اخبار کارگری- اخبار کارگری 14 تا 23 مرداد ایران و جهان

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

 

اعتراضات كارگری

 

تجمع کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریزدراعتراض به تاخیر دو ماهه در پرداخت حقوق

٢٢تیر:  کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز از روز ١٩ تا ٢١تیر ماه به نشانه اعتراض به عدم دریافت حقوق ماه‌های اردیبهشت و خرداد در مقابل محل کار خود تجمع کرده‌اند. این کارخانه زیر مجموعه تراکتور سازی تبریز بوده و در زمیه ساخت ماشین آلات راه سازی فعالیت داردو از سال ٨٧ به بخش خصوصی واگذار شده است.

***               

کارگران کیان تایر در اعتراض به واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن بار دیگر با آتش زدن لاستیک دست از کار کشیدند

٢٦تیر: اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال زمزمه واگذاری کارخانه کیان تایر به مالک قبلی آن در طی هفته های گذشته، کارگران این کارخانه روز ١١ تیر ماه اقدام به اعتصاب و آتش زدن لاستیک کردند. بدنبال این اعتراض به کارگران کیان تایر اعلام شد چنین کاری صورت نخواهد گرفت اما علیرغم این وعده صبح امروز اطلاعیه ای از سوی مدیر عامل جدید این کارخانه که از سوی مالک قبلی به این سمت انتصاب شده است بر تابلوهای اعلانات کارخانه نصب شد. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران کیان تایر با مشاهده این اطلاعیه بلافاصله دست از کار کشیدند و با آتش زدن لاستیک در قسمت مشرف به جاده اسلامشهر کارخانه اعتراض خود را تشدید کردند و در پی آن مامورین امینتی با حضور در محل کارخانه بار دیگر بر وعده خود مبنی بر عدم واگذاری کارخانه به مالک قبلی تاکید نمودند و در پی آن تمامی اطلاعیه های مدیر عامل جدید از تابلوهای اعلانات کارخانه جمع آوری شد. در پی کشمکشی که میان کارگران کیان تایر با وزرات صنایع حول طرح واگذاری کارخانه به مالک قبلی در گرفته است صبح دیروز در وزارت صنایع به نماینده های این کارگران اعلام شد  به وزارت کار دستور خواهیم داد تا شورای کارخانه بر چیده شود.اعضای  شورای کارخانه کیان تایر در پی اعتراضات سالهای گذشته کارگران این کارخانه و در مجمع عمومی آنان به عنوان نماینده انتخاب شده اند. در این جلسه نماینده های کارگران نیر با قاطعیت اعلام کردند ما منتخب کارگران هستیم و هیچکس نمیتواند شورای ما را منحل کند. بدنبال زمزمه قطعی شدن واگذاری کارخانه کیان تایر به مالک قبلی آن در وزارت صنایع، وی طی حکمی یکی از اعضای هیات حمایت از صنایع مستقر در محل کارخانه کیان تایر را به عنوان مدیر عامل جدید و داماد نامبرده را به عنوان معاون وی انتصاب کرد که این امر نیز بشدت از سوی  کارگران کیان تایر مورد اعتراض قرار گرفت و آنان روز ٢٤ تیر ماه معاون انتصابی مالک قبلی کارخانه را بیرون کردند و در اعتراض امروز خود نیز بطور قاطعانه ای اعلام نمودند به هیچ عنوان تسلیم تصمیم وزارت صنایع مبنی بر واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن نخواهند شد و هیچگاه وی را به کارخانه راه نخواهند داد.

