اخبار کارگری -اخبار کارگری ایرن و بین المللی نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

***

نا امنی محیط کار

سقوط مرگبار دو کارگر مقنی به عمق ١١ متری چاه

این حادثه روز گذشته در منطقه عبدل‌آباد تهران، خیابان لقمان‌جنوبی، زمانی رخ داد که دو کارگر افغان مشغول حفر چاهی در حیاط این خانه بودند اما هنگام کار با دستگاه «پیونجر» به علت برق‌گرفتگی به عمق ١١ متری چاه سقوط کردند.

***

قطع انگشت بر اثر حادثه در محل کار

روز ٢٠ شهریور کارگری به نام انور گویلی شاغل در دانشگاه آزاد واقع در جاده سنندج – کامیاران در حین کار با دستگاه چمن زنی متاسفانه یک انگشت خود را از دست داد و به خیل کارگرانی پیوست که سالانه در محیط‌های کار بر اثر نبود ایمنی یا جانشان را از دست داده و یا دچار نقص عضو می‌شوند و قربانی سودپرستی سرمایه‌داران می‌گردند.  این کارگر ٣٦ سال سن دارد و دارای یک فرزند می باشد. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری- یک مهر ١٣٩٢

***

تخریب مرگبار دیوار بر سر کارگر ٣٥ساله در شهرری

٤مهر: تخریب مرگبار یک ساختمان قدیمی روزگذشته، بر سر دو کارگر افغان در شهرری، خیابان دیلمان جنوبی. دو کارگر افغان مشغول تخریب این ساختمان بودند که ناگهان دیوار جانبی طبقه دوم بر سر آنان خراب شده است. یکی از کارگران موفق به نجات جان خود شده و تنها آسیب دیدگی سطحی برداشته است. اما کارگر دیگر افغان که مردی ٣٥ ساله بود در زیر آوار گرفتار شده و جانباخت.

***
حادثه‌ای دیگر و بازهم جان‌باختن انسانی دیگر

عصر روز شنبه مورخ ٣٠/٦/٩٢ یک کارگر جوشکار به نام “جمشید محمدیان” اهل روستای “تخته” از توابع “ژاورود” سنندج هنگام کار از طبقه‌ی ششم ساختمانِ محل کارش واقع در ویلاشهر سنندج به پایین پرت شد و متأسفانه در دم جان سپرد. “جمشید محمدیان” ٢٩ ساله و متأهل و دارای دو فرزند بود که به علت ناامنی محیط کار و سودخواهی کارفرمایش جان خود را از دست داد. لازم به ذکر است که طی چند سال اخیر تعداد ٩ نفر کارگر جوشکار فقط در همین روستا در اثر عدم رعایت استانداردهای ایمنی توسط کارفرمایان در محیط کارشان دچار سانحه شده و جان باخته‌اند و چندین نفر دیگر نیز دچار نقص عضو و مشکلات جبران‌ناپذیر جسمی و روانی شده‌اند. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، ضمن عرض تسلیت به خانواده‌ی کارگر جان‌ باخته ” جمشید محمدیان” و ابراز همدردی با آنان، علت اصلی این حوادث را عدم توجه کارفرمایان به رعایت استانداردهای ایمنی در محیط کار و همچنین اهمیت ندادن به حفظ سلامت جسمی و روانی کارگران می‌داند. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری- یک مهرماه ١٣٩٢

***
دستگاه حفاری در جوانرود جان کارگر جوانی را گرفت

٢مهر: یک کارگر جوان در شهر جوانرود به دلیل عدم ایمنی در محل کار جان باخت. “عثمان رمضانی” که در شرکت روستای “قالیچه” شهرستان جوانرود از توابع استان کرمانشاه مشغول به کار بوده است به علت نبود حفاظ بر روی نوار نقاله و تسمه‌ی دستگاه حفاری، به داخل تونل سقوط و جان خود را از دست داده است. همچنین در مراسم ختم این کارگر یکی از نزدیکان خانواده‌ی رمضانی به‌نام ماکوان سلیمانی فرزند شاه‌مرادی در یک حادثه‌ی رانندگی جان سپرد.

***

نیش زنبور جان کارگر شرکت کشت و صنعت جوین را گرفت!

٢مهر: کارگر ٤٥ساله شرکت کشت و صنعت جوین در یکی از مزرعه های این شرکت روز گذشته به علت گزیدگی نیش زنبور جان خود را از دست داد.

***

مصدومیت شدید تعمیرکار٢٦ ساله آسانسور بدنبال سقوط از طبقه پنجم

٢مهر: تعمیرکارآسانسوری كه در یک ساختمان مسکونی واقع در کیانشهر، خیابان لهراسب ، خیابان روان بخش ،مشغول تعمیر و سرویس آسانسور بود از طبقه پنجم به پائین ساختمان سقوط کرد. این تعمیرکار ٢٦ ساله به همراه کابین آسانسور پس از سقوط به پائین وبر خورد با انتهای چاهك آسانسور از چند قسمت بدن دچار جراحت شدید و شکستگی شد.

***

سوختگی ٤کارگردرآتش‌سوزی پتروشیمی مارون

٢مهر: بر اثر آتش‌سوزی در واحد برق پتروشیمی مارون در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر، چهار نفر از کارگران شاغل در این واحد دچار سوختگی شده و به مراکز درمانی اعزام شدند.

***
حادثه‌ی کار مرگ ٢ کارگر در بانه و دیواندره را رقم زد

١مهر: دو کارگر در شهرهای بانه و دیواندره بر اثر حادثه‌ی کار جان خود را از دست دادند. روز سی‌ام شهریورماه در روستای کیله‌کبود شهرستان دیواندره یک کارگر به نام جلال دهقان به هنگام حفر چاه و ریزش دیواره‌ی آن جان خود را از دست داد. وی دارای ٣٥ سال سن و دو فرزند خردسال بوده است. همچنین، یک کارگر جوشکار بر اثر سقوط از اسکلت ساختمان در حال احداث شهر بانه، جان سپرد. هویت این کارگر محمد حسین‌پناه ١٨ ساله و اهل روستای سونج می‌باشد.

اخراج و بیكارسازی

شرق تهران: تهدید امنیت شغلی بیش از ٢٨٥ کارگر شاغل در کارخانه «پارس دارو» .

مدیر عامل کارخانه پارس دارو، از زیر مجموعه‌های شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)، بدون در نظر گرفتن شرایط تعیین شده در قانون کار، امنیت شغلی ٢٨٥ کارگر شاغل در کارخانه را متزلزل کرده است. از جمله موارد قانونی که توسط کارفرمای جدید کارخانه پارس دارو رعایت نمی‌شوند، حذف مرخصی و اضافه کاری، کاهش حقوق، عقد قرار دادهای کوتاه مدت (سه ماهه) و کسر سایر مزایای جانبی و همچنین ایجاد رعب و وحشت در بین کارگران به واسطه تهدید امنیت شغلی آنان است.پس از اتمام قرارداد یکساله کارگران، این قراردادها تحت مدیریت جدید به سه ماه تغییر می‌یابند. شرط تمدید قرار داد نیز نام بردن از سه نفر از کارگرانی است که در روز ٢٣ مرداد ماه نسبت به اقدامات کارفرما اعتراض کرده بودند. مدیریت جدید پارس دارو در روزهای پایانی دولت دهم منصوب شده است و پس از انتصاب نیز به طور متوسط هر هفته ٥ کارگر را بدون هیچ دلیل قانع کننده‌ای اخراج کرده است. تعداد کارگران اخراجی این کارخانه ٢٥ نفر اعلام شده است.

***

تعطیلی ٨٠ درصد واحد‌های تولیدی چهار محال و بختیاری ظرف ٨ سال وبیکارشدن کارگران

٣مهر: تعطیلی ٨٠ درصدی واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی چهار محال و بختیاری ازجمله کارخانه چینی همگام، شادکام، دریش، جنات، چینی سحر، پیچ مهره و…  طی هشت سال اخیروبیکارشدن کارگرانشان. دلیل تعطیل شدن این واحد‌ها، کمبود نقدینگی، عدم فروش محصولات و گران بودن مواد اولیه و در ‌‌‌نهایت سوء مدیریت است.

