اخبار کارگری – اخبار کارگری ایران و بینالمللی ٢٣مهرماه ـ ٢٨مهرماه ١٣٩٢نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

٢٣مهرماه ـ ٢٨مهرماه ١٣٩٢

نسان نودینیان

داوود رفاهی

اعتراضات کارگری

کارگران آلومینیوم المهدی با امضای طوماری خواستار یکسان سازی حقوق شدند

٢٤مهر: جمعی از کارگران قرار دادی کارخانه آلومینیوم المهدی با امضای طوماری، خواستار یکسان سازی حقوق و سایر مزایا در رابطه با بدی آب و هوا شدند. در این طومار که به امضای ٦٠٠ نفر از کارگران متخصص قرار دادی شاغل در کارخانه الومینیوم المهدی بندرعباس رسیده، آمده است: ما کارگران کارخانه الومینیوم سازی المهدی، مدت‌هاست که پی‌گیر یکسان سازی حقوق و سایر مزایای قانونی خود در زمینه بدی هوا هستیم، ولی متاسفانه این خواسته صنفی و قانونی ما تاکنون محقق نشده است.

***
ادامه اعتراض کارکنان سازمان اتوبوسرانی زابل به عدم پرداخت بیش از٣ماه حقوقشان

٢١مهر: عدم پرداخت حقوق معوق کارکنان سازمان اتوبوسرانی زابل، همچنان با اعتراض برخی از این پرسنل روبروست. حقوق پرسنل اتوبوسرانی که قبلا طی جلسه ای مقرر شده بود پرداخت شود هنوز پرداخت نشده و شرایط زندگی سخت شده است. فرماندار زابل: حداکثر تا اواسط هفته جاری حقوق کارگران شهرداری پرداخت می شود.  برات میر رئیس اتوبوسرانی زابل گفت: مبلغی به حساب پرسنل اتوبوسرانی واریز نشده ولی ما در حال پیگیری با شهرداری هستیم که مقرر شده دانشگاه مبلغی به این سازمان جهت پرداخت حقوق پرسنل پرداخت نماید.

پرستاران بیمارستان خمینی در اعتراض به کمبود پرسنل پرستاری و اضافه کاری اجباری در محوطه این بیمارستان تجمع کردند.

«محمد شریفی مقدم» دبیرکل خانه پرستار در گفتگو با ایلنا ضمن اعلام این خبر، درباره جزئیات اعتراض صنفی پرستاران گفت: بیمارستان امام خمینی به دلیل قدیمی بودن چارت کاری‌اش که مربوط به ٥٠ سال پیش است با کمبود پرسنل پرستاری مواجه شده است.

وی با اشاره به اینکه با توسعه بخش‌های تخصصی و فوق تخصصی نیاز بیماران به مراقبت‌های پرستاری ٢ تا ٣ برابر شده است، افزود: از همین رو کمبود پرسنل در بیمارستان امام خمینی به علت دارا بودن بخش‌های تخصصی و غیر تخصصی نسبت به مراکز درمانی دیگر حاد‌تر است.

شریفی مقدم به اضافه کاری اجباری پرستاران اشاره کرد و افزود: به دلیل حاد بودن کمبود پرستار، بیمارستان به پرستاران اضافه کار اجباری می‌دهد که این با قوانین شغل پرستاری مغایر است.

دبیرکل خانه پرستار افزود: در قوانین پرستاری تاکید شده است به دلیل سخت و زیان بار بودن کار پرستاری، پرستاران در محیط کمتر باشند از همین رو اضافه کاری اجباری به پرستاران با این قوانین مغایر است.

شریفی مقدم با بیان اینکه پرستاران اضافه کاری اجباری را تحمل می‌کنند، افرود: براساس قانون ارتقا بهره وری براساس توافق دو طرف (پرستار و بیمارستان) تا سقف ٨٠ ساعت پرستار می‌تواند اضافه کاری داشته باشد اما می‌بینیم که تا در بیمارستان امام خمینی تا ٢٠٠ ساعت نیز به پرستاران اضافه کاری داده می‌شود که البته این قضیه در سایر بیمارستان‌ها نیز حاکم است.

دبیرکل خانه پرستار به علت اعتراض پرستاران بیمارستان امام خمینی اشاره کرد و افزود: بیمارستان امام خمینی این ماه پرداخت اضافه کاری پرستاران را به تاخیر انداخت که با فشار پرستاران هفته پیش این حق اضافه کاری پرداخت شد اما ٥ درصد از میزان اضافه کاری که باید پرداخت می‌شد را کسر کردند.

شریفی مقدم تصریح کرد: خواسته دوم پرستاران در این تجمع مربوط به اختلاف کارانه‌ها می‌شد که به رغم اینکه در طی ٥ سال گذشته درآمد بیمارستان بالا رفته است اما میزان کارانه پرستاری یا ثابت مانده یا اینکه افزایش کندی داشته است.

دبیرکل خانه پرستار با بیان اینکه تجمع پرستاران در بیمارستان امام خمینی از ساعت ٨ امروز آغاز شد، گفت: حدود ٢٠٠ نفر از پرستاران مجتمع بیمارستان امام خمینی در حیات بیمارستان تجمع کرده بودند.

وی ادامه داد: بیان اعتراضات پرستاران به مدت ٢ ساعت به طول انجامید و با آمدن رئیس بیمارستان پرستاران از حیات به سالن آمفی تئا‌تر بیمارستان منتقل شدند.

شریفی مقدم به نتایج اظهارات رئیس بیمارستان امام خمینی با پرستاران اشاره کرد و افزود: قرار بر این شد که اضافه کاری پرستاران مثل روال سابق پرداخت شود و ٥ درصدی هم که کسر شد تا آخر هفته جاری پرداخت کنند.

وی خاطر نشان کرد: همچنین مقرر شد یک نفر از پرستاران به عنوان نماینده در سیستم مالی بیمارستان حضور داشته باشد که در پرداخت‌های پرستاری بیمارستان نظارت کند.

به گفته وی مسائل مربوط به کارانه نیز قرار بر این شد که با حضور این نماینده پرستاری مورد بررسی و بازنگری قرار گیرد تا اگر مشکلی دارد اصلاح شود.

دبیرکل خانه پرستار خاطرنشان کرد: پرستاران بر این نظر بودند اگر خواسته‌های آن‌ها برآورده نشود برگزاری تجمع را تکرار می‌کنند اما رئیس بیمارستان قول داد که مطالبات ان‌ها را برآورده کند.

نا امنی محیط کار

بی‌احتیاطی کارفرما، علت مرگ کارگر ٢٣ ساله دررفسنجان

٢٧مهر: عدم رعایت حریم خطوط سیم برق از سوی کارفرما، باعث جان باختن کارگری ٢٣ساله در رفسنجان شد. علت حادثه از سوی کار‌شناس حقوقی ادارهٔ برق، عدم رعایت حریم خطوط سیم برق از سوی کارفرما و ساخت و ساز نزدیک به کابل برق عنوان شده است.

***

مرگ یک کارگر دیگر بدلیل ناامنی در محیط کار

به گزارش رسیده روز دوشنبه ٢٢/٧/٩٢ اسماعیل محمودیکارگر سیمان‌کار اهل روستای ژاناز توابع سنندج حین کار در ساختمانی در شهرک بهاران سنندج دچار حادثه شده و از طبقه ی ٥ سقوط کرد و متاسفانه در دم جان خود را از دست داد. نام‌برده ٢٧ سال سن داشته ومتاهل ودارای ٢ فرزند بود. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن عرض تسلیت به خانواده و دوستان اسماعیل محمودی، چنین حوادثی را ناشی از ناامنی محیط های کار به دلیل سودخواهی کارفرمایان می داند. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری٢٣ مهر ١٣٩٢

***
مرگ نگهبان جوان پس از سقوط به چاهک آسانسور!

٢٣مهر: در خیابان بهشتی، نرسیده به خیابان ولیعصر،نگهبانی ٣٥ ساله از طبقه چهارم به طبقه منفی چهار در چاهک آسانسور سقوط کردوجان باخت.

