از خوزستان چه خبر؟
اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۹ تا ۱۶ آذر ۱۴۰۳
جمعه ۱۶ آذر
– میثم معزی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به افزایش میزان آلودگی هوا در طول ۲۴ ساعت گذشته گفته است: “حدود ۷۰۰ بیمار با علائم تنفسی و قلبی به بیمارستانهای تابعه دانشگاه مراجعه کردند.”. معزی به مردم هشدار داد که در روزهای آلوده از خانه خارج نشوند، بویژه زنان باردار، کودکان، بیماران قلبی و عروقی، افراد دچار نقص ایمنی، بیماران با فشار خون بالا و بیماران مزمن تنفسی. در این شهر و بسیاری شهرهای دیگر که آنها نیز دچار آلودگی شدید هوا هستند به مردم گفته شده که از ورزش در هوای آزاد خودداری کنند و این همه تمهیدات حکومت در مقابله با خطرات زیست محیطی و هوای ناسالم در قبال مردم است.
تخزیب محیط زیست بخشی از جنایت سرمایه داری است که در ایران شکل فاجعه باری بخود گرفته است و از مردم قربانی میگیرد و به زندگی و معیشت کل جامعه آسیب فراوان میرساند. آلودگی هوا و بی آبی همواره از جمله موضوعات حاد اعتراضی در خوزستان بوده است.
-هومان الماسی، زندانی سیاسی بیش از ۱۹ ماه است که بدون محاکمه و تعیین تکلیف قضایی در زندان شیبان اهواز در بازداشت بهسر میبرد. هومان در تاریخ ۲۸ مهرماه در اعتراض به بازداشت خود و بلاتکلیفی بیش از یک سال خود در زندان دست به اعتصاب زده بود. پس از این اقدام، به سلول انفرادی منتقل شد و مدتی بعد با وعده مسئولان به اعتصابش پایان داد و به بند عمومی بازگردانده شد. طبق گزارشات هومان الماسی که به بیماری کلیوی مبتلاست، از رسیدگی تخصصی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان محروم مانده است و محرومیت از دارو و درمان بخشی از شکنجه های سیستماتیک حکومت در زندانهاست.
هومان الماسی فروردین ماه ۱۴۰۲، توسط ماموران حکومتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل شد و بعد از دو ماه با اتمام مراحل بازجویی به زندان شیبان اعزام گردید.
پنجشنبه ۱۵ آذر
به گزارش ایرنا، سخنگوی مرکز اورژانس خوزستان گفت: ۱۵ کارگر فصلی مزرعه بر اثر واژگونی یک دستگاه خودرو وانت نیسان در مسیر شوشتر به گتوند مصدوم شدند. در این سانحه ۱۳ مرد و ۲ زن در مسیر سه راهی شوشتر به سمت شهرستان گتوند مصدوم شدند. جاده های ناامن و استفاده از خودروی غیر استاندارد هر روز قربانی میگیرد.
– صبح این روز بیش از ۱۲ زمینلرزه و پسلرزه، برخی مناطق استان خوزستان از جمله هفتکل، مسجد سلیمان، ایذه و باغملک را لرزاند که دو مورد از آنها با قدرت بیش از ۵ بوده است.
ویدیوهای منتشرشده نشان میدهد که پس از وقوع زمینلرزههایی در استان خوزستان، سقف برخی خانهها در اهواز ترک خورده است.
به گزارش رسانههای دولتی در جریان این زمین لرزه ها دستکم ۲۹ نفر زخمی و ۳۳ خانه آسیب دیده است. این درحالیست که محمدحسین سرمست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت که گزارشی از مصدومیت شدید و فوتی نداشتهاند . این ۳۳ خانه در منطقه کلگیر مسجد سلیمان بوده است. همچنین در نتیجه زلزله راه دو روستا بسته شدند.
چهارشنبه ۱۴ آذر
– بازنشستگان نفت اهواز برای چندمین بار در مقابل درب صندوق بازنشستگی صنعت نفت این شهر تجمع کردند. اعتراض این بازنشستگان به بد تر شدن هر روز بیشتر وضع معیشتی خود و اختلاسگری از صندوق بازنشستگی و بی پاسخ ماندن مطالباتشان است. در این تجمع اعتراضی بازنشستگان شعار میدادند “بازنشسته به پا خیز علیه ظلم و تبعیض”، “اینهمه بیعدالتی هرگز ندیده ملتی”.
– مالباختگان شرکت «نیوساد گستر ایرانیان» (مجتمع تجاری گلباران دزفول)، در اعتراض به بالا کشیدن سرمایه خود توسط مالکان شرکت که دو پاسدار بازنشسته به نامهای محمد حسین و احمد دهقانزاده هستند، در برابر ساختمان شرکت تجمع کردند و شعار میدادند: “تا حق خود نگیریم، آروم نمی نشینیم!”
-آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی در شادگان با شعار ” استخدام حق مسلم ماست”، ” نه لایحه نه تبصره ، استخدامی حق من است” تجمع کرده و خواستهایشان را پیگیری کردند.
