سه اطلاعیه از خیزش های مردمی


خیزش های مردمی: اطلاعیه شماره ۳۳۲

تجمع معلمان استان فارس و طرح خواستها و مطالباتشان  

امروز سوم اسفند معلمان در استان فارس بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده مقابل آموزش و پرورش تجمع کردند اما به آنها اجازه ورود داده نشد. بنا بر گزارشات در این روز نیروهای امنیتی در همراهی با مدیر کل آموزش و پرورش مانع ورود معلمان به محوطه اداره کل شدند. با این وجود تعدادی از معلمان که با بهانه های مختلف و به سختی موفق به ورود به محوطه آموزش و پرورش شده بودند، تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند و بر خواستهای خود پافشاری کردند. این معلمان در فراخوان خود برای تجمع این روز خواستهای فوری خود را اعلام کردند که رئوس این خواستها عبارتند از: اجرای کامل رتبه بندی،  اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان،  تطابق افزایش سالانه حقوق و دستمزد با رشد نرخ تورم سالانه بانک مرکزی،  عدم احضار همکاران شاغل به هیئت تخلفات اداری،  توقف احضار فعالان صنفی و منع تعقیب پرونده های آن‌ ها و لغو احکام صادره، آموزش رایگان، اتمام پادگانی شدن مدارس، و عدم فروش اموال دولتی و آغاز آن از آموزش و پرورش.

آنها همچنین به مناسبت فراخوان امروز خود قطعنامه ای داده و در آن ضمن اشاره به اعتراضات قدرتمند خود در سال ۱۴۰۰ و سرکوبگریهای حکومت و دستگیری شماری بسیاری از معلمان در روز جهانی کارگر و روز معلم و از جمله دستگیر ۲۶ معلم در استان فارس، بر آزادی همه زندانیان و دیگر خواستهای فوری خود تاکید کرده اند. از جمله آنها در قطعنامه خود ضمن استقبال از آزادی محمد حبیبی بر مختومه شدن پرونده همه معلمان کنشگر صنفی و فعالان مدنی در سراسر کشور از جمله ۲۶ فعال صنفی معلمان شیراز و اعضای انجمن صنفی معلمان فارس و نیز بر آزادی فوری همه معلمان در بند از جمله مهدی فتحی از معلمان استان فارس و رسول بداقی، اسماعیل عبدی، جعفر ابراهیمی، هاشم خواستار، جواد لعل محمدی و محمد حسین سپهری تاکید کردند. آنها همچنین صدای اعتراض خود را به  شکاف طبقاتی گسترده و رشد فزاینده فقر در جامعه  بلند کرده و خواستار پایان دادن به سیاستهای ویرانگرانه حکومت شدند. این معلمان همچنین در قطعنامه خود تعدی و تجاوز به مدارس توسط نیروهای امنیتی در جریان اعتراضات مردمی بعد از قتل مهسا امینی و از جمله کشته شدن ۶۰ کودک  را محکوم کرده و خواهان معرفی و محاکمه آمران و عاملان این جنایات شدند. در این قطعنامه معلمان ضمن اعتراض به روند اجرای طرح رتبه بندی معلمان شاغل و عدم اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان و اجرای طرح موسوم به “مولد سازی” به ویژه در فروش منابع و سرمایه های بیت المال از جمله فروش ده ها هزار مدرسه و مدارس ساخته شده توسط خیر سازان و عدم وجود کمترین شفاف سازی و عدم پاسخگویی در این طرح را یک خیانت بزرگ و ملی دانسته و خواهان توقف انجام این طرح چپاولگرانه شدند. در خاتمه معلمان تاکید کرده اند که اگر خواستهای آنها پاسخ نگیرد به تجمعاتشان ادامه خواهند داد. گفتنی است که شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران و انجمن صنفی فرهنگیان کردستان، مریوان و سروآباد طی بیانیه هایی از فراخوان اعتراضی و خواستهای اعلام شده معلمان استان فارس اعلام حمایت کرده بودند. تجمعات اعتراضی اخیر معلمان و بازنشستگان و فراخوانهای اعتراضی آنان سرآغاز دور جدیدی از مبارزات آنهاست. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان یکی از امضا کنندگان بیانیه ۲۰ تشکل با خواستهای حداقلی است. منشوری که پلاتفرم مبارزه متحد همه مردم است.

