اخبار کارگری – اخبار کارگری بین المللی و ایران نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

 

اخراج و بیكارسازی:

سونامی اخراج کارگران قراردادی ورسمی در واحد کشتی سازی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا)

تمامی ١٥٠٠ کارگر کشتی سازی صدرا بیکار شدند

در حالی که ایلنا در روزهای گذشته خبر از اخراج ٨٠٠ نفر از کارگران واحد کشتی‌سازی شرکت صنعتی دریایی (صدرا) خبر داده بود، از اخراج ٧٠٠ کارگر باقی مانده در این شرکت خبر  رسید.  که به این ترتیب شمار کارگران اخراجی صدرا به ١٥٠٠ نفر می‌رسد. با توجه به اینکه در شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) بیش از ١٥٠٠ کارگر قراردادی و رسمی تحت نظر چندین شرکت پیمانکاری همانند فرا ساحل، آریا صنعت، صادق صنعت و… در ساختن پروژه‌های دریایی فعالیت دارند، اخیرا رکود کار باعث جابجایی شرکت‌های پیمانکاری و ورود پیمانکاران جدید در بخش کشتی سازی این شرکت عظیم دریایی شده است و به تبع این تغییرات،١٥٠٠ نفر از این کارگران که در چهار ماه گذشته نیز حقوقی دریافت نکرده‌ بودند با پایان یافتن دوره قرارداد کاری‌شان تا پایان شهریور ماه تعدیل می‌شوند. پیش از این ٨٠٠ نفر از این کارگران حکم اخراج خود را دریافت کرده بودند و در انتظار اخراج خود تا پایان شهریور ماه بودند. هم اکنون حدود ١٥٠٠ کارگر این واحد عظیم کشتی سازی با سوابق ٢ تا ٢٠ سال بالاتکلیف بوده و قرار است آن دسته از این کارگران اخراجی که شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری را دارند به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شوند. بخش عمده‌ای از اخراج‌ها در این واحد عظیم تولیدی، مربوط به شرکت پیمانکاری «فرا ساحل» با ٥٣٨ کارگر است و گفته می‌شود فقط یک یا دو شرکت پیمانکاری همانند شرکت پیمانکاری «آبهای عمیق» با تعداد کمی کارگر به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

***

سونامی اخراج کارگران قراردادی ورسمی در واحد کشتی سازی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا)

٢٥شهریور: اخراج٨٠٠کارگر قرار دادی و رسمی در واحد کشتی سازی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) تا پایان شهریورماه. سوابق کار این کارگران از دو سال تا ٢٠ سال است وبخش عمده اخراج این تعداد کارگر، مربوط به شرکت پیمانکاری فرا ساحل است که قصد دارد با اتمام قرار داد ٥٣٨ کارگر تا پایان شهریور ماه، آنان را اخراج کند.

***
اخراج١٦٠کارگربافندگی پاکان طی یکسال گذشته!

اخراج ١٦٠کارگراز مجموع ٢٥٠ کارگر شاغل دربافندگی پاکان،طی یکسال گذشته از مجموع کارگران باقی مانده این واحد تولیدی، حدود ٤٨ کارگر آن در شرف بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور هستند. اگر دولت تسهیلات لازم را برای پرداخت حق سنوات و خرید مواد اولیه برای واحد‌های نساجی وبافندگی فراهم نماید این واحدها می توانند مجددا پویایی خود را به دست خواهد آورد.همچنین کارگران باقی مانده نساجی پاکان به سبب قرار دادی بودن شغلشان از امنیت شغلیبرخوردارنمی باشند.

 

اعتراضات كارگری

تجمع کارگران شهرداری مقابل فرمانداری زابل دراعتراض به بیش از ٣ماه عدم پرداخت حقوقشان

٢٦شهریور: کارمندان شهرداری زابل به دلیل تعویق ٣ ماهه در دریافت حقوق خود در مقابل فرمانداری تجمع کردند. یکی از این کارمندان علت تجمع را تاخیر بیش از سه ماه در پرداخت حقوقشان عنوان کرد و گفت: چند ماهی است که معیشت برای ما بسیار تنگ شده و گذران زندگی برایمان سخت شده است. کارگر دیگری ادامه داد: علاوه بر اینکه حقوق ما را ندادند به دلیل بدهی شهرداری به سازمان تامین اجتماعی این سازمان از تمدید دفترچه های تامین درمان کارکنان خودداری می کند. این تجمع با دخالت مقامات قضایی و یگان امداد نیروی انتظامی خاتمه یافت.

***

اعتراض کارگران کارخانه ون سنندج به کارفرما

کارگران کارخانه‌ی ون در قسمت‌های ریخته‌گری لواشک و بسته‌بندی آدامس طی نامه‌ای اعتراضی به کارفرما خواهان قرار گرفتن مشاغل این کارخانه در ردیف کارهای سخت و زیان‌آور شدند. ١٧ نفر از کارگران این کارخانه با امضای این نامه در تاریخ ٥/٦/٩٢ اعلام کرده‌اند که کارگران در این کارخانه در معرض مواد شیمیایی هستند و دچار بیماریهای پوستی و ریوی گشته‌اند. همچنین آنان طی این نامه خواهان لغو اضافه‌کاری شیفت شب و قراردادهای موقت و سفید امضا شده‌اند. این کارگران اعلام نموده‌اند که در صورت برآورده نشدن خواست و مطالباتشان از سوی کارفرما دست به اقدامات دیگری خواهند زد. لازم به ذکر است که این کارگران تا کنون چندین به اداره کار در سنندج مراجعه کرده و نتیجه‌ای نگرفته‌اند. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری- ٢٨ شهریور ١٣٩٢

***
کارگران مجتمع معدنی چادرملوی یزد درراه دستیابی به حقوق حقه شان

٢٨شهریور: مجتمع معدنی چادرملو، یکی از بزرگترن معادن سنگ آهن کشور است که کارگران زیادی نیز در بخش‌های مختلف این معدن به صورت مستقیم و غیرمستقیم زیر نظر پیمانکاران مشغول فعالیت هستند. کارگران فعال در شرکت آسفالت توس یکی از بزرگترین پیمانکاران این مجموعه، از شرایط کاری راضی نبوده و خواستار نظارت مدیریت مجتمع بر فعالیت پیمانکاران و رعایت قوانین کار از سوی آنها هستند. مهمترین خواست کارگران این معدن حذف قراردادهای سفید امضا بود که طی ١٨ سال در این معدن از سوی پیمانکاران اجرا می‌شد در حالیکه خلاف قانون بود؛ مبارزات کارگران برای حذف قراردادهای سفیدامضا در ابتدا با برخوردهایی از جمله اخراج کارگران همراه شد اما سرانجام به نتیجه رسید. خواسته‌های دیگرکارگران بر اساس اولویت بندی به نماینده شرکت پیمانکار در اردیبهشت ماه سال جاری ارائه شد و پیرو آن هم جلساتی برگزار شد که نمایندگان و کارشناسان شرکت پیمانکار این خواسته‌ها را به حق دانسته و مهلت دو ماهه را برای تحقق آن از کارگران خواستند. کارگران به منظور جلوگیری از وقفه در انجام فعالیت شرکت و همکاری کارگران موافق به امضای قرارداد شدند تا موارد نیز ظرف مهلت تعیین شده به اجرا درآید اما با گذشت زمان و اتمام مهلت، حتی ساده ترین بند آن که شامل تحویل قرارداد به کارگران بوده هنوز اجرایی نشده است. ازجمله خواسته های این کارگران عبارتست از: ١- انعقاد قرارداد مستقیم کارگران با پیمانکار اصلی- فعالیت پیمانکاران متعدد و خرده کار همکار با پیمانکاران اصلی نیز از معضلات اصلی کارگران است که منجر به بروز هر گونه رفتار با کارگران می‌شود. ٢-  نظارت بر عملکرد پیمانکاران ازجانب کارفرما و الزام آنها به رعایت قوانین کار ٣- افزایش مدت مرخصی ماهانه کارگران از ٦ روز به ١٠ روز بر اساس قانون ٤- اجرای مجدد،درست وکامل طبقه بندی مشاغل که به صورت مخدوش اجرا شده بود ٥-افزایش  پایه حقوق کارگران معدن که در مقایسه با سایر استان‌های کشور کمتر است ٦- اختصاص پاداش تولید به عنوان پشتوانه بازنشستگی و همچنین پرداخت این پاداش به افراد تازه استخدام شده(در حال حاضر حق پاداش تولید کارگران تازه استخدام شده تا دو سال قطع است و در ادامه نیز به صورت درصدی پرداخت می‌شود در حالی که این موضوع غیرقانونی است و کارگران تنها باید سه ماه آزمایشی فعالیت کنند و بعد از آن باید از تمامی حقوق و مزایا برخوردار باشند.) ٧- اختصاص قانون مشاغل سخت و زیان آور به کارگران که طی ١٨ سال فعالیت این معدن هنوز برای هیچ‌یک از کارگران اجرا نشده است.

