۱۸-۱۱ آبان ۱۴۰۳
جمعه ۱۸ آبان
– به گفته نماینده مجلس اسلامی از آبادان در شانزدهم آبان ماه، ۸۰ هزار دانشآموز در خوزستان یا از تحصیل بازمانده یا ترک تحصیل کردهاند. این گفته نشان از فقر گسترده مردم و محرومیت کودکان در جامعه، از تحصیل رایگان حکایت میکند. یک خواست اعتراضی معلمان و همه مردم تحصیل رایگان و با کیفیت برای کودکان و برخورداری از یک معیشت انسانی است.
پنجشنبه ۱۷ آبان
– پرستاران به مناسبت روز پرستار و در اعتراض به مراسم های دولتی وبرای پیگیری خواستهایشان اعتصابات و اعتراضات خود را ادامه دادند و در این روز پرستاران در رامهرمز در استان خوزستان نیز دست به تجمع زدند.
چهارشنبه ۱۶ آبان
– کوکب بداغی پناه ، سیامک صادقی چهرازی ، علی کروشات و پیروز نامی ، چهار معلم معترض در خوزستان با اتهاماتی چون “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی ، تبلیغ علیه نظام ، تشکیل گروه و اخلال در نظم عمومی” در شعبه ۳ دادگاه انقلاب اهواز مورد محاکمه قرار گرفتند.
همزمان با برگزاری دادگاه، جمعی از معلمان به نشانه حمایت و همبستگی در برابر دادگاه انقلاب تجمع داشتند.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان در بیانیه ای این احضار ها را نقض آشکار حقوق اساسی شهروندان اعلام کرده و خواستار پایان دادن به پرونده سازیهای امنیتی علیه فعالان صنفی و توقف سرکوب صدای معلمان و کارگران گردید. این شورا در بیانیه اعتراضی خود نوشت:” اتهاماتی مانند “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” و “اخلال در نظم عمومی” که معمولاً به فعالان صنفی نسبت داده میشود، تلاشی برای سرکوب صدای حقطلبانه و قانونی این فعالان است که تنها خواستار بهبود شرایط معیشتی و آموزشی جامعه هستند.”.
در اعتراض به پرونده سازیهای امنیتی علیه معلمان و فعالین سیاسی متحد شویم. به احضارها و پرونده سازیها باید خاتمه داده شود. پرونده های امنیتی تشکیل شده برای معلمان و تمامی فعالین سیاسی مسدود گردد و معلمان و کارگران زندانی و تمامی زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.
– پرستاران و کادر درمان بیمارستان های مختلف در اهواز در همراهی با دیگر پرستاران در شهرهای دیگر، و در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود و بی پاسخ ماندن خواستهایشان مقابل دانشگاه تجمع کردند. در این حرکت اعتراضی نیروهای حراست دانشگاه با پرستاران برخورد فیزیکی کرده و آنها را مورد توهین و بیحرمتی قرار دادند. اما پرستاران به تجمع خود ادامه دادند.
– تصادفی هولناک در جاده جم ـ سیراف که مسیر تردد اکثر کارکنان شرکت های منطقه عسلویه و کنگان بین شهرک های مسکونی نفت و محل اشتغال آنهاست، روی داد و جاده مسدود شد. طبق شواهد، تریلر حامل میلگرد در مسير مذکور ترمزش مشکل پيدا کرده (ترمز بريده) و همه خودروهای روبرو را زیر گرفته بود. در جریان این تصادف حدود بیست خودرو آسیب جدی دیده و متاسفانه چندین کشته و مجروح بر جای گذاشته است.
کارگران قبلاً هشدار داده بودند که اتوبوس های تردد کارکنان شرکت نفت و گاز پارس از امنیت کافی برخوردار نیستند و در صورت عدم رسیدگی فوری، خطر آفرین خواهند بود.
سه شنبه ۱۵ آبان
– کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” اکنون در هفته چهل و یکم در ۲۴ زندان مختلف کشور گسترش پیدا کرده است. زندانیان در شیبان اهواز نیز همراه این اعتراضات هستند.
– مدیر امور بیماریها و مراکز تشخیص درمانی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در روزهای گذشته ۳ هزار بیمار با عارضه تنفسی راهی مراکز درمانی شدند که گویای افزایش ۱۵ درصدی مراجعات است. اعتراض به آلودگی هوا و تخریب های زیست محیطی از جمله موضوعات اعتراضات مردم در خوزستان است.
دوشنبه ۱۴ آبان
– پرستاران بیمارستان نظام مافی شوش برای پیگیری مطالبات خود دست به اعتصاب زدند. با بلند شدن زمزمه های اعتراض در میان این پرستاران، رئیس نظام پرستاری شوش اخیرا در مکاتبهای با رئیس شبکه بهداشت و درمان شوش، نگرانی خود را از وضعیت معیشتی و فشار کاری پرستاران این شهرستان اعلام کرده بود. او هشدار داده بود: این شرایط منجر به بیانگیزگی، ترک شغل و استعفای پرستاران میشود.
– بازنشستگان مخابرات همچون دوشنبه های هر هفته، در سطح سراسری تجمع داشتند .در اهواز نیز بازنشستگان با شعارهایی از قبیل ” ستاد اجرایی/ حق ماها رو خورده”، “بنیاد تعاون/ حق ماها رو خورده” راهپیمایی کردند و صدای اعتراض خود را به اختلاسگریها بلند کردند. ستاد اجرایی فرمان امام تحت کنترل رهبری و نیز بنیاد تعاون سپاه پاسداران است.
