اخبار کارگری – اخبار کارگری ایران و بین المللی ١٦مهرماه ـ ٢٢مهرماه ١٣٩٢نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

١٦مهرماه ـ ٢٢مهرماه ١٣٩٢

نسان نودینیان

داوود رفاهی

اعتراضاتکارگری

تجمع کارگران واگن پارس

٢٠مهر: اعتراض کارگران شرکت واگن پارس اراک در محوطه کارخانه درحالی وارد پنجمین روز می‌شود که حقوق کارگران هنوز پرداخت نشده و تجهیزات موجود در انبار تنها برای تولید کمتر از دو ماه کافی است. تعویق در پرداخت حقوق‌ کارگران مشکلات است. این مشکل هر ماه با واریز بخشی از مطالبات کارگران بطور موقت رفع می‌شود اما تمامی مشکلات کارگران مربوط به تأخیر پرداخت حقوق نیست بلکه بقای واگن پارس که اولین و مهم‌ترین خواسته کارگران این شرکت به شمار می‌رود.بحث قرارداد‌ها، مواد مورد نیاز برای تولید، بی‌اعتبار بودن بیمه‌ها به دلیل مطالبات تأمین اجتماعی، بی‌اعتباری بیمه‌های تکمیلی به دلیل طلب شرکت بیمه‌گزار، تعطیلی سرویس‌های ایاب و ذهاب به دلیل عدم پرداخت حقوق رانندگان، قطع‌ گاه و بی‌گاه برق کارگاه به دلیل مطالبات شرکت برق از مشکلات کارگران واگن پارس به شمار می‌روند. کارگران واگن پارس در این شرایط امنیت شغلی ندارند زیرا با اتمام مواد اولیه در کارگاه‌ها، کارخانه تعطیل و کارگران بیکار خواهند شد.

***
کارگران آردل جلوی دفتر مرکزی شرکت دست به تجمع زدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: صبح امروز سه شنبه ١٦ مهر ماه ٩٢ نفر از کارگران آردل جهت اعتراض به تعویق پرداخت سه ماه حقوق و ١٠ ماه بیمه  خود دست به تجمع اعتراضی در برابر دفتر مرکزی این شرکت واقع در خیابان ولیعصر – پارک ساعی زدند بنا بر گزارشهای رسیده با عدم پرداخت بیمه های کارگران به تامین اجتماعی از سوی کارفرما، سازمان تامین اجتماعی از تمدید و اعتبار دفترچه های کارگران خودداری میکند و برای بازنشستگی کارگران مشکل بوجود میاورد کارگران به دلیل پاسخگو نبودن و عدم حضور فیزیکی گرداندگان شرکت ،تجمع خود را به خارج از محل کارخود و در جلوی دفتر مرکزی شرکت کشاندند طبق گزارش رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران این کارگران که سوابق بالایی دارند  و ٨٢ نفر از آنان رسمی میباشند اکنون در بلاتکلیفی به سر میبرند و مالک خصوصی این شرکت تولید را به صفر رسانده وتلاشی برای راه اندازی تولید آن انجام نمیدهد این شرکت که در گذشته زیر پوشش سازمان گسترش و دولتی بوده با اجرای اصل ٤٤ خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذار میشود و از سال ٨٤ به این سو مشکلات معیشتی این کارگران شدت میگیرد و اکنون با تعدیل گسترده کارگران در این سالها و توقف تولید به دنبال تعطیلی کامل این مجموعه میباشند اتحادیه آزاد کارگران ایران ١٦ مهر ٩٢

***
 
کارگران اخراجی فولاد زاگرس اجازه خروج اموال کارخانه را ندادند

١٨مهر: کارگران اخراجی کارخانه فولاد زاگرس از تلاش مالکان کارخانه برای خروج ضایعات چدنی برای فروش و ممانعت کارگران با حمایت نیروی انتظامی از این اقدام خبر می‌دهند. نماینده کارگران اخراجی کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس در این باره گفت: کارفرما قصد داشت ضایعات چدنی را از کارخانه خارج کند و هنگامی که با ممانعت بیش از ٣٠ کارگر اخراجی کارخانه رو به رو شد از نیروی انتظامی کمک خواست که در ‌‌نهایت نیروی انتظامی نیز، حق را به کارگران داد. این کارگر که نخواست نامش فاش شود با اشاره به وجود بیش از ٦ هزار تن ضایعات چدنی در کارخانه افزود: کارگران شرط کرده‌اند زمانی ضایعات چدنی از کارخانه خارج شود و به فروش برسد که مطالباتشان پرداخت شده باشد. بنا بر گفته نماینده کارگران، این ضایعات چدنی در بازار با قیمت هر کیلو ٦٠٠ تومان به فروش می‌رسد و شرکت‌های ذوب آهن خریدارش‌اند. وی در پایان تصریح کرد: نزدیک به دوماه است که کارگران اخراجی فولاد زاگرس به صورت دسته جمعی و در سه نوبت از کارخانه نگهبانی می‌دهند زیرا کارفرما از اردیبهشت ماه، حقوق کارگران را پرداخت نکرده است. گفتنی است کارگران اخراجی فولاد زاگرس پیش از این نیز اعلام کرده بودند با توجه به اینکه ٢٣٥کارگر بیکار شده با طرح شکایت در دادگاه عمومی «سریش‌آباد» خواستار پرداخت مطالبات‌شان از طریق فروش بخشی از اموال کارفرما و شرکت پیمانکاری «خوان گل» شده‌اند، کارفرما با پیش‌دستی قصد به فروش رساندن این اموال و ضایعات و قراضه‌های ارزشمند را دارد که تا به امروز با دخالت مکرر کارگران، امکانش را نیافته است.

