در معرفی این خبرنامه
اخبار مربوط به مقاومت و مبارزات زندانیان سیاسی و مبارزین در صحنه و پیام ها و نامه ها و گفتار و اعتراضاتشان بر علیه دستگیری ها، زندان و شکنجه و اعدام و… یا دریافت وثیقه های کلان و آزادی های موقتی و … آن چنان وسیع و زیاد است که روزانه صفحات نشریات و تمامی وسائل ارتباط جمعی مجازی را پر کرده است. در مقابله با این سرکوب گریها، و برجسته کردن مبارزات و مقاومت مبارزین، باز تاب و انتشار هرچه وسیعتر این اخبار جهت اطلاع رسانی و روشنگری به منظور تشدید و گسترش مبارزات اقشار مختلف مردم ضرورتی انکار ناپذیر است.
کارگروه کمک برای رهایی زندانیان سیاسی ایران، این وظیفه را بطور پیگیر در دستور کار خود قرار داده و می کوشد با انتشار منظم این خبرنامه به سهم خود به این امر خدمت کند.
منابع: کانال های تلگرام معتبر تشکلات داخل کشور
کارگروه کمک برای رهایی زندانیان سیاسی ایران
(نهادهای همبستگی با جنبش کارگری در ایران – خارج کشور)
shorayemovazen@gmail.com
سال اول – شماره چهارم – آبان 1401 – نوامبر 2022
خبرنامه زندان – شماره 4
1 تا 10آبان 1401- 23 اکتبر تا 1 نوامبر 2022
- – برادر لیلا حسین زاده :
امروز (۳۰ مهر) ۳۲ روز است که از بازداشت خواهرم لیلا حسین زاده میگذرد او را به بهانه تکمیل تحقیقات به طرز ناجوانمردانه ای و جلوی درب خانه در تهران ربودند و او را به شیراز منتقل کردند اگر تحقیقات قضایی تان اتمام شده چرا بلاتکلیف در بازداشت نگه داشتید.
با توجه به دو بار تاییدیه پزشک قانونی تهران مبنی بر عدم تحمل حبس، او همچنان در حبس است .
بخاطر بیماری می بایست مدام تحت نظر فوق تخصص، درمانش را ادامه دهد و داروهای مصرفی عوارض شدید دارد.
طی تماس روز گذشته(جمعه ۲۹ آبان) اعلام کرد که التهابات پوستی شدید دارد چشمهایش تار شده و استخوان درد شدیدی را تجربه می کند بیماریش رو به پیشرفت است.
عوامل حکومت، کمر به قتل خاموش او بسته اند و متاسفانه از وکلایش هم آبی گرم نمی شود.
این اخطار به سازمان زندانها و رئیس قوه قضاییه است؛ جهت ادامه درمان لازم است تا کار از کار نگذشته لیلا را آزاد کنید - – احکام ناعادلانه صادر شد
1 آبان 1341
اختلاسگر آزاد ، معلم زندانی
بنا به توئیت رامین صفرنیا وکیل دادگستری
«مجموع ١٢سال و ۷ ماه حبس برای ۳ معلم زندانی
محمد حبیبی: ۳سال و۷ماه
جعفر ابراهیمی:۴سال و ۶ماه
رسول بداقی:۴سال و۶ماه
جرم واقعی این معلمان دغدغه مند، فقط «نه» قاطع به تبعیض و آموزش خصوصی بود و هست و خواهان رفاه ، شادی، برابری برای همگان هستند.
زندانی سیاسی آزاد باید گردد!
- – پیروز نامی و اسماعیل خدایاری بازداشت شدند بازداشت این معلمان ترس حکومت را نشان میدهد و بس
ترس از گسترش اعتصاباتی که علیه به خاک و خون کشیدن کودکان و نوجوانان در مدارس در جریان است
بچه ها رامی ربایند و میکشند و معلمان هم باید سکوت کنند
این قانونشان است، سرکوب و زندان و اخراج! - – بازداشت سه دانش آموز مدرسه تیزهوشان در بناب – 1 آبان
گزارشات میدانی حاکی از آن است که سه دانش آموز تیزهوش از مدارس بناب بنام های اشکان جاوید فر،علی ولی محمدی و آراز بدیعی در بناب توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده اند. لازم به ذکر است که تا لحظه تنظیم خبر از دلایل ومکان نگهداری این دانش آموزان خبر موثقی وجود ندارد. - – به گزارش شورای صنفی دانشجویان ایران،: «دیروز در دانشگاه شریف در برنامه «تریبون آزاد» و در حالی که رئیس دانشگاه حاضر بود دانشجویان انتقادات تندی را به شرایط کنونی ایران، سرکوب معترضان و دانشجویان مطرح کردند. محمد ملانوری، دانشجوی دکتری دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف، که از رئیس و مسئولان دانشگاه انتقاد کرده بود امروز یکشنبه اول آبان در مقابل در دانشگاه بازداشت شد. .
نکته: امروز که دانشجوی دکتری بهصرف صحبت در تریبون آزاد دانشجویان شریف بلافاصله بازداشت میشود، گواه درستی بر آن است که: در رژیم ج.اسلامی، حتی وقتی ادعای تریبون آزاد و گفتوگو در دانشگاه دارند، برنامهشان چیزی جز دام گستراندن برای دستگیری برخی و ترساندن دیگران نیست.
اما اگر کسی باز هم از گفتوگو و مذاکره گفت، شما این ماجرا را محکم به دهانش بکوبید تا ابزار فریب و دام شکارش منهدم شود. و اگر برعکس، کسی شما را از خشونت بیحدوحصر حکومت ترساند که یک قدم عقب نمینشیند و همهی اعتراضات را سرکوب میکند، پاسخ بدهید دقیقاً به همین دلیل چونکه حکومت پتانسیل مصالحه و مذاکره نمیفهمد، نابود خواهد شد. ورنه حکومت پیشتر در ۸۹-۸۸، ۹۷-۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۰ هم مردم را با خشونت افراطی سرکوب کرده بود، اما مردم عقب ننشستند و حتی پیشتر آمدند. کسی که دست به خشونت علیه دیگری میبرد، در عمل اعتراف میکند که دستش از هر ابزار دیگری خالی است؛ اما مردمی که هنوز دست به خشونت نزدهاند، هنوز تمام توان خود را نشان ندادهاند..
قدرت پنهان مردم گواه شعار شینگن در «کاگهموشا»ی کوروساوا است: «کوه تکان نمیخورد!» ولی خشونت حکومت گواه جملهی دیگر او در « آشوب» از زبان دلقک دربار است: «کوه تکان خورد و موشی زایید!»
معلم، دانشجو، محصلِ زندانی آزاد باید گردند! - – مازندران، خراسان شمالی، کرج ، کرمانشاه
دوشنبه ۲ آبان و تحصن تک درختان سرسبز و معترض به سرکوب دانش آموزان و معلمان با این دستنوشته ها : - دانش آموزان و معلمان زندانی را آزاد کنید
- نه به سرکوب دانش آموزان و معلمان
- مدرسه پادگان نیست.
- اینجا دیگر حرفی برای گفتن نیست
با این گوش هایی که برای شنیدن نیست.شما چه فکر میکنی؟ - – به گزارش کمپین فعالین بلوچ یک دانش آموز دختر پس از ضرب و جرح توسط نیروهای نظامی در ايرانشهر کشته شده است.
بر اساس این گزارش، نیروهای نظامی پس از بررسی کتاب های پارمیس، وی را در مقابل همه دانش آموزان به شدت مورد ضرب و جرح قرار داده اند.
به گزارش این کمپین، روز سهشنبه ٣ آبان ماه ۱۴۰۱، این دانش آموز مدرسه “پروین اعتصامی” شهرستان ایرانشهر در پی ضرب و جرح نیروهای انتظامی جان خود را از دست داد.
«پارمیس همنوا» محصل پایه سوم راهنمایی بوده است.
طبق این گزارش، بر اثر ضرب و جرح، بینی پارمیس شکسته و پس از خونریزی شدید به بیمارستان “ایران” ایرانشهر منتقل شده است ولی به دلیل شدت جراحات و خونریزی، روز بعد در بیمارستان جان خود را از دست داده است. - – رئوفه میرباقری از ۴ آبان در تنکابن ربوده شده است
رئوفه میرباقری کنشگر و فعال حقوق زنان روز چهارشنبه ۴ آبان در تنکابن ربوده شده و همچنان در بازداشت به سر میبرد. - – آرمیتا عباسی ۲۰ساله که در روز ۲۶ مهر ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی ، در حال خونریزی داخلی و علائم حاکی از تجاوز، به بیمارستان امام علی کرج آورده شده و قبل از رسیدن خانواده ی وی از بیمارستان ربوده شده است. گفته شده آرمیتا در زندان کرج نگهداری میشود.
زندان، شکنجه اعدام، ملغا باید گردد
ماموران امنیتی بعد از ربودن آرمیتا از بیمارستان، به خانوادهاش گفتند باید در اعتراف تلوزیونی بگوید به دلیل «اسهال خونی» بستری شده. مسئولان بیمارستان امام علی هم در پاسخ به اعتراض کادر درمان، همین سناریو را مطرح کردند.
آنها به کادر درمان گفتند پرونده آرمیتا عباسی محرمانه است و نمیتوانند در اختیار سایر پزشکان قرار دهند. جدا از تلاش ماموران برای سندسازی و تبدیل تجاوز به «اسهال خونی»، از خانوادهاش پول درخواست شده است.
خانواده آرمیتا تحت فشارند. امنیتی ها طبق معمول همیشه به دروغ گفته اند اگر که به کسی چیزی نگویند آزادش میکنند.
آرمیتا عباسی کجاست؟ - – حکم اخراج ۱۵ دانشجوی معترض دانشگاه صنعتی اصفهان در سکوت خبری صادر شد.
روز چهارشنبه گذشته (۴ آبان) برای ۱۵ نفر از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان پیامکی ارسال شده که به آنها گفته است باید خوابگاه خود را تخلیه کنند و روز پنجشنبه (۵ آبان) نامه اخراج از دانشگاه این دانشجویان نیز به آنها ابلاغ شده است.
پیگیری اخراج این دانشجویان توسط دکتر میرمحمدی میبدی رییس دانشگاه و همکاری دکتر تیکنی معاون آموزشی این دانشگاه صورت گرفته است.
لازم به ذکر است علیرغم مخالفتهای گسترده، دکتر میبدی از طریق رانت برادر خود که نماینده میبد در مجلس است به ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان رسیده است. - – مینا جندقی، روانشناس و عضو سابق هیئت مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان روز پنجشنبه، پنجم آبانماه در منزل خود بازداشت شده است. از محل بازداشت و نهاد بازداشت کننده تا کنون اطلاعی دردسترس نیست.
- – رقیه بیگدلی( مهوین بیگدلی) فعال مدنی و فعال حقوق زنان بازداشت شد
رقیه بیگدلی از فعالین مدنی و حقوق زنان و از زندانیان سیاسی سابق پس از چندین بار احضار تلفنی، روز گذشته پنجشنبه ۴ آبانماه ۱۴۰۱، به پلیس امنیت تهران مراجعه کرده و همانجا بدون هیچ توضیح و تفهیم اتهامی بازداشت شده و به زندان قرچک ورامین منتقل شده است.