حزب کمونیست کارگری ایران

۳ اسفند ۱۴۰۱، ۲۲ فوریه ۲۰۲۳

خیزش های مردمی: اطلاعیه شماره ۳۳۱

تجمع اعتراضی معلمان بازنشسته و بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز و  دیگر خبرها

امروز جمعیت قابل توجهی از معلمان و فرهنگیان بازنشسته در اعتراض به وضع بد معیشتی خود و عدم اجرای همسان سازی و افزایش سطح حقوقها و  دیگر خواستها و مطالباتشان مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش در تهران تجمع کردند. تجمع کنندگان در اعتراض به وعده و وعید و سردواندن های مقامات شعار میدادند:”دوز و کلک کافیه، سفره ما خالیه”.

امروز همچنین جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی و سطح پائین حقوق‌ها و عدم رسیدگی به دیگر مطالباتشان مقابل ساختمان تأمین اجتماعی این شهر دست به تجمع زدند و با شعار “فقط کف خیابان بدست میاد حقمون” بر  ادامه تجمعات و اعتراضاتشان تاکید کردند. تجمع قبلی بازنشستگان تامین اجتماعی در ۳۰ بهمن ماه بود که در چندین شهر شاهد تجمعات و راهپیمایی اعتراض آنها بودیم. بازنشستگان همچنین برای روز نهم اسفند به تجمعات سراسری بزرگ در تهران و شهرستانها فراخوان داده اند.

 بدین ترتیب معلمان و بازنشستگان این دو نیروی مهم انقلاب بار دیگر با خواستها و تجمعات بزرگ خود  به میدان می آیند. آنها از جمله امضا کنندگان منشوری با امضای ۲۰ تشکل هستند که بر خواستهای پیشرو کل جامعه تاکید میگذارد. منشوری که پرچم اتحاد صفوف انقلاب زن، زندگی، آزادی است. اجرای همسان سازی و افزایش حقوقها به بالای خط فقر ۲۵ میلیونی،‌ درمان و تحصیل رایگان برای همه، بازپرداخت دیون دولت به صندوق بازنشستگی و پایان دادن به دزدی ها و اختلاسها،‌ پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات و حق تشکل، تجمع و اعتراض از جمله خواستهای اعلام شده بازنشستگان در مبارزاتشان است.

یک حرکت مهم اعتراضی دیگر در این روز فریاد شعارهای ضد حکومتی در متروی تهران بود. مردم معترض فریاد میزدند:” ننگ ما ننگ ما رهبر الدنگ ما”، “مرگ بر خامنه ای”. متروها همواره محل اعتراضات مردمی در طول انقلاب بوده است.

و بالاخره اینکه گرانتر شدن نرخ دلار و رسیدن قیمت آن به بالای ۵۰ هزار تومان با یک رکورد تاریخی و سقوط بیشتر ارزش ریال که با خود گرانی بیشتری را همراه آورده، بر اعتراضات علیه گرانی ها شدت داده است. از جمله امروز شماری از کسبه بازار بزرگ تهران در اعتراض به افزایش قیمت دلار و کم شدن قدرت خرید دست به راهپیمایی زدند و مردم نیز آنها را همراهی میکردند. معترضین شعار میدادند: “دلار شده ۵۰ تومان  کی پا میشی هموطن”، “درآمد ها ریالیه ، هزینه ها دلاریه “، “مرگ بر دیکتاتور”.

حزب کمونیست کارگری ایران

۳ اسفند ۱۴۰۱، ۲۲ فوریه ۲۰۲۳–
tel:00447435562462

خیزش های مردمی: اطلاعیه شماره ۳۳۰

تجمع کارگران پتروشیمی مسجد سلیمان، معلمان در تهران و اخباری دیگر

امروز دوم اسفند ماه جمع بزرگی از معلمان در برابر آموزش و پرورش در اعتراض به بدتر شدن وضع معیشتی خود و بی پاسخ ماندن خواستهایشان با فریاد “عدالت کجایی؟ عدالت کجایی؟” دست به تجمع زدند.