نا امنی محیط کار

دستگاه میکسر بتون پای کارگر١٦ساله را قطع کرد

١٩مهر: كارگر١٦ ساله ای هنگام كار با دستگاه مخلوط کن بتون در یک ساختمان در حال ساخت در خیابان کارگر جنوبی، جنب اداره پست ،به سختی آسیب دید و پایش قطع شد. بنا به اظهار شاهدین این کارگر ١٦ ساله با دستگاه میکسر بتون مشغول کار بود که ناگهان پای چپ او بین شفت این دستگاه گیر کرد و به شدت دچار آسیب دیدگی شده و از قسمت بالای مچ پا کاملا قطع شد.

***
میزان افزایش قربانیان حوادث کار از مرز ١٠٠ درصد گذشت

آمار منتشر شده از سوی دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی نشان می‌دهد که در پایان نیمه دوم سال ٩١، آمار مربوط به تعداد قربانیان حوادث ناشی از کار در مقایسه با نیمه نخست سال بیش از ١٠٠ درصد افزایش داشته است.

بر اساس آماری که سازمان تامین اجتماعی به تازگی منتشر کرده است، در سال ٩١، تعداد ٢٠ هزار و ٥٣٢ نفر از بیمه‌ شدگان این سازمان در حین انجام کار دچار حادثه شده‌اند. پیش‌تر این سازمان در اسفند ماه سال گذشته اعلام کرده بود که تعداد ٩ هزار و ٧٩٠ نفر از بیمه شدگان این سازمان در نیمه نخست سال ٩١ در معرض حوادث شغلی قرار دادشته‌اند. بر این اساس، در فاصله پاییز سال گذشته تا ابتدای سال جاری تعداد ١٠ هزار و ٧٤٢ بیمه شده دیگر سازمان تامین اجتماعی به لیست آسیب دیدگان حوادث شغلی اضافه شده‌اند و به این ترتیب شمار حوادث حین کار ١١٠ درصد رشد داشته است. مقایسه آمارهای منتشر شده توسط دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی نشان می‌دهد که در فاصله میان دو نیمه سال گذشته تعداد بیمه‌شدگان متوفی از ٥٣ نفر به ١١٣ نفر افزایش داشته است. همچنین در این مدت تعداد بیمه شدگانی که بر اثر حادثه در حین کار از کارافتاده کلی شده‌اند از ٧٣ نفر به ١٧٧ نفر رسیده است. در مورد بیمه شدگانی که در فاصله زمانی یاد شده دچار ازکار افتادگی جزئی شده‌اند، آمار سازمان تامین اجتماعی نشان می‌دهد که تعداد این گروه از ١٥٢ نفر به ٣٣١ نفر تغییر کرده است. تامین اجتماعی همچنین تعداد موارد پرداخت غرامت در دو نیمه نخست و پایانی سال ٩١ را به ترتیب ٧١٩ و ٩٦٧ مورد ذکر کرده است. بر اساس این آمار همچنین در نیمه نخست سال ٩١ تعداد هشت هزار و ٣١٨ بیمه شده قربانی حوادث کار پس از طی دوره درمان بهبودی خود را بازیافته‌اند که این رقم در پایان نیمه دوم‌‌‌ همان سال به عدد ١٨ هزار و ٩٤٤ مورد افزایش یافته است. آمار اخیر دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی همچنین نشان می‌دهد که در مجموع تعداد بسیار بیشتری از بیمه شدگان مرد در معرض مستقیم آسیب‌های ناشی از حوادث حین کار قرار داشته‌اند، چرا که در سال ٩١ تعداد مردان بیمه شده‌ای که قربانی حوادث ناشی از کار شده‌اند ٢٠ هزار و ١٣٥ نفر و زنان ٣٩٧ نفر عنوان شده‌است. به موجب این آمار یک ساله، تقسیم بندی بیمه‌شدگان بر مبنای مجرد یا متاهل بودن نشان می‌دهد که ١٥ هزار و ٩٩٥ نفر از قربانیان بیمه شدگان متاهل هستند و در مقابل ٤ هزار و ٥٣٧ نفر از قربانیان حوادث شغلی را بیمه شدگان مجرد شامل می‌شود. در گزارش دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی در مورد محل وقوع حوادث حین کار آمده است: محل وقوع ١٩ هزار و ٥٧٩ مورد از حوادثت ثبت شده در داخل محل کارگاه بوده است. بر مبنای این گزارش ٧٥٤ مورد دیگر از این حوادث در بیرون از محل کارگاه و ١٩٩ حادثه شغلی باقیمانده در محل رفت و آمد به کارگاه رخ داده است. همچنین به موجب این گزارش از نظر زمانی بیشترین آمار حوادث شغلی ثبت شده در صبح و کمترین آن مربوط به شب است چرا که از مجموع ٢٠ هزار و ١٣٥ مورد گزارش ثبت شده تعداد ١٣ هزار و ٧٨٧ مورد در ساعات صبح، ٥ هزار و ٤٨٦ حادثه در ساعات عصر و هزار و ٢٥٩ مورد دیگر در ساعات شب اتفاق افتاده‌اند.(منبع:ایلنا١٦مهر)

