– بهروز سورن
اقدام اخیر حکومتیان مبنی بر اعطای سهمیه دانشجویی به شبه نظامیان حشداشعبی نیز تداوم سرکوب و انتقام از دانشجویانی است که در ماههای اخیر دانشگاههای کشور را به سنگر دفاع از آزادی و دمکراسی, برابری خواهی و عدالت جویی تبدیل کردند. بخش بزرگی از دانشجویان آگاه و نخبه این نهادها توسط جنایتکاران سپاه, بسیج و نیروهای لباس شخصی حکومتیان کشته, بازداشت, اخراج و تعلیق شدند.هم اکنون گویا سرکوبگران تلاش می کنند تا جای خالی این قربانیان را با این شبه نظامیان وابسته به خود پر کنند!. پیش از این نیز شاهد پیشبرد این سیاست در زمینه های تولیدی و بویژه در صنعت نفت بوده ایم. این حوزه حیاتی تولیدی همانطور که برای رژیم دیکتاتوری پهلوی سرنوشت ساز شد میتوانست برای جمهوری اسلامی نیز معضل بزرگی بشمار آید.
این جایگزینی ها در سطح وسیعی توسط بسیجی ها, کادرهای سپاه بجای نیروهای کارکشته و متخصص و آگاه این صنعت صورت گرفت. پیشگیری از اعتراضات همبسته کارگران این حوزه حیاتی و درآمدزا و همچنین سلطه سپاه بر این صنعت از اهداف اصلی چنین سیاستی بود. تکرار این سیاست امروزه دانشگاهها را هدف گرفته است. همان مکانی که سنگر مقاومت و تداوم اعتراضات بوده و بنوعی در طرح شعارها و فراخوانهای سراسری پیشرو این مبارزات بوده است.
گفته شد پیش از این که در سرکوب مردم چه در آبان 98 و چه در امتداد خیزش انقلابی مهسا این نیروها بکار گرفته شدند.گزارشات متعددی از گفتگوهای سرکوبگران بزبان عربی انتشار یافت.
در همه دانشگاههای جهان دانشجوی مهمان و از سایر کشورها موجود است. میتوان بنوعی از دانشگاههای بی مرز سخن گفت. علم و دانش امروزه با زمینه های بسیار متنوع و تخصصی خود محدود به مرزهای جغرافیای نیست اما گفتگو از جایگزینی دانشجویان مبارز و آگاه ایران توسط نیرویی شبه نظامی است که در آینده نزدیک میتواند علاوه بر ایجاد پراکندگی, به جاسوسی در دانشگاهها و مشارکت در سرکوب اعتراضات دانشجویی بپردازد. سیاست نظامی سازی دانشگاه مطلب تازه ای نیست. علاوه بر سهمیه بسیجیان و رزمندگان که در اوائل حاکمیت جمهوری اسلامی باب شد تنها در یک مورد گزارش ورود 3000 استاد و فارغالتحصیل بسیجی و سپاهی از دانشگاههای مذهبی رژیم به نظام آموزش عالی و دانشگاههای ایران منتشر شد. این طرح جنایتکارانه با اخراج, دستگیری و اعدام اساتید منتقد و مخالف رژیم صورت پذیرفت.
مسئولین جمهوری اسلامی با خیزش انقلابی مهسا ( ژینا ) و نقش بارز مبارزات دانشجویی چنان به هراس افتاده اند که با این اقدام در پوشش اهدای سهمیه به ( برادران حشدالشعبی ) سعی در افزایش نیروهای سرکوب خود به داخل دانشگاهها را دارند.این در حالی است که بر اساس گزارشات در همین ماههای گذشته حداقل هزار دانشجو اخراج یا تعلیق شده و یا بدلائل مختلف از جمله اخراج از خوابگاهها ناچار به انصراف و ترک تحصیل شده اند.
در شرایطی که فرزندان کارگران و زحمتکشان ایران و بویژه در استانهای محروم بدلائل بسیار و از جمله فقر و محدودیتهای مالی از ورود به دانشگاهها محروم و یا در میانه راه ناچار به ترک تحصیل میشوند و یا برای تامین مالی حتی به تن فروشی مجبور میشوند, وحوش سرکوبگر و ارتجاعی حشدالشعبی سهمیه تحصیل ( بخوانید سرکوب ) دریافت می کنند و نشاندهنده هراس حکومتیان از این طیف آگاه و جسور است که در چهل و اندی سال گذشته هرگز خاموش نبوده اند و دانشگاههای سراسر کشور را بعنوان سنگر مقاومت و گردانهای پیشرو مبارزات علیه جمهوری اسلامی برپا نگه داشته اند.
چنانچه دهه ها پیش اینگونه سهمیه بندی ها برای سرکوب اساتید و دانشجویان با نام سهمیه بسیج و رزمندگان به اجرا در آمد, امروز با نام رزمندگان حشدالشعبی است و قطعا با ورود این نیروها به دانشگاهها و بویژه دانشگاه تهران و روزمرگی محیط دانشگاه, تنش های بسیاری در این محیط و خصوصا در مورد اعتراضات دانشجویان و رعایت حجاب با آنان صورت می پذیرد که بخشی از توان جنبش دانشجویی را به خود متوجه خواهد کرد.
جنبش دانشجویی که تجربه سرکوب تشکلهای خود, بستن دانشگاهها, سرکوب پی در پی و حمله به کوی دانشگاه و خوابگاهها و … را در تاریخچه خود دارد بی تردید از این سنگ اندازی رذیلانه حکومتیان در برابر خود نیز افتخارآمیز گذر خواهد کرد و وظیفه تاریخی خود برای دفاع از حقوق محرومین جامعه و برپا نگهداشتن پرچم آزادی و دمکراسی را به انجام خواهد رساند.
آنچه مهم است اینکه در آستانه سالروز قتل مهسا امینی هستیم و در داخل و خارج کشور قطعا نفس تازه ای به خیزش انقلابی مردم کشورمان علیه حکومتیان و وحوش سرکوبگر آن, خواهد داد. مردم ایران این سالروز تاریخی را به کابوس ناتمام جمهوری اسلامی تبدیل خواهند کرد.
14.07.2023