***

***

***
تجمع اعتراضی کارگران اخراجی بیمارستان امیرکبیر اهواز مقابل بیمارستان

٢٧تیر: کارگران بیمارستان امیرکبیر اهواز برای احقاق حقوقشان امروز در مقابل این بیمارستان تجمع کردند.  یکی از پروژه‌های استان خوزستان بیمارستان امیر کبیر اهواز است که کلنگ احداث آن در تاریخ ١٥ مهر سال ١٣٨٨ زده شد. ساخت بیمارستان امیرکبیر اهواز که در کوی انقلاب واقع شده، قرار بود تا ٢٠ مرداد سال ١٣٩٠ به پایان برسد و مورد بهره‌برداری قرار گیرد. علاوه بر اینکه در تاریخ مقرر راه‌اندازی نشد، بلکه در اسفند سال گذشته تمام نیروهای خود را به طور ناگهانی اخراج کرد که پس از گذشت چند ماه، کارگران بیمارستان امیرکبیر اهواز برای احقاق حقوقشان در مقابل این بیمارستان تجمع اعتراض آمیز برپا کردند. در این تجمع کارگران بیمارستان امیرکبیر اهواز خواستار پرداخت مطالبات خود تا پایان سال ٩١ شده‌اند که تا کنون پرداخت نشده است. یکی از کارگران اظهار کرد: ما تا ٢٥ اسفند سال ٩١ در این بیمارستان مشغول کار بوده‌ایم، ولی ما را اخراج کرده‌اند. از آن تاریخ تا امروز ما برای کارکرد سال ٩١ از شرکت طلب داریم و تا کنون مبلغی برای مطالبات به ما پرداخت نشده است. یکی دیگر از کارگران: ما حدود ٣٥ کارگر هستیم که برای ساخت بیمارستان امیرکبیر کار کرده‌ایم و در اسفند سال ٩١ اخراج شده‌ایم، ولی نه طلبمان را می‌دهند نه روند کار ادامه پیدا می‌کند تا بیمارستان ساخته شود. کارگر دیگری نیز گفت: مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان در تاریخ ١٥ اسفند سال در مصاحبه‌ای با باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد که تا اردیبهشت ماه سال ٩٢ به پایان می‌رسد، ولی الان که دو ماه از اردیبهشت هم گذشته این بیمارستان مانند قبل به حال خود‌‌ رها شده است. این بیمارستان جایی برای گرفتن عکس یادگاری برای مسئولان شده و هر از چندگاهی یکی از مسئولان تا کنار این ساختمان نیمه کاره می‌آید و اعلام می‌کند از بیمارستان امیرکبیر بازدیدی داشته، در صورتی که کار ساخت آن چند ماهی تعطیل شده است. یکی دیگر از کارگران معترض اظهار کرد: بیمارستان ٩٦ تختخوابی امیرکبیر برای راه‌اندازی کار زیادی دارد، از بیرون آجرنما شده، ولی کارهای داخل ساختمان زیاد است که اگر از همین امروز دوباره کار را شروع کنند، پیش‌بینی من این است که حداقل یک‌سال و نیم دیگر باید کار مداوم صورت گیرد تا این بیمارستان در اهواز راه‌اندازی شود.

***

ادامه ی اعتصاب در پارس جنوبی

کانون مدافعان حقوق کارگر – اعتصاب در شركت محور‌سازان واقع در پارس جنوبی كه از تاریخ ٠٩/٠٥/٩٢ آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد. این شركت به رغم دریافت ٩٠٠ میلیون تومان از كارفرمای خود، از پرداخت سه ماه حقوق كاركنانش خودداری كرده است. مدیران این شركت حتی همین اعتصاب ٦ روزه را هم بهانه كرده‌اند تا پول بیشتری از كارفرما بگیرند؛ اما معلوم نیست با دریافت این رقم هم، پرداخت حقوق كارگران به تعویق نیفتد. بدون مكانیزمی كه پیمانكار را مجبور به پرداخت حقوق كارگران كند، بی‌تردید هیچ اقدامی نمی‌تواند پاسخگوی معیشت خانواده‌های چشم انتظار كارگران و كاركنان این شركت باشد.

