آذر ماجدی- هزاران کارگر در شهر پنوم پن پایتخت کامبوج در اعتراض به اخراج همکارانشان دست به راهپیمایی زدند.

هزاران کارگر در شهر پنوم پن پایتخت کامبوج در اعتراض به اخراج همکارانشان دست به راهپیمایی زدند.
آذر ماجدی
صاحب کارخانه پوشاک اس ال که مرکز آن در سنگاپور است، روز چهارشنبه ۴ سپتامبر، در شهر پنوم پن پایتخت کامبوج، ۷۲۰ کارگر را اخراج و ۵۰۰۰ کارگر را که بمدت دو هفته برای افزایش دستمزد اعتصاب کرده بودند، تعلیق نمود. این کارخانه برای شرکتهای “گپ” و “اچ اند ام” لباس تولید می کند. در اعتراض باین اقدام حدود ۴۰۰۰ کارگر پوشاک روز پنجشنبه ۵ سپتامبر در شهر پنوم پن دست به راهپیمایی زدند. کارگران معترض ۱۰ کیلومتر از محل کارخانه تا شهرداری را پیاده پیمودند و رهبر سندیکا در مقابل شهرداری اعلام کرد که “کارگران باید به سر کار بازگردند، اما درصورتیکه صاحبان کارخانه بخواهند کارخانه را تعطیل کنند باید به کارگران خسارت پرداخت شود.” یکی از صاحبان کامبوجی کارخانه اعلام کرد که “اعتصاب غیرقانونی بوده است و این کارگران نمی توانند به سر کار بازگردند.” بدنبال ادامه مبارزه و اعتراض کارگران، صاحب کارخانه مجبور به لغو تصمیم قبلی خود مبنی بر اخراج و تعلیق کارگران شد.
این صنعت چندین میلیارد دلار سود تولید می کند و ۶۵۰ هزار کارگر را در استخدام دارد. در حال حاضر کارگران با اضافه کاری می توانند حداکثر ۱۱۰ دلار در ماه درآمد داشته باشند. با وجود اینکه این رقم بسیار پایین و شرایط کار کارگران پوشاک بسیار ناامن و سخت است، اما بعلت سازماندهی بهتر کارگران، وضعیت کارگران صنعت پوشاک بمراتب از همکارانشان در کشورهای دیگر بویژه بنگلادش بهتر است.
یکی از رهبران کارگری بخش پوشاک بنگلادش در این هفته به انگلستان رفته است تا مساله افزایش دستمزد کارگران پوشاک را هم در کنفرانس سالیانه کنگره اتحادیه های کارگری انگلستان (تی یو سی) مطرح کند و هم در هفته مد لندن. ۵ ماه از تراژدی ریزش ساختمان کارخانه پوشاک در داکا که موجب مرگ بیش از ۱۰۰۰ کارگر و مجروح و معلول شدن بسیاری دیگر شد، میگذرد ولی هنوز هیچیک از قول و قرارهای کمپانی های بین المللی متحقق نشده است و خسارتی نیز به کارگران آسیب دیده یا خانواده های کشته شدگان پرداخت نشده است.