای بلند ودر سلول های تاریک به سر می برند ،گرما و نوری ندارد .آری آفتاب آزادی وقتی زیباست که برای همه بدرخشد وزندگی تنها هنگامی لطف دارد که لبخند برلبان کودکان وخانواده های همه کارگران بنشیند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری خواستار آزادی بدون قید و شرط و منع تعقیب و زندان وفا قادری و کلیه کارگران و فعالین کارگری در بند و کلیه زندانیان سیاسی و عقیدتی می باشد واز همه کارگران ،فعالین کارگری و تشکل های کارگری ایران و جهان در خواست می کند با حمایت از کارگران زندانی و خانواده های آنها بار دیگر همبستگی جهانی طبقه کارگر را به نمایش بگذارند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
***
درخواست (IUF) برای بازگشت به کار رهبران سندیکای نیشکر هفت تپه
کانون مدافعان حقوق کارگر – فدراسیون جهانی کارگران کشاورزی، هتل و مواد غذائی خواستار بازگشت به كار هیات مدیره سندیكای نیشكر هفت تپه شد. این اتحادیه كه متشكل از اتحادیه های بخش موادغذائی كشاورزی و رستورانها و تنباكو و… است و شامل ٣٨٨ اتحادیه و بیش ازدو میلیون و ششصد هزار نفر عضو است. (IUF) در یک بیانیه مطبوعاتی از دولت ایران خواسته است تا اعضا هیات مدیره سندیكای نیشكر هفت تپه را، كه به علت اعتراضات كارگری از كار اخراج شدهاند، به كار برگرداند. این اتحادیه خواستار بازگشت به كار علی نجاتی و رضا رخشان، دو عضو سندیكای نیشكر هفت تپه شده و هم چنین خواهان پرداخت حقوق و مزایایی است كه در این سالها به آنان پرداخت نشده است.
دستگیری، زندانی کردن و آزار و اذیت کارگران
درخواست خانوادهی رضا شهابی برای آزادی وی به منظور جلوگیری از فلج شدناش!
اطلاعیه شماره ٦٠– درخواست خانوادهی رضا شهابی برای آزادی وی به منظور جلوگیری از فلج شدناش! رونوشت به کارگران، تشکلهای کارگری، رسانهها و مسئولان حکومتی و قضایی کارگران، تشکلهای کارگری، مردم و وجدانهای بیدار!
همانطور که اطلاع دارید «رضا شهابی» کارگر و عضو هیأتمدیرهی سندیکای کارگران شرکت واحد از تاریخ ٢٢ خرداد ١٣٨٩ بهدلیل دفاع از حقوق و مطالبات خود و کارگران همکارش در زندان اوین تهران، دربند است.رضا در این مدت طولانی از مشکلات حاد جسمی رنج برده است که برخی از آنها عبارتند از: ضایع شدن چند مهرهی کمر و ابتلا به دیسک کمر، دیسک گردن، درد و بیحسی دست و پا، ضایعات کبدی، کلیوی، قلب، دندان و …! در پی برخی از این مشکلات رضا را در مردادماه سال ١٣٩١ تحت عمل جراحی دیسک گردن قرار دادند و علیرغم تأکید پزشکان بر استراحت مطلق و فیزیوتراپیهای تخصصی بعد از عمل، او را به زندان بازگرداندند که این امر موجب مشکلات زیادی برای او شد. اکنون و پس از گذشت حدود سه سال و نیم از بازداشت رضا، پزشک قانونی تهران شهریورماه مجددا او را در زندان اوین تهران معاینه کرده و با بررسی MRI تأکید کرده که دیسک ٣ عدد از مهرههای کمر او آسیب دیده است و باید هر چه سریعتر برای عمل جراحی کمر به بیمارستان اعزام شود. لازم به ذکر است رضا ماهها است که بر اثر این ضایعه از درد شدید در ناحیهی کمر رنج میبرد و پای چپ او به گونهای بیحس شده است که حرکت دادناش بسیار مشکل است. رضا را در تاریخ ٢٧ مهرماه و بهدلیل بیحسی پای چپ و درد شدید مهرههای کمر به بیمارستان امام خمینی اعزام کردند و پس از انجام معاینات، پزشكان مجددا تأكید کردند که رضا شهابی با این اوضاع وخیم به هیچ وجه توان تحمل كیفر را نداشته و باید هر چه سریعتر تحت فیزیوتراپی و آبدرمانی در محیطی بدون استرس و خارج از زندان قرار بگیرد؛ آنان همچنین هشدار دادند که در غیراینصورت بروز مشكلات حاد جسمی از جمله بیحسی سمت چپ بدن، که منجر به فلج شدن کامل نیمهی چپ بدناش میشود، بسیار محتمل است. ما خانوادهی رضا شهابی (همسر و دو فرزند) اعلام میکنیم که بنابر اعلام پزشکان معالج، رضا به هیچوجه توان تحمل زندان را ندارد و باید به سرعت از زندان آزاد شود. ما مسئولان قضایی و امنیتی را مسئول شرایط بسیار وخیم وی میدانیم و از تمامی تشکلها و فعالان کارگری ایران و جهان میخواهیم که اکنون نیز چون دفعات پیشین به هر شکل ممکن اعتراض خود را به تداوم حبس این کارگر زندانی اعلام کنند. ربابه رضایی (همسر)، محمدامین شهابی (پسر) و شیرین شهابی (دختر)
انتشار از کمیته ی دفاع از رضا شهابی– ١ آبان ماه ١٣٩٢
***
گفتگو با همسر رضا شهابی