***
اعتصاب کارگران شهرداری اهواز وتجمعشان مقابل استانداری خوزستان دراعتراض به عدم پرداخت٤ماه حقوق وچندسال مزایایشان

١٤مرداد: بیش از ١٠٠ نفر از کارگران شهرداری اهواز دراعتراض به عدم پرداخت٤ماه حقوق وچندسال مزایایشان، دست به اعتصاب زدندودر مقابل استانداری خوزستان اجتماع کردند. کارگران شهرداری ناحیه‌های یک، سه و چهار با تجمع در مقابل استانداری خوزستان در اهواز به دنبال مطالبات خود بودند. پس از اعتصاب این کارگران، شهردار منطقه شش اهواز با حضور در استانداری و صحبت با نمایندگان اعتصاب کنندگان، قول داد تا عصر امروز بخشی از حقوق کارگران واریز شود. یکی از کارگران معترض گفت: حدود پنج سال است که حق شب کاری، تعطیلی و دیگر مزایا را به ما ندادند. حقوقمان نیز از اردیبهشت ماه تا کنون که بیش از چهار ماه است را به ما ندادند. در ماه رمضان و با زبان روزه، حدود ١٠٠ کارگر به اینجا آمده‌ایم تا به نتیجه برسیم. هر کدام از ما زن و بچه داریم که ماه‌ها است چشم انتظار حقوق هستند. هنوز پس از دو سال اما حقوقمان طبق حقوق سال ٩٠ – ٩١ واریز می‌شود و هیچ افزایش حقوقی نداشتیم. کارگران می‌گویند که اگر تا عصر امروز، همانگونه که شهردار منطقه شش قول داد حقوق‌مان واریز نشود فردا نیز به اعتصاب خود ادامه می‌دهیم. پنج سال است که صبر کردیم، امروز را نیز صبر می‌کنیم. کارگران اعتصاب‌ کننده در مقابل استانداری در اهواز معتقدند که حقوق و مزایای آنها طبق بندهای ثبت شده در اداره کار نیست و شهرداری ناقض برخی از بندهای اداره کار است.

***
ادامه اعتراضات كارگران فولاد زاگرس برای بازگشت بکار و دریافت مطالبات معوقه

١٦مرداد: ٢٠٢ کارگر اخراجی کارخانه «فولاد زاگرس» با تنظیم شکایت مشترکی در اداره كار شهرستان قروه، درخواست رسمی بازگشت به كار خود را ارائه دادند. ١٥مرداد: ١٧٠ نفر از کارگران اخراجی کارخانه «فولاد زاگرس» برای پیگیری مطالبات صنفی خود در مقابل ساختمان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه تجمع کرده بودند. نماینده کارگران کارخانه فولاد زاگرس درباره تجمع دیروز،گفت: بعد از آنکه اعتراض صنفی کارگران فولاد زاگرس روز ٢٦ تیر ماه در تهران با وعده تعدادی از نمایندگان مجلس ناتمام ماند، با وجود آنكه کمسیون اصل ٩٠ مجلس طی جلسه‌ای در تاریخ ٣١ تیرماه کارفرما را متعهد به پرداخت معوقات حقوقی کارگران در اولین فرصت و عدم قطع رابطه کاری با کارگران کرده بود، متاسفانه کارفرما نسبت به نتایج جلسه كمیسیون اصل ٩٠  بی‌توجه‌ای نشان داده و به آن عمل نمی‌کند. او افزود: این کارگران با تجمع خود در مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اعتراض به بی‌توجه‌ای کارفرما به مصوبات کمسیون اصل نود مجلس، خواستار بازگشت بکار و دریافت مطالبات معوقه خود شدند. نماینده کارگران فولاد زاگرس با بیان اینکه کارگران از ابتدای سال جاری حقوق دریافت نکرده‌اند، افزود: با توجه به اینکه کارگران در وضعیت نامناسب معیشتی قرار دارند خواستار بازگشت به کار و دریافت معوقات حقوقی خود هستند.

