مصاحبه کمونیست هفتگی با عبداله دارابی

مصاحبه کمونیست هفتگی با عبداله دارابی

کمونیست هفتگی: در این هفته نشست شورای کادرهای تشکیلات کردستان حزب کمونیست کارگری – حکمتیست برگزار شد٬ این نشست در چه شرایط سیاسی برگزار شد٬ اهم مولفه های سیاسی و اجتماعی در این شرایط کدامند؟

عبداله دارابی: نهمین نشست سالانه شورای کادرهای تشکیلات کردستان، در شرایطی برگزار گردید که توده وسیع مردم و کارگر و کم درآمد در ایران، بیش از همیشه زیر بار فشار اقتصادی و سیاسی رژیم جمهوری اسلامی قرار گرفته اند و آه در بساط برایشان باقی نمانده است. روند سیاست”تعدیل و اعتدال وضع موجود و پاستوریزه کردن جمهوری اسلامی ایران” هم با هدف عمر خریدن برای رژیم بحرکت در آمده و باد زدن آنرا به دولت تازه بقدرت رسیده روحانی و طرفداران رنگارنگ آن محول کرده اند. کش و قوس دادن این سیاست و سر پا نگاهداشتن آن، صرفا در خدمت بقا و تطهیر جمهوری اسلامی و تلف کردن وقت مردم است و هیچگاه به وسیله معاش و گذران کسی تبدیل نشد. ارزش مصرف این حرکت نخ نما، از دایره اختلاف جناحها و صف بندیهای آنها در مقابل هم فراتر نمیرود. چون اختلاف جناح های رژیم نه فقط کم نشده، بلکه با رویداد اخیر تشدید هم خواهد شد. اخیرا رژیم جمهوری اسلامی و در صدر آن علی خامنه ای، بمنظور رهایی از بحران سیاسی -اقتصادی حاکم بر جامعه، تحت نام “نرمش قهرمانانه” دست بدامن (آمریکا و اروپا) شده تا با توسل به آنها، از مهلکه و وضعیت خطرناکی که به آن گرفتار آمده خلاصی یابد. ولی هیچیک از این ترفند ها درد لاعلاج رژیم را درمان نخواهد کرد و حاکمیت سرکوب اسلام و استثمار آنرا سر پا باقی نخواهد گذاشت. بقای رژیم تنها و تنها مدیون قهر و خشونت عریان، فقر و نابرابری و بی حقوقی، بیکاری و نرخ پایین دستمزد کارگر شاغل، سیاست کشتار و اعدام و زن ستیزی و کودک آزاری، فرهنگ و ذهنیات ارتجاعی تحمیلی، پایمال کردن حق و حرمت شهروندی، و ده ها نمونه بارز و برجسته دیگر است. و بدون آن، سقوط حاکمیت جمهوری اسلامی در ایران، قطعی و مسجل است. با توجه به همه اینها، خواست مردم امروز ایران تعدیل حکومت اسلامی نیست، بلکه سرنگونی آن است. و مردم آرزو دارند سر به تنِ جمهوری اسلامی نماند و هر چه زودتر از شرِ آن خلاص شوند. به همین خاطر، نشست شورای کادرهای تشکیلات کردستان حزب، مجددا بر این نکته تأکید گذاشت که، “تعدیل و اصلاح طلبی ملی اسلامی”، خواست مردم نیست و به آن دل نبسته اند. این، خواست بخشی از رژیم است و به مردم ربطی ندارد. از نقطه نظر ما و مردم، برقراری زندگی آزاد و شایسته انسان در ایران و کردستان بدوا در گرو کنار زدن کل موجودیت نظام جمهوری اسلامی است و باید قبل از هر چیز با کنار زدن جمهوری اسلامی، موانع سیاسی دخالت مردم در سرنوشت اجتماعی و اقتصادیشان برطرف شود و با برداشتن آن از سر راه زندگی و تکامل سیاسی و اجتماعی اشان، بار سنگینی از دوش جامعه بر داشته خواهد شد، و در ادامه آن کم کم اختیار و هویت و خلاقیت و توان فردی و جمعی انسان آزاد به جامعه باز خواهد گشت. با توجه به نکات فوق، مؤلفه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کنونی حاکم بر جامعه، کمافی السابق به روال خود ادامه می دهند و با سر کار آمدن دولت جدید روحانی هم، هیچ تغییر و بهبودی در زندگی مردم حاصل نگردیده است. شکاف و خلاء ایجاد شده ما بین جمهوری اسلامی و توده وسیع مردم هم سر جای خود باقی است. در نتیجه ، از نظر طبقه کارگر و مردم آزادیخواه ایران، حکم رفتن جمهوری اسلامی امری پا برجا و غیر قابل انکار است و ما هم بسهم خود تصمیم داریم در اوضاع و احوال سیاسی کنونی فعالانه در صحنه حاضر باشیم و با ایفای نقش خود رو نیروهای مادی اجتماعی تأثیر بگذاریم و از این طریق، روند سرنگونی جمهوری اسلامی را تسریع بخشیم.