رضا شهابی راننده شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وعضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اوتوبوسرانی تهران و حومه پس از اعزام از زندان اوین به بیمارستان امام خمینی در روز ٢٨/٧/١٣٩٢ برای معاینات پزشکی ، دوباره به زندان اوین بازگردانده شد. نشریه پیام سندیکا در دیداری با همسر رضا شهابی ، با او به گفتگو نشست. پیام سندیکا :در حال حاضر وضعیت رضا شهابی چگونه است؟ خانم شهابی : دیروز که تو بیمارستان امام خمینی دیدمش ،متاسفانه هر روز حال رضا بدتر می شه.در حال حاضر کمر درد،پا درد،کلیه ناراحت،کبد و معده اش ناراحته وهمش با هم جمع شده ، یه ناراحتی بزرگی شده . دکتری که اونو معاینه کرد میگه باید کمرش حتمن عمل بشه و ولی چون عملش خطرناکه نباید برگرده زندون . باید تو بیمارستان باشه یا توی خونه باشه ، استراحت کنه . به همین خاطر هم رضا قبول نمی کنه ،میگه «به من یه مرخصی یکی و دوماهه بدن که من برم بیرون با هزینه خودم جراحی کنم ،بعدشم توی خونه ام یا بیمارستان استراحت کنم.»این جوری که بخوان کمرش روجراحی کنن و برگردونن به زندان نمی شه ،واقعا هم نمی شه. خیلی ها هستن که عمل شدن ولی با برگشتن به زندان بدتر هم شدن . الانه یه موقع هایی گردن رضا مشکل داره و نمی تونه گردنش رو بچرخونه . یه موقع هایی میگه «احساس می کنم توی گردنم یه چیزی داره تکون می خوره » دیروز هم به دکتر گفت،گفتن به خاطر اینه که استراحت نداشتی ،بخاطر اینه که مراقبت نداشتی ،استرس هم که جای خود داره. پیام سندیکا : آیا با مسوول پرونده اش هم صحبت کرده اید؟ خانم شهابی : من یه نامه برای آقای صلواتی نوشتم و توی اون نامه تمام مشکلاتم را گفتم. وقتی پیشش رفتم ، گفت من از همه مشکلات شما باخبرم . نمی دونم خبر دارید یا نه به رضا گفته بودن انفرادی هاش رو ٧٧٧ روز حساب کردن قبلا تمامی روزهایی رو که توی انفرادی بود رو ٢ روز حساب کرده بودن . دو دفعه هم که ما پرینت گرفتیم ٧٧٧ روز نوشته بودن ،دفعه سوم که پرینت گرفتیم ، دیدیم اون انفرادی هاش ٢ روزحساب نکردن ، وقتی اعتراض کردیم گفتن اشتباه شده بود،همون شش سال حکمشو باید تو زندان باشه .یعنی تا اردیبهشت ٩٥ .تازه باید ٧ میلیون هم جریمه نقدی رو پرداخت کنه . پیام سندیکا: جریمه برای چی؟ خانم شهابی : دیگه برای چی شو رو باید از آقای صلواتی بپرسید که این هفت میلیون چیه؟ اگر این هفت میلیون رو نتونه پرداخت کنه یک سال هم به حکمش اضافه می شه. پیام سندیکا : با نبود آقای شهابی چه مشکلاتی دارید؟ خانم شهابی : مشکلات ، تا دلتون بخواد مشکل داریم از مسکن گرفته تاهرچی بگید. وقتی شوهر آدم بالای سرش نباشه همه جور مشکلی داره .از بچه گرفته ،خانواده ، تا اطرافیان. از همه طرف مشکل برای آدم هست. ما مستاجریم و اجاره نشین.تا یکماه و خورده ای دیگه هم سال مون تموم میشه .صاحبخونه گفته که یا پول پیش تون رو باید زیاد کنید یااینکه باید خالی کنین.خب الان شوهرم نیست من چیکار باید بکنم. خب قبلن یکسری از دوستان و یکسری از فعالین یکسری از آشنا ها به من کمک کردند تا پول پیشم رو اضافه کردم تا تونستم این خونه رو بگیرم. الان بازهم چند روزه استرس دارم.خدایا چه جوری پول پیش رو تهیه کنم؟ چه جوری اثاث کشی کنم؟ با ٢ تا بچه و با مادرم . بااین همه مشکلاتی که دارم ،رفت وآمد به زندان یا همین که به بیمارستان میارند . دودندگی برای خوب شدنش با ٢ تا بچه دانش آموز.هزینه هاشون. خودتون بچه دارید می دونید که چقدر سخته. تمام کارهای بچه ها با منه. الان من هم مرد خونه ام هم زن خونه. پیام سندیکا : بچه های شما بیشتر با چه مشکلاتی روبرو هستند؟ خانم شهابی : بلاخره بچه ها دوست داشتن که پدرشون پیششون باشه ،کنارشون باشه .درس که می خوان بخونن مشکلات درسی شون رو رفع کنه. هرجایی که هستن دوست داشتن پدرشون کنارشون باشه.الان که نیست این خودش بزرگترین مشکله .احتمال اینکه اُفت تحصیلی داشته باشن ، چطور که سالهای قبل اُفت تحصیلی داشتن.همینکه فکرشون رو مشغول می کنه که پدرم مریضه،پدرم توی زندونه ،خدای نکرده یه اتفاقی براش نیفته ، برنامه ای پیش نیاد.بلاخره همه اینها باعث اُفت تحصیلی شون میشه وباعث میشه مشکلات داشته باشن . پیام سندیکا : خواسته شما از سندیکاهای کارگری چیست؟ خانم شهابی : خواسته ام اینه که نه تنهااز رضا ،کلا فعالین از همدیگه دفاع کنن. و هوای همدیگر رو داشته باشن.نه تنها رضا. تنها شخص رضا نیست که توی زندانه ، الان تنها رضا نیست که فعاله ،خیلی از فعالین هستن و خودشما ،همه فعالند .پشت همدیگه باشند. هوای همدیگر رو داشته باشند . پیام سندیکا : چه چیزی باعث ناراحتی شما شده؟ خانم شهابی : اینکه برای بعضی ها بی اهمیته ،بعضی از فعالان اهمیت براشون نداره که رضا شهابی ، ابراهیم مددی که اینها برا حقوق کارگرا به زندون رفته اند. میگن خب نمی رفتن؟؟ خوب رفته که رفته .