***

کارگران شرکت قطعات توربین شهریار :تا دستیابی به مطالبات مان اتحاد و همبستگی را حفظ کنیم

حدود یک ماه است (٢٨ روز) کارگران شرکت قطعات توربین شهریار در اعتراض به عدم تحقق مطالبات خود در اعتصاب به سر می برند؛ در شرایطی که کارگران و خانواده های آنان در حالت بیم و امید به سر می برند اما همچنان متحدانه پیگیر مطالبات خود هستند؛ قابل ذکر است خانواده های کارگران اخراجی نیز در همراهی با همسران شان جلو درب شرکت تجمع داشتند. روز چهارشنبه گذشته صورتجلسه ای با دو بند از سوی کارگران به رویت مدیریت شرکت می رسد. مدیریت با قطع اخراج ها، بستن قراردادهای یکساله و پرداخت حقوق های معوقه موافقت می کند اما با شرط دیگر کارگران که در بند اول آمده بود که در صورت اخراج هر کارگری، به هر دلیلی حتا مثلن شرارت، بایستی با آگاهی کمیته انتظامی که نماینده کارگران در آن حضور دارد انجام گیرد مخالفت کرده بود؛ از این رو از امضای صورتجلسه سر باز زد. بعد از آن روز مطلبی به نقل از مدیر عامل در روزنامه صبح امروز چاپ می شود که ایشان گفته اند کارگران به خاطر اعتیاد اخراج شده اند. کارگران از این موضوع عصبانی می شوند که چرا مورد اتهام و دروغ پردازی قرار گرفته اند. در مقابل اعتراض کارگران مدیر عامل مصاحبه را انکار می کند. کارگران با روزنامه مذکور تماس می گیرند؛ در جواب کارگران گفته می شود نوار صوتی این مصاحبه در دفتر روزنامه موجود است. در خبری دیگر گفته می شود شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران ( مپنا ) و شرکت های وابسته به آن قرار است ده میلیارد تومان به شرکت قطعات توربین شهریار بدهند. روز سه شنبه بعد از ظهر- دیروز – شایعه ای بدین مضمون بالا می گیرد که مدیریت گفته با کلیه کارگران شرکت قرارداد یکساله ( تا پایان سال ٩٢ ) بسته می شود و حقوق های معوقه پرداخت می شود؛ شایعه چنان بالا گرفته بود که کارگران فکر می کردند تا آخر وقت اداری نوبت شان برای بستن قرارداد یکساله فرا می رسد؛ اما بالاخره ساعت کاری به پایان رسید و خبری از امضای قرارداد نشد. همچنین گفته می شود مدیرعامل که در اهواز به سر می برد به حسابداری دستور داده به مناسبت ماه رمضان به هر یک از کارگران پنجاه هزار تومان پرداخت شود. امروز چهارشنبه- ٢٦ تیر ماه ٩٢ – گفته می شد هدف مدیر عاملی از اتهام زنی به کارگران آن هم در یک روزنامه رسمی کشور ، ایجاد تزلزل میان آنها بوده است تا به اتحاد و همبستگی شان که رمز پیروزی بوده خدشه وارد کند. همچنین امروز نیز برخی خوشبین هستند که امضای قراردادها به انجام می رسد. هدف مدیر عامل از اتهام زنی و دروغ پردازی هر چه بوده باشد از جمله ضربه زدن به اتحاد کارگران و ایجاد تفرقه میان آنها، ما کارگران به تجربه دریافته ایم که تنها راهی که می تواند مطالبات مان را عملی کند اتحاد و ایستادگی است هم چنان که تاکنون ادامه داده ایم. بسیاری از هم طبقه ای های ما که از راه فروش نیروی کار شان،هم چون ما، زندگی می کنند ماه ها ایستادگی کردند تا خواست و مطالبات شان جامه عمل بپوشد. هم چنان که سال ها ست برای تامین امنیت شغلی مان مبارزه می کنیم از تجربه خود و دیگر هم طبقه ای های مان درس بگیریم و راه نفوذ هر گونه تفرقه و تزلزل را ببندیم.   منبع:وبلاگ کارگران نیروگاه های ایران- چهار شنبه ٢٦ تیر ماه ١٣٩٢

 

كارگران

نگذارید همسرم بهنام ابراهیم ز اده را به زندان برگردانند – نیما فرزندم به حضور پدرش نیاز دارد