***

سقوط از ساختمان مسکن مهر جان کارگر سنندجی را گرفت

٢٣مهر: کارگر فصلی در سنندج با سقوط از طبقه پنجم آپارتمان در حال ساخت مسکن مهر در این شهر جانش را از دست داد. کارگر جوان سنندجی به نام «اسماعیل م» در حال سیمان کاری بالکن طبقه پنجم ساختمان تعاونی مسکن خبرنگاران و هنرمندان سنندج بود که به دلیل عدم وجود داربست و حفاظ سقوط کرد و به دلیل صدمات وارده مغزی جان خود را از دست داد.

***
مرگ کارگری درپی سقوط از طبقه چهارم در بوشهر

٢٢مهر: یک کارگر،از اتباع افغانستان، از طبقه چهارم یک ساختمان در حال ساخت در خیابان شهید مطهری بوشهر سقوط نموده و جان خود را از دست داده است .

***

سوختگی ومرگ ٤کارگر در آتش سوزی کارگاه مبل‌سازی و صنایع چوب

٢٢مهر: یک کارگر در پی وقوع آتش‌سوزی در یک کارگاه مبل‌سازی و صنایع چوب واقع در عبدل‌آباد بعد از خیابان ورامینی،جان خود را از دست داد. در طبقه اول یک ساختمان در حال ساخت، انبار و فروشگاه صنایع چوب و مبل‌سازی قرار داشت که کاملا شعله‌ور شده بود.

***
كارگری بر اثر تصادف در شهرك صنعتی اشتهارد جان باخت

٢٥مهر: كارگری بر اثر تصادف با یك دستگاه خودرو سنگین در شهرك صنعتی اشتهارد جان خود را از دست داد.

کودکان کار

سازمان جهانی کار با اعلام برنامه ریزی ١٨٥ کشور عضو این سازمان برای از بین بردن بدترین اشکال کار کودکان تا سال ٢٠١٦، دستیابی به هدف توقف کار ١٦٨ میلیون کودک در جهان را نیازمند اجرای سیاست های یکپارچه و هماهنگ از سوی کشورها دانست.
به گزارش خبرنگار مهر، سازمان جهانی کار در گزارشی اعلام کرد: تکیه کردن خانواده ها به کار کودکان باعث تضعیف کار مناسب و اعمال دستمزد خوب برای بزرگسالان می شود. نمایندگان کشورهای شرکت کننده در سومین اجلاس جهانی مبارزه با کار کودکان در ژنو اعلام کردند تلاش های خود را برای رسیدن به هدف از بین بردن و محو بدترین اشکال کار کودکان تا سال ٢٠١٦ انجام خواهند داد.آخرین برآوردهای جهانی سازمان بین المللی کار درباره کار کودکان نشان می دهد که نسبت به سال ٢٠١٠ تعداد کودکان کار در کشورها کاهش یافته و به ١٦٨ میلیون نفر رسیده است. با این حال، سازمان جهانی کار هشدار داده است که هنوز تعداد بسیار زیادی از کودکان کار در کشورها وجود دارند.در عین حال، مدیرکل سازمان جهانی کار به کشورهای عضو این سازمان هشدار داده است روند پیشرفت محو کار کودکان مناسب نیست و این موضوع می تواند منجر به شکست سیاست های دستیابی به محود بدترین اشکال کار کودکان شود.ریشه کن کردن کار کودکان در کشورها نیازمند تعهد همه ملت ها به اعمال سیاست های هماهنگ و یکپارچه است که باید توسط کارگران، کارفرمایان و دولت ها انجام شود. ادامه کار کودکان نه تنها مشکلی برای اقتصادهای فقیر خواهد بود، بلکه در سایر کشورها نیز اثرگذار است.باید درک بیشتری از ایجاد کار مناسب و معقول برای بزرگسالان و جوانان در سن کار از سوی کشورها وجود داشته باشد. طبق آخرین بررسی های جهانی صورت گرفته، کودکان کار اغلب در بخش های کشاورزی اعم از رسمی و غیررسمی و به صورت کلی در اقتصادهای غیررسمی به کار گرفته می شوند.سازمان جهانی کار اتحادیه های کارگری کشورها را به این موضوع توجه داد که یکی از چالش های اقتصادهای غیررسمی فعالیت کودکان در این بخش ها است.

اخراج و بیكارسازی

اخراج ٤ هزار نفر کارگر در ٢ فاز پارس جنوبی

٢٧مهرلحظه نیو، این فازها میبایست ظرف مدت زمان ٤٠ ماه به بهره برداری میرسید ولی متاسفانه به دلایل نامشخص کاهش حدود ٤٠٠٠ نفر ازنیروهای کارگری فعال درفازهای ٢٢و٢٣و٢٤و١٣ پارس جنوبی درمدت زمان دوماه گذشته که اکثرا ازنیروهای زحمتکش استان بوده اند، علاوه بر تاخیر درتکمیل این فازها سبب افزایش بیکاری درسطح استان شده است . ………..همچنین سایر مشکلات این قشر زحمت کش نوع قراردادهای کوتاه مدت یک الی سه ماهه میباشد و خود این قراردادها نیز کاملا یک طرفه به نفع کارفرما تنظیم شده است و هیچگونه نظارتی از سوی نهادهای قانونی در این منطقه بزرگ و با اهمیت جهانی در راستای رعایت حقوق کارگر مطلقا وجود ندارد. دیگر مشکل کارگران شامل عدم پرداخت به وقت حقوق ماهیانه میباشد که گاها تا ٤ الی ٦ ماه به تاخیر افتاده و دست کارگر به جایی جهت اعتراض بند نیست.

***

بیش از ٢٥درصد فارغ‌التحصیلان خراسان‌رضوی بیکارند

٢٤مهرایسنا،مدیرعامل تعاونی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خراسان‌رضوی گفت: بالغ بر ٢٥ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در خراسان‌رضوی بیکارند و این استان جزو سه استان با بیشترین نرخ بیکاران تحصیلکرده در کشور است.

***
اخراج٣٠ کارگر شرکت آبهای عمیق

٢٣مهر: اخراج ٣٠ نفر از کارگران شرکت آبهای عمیق به دلیل اتمام قرارداد. این اخراج ها در حالی صورت گرفته است که این کارگران حدود سه ماه حقوق معوقه طلبکار هستند. بیشتر این کارگران که از نیروهای فنی متخصص بوده‌اند به بیمه بیکاری معرفی شده‌اند. پیش از این نیز کارفرمای آبهای عمیق هفت نفر از کارگران این شرکت را به دلیل مشابه اخراج کرد. در حال حاضر تعداد کارگران باقیمانده این شرکت بالغ بر ١٣ نفر است که به احتمال قوی آن‌ها نیز از شنبه آینده با اتمام مدت قرارداد تعدیل خواهند شد. گفتنی است،شرکت آبهای عمیق در سالهای اخیر در ارتباط با مجموعه سکو سازی ایران صدرا فعالیت داشته‌است.

***
 تعطیلی صنایع چوبی پونل پاکدشت وبیکاری ٨٠ کارگر

٢٢مهر: تعطیلی صنایع چوبی پونل پاکدشت و بیکاری ٨٠ کارگر این کارخانه. با وجود آنکه کارفرما با تمامی کارگران این کارخانه تسویه حساب کرده است اما هنوز پولی بابت معوقات حقوقی و سایر مطالبات قانونی به حساب کارگران واریز نشده است. تعداد کارگران این واحد ٨٠ نفر و باسابقه کار ٧ تا ٢٧ سال است که ٢٥ نفر از این کارگران رسمی و باقی با قرار داد موقت کار می‌کردند. گفتنی است،این کارگران با طرح شکایت در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی پاکدشت منتظر پی گیری این نهاد دولتی هستند.