سه شنبه ۱۳ آذر
– مرتضی نعمتی، استاد تعلیقشده از دانشگاه چمران اهواز، با انتشار ویدیویی گفت: «پزشکیان در گفتوگوی تلویزیونی از بازگشت بسیاری از اساتید اخراجی و تعلیقی به دانشگاه خبر داده در حالی که تعداد اندکی بازگشتهاند و همانها هم با پروندههای جدید قضایی و سیاسی روبهرو هستند.»
نعمتی به دلیل اعتراض به سرکوب خیزش انقلابی، متهم به نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام شده است.
دوشنبه ۱۲ آذر
– بازنشستگان مخابرات همچون دوشنبه های هر هفته تجمعات سراسری خود را داشتند و در این روز این بازنشستگان در اهواز نیز تجمع کرده و پیگیر مطالباتشان شدند.
حجت_آل محمدی ، شهروند بازداشتی اهل ایذه، بیش از ۷۰ روز است که در زندان شیبان اهواز زندانی شده و تحت فشار و شکنجه قرار دارد. آقای آل محمدی، در تاریخ ۶ آذرماه، به مدت دو روز، جهت بازجویی به یکی از سلولهای انفرادی زندان شیبان اهواز منتقل شد. او در این بازجوییها برای اعتراف اجباری، تحت ضرب و شتم قرار گرفته بود. علت بازداشت و اتهامات مطرحشده علیه او مشخص نیست و آزادی موقت وی نیز تاکنون میسر نشده است.
یکشنبه ۱۱ آذر
– بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد در اعتراض به مشکلات معیشتی و بی پاسخ ماندن خواستهایشان در شهرهای مختلفی تجمع کردند. از جمله این بازنشستگان در شوش از شهرهای کرخه، کارون و شوش گرد آمده بودند و با فریاد شعارهای اعتراضی خود پیگیر مطالباتشان شدند. در اهواز بازنشستگان تجمع و راهپیمایی کرده و شعار میدادند “گرانی ، تورم، بلای جان مردم”، “درمان رایگان حق مسلم ماست”، “هم مجلس، هم دولت ظلم میکنند به ملت”، و “فقط کف خیابان، بدست میاد حقمان”. بازنشستگان فولاد نیز در اهواز تجمع داشتند.
– پرستاران بیمارستان گلستان اهواز در ادامه اعتراضات پرستاران در این شهر دست به اعتصاب زده و مقابل بیمارستان تجمع کردند.
شنبه ۱۰ آذر
– پرستاران و کادر درمان اهواز در ادامه اعتصابات و اعتراضات خود مقابل استانداری استان خوزستان در اهواز تجمع کردند و به شرایط نابسامان شغلی و حقوقی خود اعتراض کردند. این در حالیست که دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، برخلاف وعدههای قبلی خود برای پایان دادن به اعتصاب، به روشهای دیگری برای عقب زدن اعتصاب روی آورده است. از جمله ریاست دانشگاه و معاونین وی طی جلسهای با مدیرگروهها و دانشجویان از آنها خواسته اند که به بیمارستانها بروند و به جای کادر درمان کار کنند در غیر این صورت، با آنها برخورد خواهد شد و مانع از فارغالتحصیلی آنان خواهند شد.
همچنین گفته میشود که دانشگاه نیروهای سایر شهرستانهای استان را نیز به واسطهی شبکههای بهداشت و درمان شهرها دعوت به شیفت دادن در بیمارستانهای سطح شهر اهواز کرده است.
– جمعی از کارگران نیشکر هفت تپه به دلیل به خطر افتادن امنیت شغلی خود و زمزمه های بازگرداندن دوباره این شرکت به بخش خصوصی در مقابل استانداری تجمع کردند. در این تجمع یکی از کارگران در مورد موضوع اعتراضشان گفت که پیام آنها در مورد امنیت شغلی شش هزار کارگر نیشکر هفت تپه است. پروسه طرح واگذاری هفته تپه و صنایع جانبی آن قرار بود در شش ماه اول انجام گیرد. اما چهار سال گذشته است که کاری صورت نگرفته است. بدنبال اعتراضاتی که داشتیم و هفت تپه به “هفت طرح” منتقل شد، موقتا آرامشی نسبی بر قرار شد. حقوقها به روز شد و طرح طبقه مشاغل بدرجه ای اجرایی شد و زمین زیر کشت هفت تپه به ۵۰۰۰ هکتار افزایش یافت. و اکنون دوباره زمزمه بازگرداندن نیشکر هفت تپه به بخش خصوصی و ادامه چپاولگریهای قبلی است. کارگران نیشکر هفت تپه به این موضوع اعتراض دارند و خواستار امنیت شغلی و قطعی شدن واگذاری این شرکت به “هفت طرح” هستند.
جمعه ۹ آذر
– ۶۳ کارگر روزمزد فضای سبز نفت و گاز آقاجری در اعتراض به محقق نشدن وعده تبدیل وضعیت شغلی خود از سوی مسئولان وزارت نفت و شرکت ملی مناطق نفتخیز دست به اعتراض زدند.
واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۱۶ آذر ۱۴۰۳، ۶ دسامبر ۲۰۲۴.–
tel:00447435562462