***

کارگران صنایع شیمیایی قربانیان اصلی آسیب‌های چشمی ناشی از محیط کار

به گزارش١٦مهرفارس،معاون پژوهشی بیمارستان فارابی گفت: بیشترین مراجعات اورژانسی برای آسیب‌های چشمی مربوط به ورود جسم خارجی فلزی به چشم یا سوختگی‌های شیمیایی ناشی از کار با مواد شیمیایی است. هوشنگ لاشیئی فوق تخصص جراحی شبکیه چشم در مورد رعایت نشدن نکات ایمنی برای محافظت چشم در مشاغل پرخطر گفت: باید استانداردهای لازم مانند استفاده از عینک‌های مخصوص در محیط‌های کار پرخطر برای کارگران اجباری شود که می‌توان با استفاده از استانداردهای کشورهای صنعتی مترقی و شرایط بومی کشور پروتکلی را برای مشاغل سخت و زیان‌آور تعریف کرد. معاون پژوهشی بیمارستان فارابی در پاسخ به اینکه چقدر از آسیب‌های چشمی ناشی از مشاغل پرخطر شغلی است گفت: متأسفانه آمار مشخصی در این زمینه نداریم و هیچ کدام از سازمان‌های متولی در این زمینه وظیفه خود را به درستی انجام نمی‌دهند که شاید کمبود بودجه و پایین بودن سطح آگاهی مدیران نیز در این زمینه بی‌‌تأثیر نباشد. وی تصریح کرد: طبق مراجعاتی که به بخش اورژانس بیمارستان فارابی داریم بیشترین آسیب‌های چشمی مربوط به ورود جسم خارجی فلزی به چشم یا سوختگی‌های شیمیایی ناشی از کار با مواد شیمیایی است. لاشیئی بر این نکته تأکید کرد که این گونه آسیب‌ها معمولاً سبب کاهش سطح بینایی تا حد نابینایی فرد می‌شود که با پیشگیری و استفاده از وسایل استاندارد حین کار به راحتی می‌توان جلوی اینگونه عوارض را گرفت.

اخراج و بیكارسازی

تعطیلی کارخانه فولاد ملایر

در پی اعلام تاخیر ٥ ماهه در پرداخت حقوق ٢٤٠ کارگر شاغل در کارخانه ذوب آهن آلیاژی ملایر و حرکت این واحد تولیدی به سمت تعطیلی.

***

اخراج ٢٣ کارگر شرکت قالب بتن ساز ادیب کردستان

به گزارش رسیده شرکت «قالب بتن ساز ادیب کردستان » واقع در شهرک صنعتی شماره یک سنندج در مدت ٨ ماه گذشته ٢٣ نفر از کارگران خود را اخراج کرده است. این شرکت دارای ٣٠ نفر کارگر بوده و ٧ نفر کارگر باقی مانده در شرکت، با همان دستمزد ٨ ماه گذشته سختی کار ٣٠ نفر را به دوش می کشند. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