این نامه را خطاب به همه آنهایی که قلبشان برای آزادی وانسانیت می تپد ، مینویسم. بی شک همه شما عزیزان سازمانها ونهادهای حقوق بشری هر انسان آزادی خواهی که قلبش برای انسانیت می تپد. خبر های دردناک مریضی تنها فرزند ما نیمای عزیز را دارید. میدانید که ما با وجود زندانی شدن همسرم بهنام ابراهیم زاده چه دردها ورنج هایی را آنهم در نبود همسرم بهنام متحمل می شویم. فرزندم نیما در نبود پدرش متاسفانه به این مریضی دردناک ودهشتناک گرفتار شد و اکنون ماههاست که ما نیما را در بیمارستان فوق تخصصی کودکان محک بستری کرده ایم .اما به تازگی نیما را به خانه وبه کنار خودمان آورده ایم ولی بعد از چند روز دیگر نیما بنا به تاکید دکترهای بیمارستان محک ووخیم بودن وضعیتش باید به بیمارستان محک برگرددوبستری شود. در این مدت زمانی که همسرم در کنارمان بود تا حدودی وضعیت روحی نیما بهتر شده بود. ولی اکنون باز مقامات قضایی تصمیم گرفته اند که همسرم و پدر فرزند بیمارم را به زندان برگردانند. برگرداندن همسرم بهنام به زندان ضربه سخت وکاری به تنها فرزند بیمارم نیمای عزیز می رساند وقطعا بهبودی اش را به تاخیر وبه خطر می اندازد. فرزندم همان گونه که به دارو و قرص پزشکان برای بهبودی اش نیاز دارد، به پدرش هم نیاز دارد. من آزادی او را میخواهم. جرم همسرم تنها دفاع از کودکان وکارگران بوده است. بهنام یار ویاور دهها خانواده کارگری وکودک بوده است که به حبس ناعادلانه محکوم گردیده اند. آیا همچین انسانی باید جایش گوشه وکنج زندان باشد واز دیدن تنها فرزند بیمارش وکودکانی که بهنام به آنها علاقمند است محروم بماند؟ من امروز به عنوان مادر نیما ابراهیم زاده وهمسر بهنا م ابراهیم ز اده از تمامی سازمانها ونهادها ی انسان دوست ومترقی وهمه کسانی که قلبشان برای انسانیت می تپد می خواهم که به هر طریق ممکن که می توانند نگذارند بهنام را به زندان برگردانند واعتراض خود را علیه این تصمیم و برگرداندن بهنام به زندان واکنش نشان بدهند.  نیمای من به پدر ش نیاز دارد وما نیز به کمک شما عزیزان نیاز داریم. ما را تنها نگذارید. همانطور که تا کنون همراهمان بوده اید.  صمیمانه از همگان سپاسگزارم. کمک کنید تا بهنام در کنار ما بماند . زبیده حاجی زاده همسر زندانی بهنام ابراهیم ز اده-١٧ مرداد ٩٢

***

کارگران بازداشتی کیان تایر آزاد شدند

١٦مرداد: اتحادیه آزاد کارگران ایران: ٥ کارگر کارخانه کیان تایر که صبح دیروز پس از احضار  به پلیس امنیت اسلامشهر بازداشت شده بودند آخر وقت دیشب آزاد شدند. این کارگران که از فعالین کارگری کارخانه کیان تایر هستند به بهانه انچه که ضرب و شتم یک مامور امنیتی حین فیلمبرداری اش در اعتراض روز ١٢ مردادماه این کارگران خوانده شده است صبح دیروز احضار و بازداشت شده بودند. بدنبال این بازداشتها، ظهر دیروز تعدادی از کارگران کیان تایر در مقابل بخشداری چهاردانگه دست به تجمع زدند و خواهان آزادی همکاران خود شدند. کارگران کیان تایر اعلام کرده بودند که چنانچه همکارانشان آزاد نشوند دست به اعتراضات گسترده تری خواهند زد.

***
اطلاعیه شماره ده کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده: باز گرداندن بهنام ابراهیم زاده به زندان یک جنایت اشکار است!