می خواست نره . حتما براش سودی داشته که رفته. در صورتی که چنین نیست و سودی هم نداشته .الان شخص رضا ،براش چه سودی داشته به جز این همه مشکلات واین همه مریضی این همه گرفتاری چه سودی براش داشته.فکر نمی کنم که رضا شهابی یا آقای مددی و یا برای دیگران، تمام فعالین .همه فعالینی که الان دارند فعالیت می کنند فکرنمی کنم که سودی براشون داشته باشه ، ولی متاسفانه بعضی ها فکر می کنن که سودی داره. پیام سندیکا : شما به عنوان همسر یک فعال سندیکایی که سالهاست کار سندیکایی می کند دوست دارید چه صحبتی را با خانواده های کارگری مطرح کنید؟ خانم شهابی : دوست دارم خانواده های کارگری باهم متحد باشند.همه شون هوای همدیگر را داشته باشن،همین طوری که در این سه سال و نیمی که رضا نبوده یک جوری کارهای زندگیمو رو خودم انجام دادم ، زندگیمو چرخوندم.ترشی درست کردم و فروختم.یکسری از دوستان هم دستشون درد نکنه چه از طرف سندیکای کارگران شرکت واحد ،چه از طرف دوستان دیگه باشه .تا اینجا من تونستم زندگیمو سرپا نگه دارم بیشتر به خاطر کمک هایی بوده که دوستان به من و بچه هام کردن. ناشکری هم نمیکنم دوستان خیلی هوای منو داشتن و بهم کمک کردن تا من بتونم بایستم . هوای زندگیمو داشتن ،هوای رضا رو داشتن و بخاطر این کمک ها بوده که ، تا الان هم من بخاطر این کمک هاس که تونستم تا حدودی زندگی راحتی داشته باشم.خودمم تلاش کردم و دوستای دور و برش هم به ما کمک کردن که دستشون درد نکنه.نمی تونم بگم که فقط خودم تلاش کردم .همکاراش ،دوستاش خیلی بهم کمک کردن،زحمت کشیدن واقعا دستشون درد نکنه خیلی زحمت کشیدن . محمد امین هم با ما صحبت کرد محمد امین شهابی : من چی بگم .چون به شخصه صحبتی ندارم و همه صحبت های اصلی رو مامانم زد.من دوست دارم سندیکاهای کارگری با هم باشن ،باهم متحد باشن .این بزرگترین کاری که می تونن بکنن.تنها مشکل من الان اینه که بابام کنارم نیست.
***
جمعی از کارگران و فعالین کارگری در سنندج بخاطر حدود ٥٠ سال فعالیت کارگری و مبارزه طبقاتی یدی قطبی با حضور در منزل نامبرده از وی تقدیر و تشکر کردند.
مرا هر دم کفایت آن چشمهای روشن ات را با این خیابان گفته ام که در خیابان و با چشمهای تو رقم خواهد خورد خورشیدی که بناست برای ما برآید این نوشته از صمیم قلب است برای قدردانی از رفیق یدی قطبی که سالهاست علیه نابرابری و استثمار انسانها مبارزه کرده و همچنان ادامه می دهد. رفیق یدی قطبی متولد سال ١٣٢٤ شهر سنندج است. زندگی وی از همان ابتدا با مشکلات و نابرابریهای اجتماعی روبرو بود و این مسئله باعث شد که در جریان اعتراضات علیه رژیم استبدادی شاه از رفقای فعال در عرصه مبارزه برای نیل به اهداف انسانی خود بود. این مبارزه همچنان ادامه داشت و ایشان در تعاونی ١٦٣ آسفالتکاران به دنبال تحقق دادن و دستیابی حقوق کارگران فعال بودند. تا اینکه سرانجام بر اثر بیماری قلبی تیم پزشکی اذغان به از کارافتادگی برای ایشان کرده است و نیاز وی را برای انجام عمل قلب ضروری تشخیص داده اند. لازم به ذکر است رفیق یدی از رفقای عضو در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری است که با همان صداقت مثال زدنی خود در تمام موقعیتها و لحظه هایی که تحت فشار و پیگیری بوده از اهداف انسانی خود که همانا دستیابی به حقوق انسانی کارگران است با صراحت و بدون هیچ شبهه ای دفاع کرده و همچنان بر مواضع انسانی و طبقاتی خود پافشاری می کند. ما ضمن قدردانی و سپاس از مبارزه ی خستگی ناپذیر و بی امان این رفیق عزیز و صادق آرزوی سلامتی وی را داریم و پشتیبانی خود را برای دستیابی به سلامتیش اعلام می کنیم. رفیق یدی قطبی عزیز چشمهایت را می بوسیم و دستانت را به گرمی می فشاریم. پاینده و سرافراز باشی. ازطرف جمعی از کارگران و.فعالین کارگری سنندج
***
***
احضار چند تن از اعضای هیئت مدیره انجمن خبازان سنندج
اول آبانماه اداره حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی رژیم در سنندج، چند تن از اعضای هیئت مدیره انجمن خبازان سنندج را احضار و به آنان اعلام نمود که بایستی روز شنبه خود را به دادگاه معرفی کنند. “اقبال شبانی، اقبال ویسی، محی الدین مردای، رئوف خداکرمی و یدالله صمدی” از اعضای هیئت مدیره انجمن کارگران خبازی های سنندج به “جمع آوری یکهزار و پانصد امضاء از کارگران ٣٠٠ نانوایی سنندج و تهدید به اعتصاب برای افزایش دستمزد کارگران” متهم شده اند. گفتنی است که روز دوشنبه ٢٩ مهرماه نیز اینپنج عضو هیئت مدیره انجمن خبازان سنندج به حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی رژیم احضار وبه مدت سه ساعت و نیم مورد بازجویی قرار گرفتند.