بنابر خبرهای منتشر شده، تعداد بسیار بالایی از زنان بازداشتشده در جریان اعتراضات سراسری جاری در شرایط بسیار نامناسب و کف خواب در زندان قرچک نگهداری میشوند.
به امید آزادی همه زندانیان سیاسی - – تصویری از فرشته احمدی زن جوانی
که روز پنجشنبه ۵ آبان در مهاباد با گلولهی نیروی پلیس جان خود را از
دست داد. - – خانم زینب همرنگ از زندان اوین آزاد شد ایشان از شهریورماه ۹۹، دوران محکومیت خود را در بند زنان زندان اوین سپری میکرد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس برای خانم همرنگ قابل اجرا بود.
آزادی خانم همرنگ به شیوه زود هنگام صورت گرفته است.
زینب همرنگ سید بگلو، حدودا ۵۰ ساله، ساکن تهران و از اهالی شهرستان مغان واقع در استان اردبیل است. - وکیل را به جرم دفاع از موکلش بازداشت می کنند *
معلم را به جرم اینکه دغدغه آموزش رایگان برای همه مردم را دارد
عکاس به جرم انعکاس واقعیتها و …
پزشک را به جرم درمان مردم آسیب دیده
رضا مهربان را به اتهام درمان آسیب دیدگان در اعتراضات بازداشت کرده اند و مدتهاست او را از حق تماس با خانواده اش محروم کرده اند.
رضا مهربان، اهل دهدشت پنجشنبه ۱۴ مهر توسط نیروهای سرکوبگر در همدان بازداشت شده است.
او در تاریخ ۱۶ مهرماه، طی تماس تلفنی کوتاه با خانواده اش خبر از بازداشت خود داده و از آن زمان تاکنون از محل نگهداری و آخرین وضعیتش خبری نیست .
“رضا مهربان، فرزند هادی، ۲۷ ساله و اهل دهدشت و فارغ التحصیل پزشکی.
پزشکی که مردم دردمند و نیازمند را به طور رایگان درمان می کرد. اینجا زاهدان است، جایی که فقط گلولهی «جنگی» شلیک میشود؛- *
و https://t.me/nedaeziran/37643 و https://t.me/nedaeziran/37644 https://t.me/nedaeziran/37642 و https://t.me/nedaeziran/37641
در پی اعتراضات دیروز مردم زاهدان که پس از نماز جمعه در مسجد مکی این شهر برگزار شد، این اعتراضات مورد هجوم نیروی پلیس قرار گرفته و دست کم شش کشته و چهل نفر زخمی شدند.
شکسته باد کسی کاین چنینمان می خواست.
نیروهای نظامی در زاهدان با گلولههای جنگی که پوکههایش در تصویر مشخص است، معترضان را هدف قرار داده و مسجد مکی را محاصره کردهاند..
.در این ویدئوها وضعیت وخیم زخمیها در درمانگاه مسجد مکی زاهدان مشخص می باشد
آبان ۱۴۰۱ 6 - – سارینا ساعدی ۱۶ ساله با ضربات متعدد باتوم نیروهای حکومتی بر سرش در بیمارستان توحید سنندج جان باخت. پیکرش شبانه به خاک سپرده شد و خانوادهاش را تحت فشار گذاشتهاند تا دلیل مرگ وی را خودکشی اعلام کنند.
- – سوسن رازانی از چهره های خوش نام جنبش کارگری و فعال حقوق زنان در سنندج ربوده شد.
سوسن رازانی در روز شنبه ۷ آبان ماه که به قصد آوردن فرزند خود از مدرسه از منزل خارج شده بود، در مسیر رفتن، توسط مامورین ربوده شده است.
بر اساس گزارشات دریافتی خانواده رازانی از مکان و محل بازداشت او بی اطلاع هستند.
لازم به توضیح است که سوسن رازانی به جرم شرکت در مراسم روز جهانی کارگر (اول ماه می ) سال ۱۳۸۷ در سنندج بازداشت شدند و از سوی شعبه ۱۰۱ دادگاه جزایی سنندج، سوسن رازانی به ۹ ماه حبس تعلیقی و ۷۰ ضربه شلاق محکوم شدند. در دادگاه تجدید نظر حکم خانم رازانی عینا تایید و حکم شلاق در اسفند ماه ۱۳۸۷ در زندان سنندج اجرا شد. - – آغاز محاکمه شش شهروند معترض و متهم شدن سه تن به محاربه
دیروز شنبه ۷ آبان ۱۴۰۱
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری از برگزاری نخستین جلسه دادگاه شش تن از بازداشتشدگان اعتراضات جاری خبر داد.
سه نفر این افراد به محاربه و دو نفر به “افساد فیالارض” متهم شدهاند که مجازات اعدام و احکام سنگین زندان در پی دارد.
رسانه قوه قضاییه اعلام کرده که تا کنون برای ۲۵ پرونده در کرمان، ۸۹ پرونده در سمنان، ۱۱۹ نفر در زنجان، ۱۰۵ پرونده در خوزستان، ۵۵ نفر در قزوین، ۱۱۰ نفر در کردستان، ۳۱۵ نفر در تهران و ۲۰۱ نفر در البرز کیفرخواست صادر شده است.
معترضانی که شنبه دادگاهی شدهاند، محمد قبادلو، محمد بروغنی، سامان صیدی، ابوالفضل مهری، حسین حاجیلو، محسن رضازاده قراقلو و سعید شیرازی نام دارند.”
پ.ن/بیدادگاه ها ، ادامه سرکوب اند.
فعالین در زندان . اختلاسگران آزادند!
عناصرِ بانی تبعیض و فساد و سرکوب روزافزون باید در دادگاه مستقل و علنی محاکمه شوند نه شهروندان معترض به این ساختار سودجویانه و ویرانگر. - – رایحه حسینی فعال دانشجویی و دانشجوی جامعه شناسی دانشگاه الزهرا
ورودی ۹۸، شامگاه شنبه شب ۷ آبان در منزل خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
تا بدین لحظه از نهاد بازداشتکننده و وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست. - – خبرگزاری «دانشجو»، وابسته به سپاه پاسداران، در کانال تلگرامی خود از بازداشت توماج صالحی، خواننده معترض، انقلابی و مردمی در بامداد روز یکشنبه ۸ آبان خبر داد و ادعا کرد توماج صالحی «حین خروج غیرقانونی از مرزهای غرب کشور دستگیر شد.
در حالیکه توماج به هیچ وجه قصد خروج از کشور رو نداشته و در چهارمحال و بختیاری در منزل دوستانش دستگیر شده. در آخرین لحظه هم توییت زده که “خونه محاصره شده است”. در نتیجه ادعای دستگیری وی هنگام خروج از مرزهای غرب کشور واقعیت ندارد.
توماج صالحی، خواننده رپ اهل شاهینشهر اصفهان هنرمند انقلابی، رادیکال و مردمی که بناچار درمحل زندگیاش مخفی بوده در جریان اعتراضات سراسری پیامهای پرانگیزه ی بسیاری را در حمایت از مردم منتشر کرده است
توماج صالحی ۲۱ شهریور پارسال و در پی انتشار چند ترانه اعتراضی در خانهاش بازداشت و چند روز بعد با قرار کفالت آزاد شده بود.
ساعتی پیش دادستانی اصفهان اعلام کرد توماج صالحی رپر شناخته شده به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام، همکاری با دولتهای متخاصم و تشکیل گروهغیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور» دستگیر شده است.
دادستانی مدعی شده است که توماج صالحی رپر شناخته شده، در اعتراضات استان اصفهان و شهرستان شاهین شهر نقشی کلیدی داشته است..پیشتر رسانههای وابسته به حکومت ایران از بازداشت توماج صالحی، خواننده معترض ایرانی در «حین خروج غیرقانونی از مرزهای غرب» ایران خبر دادند،اما اکانت توییتر توماج صالحی با تایید بازداشت او این ادعا را رد کرد. - – قهرمان کریمی وکیل دادگستری بازداشت شد
قهرمان کریمی وکیل دادگستری در جریان دستگیریهای گسترده اخیر توسط نیروهای امنیتی شهر کرمانشاه بازداشت شد. به گزارش کولبر نیوز ساعت ۵ بامداد روز یکشنبه هشتم آبانماه ١۴٠١، قهرمان کریمی وکیل دادگستری در حین بازگشت از تهران در پلیسراه بیستون توسط نیروهای امنیتی شهر کرمانشاه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.لازم به ذکر است که قهرمان کریمی جزو معدود وکلایی هستند که در چند سال گذشته وکالت شمار زیادی از زندانیان سیاسی و فعالین مدنی را برعهده داشته است.
سرکوب و اتهام زنی پاسخ مطالبات نیست
روز چهارشنبه بیستم مهرماه نیز، نگین محمودی، همسر قهرمان کریمی پس از حضور در دادسرای پاوه بازداشت و به زندان کرمانشاه انتقال یافت. - – دکتر پریسا بهمنی جراح عمومی زنجانی که روز ۴ آبان در تجمع پزشکان در مقابل ساختمان نظام پزشکی در تهران و در حمله وحشیانه ماموران حکومت تیر خورده بود، کشته شد.
- – ربودن پدر علم ژنتیک ایران
اینستاگرام پروفسور داریوش فرهود با انتشار یک استوری اطلاع داد که وی حدود ساعت ۶ صبح امروز 7 آبان توسط لباس شخصیها از در منزلش ربوده شده و هیچ اطلاعی از وی در دسترس نیست.او در مقالاتی علیه ” لغو غربالگری” و پیامدهای خطرناک آن موضع گرفته بود. (دکتر مصدق را هم بازداشت کردند، شاید فقط به خاطر شباهتش با پروفسور فرهود!!! یا بالعکس!) - – آیدا ماندگاری، ۲۸ ساله و اهل بندرعباس، روز شنبه ۷ آبان ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. تابه این لحظه اطلاعی ازاتهامات، وضعیت و محل نگهداری اودردست نیست.
- – عقیق شماعی دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه مازندران ورودی ۱۴۰۰، دیروز یکشنبه (۸آبان) پس از پایان کلاس و هنگام خروج از درب دوم دانشگاه با هجوم نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
تا بدین لحظه از نهاد بازداشتکننده و وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست. - – دستگیری سعیده فتحی خبرنگار ورزشی
روزنامه شرق از بازداشت یک خبرنگار خود خبر داد و نوشت، سعیده فتحی روزنامهنگار ورزشی باسابقه از عصر یکشنبه ۲۴ مهر بدون هیچ توضیح یا تفهیم اتهامی در خانهاش دستگیر شده است. بازداشت خانم فتحی یک روز پس از آتشسوزی در اوین صورت گرفته است. نزدیکان سعیده فتحی گفتهاند پیگیریهایشان برای مشخص شدن علت امر در روزهای گذشته بیپاسخ مانده است. این روزنامهنگار ورزشی ۲۰ سال سابقه کار دارد.