***

احتمال تعطیلی٩ کارخانه سیمانی مازوت سوز ظرف یک هفته آینده وبیکاری کارگران

٢٢مهر: احتمال تعطیلی ٩ کارخانه سیمانی مازوت سوز ظرف یک هفته آینده به دلیل پایان یافتن ذخیره سوخت آن‌ها.

***

کارخانه فرش دستی همدان و بیکاری ٢٥ کارگر رسمی

کارخانه فرش دستی همدان از واحدهای با سابقه در صنعت فرش، به دلیل کمبود نقدینگی و مشکلات تهیه مواد اولیه تولید از سوی کارفرما تعطیل اعلام شده و همه کارگران نیز اخراج شده‌اند

كارگران

اطلاعیه شماره : ١٢٧

یک همبستگی پر شور با کارگران زندانی در ایران

روز ٢١ اکتبر به ابتکار یوران گوستاوسون همکار کمپین برای آزادی کارگران زندانی در نشستی اتحادیه ای تعدادی از کارگران اتحادیه شهرداری با در دست داشتن عکس های از کارگران زندانی در ایران همبستگی خود را با این کارگران و جنبش کارگری ایران اعلام داشتند. این اتحادیه قبلا نیز طی بیانیه ای خواستار آزادی همه کارگران زندانی و زندانیان سیاسی از زندان شده بود

کمپین برای آزادی کارگران زندانی

٣٠ مهر ٩٢، ٢٢ اکتبر ٢٠١٣

تبرئه ٦ تن از دستگیر شدگان کرج

بنا به گزارش رسیده، ٦ تن از اعضای کمیته ی هماهنگی به نام های سیروس فتحی، مسعود سلیم پور، میترا همایونی، سعید مقدم، فرامرز فطرت نژاد و مازیار مهرپور برای دفاع در برابر اتهامات اقدام علی امنیت ملیو عضویت در احزاب و سازمان های غیر قانونی”  به دادگاه فراخوانده شدند. این افراد در تاریخ ٢٦/٣/٩١ در مجمع عمومی سالانه ی این کمیته به همراه دهها تن دیگردر شهرستان کرج دستگیر و پس از حدود بیست روز بازداشت با قرارکفالت آزاد شده بودند. این اعضا، در دادگاه، ضمن رد اتهام های وارده، عملکرد خود و کمیته هماهنگی و اعضای آن را نه در جهت اقدام علیه امنیت ملی، که در راستای منافع ملی و به طور مشخص عظیم ترین و گسترده ترین بخش ملت، طبقه کارگر، عنوان کردند. اعضای کمیته هماهنگی همچنین در دفاعیات خود فعالیت های این کمیته را به عنوان تشکلی که به صورت علنی و آشکار به دفاع از منافع کارگران در عرصه های مختلف می پردازد، از جمله کمک به امر خطیر تشکل یابی کارگران و به ویژه ایجاد تشکل های مستقل کارگری دانسته و در این رابطه ممانعت های موجود و ایجاد سد و مانع از جانب سرمایه و هم زمان تامین شرایط مناسب برای ایجاد تشکل های مورد نظر کارفرمایان را که در جهت تامین منافع طبقاتی طبقه ی سرمایه دار ایجاد می شوند را مصداق بارز بی عدالتی و تبعیض طبقاتی اعمال شده از جانب سرمایه عنوان کردند. نام بردگان، همچینن در بخش دیگری از دفاعیات خود ضمن ارائه ی مستنداتی مبنی بر تقاضای ثبت این تشکل و درخواست مکانی برای تشکیل مجمع عمومی، ابراز نمودند که این مستندات به خودی خود، دلیلی روشن بر رد اتهامات وارده است. قاضی شعبه ی دو دادگاه انقلاب شهرستان رشت، پس از استماع دفاعیات و مشاهده ی مستندات، اتهامات وارده را فاقد وجاهت قانونی دانسته و حکم به برائت متهمین داد. كمیته‌ ی هماهنگی برای كمك به ایجاد تشكل های كارگری

***

شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان کردستان حکم ٦ ماه حبس تعزیری شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا را به جزای نقدی تبدیل کرد

شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان کردستان حکم شش ماه حبس تعزیری مظفر صالح نیا و شریف ساعد پناه را که از سوی دادگاه بدوی انقلاب بر علیه این دو نفر صادر شده بود شکست و آنرا به ٦٠٠ هزار تومان جزای نقدی تبدیل کرد. این حکم جهت اجرا به شعبه ٤ دادگاه اجرای احکام شهر سنندج ارجاع شده است. شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران در دی ماه سال ١٣٩٠ به بهانه های واهی از سوی مامورین امنیتی بازداشت شدند و پس از دو هفته با قرار وثیقه ٨٠ میلیون تومانی از زندان آزاد شدند. از آنزمان این کارگران بارها مورد محاکمه و تحت فشار قرار گرفتند تا مجبور به استعفا از اتحادیه آزاد کارگران ایران بشوند، بطوریکه قاضی یکی از دادگاهها صراحتا به شریف و مظفر اعلام کرد  چنانچه از اتحادیه استعفا دهید حکم برائت برایتان صادر میکنم و در غیر این صورت باید منتظر مجازات باشید. با این حال آنان تن به خواست قاضی نداند و به همین دلیل شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج این دو فعال کارگری را به شش ماه حبس تعزیری محکوم کرد و بدنبال آن این کارگران با اعتراض به حکم صادره، هفتم مهر ماه جاری در شعبه اول دادگاه تجدید نظر بار دیگر مورد محاکمه قرار گرفتند و صبح امروز حکم ٦٠٠ هزار تومان جزای نقدی به آنان ابلاغ شد. مظفر صالح نیا و شریف ساعد پناه در شرایطی هر کدام به پرداخت ششصد هزار تومان جزای نقدی محکوم شده اند که هیچ جرمی جز دفاع از حقوق صنفی خود و دیگر هم طبقه ای هایشان مرتکب نشده اند. این حکم، حکمی بر علیه حق اعتراض کارگران ایران به فقر و فلاکت و حداقل مزد است و بیش از هر چیزی بیانگر اراده ضد کارگری مسئولین حکومتی برای به تمکین واداشتن  کارگران در برابر شرایط فلاکت باری است که هر روزه عمق و دامنه بیشتری پیدا میکند. اتحادیه آزاد کارگران ایران صدور حکم جزای نقدی در دادگاه تجدید نظر بر علیه شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا را آنهم در شرایطی که زندگی آنان همچون میلیونها کارگر در تنگنای شدید معیشتی قرار دارد قویا محکوم میکند و بدینوسیله اعلام میدارد اعتراض، تجمع، اعتصاب و تشکل یابی از بدیهی ترین حقوق اجتماعی کارگران است و ما در اتحادیه آزاد کارگران ایران مرعوب هیچ فشار و جریمه ای نخواهیم شد و مصممانه به  مبارزات بی وقفه خود جهت دستیابی به حقوق انسانی مان ادامه خواهیم داد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٥ مهر ماه ١٣٩٢