 ***

اعتراض کارمندان سازمان اتوبوسرانی زابل به تاخیر در پرداخت حقوق

 ٢٦شهریور: طی تماس‌های چند تن از کارکنان سازمان اتوبوسرانی زابل در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق ٣ ماهه تیر، مرداد و شهریور ماه‌شان بود این پایگاه خبری پیگیر اطلاع از علت این موضوع شد. یکی از پرسنل اتوبوسرانی خطاب به مسئولان گفت: من مستأجر هستم و باید اجاره خانه بدهم، برای صاحب خانه هیچ توجیهی قابل‌قبول نیست، از طرفی مخارج یک خانواده چند نفره را از کجا تأمین کنم. وی ادامه داد: چرا درحالی‌که همه دستگاه‌ها حقوق کارکنان‌شان را پرداخت کرده‌اند این سازمان حقوق کارکنان خود را پرداخت نکرده است. کارمند دیگری افزود: تأخیر در پرداخت حقوق برای کارمندانی که درآمد دیگری جز حقوق ثابت ندارند مشکل آفرین است و متأسفانه با توجه به گرانی های اخیر کسی هم حاضر به قرض دادن نمی باشد. وی با لحن تند گفت: ما هزار و یک مشکل داریم و مسئولان توجهی به مشکلات ما ندارند، حقوق را بدهند و اضافه کاری ها را ماه آینده جزو مطالبات ما منظور کنند . پاسخگو نبودن مسئولان! پس از تماس با برات میر قلعه نو مدیر عامل سازمان اتوبوسرانی زابل در پاسخ به سئوال” دلیل تاخیر در پرداخت حق الزحمه کارکنان چیست؟” گفت: دلیل خاصی وجود ندارد و فقط دلیل کمبود بودجه و نبود پول است. وی ادامه داد: به محض اینکه بودجه دریافت کنند حق الزحمه و اضافه کاری پرسنل را پرداخت می نمایند. میر اظهار داشت: جهت پیگیری در تاخیر حقوق کارمندان و تامین بودجه تا کنون با شهرداری، فرمانداری و استانداری و اتحادیه مکاتباتی صورت گرفته است که تا کنون جوابی دریافت نکرده ایم. پس از تماس با شهرداری دریافتیم که شهردار زابل به مسافرت رفته اند !!!! این در حالیست که حقوق ٣ ماه کارکنان سازمان اتوبوسرانی زابل پرداخت نشده و با توجه به شرایط اقتصادی و تورم ،بسیاری از کارکنان برای خرج زندگی با مشکل روبرو شده اند. جهت پیگیری بیشتر با فرماندر زابل تماس گرفتیم که پس از تماس های مکرر تلفن همراه وی پاسخگو نبود.(منبع عصرهامون)

***

تجمع اعتراض‌آمیز مردم همدان به افزایش قیمت برق

٢٨شهریور: بیش از ٦٠ نفر از شهروندان همدانی با تجمع در مقابل استانداری به افزایش بهای برق مصرفی اعتراض کردند. یکی از معترضین با بیان اینکه قبض برق خانه من از ١٩٠ هزار تومان در هر نوبت قبض‌نویسی به یکباره به یک میلیون تومان افزایش یافته است گفت: بنده توان پرداخت چنین مبلغی را ندارم و به این مبلغ اعتراض دارم و به همین منظور امروز در مقابل استانداری تجمع کردیم. وی ادامه داد: در میدان مفتح برای اتصال خانه به شبکه اصلی برق، با توجه به اینکه تیرهای چوبی برق در محل وجود دارد، شرکت برق هزینه اتصال برق و همینطور تغییر تیرهای چوبی به سیمانی را نیز از مشتریان طلب می‌کند.

 

كارگران

 

پیام شاهرخ و کمیته حمایت از شاهرخ زمانی برای شرکت کنندگان در اکسیون اعتراضی ٣٠/٦/١٣٩٢! درود بر شما که بی وقفه و فداکارانه مبارزه می کنید

کارگران و مردم آزادیخواه : طبقه کارگر و کمونیست ها تنها نیروهایی هستند که از آزاد شدن هر زندانی به جد خوشحال می شوند، طبقه کارگر می گوید حتی یک نفر هم نباید زندانی شود، چرا که فلسفه وجودی طبقه کارگر و آگاهی طبقاتی در کمونیست ها با ایمان به ضرورت حیاتی آزادی، مخالف وجود هر نوع زندان هست، ما از آزاد شدن ١٦ زندانی در ایران خوشحال هستیم و آزادی آن ها را به مردم و خانواده هایشان تبریک می گوییم، همچنین اعلام می کنیم قبول آزادی ١٦ زندانی از طرف جمهوری اسلامی نشان می دهد که آن ها بی گناه بودند و دادگاه های غیر استاندارد به ناحق آن ها را محکوم به زندان کرده بودند، در نتیجه با اثبات  متخلف بودن دادگاه های فوق، ثابت می شود، بقیه زندانیانی که توسط چنین دادگاه های متخلف و غیر استاندارد محکوم شده اند نیز بی گناه هستند که باید هر چه زودتر آزاد شوند، در این راستا تفاوت قائل شدن جمهوری اسلامی نسبت به کل محکومین دادگاه های متخلف فوق را شدیداً محکوم کرده و خواهان آزادی فوری همه زندانیان کارگری و سیاسی هستیم و می خواهیم قضات و بازجوهایی که باعث شدند آزادی این انسان ها سلب شده، عمرشان در زندان ها تلف شده و خانواده هایشان گرفتار ظلم و ستم گردند، در دادگاه های صالحه محاکمه شوند، چنین خواست به حق تنها زمانی ممکن خواهد شد که شما مردم، کارگران، جوانان، احزاب، سازمان های انقلابی به خصوص خانواده زندانیان آزاد شده و خانواده های زندانیان آزاد نشده برای آزادی بقیه زندانیان متحدانه دست به اقدامات لازم و اعتراضی بزنید.