نه به سرکوب و بازداشت! - – مرضیه امیری بازداشت شد
(https://www.instagram.com/p/CkYjxMHtih0/) (https://www.instagram.com/p/CkYjxMHtih0/)، سمیرا امیری خواهر مرضیه امیری:«امروز صبح، نهم آبان، خواهرم، مرضیه امیری را بازداشت کردهاند. او را به بند دویست ونه اوین و به انفرادی بردهاند. ما از اتهامات مرضیه بیخبریم. او فقط طی تماسی دو دقیقهای بهمان اطلاع داد که بازداشت شده است.» - – دادگاه کیوان مهتدی برگزار شد.
امروز نهم آبانماه، جلسه اول رسیدگی به پرونده کیوان مهتدی از متهمین سناریوسازی نخنما پرونده دو فعال سندیکایی فرانسوی در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مظلوم برگزار شد. قاضی دادگاه علی رغم گذشت شش ماه از بازداشت موقت کیوان مهتدی، با آزادی ایشان به قید وثیقه مجددا مخالفت کرد. همچنین، با ارائه دلایل مختلف مبنی بر وجود نواقص و ایرادات مشهود در پرونده از جانب وکیل، ادامه دادگاه به جلسه دوم موکول شد.
کیوان مهتدی مترجم و معلم از ۱۹ اردیبهشت ماه امسال تا کنون به اتهامات واهی در بازداشت موقت به سر میبرد و از آزادی موقت ایشان ممانعت به عمل می آید. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه هرگونه پرونده سازی را علیه فعالین کارگری و مدنی محکوم میکند و خواستار آزادی بی قید و شرط کیوان مهتدی است. کلیه فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی، دانش آموزی، و فعالین جنبش زنان، معترضین بازداشتی و زندانیان سیاسی آزاد باید گردند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۹ آبان ۱۴۰۱ - – دو هفته از بازداشت نگین کیانی، وکیل و عضو کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی میگذرد
جعفر افشارنیا، وکیل دادگستری در صفحهی اینستاگرام خود از بازداشت نگین کیانی خبر داد و نوشت «خانم وکیل نگین کیانی عضو کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی از دو هفته پیش به دلیل قبول وکالت بازداشت شدگان و شرکت در اعتراضات بازداشت شده و در زندان تبریز می باشد. از اتهام و شعبه رسیدگی کننده و قرار تامین کیفری ایشان اطلاعی در دست نیست».
کلیه فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی، … و زندانیان سیاسی آزاد باید گردند. - – منیره منتظری ۳۴ ساله، نقاش و عکاس
یکماه پیش در شهر یزد توسط نیروهای امنیتی ربوده شده است. او تنها چند مرتبه برای دقایقی با خانوادهی خود تماس تلفنی داشته است. تاکنون نهاد بازداشت و اتهامات منیره منتظری نامشخص است.
امروز ۱۰ آبان سالروز تولد منیره است. - – آیدا ماندگاری پس از بازداشت در بندرعباس دست به اعتصاب غذا زد (https://www.radiozamaneh.com/news/01-11-2022/#rz-739080)
آیدا ماندگاری، شهروند بندرعباسی پس از بازداشت دست به اعتصاب غذا زده است. او شنبه هفتم آبان پس از شرکت در اعتراضات سراسری در این شهر بازداشت شد. مأموران امنیتی به خانه ماندگاری ریختند و هنگام بازداشت وسیلههای شخصیاش از جمله لپ تاپ او را با خود بردند. آیدا ماندگاری دوشنبه ضمن تماس با خانواده از اعتصاب غذای خود خبر داد و گفت که در بازداشتگاه ستاد خبری ۱۱۳ (اداره اطلاعات) محبوس است. خانواده آیدا در این تماس کوتاه دو دقیقهای از او خواسته بودند که به اعتصاب غذا پایان دهد، اما دیگر اطلاعی از او در دست ندارند. - – دو هفته از بازداشت نگین کیانی، وکیل و عضو کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی میگذرد
جعفر افشارنیا، وکیل دادگستری در صفحهی اینستاگرام خود از بازداشت نگین کیانی خبر داد و نوشت «خانم وکیل نگین کیانی عضو کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی از دو هفته پیش به دلیل قبول وکالت بازداشت شدگان و شرکت در اعتراضات بازداشت شده و در زندان تبریز می باشد. از اتهام و شعبه رسیدگی کننده و قرار تامین کیفری ایشان اطلاعی در دست نیست».کودکان زیر 4 سالی که زندانی شده اند
درود بر زنان شجاع و مقاوم زندانی
ضمیمه ها: آنجا که عشق
غزل نیست
که حماسهایست،
هر چیز را
صورتِ حال
: باژگونه خواهد بود
زندان احمد شاملو
باغِ آزادهمردم است
و شکنجه و تازیانه و زنجیر
نه وهنی به ساحتِ آدمی
که معیارِ ارزشهای اوست.
کشتار
تقدس و زهد است و
مرگ
زندگیست.
و آن که چوبهی دار را بیالاید
با مرگی شایستهی پاکان
به جاودانگان
.پیوسته است
آن جا که عشق
غزل نه
حماسه است
هر چیز را
صورتِ حال
: باژگونه خواهد بود
رسوایی
شهامت است و
سکوت و تحمل
ناتوانی.
بخشی از شعر «در جدالِ آیینه و تصویر» | شاعر: احمد شاملو | کانال تلگرام احمد شاملو
Toomajsalehi : توماج_صالحی
Ahmad Shamlou Twitter ■ @ShamlouHouse
نه به سرکوب!
- – بیانیه جمعی از زندانیان زندان اوین
در پی اعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی، اینک جنبش اعتراضی مردم ایران وارد مرحله جدیدی شده است. امروز دانش آموزان، معلمان، کارگران، دانشجویان و اساتید دانشگاه دوشادوش سایر اقشار اجتماعی در حال خلق صحنههای درخشانی از مبارزه برای تحقق آزادی و برابری هستند. در این بین پیشروی، زنان با شعار “زن، زندگی، آزادی” بنیانهای ساختار موجود را با چالش جدی روبرو کرده است. این همه نشان از آن دارد که جنبش مترقی مردم ایران از مشروطه تا کنون وارد مرحله جدیدی شده است و تا تحقق آرمانها و حق خود، سر ایستادن ندارد.
بدون تردید این اعتراضات ناشی از اعمال سیاستهایی است که بیش از چهار دهه شرایطی نابرابر و غیرانسانی را بر مردم تحمیل کرده است. از طرفی تبعیض طبقاتی/جنسیتی/اتنیکی/مذهبی و نفی آزادیهای اجتماعی را به طور مداوم تئوریزه و عملیاتی میکنند که فقر، بیکاری، شکاف طبقاتی/ فرودستی زنان/ نادیده گرفته شدن حقوق اقوام و اقلیتها/ سلب آزادی بیان و تحمیل سبک زندگی از پیامدهای این سیاستها است.
از طرفی دیگر، هر شیوهای از تشکلیابی را به عنوان یگانه گزاره منطقی دگرگونی این نظم مسلط، از اساس نهی و سرکوب میکنند. در چنین شرایطی، سرکوب زندانیان و به خاک و خون کشیده شدن آنان در «شنبه سیاه اوین» نشان داد که حکومت حتی از پژواک صدای اعتراض مردم در زندان نیز هراسان است. تا جایی که با به میدان آوردن تمام قوای سرکوبگر خود ( نیروهای یگان ویژه، گارد زندان، نیروهای لباس شخصی و کارمندان مسلح شدهی زندان) و با بکارگیری بیشترین ادوات سرکوب ( باتوم، شوکر، گاز اشکآور، گلولهی ساچمهای و گلولهی جنگی) به مقابله با زندانیان روی میآورد.
اگر چه یک سوی صحنه، تصویر قلع و قمع زندانی بیدفاع بندهای ۷ و ۸ طی ساعات متمادی تا بامداد روز یک شنبه بود اما آن سوی دیگر، ایستادگی آنان را نشان میدهد که همراهی سایر بندها و سرکوب متعاقب آنها را به دنبال داشت.
رسانههای حاکمیتی قصد دارند همچون گذشته با سناریوسازی افکار عمومی را منحرف کنند تا جویِ خون اوین را به درگیری بین زندانیان جرائم مالی و سرقت منتسب کنند و با برجسته سازی عباراتی نظیر زندانیان اراذل و اوباش، سرکوب زندانیان را توجیه کنند. اما پر واضح است که اراذل و اوباش، همان سلب مالکیت شدگان و مطرودین ساختار طبقاتی جامعه هستند. دستگاه پروپاگاندای حکومت هرگز نمیتواند با گفتمان ارعاب و برچسب از زیر بار مسئولیت سرکوب خونین زندانیان شانه خالی کند.
در حالی که بیش از یک هفته از سرکوب خونبار زندانیان میگذرد، همچنان آمار دقیقی از جانباختگان و مجروحان در دست نیست. بنا بر اطلاع، تعداد زیادی از مجروحان هیچگونه دسترسی به درمان مناسب ندارند و جانشان در خطر است و عدهی کثیری از آنها نیز به زندانهای تهران بزرگ و رجایی شهر کرج تبعید شده و در شرایط کاملا غیر انسانی و غیر بهداشتی محبوساند.
ما امضا کنندگان این بیانیه به عنوان جمعی از زندانیان سیاسی زندان اوین ضمن ابراز نگرانی شدید از وضعیت هم بندانمان و اعلام نزاجار از عملکرد آمران و عاملان جنایت مذبور، این فاجعهی خونین را محکوم کرده و خواستار رسیدگی فوری به وضعیت زندانیان و پاسخگویی به خانوادههایشان هستیم.
اسامی امضا کنندگان به ترتیب حروف الفبا:
جعفر ابراهیمی، میلاد ارسنجانی، رسول بداقی، عباس دهقان، محمد شریفی مقدم، حسین طیوری، مصطفی عبدی، حسین قشقایی، ابوالحسن منتظر، علی نوری. - – سندیکای کارگران شرکت واحد احکام ظالمانه شش سال حبس تعزیری و دو سال تبعید و ممنوعیت فعالیت علیه کارگران زندانی رضا شهابی و حسن سعیدی را شدیدا محکوم میکند.
آقای حسین تاج، وکیل دادگستری، ساعتی پیش اعلامکردند که «علیرغم نقص در پرونده و ایرادهای گزارش نهاد امنیتی، شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب تهران رضا شهابی و حسن سعیدی از فعالان صنفی سندیکای شرکت واحد را به اتهامهای فعالیت تبلیغی
نه به زندان، شکنجه، اعدام!
علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، به مجموعاً ۶سال حبس تعزیری (۵سال اجرایی) محکوم کرد. و در حکم صادره مجازات تکمیلی مبنی بر ممنوعیت خروج از کشور و عضویت در احزاب و فعالیت در شبکههای اجتماعی و منع از اقامت در تهران و استانهای مجاور به مدت ۲سال تعیین شدهاست».