***
بیکاری ٨٠کارگردرپی تعطیلی ونیمه تعطیلی واحدهای لبنی سراب

واحدهای لبنی شهرستان سراب به عنوان یکی از قطب های لبنیات کشور و آذربایجان شرقی ، یکی پس از دیگری به تعطیلی کشانده می شوند. این روزها خبر تعطیلی یا نیمه تعطیل شدن واحدهای لبنی شهرستان سراب و به سبب آن بیکاری کارگران این واحدها، نگرانی های مردم این شهرستان را در پی داشته است. دامداری در سراب به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب این شهرستان، از جمله مشاغلی است که اقتصاد این منطقه را تأمین می کند و این شهرستان را به عنوان یکی از قطب های تولید لبنیات در آذربایجان شرقی معرفی کرده است؛ اما این روزها به دلایل متعددی، چراغ واحدهای لبنی این شهرستان یکی پس از دیگری خاموش می شوند. برخی از مشکلات این واحدها، مسائلی است که در داخل شهرستان رخ می دهد و برخی دیگر همچون کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش به صورت کلی پیگیری می شود . رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان سراب با بیان اینکه شش واحد لبنی در این شهرستان وجود دارد، ادامه داد: از این تعداد دو واحد لبنی به صورت کامل غیرفعال شده، دو واحد دیگر نیمه فعال بوده و در حال تعطیلی است و تنها دو واحد لبنی درحال فعالیت هستند. وی کمبود سرمایه در گردش را یکی از علل مهم این تعطیلی ها عنوان کرد و گفت: به رغم اینکه در سال گذشته صندوق توسعه ملی، طرح حمایتی از تولیدکنندگان تصویب کرده اما تاکنون این مبلغ پرداخت نشده است و همچنین یکی دیگر از دلایل تعطیلی را می توان به افزایش هزینه مواد اولیه اشاره کرد. داود رفیقی به بیکاری بیش از ٨٠ کارگر به دلیل تعطیلی این واحدها اشاره کرد و گفت: این تعطیلی ها، فرصت های شغلی در این شهرستان را یکی پس از دیگری می سوزاند و بدهی این کارخانجات به بانک ها به احتمال زیاد، این واحدها را به توقیف کامل توسط بانک ها بکشاند. وی در ادامه افزود: اکثر واحدهای لبنی سراب به دلیل عدم استفاده از مدیریت علمی شامل مدیران تولید، بازاریابی و فروش، نتوانستند موفقیت های مطلوبی کسب کنند و واحد صنعتی خود را با سیاست های کلان کشوری همسو کنند بنابراین یکی دیگر از علل تعطیلی این واحدها را می توان به مدیریت سنتی اشاره کرد.(منبع:مهر١٦مهربخشی ازیک گزارش)

كارگران

برگزاری مراسم روز جهانی‌ کودک در بند ٣٥٠زندان اوین با وجود تهدید مسٔولان امنیتی

امروز سه شنبه شانزدهم مهر ماه ١٣٩٢ زندانیان سیاسی بند ٣٥٠ زندان اوین مراسمی را به مناسبت روز جهانی‌ کودک برگزار کردند. این مراسم در حالی‌ برگزار شد که بهنام ابراهیم زاده قبل از مراسم به دفتر مسول بند احضار شده بود و به بهنام هشدار داده بودند که نباید این مراسم برگزار شود اما با این وجود زندانیان سیاسی بند ٣٥٠ زندان اوین این مراسم را برگزار کردند اما مسٔولان امنیتی مانع سخنرانی‌ بهنام ابراهیم زاده و سعید مدنی شدند که قرار بود پیرامون روز جهانی‌ کودک  در بند ٣٥٠ سخنرانی‌ کنند. قابل ذکر است که نمایشگاهی هم در این زمینه در بند دایر شد که تا فردا عصر زندانیان سیاسی بند میتوانند از این نمایشگاه دیدن کنند.  دوستان و آشنایان بهنام ابراهیم زاده  شانزدهم مهر ١٣٩٢ 

***
نامه ی نیما ابراهیم زاده به رئیس صندوق حمایت از کودکان یونیسف

من نیما ابراهیم زاده فرزند زندانی در بند بهنام ابراهیم زاده این نامه را در حالی می نویسم که سه سال است بدون پدرم روزها را به مدرسه می روم و شب ها با خیال آمدنش می خوابم. قصه های تکراری مامان در مورد آزادی پدر دیگر آرامم نمی کند؛ من فرزند کارگری هستم که دستهایش در محل کار در کارخانه سوخته تا بتواند زندگی آبرومندی برای من و مادرم در حاشیه ی شهر بزرگ تهران فراهم کند؛ دیدن پدر از پشت شیشه آن هم چند هفته ای یکبار به مدت سی دقیقه روحم را آزار می دهد. سه سال است این کار تکرار می شود بی آنکه پدر از حقوق اولیه ی خود برخوردار شود؛ اجازه ندادند پدرم در مرخصی در کنارمان بماند و یا حتی ملاقات حضوری با او داشته باشم. مسئولان از تماس تلفنی وی با خانواده ممانعت می کنند؛ جرم او دفاع از کودکان کار و بی سرپرست و کارگران است؛ کودکانی که به جای رفتن به مدرسه و درس کار می کنند تا هزینه ی زندگی خود و خانواده هایشان را تأمین کنند!

کارگرانی که مثل پدر من فرزندانشان را روزی دو یا سه ساعت بیشتر نمی توانند ببینند؛ مادر کتابهایمان یادگرفته ایم به دیگران کمک کنیم پدر من هم به دیگران کمک کرده است؛ فعالیت های پدرم برای آشکار کردن بی عدالتی ها و در دفاع از کودکان و کارگران قابل ارج است اما نمی دانم چرا او را به خاطر این کار به زندان انداخته اند؛ و احتمالاً مثل فیلم ها او را کتک زده اند! بعضی بچه ها در مدرسه می گویند پدر تو انسان فداکاری است اما بعضی ها می گویند پدرش زندانی است؛ می دانم پدرم دزدی یا دعوا نکرده است می گویند او زندانی سیاسی است، دوست دارم پدرم شب ها پیشم باشد؛ مثل پدر همه ی بچه های دنیا من و مادرم بیش از سی ماه است چشم انتظار آمدن پدر هستیم؛ هر بار که او را می بینم می خندد و غم هایش را از ما پنهان می کند؛ کاری که خیلی از پدرها می کنند. ما از همه کمک می خواهیم همه ی آنهایی که می توانند پدرم را به ما بازگردانند؛ همه ی آنهایی که به آینده ی کودکان ایران و جهان می اندیشند! من از رئیس صندوق حمایت از کودکان یونیسف و نماینده ی صندوق حمایت کودکان یونیسف می خواهم صدای اعتراض مرا به گوش مسئولان ایران برسانند و برای آزادی پدرم تلاش کنند. نیما ابراهیم زاده فرزند زندانی در بند بهنام ابراهیم زاده