***
ممانعت از ملاقات خانواده بهنام ابراهیم زاده با بهنام و ابلاغ ٢٨ روز اضافه زندان به بهنام!
کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده
اطلاعیه شماره ١٣ ، کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده
روز دوشنبه ٢٩ مهر ماه خانواده بهنام ابراهیم زاده طبق روال همیشه برای ملاقات با بهنام به زندان اوین مراجعه کردند که مسٔولان زندان مانع از ملاقات ایشان با بهنام شدند و دلأیل آن را نبود مدارک شناسایی کامل عنوان کردند و به این بهانه خانواده بهنام را از ملاقات با بهنام منع کرده و خانواده بهنام را با توهین و بی احترامی از زندان بیرون کردند.این در حالی است که همیشه خانواده بهنام ابراهیم زاده با همین مدارک با بهنام ملاقات میکردند.ابلاغ ٢٨ روز اضافه زندان به بهنام از سوی مسٔولان زندان اوین!چند روز قبل مسٔولان زندان بهنام ابراهیم زاده را احضار کردند و حکم ٢٨ روز اضافه زندان را به بهنام ابلاغ کردند ، گفتنی است که دلیل مسٔولان زندان از ابلاغ این حکم به بهنام غیبت چند روزه بهنام در مرخصی آخر بود که بنا به وخامت حال جسمی نیما فرزند بیمارش تنها چند روز دیرتر خود را به زندان اوین معرفی کرده بود.این در حالی است که بهنام به علت بیماری فرزندش و بستری شدن در بیمارستان محک غیبتش موجه بود.کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده ضمن محکوم کردن این حکم خواستار آزادی هر چه زود تر بهنام ابراهیم زاده و دیگر کارگران و فعالین کارگری در بند است!کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده
***
احضار اعضای کمیته هماهنگی شهرستان بوکان به دادگاه
٢آبان: بنابر خبر رسیده ،اعضای کمیته هماهنگی شهرستان بوکان بعد از چند بار بازپرسی ،طی احضاریه ای به شعبه یک دادگاه انقلاب شهرستان مهاباد فرا خوانده شدند.در این احضاریه تاریخ برگزاری دادگاه روز سه شنبه مورخ ٠٧/٠٨/١٣٩٢ می باشد . قابل ذکر است هادی تنومند ، قاسم مصطفی پور ،ابراهیم مصطفی پور ،جمال مینا شیری ومحمد کریمی از دستگیر شدگان مجمع عمومی شهر کرج در تاریخ ٢٩ آذر ١٣٩١ درشهر بوکان بازداشت و روانه زندان شده بودند که پس از حدود دو ماه بازداشت در تاریخ ٢٣/١١/١٣٩١ با قرار وثیقه آزاد شدند ما اعضای کمیته هماهنگی ،احضار ،بازداشت و تهدید کارگران و فعالین کارگری که جرمی جز دفاع از حقوق حقه کارگران ندارند را محکوم و خواهان آزادی بدون قید و شرط همه کارگران و فعالین کارگری در بند می باشیم.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
دستمزدهای پرداخت نشده
٥آبان : شرکت صنایع ریختهگری ایران، تعویق ٢ ماه حقوق و بیمه ٣٩٠ نفر از کارگران این کارخانه .
صنایع ریختهگری ایران که یکی از شرکتهای معتبر در صنعت ریختهگری ایران است به دلیل کمبود نقدینگی و مشکلات تهیه مواد اولیه تولید، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینههای جانبی کارخانه را ندارد.علاوه بر ٢ ماه حقوق، بخشی قابل توجهی از حق بیمه کارگران نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده بطوری که این کارگاه حدود ٢ میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکار است.تعداد کارگران دائمی کارخانه صنایع ریخته گری ایران را ٥٣ و ٢٧٧ کارگر قرار داد موقت و ٦٠ کارگر پیمانکاری در این کارخانه اشتغال دارند.بخش زیادی از مشکلات این کارخانه مربوط به کمبود نقدینگی است که این مشکل نیز به دلیل عدم پرداخت مطالبات قطعه سازان از طرف کارخانههای خودرو ساز به وجود آمده است و باعث کاهش شدید ظرفیت تولید در این واحد صنعتی شده است. مشکلات زنجیره ای مدیر عامل کارخانه صنایع ریختهگری ایران در گفتگو با ایلنا، ضمن تایید تعویق ٢ ماه حقوق کارگران شاغل در این واحد صنعتی، اظهار کرد: مشکلات مالی اکثر واحدهای تولید کننده قطعات خودرو مربوط به مشکلات مالی کارخانه خودرو ساز است و رکود بازار خودروسازان تاثیر مستقیمی در ایجاد رکود در بازار کار شرکتهای قطه ساز ایجاد میکند.