دوستان و رفقا : با توجه به شرایط  ویژه جهانی و وضعیت خاص کنونی جمهوری اسلامی، هر سیاستی از طرف این حکومت حداقل دو هدف ناهمگون را دنبال می کند، از جمله آزاد کردن تعدادی از زندانیان، قرار گرفتن اهداف زیر را در دستور کار نشان می دهد:
هدف اول جمهوری اسلامی این است که می خواهد نیروهای از دست داده خود را دو باره در یک صف قرار بدهد و در همین حال امیدواری به توده های مردم بدهد که وضعیت اقتصادی و سیاسی با گذشته متفاوت خواهد بود، همچنین به غرب (نئو لیبرال ها، سوسیال دمکرات ها و…) اعلام می کند، قرار است از این پس با عقلانیت لیبرالی بیشتری کارها را پیش ببریم، این باعث می گردد جناح های مختلف سرمایه داری را از صف مقابل خود به صف کنار خود بکشاند، در این صورت توانایی بیشتری در جهت سرکوب نیرو های واقعاً انقلابی خواهد داشت، و کشور های معترض امروزی به وضعیت و سیاست های جمهوری اسلامی را به تماشاگران ظاهراً خنثی ، ولی در واقع تاییدکننده مانند دهه شصت تبدیل خواهد کرد. هدف دوم، بیشتر کردن شکاف میان توده های معترض با انقلابیون است که بر اثر وجود بحران های مختلف هر دو بخش آمادگی بیشتری را برای به هم پیوستن دارند، در صورت موفقیت این تاکتیک جمهوری اسلامی، نیروهای انقلابی زمین مبارزه و هدایت حرکت های توده های معترض را هرچه بیشتر از دست خواهند داد، متاسفانه وضعیت و روند سیاست های جهانی سرمایه داری با توازون قوای بالا و نوع جدید سیاست جنگ طلبانه (تحمیل جنگ ضد انقلابی، قبل از شروع انقلاب) با تاکتیک جمهوری اسلامی هم جهت هست. تاکتیک فوق العاده سرمایه داری جهانی این است که در هر کشوری طبقه کارگر و یا توده های مردم به محض این که اولین قدم اعتراضی را علیه حکومت خود بر می دارند، هنوز قدم دوم را بر نداشته، جنگ تمام عیار و نیابتی را توسط نیروهای ضد انقلابی و ارتجاعی از پیش مهیا کرده در قالب انقلابیون به کارگران و توده های آماده نشده برای انقلاب تحمیل می کند، سرمایه داری می داند تا زمانی که طبقه کارگر به عنوان یک طبقه جهانی متشکل نشده باشد وجود هرگونه جنگ و هرج و مرج باعث شکست طبقه کارگر می گردد، کارگران و توده های مردم به دلیل نداشتن سازمان سیاسی انقلابی و همبستگی انترناسیونالیستی در مقابل تحمیل جنگ ضد انقلابی قبل از شروع انقلاب هاج و واج می مانند و حرکت های اعتراضی نه تنها به بستر انقلابی تبدیل نمی شوند، بلکه در نطفه خفه می شوند. سرمایه داری آگاهانه با تحمیل جنگ ضد انقلابی قبل از شروع انقلاب به توده ها روند طبیعی پروسه انقلاب را مخدوش می کند، اگر کمونیست ها به عنوان بخش آگاه طبقه جهانی کارگر برای خنثی کردن تاکتیک فوق راه حلی پیدا نکنند، هرگز امکانات به ثمر رساندن انقلاب را کسب نخواهند کرد.
یکی از (البته مهمترین) راه های مقابله با تاکتیک فوق، همبستگی آگاهانه جهانی انقلابیون یعنی برقراری انترناسیونالیسم کمونیستی است . ما ضمن تشکر و ابراز خوشحالی از برگزاری آکسیون های اعتراضی بخصوص آکسیون و تظاهرات روز شنبه ٣٠/٦/١٣٩٢ از شما رفقا می خواهیم، جهت اهداف بلند مدت (از جمله ایجاد انترناسیونالیسم کمونیستی و …) و همچنین اهداف کوتاه مدت ( از جمله آزادسازی کارگران زندانی و زندانیان سیاسی و …)هر چه بیشتر دست به اقدامات برنامه ریزی و سازماندهی شده در بعد داخلی و  جهانی با تشکل های هم نوع در کشورهای مختلف بزنید. پیام شاهرخ برای شما رفقا : رفقا درود بر شما که بی وقفه و فداکارانه مبارزه می کنید. رفقا با توجه به مذاکرات جناح های مختلف سرمایه داری و توافقات اخیر آن ها در رابطه با بحران سوریه، که نتیجه جمع بندی آنها از عملکرد دو دهه اخیرشان است و نشان می دهد که تحت فشارهای مختلف از جمله بحران ساختاری و مبارزات روز افزون طبقه کارگر، راه حل مورد نظر خود را هنوز نیافته اند، بنابراین یک بار دیگر، به یک نقطه عطف تاریخی رسیده ایم، و بدون شک تغییراتی در شرف تکوین است، فراموش نکنیم که در نقاط عطف تاریخی با داشتن تحلیل مشخص از شرایط مشخص می توان گام بلندی در جهت مبارزات انقلابی به پیش برداشت، رفقا بیاید، با دوری جستن از خرده کاری و دنباله روی و با همبستگی جهانی، سازمانیابی و سازماندهی انقلابی خود را برای چنین گام بلندی آماده کنیم . رفقا در چنین شرایطی است که باید گفته لنین را به صورت تابلو جهان شمول زمینه پرچم خود قرار بدهیم  : تنها چاره زحمتکشان، وحدت و تشکیلات است رفقا وقتی خبر مبارزات بی وقفه شما را می شنوم از ژرفای وجودم به وجد می آیم و خود را در میان شما می بینم، توان مبارزه و مقاومت در من صد چندان می شود.
با امید به روزی که با شما رفقا بازو در بازو مقابل سرمایه داری مبارزه کنیم، امروز از زندان گوهر دشت کرج به شما درود می فرستم و صمیمانه با قلبی آکنده از شور انقلابی دستتان را می فشارم .  زندان گوهر دشت  شاهرخ زمانی پیش بسوی اتحاد بیشتر، برای فشار بیشتر!!! پیش بسوی اعتراضات گسترده و متحدانه با شعار : کارگر زندانی ، زندانی سیاسی آزاد باید گردد. کمیته حمایت از شاهرخ زمانی

***

***
ریشه‌یابی یک رویداد تلخ و سخنی با مدیریت شهرداری و شرکت واحد

… با گسترش بی‌عدالتی‌های فراوان و عدم رعایت حقوق کارگران شرکت واحد در سال‌های بسیار و عدم رسیدگی به دادخواهی ایشان و ناکارآمدی شوراهای اسلامی در دفاع از حقوق کارگران و اجرا نکردن پیمان‌های دسته‌جمعی کارگران از طرف مدیریت بحران‌زده‌ی شرکت واحد بالاخره گروهی از همکاران دلسوز و فداکار با پشتیبانی و استقبال گسترده و شورانگیز کارگران، بر آن شدند تا برای دفاع از حقوق حقه‌ی کارگران شرکت واحد وارد میدان شوند که این کوشش و تلاش جانانه با حمایت و یاری عموم همکاران شریف تا به امروز نیز ادامه دارد. در این سال‌ها آقایان مدیران در جلسات گوناگون درونی خویش نمی‌توانستند حقانیت خواسته‌های کارگران را که همانند آفتاب روشن بود، رد نمایند. اما در عمل این مدیران تازه وارد که بخشی از آن‌ها از بازنشتگان نیروهای پلیس بودند، با روش‌های پلیسی بگیر و ببند و با ابزار شوراهای اسلامی و حراست به خیال خود کارها را پیش می‌بردند. غافل از اینکه روش‌های مدیریتی سرکوبگرانه و پلیسی در این دوران جواب نداده و نمی‌دهد و عمر اینگونه اعمال به پایان رسیده است. علاوه بر این، آقایان با خصوصی‌سازی‌های آنچنانی در میان دوستان و آشنایان خویش، مسئله‌ی عدم امنیت شغلی را همچون خوره‌ای به جان کارگران شرکت واحد انداختند. نتیجه‌ی یک چنین روش‌های نادرست و نامردمی، حاصلش حادثه‌ی موسوم به گروگان‌گیری در شرکت واحد می‌شود که یک کارگر مظلوم، از همه‌جا رانده و از همه‌جا مانده و کارد به استخوان رسیده، آنچنان از ستم دوران جانش به لب آمده که زندگی خود را به خطر انداخته تا بلکه مدیران ناشنوا، فریاد دادخواهی و مظلومیتش را بشنوند. اما افسوس، آقایانی که از مدیریت عالی خود سخنرانی‌ها نموده و اعلام کرده‌اند جایزه‌ی جهانی بهترین مدیریت حمل و نقل را گرفته‌اند و آن‌را با آب و تاب به هزینه‌ی بیت‌المال در نشریه‌ی تبلیغاتی شرکت واحد منتشر می‌کنند، به ناگاه از سوی رسانه‌ها از جمله تلویزیون پرونده‌ی نادرست روش مدیریتی‌شان در پیش چشم مردم و افکار عمومی نمایان می‌شود. و صد البته این آقایان به جای درس گرفتن و اقرار به اشتباه و ناتوانی خود آسمان و ریسمان را به هم بافته تا خود را از این گرداب خودساخته نجات دهند و در حالیکه کارگر ستم‌دیده‌ی این رویداد، خود هیچگونه ادعایی مبنی بر رابطه و همکاری با سندیکا را نداشته، شایعه می‌سازند که این فرد سندیکایی بوده است؛ که در پاسخ به این ادعای آقایان باید گفت: آینه چون نقش تو بنمود راست     خود شکن آیینه شکستن خطاست آقایان مدیران پنبه در گوش، باید از حوادث روزگاران و از جمله این حادثه‌ی اخیر درس بیاموزید و در روش‌های خود به صورت ریشه‌ای تجدیدنظر کنید و مردم و کارگران را صاحب حق بدانید و با آنها به راستی و صادقانه، رفتاری انسانی داشته باشید تا گرفتار گرداب‌های بعدی نشوید و از تکرار اینگونه رویدادهای تلخ جلوگیری نمایید. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه- شهریور ٩٢

***

رضا شهابی : به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید (چهارمین مهر، بدون مهر پدری)