سندیکای کارگران شرکت واحد احکامظالمانه شش سال حبس تعزیری و دو سال تبعید و ممنوعیت فعالیت علیه کارگران زندانی رضا شهابی و حسن سعیدی را شدیدا محکوم میکند. این فعالین شناخته شده ی سندیکای کارگران شرکت واحد هیچ جرمی جز حمایت از حقوق ابتدایی و بدیهی کارگران و فعالیت علنی سندیکایی مرتکب نشده اند و همکاران ما باید فوری و بدون قید و شرط آزاد گردند. وکلای رضا شهابی و حسن سعیدی درخواست تجدید نظر در این احکام ناعادلانه خواهند داد.
تداوم حبس این فعالین کارگری، بازجویی های طولانی و انفرادی و حتی عدم اجازه به آنها جهت آزادی موقت پس از اتمام بازجوییها، نمایش شرم آور و سراپا دروغ تلویزیونی و صدور احکام سنگین مبتنی بر سناریو سازیهای کاملا نخ نما و کاذب، ظلمی آشکار در حق این فعالان سندیکایی و خانواده هایشان و جنبش حق طلبانه کارگران در کشور است که تنها به انزجار هر چه بیشتر کارگران و تشکل های کارگری ایران و جهان خواهد انجامید.
کلیه فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی، دانش آموزی، و فعالین جنبش زنان، معترضین بازداشتی و زندانیان سیاسی آزاد باید گردند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
اول آبان ۱۴۰۱ - – صدور احکام ناعادلانه علیه معلمان زندانی رسول بداقی، جعفر ابراهیمی و محمد حبیبی
بر اساس گزارش آقای رامین صفرنیا، وکیل دادگستری، و نیز اطلاعیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران:
۱- آقای رسول بداقی را از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به چهار و سال و شش ماه و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یکسال زندان محکوم کرده است.
۲- آقای جعفر ابراهیمی را از بایت اتهام “اجتماع و تبانی” به چهار سال زندان و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یکسال زندان محکوم کرده است.
٣- آقای محمد حبیبی را به اتهام “اجتماع و تبانی” به سه سال و هفت ماه و از بابت اتهام” تبلیغ علیه نظام” به یکسال زندان محکوم نموده است.
هر سه نفر این فعالین صنفی معلمان ایران به دو سال منع از هرگونه فعالیت صنفی و عضویت در تشکلات صنفی محکوم شدهاند و هر سه نفر هم دو سال ممنوعالخروج از کشور شدهاند.
این سه فعال صنفی معلمان در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه سال جاری بازداشت شدند و حتی از آزادی آنان به قید وثیقه هم جلوگیری شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد احکامناعادلانه علیه معلمان زندانی رسول بداقی، جعفر ابراهیمی و محمد حبیبی را شدیدا محکوم
جان همهی زندانیان ما در خطر است
میکند. تنها «جرم» این فعالین خوشنام تشکل های صنفی معلمی تلاش جهت احقاق حقوق اولبه معلمان و دانش آموزان و دفاع از آموزش و پرورش همگانی و رایگان بوده است.
رسول بداقی محمد حبیبی جعفر ابراهیمی باید فوری و بدون قید و شرط آزاد گردند.
کلیه فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی، دانش آموزی، و فعالین جنبش زنان، معترضین بازداشتی و زندانیان سیاسی آزاد باید گردند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
اول آبان ۱۴۰۱ - – روایت نرگس محمدی از آتشسوزی در اوین: مسئولان از پیش میدانستند که چنین حادثه ای رخ میدهد
نرگس محمدی، سخنگو و نائب رئیس زندانی کانوان مدافعان حقوق بشر در نامهای سرگشاده نوشت که حوادثی پیش از شب آتشسوزی اوین اتفاق افتاده که نشان میدهد مسئولان زندان اوین از پیش میدانستند که چنین فاجعهای رخ خواهد داد.
خانم محمدی در مورد چگونگی بروز فاجعه مرگبار زندان اوین نوشت که سه روز پیش از این حادثه، کپسولهای آتشخاموشکن به دستور ریاست زندان و به بهانه پر کردن، از بند خارج شد.
او با تشبیه حادثه آتشسوزی زندان اوین به میدان جنگ نوشت: «با توجه به مجموعه شرایط حاکم بر زندان و آنچه آن شب همه ما شاهد بودیم زندان بیشباهت به میدان جنگ نبود و نیروهای امنیتی و نظامی از زمین و بالای پشتبامها، بندها را به محاصره گرفته بودند و زندانیان به شلیک گلوله تهدید میشدند و صدها گلوله شلیک شد و انفجارهای مهیبی رخ داد.»
این زندانی سیاسی با محکوم کردن حمله به بندهای سیاسی و ضرب و شتم زندانیان از انتقال بیش از ٩٠٠ زندانی به مکانهای معلوم و نامعلوم و همچنین تداوم شرایط به شدت امنیتی در زندان خبر داد. - – آقای حسین تاج، وکیل دادگستری، اعلامکردند که «علیرغم نقص در پرونده و ایرادهای گزارش نهاد امنیتی، شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب تهران رضا شهابی و حسن سعیدی از فعالان صنفی سندیکای شرکت واحد را به اتهامهای فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، به مجموعاً ۶سال حبس تعزیری (۵سال اجرایی) محکوم کرد. و در حکم صادره مجازات تکمیلی مبنی بر ممنوعیت خروج از کشور و عضویت در احزاب و فعالیت در شبکههای اجتماعی و منع از اقامت در تهران و استانهای مجاور به مدت ۲سال تعیین شدهاست».
🔸تداوم حبس این فعالین کارگری، بازجوییهای طولانی و انفرادی و حتی عدم اجازه به آنها جهت آزادی موقت پس از اتمام بازجوییها، نمایش شرم آور و سراپا دروغ تلویزیونی و صدور احکام سنگین مبتنی بر سناریو سازیهای کاملا نخ نما و کاذب، ظلمی آشکار در حق این فعالان سندیکایی و خانواده هایشان و جنبش حق طلبانه کارگران در کشور است که تنها به انزجار هر چه بیشتر کارگران و تشکل های کارگری ایران و جهان خواهد انجامید. - – بیانیه بیش از ۶۰۰ نویسنده و شاعر و هنرمند ایرانی در اعتراض به اسارت و تهدید نویسندگان و هنرمندان
بیش از ۶۰۰ نویسنده و شاعر ایرانی در بیانیهای اعلام کردند که شرایط در ایران به گونهای شده است که نه تنها جامعه تا «مرز فروپاشی» پیش رفته بلکه شهروندان، حتی کودکان و نوجوانان تأمین جانی ندارند.
امضاکنندگان این بیانیه یادآوری کردهاند که امیرحسین بریمانی (نویسنده و روزنامهنگار) در زندان فشافویه زندانی است، کاوه و
تلاش برای آزادی زندانیان سیاسی یک وظیفه است
یاشار دارالشفا، و رضا خندان مهابادی، نویسنده در بند و عضو کانون را به زندان بدنام رجاییشهر منتقل کردهاند و بعد از فاجعهای که در زندان اوین اتفاق افتاد همچنان از وضعیت آتفه چهارمحالیان، کیوان مهتدی، ندا ناجی و نازنین محمدنژاد، کیوان باژن و آرش صادقی اطلاعی در دست نیست. علاوه بر این الهه محمدی و نیلوفر حامدی، دو روزنامهنگاری که درباره نحوه قتل حکومتی مهسا امینی اطلاعرسانی کرده بودند همچنان در بندند. در کنار آنها، ژینا مدرس گرجی، فعال اجتماعی و کتابدار در سنندج، ریزان احمدی، شاعر، مترجم، و فعال حقوق زنان، سید نوید سید علی اکبر، نویسنده شناختهشده حوزه ادبیات کودک، بنفشه کمالی، ویراستار و دانشآموخته ادبیات از دانشگاه یزد، فرشید قربانپور، مدیر کتابفروشی مجازی سورن، منصوره موسوی، نویسنده و پژوهشگر مطالعات زنان بازداشت شده در مشهد، کرمالله سلیمانی، نویسنده، نمایشنویس و کارگردان تئاتر، بازداشتشده در گچساران، مژگان کاوسی، پژوهشگر، مترجم، و زندانی سیاسی سابق که در نوشهر بازداشت شده است، محمد خانی، مترجم و فعال مدنی (که از طریق گزارشهای وکیلاش اخبار بسیار نگرانکنندهای دربارهی جان تیرخورده و در خطر او مخابره میشود)، خسرو صادقی بروجنی، مترجم (که گویا با تمام مرخصی پیش از فاجعه به اوین بازگشته بود)، و بهروز یاسمی، شاعر، ماندانا صادقی، روزنامهنگار آبادانی و رضا محمدی، همسر شاعر و نویسندهی او، پوران ناظمی، نویسنده، محمد زارعی، نویسنده و نمایشنامهنویس، همه در زندان به سر میبرند. در این بیانیه در مجموع نام ۴۷ نویسنده و شاعر و روزنامهنگار فهرست شده که در وقایع اخیر زندانی شدهاند و آزار دیدهاند.
این بیانیه را شماری از نویسندگان و شاعران شناخته شده از جمله شهرنوش پارسیپور، شهیار قنبری، علی باباچاهی، داریوش آشوری، اسماعیل نوری علا، صالح نجفی، هرمز علیپور، احمد پوری، علیرضا بهنام، سپیده جدیری، فاطمه شمس، هوشیار انصاریفر، سهراب مختاری، مهدی موسوی و فاطمه اختصاری امضا کردهاند. - – خواهرم لیلا حسینزاده تمام نیرو و جوانیش را برای مبارزه با ظلم و استبداد و ارتجاع گذاشت، از سال ۹۶ تا امروز چندین مرتبه به مدت های طولانی در زندان های مختلف مقاومت کرده است؛ امروز جنبش زن زندگی آزادی سهمی از تلاش های او را هم در خود دارد
برای آزادی لیلا - – قتل نگین عبدالملکی بر اثر ضربات متعدد باتوم نیروهای امنیتی در همدان
نگین عبدالملکی دانشجوی ۲۱ ساله اهل قروه در جریان اعتراضات مردمی نسبت به قتل ژینا امینی در شهر همدان توسط نیروهای امنیتی به قتل رسیده است. - – لیلا حسین زاده و عباس دریس
هر دو صدای نان بودند
اکنون جان هر دو در خطر است، یکی با بیماری در زندان، یکی با حکم اعدام.
محمد کریم آسایش
اعدام قتل عمد حکومتی ست
- – دانشجویان دانشگاه هنر تهران:
از ما نماینده خواستید، نماینده ما در زندان است. - – با تمام قدرت علیه زندانی کردن کارگران، معلمان، جوانان و زنان به پا خیزیم!