***
حقوق ماه گذشته کارکنان شرکت نفت و گاز پارس هنوز پرداخت نشده است!
٤آبان: یک مقام مسئول در وزارت نفت با انتقاد به واردات سالانه دو میلیارد دلار لوله چینی به پارس جنوبی بدون اخذ تائیدیه از مراجع ذیصلاح، اعلام کرد: به دلیل مشکلات مالی حقوق ماه گذشته کارکنان شرکت نفت و گاز پارس هنوز پرداخت نشده است.
گزارش
گزارشی كوتاه از تجمع انتخاباتی آزاد برای اتحادیه صنف تولیدكنندگان و فروشندگان پوشاك
قابل توجه كارگران زحمتكشِ صنف پوشاك! صبح روز ٢٩ مهرماه سال ٩٢ اتحادیهی تولیدكنندگان و فروشندگان صنف پوشاك برای تعیین هیات مدیرهی اتحادیه، جمع شدند تا انتخاباتی برگزار كنند. همایش انتخاباتی چند روز گذشته در محلهای مختلف و حضور گستردهی عوامل تبلیغاتی كاندیداهای مدیریت، در محل برگزاری انتخابات بسیار چشمگیر بود. این انتخابات در سالن همایشهای یكی از مراكز سپاه پاسداران در خیابان پادگان ولیعصر كه در همسایگی محل اتحادیه این صنف واقع است برگزار شد. این فعالیت انتخاباتی سرمایهداران صنف پوشاك به جز همیاری سپاه پاسداران، با همكاری نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی روبرو شد و تلاش نیروهای فوق برای برگزاری باشكوه و بیوقفهی این انتخابات حیرت عابران را برانگیخته بود. عكسهای بزرگ تبلیغاتی در بنرهای ٦ متری برای معرفی كاندیداها و نیز حضور افراد گسترده در خیابان كه تراكتهای تبلیغاتی به شركتكنندگان پرشمار این انتخابات میدادند گویای جدی بودن و تاثیر گذاری این انتخابات در نظر سرمایهداران این صنف بود. این همه، در حالیست كه برای كارگران همهی صنوف، از جمله صنف پوشاك، تشكیل اتحادیه و سندیكای صنفی مستقل فعالیتی نشدنی و بسیار پر هزینه است و نه فقط با اقبال صاحبان قدرت مدعی دموكراسی روبرو نمیشود كه حتی با اتهامات عجیب و غریبی روبرو میشوند كه نمونهاش در برخورد با سندیكای كارگران شركت واحد اتوبوسرانی بارها و بارها دیده شده است. سوال این است كه آیا فقط كارفرمایان در این سرزمین آزاد هستند كه كارگران را استثمار كنند و در بارهی شیوههای جدید بهرهوری یا همان استثمار كارگران آزادانه گرد هم جمع شوند؟ اگر فقط ذره ای مسئولان جدیدِ امور كارگری یا نهاد های صاحب قدرت از عدالت مورد ادعای خودشان بوئی برده باشند، حداقل باید به تشكلهای مستقل كارگری كاری نداشته باشند و فعالان آنها را مورد تعقیب قرار ندهند، حمایت و در اختیار گذاردن امكانات پیشكش.
منبع:وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر
***
***
نرخ بیکاری به مرحله بحران رسید!
