دور تازهی جنگ افروزی در اسرائیل و نوار غزه
حمله جنایتکارانه تروریسم اسلامی در قالب دو سازمان ارتجاعی حماس و جهاد اسلامی به مردم عادی و کنسرت جوانان متشکل از ملیتهای مختلف در خاک اسرائیل دور تازهای از جنگ افروزی، آدم کشی، نژادپرستی و انتقام گیری را در منطقه پدید آورد. به طور همزمان این رویداد بسیار خشونت بار، افکار عمومی مردم سایر نقاط جهان، صف بندیهای سیاسی و دولتهای درگیر با این مسائل به ویژه در خاورمیانه، اروپا و آمریکا را وادار به اعلام موضع کرد.
ادامه درگیریها تا هم اکنون ابعادی گسترده و بیسابقه میان ارتش اسرائیل و دسته جات گردان موسوم به القسام به خود گرفته است.به اسارت گرفتن حدود ۱۹۰نفر زن و کودک و پیر و جوان در چنگال حماس، محاصره کامل شهر ۲ میلیون و سیصد هزار نفری نوار غزه و جلوگیری از خروج آنها از این منطقه، قطع برق و آب، تهدید اسرائیل برای اشغال نوار غزه و اولتیماتوم به مردم برای تخلیه شمال منطقه، عدم پذیرش کشورهای عربی برای پذیرش آوارگان فلسطین از جمله مصر با داشتن مرز مشترک با نوار غزه در چشم انداز تجارب تاریخی پیشین و مسئله پیچیدگی اداره اردوگاهها، و مسایل دیگری که به طور روزانه پدید میآید، کلاف سردرگمی را ایجاد کرده است.
مجموعه اقدامات اسرائیل و حامیانش در اروپا و آمریکا، انفعال سیاسی سران کشورهای عربی و حمایت یکجانبه ملتهای منطقه خاورمیانه در محکوم کردن اسراییل و انزوای مطلق رژیم اسلامی به عنوان حامی آشکار و پنهان دسته جات تروریستی از قماش حشد الشعبی، جهاد اسلامی، حماس، حزب الله لبنان، حوثیهای یمن و چندین و چند واقعه دیگر نشانگر ضرورت بازاندیشی صورت بندی تازهای از وضعیت فلسطین و اسرائیل در منطقه است؛ که با پیش انگاشتهها و صف بندیهای پیش از قرارداد کمپ دیوید(۱۹۷۸) میان مصر و اسرائیل به یک جواب منطقی نائل نمیشویم.
در حال حاضر وضع به این قرار است:
- حمله آدم کشان حماس و جهاد اسلامی به شکلی گسترده مورد انزجار و بیزاری افکار عمومی در سطح جهان قرار گرفته است.به این قرار از لحاظ ایدئولوژیک و سیاسی نیروهای سیاسی پشتیبان آن، از جمله رژیم جمهوری اسلامی در پایین ترین نقطه از وجاهت و مقبولیت سیاسی قرار گرفتهاند.
- دولت اسرائیل عزم خودرا جزم کرده است که علاوه بر نابودی کامل حماس، نوار غزه را نیز به اشغال خود درآورد.به علاوه به طور ضمنی اشاره میکند که وضعیت سیاسی خاورمیانه پس از سرکوب حماس قطعا دگرگون خواهد شد.
- مذاکرات چند منظوره اسرائیل با عربستان سعودی و چند کشور عربی دیگر بنا به اعلام عربستان سعودی در تحت پیمان ابراهیم متوقف شده است.
- ده روز پس از آغاز درگیریها و هشدار اسرائیل برای ورود به نوار غزه و هشدار به مردم شمال غزه برای تخلیه و رفتن به جنوب، هنوز اسرائیل وارد خاک غزه نشده و حدود ۸۰۰ هزار نفر از مردم شمال غزه به سمت جنوب عزیمت کردهاند.
- سازمان غذا و داروی سازمان ملل مبادرت به انتقال مواد غذایی در مصر در جوار مرز مشترک با نوار غزه کرده و توانایی خود را برای رساندن غذا به ۸۰۰ هزار آواره فلسطینی اعلام نموده اما به سبب ادامه بمباران غزه از انتقال این مواد به داخل نوار غزه خودداری کرده است.
- در عرصهی سیاسی از همه سو تحرکات دیپلماتیک و گفتگوهای مستقیم و تلفنی بین دیپلماتهای منطقه خاورمیانه و اروپایی و آمریکایی در جریان است؛ و برگزاری نشستهایی برای بررسی اوضاع برای شنبه آینده در نظر گرفته شده است. پیش تر نیز جلسه اعضای اتحادیه اروپا نیز انجام شده است.هم اکنون صدراعظم آلمان در اسراییل به سر میبرد و فردا رییس جمهور آمریکا به اسراییل می رود.
- تا این لحظه طرفهای اسرائیل از جمله آمریکا ادعا کردهاند که هنوز ردی از مداخله رژیم اسلامی در حمله تروریستی حماس به خاک اسرائیل نیافتهاند. در عین حال گزارشهای غیر رسمی در سطح خبرگزاریها از حمایتهای مالی نظامی و امنیتی گسترده رژیم اسلامی از حماس و البته از حزب الله لبنان وسیعاً در حال انتشار است .به نظر میرسد دیپلماسی مشترک آمریکا و اسرائیل منتظر است که کار حماس و جهاد اسلامی و احتمالاً نوار غزه کاملاً یکسره شود؛ پیش از آنکه جبهه تازهای در شمال از جمله در لبنان و سوریه گشوده گردد.حزبالله لبنان نیز اکتفا به برخی موشک پرانیها و پرتاب راکت به حاشیه مرز مشترک با اسرائیل کرده و البته پیش تر روستاهای این منطقه از ساکنین یهودیش تخلیه شده است.