در حالی طنین زنگ مدارس و دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی در سال ٩٢ به صدا در می آید كه مردم شریف و كارگران زحمتكش در شرایط بد اقتصادی و تنور داغِ تورم افسار گسیخته به سر می برند و حتی در تهیه لوازم تحریر و كتاب و پوشاك و شهریه فرزندان شان به چه كنم، چه كنم افتاده اند و از طرفی كشور ما شاهد یك رخداد بزرگ سیاسی دیگر در ماه خرداد بوده است، رخدادی كه برای چندمین بار در تاریخ چند دهه اخیر امیدواری را نسبت به امكان وقوع تحولات عمیق تر و عادلانه تر بیشتر كرده است. فرا رسیدن سال تحصیلی جدید را به دانش آموزان، دانشجویان، معلمان و خانواده های این عزیزان تبریك و شادباش عرض می كنم و به عنوان یك دانشجو و عضو دربند سندیكای كارگران اتوبوسرانی تهران از همكاران عزیز و مسئولان شركت واحد اتوبوسرانی تهران خدمت رسانی بی عیب و نقص به دانش آموزان و غنچه های نو شكفته و دانشجویان عزیز را خواستارم، باشد كه این سرمایه های انسانی عظیم بتوانند در حداقل آرامش اجتماعی، سیاسی مورد نیاز خود به آرمان های جمعی مشترك بیاندیشند. كارهای همه ما، هر چند كوچك بخشی از یك طرح عظیم شهروندان این مرز و بوم برای تحقق آزادی و برابری است و لذا باید كارهای كوچك خود را در این منطومه كلان در نظر بگیریم و ارزش كار خود را در نقشه عظیم عدالت انسانی در جامعه ای پیشرفته و عادلانه فراموش نكنیم. چهارمین سالی است كه بواسطة فعالیت های صنفی و سندیكایی در حمایت از حقوق حقه همكاران در شركت واحد و طبقه فرودست و زحمتكش جامعه از همراهی فرزندان خود به مدرسه محروم مانده ام، به این امید كه پدران بیشتری بتوانند فرزندان شان را تا مدرسه همراهی كنند، به این امید كه دانش آموزان و دانشجویان امروز و پدران و مادران و فعالان سیاسی و مدنی و كارگری فردا، بخاطر طلب حق خود و دغدغه معیشت و پیشرفت فرزندان شان راهی زندان نشوند. رضا شهابی زكریا عضو هیات مدیره  سندیكای كارگران شركت واحد و اتوبوسرانی تهران و حومه و دانشجوی رشته كارشناسی حقوق دانشگاه پیام نور واحد حسن آباد قم زندان اوین- ٢٠ شهریور ١٣٩٢- بند ٣٥٠

***
  اطلاعیه شماره
١٢ ، کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده

یک خبر  و یک پیام از بهنام ابراهیم زاده ! کارگران ، تشکل‌های کارگری! همچنان که خود مطلع هستید بهنام ابراهیم زاده به جرم دفاع از طبقه کارگر سالهاست که در زندان به سر میبرد ، مسٔولان امنیتی به خاطر اینکه تنها فرزند بهنام بیمار است به بهنام مرخصی داده بودند ، بهنام به دلیل آنکه تنها فرزندش در آن زمان تحت درمان بود چند روز دیر تر خود را به زندان معرفی کرده بود تا بتواند بیشتر در کنار فرزند بیمارش بماند بنا بر توصیه پزشکان بیمارستان محک! اما بنا به خبری که به دست ما رسیده است مسٔولان قضائی برای بهنام ابراهیم زاده پرونده سازی کرده اند و میخواهند بهنام را به اتهام اینکه در وقت مقرر خود را به زندان اوین معرفی‌ نکرده است دادگاهی کنند. کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده ضمن محکوم کردن این عمل قوهٔ قضائیه خواستار آزادی تمامی‌ کارگران زندانی و زندانیان سیاسی است!

***

پیام تسلیت بهنام ابراهیم زاده به مناسبت درگذشت محمد هاشمی‌ 

مطلع شدم که هفته گذشته محمد هاشمی‌ این جوان پر شور برای همییشه از میان ما رفت ، هر چند موفق نشده بودم که از نزدیک ایشان را ملاقات کنم اما  وصف متانت و انسان دوستی‌ محمد عزیز را بارها شنیده بودم ، ضمن عرض تسلیت به خانواده گرامی‌ این عزیز از دست رفته برایشان صبوری آرزو می‌کنم و خود را شریک غمشان می‌دانم. بهنام ابراهیم زاده  بیست و دوم شهریور ١٣٩٢ زندان اوین