***
بیکاری ٢٠٠ کارگر ساختمانی در سقز با توقف مسکن مهر

١ مهر: بیکاری بیش از ٢٠٠ کارگر ساختمانی پس از توقف فعالیت پیمانکاران مجری پروژهای مسکن مهر در شهر سقز. بیش از ٢٠٠ کارگر ساختمانی که در بخش‌های مختلف مسکن مهر از جمله پروژه‌های ٣٧٠٠ واحدی مهر کیان (جاقل) در شهر سقز مشغول به کار بودند، بعد از توقف فعالیت پیمانکاران، شغل خود را از دست داده و اکنون در انتظار یافتن مشاغل ساختمانی در میادین شهر سقز سرگردان شده‌اند.

كارگران

شاهرخ زمانی به ٦ ماه زندان محکوم شد

به گزارش٤مهرکُردپا،صبح روز گذشته دایره‌ اجرای احکام زندان رجایی‌شهر کرج حکم شش ماه حبس شاهرخ زمانی را به وی ابلاغ کرد. براساس این گزارش،یک منبع مطلع از داخل زندان رجایی‌شهر کرج ضمن تأیید این خبر گفت: دادگاه انقلاب تبریز، شاهرخ زمانی را به اتهام “ناسزا گفتن به رهبر نظام در حضور دو زندانی دیگر” محاکمه کرده است. روز شانزدهم شهریورماه امسال این عضو سندیکای کارگران نقاش و تزئینات ساختمان از زندان رجایی‌شهر کرج به زندان تبریز منتقل گردید تا در دادگاهی پرونده‌سازی جدید حضور یابد. اکنون شاهرخ توسط دادگاه به ٦ ماه حبس تعزیری محکوم شده و حکم صادره صبح روز گذشته از سوی دایره‌ اجرای احکام زندان رجایی‌شهر به ایشان ابلاغ شد. شاهرخ زمانی از فعالین کارگری سرشناس می‌باشد که در خردادماه سال ٩٠ بازداشت و به زندان یزد منتقل شد که بعدها به ١١ سال حبس تعزیری محکوم گردید.

***
رمضان محمودی از همکاران طومار اعتراضی کارگران بر اثر سقوط از داربست جان باخت

رمضان محمودی کارگر ساختمانی و از همکاران طومار چهل هزار نفری کارگران، شامگاه سه شنبه ٢٦ شهریور ماه در حالیکه بر روی داربست طبقه چهارم ساختمانی مشغول کار بود بعلت لیزخوردن تخته از روی داربست به پائین سقوط کرد و پس از چند ساعت تحمل درد جانکاه جان خود را از دست داد.  رمضان یکی از کارگران ساختمانی ماهر و زحمتکش در شاهین شهر اصفهان بود که همچون هزاران نفر از همکارانش در سطح کشور  و در حالیکه حدود ٣٠ سال بیشتر نداشت با داشتن همسر و دو فرزند خردسال (پسر٢ساله ودختر٦ساله)، قربانی شرایط ناامن کار و سود آوری سرمایه شد. سوانح ناشی از کار بویژه در کارهای ساختمانی تحت رابطه مستقیم و بدون ضابطه ی کارگر و کارفرما و بعلت عدم وجود هیچگونه کنترل و نظارت قانونی بر ایمنی کار تا بیمه و نبود تشکیلات صنفی کارگری، بطور ساعتی و روزانه بستری برای حوادث تلخ و جبران ناپذیر برای کارگران این رشته می باشد و سالیانه صدها و هزاران خانواده کارگری با از دست دادن عزیزانشان  بر اثر سقوط از ارتفاع داغدار میشوند. دختر شش ساله رمضان امسال اولین تجربه آموزشی خود در مقطع پیش دبستانی را بدون حضور پدر و در میان غم و اندوه خانواده آغاز خواهد کرد و همچون هزاران کودک دیگری که پدرانشان بر اثر سوانح ناشی از کار جان باخته اند  با کوهی از درد و رنج بزرگ خواهد شد. مسئولیت تحمیل این وضعیت دردناک و ضد انسانی بر طبقه کارگر ایران و در این میان کارگران ساختمانی، مستقیما متوجه مجریان و قانون گذاران و تمامی کسانی است که در طول سی سال گذشته نه تنها طبقه کارگر ایران را از ابتدائی ترین حقوق انسانی خود محروم کرده اند بلکه در کمال بیشرمی تازه به فکر بر چیدن حداقلهای قانونی موجود و تحمیل رابطه استاد شاگردی عصر حجری بر طبقه کارگر ایران هستند.  رمضان محمودی از جمله کارگران پرشوری بود که با شرکت پیگیرانه در جلسات کارگری در شاهین شهر اصفهان، همواره بدنبال راه چاره برای معضلات مختلف کارگران ایران بطور اعم و کارگران ساختمانی بطور اخص بود. وی ضمن استقبال گرم از آشنائی با اتحادیه آزاد کارگران ایران از جمله فعالین جمع آوری امضا برای طومار چهل هزار نفری کارگران در شاهین شهر اصفهان بود و در این راه از هیچ کوششی دریغ نورزید. اتحادیه آزاد کارگران ایران و هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران با ابراز تاسف عمیق از جان باختن رمضان محمودی، این ضایعه جبران ناپذیر را به خانواده این عزیز، کارگران ساختمانی و دوستان و یاران رمضان و فعالین کارگری در شاهین شهر اصفهان تسلیت میگوید  و خود را شریک غم و اندوه این عزیزان میداند.

یاد و خاطره رمضان محمودی برای همیشه در میان ما کارگران زنده و جاوید خواهد بود. اتحادیه آزاد کارگران ایران – دوم مهر ماه ١٣٩٢

***

مصاحبه روزنامه بهار با جعفر عظیم زاده درباره شیک سازی نام کارگر

با وجود این اظهارنظرها هنوز هستند فعالانی که از روند فعلی فعالیت دولت در وزارت کار رضایت ندارند. عظیم‌زاده فعال کارگری در گفت‌وگو با بهار می‌گوید: حرف و حدیث‌هایی در زمینه شیک‌سازی محل کار کارگران مطرح شده است. کارگری که نان برای خوردن ندارد، به‌عنوان شغلی خود چه اهمیتی می‌دهد؟ در همه جای دنیا دو طبقه اجتماعی وجود دارد؛ سرمایه‌دار و کارگر. گروه وسیعی از مردم نیز تحت عنوان «کارگر» در اقصا نقاط دنیا فعالیت می‌کنند و هیچ مشکلی با عناوین شغلی خود ندارند. آن‌چه دغدغه اصلی کارگران است، بحث امنیت شغلی و دستمزد کافی است. اشاره به مسائلی مانند شیک‌سازی عناوین شغلی فقط سرگرمی درست کردن است و کارگران به این موضوع هیچ اهمیتی نمی‌دهند. طرح این موضوع، کارگران را از پیگیری حقوق خود غافل نمی‌کند.
عظیم‌زاده می‌افزاید: نام ما هرچه که باشد، ‌در مناسبات شغلی‌مان و در روابط کارگر و کارفرما هیچ تغییری حاصل نمی‌شود و همچنان برای دستمزد و قوانین کاری ما از بالا تصمیم گرفته می‌شود. آقای روحانی وعده داده بود که دستمزد کارگران را متناسب با تورم حدود ٤٠‌درصد بالا خواهد برد. اما هنوز به این وعده عمل نکرده است. دولت باید به تشکل‌های صنفی مستقل کارگری مجال فعالیت بدهد. نهادهای فعال موجود، کارگران را به معنای واقعی نمایندگی نمی‌کنند. فقط نمایندگان واقعی کارگران می‌توانند از حقوق انسانی، اجتماعی و صنفی این گروه دفاع کنند. به نظر می‌رسد فوری‌ترین اقدامی که دولت می‌تواند در جهت دفاع از حقوق کارگران در اولویت قرار بدهد، افزایش حداقل دستمزد کارگران است. موجی از گرانی در جامعه پیش آمده و عده‌ای بر این باورند که موج دیگری نیز در پیش است. کارگران گرفتار قراردادهای موقتی، امنیت شغلی و عدم ایمنی کار هستند؛ مشکلاتی که گفته می‌شود به اندازه تصادفات اخیر، از کارگران کشته می‌گیرد. اگر دولت هرچه سریع‌تر برای حل مشکلات معیشتی کارگران زمینه‌سازی‌های لازم را به‌عمل نیاورد و همچون مسئولان قبلی روی طرح‌های بی‌اهمیت تمرکز کند، فقط به نگرانی‌ها و دغدغه‌های بی‌شمار جامعه کارگری دامن خواهد زد.