***

یک موفقیت مهم دیگر برای کارگران فولاد زاگرس:هیات حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه رای به ابقا بکار کارگران فولاد زاگرس داد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: پس از گذشت بیش از سه ماه از اخراج کارگران فولاد زاگرس، هیات حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه رای به ابقا بکار این کارگران و پرداخت کلیه معوقات آنان داد. قبلا در شهریور ماه سالجاری هیات تشخیص اداره کار شهرستان قروه نیز رای مشابهی صادر کرده بود اما کارفرما با عدم تمکین به رای این هیات، شکایتی را تسلیم هیات اختلاف نمود و  بدون ارائه مستنداتی مبنی بر صحت ادعاهایش در مورد تعطیلی کارخانه و ضرر و زیان مالی  خواهان ابطال رای هیات تشخیص اداره کار شهرستان قروه شد. ٢٣٥کارگر فولاد زاگرس ١٨ تیر ماه سالجاری از کار خود اخراج شدند و کارفرما تلاش کرد با همکاری  استانداری کردستان و اداره کار بطور غیر قانونی این کارگران را به بیمه بیکاری وصل کند اما کارگران فولاد زاگرس در مقابل خواستهای کارفرما و اداره کار ایستادگی کردند و با برپائی تجمعات اعتراضی در مقابل مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای مسئول و همچنین تسلیم شکایتی به اداره کار شهرستان قروه خواهان بازگشت بکار و پرداخت کلیه معوقات خود شدند. در این میان ٢٤ کارگر اخراجی با تلاشهای کارفرما و همکاری اداره کار قروه  به بیمه بیکاری وصل شدند. بر اساس آرا هیات تشخیص و هیات حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه ٢١١ کارگر اخراجی فولاد زاگرس می باید در کارهای خود ابقا شوند. در رای هیات حل اختلاف،  کارفرما مکلف به پرداخت دستمزد کارگران تا زمان صدور رای (دهم مهر ماهو کلیه معوقات آنان و همچنین واریز بیمه های کارگران به حساب سازمان تامین اجتماعی شده است. هیات حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه رای خود را به اتفاق آرا صادر نموده و با استناد به ماده ١٥٩ قانون کار این رای را قطعی و لازم الاجرا خوانده است. کارگران فولاد زاگرس بیش از سه ماه مبارزه ای متحد و قدرتمند را به پیش بردند و با ایستادگی در مقابل انواع تهدیدها و فشارهای مختلف اجازه نداند حقوق انسانی شان قربانی بند و بست کارفرما و حامیانش شود. ما با ابراز مسرت فراوان از پیروزی کارگران فولاد زاگرس، این موفقیت را حاصل اتحاد، ایستادگی و عزم و اراده محکم این کارگران میدانیم و آنرا صمیمانه به یکایک این دوستان تبریک میگوئیم. زنده باد همبستگی و اتحاد کارگران فولاد زاگرس اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٣ مهر ماه ١٣٩٢

***

***

نامه اعضای هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به وزیر کار

خدمت جناب آقای ربیعی وزیر محترم کار! با درود! جناب آقای ربیعی، ابتدا ضمن تبریک به حضرت  عالی جهت انتخاب شما به عنوان وزیر کار.قابل ذکر است که ما امضا کننده گان نامه که همگی ازکارگران نیشکر هفت تپه هستیم، در سالهای گذشته ،تنها به دلیل حق خواهی و تامین معیشت زندگی دچار مصائب و رنجهای فراوانی شدیم. آن هم در شرکتی که به دلایل مختلفی ،مانند سوء مدیریت، افت شدید تولید، فرسودگی کارخانه و پایین بودن تعرفه گمرکی در آستانه تعطیل شدن قرار داشت. ودردا که موارد ذکر شده در مورد اوضاع نامناسب شرکت هیچ ارتباطی با کارگران نداشتیعنی وجود ناهنجاریهای ذکر شده خارج از حیطه ،عملکرد و مسئولیت  ما کارگران بود. بلکه موارد ذکر شده تابع دلایل مختلفی بودند که طبیعیست در یک مجموعه دولتی، عامل بحران ومشکلات به گردن نهادهای دولتی است. ولی آن کسانی که تاوان چنین ندانم کاریها وبی لیاقتی ها را دادند کارگران بودند. حقوق حقه کارگر با تاخیرها ودشواریهای عدیده ای پرداخت میشد. امنیت شغلی و امنیت روانی کارگران و خانواده ها از بین رفته بود. در تداوم شرایط مذکور ،اوضاع به حدی بغرنج شده بود که برای بسیاری تهیه نان خالی هم دشوار شده بود. گرفتن نان قرضی از نانوایی متداول شده بود و سفره کارگران به شدت خالی شده بود. در چنین شرایط غم بار و ناامید کننده ای کارگران به تنها وسیله ممکن (یعنی اعتصابجهت بیان اعتراض ناشی از وضعیت بوجود امده پرداختند. شعارکارگر هفت تپه ایم، گرسنه ایم گرسنهبخوبی شرایط رقت بار کارگران را نشان می داد. همچنین کارگران با مشاهده ضعف و سستی شورای اسلامی کار، با جمع آوری امضا این تشکل نامتجانس با وضعیت کارگران را منحل کردند. شورایی که قرار بود به استیفای حقوق کارگران پردازد عملا پادوی کارفرما بود و در خدمت کارفرما قرار داشت. در عوض کارگران در یک اقدام جمعی، و بر طبق مقاوله نامه ها ٨٧ و٩٨سازمان جهانی کار که ایران عضو آن است، دست به تاسیس سندیکای خود زدند. اقدامی که نتایج ملموسی برای کارگران به همراه داشت .لازم به گفتن است که همگی ما از اعضای هیئت مدیره سندیکا نیشکر هفت تپه هستیم. آقای وزیر، مبارزه کارگری مبارزه ایست برای معیشت  و رسیدن به یک زندگی شرافت مندانه صورت میگیرد. آنهم در شرایطی که این اوضاع سخت بر ما تحمیل شده بود. چرا که ما خود را در پیدایش این وضعیت گناهکار نمیدانستیم. با اینهمه در اثر پایمردی و ایستادگی کارگران ،خوشبختانه  دولت مجبور شد که دوباره شرکت نیشکر هفت تپه را یاری کند. در نتیجه شرکت از زیر مجموعه مادر تخصصی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی خارج و به وزارت صنایع  یعنی به زیر مجموعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع منتقل گردید. اما مانند تمامی پدیده های انسانی، این چنین پیروزی برای کارگران خالی از تاوان نبود. مسئولین انتقام امتیازاتی را که ناچار شدند به کارگران بدهند، از ما فعالان سندیکائی که منتخب کارگران بودیم، گرفتند. این تاوان را ما شش نفر امضا کننده نامه پرداخت نمودیم. بازداشتهای متعدد، توام با پرونده سازیهای مختلف، زندان از شش ماه تا یک سال و نیم و اخراج از دوسال ونیم تا سه سال. اینها بخش کوچکی از تاوانیست که ما پرداخت نمودیم. زیستن در زیر فشار واضطراب، تحمل انواع توهین ها و تهمتهای گوناگون آن هم به خاطر اتهاماتی که نخ نما وبی اساس بود. طبیعی است که همسران و فرزندان ما هم به این ترتیب مجازات می شدند و محرومیتهای شدیدتری را باید تحمل می کردند. آقای وزیر شما درابتدای وزارت خویش، اعلام کردید که شما در گذشته کارگر بوده اید و به آن افتخار می کنید. ما میخواهیم یاد آوری کنیم که با توجه به نگاه تحقیرآمیزی که در جامعه ودولت نسبت به طبقه کارگر وجود دارد، متاسفانه کارگران در ایران (به شرط کارگر ماندن) هیچ شانسی جهت وزارت ندارند که هیچ ،آنها حتی نمی توانند شهردار شهرشان هم بشوند. آقای وزیر خودتان بهتر میدانید که مسئولیت فعلی شما هیچ ربطی به کا رگر بودن شما در گذشته ندارد، بلکه مربوط به مشاغل بعدی تان است. صرف اعلام اینکه شما قبلا کارگر بوده اید بالقوه هیچ نفعی برای طبقه کارگر ندارد. آقای وزیر  کارگران در ایران روزگار سختی را می گذرانند. دشواریهایی مثل، دستمزد پایینتر از خط فقر، عدم وجود تشکل مستقل کارگری که بتواند از زندگی ما کارگران دفاع کند و نداشتن حق اعتصاب و همچنین تاخیرهای طولانی در پرداخت حقوق ودستمزد کارگران، تنها بخش کوچکی از مصائب این طبقه بزرگ بشمار می رود. در حالیکه هر بقالی سر کوچه در وضعیت بهم ریخته اقتصادی، راسا قیمت کالای خود را جهت فروش تعیین می کند، با اینهمه ما کارگران بعنوان فروشندگان نیروی کار،حق مشارکت در تعیین این یگانه کالایی که برای عرضه داریم را نداریم. بطوریکه حتی در کمیته دستمزد، که ظاهرا تکیه بر سه جانبه گرایی دارد و با اینکه آن نمایندگان بخش کارگری در این کمیته نمایندگان واقعی کارگران نیستند – باز هم این نماینده دولت است که کنترل را در دست دارد و اضافه دستمزد سالیانه کارگران را تعیین قیمت می کند. در حالیکه کارفرمایان در هر شرایطی میتوانند سرمایه خود را از تولید خارج کنند (یعنی اعتصاب کنند) و یا همانطور که سال گذشته دیدیم اجناس خود را در انبارها نگه دارند و وارد بازار نکنند، اما کارگر از چنین حقی (اعتصاب)برخوردار نیست. کارگران نیشکر هفت تپه برای گریز از شرایط تحمیلی که توام بود با گرسنگی که کیان خانواده های شان را تهدید می کرد، مجبور شدند دست به اعتصاب بزنند. اعتصابی که که کاملا خود جوش ومسالمت آمیز بود. ولی در نهایت آنکسی که تنبیه شد ما بودیم. نه آنانی که زندگی بیش از چهار هزار کارگر را به خطر انداخته بودند. عدم پرداخت و یا حتی تاخیر در پرداخت حقوق ودستمزد کارگران جرمیست نابخشوده، ضدانسانی وضداخلاقی. چرا که زندگی، جان وعزت کارگران به خطر می اندازد. در خاتمه: ما خواستار بازگشت به وضعیت شغلی خود، پرداخت حقوق و بیمه این دورانی را که از کار اخراج بوده ایم، هستیم. ما همچنین خواستار آن هستیم که احکام قضائی صادره دربارۀ ما باطل اعلام گشته و از ما اعادۀ حیثیت شود. چرا که این شرایطی که برسر ما آمد را ظالمانه و بدور از عدالت میدانیم. مگر ما کارگران چه گناهی کرده ایم که چوب بی تدبیریها و تصمیمات غلط دیگران را بخوریم؟ اختیار دست دیگران است و تاوان را ما پس بدهیم؟ ما بدنبال عدالت هستیم. ملاک ما در قضاوت حرفهای زیبا، کلی ومبهم نیست. در زمینه عمل است که این قضاوت شکل می گیرد. موفق باشید. با آرزوی سربلندی واعتلای طبقه کارگر ٩/٧/١٣٩٢محمدحیدری مهر. قربان علیپور. جلیل احمدی. رضارخشان. فریدون نیکوفرد. علی نجاتی. اعضای هیأت مدیرۀ سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