دستمزدهای پرداخت نشده

کارگران کارخانه ماشین‌سازی درود یک سال است که حقوق دریافت نکرده اند

١٦مهر: عدم پرداخت یکسال مطالبات حقوقی بیش از ١٠٠ کارگر کارخانه ماشین سازی درود. این کارگران علاوه بر آنکه نگران تامین معیشت خود هستند هم اکنون بلاتکلیف بوده و از سرانجام وضعیت شغلی خود و کارخانه بی‌خبرند. گفتنی است،این کارخانه زیر مجموعه‌های گروه صنعتی امیر منصور آریا است .پس از افشای تخلف سه هزار میلیارد تومانی بانکی، برخی مدیران در شرکت گروه امیر منصور آریا به دلیل مشارکت در تخلف یا در بازداشت به سر می‌برند و یا آنکه به قید وثیقه آزادند اما در این میان شرکت‌های تابعه گروه یکی پس از دیگری دچار مشکل شده و در آستانه تعطیلی قرار گرفته‌اند.

گزارش

در گفتگو با پروین محمدی تشریح شد:پیامدهای رفع محدودیت دو فرزند در پرداخت حق اولاد

یک فعال مستقل کارگری نسبت به پیامدهای منفی قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده که محدودیت دو فرزند در‌ پرداخت حق اولاد به کارگران را بر طرف کرده است هشدار داد. «پروین محمدی» در این باره به ایلنا گفت: این قانون زمانی که ٨٠ درصد از نیروی کار کشور رسمی بودند و کارفرما به آسانی حق اخراج کارگران را نداشت مزیت محسوب می‌شد اما در حال حاضر با توجه به اینکه ٩٠ درصد از نیروی کار قراردادی شده‌اند و ملاک جذب و تمدید قرارداد کارگران «میل» کارفرماست، امنیت شغلی کارگران را تهدید می‌کند.گفتنی است تا پیش از تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده، حق اولاد تنها به دو فرزند از مجموع فرزندان خانوداه‌های کارگری پرداخت می‌شد اما از این پس، هیچ محدودیتی در خصوص پرداخت حق اولاد فرزندان خانواده‌های کارگری وجود ندارد و کارفرمایان مکلف‌اند به تعداد فرزندان زیر ١٨ سال و یا تحت تکفل قانونی معادل ١٠ درصد حداقل مزد مصوب شورای عالی کار، حق اولاد پرداخت کنند.این فعال کارگری با تشبیه سرنوشت این قانون با قوانینی همچون افزایش مرخصی زایمان که به ظاهر در حمایت از زنان مصوب شد افزود: قوانینی که در حمایت از زنان تصویب شدند امنیت شغلی آنان را در بسیاری از کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی به خطر انداختند و از آن پس از بسیاری از زنان در وهله اول برای ازدواج نکردن و در وهله دوم برای بچه دار نشدن تعهد گرفته می‌شود.به گفته خانم محمدی، تصویب این قانون به دلیل آنکه دست کارفرما را برای اعمال قدرت به کارگران باز گذاشته شده است امکانی را برای سفره کارگران به وجود نمی‌آورد و در ‌‌نهایت، کارگران مجبور می‌شوند تعداد فرزندانشان را از کارفرما پنهان کنند.وی با تاکید بر تاثیر مستقیم آمار بالای بیکاری در عدم امنیت شغلی کارگران، افزود: بر اساس پایه آماری غرب که فردی با یک ساعت کار در هفته را شاغل محسوب می‌کنند ٣ و نیم میلیون بیکار در ایران داریم که البته رقم واقعی بیکاران بیش از این‌ است.اینفعالمستقلکارگریدرپایانبااشارهبهگفتههایمسولاندولتیکهازسونامیبیکاری٨میلیونیبهدلیلورود٥میلیوننیرویکارتحصیلکردهبهبازارکارخبرمیدهندگفت: امنیتشغلیبرایکارگراندراولویتاستواگرقراراستقدمیبرایکارگرانبرداشتهشودبایدپایهمزدیآنهاکهمطابقگفتهرئیسجمهورغیرقانونیاستبهمیزاننرخرسمیتورمافزایشپیداکند.

***
٣ هزار کارگر باقی مانده با شرایطی که اداره فنی حرفه‌ای استان البرز برای صدور کارت مهارت فنی فراهم کرده است، در صف انتظار به سر می‌برند و نمی‌توانند خدمات بیمه تامین اجتماعی بهرمند شوند.