رئیس کل مرکز آمار ایران با تشریح جزئیات گزارش این مرکز در مورد نرخ بیکاری در آخرین جلسه شورای عالی اشتغال به ریاست معاون اول رئیس جمهوری، اعلام کرد: اگر نرخ بیکاری جوانان که هم اکنون ٢٦ درصد است، ٢ برابر نرخ بیکاری کل (١٢.٢ درصد) باشد، به معنای این است که از نظر نرخ بیکاری در منطقه بحران زا قرار گرفتهایم. به گزارش٣آبان مهر،عادل آذر در مورد جزئیات گزارش مرکز آمار ایران در جلسه شورای عالی اشتغال طی هفته گذشته که به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، گفت: مرکز آمار در این جلسه گزارشی از وضعیت اشتغال، بیکاری، جامعه فعال و غیرفعال را بر اساس طرح نیروی کار ارائه کرد. رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه گزارشات مرکز آمار بر مبنای محاسبات سال ٩١ بود، تصریح کرد: در این جلسه وضعیت نرخ مشارکت اقتصادی، نرخ بیکاری ١٢.٢ درصد پایان سال ٩١ در گروه های سنی مختلف، استان ها، جوانان ١٥ تا ٢٤ سال و استان هایی که دارای بیشترین و کمترین نرخ های بیکاری بودند اعلام شد. وی با اشاره به اینکه در این جلسه خروجی های نیروی کار بر مبنای سال ٩١ تبیین شد، تصریح کرد: بر اساس آمارهای اعلامی نرخ بیکاری کل کشور در جمعیت ١٠ ساله و بالاتر در پایان سال ٩١ که ١٢.٢ درصد بود یکی از بالاترین نرخ های بیکاری طی دهه گذشته محسوب می شود که این نرخ با نرخ رشد اقتصادی پایان سال گذشته به میزان ٥.٤ درصد که پایین ترین نرخ رشد اقتصادی در دهه گذشته محسوب می شود مقایسه شد. وی نرخ بیکاری جوانان ١٥ تا ٢٤ سال را نزدیک به ٢٦ درصد که رقم بسیار بالایی است اعلام و بیان کرد: بر اساس یک نرمی که همواره مدنظر است اگر نرخ بیکاری جوانان ٢ برابر نرخ بیکاری کل که همان ١٢.٢ است باشد به معنای این است که در منطقه بحران زا از نظر نرخ بیکاری قرار گرفته ایم. آذر افزود: بر اساس گزارش ارائه شده بالاترین نرخ بیکاری جوانان در استان لرستان بالای ٥٠ درصد که رقم بسیار بالایی است و پایین ترین نرخ مربوط به استان های شمالی و استان گلستان بود. البته مرکز آمار در حوزه دلایل وارد نمی شود و فقط اعداد و ارقام را اعلام می کند. رئیس مرکز آمار ایران همچنین نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت فعال را بین ٣٨ تا ٣٩ درصد اعلام کرد و گفت: این رقم باید بالای ٤٠ درصد باشد و این موضوعات به عنوان بحث های محوری مطرح شد. وی گفت: در این جلسه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور که ریاست جلسه را برعهده داشت اعلام کرد که آمارهای متفرقه ای که در مورد نرخ بیکاری و اشتغال مطرح شده و می شود هیچ یک آمار رسمی تلقی نمی شود بلکه ملاک و مرجع اصلی آمارهای بیکاری و اشتغال، آمارهای مرکز آمار ایران است که مبنای آن طرح نیروی کاری است که به صورت فصلی محاسبه می شود.
***
عیدی سال ٩٣ کارمندان بدون تغییر پیشنهاد شد/ همان ٤٠٢ هزار و ٥٠٠ تومان
به گزارش ٤آبان مهر،در ضوابط مالی ناظر بر بودجه سال ٩٣ کل کشور، عیدی کارمندان برای سال آینده همچون سال ٩٢ ( ٤٠٢ هزار و ٥٠٠ تومان) پیش بینی شده است. در ضوابط مالی ناظر بر بودجه سال ٩٣ کل کشور خطاب به دستگاههای اجرایی آمده است: مبلغ پاداش پایان سال (عیدی) را در بودجه سال ٩٣ معادل سال ٩٢ منظور نمایید. مبلغ قطعی پاداش پایان سال به تصویب هیات وزیران خواهد رسید. مبلغ پاداش پایان سال ٩٢ کارمندان ٤٠٢ هزار و ٥٠٠ تومان بود. حداقل و حداکثر عیدی کارگران و مشمولان قانون کار طی ١٥ سال اخیر براساس فرمولی است که از سوی مجلس تصویب و تاکنون نیز اجرایی شده است. ٢ برابر حداقل حقوق و حداکثر ٣ برابر آن به شرطی که از مصوبه قانون کار بیشتر نشود؛ فرمول روشنی است که برای تعیین میزان عیدی پایان سال کارگران و مشمولان قانون کار در نظر گرفته می شود. برهمین اساس، مصوبه شورای عالی کار مبنای تعیین عیدی پایان سال مشمولان قانون کار مشخص است. با توجه به حداقل دستمزد ٤٨٧ هزار و ١٢٥ تومان تومانی سالجاری، حداقل عیدی پایان سال کارگران مشمولان قانون کار حداقل ٩٧٤ هزار و ٢٥٠ تومان و و حداکثر ١ میلیون و ٤٦١ هزار و ٣٧٥ تومان خواهد بود.