١٥مرداد:  مخالفت مقام دادستانی باتمدید مرخصی فعال کارگری وکودک بهنام ابراهیم زاده.

 بهنام ابراهیم زاده از فعالین کارگری وکودک و از اعضای کمیته پیگیری تشکلهای آزاد کارگری وجمعیت دفاع از کودکان کار وخیابان که چندی پیش برای پیگیری درمان تنها فرزند بیمارش نیما به مرخصی آمده بود امروز سه شنبه پانزدهم مرداد برای تمدید مرخصی خودبه دادستانی تهران مراجعه کرد اما دادستانی تهران با ادامه مرخصی وی که بتوان در کنار فرزند بیمارش بماند مخالفت کردند.  مقامات به جای موافقت با تمدید مرخصی به وی پیشنهاد اینکه عفو بنویسد داده اند اما وی به این درخواست جواب رد داده است؛ برگرداندن بهنام به زندان ظلمی آشکار به خانواده بهنام و کودک بیمارش نیما ابراهیم زاده است که طی روزهای آینده باید در بیمارستان محک کودکان برای روند درمانش بستری شود ومراحل سخت شیمی درمانی را پشت سر بگذراند نیما به جز دوری از پدر باید دردشیمی درمانی و استرس و دیگر ناراحتی ها را هم بکشد.  کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده مخالفت با تمدید مرخصی وبرگرداندن بهنام را به زندان به شدت محکوم کرده وخواهان آزادی تمامی فعالان کارگری و زندانیان سیا سی می باشد!

***

***

***
نهادهای مسئول در استان کردستان در هماهنگی با کارفرمای فولاد زاگرس درصدد تحمیل اخراج بر کارگران این کارخانه هستند- همراه با تصویر مصوبه کمیسیون اصل نود و حکم اخراج کارگران

١٥مرداد: اتحادیه آزاد کارگران ایران: از شروع اعتراضات کارگران اخراجی فولاد زاگرس نزدیک به یکماه گذشت. در این مدت، این کارگران یکروز در مقابل دفتر بیت رهبری و بمدت سه روز در مقابل مجلس شورای اسلامی در اعتراض به اخراج خود دست به تجمع زده اند. علاوه بر این کارگران فولاد زاگرس بارها در مقابل اداره کار شهرستان قروه و استانداری کردستان دست به تجمع زده  و خواهان رسیدگی به خواستهای خود شده اند. این کارگران تا ٢٠ سال سابقه کار دارند، از اول سال تاکنون دستمزدی دریافت نکرده اند و بسیاری از آنان بدلیل شرایط سخت و زیان آور کار دچار لطمات شدید جسمانی شده اند. در آخرین تجمع کارگران فولاد زاگرس که در مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار شد کمیسیون اصل نود مجلس با برگزاری جلسه ای با شرکت مدیر عامل و سهامداران کارخانه و نماینده های کارگران بر شفاف سازی فروش کارخانه و تعهد خریدار نسبت به حفظ و بکار گیری کارگران صحه گذاشت و اواخر هفته گذشته صورتجلسه کمیسیون اصل نود به طرفین ارجاع شد. با اینحال اداره کار و فرمانداری شهرستان قروه از آنجا که در صورت اخراج کارگر توسط کارفرما و تمایل داوطلبانه کارگر برای به وصل بیمه بیکاری، رابطه کاری اش با کارفرما قانونا پایان یافته تلقی میشود، در تلاشند تا با سر دواندن کارگران، آنان را وادار به وصل به بیمه بیکاری به صورت داوطلبانه و به میل و اراده خود کنند. این در حالی است که بر اساس ماده ١٢ قانون کار در صورت تغییر مالکیت کارخانه ای، تعهدات کارفرمای قبلی در قبال کارگران عینا به کارفرمای بعدی منتقل میشود و چنانچه در این بین وقفه ای چند ماهه در تولید پیش بیاید کارفرما باید با ارئه مدارک لازم به مراجع ذیربط و تصویب آن در شورایعالی کار بمدت معینی که توسط این شورا تعیین میشود کارگران خود را جهت وصل به بیمه بیکاری به سازمان تامین اجتماعی معرفی کند و پس از پایان مدت تعیین شده، کارگران بر سر کارهای خود بازگردند. اما علیرغم اینهمه صراحت قانونی و نیز تاکید کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، اداره کار و فرمانداری شهرستان قروه بعلاوه استانداری کردستان در همدستی با کارفرمای کارخانه فولاد زاگرس بدون طی این مراحل و با تلاش برای وصل داوطلبانه کارگران به بیمه بیکاری در صدد تکمیل سیکل اخراج ٢٣٥ کارگر این کارخانه هستند. بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، از تاریخ ٣١ تیر ماه که کارگران اخراجی فولاد زاگرس پس از جلسه کمیسیون اصل نود به شهرستان قروه باز گشته اند هر روز در کارخانه حاضر میشوند و دفتر حضور و غیابی را که خود تدارک دیده اند امضا میکنند. این کارگران از آنزمان تانون دوبار نیز در مقابل اداره کار شهرستان قروه دست به تجمع اعتراضی زده اند و در آخرین اقدامش شان در حوزه استانی، امروز شکایتی را از کارفرما بدلیل عدم پرداخت دستمزد و اخراج از کار به اداره کار شهرستان قروه تسلیم کردند.  این کارگران اعلام نموده اند در صورت تداوم روش فعلی مسئولین استانی نسبت به مصوبه کمیسیون اصل نود و عدم پرداخت دستمزدشان از سوی کارفرما، احتمالا بار دیگر تجمعات اعتراضی خود را در مقابل مجلس شورای اسلامی از سر خواهند گرفت و تسلیم بند و بستهای مسئولین استانی با کارفرما نخواهند شد.