در شرایطی که جوانان، زنان، معلمان، کارگران و تمامی اقشار زیر ستم، در خیابان فریاد آزادی خواهی را سر می دهند، قوه قضائیه جمهوری اسلامی در اقدامی ظالمانه دو تن از کارگران فعال عضو سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران آقایان رضا شهابی و حسن سعیدی و سه معلم آزاده و دلسوز آقایان رسول بداقی، جعفر ابراهیمی و محمد حبیبی را به زندان با احکام طولانی سه تا شش سال حبس و تبعید محکوم کرد. ما کارگران صدور این احکام ناعادلانه علیه کارگران و معلمان را محکوم کرده و برای آزادی بی قید و شرط آنها از پا نخواهیم نشست. رژیم حاکم با صدور این احکام ضد کارگری می خواهد نشان دهد که هنوز از اقتدار کامل سیاسی برخوردار است و اوضاع را تحت کنترل دارد. اما اقتداری که با دیکتاتوری و سرکوب برقرار شود هرگز پایدار نخواهد بود و دیر یا زود توسط مبارزات و قدرت توده های زحمتکش به زیر کشیده شده و در هم شکسته خواهد شد.
اگر سیستم سیاسی سرکوبگر و دولت سرمایه داری با اتکا به ابزارها و نهادهای سرکوب خود اقدام به دستگیری، زندان و شکنجه کارگران، معلمان، جوانان و زنان می کند و بیشرمانه با صدور احکام سنگین، حق طلبان معترض را به بند می کشد؛ لیکن طبقه کارگر در اتحاد بازحمتکشان جامعه به عنوان بزرگترین طبقه اجتماعی از مهمترین و قدرتمندترین اهرم خود بر علیه سیستم حاکم برخوردار است. اتحاد، تشکل و اعتصاب و قدرت توقف کار و از حرکت انداختن چرخ تولید به کارگران قدرتی بخشیده که قادر است بنیان نظام سرمایه داری را فلج نموده و از بیخ و بن برکند. اعتراض به بازداشت، پرونده سازی های امنیتی و زندانی کردن کارگران و معلمان و مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی به ویژه مبارزه برای آزادی بازداشت شدگان کودک و جوانان اعتراضات جاری، خواست محوری بسیار مهمی است که لازم است تشکل ها و نهادهای مستقل کارگری و معلمان پیگیرانه دنبال نمایند. همچنانکه کانون های صنفی معلمان و شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان و سندیکاهای واحد اتوبوسرانی و نیشکر هفت تپه براین امر واقف هستند و اقدام عملی برای حمایت از معلمان و کارگران زندانی و همکاران خود انجام خواهند داد. ما نیز تلاش می کنیم در این مبارزه متحد تشکل های مستقل کارگری و معلمان و همپیمان با سایر اقشار زحمتکش و دانشجویان باشیم.
کارگر زندانی، معلم زندانی، دانشجوی زندانی آزاد باید گردد!
زندانی سیاسی آزاد باید گردد!
هسته کارگران هم پیمان
٤ آبان ماه ۱٤٠۱ - – امروز پنجشنبه ۵ آبان ۱۴۰۱
طوفان توییتری در حمایت از عباس دریس کارگر زحمتکشی که توسط حکومت به اعدام محکوم شده است. با هشتگ:
عباس دریس را اعدام نکنید
عباس شاهد قتلعام نیزار (ماهشهر) در آبان ٩٨ است.
دانشجوی زندانی، کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد! - – ای داد از اینهمه بیداد!
مهرشاد شهیدی
جوان ۱۹ ساله ، سرآشپز موفق، روز ۳ آبان در اراک بازداشت شد، امروز با خانوادهاش تماس گرفتند و گفتند بیایید جسد را ببرید! - – بیانیه مشترک وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه چه پروندهسازی مفصلی برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی کرده
این خبرنگاران شجاع اولین کسایی بودن که صدای مهسا رو به دنیا رسوندن. (https://twitter.com/Zi_Sh_/status/1586021451966169088)وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه بیانیه مشترکی در مورد اعتراضات اخیر منتشر و رسما، نیلوفر حامدی، خبرنگار شرق، و الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هممیهن، را به انتشار نخستین عکس مهسا امینی روی تخت بیمارستان و انتشار «اخبار جهتدار» از مراسم تشییع، تدفین و تجمعات اولیه متهم کردند.
این دو نهاد اطلاعاتی، خبرنگاران یاد شده را افراد آموزشدیده در دورههای به گفته آنها «رژیم مافیایی آمریکا» در کشورهای خارجی معرفی، و آنها را متهم کرده است که نقش منابع اولیه خبرسازی برای «رسانههای بیگانه» را ایفا کردهاند.
از این دو خبرنگار زندانی که وظیفه خبرنگاری خود را انجام داده اند دفاع کنیم و صدای آنها باشیم. - – اشکان مروتی ، جوان دلاوری که امروز عصر در میدان اقبال سنندج یک تنه با چندین مامور مقابله میکرد، بر اثر چندین گلوله که به او شلیک کردند، در بیمارستان کوثر جان باخت.
دهها نفر از مردم هم اکنون در مقابل بیمارستان تجمع کرده اند تا جنازه اشکان دلاور ربوده نشود. صحبتهای توران کبیری مادر کاوه و یاشار دارالشفا از زندانیان سیاسی زندان اوین، درباره روز شنبه خونین زندان اوین- *
https://t.me/nedaeziran/37614
زندان، شکنجه اعدام، ملغا باید گردد - – نامه سرگشاده رضا شهابی، کارگر زندانی و عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
جهت روشنگری افکار عمومی و مردم شریف و زحمتکش و تمام مزدبگیران،
اولا: بر ساخته های دروغین و مشمئزکننده رسانه به اصطلاح ملی (صدا و سیمای جمهوری اسلامی) که تلاش داشت تا فعالیتهای بی چشم داشت و کاملا برآمده از دغدغه مندی هر انسان آزاده ای در مورد مشکلات طبقه زحمت کشان (اعم از ایرانی و غیر ایرانی) را به مقوله ارتباطات ناسالم خارج از کشور به افکارعمومی القا نماید، قویا مورد تکذیب و انزجار اینجانب می باشد..
ثانیا: در پرونده مربوط به اینجانب رضا شهابی که از تاریخ ۲۲ ردیبهشت ۱۴۰۱ توسط نهاد امنیتی مفتوح و مورد تعقیب قرار گرفت به هیچ عنوان تناسبی و یا اندک ارتباطی با رفتارمجرمانه نداشته و صرفا سناریویی از پیش نوشته شده در جهت بدنام سازی تلاش های سالم، کاملا مبتنی بر عقلانیت و برآمده از دردی چندین صد ساله پیرامون ظلم نهادینه شده نسبت به طبقه کارگر و زحمت کشان و فرودستان اقتصادی من و امثال من می باشد. در نهایت این سناریوی افشا شده و از پیش شکست خورده که خروجی آن پیشتر مشخص و عیان بود، به صدور حکم ظالمانه ۵ سال حبس تعزیری به اتهام ناروای اجتماع و تبانی و یک سال حبس تعزیری به اتهام تبلیغ علیه نظام و تبعید دو ساله در خارج از تهران و استانهای مجاور و محرومیت دو ساله از فعالیتهای سندیکایی و ممنوع الخروجی منتهی گردید..
ثالثا: ضمن محکوم کردن تلاش های مذبوحانه ی حاکمیت در سرکوب خواسته های به حق مردم شریف ایران که این روزها ایستاده در برابر حجم غیرقابل توصیف دنائت و توحش سازمان یافته عوامل حاکمیت، همچنان استوار باقی مانده اند و حتی یک قدم به عقب نگذاشته اند، به اطلاع می رسانم که من رضا شهابی در کنار همه دوستان و عزیزانی که سال هاست در برابر چنین شقاوت سازمان یافته و بی ملاحظه و خالی از هرگونه وجه انسانی روا داشته شده ایستاده ایم، و من بعد نیز خواهیم ایستاد و دست از تلاشهای به حق خود بر نخواهیم داشت..
متاسفانه در شرایط کنونی، بنده و دوستان سندیکایی و صنفی همانند سایر اقشار مردم از هر گونه امکان اطلاع رسانی سراسری محروم هستیم، صدا و سیمای میلی به ناحق، بطور یکجانبه و بدون هیچگونه اسناد و مدارک معتبر از هر گونه اتهام واهی و دروغ پرهیز نکرده و حتی به خود اجازه می دهد پیش از تشکیل دادگاه فرمایشی، اتهامات واهی را بدون توجه به حقوق انسانی قانونی متهمین در رسانه های سراسری منتشر کند. از آنجائیکه هر گونه شکایت ما از صدا و سیما و مراجع قضایی و حاکمیتی به هیچ نتیجه ای نخواهد رسید، شکایت، مظلومیت و بی گناهی خود را به پیشگاه ملت غیورو گذشت زمان واگذار می نمائیم.
۶/۸/۱۴۰۱
رضا شهابی، بند ۴، سالن ۳، بازداشتگاه اوین
چاره زحمتکشان وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
پرندگان در قفس، آواز رهایی می خوانند،
پرندگان آزاد، به اوج پرواز می کنند
اسامی دانشآموزان بازداشتی – *
بهروز شده شنبه 8 آبان ساعت 7 صبح
تعداد: ( بازداشتیهای این لیست ۴۷ نفر)
صادق زندهبودی ،بوشهر، دبیرستان جوشن
امیرحسین نجوار ، 16ساله، کانون اصلاح و تربیت، آمل
محمد محمدزاد ، کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه
ایمان کاکهخانی ، کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه
آمانج قاسمی ، دانش آموز، کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه
پروانه صالحنیا ، دانش آموز ، اصفهان
اشکان جاویدفر ، دانش آموز ، بناب
آراز بدیعی ، دانش آموز ،بناب
علی ولی محمدی ، دانش آموز ، بناب
(کیمیا علیمرادی ، دانش آموز ،جوانرود (آزاد شد
(سندس یعقوبی ، دانش آموز ،جوانرود (آزاد شد
(هیرو نوری ، دانش آموز ،جوانرود (آزاد شد
الینا) رنجبر ، دانش آموز ،جوانرود (آزاد شد
) رها صبوری، دانش آموز ،جوانرود (آزاد شد)
) سارا کرمی ، دانش آموز ،جوانرود (آزاد شد)
بنتالهدی صدر ، ۱۵ ساله ، ایرانشهر
محمد محمدزاده ، دانش اموز ، سقز
اشکان جاویدفر ، دانشآموز، بناب
هاوار حقپرست ، دانشآموز، مهاباد
عسل ناهی، ۱۵ ساله، تبریز
حامد کبدانی ، ۱۷ ساله ، زاهدان
ماهان خدادوست ، قروه
آریا مرادی ، سروآباد
اشکان ابراهیمی ، سروآباد
امیرمحمد بیغاله ، آستارا
پروا حسینی ، سروآباد
پویا آبسالان ، لنگرود
جاوید کرد ، فرزند یونس ، زهدان
سهی خوشدل ، رشت (آزاد شد)
شنیا حسینی ، سروآباد
صدیقه آدیبیگ ، تبریز (آزاد شد)
گرگیج (نام نامشخص) ، زاهدان
مریم سالارزهی ، زاهدان
معصومه علیزهی ، زاهدان
آتیلا ارفعی ، کرمانشاه(آزاد شد)
آکار سلیمی ، پاوه
آرمیا کرد ، آمل
امیرمحمد بیغاله ، گیلان
امین خالقی ، اشنویه
حسین ابراهیمپور ، آمل
علی محمدزاده ، آمل
ماندانا نعمتی ، کرج
ماهان فتحی ، پاوه
مهیار زاهدیاننسب ، یاسوج
امیر عباس کاووسی ، بهبهان ، ۱۵ ساله
ایلیا آتشکار ، دانش آموز دبیرستان احسان ، رشت
منبع: کمیته پیگیری وضعیت بازداشت شدگان - – مونا بختیاری خواهر پویا بختیاری با انتشار تصویری از ناهید شیرپیشه ، خبر انتقال وی از زندان کرج به زندان زنجان را اعلام کرده است. او در این یادداشت اینستاگرامی نوشته مادرش به جرم تبلیغ علیه نظام به ۶ سال زندان محکوم شده است.
