دو اطلاعیه حزب ویک اطلاعیه فری دم ناو

اول ماه مه، شماره ۱

جامعه با قطعنامه ها و بیانیه هایش به استقبال روز جهانی کارگر میرود

قطعنامه و بیانیه های روز جهانی کارگر نماد دیگری از تعیین یابی انقلاب زن زندگی آزادی است. قطعنامه های مختلف در این روزهای ورود به روز جهانی کارگر از سوی تشکلهای مختلف کارگری و نهادهای اجتماعی چه با امضاهای مشترک و چه امضاهای مستقل منتشر شده است. تاکید عمده  آنها بر اعتصابات سراسری، و حمایت و همبستگی با اعتصابات هزاران کارگر پروژه ای نفت به عنوان سرفصل جدیدی برای رفتن بسوی اعتصابات سراسری است. فراخوان ها به اعتصابات و اعتراضات سراسری در روز جهانی کارگر است. بخش بسیاری از این قطعنامه ها و بیانیه ها بر منشور بیست تشکل به عنوان خواستهای متحد کننده در روز جهانی کارگر و حمایت از آن تاکید کرده اند. یکی از این قطعنامه ها امضای پانزده تشکل را در زیر خود دارد که عمدتا امضا کنندگان همان منشور خواستهای حداقلی همان بیست تشکلند و صف متحدی از کارگران و بخش های مختلف جامعه را حول این منشور در روز جهانی کارگر به نمایش میگذارند. در این قطعنامه بر خواستهای حداقلی اعلام شده در منشور بیست تشکل تاکید شده و در بخشی از آن چنین آمده است:”دیگر بر هر ناظر روشن بینی پر واضح است که‌ در پی نزدیک به هشت ماه خیزش سراسری مردم ایران، اوضاع سیاسی و اجتماعی کشور به روال سابق باز نخواهد گشت و جنبش انقلابی مردم ایران به پیشروی خود تا ایجاد تغییرات بنیادین در کشور ادامه خواهد داد. بر متن این شرایط عینی  و بشدت متلاطم و متحولی است که مدتهاست جناحهای مختلف طبقه حاکم بر ایران چه در پوزیسیون و چه در اپوزیسیون سراسیمه تر از هر دوره تاریخی دیگری دست بکار بند و بست با قدرتهای جهانی و رقم زدن تحولات سیاسی از بالای سر مردم ایران شده اند تا همچنان به سبک و سیاق گذشته، اینبار نیز آزادیخواهی و برابری طلبی مردم ایران را قربانی مطامع ضد انسانی خود و غارتگران و جنایتکاران بین المللی کنند. اما آن پدیده ای که امروز در صحنه تحولات سیاسی و اجتماعی و فرهنگی ایران جاری است، جنین رشد یافته  انقلابی را در خود دارد که می تواند سرآغاز یک انقلاب بزرگ اجتماعی در ایران و منطقه خاورمیانه باشد و تاریخی نوین را در این منطقه مهم و استراتژیک از جهان کنونی رقم بزند.

به همین دلیل هم است که ما در منشور مطالبات حداقلی بیست تشکل صنفی و مدنی  با تاکید به عینیت تاثیر گذاری عمیق جنبشهای اجتماعی بر تحولات جاری و آتی کشور، وجوه سلبی و اثباتی اعتراضات بنیادین مردم ایران را در پی اعتراضات سراسری به قتل جنایتکارانه #ژینا  امینی در جای جای این منشور بر شمرده و اعلام کرده ایم که  پرچم اعتراضات بنیادینی که امروز در ایران بدست زنان، دانشجویان، دانش آموزان، معلمان، کارگران، دادخواهان، هنرمندان، رنگین کمانی ها، نویسندگان و عموم توده های ستمدیده مردم ایران بر افراشته شده است اعتراضی است علیه زن ستیزی، ناامنی پایان ناپذیر اقتصادی، بردگی نیروی کار و فقر و فلاکت و ستم طبقاتی، تبعیض جنسیتی و ملی و مذهبی، و انقلابی است علیه هر شکلی از استبداد مذهبی و غیر مذهبی که در طول بیش از یک قرن گذشته بر ما مردم ایران تحمیل شده است.