***

   ***
پیام علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه،به تمام کارگران کشور،به منظور چاره یابی در اوضاع کنونی

٣٠شهریور ١٣٩٢ کارگران: اکنون وخامت اوضاع اقتصادی کشور به حدی رسیده است که حتی مسئولان دولتی و نمایندگان بخش خصوصی، بسیاری از دست اندرکاران قبلی و آنهائی که کرسی های حکومت را تصاحب کرده اند همگی از اقتصاد ورشکسته و از هم گسیخته حرف می زنند، چنانکه گوئی از سیل یا زلزله سخن می گویند و گویا در ایجاد این وضعیت هیچ نقشی نداشته و صرفا تماشاگر بوده اند! افت شدید تولید در صنایع نفت (کاهش صادرات به کمتر از یک سوم، کاهش فعالیت و تأخیر در اجرای پروژه های نفت و گاز و غیره)، سقوط تولید در صنایع خودرو سازی و فعالیت های پیرامونی آن (کاهش سطح تولید خودرو به حدود یک سوم سال پیش، بیکار شدن ١٢٣٠٠٠ کارگر صنایع قطعه سازی و غیره)، بیکار سازی در صنایع فولاد و ذوب فلز، بیكاری بیش از یک میلیون کارگر در پروژه های عمرانی طی دو سال اخیر (براساس اظهارات کانون‌عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی)، کاهش فعالیت های ساختمانی، کاهش تولید صنایع غذائی، وضع فاجعه بار کشاورزی، ورشکستگی شمار زیادی از بنگاه ها و بسته شدن کارخانه ها و کارگاه ها، افزایش سرسام آور بدهی های پرداخت نشدۀ بنگاه ها و اشخاص به بانک ها و غیره تنها بیانگر جزئی از اقتصاد نابسامان کشور است. فشار اصلی این نابسامانی بر دوش کارگران است، زیرا کارگران بزرگترین طبقۀ اجتماعی کشور و بزرگترین مولد ثروت در جامعه اند. با این حال مزد اکثریت قریب به اتفاق کارگران کمتر از نصف یا ثلث خط فقر است و این تازه هنگامی است که کاری داشته باشند یا اگر کار دارند مزدشان به موقع پرداخت شود و ماه ها و ماه ها به تعویق نیافتد! وضع میلیون ها بیکار که هر سال به گفتۀ رئیس جمهور جدید بیش از یک میلیون جویای کار به صفوف آنها افزوده می شود و اکثریت قریب به اتفاق آنها مستمری بیکاری یا کمک دیگری دریافت نمی کنند، از کارگران شاغل به مراتب بدتر است. وجود میلیون ها کودک کار محروم از تحصیل و شرایط عادی رشد جسمی و فکری که در معرض استثمار شدید و انواع خطرات و بیماری ها قرار دارند راز پنهانی نیست. همان طور که کسی نمی تواند منکر وجود ٤ میلیون معتاد (طبق مصاحبۀ محمود سریع القلم با آفتاب، ٦ مرداد ١٣٩٢) و شمار روز افزون گدایان یا تهی دستانی شود که هر روزه کنار در سازمان ها و بنیادها یا مساجد و کوچه ها و خیابان ها برای دریافت کمک یا خواروباری به منظور سیر کردن شکم خود و خانواده شان صف می کشند. تورم بالای ٤٠ درصد و آمارها و اطلاعات بدتر از اینها هر روز در رسانه های رسمی قابل خواندن، دیدن یا شنیدن است. بیان اینها برخلاف گفته های مقامات عالی کشور، سیاه نمائی نیست، اینها تنها نشانگر و شاخصی از واقعیات جامعه اند! البته در این واقعیت، بخش «سفید» و «رنگین» هم هست که به نمونه هائی از آن اشاره می کنیم:   در همین وضعیت رکود اقتصادی و تورم شدید و کم سابقه، به نحوی باور نکردنی شاهد دو و نیم برابر شدن شاخص بورس سهام در طول یک سال گذشته هستیم. این شاخص بیانگر قیمت متوسط سهام عرضه شدۀ بنگاه ها در بورس است. شاخص بورس سهام از ٢٤٠٠٠ واحد در اول مرداد ١٣٩١ به بالای ٦٠٠٠٠ واحد در شهریور ماه ١٣٩٢ رسیده یعنی دارائی سهامداران شرکت های ثبت شده در بورس در طول یکسال بیش از ٢.٥ برابر شده است که بیانگر افزایشی بیش از ١٥٠% در سال است. و این علاوه بر سود تقسیم شده ای است که سهامداران هر سال دریافت می کنند. حتی اگر کسی شاخص بورس و تغییرات آن را نشناسد به هر حال شاهد ساخته شدن ویلاها، کاخ های مجلل و آسمان خراش ها، هتل ها و تفریح گاه های افسانه های در کنار دریا و نقاط خوش آب و هوا، جولان خودروهای سوپر لوکس در خیابان ها، کشتی ها و قایق های تفریحی، هواپیماهای شخصی، حساب های بانکی میلیاردی در بانک های داخل و خارج و غیره و غیره هست که به اقلیتی انگشت شمار تعلق دارند. یعنی در کنار فقر سیاه، گرسنگی، بیکاری، بیماری، بی آیندگی میلیون ها و میلیون ها نفر شاهد افزایش ثروت میلیاردی اقلیتی یک درصدی یا کمتر، چه در شرایط رونق و چه در شرایط رکود اقتصادی،هستیم.  کمتر کسی می پرسد این ثروت های افسانه ای از کجا می آیند و علت این اختلاف شدید در سطح ثروت و درآمد چیست؟ بسیاری از نویسندگان و روشنفکران و حتی برخی از فعالان کارگری از جمعیت یک درصدی آمریکا که ٩٩ درصد مردم آن کشور و بسیاری از کارگران و زحمتکشان جهان را استثمار می کنند و بر آنها ستم روا می دارند حرف می زنند که سخن درستی است. اما اینها در مورد یک درصد یا کمتر از یک درصدی که در ایران همان نقش را دارند ساکت اند! وقتی که حرف از فقر و بیکاری و بی حقوقی کارگران و نابسامانی وضع اقتصاد زده می شود یا انگشت اتهام را به سوی نهادهای جهانی سرمایه داری مانند صندوق بین المللی پول، بانک جهانی، سازمان جهانی تجارت و غیره متوجه می کنند یا بحث تحریم ها را به پیش می کشند. درست است که صندق بین المللی پول سیاست های اقتصادی ای را مورد تشویق و حمایت قرار می دهد که در جهت آزاد کردن قیمت ها، حذف یا کاهش یا «هدفمند کردن» یارانه ها، آزادی اخراج کارگران، حذف مزد حداقل و حتی حذف محدودیت قانونی ساعات کار هفتگی و اضافه کاری، حذف کمک های اجتماعی، کاهش بودجه های مربوط به آموزش و بهداشت عمومی، افزایش سال های کار برای بازنشستگی و غیره یا در یک کلام سیاست های نئولیبرالی باشند، اما صندوق بین المللی پول در همه جا و در همۀ شرایط توان تحمیل این سیاست ها را ندارد. یک عامل مهم تحمیل این سیاست ها وام خارجی بالای یک کشور و یا ناتوانی آن در انجام تعهدات مالی بین المللی است که در مورد ایران هیچ کدام از این دو شرط برقرار نیست: ایران وام خارجی زیادی (در مقابسه با کشورهای مشابه) ندارد و برخلاف یونان، پرتغال، اسپانیا و غیره در پرداخت تعهدات خارجی دچار مشکلی نیست. بدین سان اگر در ایران سیاست های نئولیبرالی اعمال می شود اساسا نه به خاطر تحمیل سیاست های پولی و اقتصادی از سوی  صندوق بین المللی پول بلکه ناشی از سیاست طبقۀ سرمایه دار ایران است. در مورد بانک جهانی نیز باید گفت که روابط این بانک مدت هاست که با ایران به حداقل رسیده و این بانک عملا سرمایه گذاری و وام چندانی به ایران اختصاص نمی دهد. در مورد سازمان جهانی تجارت نیز باید گفت که ایران عضو این سازمان نیست هر چند می کوشد به عضویت آن درآید و در این زمینه تلاش هائی از جمله در جهت حذف سیاست های حمایتی باید انجام دهد و می دهد.  صرف نظر از سیاست خارجی خود دولت در زمینۀ تحریم ها، که اکنون ظاهرا در حال بازبینی آن هستند، باید گفت بسیاری از مقامات رسمی کشور تأیید می کنند که هرچند تحریم های خارجی نقش منفی در اقتصاد ایران داشته اند اما «مدیریت داخلی» نیز سهم بسزائی در این نابسامانی دارد. کارگران آگاه می دانند که این «مدیریت داخلی»، مدیریتی است که از جانب همان یک درصد یا کمتر از یک درصد جمعیت یعنی طبقۀ حاکم سرمایه دار یا بخشی از آن طبقه اعمال شده است. تغییر این مدیریت داخلی کشور در حوزۀ همان یک درصد جمعیت است و ربطی به اکثریت عظیم جامعه ندارد. به عبارت دیگر کارگران به هیچ رو نباید دچار این توهم شوند که گویا «تغییر مدیریت کشور» – که البته در چارچوب حفظ کلیت این مدیریت است –  به معنی تغییر و ارتقائی در وضعیت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی طبقۀ کارگر در ایران و یا نوید بخش تحولی در این جهت است. این هم راز پوشیده ای نیست که طبقۀ کارگر به رغم آنکه طبقۀ اکثریت جامعه است هیچ نقشی در سیاست ندارد و از طرف طبقۀ حاکم به بازی گرفته نمی شود مگر برای اینکه در تولید، کار بیشتر برای مزد کمتر انجام دهد و در سیاست، نقش سیاهی لشگر را بازی کند! خلاصۀ کلام اینکه کارگران با وضعیت اقتصادی بحرانی بی سابقه و با شرایط سیاسی حادی روبرو هستند. ما کارگران برای هستی خود و آیندۀ خود و نسل های آینده، برای حل درست و پایدار بحران و سوق دادن جامعه به سمت پیشرفت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی باید دست به دست هم بدهیم و مشترکا چاره اندیشی کنیم. در یک کلام، کارگران و زحمتکشان باید تنها به نیروی مبارزۀ جمعی متحد خود پای بند باشند. محورهای چاره اندیشی شمار قابل توجهی از کارگران به این درک رسیده اند که برای دستیابی به خواست هایشان باید نه تنها به مسایل اقتصادی و اجتماعی بلکه به موضوعات سیاسی و فرهنگی نیز توجه کنند. زیرا کارگران و توده های زحمتکش تنها در شرایط تأمین حقوق سیاسی و شهروندی و در پرتو فرهنگی روشنگرانه و مترقی می توانند مبارزات خود را گسترش دهند و به خواست های اقتصادی و اجتماعی خود نیز به صورتی پایدار دست یابند. رویکرد کارگران به اقتصاد و سیاست و مبارزات آنها در این عرصه ها تنها هنگامی واقعا برای این طبقه ثمربخش خواهد بود که مبتنی بر استقلال سیاسی و تشکیلاتی خود کارگران و اتحاد آنان باشد، در غیر این صورت طبقات دیگر این تلاش ها را به سود خود مصادره خواهند کرد. در این راستا موارد زیر را که تا کنون به شکل های مختلف از سوی تشکل های کارگری مطرح شده است به عنوان چارچوبی برای بحث، چاره اندیشی و عمل به همۀ کارگران ارائه می دهیم با این امید که با هم اندیشی و همیاری به راهکارهای مشترکی برای دستیابی به خواست مشترک حداقل همۀ کارگران دست یابیم. روشن است که خواست های کارگران به موارد زیر محدود نمی شود و بسیاری از خواست های اقتصادی و دموکراتیک که در اینجا مجال بیان آنها نیست را دربر می گیرد که باید در این چاره اندیشی تعیین شوند.•        مبارزه برای به رسمیت شناخته شدن ایجاد تشكل های مستقل كارگری، حق اعتصاب و اعتراض.•        مبارزه برای به رسمیت شناختن مذاکرات دسته جمعی با نمایندگان منتخب کارگران در تمام مسایل مربوط به مزد، مزایا، سازماندهی کار، رفت و آمد، تغذیه، استراحت، انتقال، جابجائی و غیره.•        مبارزه برای انعقاد قرارداد رسمی کار و حذف قراردادهای سفید امضا.•        تلاش برای برخورداری تمامی بازنشستگان از یك زندگی مرفه و بدون دغدغه اقتصادی و رفع هرگونه تبعیض در پرداخت مستمری بازنشستگان و بهره مندی آنان از تامین اجتماعی و خدمات درمانی.•        مبارزه برای افزایش مزد حداقل براساس هزینۀ متوسط خانوار شهری اعلام شده توسط بانک مرکزی. این مزد حداقل پایه باید همه ساله دست کم به تناسب تورم و رشد بارآوری متوسط کار افزایش یابد.•        مبارزه برای تشکیل هیأت بازرسی کارگری منتخب کارگران برای نظارت بر شرایط کار، ایمنی، بهداشت و غیره.•        مبارزه با اخراج و بیکارسازی.•        مبارزه برای برقراری بیمۀ بیکاری برای همۀ کارگران بیکار و تازه واردان به بازار کار. پرداخت مستمری بیکاری مکفی به همۀ بیکاران تا زمان اشتغال.•        تعمیم بیمه های اجتماعی به همۀ مزدبگیران در تمام رشته های تولیدی و خدماتی.•        پشتیبانی از مبارزات دهقانان زحمتکش.•        مبارزه با جنگ های امپریالیستی و تجاوزگرانه و پشتیبانی از تلاش های عادلانه برای صلح.