***

شروع سال تحصیلی جدید و باز ماندن چهار و نیم میلیون کودک از تحصیل!

دوشنبه اول مهر ماه ١٣٩٢ سال تحصیلی جدید آغاز میشود اما بیش از چهار و نیم میلیون کودک در ایران توانایی رفتن به مدرسه را ندارند و از ادامه تحصیل محرومند. در چند سال گذشته با نزدیک شدن به اول مهر ماه شاهد آن هستیم که بسیاری از خانواده های طبقه کارگر و مزد بگیر از عهده مخارج آماده سازی کودکانشان برای فرستادن به مدرسه و ادامه تحصیل برنمیایند و این کودکان باز مانده از تحصیل به خیل میلیونی کودکان کار و خیابان می پیوندند. از طرفی هم هر سال در آستانه سال تحصیلی جدید ما شاهد آن هستیم که بسیاری از مدارس کودکان مهاجر افغانستانی را نام نویسی نمیکنند و یا از آنها درخواست شهریه های چندین برابر حد معمول دارند.

آری سال تحصیلی جدید آغاز میشود و باز کودکانی هستند که پدرانشان در کنارشان نیستند تنها به این خاطر که از حقوق خود و هم طبقه ای هایشان دفاع کردند و میکنند و حق تحصیل را برای تمامی کودکان ایران و جهان میخواهند. کارگران مرز ندارند نمیشود چیزی را که ندارند از آنان گرفت! بهنام ابراهیم زاده زندان اوین بند ٣٥٠- بیست و نهم شهریور ١٣٩٢

دستگیری و اذیت و آزار کارگران

طبق گزارش منتشره، نیروهای اطلاعاتی رژیم در تهران پنج کارگر اهل روستای آویهنگسنندج شاغل در حصارکدماوند را بازداشت کردند.

هژار لطفی، قانع رضایی، رفتار خدایاری، ماکوان بهاری و عزیز خدایاریاز جمله پنج کارگری هستند که به هنگام کار در یک پروژه ساختمان سازی در اطراف دماوند از سوی ماموران رژیم بدون ارائه هیچ دلیل مشخصی بازداشت شده اند. گفتنی است که روز سه شنبه ٢ مهرماه نیز یک کارگر به نام قباد غفوریاهل روستای نسمهاز توابع پاوه توسط افراد ناشناس در تهران ربوده و با ضربات چاقو به قتل رسید.

معلمان

در آستانه سال تحصیلی جدید ، دبیر کل سازمان معلمان ایران به تحمل ٥ سال حبس محکوم شد

به گزارش٣مهروبلاگ سخن معلم،علیرضا هاشمی ، دبیر کل سازمان معلمان ایران  از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب  اسلامی به تحمل ٥ سال حبس محکوم شد . اتهام وی ، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور  و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی  عنوان شده است . شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی مقیسه ، آقای علیرضا هاشمی را مشمول ماده ٦١٠ قانون مجازات اسلامی دانسته و اورا به تحمل ٥ سال حبس با احتساب ایام بازداشت محکوم کرده است . علیرضا هاشمی ، اولین بار  در اسفند ١٣٨٥ در مقابل مجلس شورای اسلامی دستگیر شد . این تجمع با هدف اعتراض به اجرا نشدن قانون مدیریت خدمات کشوری از سوی دو تشکل سازمان معلمان ایران و کانون صنفی معلمان ترتیب داده شده بود . دبیر کل سازمان معلمان ایران به خاطر پرونده ای که در آن موقع  تشکیل شد  از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب اسلامی به تحمل ٣ سال حبس محکوم شد .