بیانیه کانون صنفی معلمان ایران (تهران) درباره حکم محکومیت بدوی محمد حبیبی، رسول بداقی، جعفر ابراهیمی – *
دور از انتظار نیست/ نبود؛ سناریویی که پس از طی مراحل پیشتولید، در اردیبهشت گذشته کلید خورد، به احکامی اینچنین بیانجامد و ادامه یابد. سالهاست این رویه ایجاد ترس از تشکلها، با قربانی کردن برخی فعالان شناخته شده، ادامه دارد و شگفت آن که هربار با محبوبیت بیشتر قربانیان، مرحلهای دیگر را پشت سر گذاشته است. دو اقدام موازی در طی این سالها در پیش گرفته شده، استفاده از تمهیدات متعدد با ابزارهای شبه قانونی و غیرقانونی برای پایین نگاه داشتن دستمزد و حقوق معلمان و کارگران؛ به موازات آن تلاش برای نابودی، ناکامی یا مهار تشکلهای مستقل حامی حقوق آنان.
جملههای پایین در روزهای اخیر از طرف چندین وکیل در پروندههای مختلف گفته و نوشته شده است. نه تنها در این روزها بلکه در این سالها این جملات برای ما جملههای آشنایی شدهاند؛ حاکی از روند واقعی سیر پروندهها و پرونده سازیهای مختلف فارغ از آن چه در قوانین جاری همین کشور و همین حکومت آمده است..
در رای صادره، مشخصا عنوان شده؛ همراهی با اشخاص معلومالحال! در حالی که ما در دادگاه، مصراٌ بر این موضع بودیم که این اقاریر از افراد … نباید مورد استناد قرار بگیرد.
علیرغم نقص در پرونده و ایرادهای گزارش نهاد امنیتی، شعبهٔ … دادگاه انقلاب تهران… را به اتهامهای «فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، به مجموعاً … محکوم کرد.
ما هیچگونه اطلاع دقیق و مستندی از وضعیت پرونده نداریم. هیچگونه اطلاعرسانی مشخص و معینی به ما نمیشود؛ نه به ما و نه به خانوادهشان. ما بارها و بارها جلوی دادسرای اوین رفتهایم، بارها با ضابط قضائی تماس گرفته شده؛ اما هیچ پاسخ روشنی نمیدهند. در واقع اصلا پاسخی نمیدهند.
همان اتهامات تکراری است که به همه بازداشتشدگان زدهاند «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و… همین اتهامات که یک تفسیر عام از آن کردهاند و به هرکسی که بخواهند پروندهای برایش ایجاد کنند، میچسبانند.
متأسفانه الان در رویه قضائی، ما با آرای بسیاری مواجهیم که در پروندههای «انفرادی»، افراد به اتهام ارتکاب «اجتماع و تبانی» مجرم شناخته شده و محکوم میشوند… یکی دیگر از سؤالات ما از مسئولان قضائی پرونده این است که اگر تحقیقات تمام شده، پس ادامه بازداشت… چه توجیه منطقی و قانونیای دارد؟
تمامی موارد حاکی از حاکمیت نهتنها بیقانونی، که بیاخلاقی و زورمداری است. نتیجه را هم این روزها در جو بشدت ملتهب جامعه و اعتراضات پیاپی شاهدیم. و البته نمودهای دیگر این بیقانونی را در هجوم به دانشآموزان و دانشجویان در مدارس و دانشگاهها، تحت فشار قرار دادن مدیران باشرفی که از دانشآموزان حمایت میکنند، بازداشتهای گسترده دانشآموزان، معلمان،
تبعید زندانی مصداق شکنجه ی سفید ست!
دانشجویان، روزنامهنگاران، وکلا، نویسندگان، فعالان حقوق زنان و کارگران، پزشکان و… میبینیم. تا بار دیگر در ضدیتی آشکار با عقلانیت، نشان داده شود، که قرار است در بر همان پاشنه بچرخد! تا بار دیگر تجربه کنیم که تمامیت خواهان، صم بکم عمی فهم لایعقلون!
کانون صنفی معلمان ایران (تهران)
۱۴۰۱/۸/۷
-* پوریا مهدی پور عمرانی پسر اکرم نصیریان فعال حقوق زنان و کودکان و از فعالین “ندای زنان ایران” زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین در اینستاگرم خود خبر از به دنیا آمدن نوه ای داد که خانم نصیریان سالها آرزوی در آغوش گرفتنش را داشت.
خانم نصیریان در حالی امروز مادربزرگ شده است که پشت میله های زندان در حسرت در آغوش کشیدن نوه زیبا خود مانده است.
اکرم نصیریان به همراه دو هم پرونده دیگر خود مریم محمدی و اسرین درکاله از تاریخ ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ برای گذراندن ۳۰ ماه حکم قابل اجرای خود در زندان اوین به سر میبرند
- – زندانی سیاسی آزاد باید گردد!
با گذشت نزدیک به یک هفته از ماجرای آتشسوزی و سرکوب زندانیان زندان اوین، رفتهرفته از میان گفتهها و اطلاع رسانیهای برخی زندانیان، خانوادهها و وکلا، ابعاد این فاجعه اندکی روشنتر میشود. با این حال هنوز به واسطهی ابهام عامدانهای که رژیم جمهوری اسلامی پیرامون این واقعه به وجود آورده است از وضعیت بسیاری از زندانیان بیخبریم. ضرب و شتم بیرحمانهی زندانیان، تیراندازی به زندانیان غیرسیاسی و سیاسی، محرومسازی زندانیان از حقوق ابتدایی خود، تبعید بیش از چهل نفر از زندانیان سیاسی بند هشت اوین به زندان رجایی شهر اینک آشکار شده است، با این حال همچنان بیخبری و تردیدهای فراوانی در تعداد کشتهشدگان و مجروحان وجود دارد. هنوز حتی نام کشتگانمان را نمیدانیم. اما همگان میدانیم که خشونت اعمال شده به زندانیان اعم از سیاسی و غیرسیاسی ابعادی گسترده و وحشیانه داشته است.
این روزها که از هر گوشه و کنار کشور انبوه اخبار جنایت و کشتار و دستگیری، و در عین حال مقاومت بینظیر شهروندان، منتشر میشود متاسفانه اخبار خشونت عریان و بیرحمانهی اوین و دیگر زندانهای کشور گم شده یا بازتاب لازم را نیافته است. ما نه فقط نگران جان رفقای دربندمان، بلکه پیگیر وضعیت تمام آن زندانیان گمنامی هستیم که صدایشان شنیده نمیشود. جان عزیزان ما در زندانهای رژیم در معرض خطر است و رژیم میکوشد با اتهام «شورش» و همکاری با «اغتشاشگران» فشار بیشتری به زندانیان و خانوادههای آنان وارد کند. در چنین شرایطی برجستهکردن و اطلاعرسانی دربارهی حادثهی اوین و نقش عوامل رژیم در این حادثه، و سرکوب و کشتار زندانیان متعاقب آن، بسیار ضروری است.
جان همهی زندانیان ما در خطر است
اگر همه یکی نشیم، یکی یکی کشته میشیم - – دفاع تمام قد روزنامه نگاران و مردم از قلم حقیقت جوی الهه محمدی و نیلوفر حامدی
- – توییت آتنا دائمی:
خواست توماج صالحی و همه زندانیان و همچنین خانواده های کشته شدهها ادامه مبارزه تا رسیدن به آزادی است.
اعتراضات دانشجویان با وجود حملات شدید شب گذشته به دانشگاه ها از صبح امروز مجدد آغاز شد…
زندانی سیاسی آزاد باید گردد - – به گزارش کمپین فعالین بلوچ، در روز جمعه ، دستکم ۱۲ تن با تیراندازی نیروهای نظامی در زاهدان کشته و زخمی شدند.
همچنین گزارش ها حاکی است که با پرتاب گاز اشک آور در سراوان، یک زن و دختر ۱۵ ساله که مبتلا به بیماری تنگی نفس بوده، زخمی و یک کودک پسر نیز کشته شد. - – متنی که دایی توماج صالحی تهیه کردند:
توماج صدای مردم، صدای آینده و صدای انقلاب “زن زندگی آزادی” در ایران است!
توماج از ساعت دو شب بهنگام اروپا و چهار و نیم بهنگام ایران، خبر از مشاهده موارد مشکوک در اقامتگاه خود داد.
پس از آن، ارتباط توماج قطع شد و همسایه ها از دستگیری او و تعدادی از دوستان ایشان خبر دادند.
ساعاتی بعد تصویری از توماج توسط رسانه ها بازتاب یافت که فتوشاپ می باشد.
محل دستگیری توماج در گردبیشه بختیاری بوده، در حالیکه رسانه از دستگیری او در غرب ایران خبر دادند.
تا این لحظه از وضعیت سلامتی دستگیرشدگان و محل نگهداری آنها بیخبر هستیم.
توماج و یاران او، صدای دادخواهی مردم و تبلور خواست پیر و جوان، زنان و مردان، محرومین و ستمدیده گانی ست که برای دنیای بهتر مبارزه می کنند و اکنون صدای انقلاب آنها بگوش جهانیان رسیده است.
ما خانواده توماج صالحی، از ایرانیان سراسر جهان درخواست داریم، همانطور که توماج ندای دادخواهی شما بود، صدای او و یارانش باشید.
ما شما را به شرکت در جنبش اقدام در خیابان، حضور مقابل زندان ها و شکنجه گاههای قرون وسطایی رژیم اسلامی دعوت می کنیم.آزادی بی درنگ توماج و همه زندانیان سیاسی را به حکومت اسلامی تحمیل کنیم.
من اعلام می کنم که حکومت اسلامی باید انتخاب کند:
این عوعو سگان شما نیز بگذرد
۱- آزادی فوری همه زندانیان سیاسی و تسلیم در برابر خواست مردم مبنی بر عزل مسالمت آمیز حکومت،
۲- پذیرش حضور میلیونی جامعه شهروندی در جنبش اقدام و قیام قهرآمیز برای سرنگونی.
راه سومی وجود ندارد.
ما اعلام می کنیم که قیام قهرآمیز را حکومت اسلامی به جامعه ایران تحمیل می کند و ما آماده هستیم تا جان خود برای آزادی شهروند، جامعه، میهن و انقلاب شکوهمند “زن زندگی آزادی” هزینه کنیم.