اداره فنی و حرفه‌ای استان البرز برای صدور کارت مهارت فنی هر شش ماه یک بار آزمون مهارت برگزار می‌کند و این درحالیست که این اداره موظف است آزمون را که شرط اصلی بیمه شدن کارگران ساختمانی است هر ماه برگزار کند. ٢ هزار نفر از مجموع  ٥ هزار کارگر ساختمانی شهرستان نظر آباد تا کنون بیمه شده‌اند، ٣ هزار کارگر باقی مانده با شرایطی که اداره فنی حرفه‌ای استان البرز برای صدور کارت مهارت فنی فراهم کرده است، در صف انتظار به سر می‌برند و نمی‌توانند خدمات بیمه تامین اجتماعی بهرمند شوند.

***
قیمت آب هم پس از برق و گاز گران شد/ جزئیات ورود دو بند جدید به قبوض 

به گزارش خبرنگار مهر، در تازه‌ترین قبض آب صادر شده توسط وزارت نیرو ( ٧ مهرماه ٩٢) ، بندهای جدید اضافه شده که نرخ مصرف آب مشترکان شهری را با افزایش مواجه کرده است.بررسی‌ها حکایت از آن دارد که وزارت نیرو، هر مترمکعب آب مصرفی مشترکان شهری را در سکوت کامل خبری، به ازای هر مترمکعب ١٠٠ ریال در قالب بند ٧٦ قانون بودجهگران‌تر کرده است.در همین حال، جالب تر آن‌که وزارت نیرو بدون هیچ گونه اطلاع رسانی، مابه‌التفاوت این افزایش قیمت در نیمه اول سال را یکدفعه در قبض مشترکان در قالب بندی به نام مانده قبلیمحاسبه کرده است.در بند ٧٦ قانون بودجه سال ٩٢ کل کشور آمده است: “وزارت نیرو از طریق شرکت های آبفای شهری سراسر کشور مکلف است علاوه بر دریافت نرخ آب‌ بهای ‌شهری به ازای هر مترمکعب فروش آب شرب مبلغ یکصد (١٠٠) ‌ریال از مشترکین آب دریافت و به خزانه‌ داری کل کشور واریز نماید. ١٠٠ درصد وجوه دریافتی تا سقف سیصد و نود میلیارد (٣٩٠.٠٠٠.٠٠٠.٠٠٠) ریال از محل حساب مذکور صرفا جهت آبرسانی شرب روستایی اختصاص می‌یابد. اعتبار مذکور براساس شاخص کمبود آب شرب سالم بین استان های کشور در مقاطع ٣ ماهه از طریق شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور توزیع می‌شود تا پس از مبادله موافقتنامه بین معاونت برنامه‌ ریزی استانداری‌‌ ها و شرکت های آب و فاضلاب روستایی استان ها هزینه شود. اعتبار مذکور حسب وصولی‌ ها ١٠٠ درصد تخصیص‌ یافته و وجوه فوق به‌ عنوان درآمد شرکت ذیربط محسوب نشده و مشمول مالیات نمی‌ شود.”یک مقام آگاه در این باره به خبرنگار مهر گفت: دو ماه پیش اجرای بند ٧٦ قانون بودجه ٩٢ به شرکت‌های آبفای شهری کشور ابلاغ شد و بر اساس همین قانون شرکت‌ها تغییرات جدیدی را در قبوض آب مشترکان شهری اعمل کرده اند.وی بیان داشت: برای گسترش خدمات رسانی به آب و فاضلاب روستایی کشور، قرار است از ماه جاری که در واقع در آخرین قبض صادرشده برای شهروندان اعمال شده است، برای هر مترمکعب آب مصرفی مشترکان ١٠٠ ریال اضافه دریافت صورت گیرد و منابع حاصل از آن به توسعه آبرسانی در روستاها اختصاص یابد.بنابراین دو بند جدید در قبوض دوره جدید مشترکان شهری کشور وارد شده که یکی مربوط به مانده بدهی مشترکان در ٦ ماه اول سال از محل اجرای بند ٧٦ قانون بودجه ٩٢ است که تاکنون اعمال نشده بود و دیگری نیز اجرای این بند در ماه جاری و دریافت مبلغ ١٠٠ ریال برای هر مترمکعب مصرف خواهد بود.

اخباربینالمللی

بلغارستان کارگران معدن زغال سنگ دست به اعتصاب زدند

کارگراندومعدنبزرگزغالسنگدرغربکشوردراعتراضبهعدمدریافتدستمزدکاملدستازکارکشیدند. دستمزداینکارگرانبرایسومینماهمتولی٢٠درصدکمترپرداختمیشود،چونمدیریتاعلامکردهاستکهمقدارتولیدکمترازمقدارپیشبینیشده،بودهاست. کارفرمایانبهکارگرانگفتهاندکهمقدارکسری،هنگامیکهمعدنبهسوددهیکافیبرسد،بهکارگرانپرداختخواهدکرد. بدنبالایناعتصابکهدرروزهایآغازیناکتبرصورتگرفت،کارفرمایانقولدادهاندکهکسریدستمزدکارگرانبرایماهژوئن،ظرفدهروزآیندهوکسریماهژوییه،تاآخرماهجارییعنیاکتبرپرداختخواهدکرد. تعداد٨٠٠کارگردرایندومعدنمشغولبکارهستند.