کودکان کار

گزارش سازمان جهانی کار از کود‌‌‌کان کار! ١٦٨‌میلیون کود‌‌‌ک کار د‌‌‌ر جهان

سازمان جهانی کار با انتشار گزارشی د‌‌‌رباره وضعیت کار کود‌‌‌کان د‌‌‌ر مناطق مختلف جهان و مبارزه با بد‌‌‌ترین اشکال کار کود‌‌‌ک تا سال ٢٠١٦ از کاهش تعد‌‌‌اد‌‌‌ کود‌‌‌کان کار از ٢٤٦‌میلیون نفر د‌‌‌ر سال ٢٠٠٠ به ١٦٨‌میلیون نفر د‌‌‌ر حال حاضر خبر د‌‌‌اد‌‌‌ و اعلام کرد‌‌‌: هنوز ٨٥‌میلیون کود‌‌‌ک به کارهای خطرناک اشتغال د‌‌‌ارند‌‌‌. سازمان جهانی کار د‌‌‌ر تازه‌ترین گزارش خود‌‌‌ د‌‌‌رباره وضعیت کود‌‌‌کان کار د‌‌‌ر کشورهای مختلف جهان اعلام کرد‌‌‌: روند‌‌‌ رو به رشد‌‌‌ ورود‌‌‌ کود‌‌‌کان به بازار کار نسبت به سال ٢٠٠٠ به یک سوم کاهش یافته و مبارزه با کار کود‌‌‌کان د‌‌‌ر مسیر صحیح است، اما هد‌‌‌ف از بین برد‌‌‌ن بد‌‌‌ترین اشکال آن تا سال ٢٠١٦ اد‌‌‌امه خواهد‌‌‌ د‌‌‌اشت. هم‌اکنون تعد‌‌‌اد‌‌‌ کود‌‌‌کان کار از ٢٤٦‌میلیون نفر د‌‌‌ر سال ٢٠٠٠ به ١٦٨‌میلیون نفر کاهش یافته اما با وجود‌‌‌ بهبود‌‌‌ شرایط، برای رسید‌‌‌ن به هد‌‌‌ف از بین برد‌‌‌ن بد‌‌‌ترین اشکال کار کود‌‌‌کان تا سال ٢٠١٦ که توسط جامعه بین‌المللی توافقاتی برای آن وجود‌‌‌ د‌‌‌ارد‌‌‌ اقد‌‌‌امات جد‌‌‌ی‌تری مورد‌‌‌ نیاز است. سازمان بین‌المللی‌كار تاکید‌‌‌ د‌‌‌ارد‌‌‌ به کود‌‌‌کان کار محروم از کود‌‌‌کی، آسیب‌های جسمی و روانی فراوانی وارد‌‌‌ می‌شود‌‌‌. اگر جد‌‌‌یت د‌‌‌ر جلوگیری از کار کود‌‌‌کان وجود‌‌‌ د‌‌‌اشته باشد‌‌‌ می‌توان امید‌‌‌وار بود‌‌‌ که د‌‌‌ر آیند‌‌‌ه معضل کار کود‌‌‌کان حل شود‌‌‌؛ بنابراین وجود‌‌‌ ١٦٨‌میلیون کود‌‌‌ک کار د‌‌‌لیل خوبی است که بتوان برای د‌‌‌ستیابی به اهد‌‌‌اف جلوگیری از کار کود‌‌‌کان تلاش کرد‌‌‌. آخرین برآورد‌‌‌های سازمان بین‌المللی کار نشان می‌د‌‌‌هد‌‌‌ که بسیاری از اقد‌‌‌مات صورت گرفته بین سال‌های ٢٠٠٨ و ٢٠١٢ باعث شد‌‌‌ تا تعد‌‌‌اد‌‌‌ جهانی کود‌‌‌کان کار از ٢١٥‌میلیون نفر به ١٦٨‌میلیون نفر کاهش یابد‌‌‌. با این حال، د‌‌‌ر حال حاضر بیش از نیمی از ١٦٨‌میلیون کود‌‌‌ک کارگر د‌‌‌ر سراسر جهان د‌‌‌ر مشاغل خطرناک نقش د‌‌‌ارند‌‌‌ که به‌طور مستقیم توسعه سلامتی، ایمنی و اخلاقی کود‌‌‌کان را به خطر می‌اند‌‌‌ازد‌‌‌. هم‌اکنون تعد‌‌‌اد‌‌‌ کود‌‌‌کان کار شاغل د‌‌‌ر بخش‌های خطرناک از ١٧١‌میلیون نفر د‌‌‌ر سال ٢٠٠٠ به ٨٥‌میلیون نفر کاهش یافته است. طبق اعلام سازمان جهانی کار، بیشترین تعد‌‌‌اد‌‌‌ کارگران کود‌‌‌ک د‌‌‌ر منطقه آسیا و اقیانوس آرام (تقریبا ٧٨‌میلیون نفر) وجود‌‌‌ د‌‌‌ارند‌‌‌، اما کشورهای جنوب صحرای افریقا همچنان به عنوان منطقه‌ای با‌د‌‌‌رصد‌‌‌ بالای کود‌‌‌کان کار مواجه است. بروز مساله کار کود‌‌‌کان د‌‌‌ر کشورهای فقیرتر د‌‌‌ارای بالاترین میزان است. همچنین کار کود‌‌‌کان د‌‌‌ر میان د‌‌‌ختران نسبت به سال ٢٠٠٠ به میزان ٤٠‌د‌‌‌رصد‌‌‌ کاهش یافته اما این میزان برای پسران ٢٥د‌‌‌رصد‌‌‌ است. بخش کشاورزی مهم‌ترین بخشی است که د‌‌‌ر آن کارگران کود‌‌‌ک را می‌توان یافت و طبق آمارها ٩٨‌میلیون کود‌‌‌ک یا ٥٩‌د‌‌‌رصد‌‌‌ کود‌‌‌کان کار د‌‌‌ر این بخش فعالیت د‌‌‌ارند‌‌‌. از سویی ٥٤‌میلیون کود‌‌‌ک کار د‌‌‌ر بخش خد‌‌‌مات و ١٢‌میلیون نفر نیز د‌‌‌ر صنعت د‌‌‌رگیر هستند‌‌‌ که البته بیشتر جنبه‌های غیررسمی اقتصاد‌‌‌ را د‌‌‌ربرمی‌گیرد‌‌‌. بین سال‌های ٢٠٠٨ و ٢٠١٢ کار کود‌‌‌کان بین پنج تا ١٧ ساله د‌‌‌ر منطقه آسیا و اقیانوس آرام، آمریکای لاتین و کاراییب و مناطق جنوب صحرای افریقا کاهش یافته است. د‌‌‌ر آسیا و اقیانوس آرام تاکنون بزرگ‌ترین کاهش تعد‌‌‌اد‌‌‌ کود‌‌‌کان کار از ١١٤‌میلیون نفر د‌‌‌ر سال ٢٠٠٨ به ٧٨‌میلیون نفر د‌‌‌ر سال ٢٠١٢ به ثبت رسید‌‌‌ه است. از سویی، تعد‌‌‌اد‌‌‌ کود‌‌‌کان کارگر د‌‌‌ر کشورهای جنوب صحرای افریقا نیز ٦‌میلیون نفر کاهش یافته که این تعد‌‌‌اد‌‌‌ کاهش د‌‌‌ر آمریکای لاتین و کاراییب ٦/١‌میلیون نفر است. هم‌اکنون طبق آمارها ٢/٩‌میلیون کود‌‌‌ک کارگر د‌‌‌ر خاورمیانه و شمال افریقا وجود‌‌‌ د‌‌‌ارد‌‌‌. د‌‌‌ر سال‌های اخیر بعضی اقد‌‌‌امات از جمله سرمایه‌گذاری د‌‌‌ر آموزش‌وپرورش و حمایت‌های اجتماعی برای کاهش تعد‌‌‌اد‌‌‌ کود‌‌‌کان کار انجام شد‌‌‌ه است.

***

بعد از مدرسه نوبت کار می شود و بچه ها باید برای دستفروشی به میدان های شهر برگردند.

١٠ ساله است اما تازه اولین روز مدرسه را تجربه می کند؛ محمد شناسنامه نداشته و هیچ وقت نتوانسته در مدرسه ثبت نام کند. پدرومادرش هم نه به صرافت افتاده اند برایش شناسنامه بگیرند و نه اینکه درس خواندن او برایشان دغدغه ای بوده. او هم یکی مثل بقیه بچه های بی شناسنامه ملک آباد در کرج است. محله ای که بسیاری از دست فروشان و کارگران کوچک کرج و اطرافش از آنجا می آیند. محله ای پر از مهاجران افغان قانونی و غیرقانونی که بچه های شان را به مدرسه نفرستاده اند و حالابعضی از آنها یک کلاس هم سواد ندارند. ایرانی های ساکن این محله هم دست کمی از افغان ها ندارند و بسیاری از آنها نسل در نسل بی شناسنامه بوده اند.
    
