دو اطلاعیه حزب.بازنشستگان تامین و آلومنیوم سازی اراک‎


تجمعات اعتراضی پرشور بازنشستگان  تامین اجتماعی و فولاد

  حضور خانواده ها در تجمع بازنشستگان در شوش

روز ۹ مهر ماه بازنشستگان تامین اجتماعی همچون  دیگر  یکشنبه های اعتراضی در شهرهای کرمانشاه، شوش، و اهواز تجمع کردند و صدای اعتراض خود را علیه فقر و بی تامینی بلند کرده و پیگیر خواستهایشان شدند. اجرای همسان سازی و افزایش حقوقها به بالای خط فقر سی میلیونی، درمان رایگان، پایان دادن به اختلاسها و دزدی از جمله خواستهای فوری این بازنشستگان است. 

در شوش بازنشستگان کرخه و شوش  و هفت تپه در کنار هم تجمع کردند و با راهپیمایی بطرف تامین اجتماعی شعار میدادند :”تامینو غارت کردند ما را بیچاره کردند” و بدینگونه صدای اعتراضشان را به چپاولگری حاکمان از صندوقهای بازنشستگی بلند کردند. یک بنر قابل توجه کارگران در این تجمع تاکیدی بر درمان رایگان بود. در تجمع اعتراضی بازنشستگان در شوش شماری از خانواده ها نیز شرکت داشتند. با درس آموزی از تجربه شوش میتوان شرکت خانواده ها در اعتراضات را در همه شهرها گسترش داد و فضای اعتراضات را بسیار تقویت کرد.  در تجمع شوش یکی از کارگران با سخنرانی پر شور خود از سرکوب تشکلهای کارگری و علم کردن شوراهای اسلامی و پاسخ ندادن به خواستهای کارگران سخن گفت و از میان جمعیت زنی از خانواده های کارگران فریاد زد و گفت چقدر سکوت کنیم؟ حامی ما فقط فقر و بیچارگی است. سکوت سکوت. چقدر سکوت کنیم؟.

در اهواز نیز بازنشستگان تجمع و راهپیمایی داشتند. در کرمانشاه این روز بازنشستگان تامین اجتماعی با شعارهای ” لشکری، کشوری، تامین اجتماعی، اتحاد، اتحاد”،  “اتحاد اتحاد، علیه فقر و فساد” پرچم اتحاد میلیونی کارگری علیه فقر و فساد را  در دل انقلاب زن زندگی آزادی برافراشتند. این بازنشستگان همچنین با سردادن سرود اعتراضی زیر بار ستم نمیکنیم زندگی جان فدا میکنیم در ره آزادگی عزم خود را برای مبارزه علیه فقر و اسثتمار و بردگی فریاد زدند.

از دیگر شعارهای اعتراضی تجمعات امروز بازنشستگان تامین اجتماعی این شعارها بود: “درمان رایگان حق مسلم ماست”، “حقوق نصفه نیمه،  سکوت کنیم همینه”، “تکمیل همسان سازی، بدون حقه بازی”، “عدالتی ندیدیم، فقط دروغ شنیدیم”، “دولت خیانت میکند، مجلس حمایت میکند”، “خواسته ما این زمان معیشت است و درمان، “نه مجلس نه دولت، نیستن به فکر ملت”، ” دولت ورشکسته، دشمن بازنشسته”، “فقط کف خیابون بدست میاد حقمون”، ” بازنشسته بپا خیز برای رفع تبعیض “، ” تامین رو غارت کردن ، ما رو بیچاره کردن”، ” تامین اجتماعی، چه اسم اشتباهی”، “ننگ ما ننگ ما مخبر الدنگ ما”، “میر هاشم موسوی، استعفا، استعفا”، “کو مهار تورم، دروغ میگین به مردم”، “حاصل کار دولت غارت جیب ملت” ، و”گرانی تورم بلای جان مردم”.

با این شعارها بازنشستگان کل بساط فقر و تبعیض و اختلاس ودزدی گسترده حکومت و مفتخوران را به چالش کشیدند.در تجمع بازنشستگان در کرمانشاه حضور زنان قابل توجه بود و بنر قرمزی که بر روی آن نوشته شده بود لشکری، کشوری، فولادی، تامین اجتماعی اتحاد اتحاد” در جلوی صف اعتراض آنها میدرخشید و فراخوانی  به اتحاد جمعیت میلیونی بازنشستگان است.

