دواطلاعیه حزب‎‎

بیانیه مشترک ۱۴ نهاد مدافع حقوق کودک به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودکان

روز گذشته ۱۲  ژوئن  برابر با ۲۲ خرداد روز جهانی مبارزه با کار کودکان بود به این مناسبت چهارده نهاد مدافع حقوق کودک طی بیانیه ای مشترک این روز را گرامی داشتند. رعایت مقاوله نامه های بین المللی و لغو کار کودکان، بیمه همگانی و تحصیل رایگان برای همه کودکان از جمله تاکیدات مهم این بیانیه است. در بخشی از این بیانیه ضمن اشاره به گسترش فقر و گرانی و بی تامینی و بدتر شدن هر روز بیشتر وضع معیشتی کودکان و افزایش شمار کودکان کار و شرایط خطرناک معیشتی آنها  چنین آمده است:

” بخش عمده‌ای مطالبات این دوره بر سر تامین معیشت در شان انسان امروزی، پایین کشیدن خط فقر از طریق بالا بردن حداقل دریافتی به بالای خط فقر، مقابله با بی‌حقوقی و تعرض به حیات و حقوق شهروندی به‌ویژه وضعیت کودکان است. این مسائل فعالان عرصه حقوق کودک را به خود مشغول ‌داشته و از حد نگرانی صرف گذشته و کماکان باقی است. 

برای «ما» فعالان حقوق و مطالبات کودکان، مشکلات تنها در حد مصائب و مشکلات اقتصادی، محیطی و آموزشی، نیست. به رسمیت شناختن فعالیت سازمان‌ها از طریق صدور و تجدید مجوز فعالیت از حداقل خواسته‌های ماست. چرا که حقوق تلاشگران و فعالان حمایت از اقشار ضعیف و محروم، در سراسر جهان به رسمیت شناخته می‌شود و اگر حمایتی هم صورت نگیرد، کمتر دیده شده که ممانعت به‌عمل آید. 

کودکان قادر به دفاع از حقوق خود نیستند و این وظیفه جامعه است تا از آنان حمایت کند. ایجاد موانع برای فعالان اجتماعی که به دفاع از حقوق کودکان برخاسته‌اند، نمی‌تواند صورت مساله (کار کودک) را پاک کند.” . در بخش پایانی این بیانیه بر خواستهایی فوری تاکید شده و چنین آمده است:”ما سازمان‌های فعال در حوزه حقوق و مطالبات کودکان؛ موارد ذکر شده در فوق را از عوامل تعدد و تشدید کار و بهره کشی از کودکان دانسته و خواسته‌های زیر را به فوریت خواستار و مخالفت و مغایرت با این مطالبات را سیاست ضد کودک و حقوق انسانی و شهروندی تلقی می‌کنیم:

– به رسمیت شناختن و عمل به حداقل حقوق کودکان بر مبنای مفاد تصریح شده در پیمان‌نامه جهانی حقوق کودکان و دیگر معاهدات و مقاوله نامه‌های بین‌المللی

– تأمین فوری مالی کودکان تحت عنوان “بیمه کودکی”، حمایت از خانواده‌ها تحت عنوان “بیمه‌ همگانی” تامین اجتماعی و درمانی (با پوشش مکفی و واقعی نیازهای درمانی) و زیر پوشش قرار گرفتن کودکان، آموزش رایگان و همگانی تحت نظر کارشناسان و سازمان‌های مردمی.

– تغییر قوانین و مضامین آموزشی، حذف آموزش تبعیض آمیز(ازعوامل اساسی خروج کودکان از مدارس‌اند)، رایگان و اجباری کردن آموزش زیر نظر کارشناسان و سازمان‌های مردمی

– توجه به هویت قانونی و صدورشناسنامه برای تمامی کودکان.

– افزایش حقوق و مزایای مزدبگیران به‌منزله گام نخست حذف فاصله نجومی طبقاتی و حمایت از خانواده‌های کودکان.

– به رسمیت‌شناختن و پذیرش عملی حقوق اجتماعی و شهروندی سازمان‌ها و فعالان حوزه‌های اجتماعی از جمله حوزه کودکان.

جنبش‌های اجتماعی در بستر تاریخی و اجتماعی شکل می‌گیرند و با یکدیگر پیوندهای ناگسستنی دارند. به رسمیت شناختن این پیوند اندام‌واره(ارگانیک) از پایه‌های فعالیت اجتماعی است.”

امضا کنندگان این بیانیه عبارتند از: ۱- انجمن پژوهش های آموزشی پویا، ۲- انجمن یاری کودکان در معرض خطر، ۳- درخت کوچک زندگی، ۴- موسسه پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی انسان دشواری وظیفه،  ۵- موسسه رویش نهال جوان، ۶- موسسه یاریگران کودکان کار پویا، ۷- جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان، ۸- گروه تلاشگران یاری همدل ۹- انجمن کنشگران اجتماعی فرزانه (زاهدان)، ۱۰- قشم، جزیره ای برای کودکان، ۱۱- موسسه نوید زندگی کوشا، ۱۲- گروه فرهنگی اجتماعی کیانا، ۱۳- تاک سرزمین من ۱۴- انجمن فرهنگی، پژوهشی پرنده درخت کوچک

حزب کمونیست کارگری ایران بر لغو کار کودکان و حق برخورداری همه کودکان از یک زندگی شاد، ایمن و خلاق و تضمين رفاه و سعادت کودکان مستقل از وضعيت خانوادگى از سوی جامعه تاکید دارد. دولت موظف است استاندارد واحدى از رفاه و امکانات رشد مادى و معنوى کودکان و نوجوانان مطابق بالاترین استانداردهای بین المللی را برای کودکان تضمين کند.