***
هاله صفرزاده: کاهش قدرت خرید، آموزش و بهداشت را در طبقات مزدبگیر کمرنگ کرده است

«هاله صفرزاده» یک فعال مستقل کارگری معتقد است کاهش قدرت خرید خانواده‌های مزد بگیر باعث کمرنگ شدن اولویت‌های بهداشتی و آموزشی در این خانواده‌ها می‌شود. هاله صفرزاده در این باره گفت: کودکان نیروهای مولد و سرمایه‌های آینده کشور هستند بنابراین هرچه کمتر آموزش ببینند در آینده کشور بیشتر با کمبود نیروی متخصص روبرو خواهد شد که نتیجه این وضع بدون شک وارد کردن نیروی به اصطلاح ماهر و متخصص از خارج کشور خواهد بود. به گفته این فعال مستقل صنفی که خود در آموزش و پرورش خدمت می‌کند، نظام کنونی آموزشی در ایران ایرادهایی دارد که به موجب آن به واسطه بازتولید نظام سلطه؛ نسل آینده افراد «بله قربانگو» و غیر معترض تربیت و تحویل جامعه می‌شوند. وی افزود: به غیر از تحقیر، توهین و تنبیه بدنی که همچنان در محیطهای آموزشی به وضوح وجود دارد، ایراد دیگر این نظام آموزشی این است که با وجود تغییر محتوای برخی کتاب‌های درسی، هنوز اثری از آموزش خلاقیت مشاهده نمی‌شود. صفرزاده گفت: هرچند نظام آموزش و پرورش کشور از نظر نحوه تعلیم و ترتبیت مورد انتقاد جدی قرار دارد، اما مسئله این است که برای جامعه فوائد برقراری همین خدمات «نیم بند» از فقدان آن‌ها بیشتر است. وی بایادآوری اینکه دولت به موجب قانون اساسی موظف است تا برای همه شهروندان خود امکان دسترسی رایگان به خدمات نظام آموزش ابتدایی و متوسطه را فراهم کند، گفت: در شرایط موجود به دلیل وخامت مشکلات اقتصادی حتی امکان دسترسی به خدمات اولیه اموزشی بصورت رایگان برای همه شهروندان ایرانی وجود ندارد. صفر‌زاده بابیان اینکه هم اکنون هیچ مدرسه‌ای نمی‌تواند هزینه‌های خود را از محل مقرری که دولت معین کرده است تامین کند، گفت: درنتیجه اکنون چند سالی است که مشاهده می‌کنیم در مدارس از والدین دانش آموزان کمک‌های مردمی اجباری دریافت می‌کنند. وی افزود: با توجه به بی‌سابقه بودن گرانی‌های اخیر، تحمل این شرایط برای خانواده‌هایی که حتی در تدارک کیف، کفش و نوشت افزار فرزندان خود دچار مشکل هستند غیر ممکن است. وی درخصوص افزایش سرسام آورهزینه‌های مربوط به نوشت افزار گفت: در سال‌های قبل هم بیشتر خانواده‌های مزد بگیر و کم بضاعت برای تامین نوشت افزار فرزندان خود با مشکل مواجه بودند اما در سال جاری شاهدیم که این مشکل به خانواده‌های طبقه متوسط نیز سرایت کرده است بطوری که امسال این خانواده‌ها تمایل بیشتری نشان می‌دهند تا از بازارچه‌های ویژه خریداری کنند. صفرزاده گفت: غیر از این در سالهای اخیر به دلیل ترویج نوعی سیاست خصوصی سازی در نظام آموزشی، والدین دانش آموزان مجبورند تا به عناوین مختلف بابت مدارس غیر انتقاعی، تدریس خصوصی، کلاس تقویتی؛ جبرانی، کنکور، المپیاد و یا استعداد درخشان هزینه اضافی به کادر اموزشی مدارس و یا موسسات خدمات آموزشی پرداخت کنند. وی ادامه داد: در سالهای اخیر موسسات خصوصی خدمات آموزشی به غیر از هدف‌گیری دانش‌آموزان سال‌های پایانی دبیرستان، با تمرکز تبلیغاتی بر دانش آموزان تمامی مقاطع تحصیلی، باعث افزایش هزینه تحصیل دانش آموزان در تمامی مقاطع شده‌اند. وی باغیر منطقی خواندن این هزینه‌های تازه گفت: نتیجه این وضع کمرنگ شدن هرچه بیشتر خدمات اموزشی رایگان است. به باور صفرزاده مادامی که در بخش آموزش و پرورش نگاه کالایی غالب باشد. باید شاهد افزایش غیر منطقی هزینه‌های تحصیل کودکان در بخش‌های مختلف باشیم. وی بابیان اینکه استمرا این شرایط باعث ایجاد تبعیض در محیط‌های آموزشی می‌شود گفت: از آنجا که در دراز مدت تحمل چنین فضایی برای فرزندان خانواده‌های کم بضاعت و مزدبگیر ناممکن است در نتیجه باید شاهد ترک تحصیل بیشتر کودکان و جذب در بازار سیاه کار باشیم. صفرزاده در پایان گفت: در شرایط کنونی به غیر از دانش آموزان، برخی دانشجویان نیز به دلیل فشارهای اقتصادی و غیر اقتصادی ناچار شده‌اند تا محیطهای آموزشی را ترک کنند.(منبع:ایلنا-٢٥شهریور)

 

معلمان

 

تجمع معلمان شرکتی مقابل مجلس

٣١شهریور: جمعی از معلمان شرکتی آموزش و پرورش مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. معلمان که خود را نیروهای تبدیل وضعیت نشده معرفی می‌کردند، خواستار رسیدگی به وضعیت کاری و تعیین تکلیف‌شان بودند. معلمان شرکتی همچنین از دولت و مجلس درخواست داشتند تا هر چه سریعتر نسبت به تعیین وضعیت آنها اقدامی انجام دهند.

بازنشستگان

 

تجمع بازنشستگان صنعت فولاد‌ مقابل ریاست جمهوری در اعتراض به عدم دریافت ٣ ماه مستمری

٢٥شهریور: ٦٠نفر از بازنشستگان صنعت فولاد‌ کشور در اعتراض به عدم دریافت سه ماه مستمری، مقابل ریاست جمهوری تجمع کردند. و خواستار ملاقات با اسحاق جهانگیری معاون رئیس‌ جمهور و یا نماینده وی برای شنیدن حرفهایشان و رسیدگی به مشکلاتشان هستند.

