بیانیه اتحادیه معلمان ونکوور در مورد اخراج جمهوری اسلامی از آی ال او

بدنبال تماس مسعود ارژنگ عضو کمپین برای آزادی کارگران زندانی  در ایران  (FTN) کلینت جانسون دبیر کل اتحادیه معلمان در ونکوور در پاسخ به کارزار ما طی نامه ای به دبیر کل سازمان جهانی کار با مبارزات مردمی در ایران اعلام همبستگی کرده و بر اخراج جمهوری اسلامی از سازمان جهانی کار (ILO) تاکید کرد. قبل از آن نیز اتحادیه های کارگری دیگری با پیام های گرم خود از این کارزار استقبال و پشتیبانی کرده اند. اخراج جمهوری اسلامی از سازمان جهانی کار یک گام مهم در بایکوت جهانی و همه جانبه رژیم اسلامی است.  گیلبرت هانگبو در پیام همبستگی خود  سرکوب معلمان و دانش آموزان و مردم معترض در ایران را محکوم کرده و با اعتراضات مردمی در ایران با محوریت شعار زن زندگی آزادی اعلام همراهی و پشتیبانی میکند. ترجمه پیام او ضمیمه است. اشاره کنیم که برخی معلمانی که اسامی شان در پیام گیلبرت هانگبو آورده شده خوشبختانه آزاد شده اند.

کمپپن برای آزادی کارگران زندانی

Shahla.daneshfar2@gmail.com

۵ آبان ۱۴۰۱، ۲۷ اکتبر ۲۰۲۲

متن نامه کلینت جانسون دبیر کل اتحادیه معلمان ونکوور

جناب گیلبرت هانگبو دبیر کل سازمان جهانی کار

من از طرف ۴۹۰۰۰ معلمان مدارس دولتی در بریتیش کلمبیا این نامه را به شما مینویسم و ضمن ابراز نگرانی شدید خود نسبت به بد رفتاری با فعالان توسط حکومت در ایران، از سازمان جهانی کار خواستار اخراج این رژیم از این سازمان هستم. در طول سه هفته گذشته، معلمان و دانش آموزان با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” دست به اعتصاب و اعتراض زده اند. این اعتراضات بدنبال قتل مهسا امینی جوان ۲۲ ساله ای که بدست حکومت بخاطر حجاب به قتل رسید، انجام گرفته است.  مدارس در سه هفته گذشته مورد حمله قرار گرفته اند و بسیاری از دانش آموزان و معلمان حامی آنها به دلیل اعتراض به تبعیض جنسیتی دستگیر شده اند. تظاهرات ضد حکومتی پس از آنکه در دو سال اخیررژیم اسلامی ایران آزار و اذیت کسانی را که برای آینده ای عادلانه می جنگند تشدید کرده است، صورت میگیرد. معلمان فعالانه در اعتراضات در ایران شرکت کرده و به دلیل دفاع از حقوق اولیه و فعالیت های صنفی خود به زندان محکوم شده اند. معلمان به فقر، تبعیض، اختلاس و ظلم حکومت اعتراض دارند. خواست فوری آنها آموزش رایگان برای همه کودکان است. حقی که بخاطر فقر  کار کودکان را افزایش داده و کودکان را در معرض خطرات قرار داده است. از ماه مه ۲۰۲۲، در این کشور ۲۳۰ معلم ربوده، دستگیر و زندانی شده اند. ۱۶ نفر از آنها همچنان در بازداشت هستند. اسامی آنها: حمید عباسی، محمد علیشوندی، اصغر امیرزادگان، رسول بداقی، جعفر.ابراهیمی، زهرا اسفندیاری، هیوا قریشی، محمد حبیبی، پرویز حسنی، غلامرضا غلامی کندوزی، شعبان محمدی، اسکندر لطفی،  ناصر موسوی، مسعود نیکخواه، امید شاه محمدی، و محمد علی زخمتکش است. بعلاوه اسماعیل عبدی به خاطر دفاع از حقوق معلمان به  شانزده سال حبس محکوم شده است.

فعالین ومعلمان دیگر همچنین با احکام سنگین در زندان هستند. اسامی آنها عبارتند از: معصومه عسکری، نصرت بهشتی، عباس دریس، عالیه اقدام دوست، محمد تقی فلاحی، ناهید فتحعلیان، مهدی فتحی، اسماعیل گرامی، هاشم خواستار، ابوالفضل غسالی،  سپیده قلیان، شادی گیلک، زینب همرنگ، آرش جوهری، مهران رئوف، هاله صفرزاده، جواد لعل نهرو، علیرضا ثففی، محمد حسن سپهری، بهاره سلیمانی، ناهید تقوی، عباس واحدیان، هاله  صفرزاده، و محمد علی زحمتکش.

ایران به طور فعال پروتکل های ILO از جمله پروتکل های ۸۷ و ۹۸ در مورد آزادی تجمع و تشکل و قراردادهای دسته جمعی را نقض می کند. کارگران در ایران از حق تشکل محروم هستند. ایران همچنین پروتکل های ۱۳۸ و ۱۸۲ در مورد ممنوعیت کار کودکان را نقض می کند. صدها هزار کودک در شرایط خطرناک کار می کنند.

رژیمی که سابقه جهانی سرکوب و جنایات، از جمله اینگونه نمونه‌های تبعیض جنسیتی و اقدامات علیه معلمان و دیگر فعالان کارگری را دارد، نباید در یک سازمان بین‌المللی که بعنوان مدافع ترویج عدالت اجتماعی و حقوق بشر و حقوق برسمیت شناخته شده کارگری  به رسمیت شناخته شده بین‌المللی شناخته میشود، جایگاهی داشته باشد.

با ارادت

کلینت جانسون

دبیر کل فدراسیون معلمان بریتیش کلمبیا

۲۴ اکتبر ۲۰۲۲