مراکش تظاهرات برای تامین شغل در رباط

حدود ٢ هزار مراکشی روز یکشنبه ٦ اکتبر (١٤ مهر)با تظاهرات در رباط، پایتخت، خواهان رسیدگی دولت به معضل بیکاری در این کشور شدند.میزان بیکاری در مراکش، همانند دیگر کشورهای شمال آفریقا، خصوصا در میان جوانان تحصیلکرده بالاست. آمار رسمی بیکاری در این کشور ٩ درصد اما در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی ٣٠ درصد است.

بحرین محکوم شدن ٥٠ نفر به زندان طویل المدت

دادگاهی در بحرین پنجاه تن در این کشور را به جرم تشکیل یک گروه مخالف سری که قصد سرنگون کردن دولت را داشت به حبس محکوم کرد. شانزده تن از این افراد به پانزده سال، چهارتن به ده سال و بقیه به پنج سال زندان محکوم شدند. سی نفر از محکوم شدگان در دادگاه حضور داشتند و گفتند که درخواست تجدید نظر خواهند کرد. بقیه افراد که در خارج از کشورند به طور غیابی به حبس محکوم شدند. این تازه‌ترین اقدام دولت بحرین علیه گروه ١٤ فوریهیک گروه از جوانان بحرینی است که تظاهرات مداوم ضددولتی را سازمان دهی می‌کنند. در چهاردهم فوریه ٢٠١١ تعدادی از معترضان بحرینی در تجمعی مسالمت آمیز کنترل یکی از مناطق شناخته شده به نام میدان مروارید را به دست گرفتند. سه روز بعد از این اعتراضات نیروهای امنیتی با استفاده از گاز اشک آور و باتوم و شلیک گلوله مردم را متفرق کردند. طی ماه فوریه و مارچ ٢٠١١ با بالاگرفتن خشونت‌هاتعدادی کشته، صدها نفر مجروح و هزاران نفر نیز بازداشت شدند. سازمان عفو بین‌الملل پیشتر در مواردی از دولت بحرین خواسته بود تا زندانیان سیاسی را آزاد کند. معترضان در کل از خاندان حکومتی آل خلیفه می‌خواهند که دست به اصلاحات سیاسی بزند، نظام مشروطه سلطنتی برقرار و با فساد مبارزه کند. دولت می‌گوید که دست به اصلاحاتی زده است اما مخالفان می گویند که اصلاحات واقعی هنوز ایجاد نشده است.

قطر اعتراض اتحادیه‌های کارگری به وضعیت کارگران در این کشور

گروهیازاعضایاتحادیههایکارگریدربروکسلبابرپایییکبازینمایشیفوتبالبهعدمرعایتحقوقکارگراندرقطر،اعتراضکردند. معترضانخواستاربهبودوضعیتوساعاتکاریکارگرانیهستندکهدرقطرکارمیکنند. اغلباینکارگرانرامهاجرانتشکیلمیدهندوبرخیازآنهاباید١٥ساعتدرروزکارکنند. سارابورو،دبیرکلکنفدرسیوناتحادیههایبینالمللیمیگوید: “هرروزکارگرانیهستندکهبهدلیلشرایطسختکاریکشتهمیشوند. مابهمقاماتقطرمیگوییمکهحقوقکارگرانرابهاجرادرآورندوزندگیکارگرانبسیارمهمترازافزایشدرآمدهایمالیقطروسرمایهگذاریهایبیشتردراینکشوراست.” نحوهاعتراضازطریقبازینمایشیفوتبالدرپیآنصورتگرفتکهقطربهعنوانمیزبانبازیهایجامجهانیفوتبالدرسال٢٠٢٢برگزیدهشدهاست. اینگروههمچنینمیخواهندتادرصورتعدمتغییرشرایطکارگراندرقطر،برگزاریجامجهانیفوتبالبهکشوریدیگرواگذارشود.

هلند کارگران شرکت آبجو سازی خرولش دست به اعتصاب میزنند

اتحادیه کارگری FNV اعلام کرد که ٨٠٠ کارگر شرکت آبجو سازی خرولش (Grolsch) برای افزایش دستمزد دست به اعتصاب میزنند. این اعتصاب قرار است روز چهارشنبه ٩ اکتبر (١٧ مهر) بمدت ٢ ساعت صورت بگیرد.این شرکت موافقت کرده است که دستمزد کارگران را ٢ درصد افزایش دهد ولی‌١.٢٥ درصد از این مقدار را مشروط به این کرده اند که شرکت به مقدار فروش اعلام شده‌اش دست یابد. کارگران اعلام کرده اند که تورم اعلام شده ٢.٧ درصد است و افزایش دستمزد‌ها نباید هیچ شرط و شروطی داشته باشد. همچنین کارگران از اینکه شرکت قصد دارد ٣ روز از تعداد مرخصی‌هایشان را کاهش بدهد، خشمگین هستند. آنها می‌گویند این افزایش دستمزد ناچیز بابت با ٣ روز اضافه کاری به صفر می‌رسد.