در این روز همچنین بازنشستگان فولاد در شهرهای اصفهان، کرج  و ساری در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و مطالبات معوقه خود مقابل صندوق بازنشستگی  تجمع کردند. درمان رایگان، همسانسازی حقوقها و افزایش سطح آنها، پرداخت معوقات سال ۱۴۰۰ از جمله خواستهای فوری آنهاست.

حزب کمونیست کارگری ایران

۹ مهر  ۱۴۰۲،  ۱ اکتبر  ۲۰۲۳

اعتصاب   چهار هزار کارگر  کارخانه آلومینیوم سازی اراک 

بنا بر اخبار دریافتی کارگران آلومینیوم سازی اراک (ایرالکو) دو هفته است که در اعتصاب بسر میبرند. از روز گذشته هشتم مهر ماه اعتصاب گسترش بیشتری یافت و کارگران شیفت صبح نیز به اعتصاب پیوستند. بدین ترتیب اکنون چهار هزار کارگر این کارخانه قدیمی و بزرگ آلومینیوم سازی در اراک دراعتصاب بسر میرند. این کارگران خواهان افزایش حقوقها هستند و به گرانی و چپاولگری های سهامداران شرکت اعتراض دارند.

گفتنی است که آلومینیوم سازی اراک دو پروژه هم در مشهد و بندر امام دارد که مجموعا حدود سیصد کارگر در این پروژه ها کار میکنند و  شخصی بنام محسن محمدی سهامدار اصلی این  شرکت است.  طبق گزارش در این دو هفته مدیریت شرکت میراشرفی و دیگر اعضای هیات مدیره جرات حضور در جمع کارگران را نداشته و جلسه ای در شهرک صنعتی نزدیک به شرکت برپا کردند که در آن نمایندگانی هم از کارگران شرکت داشتند. در این جلسه  گفته شده بود که شرکت نمیتواند خلاف قانون مزد بیشتری به کارگران بدهد و در برابر این پاسخ مدیریت نمایندگان کارگران جلسه را ترک کردند و از روز گذشته تمام سه شیفت شرکت وارد اعتصاب شدند. قبلا نیز از نیمه  مهرماه کارگران ماشین سازی اراک وارد اعتصاب شده بودند و به مدت حدود یک ماه هم در اعتصاب بودند و بنا بر گزارشها بعد از این اعتصاب چهارده درصد به دستمزد کارگران اضافه شد و کارگران موقتا به سر کار بازگشتند. اما همچنان از سطح نازل حقوقها ناراضیند و پیگیر خواستهایشان از جمله وضع قرار دادهای کاری شان هستند.

اراک شهری با مراکز کارگری بزرگ است. به این اعتبار تجربیات درخشانی از مبارزه از جمله در مراکزی چون هپکو و آذرآب را در این شهر داریم. اعتراضاتی که بازتاب وسیع اجتماعی پیدا  کردند  و خانواده های کارگران نقش درخشانی در اعتراضات داشتند. اعتراضاتی که توانست بر روی فضای شهر اراک تاثیر بگذارد و دامنه اش به تهران کشیده شد.

اعتراضات کارگران آلومینیوم سازی  و ماشین سازی از فضای پر تلاطم اعتراض در مراکز کارگری این شهر حکایت میکند.  از تجربیات درخشان کارگران هپکو و آذرآب برای تقویت اعتراضات کنونی کارگری در اراک میتوان سود جست.  عدم بازتاب اخبار هر روزه اعتراضات کارگران آلومنیوم سازی اراک یک  کمبود جدی است و توجه فعالین کارگری به این جنبه بسیار مهم است. باید اخبار اعتصاب و اعتراض این کارگران را وسیعا رسانه ای کرد. کارگران در آلومینیوم سازی نقش مهمی در اطلاع رسانی جهت جلب همبستگی مردم و تقویت مبارزاتشان را دارند. شرکت وسیع خانواده ها در تجمعات و اعتراضات بسیار مهم است.

حزب کمونیست کارگری ایران

۹ مهر  ۱۴۰۲،  ۱ اکتبر ۲۰۲۳–
tel:00447435562462