کمونیست هفتگی: از نظر شما تشکیلات کردستان حزب بر کدام مسائل باید تاکید کند و بر کدام ضعفها غلبه کند؟
عبداله دارابی: با توجه به نفوذ کمونیسم در کرُدستان، تمرکز دور آتی ما بر فعالیتهای با محتوا و مؤثر سیاسی و عملی و غلبه کردن بر هر نوع خرده کاری تأکید دارد که یکی از ضعفهای ما است.
باید کارگر و توده مردم آزادیخواه بر این امر واقف باشند که ما حزب را برای این نساخته ایم که تا ابد در اپوزیسیون باقی بماند و با شغل گروه فشاری در اینجا و آنجا ظاهر شود و فشاری را بر این و آن وارد کند. حزب ما حزب گروه فشار نیست. ما حزب را ساخته ایم تا در جدال بر سر سرنوشت مردم ایران و کردستان شرکت کنیم و در تاریخ تحولات این دوره نقش ایفا کنیم. بهمین خاطر ما میکوشیم بعنوان نیروی جدی و غیر قابل انکار در تعیین سرنوشت سیاسی توده های مردم کرُد نقش بازی کنیم و در هر تلاقی سیاسی آشکار، طبقه کارگر و توده مردم زحمتکش را بعنوان نیروی فائقه در کرُدستان بمیدان بکشیم و رهبری کنیم. کار ما بهم بافتن کارگران و انسانهای کمونیست و انقلابی و متحد کردنشان زیر چتر حزب برای برقراری عدالت و آزادی و سوسیالیسم در جامعه است.

کمونیست هفتگی: رئوس سیاست کمیته کردستان در دوره آتی کدام است؟ چگونه تشکیلات کردستان میتواند به نیروی اول اپوزیسیون در حوزه جغرافیایی کار خود تبدیل شود؟

عبداله دارابی: در پاسخ به این سئوال، اینجا به اختصار به بخشی از رئوس وظایف دور آتی کمیته کردستان می پردازم و توجه تان را به آن جلب میکنم. تلاش این دوره ما بر هدایت تحرک توده ای در شهرها و تنگ کردن فضای سیاسی کردستان برای جمهوری اسلامی است. تا به تأثیر از آن، خواست «نه» گفتن به جمهوری اسلامی تابلو شود و بدینوسیله روند سرنگونی رژیم در اذهان عموم نقش ببندد و با متحد و متشکل کردن مردم سرنگونی طلب اجرای عملی این امر تسهیل گردد. در شرایط حاضر عمده ترین مانع، جمهوری اسلامی است و یکی از موانع سیاسی جدی دخالتگری مردم در سرنوشت خویش است و مردم راه دیگری غیر از کنار زدن رژیم جمهوری اسلامی از سر راه خود ندارند. این چاه را خودش رژیم کنده و باید در آن دفن شود.
نقد و افشای سیاست احزاب و جریانات بورژوا ناسیونالیست کرُد و جنبش شان در کردستان و تقویت و تحکیم موقعیت حزب در برابر آنها، یکی دیگر از رئوس وظایف ما است. احزاب و جریانات بورژوا ناسیونالیست کرُد، طی دو دهه اخیر به یمن لشکر کشی و دخالتگری کشورهای امپریالیستی در عراق و خاور میانه، به نحو قابل توجهی تقویت شده اند و می رود تا بمثابه رژیمهای حاکم در منطقه در برابر خواست و مطالبات طبقه کارگر و توده مردم زحمتکش کرُد در منطقه قد علم کنند و در برابرشان بایستند. با توجه به آن، باید سیاست و اقدامات روزمره آنها را زیر نظر گرفت و مرتب و مستمر آنرا نقد و افشا نمود.
تشکیلات کردستان تلاش میکند حزب را به اعتراض اقتصادی و سیاسی کارگر در کردستان تبدیل کنیم و برای پیشبرد آن از هر فرصتی که ایجاد میشود استفاده نماییم.
فعالیت متمرکز برای تقویت جنبش مجامع عمومی و شورا، یکی دیگر از پروژه های کاری دور آتی کمیته کردستان است. سازماندهی و گسترش گارد آزادی بمثابه یک عرصه شناخته شده هم یکی دیگر از عرصه های کاری تشکیلات کردستان است که پیشبرد فعال آنرا در دستور کاری خود قرار داده است.