برزیل هزاران نفر دست به تظاهرات زدند

بیش از ١٠ هزار برزیلی در حمایت از آموزگاران و کارمندان آموزش و پرورش، روز دوشنبه ٧ اکتبر (١٥ مهر( راهپیمآیی کردند. آموزگاران و کارمندان آموزش و پرورش خواهان بهبود شرایط کاری و افزایش حقوق شان هستند.یکی از آنها می گوید: مملکت برای برگزاری المپیک و جام جهانی به اندازی کافی پول دارد اما چرا برای آموزش و پرورش و بهداشت پولی در کار نیست؟و دیگری خشمگین از شرایط موجود می افزاید: ما باید برای نابودی فساد دست به دست هم دهیم. اینها سیاستمدار نیستند اینها همه دزد و تبه کارند.

آموزگارانوکارمندانآموزشوپرورشنزدیکبهدوماهاستکهبرایاحقاقحقوقشاناقدامبهبرگزاریتظاهراتمتوالیواعتصاباتطولانیمدتمیکنند.

فرانسه شرکت الکاتل لوسنت١٠ هزار نفر را اخراج می‌کند

شرکت آلکاتل لوسنت که در زمینه ساخت تجهیزات مخابراتی فعالیت می‌کند درصدد است تا سال ٢٠١٥ تعداد زیادی از کارمندانش را از کار بیکار کند.این شرکت اعلام کرده است که به منظور کاهش هزینه‌هایش قصد دارد ١٠ هزار نفر از کارمندانش را تا دو سال دیگراخراج کند.بر اساس گزارش رویترز، آلکاتل با رقبای بزرگی همچون اریکسون، هوآوی و نوکیا زیمنس رقابت می‌کند، اما در طول پنج فصل گذشته میزان سود و درآمدش با کاهش همراه و ضرر و زیان زیادی متحمل شده است.به این ترتیب، این شرکت اقدام خود مبنی بر تعدیل نیروی کار را صرفه‌جویی یک میلیارد یورویی اعلام کرده استگزارش‌ها حاکی است، تعداد کارمندان آلکاتل در سراسر دنیا به ٧٢ هزار نفر می‌رسد که این شرکت قصد دارد ١٥ هزار موقعیت شغلی را حذف کند.در پی این اقدام آلکاتل، چهار هزار و صد نفر در اروپا، خاورمیانه و آفریقا، سه هزار و ٨٠٠ نفر در آسیا و دو هزار و ١٠٠ نفر در آمریکا از کار بیکار می‌شوند.
این شرکت قصد دارد حدود ١٠ درصد از نیروی کار بومی خود را در فرانسه حذف کند و دو کارخانه‌اش را به فروش برساند.
آلکاتل لوسنت در پاییز سال ٢٠١٢ نیز تصمیم گرفت پنج هزار نفر از ٧٦ هزار نیروی کار جهانی‌اش را حذف کند که بخش اصلی این تعدیل نیرو در فرانسه صورت گرفت.

بنگلادش باز هم کارگران قربانی سود جوئی سرمایه داران

بار دیگر آتش‌سوزی یک کارخانه تولید پوشاک در کشور بنگلادش قربانی گرفت. آتش سوزی در ساعات اولیه روز چهارشنبه ٩ اکتبر (١٧ مهر) در شهر قاضی‌پور اتفاق افتاد و آتش نشانان پس از ده ساعت موفق به مهار آتش در این کارخانه شدند.خبرگزاری رویترز تعداد کشته شدگان را ٩ و مجروحین را ٥٠ نفر گزارش کرده است اما برخی اخبار حاکی از کشته شدن حداقل ١٠ کارگر در این آتش‌سوزی است.امداد حسین رییس این کارخانه گفته است: در زمان وقوع آتش سوزی ١٧٠ کارگر در کارخانه مشغول به کار بودند و تعداد زیادی از آن‌ها توانستند از کارخانه سالم خارج شوند.پیش از این، در ماه آوریل نیز ریزش یک کارخانه ٨ طبقه تولید پوشاک در حومه داکا ١١٠٠ کشته و صد‌ها مجروح برجا گذاشت. همچنین در حادثه مشابه سال گذشته در بنگلادش، ١١٢ نفر از کارگران کارخانه تولید پوشاک جان خود را براثر آتش سوزی از دست دادند.تولید پوشاک از صنایع اصلی بنگلادش است که حدود چهار میلیون کارگر را در استخدام دارد و سالانه ٢٠ میلیارد دلار درآمد برای دولت به ارمغان می‌آورد.شرایط ایمنی بسیار نامناسب کارگاه‌های تولید پوشاک بطور مرتب از کارگران قربانی می‌گیرد بطوریکه اعتراض بسیاریاز سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی را نیز در پی داشته است.