دستگیری، زندانی کردن و آزار و اذیت کارگران

اطلاعیه شماره : ١٢٦

رضا شهابی نیاز به درمان فوری دارد

جمهوری اسلامی در قبال وضع جسمانی رضا شهابی مسئول است

اخبار نگران کننده ای هر روزه از رضا شهابی از چهره های شناخته شده کارگری در زندان بگوش میرسد. مدتهاست که رضا از درد کمر و بی حسی باپ چپ خود رنج میبرد و بعد از فشارهای بسیار بالاخره ساعت ده صبح روز ٢٧ مهر به بیمارستان امام خمینی انتقال یافت و جانیان اسلامی دوباره در ساعت ١٢ ظهر او را به بند ٣٥٠ اوین بازگرداندند. دو هفته قبل از آن نیز رضا شهابی جهت عکسبرداری به بیمارستان شهدای تجریش اعزام شده بود. طبق مجوز پزشکان قرار است رضا هر چه زود تر جهت MRI مجدا به بیمارستان اعزام شود. بنا بر خبر ها بعد از معاینات انجام شده، پزشکان رضا مجددا تاکید کرده اند که وی باید خارج از زندان و با استفاده از امکانات فیزیوتراپی و آب درمانی تحت معالجه و درمان قرار گیرد.

رضا شهابی عضو هیات مدیره سندیکای واحد است و بخاطر مبارزاتش در دفاع از حقوق کارگران در زندان است. رضا شهابی در زندانهای رژیم اسلامی دچار چنین وضعیتی شده و خطر فلج شدن وی را تهدید میکند و این بخشی از شکنجه رژیم اسلامی در قبال کارگران زندانی و زندانیان سیاسی است. رضا شهابی و همه کارگران زندانی و زندانیان سیاسی باید فورا از زندان آزاد شوند.

کمپین برای آزادی کارگران زندانی

٢٨ مهر ٩٢، ٢٠ اکتبر ٢٠١٣

Shahla_daneshfar@yahoo.com

Bahram.Soroush@gmail.com

http://free-them-now.blogspot.com

و خامت اوضاع جسمانی ،رضا شهابی را به بیمارستان كشاند‎!

رضا شهابی عضو زندانی هیئت مدیره سندیكای كارگران شركت واحد بعلت تشدید درد كمر و بی حسی پای چپ  مجددا امروز مورخ  ٢٧/٧/٩٢صبح ساعت ١٠ به بیمارستان امام خمینی اعزام گردیدبعد از معاینات انجام شده پزشكان مجددا تاكید كرده اند برای ادامه درمان شهابی باید از امكانات فیزیوتراپی و اب درمانی در محیطی خارج از زندان استفاده كند و نامبرده با این شرایط قادر به تحمل كیفر نمی باشد و كوتاهی در این موارد می تواند باعث بروز مشكلات جسمی حادی از جمله احتمال بی حسی سمت چپ بدن گردد، كه بمرور زمان منجر به فلج شدن نامبرده می انجامد،طبق دستورات پزشكان معالج  قرار شده تا هر چه زودتر جهت MRI مجددا به بیمارستان اعزام گردد . شهابی ١٧ روز پیش هم برای عكیبرداری به بیمارستان شهدای تجریش اعزام شده بود، نامبرده ساعت ١٢ ظهر به زندان اوین بند ٣٥٠ برگردانده شد.لازم به یاد اوری است كه حفظ جان زندانی به عهده زندانبان می باشد ومسئولییت هر گونه كوتاهی در مورد درمان و رسیدگی به این فعال كارگری بر عهده مسئولین قضائی می باشد.

***

وفا قادری به ٥ ماه حبس تعزیری محکوم شد!

به گزارش رسیده شعبه ی ١ دادگاه تجدید نظر استان کردستان وفاقادریفعال کارگری و عضو کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجادتشکل‌های کارگری را به تحمل ٥ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. لازم به ذکر است که این فعال کارگری تنها به جرم عضویت در کمیته‌ی هماهنگی و دفاع از حقوق کارگرانی مانند خود در شعبه ١ دادگاه انقلاب سنندج به ١ سال حبس تعزیری محکوم شده بود و به همین اتهام نیز ١ ماه در بازداشت اداره‌ی اطلاعات بود. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن محکوم نمودن این حکم ضد کارگری، خواهان شکسته شدن این حکم و همچنین آزادی کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی می‌باشد. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد‌ تشکل‌های کارگری٢٤ مهر ١٣٩٢

دستمزدهای پرداخت نشده

عدم پرداخت ٦ماه حقوق بیش از١٥٠کارگرکاشی سمندسمنان

٢٧مهر: عدم پرداخت ٦ماه حقوق  و بیمه بیش از١٥٠ کارگر کارخانه «کاشی سمند». از ابتدای سال جاری، کارگران کاشی سمندسمنان هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند و حق بیمه‌شان نیز به تامین اجتماعی پرداخت نشده است. با آنکه کارفرما هر ماهه از حقوق کارگران بابت پرداخت بیمه مبالغی را کارگران کسر می‌کند ولی این مبالغ به تامین اجتماعی واریز نمی‌شود.