یکشنبه ۱۳ آبان
– بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز و شوش همچون یکشنبه های هر هفته، در اعتراض به وخیم تر شدن هر روز بیشتر وضع معیشتی خود و بی پاسخ ماندن خواستهایشان تجمع کردند. در شوش بازنشستگان از شهرهای کرخه، هفت تپه و شوش گرد آمده بودند. در این تجمعات بازنشستگان با شعار “جنگ افروزی کافیه سفره ما خالیه” اعتراض خود را به جنگ افروزیهای حکومت و وخامت زندگی و معیشت خود و بساط چپاولگریها ودزدی های حاکم فریاد زدند. بازنشستگان در این تجمعات همچنین شعار میدادند: “روسری را رها کن، فکری به حال ما کن”، “زبر بار تورم، شکسته پشت مردم”، “روسری رو رها کن، تورم را مهار کن”، “ننگ ما ننگ ما صدا و سیمای ما “، و “از خوزستان تا رشت، مرغ کیلویی صد و هشت، “حسین حسین شعارشون/ دروغ و دزدی کارشون”، “کارگر زندانی آزاد باید گردد”، “معلم زندانی آزاد باید گردد”. در اهواز بازنشستگان روبروی درب سازمان تامین اجتماعی تجمع و راهپیمایی داشتند.
– در این روز برای ساعتها نیمی از اهواز، یعنی مناطق شرقی آن که از تصفیه خانه شماره یک آب میگیرند، بدون اعلام قبلی، آب نداشتند. بدین ترتیب دهها و یا شاید صدها هزار نفر در بیآبی بسر بردند. خوزستان استانی محروم از حداقل امکانات زندگی با جاده های ویران، هوای آلوده، قطعی دائم آب و برق، نبود امکانات بهداشتی و درمانی برای اکثریت ساکنین ، یک کانون داغ اعتراضات مردمی است.
شنبه ۱۲ آبان
– با کمال تاسف سحرگاه این روز یک زندانی در زندان سپیدار اهواز به نام غلامعلی شاکریان اعدام شد. وی یک سال پیش به اتهام قتل بازداشت وبه اعدام محکوم شده بود. اعدام قتل عمد دولتی است و ابزاری در دست حکومت برای سرکوب جامعه . در برابر آن جنبشی قدرتمند علیه اعدامها در ایران جریان دارد که ابعادی جهانی پیدا کرده است. کارزار سه شنبه های نه به اعدام که دامنه اش به 24 زندان کشیده شده است، تجمعات خانواده های محکوم به اعدام وکارزار جهانی نه به اعدام ابعاد گسترده این جنبش را نشان میدهد. وسیعا به آن بپیوندیم.
– محمد طهماسبی، شهروند ۳۲ ساله اهل ایذه، در بیست و سوم مردادماه دستگیر شد تا اکنون با وضعیت جسمانی نامناسب و به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر میبرد. او از بیماریهایی چون چسبندگی روده، تنگی نفس، و درد قفسه سینه رنج میبرد، و درخواست آزادی موقت وی با قرار تامین کیفری تاکنون مورد موافقت قرار نگرفته است.
محمد طهماسبی در ارومیه بازداشت و اوایل مهرماه پس از پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات به زندان شیبان اهواز منتقل شد و پس از یک ماه بیخبری طی تماسی تلفنی به خانوادهاش اطلاع داد که به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل شده است. محرومیت از دارو و درمان بخشی از شکنجه های حکومت جنایتکار جمهوری اسلامی در زندانهاست. محمد طهماسبی باید فورا و بدوین قید و شرط آزاد شود.
– غلامحسین کلبی زندانی سیاسی ۲۴سال از حکم حبس ابد خود را در زندان شیبان اهواز سپری میکند. او از بیماریهای متعددی از جمله فتق و بیماری قارچی که منجر به عفونت شدید ناخنهای پای وی شده رنج میبرد. غلامحسین کلبی چندین بار به بهداری زندان شیبان اهواز منتقل شده، اما به دلیل کمبود امکانات و تجهیزات پزشکی، تنها معاینه صورت گرفته و پزشکان بهداری به تجویز چند قرص اکتفا کردهاند، در حالی که او به رسیدگی تخصصی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی نیاز دارد. اخیرا نیز وزارت اطلاعات، به عنوان ضابط پرونده وی، با درخواست انتقال او به زندان محل سکونتش در ماهشهر مخالفت کرده است. غلامحسین کلبی باید فورا آزاد و تحت درمان لازم قرار گیرد.
جمعه ۱۱ آبان
– وضعیت تاسف بار فاضلاب در خیابان های شهر اهواز از جمله در خیابان چاووشی یکی از معضلات قدیمی مردم است. فرسودگی این فاضلاب ها باعث شده که با هر بارندگی، آب به خیابانها جاری و سبب آلودگی شهر شود. بعلاوه نشت فاضلاب ها آلودگی آب آشامیدنی را هم در پی دارد و در این رابطه مردم بارها اعتراض کرده اند.
واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۱۱ آبان ۱۴۰۳، ۱ نوامبر ۲۰۲۴.–
tel:00447435562462–
tel:00447435562462