روایت آماری از اوضاع اقتصاد
روزنامه دنیای اقتصاد – وزیر امور اقتصادی و دارایی در گزارشی آخرین وضعیت اقتصاد کشور را شرح داد و با ارائه آماری از واقعیتهای اقتصادی پرده برداشت. آنگونه که خبرگزاری رسمی دولت گزارش داده، علی طیب نیا، شنبه شب در مراسم تودیع و معارفه مدیر عامل بانک سپه علاوه بر آنکه منظور رییسجمهوری از خزانه خالی را تشریح کرده، از رشد منفی اشتغال در کشور نیز خبر داده است. او جمعیت بیکار کشور را ٥/٨ میلیون نفر تخمین زدهاست که از این تعداد پنج میلیون نفر افراد شاغل به تحصیل یا دانش آموخته بیکار هستند که منتظر ورود به بازار کارند. طیب نیا از رسیدن مطالبات معوق بانکی به ٧٥ هزار میلیارد تومان خبر داده و میزان نقدینگی واقعی کشور را ٦٥٠ هزار میلیارد تومان اعلام کرده که بخشی از این میزان نقدینگی در اختیار موسسات غیرمتشکل است که تحت کنترل بانک مرکزی نیستند و برآورد میشود رقم آن معادل ٣٠ درصد (١٩٥ هزار میلیارد تومان) باشد. طیبنیا واقعیتهای اقتصادی امروز کشور در تاریخ اقتصادی ایران را قابل مقایسه با هیچ دورهای ندانست و با اشاره به محقق نشدن رشد هشت درصدی و مواجه شدن با رشد منفی ٨/٥ درصدی تاکید کرد که اقتصاد ایران با تورم فوقالعاده سنگینی روبهرو شدهاست؛ به طوری که نرخ تورم میانگین در ١٢ ماه منتهی به شهریور به عدد بیسابقه ٤٠ درصد رسیده است. او تورم را بیشتر معلول رشد نامتناسب حجم پول در گردش دانست و ابراز امیدواری کرد که با کنترل رشد نقدینگی تا پایان امسال، نرخ تورم میانگین حدود ٦ درصد کاهش یابد
اخبار بین المللی
ایتالیا – اعتصاب گسترده کارکنان حمل و نقل
به گزارش یورو نیوز اتحادیه های کارگری ایتالیا از صبح جمعه١٨ اکتبر (٢٦ مهر(دست به اعتصاب عمومی زدند. فراخوان این اعتصاب را بویژه کارکنان حمل و نقل عمومی صادر کرده اند. چند روز پس از صدور لایحه بودجه ٢٠١٤ توسط دولت ایتالیا، تعداد زیادی از معترضان بخش حمل و نقل، بهداشت و آموزش و پرورش به خیابان های رم آمدند. یکی از معترضان از شهر کوزنسا می آید، می گوید“:من اعتصاب کردم چون همیشه ما کارکنان هستیم که باید بهای این بحران را بپردازیم. سالهاست که این چنین است. احزاب چپ یا راست، همه یکی هستند و راه حل های لیبرال یا سوسیال دموکرات آنها، همه ناموفق بوده است. “یکی از کارکنان شرکت اتوبوسرانی رم می گوید: “امیدوارم مردم درک کنند چرا ما این کار را می کنیم و با چه مشکلاتی مواجه هستیم. اینها فقط مشکلات مربوط به اتوبوس ها نیست. واقعیت این است که این کارگران و مردم معمولی هستند که باید عواقب کاهش بودجه حمل و نقل را بپردازند. “روز جمعه ترافیک بسیاری از فرودگاههای ایتالیا نیز مختل بود. اعتصاب بخشی از کارکنان فرودگاهها باعث لغو دهها پرواز شد. اتحادیه های کارگری برای شنبه١٩ اکتبر (٢٧ مهر (نیز فراخوان برگزاری تظاهرات دیگری داده اند و انتظار شرکت بیش از پنجاه هزار نفر را دارند.
ایتالیا – دومین روز اعتراض به سیاست ریاضت کشی دولت
به گزارش یورو نیوز اعتراضها علیه دولت در شهر رم روز شنبه ١٩ اکتبر (٢٧ مهر (برای دومین روز متوالی ادامه خواهد داشت.این اعتراضها را اتحادیه کارگری کوباس، از اتحادیه های وابسته به گروه های چپگرا سازماندهی کرده است. سازمان دهندگان این اعتراضها گفته اند که انتظار دارند بیش از پانزده هزار نفر در خیابانهای رم به آنها بپیوندند. چهار هزار مامور پلیس در شهر رم مستقر شده اند تا مانع از بروز خشونت و شورش بشوند. هرچند اعتراضهای خیابانی روز جمعه عمدتا به آرامی برگزار شد. یکی از ماموران آتش نشانی که در تحصن روز جمعه به نشانه اعتراض بر روی زمین دراز کشیده بود می گوید: “آنها ما را به فقر هدایت می کنند. از ما می خواهند که تا سن شصت سالگی در موقعیتهای اضطراری کار کنیم. ما منابع کافی برای انجام وظایف خود نداریم. تجهیزات و ساختمانهای ما غیرقابل استفاده هستند. “کارمندان اداره های دولتی، بیمارستانها و وسایل حمل و نقل عمومی روز جمعه بر سر کار خود حاضر نشدند. این اعتصاب باعث شد که بسیاری از خدمات عمومی از جمله سرویس حمل و نقل عمومی در شهر رم مختل شود. اعتصاب و اعتراضهای سراسری اخیر، آزمون دیگری برای دولت متزلزل انریکو لتا است که در دوران کوتاهی که از عمرش می گذرد بارها تا مرز فروپاشی پیش رفته است. یکی دیگر از معترضان می گوید: “من یک کارمند روزمزد هستم. این یک شغل قابل اتکا نیست. “انتشار جزییات بودجه سال آینده دولت در روز سه شنبه هفته قبل منجر به بالا گرفتن اعتراضها شد. چرا که معترضان می گویند تدابیر صرفه جویانه اقتصادی که در تنظیم بودجه در نظر گرفته شده است منجر به اخراج بیشتر کارمندان خواهد شد. علاوه بر معترضان به سیاستهای اقتصادی دولت، مهاجران و گروه های حامی آنها هم در تظاهرات دوروزه رم شرکت کرده اند. آنها خواهان اقدام جدی تر دولت برای محافظت از مهاجران در برابر بهره کشی و خشونت هستند.