 ***
حقوق ٣ ماه گذشته بازنشستگان صندوق فولاد پرداخت نشده است

٢٤شهریور: فارس،مدیرعامل کانون بازنشستگان ذوب‌آهن استان اصفهان: از سه ماهه گذشته تاکنون هنوز حقوق بازنشستگان صندوق فولاد پرداخت نشده و این بازنشستگان با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند.  بازنشستگان صندوق فولاد از سال‌های گذشته تاکنون با مشکلات بسیاری مواجه هستند. مشکلات صندوق بازنشستگی فولاد از دولت دهم به دولت یازدهم منتقل شده است. وی با بیان اینکه براساس مصوبه دولت و مجلس

 

دستمزدهای پرداخت نشده

 

عدم پرداخت دستمزد کارگران کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا

اتحادیه آزاد کارگران ایران: ١٢٠٠ کارگر کارخانه پروفیل ساوه از خرداد ماه سالجاری تا کنون دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند و به دلیل عدم واریز حق بیمه به حساب سازمان تامین اجتماعی، دفترچه های درمانی تعدادی از کارگران این کارخانه تمدید نشده است. این در حالی است که از اواخر سال گذشته تولید در این کارخانه بشدت افت کرده است بطوریکه فقط شیفت اول کارگران بطور کامل مشغول بکارند و در شیفت دوم تعداد اندکی ادامه کار میدهند. از سوی دیگر بدنبال پیگیرهای مستمر کارگران کارخانه پروفیل ساوه جهت اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور، طی ماههای گذشته تعدادی از کارگران تحت شمول این قانون قرار گرفته اند و همین امر باعث شده است تا دیگر کارگران نیز پیگیر این حقوق قانونی خود شوند اما کارفرمای این کارخانه از طریق جابجائی های مداوم کارگران و سلب اضافه کاری از آنها تلاش دارد تا مانع پیگیریهای کارگران برای اجرای کامل قانون مشاغال سخت و زیان آور شود. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران شرایط مشقت بار فوق در حالی زندگی ١٢٠٠ کارگر کارخانه پروفیل ساوه را غیر قابل تحمل کرده است که مشابه همین وضعیت در کارخانه نورد لوله صفا نیز حاکم است. بنا بر این گزارش ١٢٠٠ کارگر کارخانه نورد لوله صفا نیز از مرداد ماه سالجاری به این سو دستمزد خود را دریافت نکرده اند و تمدید دفترچه های تعدادی از کارگران این کارخانه نیز با مشکل مواجه است. تولید نیز در این کارخانه همچون کارخانه نورد پروفیل ساوه بشدت افت کرده و شیفت کاری آن به یک شیفت ٨ ساعته تقلیل پیدا کرده است. کارگران نورد لوله صفا همچنین اضافه کاریهای مربوط به ماههای فروردین تا خرداد ماه سالجاری را دریافت نکرده اند و برنج  و روغنی که شش ماهه هر سال به آنان داده میشد امسال در اختیار کارگران قرار نگرفته است. شرایط فوق بویژه افت تولید و کاهش شیفت کاری  نگرانی وسیعی را در میان کارگران کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا که هر دو متعلق به یک نفر است  دامن زده است.

***
بیش از ١٠٠٠ کارگر شهرداری بروجرد دو ماه حقوق نگرفته‌اند

٢٧شهریور: هزار کارگر خدماتی و فضای سبز شهرداری بروجرد دو ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند. شهرداری بروجرد علاوه بر تاخیر در پرداخت حقوق دو ماه گذشته، علیرغم برداشت ماهانه مبلغی از حقوق کارگران به عنوان سهم بیمه، این مبلغ را به حساب تامین اجتماعی واریز نکرده است.

***

تصویب اخراج تعدادی از کارکنان شهرداری مشگین‌شهر

٢٧شهریور، شورای اسلامی شهرستان مشگین‌شهر در جلسه اول آغاز به کار، اخراج ده‌ها نفر از کارمندان شهرداری مشگین‌شهر را به تصویب ‌رساند.

***
عدم پرداخت بیش از٣ماه حقوق کارگران فضای سبزشهرداری بجنورد

٢٥شهریور: عدم پرداخت بیش از٣ماه حقوق کارگران فضای سبزشهرداری بجنورد.

نا امنی محیط كار

 

مرگ یک کارگر فضای سبز دانشگاه امیر کبیر در اثر حادثه‌ی کار

٢٨شهریور: یکی از کارگران پیمانکاری فضای سبز دانشگاه امیرکبیر، به نام مهدی، در حین انجام کار بر اثر سقوط از ارتفاع کشته شد. وی که در اثر جراحات وارده دو روز در حالت کما بود، سه شنبه فوت نمود.

***

سقوط قطعه صنعتی، جان یك كارگر خوانساری را گرفت

٢٨شهریور: سقوط یك قطعه صنعتی در یكی از كارخانه های شهرستان خوانسار موجب فوت یك کارگر و زخمی شدن یكی دیگر از كاركنان این كارخانه شد. در پی این حادثه كارخانه تعطیل و بررسی كارشناسی در این زمینه آغاز شد.

***
کوره آجرپزی پای کارگر٢٦ ساله‌ای را قطع کرد

٢٥شهریور: اصفهان، کارگر جوان٢٦ ساله‌ای درحادثه ای حین کار درکارگاه آجرپزی پای چپ خودرا از دست داد.

***

مرگ کارگر٢٠ساله براثرریزش  آوار

 ٢٤شهریور: تهران، در بلوار جنت آباد، خیابان نسترن ریزش آوار در محل ساختمان در حال تخریب موجب مرگ کارگر جوانی شد.

***

حادثه برای کارگر سنگ آهن بافق جان او را گرفت

کارگر حادثه دیده شرکت سنگ آهن مرکزی که پیوند عضو شده بود، جان باخت. امرالله (امیر) فتوحی کارگر شرکت سنگ آهن مرکزی ایران – بافق در روز چهارشنبه مورخ ٩٢/٦/٢٠ در حین انجام کار دچار حادثه شد و دست وی بر اثر آن از کتف قطع شد. عمل پیوند عضو وی ، در بیمارستان شهید صدوقی یزد انجام شد ولی بخاطر عدم موفقیت آمیز بودن این عمل و بر اثر عفونت وارده ، این کارگر صبح امروز جان باخت.

***

مصدومیت شدید٢کارگردرمشهدبدنبال سقوط آوار در طرح اگو بر سر کارگران

به گزارش خراسان،سقوط آوار در طرح اگوی مشهد که از طرف میدان امام حسین به طرف خواجه ربیع در حال احداث است ٢ کارگر را به شدت مصدوم کرد.

***

مرگ دردناک کارگر راه سازی زیر غلتک در مرزداران

٢٦شهریور: کارگر ٣٠ ساله راه سازی در مرزداران حین انجام کار زیر غلتک جان خود را از دست داد.

***
کارگر آرماتور بند١٧ساله بر اثر برق گرفتگی جان‌داد!

٣٠شهریور: «محمد حسین پناه» ١٧ ساله کارگر آرماتوربند در حین کار در طبقه چهارم یک ساختمان نیمه کاره دچار برق گرفتگی شد و بر اثر از سقوط از داربست جان خود را از دست داد. علت برق گرفتگی این کارگر رعایت نشدن حداقل فاصله ایمنی میان ساختمان و تیر چراغ برق بوده است، بطوری که فاصله میان داربست و سیم‌های عبوری برق کمتر از نیم متر برآورد می‌شود.

 

گزارش

 

کارگران فارسیت درود با وجودعدم دریافت٧ماه حقوق،مقرری بیمه بیکاری را نمی‌پذیرند

٢٧شهریور: معرفی٤٠٠ کارگر کارخانه فارسیت درود کارخانه فارسیت. این کارگران با وجود آنکه در هفت ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند اما چون در شرف بازنشستگی قرار دارند با دریافت مقرری بیمه بیکاری مخالفت می‌کنند. اکثراین کارگران که حدود ٢٠ سال سابقه کار دارند، اکنون در شرف بازنشستگی پیش از موعد تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور قرار دارند و به همین دلیل نگران مخدوش شدن سوابق بازنشستگی خود پس از معرفی به بیمه بیکاری هستند.

***
اجبار به کار شبانه و عدم رعایت حقوق کارگران زن در کشتارگاه طیور طوبی نیشابور

ایلنا بتاریخ٢٤شهریورطی گزارشی، از عدم رعایت رعایت حقوق کارگران زن کشتارگاه طیور طوبی نیشابور خبر داد.  در این واحد ٩٠ کارگر مشغول به کارند که حدود ٤٠ نفر از آنان را زنان تشکیل می‌دهند. این زنان که عمدتاً سرپرست خانوار هستند، به دلیل شرایط بازار کار ناچار به تحمل این شرایط ناعادلانه شغلی هستند و در شبانه روز بیش از ٨ ساعت کار قانونی فعالیت می کنند.  شیف شب این کارگران در ساعت ٥ عصر شروع و تا ساعت ٨ صبح روز بعد ادامه دارد و فعالیت شبانه و اضافه کاری اجباری، مشکلات بسیاری را برای آنان بوجود آورده است. کارفرمای کشتارگاه طیور طوبی در نیشابور با بی‌اعتنایی به قانون کار در پرداخت بیمه، اضافه کاری و سایر مزایای قانونی کارگران زن، از نبود فرصت‌های شغلی برای زنان کارگر در بازار کار سوءاستفاده می‌کند.