اگر چه منشور مطالبات حداقلی بیست تشکل صنفی و مدنی در میانه ی  خیزش سراسری زن، زندگی، آزادی و از متن و دل جامعه سر بر آورده است و قطب نمای مبارزات همین امروز ما برای   شکل دهی به ساختار سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آینده ایران است با این حال با توجه به کل شرایط و اوضاع و احوال اقتصادی و اجتماعی و سیاسی حاکم بر کشور، ما بر این باوریم که طبقه کارگر ایران  با قرار گرفتن در مرکز ثقل تحولات سیاسی آتی، قادر خواهد شد افق رهائی بخش و تاریخی خود را بطور حداکثری به پیش برد.”.

در پایان این قطعنامه با حمایت از اعتصابات گسترده کارگران پروژه‌ای  نفت و گاز و پتروشیمی بار دیگر مطالبات اعلام شده در منشور ۲۰ تشکل را به مثابه خواست‌های حداقلی خود تاکید و همه  کارگران و معلمان، زنان، دانشجویان و عموم توده های ستمدیده مردم ایران را سازمانیابی در تشکلها و شوراهای محیط کار و محلات بری شکل دهی به مبارزات خود جهت  گذر از شرایط ضد انسانی موجود و شکل دهی به آینده ای مبتنی بر تحقق خواستهای آزادیخواهانه و برابری طلبانه، متکی به اراده و  اتحاد و همبستگی تاکید کرده است.

امضاء کنندگان این قطعنامه عبارتند از: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، اتحاد بازنشستگان، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت (ارکان ثالث)، صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد ایران (اهواز)، شورای کارگری بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی (بستا)، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کرمانشاه، ندای زنان ایران، شورای بازنشستگان ایران، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، کانون مدافعان حقوق کارگر، سندیکای نقاشان استان البرز، اتحادیه آزاد کارگران ایران.

امروز همچنین شماری از فعالان کارگری سرشناس همراه با شماری از نویسندگان و زندانیان سیاسی پیشین در آستانه روز جهانی کارگر با انتشار “منشور آزادی، برابری، رفاه”، کیفرخواست خود را علیه سرمایه داری حاکم و مذهب در دست چنین حکومتهایی اعلام داشتند چهره های شناخته شده ای مثل اسماعیل بخشی فعال کارگری، رضا خندان مهابادی نویسنده زندانی، اسکندر لطفی فعال حقوق معلمان، آرش صادقی زندانی سیاسی سابق و علی نجاتی از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه از امضا کنندگان این منشور هستند. تاکید این منشور بر سرنگونی حکومت و جدایی مذهب از دولت و آموزش و پرورش است و در آن خواستهای پیشرویی از جمله در رابطه با حقوق  کارگر، تبعیض علیه زنان، تبعیضات در زمینه تعلقات قومی و ملی و جنسیتی،  و علیه اعدام و سرکوب در آن مورد تاکید قرار گرفته است. منشوری که اساسا کیفرخواستی علیه سرمایه داری با تاکید بر قرار گرفتن قدرت  در دست خود مردم و شوراهاست. انتشار چنین منشورهایی بیش از بیش روند شفافیت انقلاب زن زندگی آزادی بر محور خواستهای انسانی را نشان میدهد.  