حالامحمد مثل خیلی دیگر از بچه های بی شناسنامه ملک آباد، سرانجام توانسته معلم هایی پیدا کند تا سواد یادش بدهند. البته معلم ها او را پیدا کرده اند. آنها علی و برادر و خواهرش را شناسایی کرده اند و به اینجا آورده اند تا در «خانه علم ملک آباد» مدرسه را شروع کنند. خانه ای که جوانان عضو جمعیت امام علی(ع) در این محله راه اندازی کرده اند و به ١٩ بچه ایرانی و ١١ بچه افغانی که امکان مدرسه رفتن نداشته اند درس می دهند. در مدرسه ای که هنوز کمک های خیران به خرید میز و نیمکتش نرسیده، بچه ها در کلاس های سه، چهارنفره ای که برایشان تشکیل می شود روی موکت ها می نشینند. یک حیاط کوچک، چند اتاق با دیوارهای سبز و صورتی و یک آشپزخانه، حالاخانه امید آنها شده تا بالاخره در جایی شبیه به مدرسه که همه اسمش را «خانه دوم» می گذارند، به آرزوی باسوادشدن برسند. آنها با بچه های مدرسه ای یک تفاوت دیگر هم دارند؛ همه آنها با وجود بازه سنی پنج تا ١٣سال شان، باید بعد از مدرسه سر کار برگردند و آب و نانی سر سفره خانوده شان ببرند؛ سفره ای که معلوم نیست این بار با کدام ماده افیونی دود می شود و به هوا می رود.    الهه الله کریم مسوول خانه علم ملک آباد می گوید که یکشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه، همه باید کار را جمع وجور کنند و ساعت ١٢ تا ٤ آنجا باشند. بچه هایی که یک روز بیایند و یک روز نیایند، نمی تواند در خانه علم بماند. بعد شروع می کند به خواندن اسم های بچه ها که طبق تست های روانشناسی شان کلاس بندی شده اند. بچه ها با ذوق و سروصدا در صف های جداگانه می نشینند تا سر کلاس های شان بروند. کیف های صورتی و آبی جدیدشان را از معلم ها می گیرند و بعد هر سه، چهارنفر همراه معلم شان به یکی از اتاق های خالی می روند.    اما درس های بچه ها اینجا با الفبا آغاز نمی شود. کوثر شش، هفت ساله است اما شمارش را هم خوب بلد نیست. با قد کوتاهش جلوی خانم معلم ایستاده و می شمرد: «١، ٢، ٣…» مدیر خانه می گوید: «بعضی از آنها با داشتن خانواده هایی فقیر و آسیب دیده در سال های اول زندگی شان، حتی درست غذاخوردن را هم بلد نیستند. به بعضی از آنها باید گفت که لازم است لباس زیر بپوشند. آنها فعلاباید چند ماهی را در پیش دبستانی بگذرانند تا بتوانند کلاس اول را شروع کنند. اما بعضی از آنها به مقدمات بیشتری احتیاج دارند و شاید امسال کلاس اولی نشوندمادر محمد و برادر و خواهرش که مشغول درست کردن کاردستی های شان می شوند، در اتاق معلم ها نشسته و برای مدیر خانه درددل می کند. شوهرش را در دعوا کشته اند. از افغان های مهاجری هستند که اوراق هویت و اقامت دارند. حالادادگاه حکم قصاص صادر کرده و قاتل پول ندارد تا دیه را پرداخت کند. برادرشوهرهای زن اعدام می خواهند اما او به پول دیه هم راضی است. می گوید: «گفته پول دیه ندارم. ٢٠ میلیون دارم و یه دختربعد سر تکان می دهد و می گوید: «دخترش به چه دردم می خوره. خودم سه تا بچه دارم.»    برعکس محمد که خیلی دیر پایش به مدرسه باز شده، علی در پنج سالگی وارد خانه علم شده. مدیر خانه می گوید با اینکه به سن مدرسه نرسیده اما وضع خانه شان آنقدر ناجور است که بهتر است چند ساعت در روز اینجا باشد و به پیش دبستانی بیاید. پدرش چند سال پیش به دلیل قاچاق موادمخدر زندانی شد و مادرش همه چیز را رها کرد و رفت. حالاپدرش آزاد شده و خانه را پاتوق دوستان معتادش کرده. اما علی پنج ساله چاره ای ندارد جز اینکه بعد از تمام شدن کلاس، به همان خانه برود و امنیتی را که در خانه برایش ساخته اند، فقط در ساعاتی از روز تجربه کند.    حسن که نقاشی اش را با ذوق نشان معلم ها می دهد، می داند چند ساعتی می تواند از فکر خانه شان بیرون بیاید و آن را هر شکلی دوست دارد، بکشد. خانه ای کشیده با در و پنجره های بزرگ و یک گلدان گل لاله کنارش، به اندازه خود خانه. شاید در افکارش آن را به جای خانه خودش تصور می کند. خانه ای که معلمش می گوید شبیه زباله دانی است و حتی در و پنجره ندارد. پدرش به خاطر موادفروشی زندان بوده و تازه آزاد شده. پدر، یک دختر ٢٠ ساله هم دارد که گرفتار شیشه شده و باید پول دربیاورد؛ البته شغلش را نمی تواند به همه بگوید.    بچه های کوچکتر اینجا خوشبخت ترند. آنها بعد از دو، سه ماه که پیش دبستانی را بگذرانند، می توانند سر کلاس اول بنشینند. اما ١٤، ١٥ ساله ها هنوز کلاسی ندارند و باید منتظر باشند تا معلم باتجربه ای برایشان پیدا شود. آنها به زمینه سازی بیشتری برای شروع درس نیاز دارند. برای همین، چند استاد تربیت بدنی دانشگاه قول داده اند برایشان باشگاه ورزشی راه بیندازند. آنها هم یکی، دو هفته دیگر می توانند ورزش را شروع کنند تا کار تیمی یاد بگیرند و بعد، برای درس و مدرسه آماده شوند.   بعد از مدرسه نوبت کار می شود و بچه ها باید برای دستفروشی به میدان های شهر برگردند. بعضی از آنها زباله و ضایعات جمع می کنند و بعضی هم در مزارع میوه چینی می کنند و پولی کمتر از دستمزد یک کارگر معمولی را به خانه می برند. بعضی هم آنقدر کوچکند که کاری جز گدایی از دستشان برنمی آید؛ مثل ریحانه که پدر و مادر کارتن خوابش او و خواهرش را سر راه گذاشتند. زن و شوهری که پیدایشان کردند، خواهرش را شب عید به کس دیگری فروختند و حالاریحانه را برای کاسبی به میدان های شهر می فرستند.    مسوولان خانه علم از همه خانواده ها برای تحصیل بچه های شان رضایت نامه گرفته اند اما نگرانند با ادامه سال تحصیلی و کم شدن درآمد بچه ها، پدر و مادرشان سراغشان بیایند و دیگر نگذارند درس بخوانند. اغلب خانواده های آنها با اعتیاد و فقر درگیرند و به درآمد بچه ها نیاز دارند. بچه ها که برای شروع مهر و کلاس درس در روزهای آخر تابستان بی تابی کرده اند، حالابا شروع درس و مدرسه هر روز سایه از دست رفتن همه چیز را بالای سرشان حس می کنند. برای همین باید بعد از مدرسه زودتر سراغ کار بروند و برای خانه رفتن پولی جمع کنند. اما آنها می دانند از بعضی بچه های بی شناسنامه دیگر خوشبخت تر بوده اند و شانس تحصیل را پیدا کرده اند. مدیر خانه می گوید تیم حقوقی در حال تلاش است تا بچه ها بتوانند شناسنامه دار شوند و بعد از آموزش در آنجا، مدرک تحصیلی هم دریافت کنند. به این ترتیب، بچه هایی که سن بیشتری دارند و باید کلاس های بالاتر باشند، می توانند عقب ماندگی تحصیلی شان را آنجا جبران کنند و در سازمان ارزشیابی آموزش وپرورش برای رفتن به کلاس های بالاتر امتحان بدهند. برای بعضی ها هم این روند امکان پذیر نیست و تلاش می شود از سازمان ملل برایشان مدرک صادر شود.کلاس ها که تمام می شود، بچه ها در حیاط خانه علم جمع می شوند تا برای روز اول مدرسه عکس یادگاری بگیرند. تلاش برای مرتب کردنشان در صف ها به ترتیب قد، به نتیجه ای نمی رسد. آنها آنقدر انرژی گرفته اند که با هیچ ترفندی نمی شود آرام شان کرد. عکس یادگاری را که می گیرند، با سروصدا به طرف در می دوند و صدای خنده های شان کوچه را پر می کند

بازنشستگان

٥ هزار کارگر بازنشسته فولاد در سوادکوه ٤ ماه مستمری دریافت نکرده‌اند

٢مهر: عدم پرداخت مستمری٥ هزار کارگر بازنشسته صنعت فولاد کشور در معادن زغال سنگ سواد کوه در ٤ ماه گذشته. پس از انتقال صندوق بازنشستگی کارگران فولاد از وزارت صنعت به وزارت کار، نه وزارت صنعت، معدن و تجارت خدماتی به بازنشستگان ارائه می‌دهد و نه در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برنامه مشخصی برای اداره این صندوق وجود دارد.ازجمله اینکه حقوق بازنشستگان فولاد یا با تأخیرهای دراز مدت پرداخت می‌شود، یا هر دو ماه یک‌بار به صورت علی‌الحساب پرداخت می‌شود.

دستمزدهای پرداخت نشده

١٠٠٠ کارگر شهرداری زابل ٣ ماه حقوق نگرفته‌اند

٢٢مهر: ٢هزار کارگر خدماتی و فضای سبز شهرداری زابل ٣ ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند. «احمد دهمردی» سرپرست شهرداری زابل با تایید ادعای کارگران در خصوص تأخیر سه ماهه در پرداخت حقوق، گفت: سه ماه از حقوق و بیمه بیش از هزار کارگر و کارمند شهرداری زابل به سبب آنکه ٣ میلیارد تومان از اعتبارات شهرداری زابل توسط سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور پرداخت نشده، به تعویق افتاده است. اعتبارات سالانه شهر داری زابل حدود ١٤ میلیون تومان است که این رقم با توجه به گستردگی خدمات شهرداری، بسیار ناچیز است.