پرتغال – تظاهرات در اعتراض به بودجه ریاضتی دولت
به گزارش یورو نیوز در لیسبون پایتخت پرتغال، هزاران معترض، سوار بر ٤٠٠ اتوبوس از پل معروف ٢٥ آوریل عبور کرده و علیه اقدامات ریاضتی دولت تظاهرات کردند.این تظاهرات توسط کنفدراسیون اتحادیه های کارگری برگزار شد و ابتدا قرار بود تظاهرکنندگان پیاده از این پل بگذرند، اما وزارت کشور به دلایل ایمنی، اجازه این کار را صادر نکرد. معترضان که از نقاط مختلف پرتغال می آمدند، به این ترتیب این ممنوعیت را دور زدند. پس از عبور از رودخانه تاقوس، آنها در منطقه آلکانترا از اتوبوس ها خارج شده و علیه دولت شعار دادند. در پورتو، دومین شهر بزرگ پرتغال هم تظاهرات مشابه ای علیه پیش نویس بودجه سال ٢٠١٤ که دولت روز سه شنبه١٥ اکتبر تقدیم مجلس کرد، برگزار شد. یکی از اقدامات جنجالی این بودجه، طرح کاهش ٢.٥ تا ١٢ درصدی دستمزد کارمندان دولتی و همچنین کاهش حقوق بازنشستگی کارمندان سابق دولت است.
اسپانیا – دومین روز اعتصاب سراسری دأنشجویان و دانش آموزان
در دومین روز از اعتصاب دانشجویی و دانش آموزی در اسپانیا، صدها هزار نفر در سراسر این کشور با تعطیل کردن کلاس های درس به خیابان ها ریختند.تظاهرکنندگان که به دعوت اتحادیه های دانشجویی و دانش آموزی به خیابان ها آمده بودند، نسبت به افزایش هزینه تحصیل و قطع شدن کمک های مالی دولت به امر آموزش از یک سو و افزایش هزینه های عمومی و مالیات ها از سوی دیگر اعتراض کردند. در حالی که حدود ٢٦ درصد از جمعیت فعال اسپانیا از بیکاری رنج می برد، ادامه تحصیل به امید داشتن آینده ای روشن، بهترین راه حل موقت برای بسیاری از جوانان این کشور است. راه حلی که با سیاست های اقتصادی دولت، ممکن است تنها محدود به اقشار ثروتمند جامعه شود. گزارشهای رسیده حاکیاز آماده شدن محصلان، معلمان و استدنن برای برگزاری سومین روز اعتصاب در روز پنج شنبه ٢٤ اکتبر (٢ آبان) است.
فرانسه – افزایش تعداد بیکارن در این کشور
تعداد متقاضیان حقوق بیکاری در فرانسه در ماه سپتامبر بیشترین افزایش را از آغاز بحران مالی در سال ٢٠٠٩ میلادی تاکنون تجربه و رکورد جدیدی را ثبت کرد.بنا بر اعلام وزارت کار فرانسه، با افزوده شدن شصت هزار نفربه تعداد بیکاران در ماه سپتامبر، تعداد بیکاران به ٣ میلیون و ٢٩٥ هزار و ٧٠٠ نفر رسید فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه در رقابتهای ریاست جمهوری وعده داده بود که نه تنها مانع افزایش بیکاری می شود بلکه این روند را به سرعت معکوس خواهد کرد.
عربستان سعودی – کمپین نادیده گرفتن منع رانندگی زنان
پادشاهی سعودی روز پنجشنبه ٢٤ اکتبر به فعالانی که قصد دارند در روزهای آخر هفته کمپین نادیده گرفتن منع رانندگی زنان را اجرا کنند اخطار کرد که با آنان برخورد خواهد شد. ژنرال منصور الترکی، سخنگوی وزارت کشور پادشاهی سعودی به خبرگزاری فرانسه میگوید: “همه میدانند که رانندگی زنان در پادشاهی سعودی ممنوع است و قانون با متخلفان و تظاهرکنندگان برخورد خواهد کرد.” فعالان سعودی در سایتهای اجتماعی از زنان خواسته اند در این کمپین شرکت کنند و روز شنبه ٢٦ اکتبر (٤ آبان(پشت فرمان ماشینها بنشینند. پادشاهی سعودی تنها کشور در جهان است که زنان در آن اجازه رانندگی ندارند. روز چهارشنبه وزارت کشور سعودی در بیانیه ای اعلام کرد که با هرگونه اقدام برای “برهم زدن نظم عمومی” از طریق تجمع و راه پیمایی در قالب روز موسوم به رانندگی زنان مقابله خواهد کرد. در این بیانیه آمده است: “قوانین پادشاهی سعودی هر گونه برهم زدن نظم عمومی و اقدام به شورش را، که در خدمت مهاجمان و فرصت طلبان باشد، ممنوع کرده است.” زنانی که در گذشته این قانون را نقض کرده اند از سوی مقامات بازخواست شده و مورد اعتراض دیگران قرار گرفته اند. در سال ٢٠١١ فعال اجتماعی منال الشریف، که یکی از برگزار کنندگان کمپین روز شنبه است، بعد از آنکه ویدئوی رانندگی خود را در اینترنت گذاشت دستگیر شد و ٩ روز به زندان افتاد. در همان سال پلیس سعودی تعدادی از زنان را که قانون منع رانندگی را نقض کرده بودند دستگیر کرد و از آنها تعهد گرفت دیگر رانندگی نکنند. منال الشریف، که در دبی مستقر است، در باره اعتراض آخر هفته به خبرگزاری فرانسه گفت: “روز ٢٦ اکتبر روزی است که زنان سعودی خواهند گفت خواست آنها برای رانندگی جدی است و این موضوع باید حل شود.” او گفت که زنان بسیاری به این فراخوان پاسخ داده اند و از دو هفته پیش شروع به پست کردن ویدئوهایی کرده اند که آنها را در حال رانندگی نشان میدهد.