حزب کمونیست کارگری ایران

۲۳ خرداد  ۱۴۰۲،  ۱۳ ژوئن  ۲۰۲۳

اعتصاب عمومی در سقز و راسته بازار اردبیل و گزارش تکمیلی تجمعات روز گذشته بازنشستگان مخابرات

امروز ۲۳ خرداد سقز در اعتصاب عمومی بود. مردم در شهر سقز  در اعتراض به عملیات شهرداری در آرامستان “آیچی”  در اعتراض بە  طرح پنهان کردن مزار مهسا امینی (ژینا) این سمبل انقلاب زن زندگی آزادی، در آرامستان آیچی و تخریب آن برای جلوگیری از حضور مردم بر مزار او و دیگر جانباختگان انقلاب دست به اعتصاب عمومی زدند. قبلا نیز در نوزدهم خرداد ماه شماری از خانواده های جانباختگان انقلاب ژینا از جمله  مادران دادخواه از سنندج، دهگلان و دیواندره  در این آرامستان جمع شدند و با گرامیداشت یاد مهسا و همه جانباختگان انقلاب فریاد دادخواهی خود را بلند کردند. همانطور که قبلا گزارش کرده بودیم، شماری از مادرانی که از شهرهای دیگر به سقز آمده بودند، در راه بازگشت بازداشت شده و بعد طبق گزارشات منتشر شده دستگیر شدگان نیمه های شب بین شهرهای سقز- دیواندره به حال خود رها شدند”. اما شش عضو مرد این خانواده‌ها و همچنین دو راننده کماکان در بازداشتگاه نهادهای حکومتی به سر می‌برند.

نام ژینا (مهسا امینی) با انقلاب زن زندگی آزادی گره خورده و در قلب همه مردم جای دارد و حکومت منفور اسلامی با هیچ توطئه و تقلایی نمیتواند او را از مردم بگیرد. دادخواهان طی انتشار بیانیه ای در کانال تلگرامی خود به مناسبت روز سی خرداد، یکی از روزهای شاخصی که یادآور جنایات جمهوری اسلامی است و اکنون به عنوان روز حمایت جهانی از زندانیان سیاسی  نامگذاری شده، فراخوان به اعتراضات سراسری داده اند.

بنا به یک خبر دیگر امروز مغازه داران “راسته بازار” اردبیل در اعتراض به افزایش چشمگیر مالیات در کنار کسادی بازار بدلیل عدم قدرت خرید مردم و بالا بودن اجاره مغازه و به خطر افتادن وضع معیشتی شان اعتصاب و تجمع کردند. فقر و گرانی یک معضل بزرگ اجتماعی است. از جمله سایت “خبر فوری” به نقل از محمد باقری بنایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نوشت که با توجه به تورمی که در یکی دو سال اخیر شکل گرفته، در حال حاضر خط فقر در تهران به ۳۰ میلیون تومان رسیده است.

امروز همچنین کشاورزان در چناران در استان خراسان  در اعتراض به مصوبه ی قطع برق چاه های کشاورزی، که به بی آبی و تعطیلی کشاورزی می انجامد، تجمع کردند. بی آبی یک معضل سراسری است و زمین و کشت و کار و معیشت مردم در استانهای مختلف بویژه خوزستان، اصفهان، سیستان و بلوچستان را تهدید میکند.  یک موضوع اعتراض کشاورزان در این استانها مساله بی آبی و خطر دائمی خشکسالی و نابودی دام در اثر سیاستهای مخرب و چپاولگرانه مافیای حاکم است.

آخرین خبر گزارش تکمیلی از اعتراضات بازنشستگان تامین اجتماعی در روز گذشته ۲۲ خرداد ماه  است. همانطور که قبلا گزارش کردیم آنها در روز گذشته همچون دوشنبه های قبل در اعتراض به فقر و گرانی و  بالا کشیدن حق و حقوقشان توسط سهامداران عمده مخابرات و نهاد چپاولگر موسوم به “ستاد اجرایی فرمان امام” و برای پیگیری مطالباتشان دست به تجمع سراسری زدند. بنا بر آخرین گزارشات دامنه ای تجمعات به شانزده شهر از جمله یاسوج، شهر کرد، رشت، اهواز، خرم آباد، بروجرد، اصفهان، شیراز، بجنورد، تبریز،  تهران، زنجان، سنندج،  مشهد، اراک  و زاهدان کشیده شد و  بازنشستگان در این روز همچون دوشنبه های هر هفته در اعتراض به فقر و گرانی و برای پیگیری مطالباتشان مقابل ساختمانهای شرکت مخابرات در شهرهای خود تجمع کرده و پیگیر مطالباتشان شدند.  

حزب کمونیست کارگری ایران

۲۳ خرداد  ۱۴۰۲،  ۱۳ ژوئن  ۲۰۲۳

tel:00447435562462