***

کارگران کنف‌کار ٧ ماه حقوق سال ٩١ را دریافت نکرده‌اند

٣٥ درصد از معوقات سال ٨٥ و ٧ ماه حقوق سال گذشته کارگران کارخانه کنف کار پرداخت نشده است. از سال ٨٣ تا پایان سال ٩١، ١٨٧ کارگر این کارخانه به دلیل عدم دریافت حقوق با مشکلات بسیاری مواجه بوده‌اند. همچنین ١٢٤ کارگری که از سال ٨٥ تا سال ٩٢به مرور بازنشسته شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان خدمت خود را دریافت کنند. رقم مطالبات بازنشستگان این کارخانه ٢ میلیارد و ٤٠٠ میلیون تومان است. تعداد کارگران کارخانه ٦٥ نفر است که ٥٥ کارگر آن سال ٩٢ استخدام شده‌اند و ١٠ نفر باقی مانده کارگران قدیمی کارخانه‌اند که در شرف بازنشسته شدن قرار دارند.

***

عدم پرداخت حقوق معوقه‌ی کارگران سد خاکی قوچم دهگلان

پیمانکاران سد خاکی قوچم دهگلان مدت ٦ ماه است که از پرداخت حقوق کارگران خود امتناع کرده‌اند. انجام این پروژه به عهده‌ی یکی از شرکتهای پیمانکاری وابسته به سپاه می‌باشد. این شرکت دارای ٣٧٠ کارگراست که همه‌‌ی آن‌ها از اول فروردین سال جاری تاکنون (٢٣/٧/٩٢) هیچ‌گونه حقوقی دریافت نکرده‌اند. کارگران این شرکت بارها برای رسیدگی به مساله‌ی حقوق و همچنین شرایط سخت کار به کارفرما مراجعه کرده‌اند که هر بار هم با بهانه‌های واهی مانند نبود بودجه و همچنین تهدید به اخراج روبرو شده‌اند. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری٢٣ مهر ١٣٩٢

***

عدم پرداخت یکسال حقوق کارگران شهرداری یاسوج

٢٤مهر: از مهر ماه سال ٩١ تاکنون(یک سال) کارگران و رفتگران شهرداری یاسوج حقوق خود را دریافت نکرده اند.

***

عدم پرداخت ٣ماه حقوق کارگران شرکت پیمانکاری ثمین صنعت در شلمچه واحتمال اخراجشان

٢٢مهر: حقوق ١٤٠کارگر شرکت پیمانکاری ثمین صنعت ٣ماه است که پرداخت نشده است. شرکت پیمانکاری ثمین صنعت که در زمینه ساخت تاسیسات و تجهیزات دریایی فعالیت دارد بدلیل تحریم‌های اقتصادی در اجرای پروژه‌های خود با کمبود مواد اولیه مواجه شود. بنابه گفته کارگران، در صورت ادامه وضعیت فعلی کارفرمای شرکت پیمانکاری ثمین صنعت قصد دارد به تدریج همه کارگران  را با پایان قراداد کاری‌شان اخراج کند.

گزارش

گزارشی از شرکت اشکان سازان غرب سنندج

شرکت اشکان سازان غرب (سازنده‌ی لوله‌های آبیاری) واقع در گردنه‌ی صلوات آباد سنندج دارای ٢٥ کارگر است که با اعمال اضافه‌کاری‌ اجباری کارگران را وادار به انجام کار از ساعت ٧ صبح تا ٩ شب می کند. کارگران روزانه با مواد شیمیایی و انجام کارهای سنگین سر و کار دارند اما شغل آنها در ردیف کارهای سخت و زیان‌آور قرار نگرفته و در نتیجه از هیچگونه خدمات و مزایای مشاغل سخت و زیان‌آور برخوردار نیستند. علاوه بر شرایط طاقت‌فرسای کاری، کارگران در این شرکت از داشتن مزایایی مانند مرخصی و تعطیلات رسمی محروم هستند و همچنین همیشه در طول سال دارای دو ماه دستمزد معوقه هستند. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری٢٣ مهر ١٣٩٢

***
مهندسی وزارت کاردرانتخابات مجمع عمومی تشکل های دست سازدولتی کارگری!

برای پی بردن به آنچه که درمجمع عمومی تشکل های دست سازدولتی کارگری ونقش وزارت کاردرآن نظرتان رابه گزارش زیرجلب می کنیم: – تعداد حاضرین با تعداد آرای اعلام شده مغایرت دارد. – وزارت کار باید به وعده‌اش در خصوص جلوگیری از مهندسی انتخابات تشکل‌های کارگری عمل کند. – در روز برگزاری انتخابات بعضی اعضا در زمان رای گیری، تعداد زیادی تعرفه رای در اختیار داشتند. – تعدادی از انجمن‌های صنفی که فاقد اعتبارنامه بوده‌اند در مجمع عمومی حاضر شده و رای داده‌اند. به گزارش٢٧مهرایلنا،رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان اصفهان از تخلف در انتخابات هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران خبر داد. «علی یزدانی» در این باره گفت: تعدادی از انجمن‌های صنفی نسبت به نحوه برگزاری مجمع عمومی و انتخابات هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران که روز سه شنبه برگزار شد معترض‌اند و در هفته جاری به وزارت کار شکایت می‌کنند. وی در تشریح تخلفات صورت گرفته بیان کرد: مشخصات افرادی که شرایط لازم برای رأی دادن را داشته و برای شرکت در مجمع عمومی ثبت نام کرده‌ بودند در لیست حاضرین مجمع عمومی درج شده است. این لیست هنوز به وزارت کار تحویل داده نشده ولی آنچه مشخص است تعداد حاضرین با تعداد آرای اعلام شده مغایرت دارد. وی تصریح کرد: مطابق اساسنامه، ‌ هر فردی که به نمایندگی از انجمن صنفی مربوطه‌اش در مجمع عمومی حاضر می‌شود نمی‌تواند وکالت بیش از دو انجمن صنفی دیگر را به همراه داشته باشد اما در روز برگزاری انتخابات شاهد بودیم برخی اعضا در زمان رای گیری، تعداد زیادی تعرفه رای در اختیار داشتند. رئیس انجمن صنفی کارگران خباز اصفهان افزود: فقط آن دسته از انجمن‌های صنفی که از نظر وزارت کار اعتبار داشتند و حق عضویت شان را حداکثر تا ١٦ مهر ماه پرداخت کرده بودند می‌توانستند در مجمع عمومی شرکت کنند اما تعدادی از انجمن‌های صنفی حاضر در مجمع، حق عضویتشان را بعد از ١٦ مهر ماه پرداخت کرده‌ بودند. به گفته یزدانی، تعدادی از انجمن‌های صنفی که فاقد اعتبارنامه بوده‌اند در مجمع عمومی حاضر شده و رای داده‌اند. رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان اصفهان در پایان اظهار داشت: وزارت کار باید به وعده‌اش در خصوص جلوگیری از مهندسی انتخابات تشکل‌های کارگری عمل کند و در خصوص انتخابات هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران پیگیری‌های لازم را انجام دهد.