***

٣٠٠کارگر شهرداری یاسوج ٧ تا ١١ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند

٣٠٠کارگر خدماتی و فضای سبز شهرداری یاسوج که تحت نظارت چند شرکت پیمانکاری فعالیت دارند، به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی پیمانکاران از سوی شهرداری یاسوج، چندین ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند. از مجموع ٣٠٠ کارگر خدماتی و فضای سبز شهرداری یاسوج، ٢٠٠ کارگر در بخش خدماتی، تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «طریق کاران کویر» فعال بوده و ١٠٠ کارگر دیگر نیز در فضای سبز مشغول به کارند که تحت مسئولیت ٥ شرکت پیمانکاری همانند «کویر کاران» و «ارمغان جاوید» در سطح شهر کار می‌کنند. ٢٠٠ کارگر بخش خدماتی شهرداری یاسوج از اردیبهشت ماه سال جاری حقوقی از شرکت پیمانکاری طریق کاران کویر دریافت نکرده‌اند و این کارگران علاوه برطلب ٥ ماهه خود از این پیمانکار، دو ماه حقوق اسفند ٩١ و فروردین ٩٢ را نیز از پیمانکار قبلی طلبکارند.

***

کارگران قند و تصفیه اهواز ٣٣ ماه حقوق معوقه طلبکارند

کارخانه صنایع قند و تصفیه شکر اهواز از نیمه تابستان سال ٨٧ تا به امروز در تعطیلی کامل به‌ سر می‌برد. ٥٠ کارگر باقیمانده این واحد تولیدی بالغ بر ٣٣ ماه حقوق و دستمزد پرداخت نشده طلبکارند. تا پیش از تعطیلی این واحد تولیدی تعداد ٢٨٠ کارگر در این واحد تولیدی فعالیت می‌کردند. بعد از تعطیلی سال ٨٧، به اجبارکارفرما تعدادی از کارگران در ازای دریافت سه ماه و نیم حقوق و مزایای بازخرید شدند و تعداد کارگران باقیمانده به حدود ١٨٠ نفر رسید. پس از این اقدام چون کارفرما نسبت به پرداخت حق بیمه کارگران باقیمانده متعهد شده بود در نتیجه تعداد زیادی از کارگران باقیمانده از طریق بازنشستگی‌ پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شدند. در حال حاضر تعداد کارگران باقیمانده این واحد تولیدی به حدود ٥٠ نفر رسیده است که تا پایان سال جاری نیز با ادامه اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور بازهم حدود ١٢ از آن‌ها بازنشسته خواهند شد. از آنجا که در این میان مسئله اصلی فشار ناشی از عدم پرداخت بالغ بر ٣٣ ماه حقوق و دستمزد به کارگران این کارخانه است، احتمال دارد این کارگران در ادامه پیگیری‌های خود برای روزهای آینده وارد تهران شوند.

***
کارگران شهرداری تیران سه ماه حقوق نگرفته اند

٦مهر: کارگران شهرداری تیران به سبب مشکلات مالی سه ماه حقوق نگرفته اند.

گزارش

تجمع اعتراضی مردم کوشکک مقابل شرکت گازاستان فارس وبازداشت چند دانشجوازطرف حراست

٣مهر: جمعی از اهالی محله کوشکک شیراز که ماه‌هاست پیگیر مشکلات خود در اداره‌های مختلف، از جمله شرکت گاز استان فارس هستند، تجمعی اعتراض‌آمیز در مقابل این شرکت برپا کردند. یک ماه پیش، یکی از مسئولان شرکت گاز استان فارس، پس از مراجعات مردم محله کوشکک، قول ساماندهی وضعیت گاز این محله تا قبل از فرا رسیدن فصل بارندگی یعنی اول مهر ماه را داده بود که به این گفته، عمل نشد. تعدادی از خبرنگاران و عکاسان رسانه‌های این استان نیز برای پوشش این خبر به شرکت گاز استان فارس واقع در میدان گاز شیراز، حضور یافتند و همچنین تعدادی دانشجو که ماه‌هاست پیگیر مسئله کوشکک هستند، به دعوت مردم این محله به محل تجمع آمده بودند اما از سوی یکی از مسئولان این شرکت، برخوردی نامناسب با دانشجویان صورت گرفت به گونه‌ای که پس از پایان جلسه مردم با چند تن از مسئولان، این دانشجویان همچنان در اختیار حراست این شرکت بودند. پس از تلاش‌های مردم، بالاخره جلسه‌ای با حضور سه تن از نمایندگان مردمی کوشکک و سه تن از مسئولان شرکت گاز این استان، برقرار و در پایان اعلام شد که تا ١٥ مهر ماه جاری، مشکل گاز محله کوشکک، برطرف می‌شود.

***
کارگران میادین میوه و تره‌بار اهواز بیمه و بازنشستگی ندارند

محرومیت بیش از ١٠٠ کارگر شاغل در میادین میوه و تره بار شهرداری اهواز از خدمات بیمه تامین اجتماعی. کارگران باربر معمولا از ٢ بامداد تا عصر‌‌ همان روز در میادین میوه و تره‌بار مشغول کارند. دستمزد ثابتی ندارند و شرح کارشان بدون قرارداد مشخص و امکان چانه زنی، مطلقاً در اراده کارفرماست. اکثر این کارگران با ٢٠ تا ٣٠ سال سابقه کار مستمر، نهایتا ٥ سال سابقه بیمه دارند.

***
مسمومیت ٦٠ کارگر شرکت پیمانکاری «کامیاب کار سنگ»  بر اثر مصرف آب غیر بهداشتی

٢مهر: مسمومیت ٦٠ نفر از کارگران معادن البرز ، به دلیل مصرف آب غیر بهداشتی. کارگران که تحت استخدام شرکت پیمانکاری «کامیاب کار سنگ» فعالیت می‌کنند. طبق معمول از آب تانکر مصرف کردند اما پس از مصرف به دلیل نامعلومی که بی‌ارتباط با باز بودن درپوش تانکر و احیاناً وجود لاشه حیوان کوچکی نیست، حوالی ظهر دچار مسمویت شدید و اسهال خونی و استفراغ شدندو هم اکنون ١٥ کارگر این شرکت پیمانکاری (کامیاب کار سنگ) بر اثر ابتلا به بیماری‌های گوارشی مورد اشاره، در بیمارستان شهدای زیرآب بستری بوده و مابقی کارگران به صورت سرپایی مداوا شدند. معدن زغال سنگ سواد کوه (البرز مرکزی) در استان مازندران با دوازده شرکت پیمانکاری بیش از ١٢٠٠ کارگر دارد که حیات آنان به دلیل ضعف ایمنی وبهداشت کار در این معادن در خطر است.

***
انکار ٥ سال کار «سخت و زیان آور» کارگران بافندگی پاکان

١مهر: ٥ سال از سوابق بیمه ٨٠ کارگر رسمی کارخانه بافندگی پاکان در سیستم تامین اجتماعی شعبه ٧ تهران به عنوان مشاغل سخت و زیان آور ثبت نشده است. در سالهای ٨٠ تا ٨٥ به دلیل اشتباه بوجود آمده  در زمان مکانیزه شدن سیستمهای فنی اداره، این اشتباه رخ داده است. اگر تامین اجتماعی ٥ سال سابقه سختی کار این کارگران را باز نگردانند زمینه بازنشستگی آنان فراهم نمی‌شود و این کارگران بر خلاف قانون ناچارند چندین سال دیگر برای تکمیل سوابق خود کار کنند. «قانون مشاغل سخت و زیان‌آور مشمول کارگرانی می‌شود که رشته‌های شغلیشان به نوعی برای سلامتشان مضر تشخیص داده شود. در خدمات بیمه تأمین اجتماعی برای این کارگران هر یک سال فعالیت، یک و نیم سال محاسبه می‌شود تا بتوانند پس از بیست سال کار بازنشسته شده و به این ترتیب از ادامه آسیب‌های جسمی جلوگیری شود».