اقبال اقبالی
30.10.2022
هشتم آبانماه ۱۴۰۱
” دائی توماج صالحی” - – توماج صالحی:
نظر شخصی من اینه که هنرمند موظفه صدای جامعه باشه،
اولویت هم با صداهای خفه شده ست، من فقط وظیفه ی خودمو انجام دادم، نه تنها مجرم نیستم بلکه اصالت هنرم رو حفظ کردم! - – در ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ وقتی توماج برای اولین بار دستگیر شد نوشتم:
توماج صالحی نمونهای گویا از تغییر بنیادین در بیان هنری جامعه امروز ایران است. کم نبودند و نیستند هنرمندانی که در مصاف با استبداد اسیر چنگال سرکوبگران شدند و در این راه جان خویش را فدای اندیشه آزادیخواهانه خود کردند. از فرخی یزدی، شاعر لب دوخته تا سعید سلطانپور. همینطور کم نبودند کمپینهای مردمی در حمایت از هنرمندان دربند که آخرین آن برای آزادی سه نویسنده عضو کانون نویسندگان ایران همچنان در جریان است.
اما چه چیز در عصیان توماج صالحی، خواننده رَپ متفاوت است؟
او به عنوان یک هنرمند آلترناتیو از فضای الیت هنری فاصله نجومی دارد. نه فلسفهبافی میکند و نه در پشت مباحث صد من یک غاز هنری خود را پنهان میکند. نه تحصیلکرده رشته موسیقی است، نه با باندها و محافل هنری سوپر روشنفکر نشست و برخاست دارد تا به «جامعه هنری» معرفیاش کنند و نه ادای پست مدرنهای تازه به دوران رسیده را میآورد. او یک کارگر است. او از مسائل به روز جامعه خود در فرمی که راه دستش است (رَپ) صحبت میکند. او از کسی برای بیان افکارش اجازه نمیگیرد و در حد امکاناتش با ساختن موزیک ویدئو و انتشار آن در فضای مجازی با مخاطبانش ارتباط میگیرد.
او در واقع نماینده نسلی شورشی است که از بند و بستهای اقتصادی و محدودیتهای سیاسیِ سیستمی که در آن زندگی میکند خود را به کلی رها کرده است. او با این شورش است که ساختار فرهنگی یک نظام تمامیتطلب را به زیر سئوال برده است. نظامی که سالها است با ترفندهای گوناگون از شهوت دریافت آبنباتهای جشنوارههای هنریاش و تکه استخوان مشروعیت رسمی دادن به هنر افراد تا شلاق ممنوعیت از کار و سانسور و حبس، افسار خود را بر گردن بسیاری هنرمندان انداخته است.
از سوی دیگر این شورش و صداقت در کلام و فرم اجرایی ساده او، ارتباط گسترده با مخاطبانش را به ارمغان آورده است. مخاطبانی که از هر قشری و از هر گروه سنی را میتوان در آنها یافت. کسانی که حتی علاقهای به این سبک موسیقی ندارند
من اگر بنشینم، تو اگر بنشینی، چه کسی برخیزد؟
کلام بیپروای توماج است که بیانگر خواستهای اجتماعی آنها است. برای آنهایی که به موسیقی مدرن دلبستهاند و از نسل جوانتر هستند توماج با ریتم خود آگاهی اجتماعی را برای این جوانان به ارمغان میآورد.
توماج صالحی تنها یک نمونه از نسلی است که آماده نبرد رودرو با استبداد حاکم میشود و با قدرت به آنها میگوید که «خشم ما قویتر از قدرت شما است» و به آنها حکم میکند که به فکر خرید «سوراخ موش» باشند.
نسل توماجها در راهاند و هنرمندان کشور زین پس تناسب حضور خود را در اجتماع، میبایست با ملاکهای این شورشیان جوان و مخاطبانشان بسنجند و نه لوح زرین سرکوبگران. هنرمندان یا باید متحد با اقشار وسیع مردم که از آزادی دربندان از جمله هنرمندان شورشی خود دفاع میکنند به صدا در آیند و یا به دنبال «سوراخ موش» بگردند.
جوانهها رشد کردهاند و گل میدهند.
زندانیان سیاسی بدون قید و شرط باید آزاد شوند!
مهرداد خامنهای
۲۸ شهریور ۱۴۰۰ – بازنشر ۸ آبان ۱۴۰۱ - – بیانیه ۳۳۰ فعال رسانهای در حمایت از نیلوفر حامدی و الهه محمدی
دهها نفر از فعالان رسانه ای، خبرنگاران ، عکاسان و روزنامه نگاران با انتشار بیانیه ای نسبت به برخوردهای سلبی با اهالی رسانه واکنش نشان دادند. - – واکنش انجمن صنفی روزنامهنگاران به جرمانگاری خبررسانی
انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران، اتهامات دو نهاد اطلاعاتی علیه الهه محمدی و نیلوفر حامدی را به منزله پایان کار روزنامهنگاری و ممنوعیت این حرفه دانسته است.
در اطلاعیه این انجمن با اشاره به وظایف حرفهای هر روزنامهنگار آمده است: «بیانیه مشترک دو نهاد اصلی اطلاعاتی کشور در باره تحلیل رویدادهای اخیر مضمونی نداشت جز این که باید روزنامهنگاری را جرم و ممنوع اعلام کرد، زیرا فعالیت عادی دو نفر از همکاران ما در انجام وظیفه حرفهای را مصداق اتهامی قرار دادهاند که به معنای پایان کار روزنامهنگاری است.»
انجمن یادشده تاکید کرده که یکی از ریشههای مشکلات کشور، فقدان یا خطیر بودن انجام همین فعالیتهای خبری است و نهادهای اطلاعاتی به چیزی پرداختهاند که جزو ابتداییترین و بدیهیترین وظایف روزنامهنگاری محسوب میشود: «آنچه این بیانیه درد دانسته در واقع درمان رسانههای داخلی است و به دلیل فقدان همین فعالیت است که مرجعیت رسانهای از داخل به خارج منتقل شده است.»
انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران یادآوری کرده که نباید روزنامهنگاران زحمتکش و خدمتگزار مردم را مستمسک انتقام از برنامههای ماهوارههای فارسی زبان خارج از ایران قرار داد: «این نه قانونی است، نه اخلاقی و نه مفید و تاثیرگذار.»
این تشکل صنفی با توهینآمیز خواندن رویکرد دو نهاد اطلاعاتی علیه جامعه روزنامهنگاری، عنوان کرده که ایرادات حقوقی اتهامات مطروحه را در نامهای به قوه قضاییه اطلاع خواهد داد. بیانیه مطول دو نهاد عمده امنیتی – اطلاعاتی جمهوری اسلامی، جنبش اعتراضی را “توطئه سرویسهای خارجی” و برنامهریزی برای ایجاد “نارضایتیهای سفارشی” خوانده است. اتحاد وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه که به اختلاف و رقابت با یکدیگر شهرت دارند، از نظر اکثر ناظران، دستپاچگی، غافلگیری از دینامیسم اعتراضات و یک فرافکنی عجولانه و سطحی تلقی شده است.
نه به حجاب ! - – پروندهسازی امنیتی و اتهامات واهی علیه «نیلوفر حامدی» و «الهه محمدی» با صدور بیانیه مشترک وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه
نیلوفر حامدی از روز ۳۰ شهریور و الهه محمدی از روز ۷ مهر ۱۴۰۱ در بازداشت هستند.
الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم میهن برای تهیه گزارش مراسم خاکسپاری مهسا امینی به سقز سفر کرد که پس از احضار تلفنی، بازداشت شد.
نیلوفر حامدی عکاس و خبرنگار روزنامه شرق در جریان بستری شدن و جان باختن مهسا امینی در بیمارستان کسرای تهران، روزنامهنگاری بود که در ابتدا عکس و خبرهای مربوط به مهسا امینی و خانواده او را از بیمارستان کسری در تهران منتشر کرد.هر گونه پرونده و سناریو سازی علیه خبرنگاران و فعالین محکوم است.
این دو خبرنگار در راستای وظیفه حرفه ای خود به عنوان خبرنگار، که همانا خبررسانی است عمل کرده اند. و هیچ ارگان سرکوبی اجازه پرونده سازی برای این دو خبرنگار را ندارد. - – مدیرمسئول روزنامه شرق، در واکنش به بیانیه اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات از نیلوفر حامدی و الهه محمدی دفاع کرده است.
آقای مهدی رحمانیان گفته: «اینها خبرنگار هستند و کار خبری خود را کردهاند.»
او در دفاع از نیلوفر حامدی، خبرنگار شرق، گفته است: «هر چه درباره او میگویند دروغ است. ایشان اولین بار عکس مهسا امینی را منتشر نکرده و قبل از او عکسهایی منتشر شده بود. نیلوفر از ابتدا تا انتهای این موضوع با من هماهنگ بود. انتشار عکس و خبر توسط خبرنگار و نشریه ما کار درستی بوده و رسالت خبری خود را انجام دادهایم.»
او همچنین عملکرد وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه را زیر سوال برده و گفته: «در عجبم چگونه دو جریان مهم امنیتی کشور وقت خود را صرف اینگونه مطالب میکنند.» این دو سازمان در یک بیانیه طولانی و چند هزار کلمهای ادعاهایی درباره ارتباط اعتراضات با دشمنان خارجی مطرح کردند و یکی از موارد مشخص معدود در این بیانیه اتهام عامل آمریکا بودن به دو روزنامهنگاری بود که در ایران جان باختن و تشییع مهسا (ژینا) امینی را گزارش کردند. - – خطر تعلیق، ستارهدار شدن و اخراج بسیاری از دانشجویان و حتی دانش آموزان، به ویژه دانشجویان و دانش آموزان دختر که در دانشگاهها، مدرسهها و در خیابانها شجاعانه روسری از سر بر میدارند و به شکل عملی ساختار تفکیک و تبعیض جنسیتی را به هم میریزند، وجود دارد و باید با تمام توان جلوی این سرکوبها و بیعدالتیها را بگیریم و به عقب برنگردیم.
ما مادران پارک لاله ایران به عنوان صدایی از جنبش دادخواهی مردم ایران، از تمام مادران و خانوادههای داغدار، از تمام خانوادههای زندانیان سیاسی و عقیدتی، از تمام کارگران و زحمتکشان، از تمام معلمان و دانشجویان، از تمام نویسندگان و روزنامه نگاران، از تمام زنان و مردان آگاه که معترض این شرایط فاجعه بار هستند، ولی هنوز صدای اعتراضشان را بلند نکردهاند، میخواهیم که به خیزش مردمی «زن، زندگی، آزادی» بپیوندند. بیاییم دست در دست همدیگر و همراه با جنبشهای مستقل و مردمی خواهان سرنگونی این حکومت ستمگر شویم و به این شرایط فاجعه بار پایان دهیم و دیگر اجازه ندهیم که عزیزان ما را دوباره و دوباره این چنین بیرحمانه به بند بکشند، شکنجه کنند و بکشند و بیش از این ما و جوانهای نازنین ما را از حق داشتن یک زندگی انسانی، عادلانه و شاد محروم کنند.