***
گزارشی از سد گاوشان از توابع کامیاران

به گزارش رسیده ٣٥ نفر از کارگران سد گاوشان از توابع کامیاران مدت ٨ ماه است حقوق نگرفته اند و در این فاصله بیمه این کارگران نیز قطع شده است. در این سد تعداد ٥٠ نفر مشغول به کار می‌باشند که تعداد ٣٥ نفر از آنها با سابقه ٢٠ سال کار بومی واز روستاهای اطراف سد می‌باشند و ١٥ نفر دیگر از این کارگران غیر بومی تحت پوشش قانون کار هستند. این کارگران تا به حال چندین بار به اداره کار کامیاران و کرمانشاه مراجعه نموده ولی جواب قانع کننده‌ای دریافت نکرده‌اند. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری- ٢٨ شهریور ١٣٩٢

***
عدم پرداخت پول برق، خاش را به خاموشی فرو برد!

٣٠شهریور: به علت عدم پرداخت بموقع بدهی برق شهروندان خاش صبح امروز این شهرستان در خاموشی فرو رفت. قطعی برق شهرداری و روشنایی سطح شهر بدلیل عدم پرداخت به موقع هزینه برق بوده است . چندین سال است که هزینه برق پرداخت نگردیده بود و اداره برق شهرستان تصمیم به قطع برق گرفت.

 

اخبار بین المللی

 

افغانستان – مرگ ٢٧ کارگر در اثر فرو ریختن معدن زغال سنگ

به گزارش بی‌بی‌سی‌ مقامهای محلی ولایت سمنگان در شمال افغانستان تایید کرده اند که دست کم ٢٧ معدنچی بر اثر فروریختن یک معدن زغال سنگ جان باخته اند. گزارش شده که این کارگران روز ٢٣ شهریور مشغول کار در معدن زغال سنگ در منطقه “آبخورک” در ولسوالی “رویی و دوآب” بودند که بر اثر فروریختن بخشی از تونل معدن در درون معدن گیرماندند. به گفته محمدصدیق عزیزی، سخنگوی والی سمنگان، همه افراد گیرمانده در این معدن بیرون آورده شده اند و از آن جمله ٢٧ تن جان داده و ٢٠ نفر دیگر زخمی هستند که وضعیت سلامت چهار کارگر “وخیم” است. گفته شده که عامل مرگ و زخمی شدن این معدنچیان فروریختن بخشی از تونل این معدن و تنفس گازهای کشنده در درون معدن بوده است. برخی گزارشها حاکی است که اتصال برق باعث آتش گرفتن ستونهای چوبی در داخل معدن شده که فرو ریختن بخشی از معدن را در پی داشته است، اما مقامها تا حال این گزارشها را تایید نکرده اند. معدن زغال سنگ آبخورک در منطقه کوهستانی در ولسوالی رویی و دوآب ولایت سمنگان واقع شده که به معادن بزرگ زغال سنگ “دره صوف” در همین ولایت و “آش پشته” در ولایت بامیان نزدیک است. گفته می شود که این معادن بیشتر به صورت غیرحرفه‎ای و در شرایط نامناسب استخراج می‎شود و دستورالعمل‎های ایمنی در آنها به خوبی رعایت نمی‎شود. پیش از این هم گزارشهایی از رویدادهایی در این معادن منتشر شده که در برخی موارد این رویدادها تلفاتی هم به دنبال داشته است.

یونان – آغاز اعتصابات سراسری

به گزارش یورو نیوز معلمان مدارس یونان در اعتراض به سیاستهای ریاضتی دست به اعتصاب سراسری زدند. اعتصاب معلمان که از روز دوشنبه١٦ سپتامبر (٢٥ شهریور) آغاز شد به مدت یک هفته ادامه خواهد یافت. دستکم ٨٠ درصد از معلمان در این اعتصاب شرکت کرده اند.  رییس یکی از اتحادیه های صنفی معلمان می گوید: “تنها چیزی که می خواهیم ادامه مبارزه علیه ترویکا است، تا این گروه کشورمان را ترک کنند. دولتها، اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول سیاستهایی را به یونان تحمیل کردند که موجب ویرانی یونان شده است.”  سیاستهای ریاضتی ترویکا تاکنون بسیاری از کارکنان دولت را خانه نشین کرده است و گفته می شود در ادامه اجرای این سیاستها نزدیک دوازده هزارو پانصد پست دولتی دیگر نیز تعدیل خواهند شد. به همین جهت اتحادیه های کارگری یونان هم گفته اند که این هفته به معلمان می پیوندند تا یونان را در یک اعتصاب سراسری قرار دهند.

یونان – اعتصاب دو روزه کارمندان دولت

به گزارش یورو نیوز کارمندان دولت در بخشی از ادارات و موسسات یونان، در اعتراض به طرح تعلیق شغلی کارکنان، روز های چهارشنبه و پنجشنبه ١٨ و ١٩ سپتامبر دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب دو روزه در میدان سینتاگما و در برابر ساختمان وزارت دارایی برگزار شده و تعدادی از اتحادیه های بخش خصوصی نیز از آن حمایت کرده اند.  یک کارمند اداره مالیات که در این حرکت اعتراضی شرکت کرده می گوید: “ما در حال اخراج شدنیم و این بسیار غیر عادلانه است، چون در این شرایط بحرانی شغلی وجود ندارد که ما به جستجوی آن برویم. ما همه خانواده داریم که متکی به ما هستند. کودکان و همسران غیر شاغل داریم. برای همین به اعتراض ایستاده ایم. ” دامنه اعتصاب بویژه به مدارس و بیمارستان ها کشیده شده و همچنین کارگران خطوط راه آهن و متروها از جمله در مسیر مرکز شهر تا فرودگاه آتن به مدت چهارساعت یعنی از ساعت ١١ صبح تا ٣ بعد از ظهر دست از کار کشیده اند. بحران اقتصادی یونان بویژه معضل بیکاری و برنامه های ریاضت اقتصادی دولت، اعتراضات بیشتری را برانگیخته و این در حالی است که آنتونیوس ساماراس نخست وزیر این کشور اخیرا در پارلمان اروپا گفت که بحران یونان به انتهای تونل نزدیک می شود.

 

آفریقای جنوبی – تفسیر دروغ پلیس از کشتار معدنچیان

کمیسیونی که برای تحقیق درباره کشتار معدنچیان در آفریقای جنوبی به کار گماشته شده بود، تفسیر پلیس این کشور از حادثه کشتار را نادرست و دروغ پردازی خواند. این کمیسیون از سوی جاکوب زوما، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی ماموریت داشت تا در خصوص تیراندازی پلیس به سوی معدنچیانی که سال گذشته اعتصاب کرده بودند تحقیق و بررسی به عمل آورد. پلیس آفریقای جنوبی، در ١٦ ماه اوت سال گذشته میلادی، معدنچیان معدن ماریکانا را که اعتصاب کرده بودند، به دلیل آنچه آنرا دفاع از خود اعلام کرد، به رگبار گلوله بست و ٣٤ تن از آنان را کشت. در درگیرهای روزهای پس از آغاز اعتصاب، به جز ٣٤ معدنچی، حداقل ١٠ نفر دیگر نیز کشته شدند.

کرواسی – هزاران کارمند بیمارستان دست به اعتصاب زدند

به گزارش AFP  روز چهارشنبه ١٨ سپتامبر (٢٧ شهریور) هزاران کارمند بیمارستانهای این کشور در اعتراض به قطع مزایا و سیاست ریاضت کشی‌ اقتصادی دولت دست به اعتصاب زدند.  آنها خواهان دریافت دستمزد بابت اضافه کاری و دستمزد بابت کار در هنگام کار اضطراری هستند که در سابق دریافت میکردند. اتحادیه‌های کارگری گفته اند بیش از ٤٠ هزار کارمند در این اعتراض شرکت کرده اند. این کشور چند ماد پیش به عضویت اتحادیه اروپا درآمد. وزیر بهداشت اعلام کرده است که با توجه به کسری بودجه، دولت توانایی پاسخگویی به خواست این معترضین را ندارد.