***
بمناسبت چهلمین روزجان باختن حسین زمانی بر اثر ریزش معدن «چشمه پودنه» طغرالجرد

٤٠روز قبل بر اثر ریزش معدن «چشمه پودنه» طغرالجرد از توابع شهرستان کوهبنان، چهار کارگر در معدن حبس شدند و حسین زمانی کارگر معدن٢٧ ساله جان خود را از دست داد. به گزارش ایسنا،دیروزچهلم این کارگرجان باخته برگزارشد.پس از حادثه ای که دراین معدن اتفاق افتاد صاحبان معدن بجای پاسخگویی به نیازهای خانواده حسین زمانی وکارگران صدمه دیده این حادثه،شماری ازکارگران را اخراج کردند. به گزارش ١٣شهریورفارس،ام‌النسا زمانی مادر همسر مرحوم حسین زمانی در حالی که اشک می‌ریخت گفت: حدود ٢٠ روز از مرگ دامادم می‌گذرد در این مدت هیچ یک از مسئولان معدن و شهرستان حتی یک سری به خانواده ما نزدند.

این پیرزن افزود: دارای پنج فرزند هستم و به تنهایی با قالیبافی و دامداری با مشکلات بسیاری فرزندانم را بزرگ کردم،  فرزند آخرم به نام محبوبه چند سال قبل با جوانی به نام حسین زمانی ازدواج کرد که حسین هم بر اثر زلزله چهارم اسفند ٨٣ پدر و مادرش را از دست داده بود و خود سرپرستی خواهر و برادرانش را بر عهده گرفت. زمانی بیان داشت: حسین پس ازدواج با کار و تلاش در معدن و با حقوق ناچیز زندگی خود را به سختی می‌گذراند، حقوق او بین ٣٠٠ تا ٤٠٠ هزار تومان بود و در منزل استیجاری زندگی می‌کرد.

وی افزود: حالا با توجه به اینکه دخترم محبوبه باردار است با مشکلات مالی فراوانی مواجه هستیم به طوری که پول تهیه یک قرص نان را هم نداریم، انتظار می‌رفت، مسئولان معدن ذغال‌سنگ و شهرستان حداقل سری به خانواده ما می‌زدند تا ببینند که چگونه و با چه مشکلاتی زندگی می‌کنیم. این مادر تصریح کرد: بی‌انصافی است که جوان ٢٧ ساله‌ای در دل معدن جان خود را از دست بدهد، اما مسئولان معدن و شهرستان نسبت به خانواده‌اش بی‌تفاوت باشند. وی در حالی که بغص گلویش را گرفته بود، گفت: مرگ برای همه است، اما برای ما بسیار سخت و دشوار است و هرروز شرایط بدتر می‌شود، بستگان ما هم از بنیه مالی مناسبی برخوردار نیستند که کمک کنند تا قبل از حادثه حسین با این حقوق اندک به اندازه بخور و نمیر داشته‌ایم. این پیرزن گفت: در حالیکه دامادم در معدن چشمه پودنه جان خود را از دست داده بود و این معدن مربوط به شهرستان کوهبنان است و محل سکونت ما در حوزه شهرستان زرند است، از همه جا ناامید شده بودم تصمیم گرفتم موضوع را به اطلاع فرماندار زرند برسانیم. وی اظهار کرد: ساعتی بعد فرماندار زرند به منزل ما آمد، وی پس از قرائت فاتحه و دل‌جویی با تماس تلفنی از مسئول معدن خواست موضوع مشکل مالی خانواده را هرچه سریعتر برطرف کنند. محبوبه اسدی همسر حسین  می‌گوید: پس از شنیدن خبر مرگ حسین با مشکلات روحی و روانی جدی مواجه شدم ما در یک واحد مسکونی استیجاری زندگی می‌کردیم و پس از مرگ حسین دیگر کسی را نداشتم با توجه به اینکه باردار هستم، حسین حتی یک ریال پس‌انداز نداشت و با این حقوق ناچیز و کرایه منزل دیگر چیزی برای ما نمی‌ماند. وی گفت: از مسئولان شهرستان کوهبنان انتظار می‌رفت، حداقل سری به ما می‌زدند حسین حقوق معوقه از معدن طلبکار بود، چرا این‌قدر بی‌تفاوت هستند.

منصور متقی فرماندار کوهبنان اظهار داشت: به خاطر کشته شدن مرحوم حسین زمانی معدن هفت روز تعطیل بود. وی در ارتباط با عدم سرکشی مسئولان گفت: معدن خصوصی است، اما پیگیر برقراری پرداخت مستمری خانواده‌اش هستم. در تماس با نماینده مردم شهرستان‌های زرند و کوهبنان در مجلس نیز، وی از این موضوع بسیار نگران شد و بیان داشت: در نخستین ساعت حضور در منطقه حتما از نزدیک با خانواده مرحوم ملاقات می‌کنم. خانواده حسین در شهرسازی درگر در فاصله ٤٥ کیلومتری مرکز شهرستان زرند در یک منزل مخروبه و نامقاوم زندگی می‌کنند شهرستان کوهبنان در فاصله ١٦٨ کیلومتری شمال استان کرمان واقع شده است. اول مهرماه١٣٩٢

***

٢هزارکارگرساختمانیشهریاربیمهنیستند

ادارهتامیناجتماعیشهرستانشهریارازپذیرشحدوددوهزارنفرازکارگرانساختمانیساکندرشهرستانشهریاروملاردکهازسال٩٠ازسازمانفنیحرفهاستانتهرانکارتمهارتدریافتکردهاند،خوداریمی‌کند.

اخباربینالمللی

کانادا شرکت بلک بری ٤٥٠٠ تن‌ از نیروی کار خود را اخراج می‌کند

بلک بری، تولید کننده تلفن های همراه هوشمند، روز جمعه٢٠ سپتامبر (٢٩ شهریور(، اعلام کرد که ٤٥٠٠ تن از کارمندانش را اخراج و بخشی از فعالیت تولیدی اش را نیز منحل خواهد کرد.شرکت کانادایی، افت چشمگیر فروش و عدم موفقت تجاری مدل Z١٠ را دلیل اصلی اعمال این طرح دانسته است. به گفته مسٔولان این شرکت، شرکت بلک بری برای دومین فصل متوالی حدود ٢٥٠ میلیون دلار متضرر شده است. در پی انتشار این خبر، ارزش سهام بلک بری در بازار مالی نیویورک به شدت سقوط کرد و در پایان روز کاری جمعه با افتی ١٧ درصدی مواجه شد.بلک بری که در آغاز قرن، محبوب ترین و پرفروش ترین تلفن همراه جهان بود، مدتی است گوی رقابت را به رقیبانی چون سامسونگ و اپل واگذار کرده است.

بنگلادش هزاران کارگر با خواست افزایش دستمزد دست به تظاهرات زدند

هزاران تن از کارگران نساجی در بنگلادش روز شنبه٢١ سپتامبر (٣٠ شهریور)با درخواست افزایش حداقل دستمزد ماهانه شان به ١٠٠ دلار خیابان های بیرون از داکا را مسدود کرده و به کارخانه های نساجی این کشور حمله کردند.به گزارش خبرگزاری فرانسه از داکا، کارگران که بسیاری از آنها چماق به دست داشتند از دهها کارخانه نساجی خارج شده و چندین ساعت در بزرگراهای مناطق صنعتی اصلی بنگلادش تظاهرات کردند. معاون رئیس پلیس منطقه صنعتی قاضی پور می‌گوید:دست کم ٢٠ هزار کارگر در این اعتراضات شرکت داشتند. آنها ضمن درخواست افزایش قابل توجه حقوق خود، خیابان ها را بستند.بنگلادش دومین صادرکننده منسوجات جهان است و تولیدات ٤٥٠٠ کارخانه نساجی این کشور ٨٠ درصد از صادرات سالانه ٢٧ میلیارد دلاری بنگلادش را تشکیل می دهد. اما اکثریت سه میلیون کارگر بنگلادشی ماهانه ٣٨ دلار حقوق می گیرند که این میزان دستمزد در زمره کم ترین حقوق در جهان است. در پی اعتراض کارگران نساجی در بنگلادش، دهها کارخانه مجبور شدند روز شنبه را تعطیل کنند.