در این روز همچنین جمعی از کارگران پتروشیمی مسجد سلیمان در اعتراض به عدم‌ دریافت ۶ ماه حقوق و حق بیمه پرداخت نشده خود دست به اعتراض زدند که متعاقب آن نیروهای حراست درب پتروشیمی را به روی کارگران بستند. تجمع اعتراضی دیگر امروز از سوی کارگران پیمانی انجمن صنفی شرکتهای فضای سبز تبریز بخاطر وخامت معیشتی خود و طلبهایشان  در برابر استانداری برگزار شد.  همچنین صبح امروز تعدادی از کارگران شهرداری‌های خوزستان با سفر به اهواز برای چندمین بار بخاطر مشکلات معیشتی و شغلی  مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند . امروز نانوایان در نیشابور نیز به خاطر مشکلات معیشتی و گرانی ها در این روز تجمع داشتند. در این روز کسبه و بازاریان شهرستان بانه در کردستان نیز در اعتراض به وضعیت فاجعه‌بار اقتصادی تجمع کردند. و هم اکنون زمزمه های اعتصاب و اعتراض در میان کسبه و بازار بالاست.

از سوی دیگر امروز نیز در ادامه آزادی شماری از بازداشت شدگان انقلاب و زندانیان سیاسی مرضیه فارسی  از زندان اوین آزاد شد. او توسط دادگاه انقلاب محاکمه و به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که نهایتا  حکم  او  به ۳ سال و ۹ ماه زندان تقلیل یافت. همچنین الهام مدرسی هنرمند نقاش سنندجی که در جریان انقلاب دستگیر شده بود  امروز از زندان کچویی کرج آزاد شد. او طی ویدئویی مراتب قدردانی خود را از حمایت های مردمی اعلام داشت. بهنام موسیوند نیز امروز از زندان رجائی‌شهر کرج آزاد شد. روز گذشته نیز ژینا مدرس‌گرجی که  در هشتم آبان دستگیر شده بود  با قرار وثیقه از زندان سنندج آزاد شد. آزادی این عزیزان را به آنها، به خانواده هایشان و به همگان شادباش میگوییم. به امید اینکه با انقلابمان بتوانیم تمامی زندانیان را آزاد کنیم.  

یک اقدام مهم از سوی مردم استقبال جمعی از زندانیان سیاسی و دیدارهای همبستگی با آزاد شدگان از زندان است. روز یک اسفند  شماری از اعضای هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، قارن سوادکوهی، روزبه سوهانی، علی صبوری، علیرضا عباسی، آیدا عمیدی، اکبر معصوم‌بیگی، لئا منصوری و منیژه نجم‌عراقی و میلاد جنت یکی از اعضاء کانون و شماری دیگر به دیدار رضا خندان مهابادی، نویسنده سرشناس، منتقد و عضو پیشین هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران رفتند. رضا خندان مهابادی در مهرماه ۹۹ دستگیر شد و پس از ۲ سال و نیم حبس، در بهمن ماه ۱۴۰۱ از زندان رجایی‌شهر آزاد شد. در این دیدار همگی یاد بکتاش آبتین عضوکانون نویسندگان و شاعر و نویسنده محبوب مردمی را که به دلیل ممانعت حکومت از دسترسی به موقع به درمان جان باخت را گرامی داشتند.

شعاردهی های شبانه امشب نیز در محلاتی از تهران  از جمله در نارمک جریان داشت. مردم شعار میدادند:”مرگ بر دیکتاتور” ، “مرگ بر خامنه ای”، “مرگ بر جمهوری اسلامی” .

حزب کمونیست کارگری ایران

۲ اسفند ۱۴۰۱، ۲۱ فوریه ۲۰۲۳–
tel:00447435562462