***

تش‌کاران کوره‌پزخانه‌ها هیچ‌گاه بازنشسته نمی‌شوند

نایب رییس انجمن صنفی کارگران کوره ‏پزخانه ‏های قرچک ورامین خواستار ساماندهی بیمه کارگران «آتش کار» در بیش از ٣٠ واحد فعال در کوره پزخانه‌‌های این شهرستان شد. «جعفر معصومی اصل» در این باره به ایلنا گفت: در هر واحد از کوره پزخانه‌های ورامین حدود ٢٠ کارگر دائمی آتش کار شاغل‌اند و در حرفه‌های «چرخکشی»، «بار کنی» و «کوره سوزی» مشغول به کارند.قرارداد این کارگران، دسته جمعی با اتحادیه صنف فخار (به عنوان نماینده کارفرمایان) و کانون انجمن‌های صنفی کارگران کوره پزخانه های استان تهران (به عنوان نماینده کارگران) هر سال یکبار بصورت کارمزدی منعقد می‌شود که کارفرما را موظف به پرداخت حق بیمه کارگران در طول سال می‌کند. در قرار داد مذکور ٢٥ درصد از کارمزد سالانه بابت سهم ٧ درصدی حق بیمه کارگر پیش بینی شده است که باید بعد از هر تسویه حساب از حقوق آنان کسر شود.با وجود آنکه کارفرمایان این واحد‌ها بعد از هر تسویه حساب حق بیمه سهم کارگر را از دستمزد آنان کسر می‌کنند، اما در پرداخت کامل آن به تأمین اجتماعی کوتاهی می‌کنند. اکثر این کارگران با آنکه به سن بازنشستگی رسیده‌اند کمتر از ده سال سابقه کار دارند. محاسبه حقوق کارگران آتش کار بر حسب مقدار آجر‌هایی است که جابجا کرده‌اند و ساعت کار این کارگران که بیشترشان چرخ کش هستند از ١٢ شب تا ٣ بعد از ظهر به طول می‌انجامد.

اخبار بین المللی

اسپانیا افزایش آمار زندگی‌زیر خط فقر

کمیسیون اروپا اعلام کرد که برنامه در حال اجرای ریاضت اقتصادی در اسپانیا، فقر را در این کشور گسترش داده است. سازمان خیریه کاتولیک کاریتاس نیز خبر داد که ٣ میلیون شهروند اسپانیا زیر خط فقر به سر می برند و این رقم ٢ برابر آمار مربوط به سال ٢٠٠٨ میلادی است. سباستین مورا، رئیس سازمان کاریتاس گفته است که آمار زندگی زیر خط فقر و نیز اختلاف درآمد در اسپانیا افزایش یافته است. این سازمان درآمد ماهانه کمتر از ٣٠٧ یورو را زیر خط فقر تعریف می کند. بر اساس گزارش های موجود حقوق انسانی برخی از گروه ها از جمله کودکان و معلولان با بیشترین خطر آسیب پذیری مواجه است.

آلمان قصر ٤٠ میلیون یوریی اسقف آلمانی‌

به گزارش یورو نیوزدر پی رسوایی مالی یک اسقف پنجاه و سه ساله آلمانی، رهبر کلیسای کاتولیک این کشور وارد واتیکان شد تا در این زمینه با پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیک های جهان دیدار و گفتگو کند.روبرت زولیچ، رهبر کاتولیک های آلمان که در یک نشست مطبوعاتی در رم شرکت کرده بود، با اشاره به تشکیل یک کمیسیون ویژه برای بررسی این موضوع گفت: کمیسیون همین هفته کار خود را آغاز خواهد کرد. اعضای این کمیسیون کارشناسان قانون کلیسا، کارشناسان امور مالی و امور ساخت و ساز هستند. آنها باید روشن کنند که هزینه های ساختمان ساخته شده چقدر بوده است و سپس فرآیند تصمیم گیری به جای خود انجام خواهد گرفت.

تبارتز فان الست که اسقف شهر لیمبورگ آلمان است، تاکنون در حدود چهل میلیون یورو برای ساخت اقامتگاه خود هزینه کرده است.

یک مرد آلمانی می گوید: کاری که این اسقف کرده فاجعه است. باید او را عزل کنند چون پول ما را به هدر داده است.شهروند دیگری می گوید: کاری که این مرد کرده خوب نیست. او باید برای این کار مجازات شود. نمی شود که شما با پول دیگران این کار را بکنید. نمی شود که مرتب برای پول گرفتن التماس کنید بعد با آن پول چنین قصری برای خودتان درست کنید!روزنامه های آلمانی نوشته اند که ساخت این اقامتگاه مجلل برای این روحانی مسیحی در حالی است که پاپ همواره مردم را به ساده زیستی فرامی خواند.

بلژیک خودکشی‌ یک کارگر پس از  بیکار شدن

به گزارش یورو نیوز یکی از کارگران بلژیکی کارخانه آرسلور میتال، روز شنبه ١٢ اکتبر (٢٠ مهر (و پس از از دست دادن شغلش، دست به خود کشی زد.الَن ویگنرون چهل و پنج ساله، در نامه وداع با همسر و دخترش، با اشاره به مشقاتی که اخیرا متحمل شده، مسبب خودکشی خود را لاکشمی نارایان میتال رییس کارخانه دانسته است. آقای ویگنرون از جمله پرسنلی بود که در جریان تعدیل نیرو در خط تولید کارخانه در لی یِژ کار خود را از دست داد. او یکی از فعالان اتحادیه کارگری کارخانه بود. فردریک ژیلو، یکی از دوستان او و از نمایندگان اتحادیه کارگری در واکنش به این موضوع گفت: بسته شدن کارخانه واقعا او را خرد کرده بود. هر وقت می دیدمش، موضوع گفتگوی ما همین مسئله بود.رابرت روزویو رییس یکی از شاخه های سندیکای آرسلورمیتال، واحد لی یژ در مورد مشکلات کارگران، می گوید: ما برای تشکیل گروههای مکمل کلی حرف زده بودیم. اما با توجه به تعداد بالای پست هایی که حذف شده اند، خیلی سخت است که همه را همراه خود کنیم.این فعال کارگری، در بخش دیگری از نامه خود با انتقاد از عملکرد دولت در مبارزه با بیکاری، آرزو کرده خوانده شدن متن این نامه در مراسم خاکسپاری اش موجب جلب توجه افکارعمومی نسبت به وضعیت معیشتی کارگران آرسلورمیتال شود.

فرانسه خشم مدافعان حقوق مهاجران از اقدام پلیس

بازداشت یک دانش آموز ١٥ساله دبیرستانی اهل کوزوو و اخراج از فرانسه به دلیل اقامت غیرقانونی به دردسر تازه ای برای دولت این کشور بدل شده است.دولت فرانسه اعلام کرد تحقیقات درباره موضوع دستگیری یک دختر ١٥ ساله مهاجر توسط پلیس این کشور در مقابل همکلاسی هایش را آغاز کرده است. علت این دستگیری مهاجرت غیر قانونی این دختر و خانواده اش به فرانسه بوده است. این کار، خشم گروه های مدافع حقوق مهاجران را برانگیخته است و آنان خواهان استعفای وزیر کشور شده اند.وزارت کشور فرانسه اعلام کرده است که از آنجا که درخواست پناهندگی این خانواده رد شده بود، آنها دیگر اجازه ماندن در فرانسه را نداشتند. لئوناردا به همراه خانواده اش ٥ سال پیش غیرقانونی وارد فرانسه شد. تقاضای پناهندگی آنان از سوی اداره مهاجرت رد و سرانجام درحالی که روز ٩ اکتبر (١٧ مهر) سوار اتوبوس مدرسه بود، بازداشت شد. لئوناردا مانند خانواده اش از فرانسه اخراج شده است. این دختر درباره لحظه بازداشتش می گوید: احساس خیلی بدی داشتم و در برابر دوستانم خجالت کشیدم. آنان می پرسیدند چه کسی را کشته ای که پلیس در تعقیب تو بوده؟. من نمی دانستم کجا هستم و چه می گذرد، فقط گریه می کردم.متوقف ساختن اتوبوس حامل دانش آموزان و بازداشت این نوجوان، انتقادهای زیادی را متوجه دولت کرده است. مانوئل والس، وزیر کشورفرانسه می گوید: وقتی که درخواست پناهندگی رد می شود و هنگامی که دلیل دیگری برای حضور متقاضی در این خاک نیست آنگاه قانون اعمال می شود و قانون یعنی اینکه شخص به مرز بازگردانده شود.لئوناردا که توانسته بود در مدرسه به زبان فرانسه مسلط شود، اکنون همراه خانواده اش روی یک نیمکت در خیابانی در کوزوو زندگی می کند. وی در زادگاهش به دلیل بی خانمانی حق ثبت نام در مدرسه را ندارد.