فرانسه اعتصاب کارگران هتل پارک حیأت در پاریس

روز جمعه ٢٠ سپتامبر (٢٩ شهریور) بیش از ٦٠ تن‌از کارگران هتل لوکس و ٥ ستاره پارک حیأت با خواست افزایش دستمزد و بهبود شرایط کار دست به اعتصاب زدند. آنها به خیابانهای اطراف هتل رفته و با دادن شعار دست به تظاهرات زدند. مدیریت هتل می‌گوید که این مساله بین کارگران و شرکتهای پیمان کاری است و به آنها مربوط نمیشود. آنها می‌گویند از شرایط کاری این کارگران متاسف هستند، ولی‌قصد دخالت در موضوعی که به آنها مربوط نمیشود را ندارند.

مراکش تظاهرات هزاران نفر در اعتراض به افزایش قیمت سوخت

هزاران تن از شهروندان مراکشی در اعتراض به گرانی و افزایش بهای سوخت در رباط پایتخت این کشور تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان یکشنبه (٣١ شهریور) در پاسخ به فراخوان اتحادیه عمومی کارگران مغرب به خیابان‌های رباط آمدندحسن مراکشی، ٤٨ ساله از شرکت کنندگان در این تظاهرات گفت : ما به گران شدن قیمت شیر و گوشت و اکنون سوخت معترض هستیم. هیچ فرصت شغلی وجود ندارد. ما بنکران ( نخست وزیر ) را نمی‌خواهیم. او هیچ کاری انجام نمی دهدبخش حمل و نقل مغرب نیز از قصد خود برای برپایی اعتصاب عمومی ٧٢ ساعته در اعتراض به این اقدام دولت خبر داده استبهای سوخت در مغرب، دوشنبه پس از اجرای تدابیر جدید دولت برای کسری بودجه و کاهش یارانه سوخت، افزایش یافت. احزاب مخالف دولت مغرب تحت رهبری حزب استقلال با محکوم کردن این اقدام دولت می‌گویند که این سیاست زندگی را برای شهروندان مغربی در این دوره سخت اقتصادی دشوار تر کرده استمغرب تقریبا تمامی انرژی مورد نیاز خود را وارد می‌کند . نوسانات قیمت نفت به شدت بر اقتصاد بحران زده مغرب تاثیر گذار بوده استاین تصمیم دولت بسیاری از مردم مغرب را که با هزینه‌های روز افزون زندگی دست و پنجه نرم می‌کنند، خشمگین ساخته است

بنگلادش موج جدید اعتراضات کارگران تولید پوشاک

چند هزار کارگر معترض روز سه شنبه٢٤سپتامبر (٢ مهر) برای چهارمین روز متوالی به خیابان های داکا پایتخت بنگلادش آمدند. موج تازه اعتراضات کارگران بخش پوشاک بار دیگر برای تقاضای افزایش دستمزدهاست. کارگران خشمگین خواستار برخورداری از حداقل دستمزد یکصد دلار در ماه هستند.با اینکه در روزهای گذشته تعداد تظاهرکنندگان در خیابان های داکا بسیار بیشتر بود با این حال کارگران مانند روزهای پیش چند خیابان اصلی داکا را بسته و به برخی خودروها و همچنین به دهها کارخانه پوشاک در مناطق صنعتی حومه پایتخت حمله کردند. نیروهای پلیس با استفاده از گاز اشک آور سعی کردند آنها را متفرق کنند و در جریان درگیریهای پراکنده، دهها نفر مجروح شدند. میانگین درآمد ماهانه کارگران پوشاک در بنگلادش تنها ٣٨ دلار است.

سودان ادامه اعتراضات به حذف یارانه‌های دولتی

اعتراضات به افزایش قیمت سوخت و کالاهای اساسی در سودان با شدت بیشتری ادامه یافت.معترضان با آتش زدن چندین جایگاه عرضه سوخت و ساختمان دولتی در خارطوم به افزایش قیمتها از جمله بالا رفتن دویست درصدی قیمت بنزین اعتراض کردند. در نتیجه این اعتراضات که از چند روز پیش و در پی تصمیم دولت مبنی بر قطع یارانه ها، شروع شده تنها در روز چهارشنبه ٢٥ سپتامبر (٣ شهریور(شش نفر کشته و حدود بیست نفر هم بازداشت و با کامیون دولتی به مکانی نامعلوم منتقل شده اند. برخی منابع تعداد کشته شده ها را در کل تا بیست و چهار نفر هم اعلام کرده اند. ویدیوهای آماتور به اشتراک گذاشته شده در شبکه های اجتماعی نشان از ناآرامی اوضاع پایتخت دارند. در جریان درگیری های روز چهارشنبه، ساختمان یک دانشگاه به آتش کشیده شده و جاده اصلی منتهی به فرودگاه این شهر هم مسدود شده است. در همین رابطه آغاز سال تحصیلی مدارس و دانشگاهها در خارطوم به تعویق افتاده و نیروهای امنیتی سعی در کنترل اوضاع دارند.

یونان تظاهرات گسترده علیه فاشیسم در خیابان‌های اتن

هزاران نفر روز چهارشنبه ٢٥ سپتامبر (٣ شهریور(در آتن پایتخت یونان در اعتراض به حزب راستگرای افراطی طلوع طلایی دست به تظاهرات بزرگی زدند.در اواخر بعداز ظهر در حوالی مقر طلوع طلایی، درگیریهایی خشونت آمیزی بین نیروهای پلیس و تظاهرکنندگان رخ داد. این تظاهرات از سوی اتحادیه های دانشجویی و برخی گروههای چپ برگزار شد. هفته گذشته پاولوس فیساس، یک خواننده رپ ضد نژادپرستی بدست یکی از حامیان حزب ملی گرای طلوع طلایی کشته شد. این حزب، به عنوان سومین حزب مهم یونان، روی موج نارضایتی های اجتماعی و بحران عمیق اقتصادی سوار است و بسیاری از مشکلات کشور را به مهاجران ربط می دهد تا هفته پیش حدود ١٠ تا ١٢ درصد هوادار داشت اما پس از قتل این فعال ضد فاشیسم، نظر سنجی ها نشان می دهد که حدود یک سوم از حامیان خود را از دست داده است. در تظاهرات روز چهارشنبه یکی از معترضان که بسوی مجلس یونان حرکت می کرد گفت: “ما حتی می ترسیم از خانه مان خارج شویم. باندهای طلوع طلایی همه جا هستند. آنها بدون استثنا مرد و زن را از هر مذهبی که باشند مورد ضرب و شتم قرار می دهند.”معترض دیگری هم می‌گوید: “تا وقتی که این گروه غیر قانونی اعلام نشده است باید مقابل آن ایستاد. باید راهی یافت تا مردم دیگر از آنها حمایت نکنند. آنها حتی در داخل مدارس، فرزندان ما را با افکار خود مسموم می کنند.”

خبرنگار یورونیوز در آتن می گوید: “پس از حادثه خونین هفته گذشته که منجر به مرگ فعال چپگرای ٣٥ ساله شد، مقامات قضایی یونان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا فعالیت طلوع طلایی به یک سازمان جنایی شبیه است یا نه. در صورت رای مثبت، برخی از اعضای اصلی آن ممکن است با حکم مجازات ده سال زندان مواجه شوند. “