- رژیم اسلامی بنا به اعلام موضع خامنهای هرگونه مشارکت و مداخله نیروهای نظامی رژیم را در حمله حماس رد کرده و اکتفا به این نموده که بر حمایت معنوی و سیاسی آنها ادامه دهد. در همین راستا وزیر امور خارجه رژیم تماسهای مختلف و رفت و آمدهای گوناگونی را با نزدیکترین و همسو ترین طرفهای درگیر به عمل آورده تا بلکه بتواند از نقش خود در سیاست خاورمیانه دفاع کند و به مزدورانش در منطقه نشان دهد که آنها را تنها نگذاشته است؛ اما به دیده تحلیلگران مشخص است که رژیم اسلامی در انزوای کامل سیاسی است و مدتهاست که نقشی در فعل و انفعالات سیاسی منطقه و بلوکبندیهای خاورمیانه ندارد و در انزوای مطلق سیاسی به سر میبرد.وضع داخلی و خارجی رژیم و باند خامنهای و آتش افروزیهای تروریستی نیروهای نظامی و امنیتیاش علیرغم رجز خوانی منصوبان و ماموران نظامی و سیاسی آن، به نظر نمیرسد که بتوانند از این معرکه بدون هزینه و پیامد خارج شوند.
تا آنجا که به مواضع و دیدگاه ما مربوط میشود لازم میدانیم نکات زیر را در این مرحله از تحول سیاسی منطقه اعلام کنیم:
- ما تهاجم ددمنشانه آدم کشان حماس را به خاک اسرائیل و مردم غیرنظامی قویاً محکوم میکنیم. ما خواستار تنبیه این جریان تروریستی از سوی کشورهای ذینفع هستیم. ما به طور کلی از نابودی تروریسم اسلامی به هر شکل پشتیبانی میکنیم و سازمانها و جریاناتی که به بهانه دفاع از منافع به اصطلاح مظلومان و مستضعفان خود را در پشت منافع فرقهای و ضد مردمی و ارتجاعی خود پنهان کردهاند، محکوم میکنیم.ما بر این باور هستیم که دنباله روی از این جریانات و حمایت از عملکردهای جنایت کارانه و تروریستی آنها هیچ سودی به حال مردم و ملتهای تحت ستم ندارد و حساب مبارزات و اعتراضها و خواستههای تاریخی، اجتماعی و سیاسی ملتها از دولتهای ارتجاعی و به ویژه از حساب رژیم فاسد اسلامی کاملا جداست.هرگونه حمایت از چنین فرقهها و جمعیتهای تروریستی که جنگ نیابتی را در نیم فرن اخیر در خاورمیانه و شمال آفریقا به پیش بردهاند، ما را مستقیما در کنار رژیم اسلامی قرار میدهد.
- از سوی دیگر ما در کنار مردم فلسطین و اسرائیل برای استفاده از حقوق خود به منظور زندگی صلح آمیز و بدون دغدغه و خشونت در جغرافیای موجود در قالب دو کشور مستقل، قرار میگیریم و از این سیاست دفاع میکنیم.از این روی کلیه اعمال خشونت آمیز، سانسور و کنترلهای فاقد وجاهت قانونی، پایمالی حقوق مردم فلسطین به عنوان شهروندان آزاد و برابر با سایرین، اعم از مسلمان، عرب، یهودی و مسیحی، از سوی دستگاه پلیسی و امنیتی اسرائیل محکوم مینماییم.
- حماس و حزب الله خواستار این هستند که رژیم اسلامی در این شرایط در کنار آنها باشد و دامنه جنگ را به داخل ایران نیز بکشانند؛ تا از این طریق جبهه گسترده و پناهگاهها و سنگرهای بیشتر و امن تری را برای بلندپروازیهای ارتجاعی و ضد بشری خود در دامن آلوده رژیم اسلامی برای خود دست و پا کنند.کارگران و زحمتکشان ایران بایستی هوشیارانه و با احساس مسئولیت ملی از بروز چنین آتش افروزیهای ضد بشری و همراهی رژیم فاسد اسامی با این دسیسهها قویا و با کلیه نیروی اعتراضی، جلوگیری به عمل آورند.
- ما نه در کنار حماس و حزب الله لبنان و حشد الشعبی و حوثیهای یمن و طالبان افغانستان قرار میگیریم و نه در کنار رژیم اسلامی.ما به طور کلی در کنار هیچ رژیمی از جمله دولت اسراییل و آمریکا قرار نمیگیریم.صف ما تنها در کنار صف مردم و تودههای کارگر و زحمتکشان ایران است.سیاست ما صرفا از نقطه نظر منافع ملی مردم ایران تعیین میگردد.سرعت بخشیدن به انقلاب در داخل ایران مهم ترین تحولی است که میتواند دستگاه دولتی تروریسم اسلامی و کانون اصلی آن یعنی رژیم اسلامی ایران را از سر راه برداشته و یکی از عاملهای مهم مناقشه و بحران و جنگ افروزی را در منطقه از میان بردارد.
گرایش کمونیسم شورایی
۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ برابر ۲۵ مهر ۱۴۰۲