یونان افزایش نرخ بیکاری و اعلام اعتصاب عمومی‌

نرخ بیکاری در یونان با تداوم رکود اقتصادی در این کشور از ٢٧.٥ ‌درصد در ژوئن به ٢٧.٦ درصد در ژوییه افزایش پیدا کرد. این رقم بیش از دو برابر متوسط نرخ بیکاری ١٢ ‌درصد اعلام شده برای کل منطقه یورو در ماه اوت استسازمان آمار یونان در حالی آخرین آمار از وضعیت بیکاری در این کشور را منتشر کرد که اتحادیه‌های کارکنان یونانی به منظور اعتراض علیه تدابیر ریاضتی و طرح دولت برای اخراج گسترده کارمندان بخش دولتی، قصد دارند در ششم نوامبر یک اعتصاب ٢٤ ساعته برگزار کنند. دولت یونان پیش‌بینی کرده که اقتصاد این کشور سال آینده از رکود شش ساله خارج خواهد شد اما اجرای مکرر طرح‌های کاهش هزینه، توان اقتصادی مردم را کاهش داده و خشم عمومی را نسبت به تدابیر ریاضتی برانگیخته است.دبیرکل GSEE که بزرگ‌ترین اتحادیه بخش خصوصی یونان است، می‌ گوید: با این اعتصاب می‌خواهیم به دولت و وام‌دهندگان بین‌المللی هشدار دهیم که خانواده‌های یونانی نمی‌توانند ریاضت بیشتری را متحمل شوند زیرا به آستانه تحمل‌شان رسیده‌اند. اتحادیه ADEDY که بزرگ‌ترین اتحادیه بخش دولتی است، نیز اعلام کرده برای اعتراض علیه‌هزاران شغلی که قرار است در این بخش حذف شوند، در اعتصاب شرکت خواهد کرد. این دو اتحادیه به اتفاق یکدیگر نماینده بیش از نیمی از نیروی کار یونان هستند. اگرچه دولت یونان اجرای تدابیر ریاضت بیشتر را منتفی اعلام کرده اما اتحادیه‌ها نسبت به افزایش بیشتر مالیات‌ها و کاهش دستمزد و مستمری برای رسیدن به اهداف بسته نجات مالی تعیین شده از سوی وام‌دهندگان بین‌المللی در چند سال آینده نگران هستند. صندوق بین‌المللی پول و وام‌دهندگان اروپایی که دو بسته نجات مالی به میزان ٢٤٠ میلیارد یورو برای یونان تصویب و پرداخت کرده‌اند، قرار است ماه اکتبر بازبینی روند اصلاحات در این کشور را از سر گرفته و پیش‌بینی‌های مربوط به رشد و کسری بودجه آن را مورد تجدید نظر قرار دهند

فرانسه اعتراض دانش آموزان و معلمان به اقدام دولت

روز پنج شنبه ١٧ اکتبر (٢٥ مهر ( صدها دانش آموز در پاریس به همراه جمعی از معلمان و والدینشان در یک تجمع اعتراض آمیز شرکت کردند و خشم خود را نسبت به عملکرد دولت در فرانسه بیان داشتند. سندیکاهای دانش آموزی فرانسه خواستار بازگشت لئوناردای پانزده ساله از کوزوو و خاچیک ١٩ ساله، تبعه ارمنستان هستند که شنبه گذشته از فرانسه اخراج شده بود. یکی از دانش آموزان معترض می گوید: “آنچه که برای این دو تبعه اهل ارمنستان و کوزوو اتفاق افتاد باعث نگرانی ما شده است و از آنچه که در این هفته رخ داده خشمگین هستیم. این کار شرم آور است و ما از این افراد از صمیم قلب حمایت می کنیم.” لئوناردای پانزده ساله می گوید: “کوزوو خانه من نیست. خانه من فرانسه است. زیرا در فرانسه همه چیز دارم. دوستانم، دوست پسرم، معلمانم، آینده ام و همه چیز. اما در اینجا چیزی ندارم و نمی دانم چرا در کوزوو هستم. من به همه می گفتم که باید به آقای اولاند رای بدهند و نمی دانم چرا آقای اولاند ما را به کوزوو بازگردانده است. از او تقاضا دارم که هرچه سریعتر ما را به فرانسه بازگرداند زیرا نمی خواهم که فرصت رفتن به مدرسه را از دست بدهم. ”

تظاهرات دهها هزار نفری مردم ایتالیا علیه دولت
مردم ایتالیا با برپایی تظاهرات گسترده به سیاست های ریاضت اقتصادی دولت “نه”گفتند و تاکید کردند مردم نباید تاوان بحران مالی دولت را بپردازند درحالیکه بانکهای بزرگ همچنان برنده این بازی هستند.

در تظاهرات هزاران نفری مردم ایتالیا که روزگذشته در شهر رم،پایتخت ایتالیا، برپا شد معترضان ایتالیایی به بیان اعتراض خود به سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت مبادرت کردند.

مردم ایتالیا از این سیاستها خشمگین هستند. قرار است این تظاهرات امروز نیز در رم ادامه پیدا کند. همزمان با تظاهرات، کارکنان بخش حمل و نقل عمومی ایتالیا نیز اعتصاب کرده اند که این مسئله سبب مختل شدن روند زندگی عادی مردم شده است.

یکی از شهروندان معترض ایتالیایی در این خصوص گفتما به شدت مخالف اقدامات دولت هستیم. دولت ایتالیا بودجه بخش حمایتی دولت را کاهش می دهد و برای مقابله با بیکاری هیچ کاری انجام نمی دهد. با اجرای سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت، تا پایان سال جاری حدود یکصد و پنجاه هزار نفر از کارکنان پیمانی دولتی بیکار خواهند شد. چرا دولت با این افراد چنین برخوردی دارد؟»

مردم ایتالیا به لایحه بودجه سال آینده کشورشان نیز اعتراض دارند که سبب کاهش هرچه بیشتر بودجه بخشهای عمومی و خدماتی می شود.

یکی دیگر از معترضان ایتالیایی در این تظاهرات گفتمردم معمولی ایتالیا تاوان سیاستهای ریاضت اقتصادی را می پردازند. چرا باید طبقات آسیب پذیر جامعه از قبیل مستمری بگیران و بازنشستگان و افراد بیکار هزینه این سیاستها را متحمل شوند؟ بانکداران بزرگ و فعالان بزرگ عرصه صنایع ایتالیا از این وضع نفع می برند یعنی همان کسانی که از بازیهای مالی خود سودکلانی به جیب می زنند. در واقع، طبقه سیاسی حاکم بر ایتالیا با این کارها، به مردم اعلام جنگ کرده است

نتایج نظرسنجی های اخیر در ایتالیا نشان می دهد هفتاد درصد ایتالیایی از آن بیم دارند که کارشان را از دست بدهند. پنجاه درصد ایتالیایی ها نیز می گویند قادر به تامین هزینه های زندگی خانواده هایشان نیستند