حزب کمونیست کارگری ایران

۱۰ اردیبهشت  ۱۴۰۲،  ۳۰ آوریل ۲۰۲۳

خیزش های مردمی: اطلاعیه شماره ۴۰۰

اعتصابات و تجمعات پیش در آمد یک اول مه با شکوه

اعتصاب بیش از صد هزار کارگر پروژه ای نفت و گاز و فولاد ادامه دارد. کارگران پروژه ای اعتصابی در پاسخ به سرکوبگری ها و تهدیدات کارفرمایان و مسئولین حکومت اعلام کرده اند که با اعتصاباتشان روز جهانی کارگر را گرمی میدارند. کارگران فصلی و روزمزد شاغل در پروژه‌ی پتروشیمی قشم امروز با برافراشتن بنر گرامیداشت روز جهانی کارگر استارت استقبال از اول مه را زدند. شمار کارگران اعتصابی نفت و گاز هر روز افزایش می یابد. رفتند امروز کارگران شاغل در دفترفنی پایپینگ و دفترفنی ابزار دقیق از پیمانکاری‌های حیاتی و عابد قیصری شاغل در پروژه‌ی  NGL3200 واقع در میدان نفتی جفیر و کارگران پتروشیمی رازی بندر ماهشهر به اعتصاب پیوستند. خواستهای افزایش ۷۹ درصدی دستمزده و بیست روز کار و ده روز استراحت دو خواست فوری این کارگران دراین اعتصابات است. اعتصاباتی که با حمایت وسیع جامعه همراه شده و برای نمونه فراخوانها برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر، بر حمایت از اعتصابات کارگران نفت و پتروشیمی، و  همچنین اعتصابات سراسری و عمومی تاکید دارند.

امروز همچنین بازنشستگان تامین اجتماعی در ادامه یکشنبه های اعتراض و علیه فقر و گرانی در چندین شهر از جمله در بابل،  رشت، اراک، اهواز، اصفهان، و کرمانشاه تجمع داشتند. بازنشستگان از جمله شعار میدادند: معیشت منزلت حق مسلم ماست، خواسته بازنشسته حقوق طبق تورم، و گرانی، تورم، بلای جان مردم.

در اراک بازنشستگان با خواندن سرود زیر بار ستم نمیکنیم زندگی، جان فدا میکنیم در ره آزادگی و کف زدن صحنه زیبایی از اعتراض را شکل دادند. بازنشستگان تامین اجتماعی برای فردا اول ماه مه به تجمعات سراسری فراخوان داده اند.

در این روز کارگران مجتمع صنایع لاستیک یزد تایر نیز در اعتراض به وضع بد معیشتی خود و سطح نازل حقوقها تجمع کردند. بعلاوه پرستاران در ادامه اعتراضات قبلی خود که متناوبا در شهرهای مختلف بر پا شده امروز در شیراز علیه سطح نازل حقوقها ، عدم پرداخت تعرفه های پرستاری و فشار سنگین کاری دست به تجمع و اعتراض زدند. تجمع اعتراضی دیگر در این روز از سوی معلولان تربت جام در اعتراض به وضعیت بد زندگی و حذف بودجه اختصاصی به آنها در بودجه دولت در مقابل بهزیستی برگزار شد.

حکومت اسلامی از ترس روز جهانی کارگر، این روز اعتراضی بزرگ بر احضارها و دستگیریها شدت داده است. در سنندج مظفر صالح‌نیا و شریف ساعدپناه دوچهره شناخته شده کارگری احضار شدند. در بوشهر محسن عمرانی معلم شناخته شده بازداشت شد. و همانطور که قبلا گزارش کردیم  شمار دیگری از فعالین کارگری و معلمان نیز احضار شده اند و روز هشتم اردیبهشت تعدادی از معلمان و فعالین اجتماعی که برای دیدار با خانواده محمد حبیبی معلم زندانی به منزل او رفته بودند، دستگیر شدند. اسامی شماری از دستگیر شدگان که به اوین منتقل شده اند عبارتند از: کامیار فکور، سروناز احمدی، عسل محمدی، هیراد پیربداقی، آنیشا اسدالهی، ریحانه انصاری‌نژاد، ژاله روحزاد، حسن ابراهیمی، حسن محمدی و نسرین بهمن پور. حکومت اسلامی باید بداند که این دستگیریها به خشم و اعتراض کارگران بیشتر دامن میزند. تمامی بازداشت شدگان باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند. زندانی سیاسی آزاد باید گردد یک شعار مهم اول مه امسال است. با قدرت اتحاد و انقلاب خود میتوانیم در زندانها را باز کنیم و تمامی زندانیان سیاسی را آزاد کنیم.

حزب کمونیست کارگری ایران

۱۰ اردیبهشت  ۱۴۰۲،  ۳۰ آوریل ۲۰۲۳–
tel:00447435562462