پروندهسازی امنیتی و اتهامات واهی دیگر اثر ندارد!
ما مادران پارک لاله ایران، همراه و همگام با خیزش«زن، زندگی، آزادی»، خواهان آزادی و رهایی از دیکتاتوری و رفع هر گونه تبعیض و بیعدالتی هستیم و سالهاست که مطالبات زیر را پیگیرانه فریاد میزنیم. آرزوی ما این است که در خیزش انقلابی کنونی و در هنگامهی به دست آوردن آزادی و پس از پیروزی، همراه با همدیگر بتوانیم مطالبات زیر را برای استقرار جمهوری دموکراتیک در ایران متحقق کنیم:
۱) آزادی بدون قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی، ۲) لغو مجازات شلاق و اعدام از جمله؛ اعدام، ترور، کشتار خیابانی، شلاق، شکنجه، سنگسار و قصاص، ۳) محاکمه و مجازات آمران و عاملان تمامی جنایتهای صورت گرفته توسط مسئولان جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تا به امروز در دادگاههایی علنی، عادلانه و مردمی (مجازاتی به جز اعدام)، ۴) برخورداری از آزادی بیان، اندیشه، قلم بدون قید و شرط، ۵) برخورداری از آزادی پوشش و حق کنترل بر بدن بدون قید و شرط، ۶) برخورداری از حق اعتراض، اعتصاب، تجمع، تشکل، سازمان و احزاب مستقل، ۷) برخورداری از برابری حقوق شهروندی و رفع هرگونه تبعیض و ۸) جدایی دین از حکومت.ما اعتقاد عمیق داریم که علت اصلی سرکوبها، جنایتها، تبعیضها و بیعدالتیها در ساختار سراپا فاسد، تمامیتخواه و دیکتاتوری نظام مذهبی و غیر دموکراتیک جمهوری اسلامی ایران است و ضرورت دارد که رهایی از آن و تحقق خواستههای بالا با اتحاد، همبستگی و مبارزات پیگیر و جنبش های مستقل و مستمر ما آزادیخواهان و دادخواهان به دست بیاید.
برای رهایی از هر گونه سرکوب، ستم و تبعیض، همراه با خیزش «زن، زندگی، آزادی» ایستادهایم تا به آخر.
مادران پارک لاله ایران
نهم آبان ۱۴۰۱
منتشر شده در سایت مادران پارک لاله ایران - – مادر محمد قبادلو، که در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ دستگیر شده است،
از مردم کمک میخواهد و میگوید پسرش فقط ۲۲ سال سن دارد. https://t.me/nedaeziran/37715
وکلای او را عزل کردهاند و در اولین جلسهی دادگاه به پسرش حکم اعدام دادهاند و میخواهند به زودی این حکم را اجرا کنند.
دادگاه محمد و چند نفر دیگر تحت نام دادگاه اغتشاشگران اخیر برگزار شده است. - – اظهارات دادگستری البرز درباره آرمیتا عباسی
حسین فاضلیهریکندی، رئیس کل دادگستری استان البرز در واکنش به اخبار مربوط به آرمیتا عباسی دختر جوان معترض در کرج گفت: «اخبار منتشر شده در مورد فوت و یا تجاوز به آرمیتا عباسی از اساس کذب است و صحت ندارد و ایشان در زندان فردیس کرج نگهداری میشود.» او آرمیتا عباسی را ” لیدر اغتشاشات” در کرج معرفی کرد و گفت: «عباسی ۲۵ مهر ماه اعلام کرد که رودههایش مشکل دارد و پس از انجام معاینات پزشکی مشخص شد که از گذشته دارای مشکلات گوارشی مربوط به بیماری هموروئید بوده.»
برخی کاربران در شبکههای اجتماعی نوشتهاند “خانواده آرمیتا عباسی برای تایید گزارش حکومت درباره مشکلات سلامتی او تحت فشار قرار دارند.” عده زیادی در مورد احتمال صدور حکم سنگین و پروندهسازی علیه آرمیتا عباسی ابراز نگرانی کردهاند.
مجازات اعدام باید لغوشود - – طبق اخبار منتشر شده در منابع کردی، شب گذشته (۸ آبان) زمانی که مامورین سرکوبگر قصد داشتن تعدادی از دانشجویان خوابگاه دخترانهی فرشتگان دانشگاه کردستان را دستگیر کنند، استادان این دانشگاه با حضور در خوابگاه مانع بازداشت آنان شدند. https://t.me/nedaeziran/37757
- – ” ز خاک تو امید میروید “
همکلاسیهای سارینا اسماعیلزاده در روز دوشنبه ۹ آبان ۱۴۰۱
به مناسبت چهلمین روز کشته شدن او عکس سارینا را بالای تخته بردهاند.
آنها پس از ۴۰ روز به کمک معلمها و به رغم مخالفت مدیر مدرسه توانستند در کلاس برای سارینا سوگواری کنند.
یکی نوشته: بهار داره میاد، ما صداشو میشنویم. یکی دیگه نوشته: قول میدم اشک بعدیمون، اشک شوق پس گرفتن حقت باشه. - – ۹ آبان ۱۴۰۱
دیروز دوشنبه چهلمین روز درگذشت سارینا اسماعیل_زاده بود. https://t.me/nedaeziran/37760
نوجوان ۱۶ ساله ای که پر بود از شور زندگی ، جسارت و شجاعت
سارینا، این دختر انقلاب برای به دست آوردن حق خود از زندگی به خیابان آمده بود، اما مزدوران کوردل و جانیان حاکمیت جان عزیزش را گرفتند. یاد سارینا اسماعیل زاده همیشه در دلهامان جاویدان است.
سارینا و ساریناها با از دست دادن جان شیرینشان “درِ جدیدی از زندگی را به روی ما باز کردند ( اشاره به شعری از سارینا اسماعیل زاده) - – بیش از ۴۰۰ روزنامهنگار در بیانیهای هشدار دادند: سرکوب و پروندهسازی امنیتی را متوقف کنید!
بیش از ۴۰۰ نفر از فعالان رسانهای، خبرنگاران ، عکاسان و روزنامهنگاران با انتشار بیانیهای نسبت به برخوردهای سلبی با اهالی رسانه واکنش نشان دادند. در این بیانیه از متولیان و مسوولان خواسته شده؛ زمینه گردش آزاد اطلاعات مطابق قانون اساسی را برای نهاد رسانه فراهم سازند و سناریوسازی امنیتی علیه فعالان رسانه را متوقف کنند.
در این بیانیه آمده است:
“ما جمعی از روزنامهنگاران، فعالان رسانهای و عکاسان رسانههای مستقل ایران ضمن اعتراض به رویه در پیش گرفته شده در برخورد با همکاران و همصنفیهای بازداشتشدهمان و مطالبه رسیدگی قانونی به این ماجرا، هشدار میدهیم بدون روزنامهنگاری آزاد و مسئوول، جامعه در شناسایی و حل مشکلات خود ناتوان خواهد بود که این نه به صلاح حاکمان و نه مردم است.”
نه به سرکوب
در ادامه این بیانیه میخوانیم: “همکاران ما که هماکنون در بازداشت هستند طبق مسوولیت حرفهای و در رسانههای قانونی کشور عمل کردهاند. آنها بعد از بازداشت از حقوق شهروندی خود محروم بودهاند؛ به وکلای خود دسترسی نداشتهاند، بازجویی شده و پیش از برگزاری دادگاه علنی و پیش از ارایه هرگونه اسناد یا مدارک محکمهپسند مورد اتهام قرار گرفتهاند. ما، از قوه قضاییه میخواهیم ضمن ورود به این پرونده با اعمال شفافیت و رعایت قانون، دسترسی هرچه سریعتر همکارانمان به حقوق قانونیشان ازجمله دسترسی هر چه سریعتر به وکیل منتخب را فراهم کند.
به جای سناریونویسی، صرفا به انجام وظایف محوله خویش طبق قانون پرداخته و روزنامهنگاران بازداشتی به خصوص خانمها الهه محمدی و نیلوفر حامدی را آزاد کرده و زمینه را برای بازگشت آرامش به جامعه فراهم کنند.”
فعالان رسانه در این بیانیه تاکید کردهاند: “فعالیت آزاد رسانهای نه تنها حق روزنامهنگاران که حق جامعه است. جامعه ما حق دارد بدون سانسور و فیلتر از هر آنچه روی میدهد به سرعت آگاه شود و همچنین حق دارد که از هر کس یا نهادی که مسبب ناکارآمدی، فساد و نقض قانون است پرسشگری کند.
جامعه بزرگ ایران بدون شهروندانی مسئوول مانند خانمها الهه محمدی و نیلوفر حامدی و دیگر روزنامهنگاران در بند، توان مقابله با تهدیدهای جهان پیچیده امروز را نخواهند داشت.”
در پایان این بیانیه نیز از متولیان خواسته شده”چشمهای جامعه را کور نکنند و روزنامهنگاران را آزاد کنند.”
گفتنی است؛ در پی اتهامات و سناریوهای امنیتی نسبت داده شده در بیانیه دو نهاد اطلاعاتی کشور در خصوص دو تن از روزنامهنگارانی که در جریان وقایع اخیر بازداشت شدهاند؛ انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران نیز در روزهای گذشته بیانیهای صادر کرد و در نامهای جداگانه به رئیس قوه قضائیه از محسنی اژهای خواست زمینه دسترسی به حقوق قانونی همچون داشتن وکیل را برای روزنامهنگاران بازداشتی فراهم کند و به پروندهسازی نهادهای امنیتی علیه آنان پایان ببخشد. - – طبق اعلام خانواده حنانه کیا
فردا پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۱ مراسم بزرگداشت چهلمین روز درگذشت حنانه برگزار می شود.
حنانه کیا متولد ۱۳۷۸ بود. او ۲۳ سال داشت و به تازگی نامزد کرده بود قرار بود مراسم عقد او برگزار شود، وی چهارشنبه ۳۰ شهریور در جریان تظاهرات سراسری در میدان آزادی نوشهر توسط نیروهای سرکوبگر به قتل رسید.
مراسم چهلم حنانه کیا، پنجشنبه ۱۲ آبان در نوشهر برگزار میشود. - – دادخواهی ادامه دارد.
ویدیویی از دادخواهی پدر مهسا موگویی از جانباختگان اعتراضات سراسری https://t.me/nedaeziran/37796
«من پدر مهسا موگویی هستم ۱۹ ساله که در تاریخ ۳۱ شهریور به دست نیروهای لباس شخصی به شهادت رسید. میخواستم ببینم گناه دخترم چی بود که با دست خالی اعتراض کرد و بدنش رو تیربارون کردید! آیا حق دختر قهرمان من این بود که با بیش از ۱۰۰ مدال ورزشی بفرستیدش زیر خاک! ۴۰ روز رفتم و اومدم، جواب درستی به من ندادند. خواهان خون دخترم هستم نمیتونم ساکت بشینم، از خدا میخوام که قاتلانش به روز سیاه بنشینند!