***

برگزاری گل‌گشت در مریوان در اعتراض به احکام صادره بر علیه فعالین کارگری

به گزارش رسیده روز جمعه مورخ ١٨/٥/٩٢ جمعی از فعالین کارگری شهرستان‌های پاوه و مریوان حرکتی اعتراضی در محکومیت احکام صادره‌ی اخیر برای فعالین کارگری و بخصوص اعضای کمیته‌ی هماهنگی به شکل “گل گشت” برگزار کردند. این “گل‌گشت اعتراضی” با حضورجمعی از فعالین کارگری مریوان و پاوه وهمچنین تعدادی از اعضای کمیته‌ی هماهنگی در اطراف شهر مریوان برگزار شد که حاضرین، مراسم را با بحث‌هایی پیرامون وضعیت کنونی جنبش کارگری ایران و فعالین کارگری و نحوه‌ی تقابل سیستم سرمایه با این دست فعالیت‌ها آغاز کردند. در خلال بحث‌ها، حاضرین راه کارهایی برای هرچه مستحکم‌تر کردن ارتباط فعالین کارگری با یکدیگر و با بدنه‌ی جنبش کارگری ارائه دادند که برای متحد و متشکل شدن صفوف مبارزه‌ی طبقاتی کارگران آن را امری ضروری دانستند. مراسم گل‌گشت بعد از قرائت بیانیه‌ی مشترک فعالین کارگری پاوه ومریوان در خصوص محکومیت احکام صادره توسط دستگاه قضایی به پایان رسید. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

***
بیانیه جمعی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

خطاب به کارگران، تشکل‌های کارگری و سازمان‌های مدافع حقوق بشر

ما کارگریم! کارگران، تشکل‌های کارگری! ما امضاء کننده‌گان این بیانیه، جمعی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری هستیم که بیش از یک سال است تحت پیگرد نیروهای امنیتی و مقام‌های قضایی دولت جمهوری اسلامی ایران هستیم. اگر چه دور جدید تعرض به کمیته هماهنگی با هجوم گسترده به مجمع عمومی این تشکل کارگری در ٢٦ خرداد سال ٩١ در شهر کرج آغاز گردید؛ اما پس از آن، بازداشت و محاکمه بسیاری از ما کارگران هم چنان ادامه یافت. در این مدت بارها اعضای کمیته هماهنگی در شهرهای رشت، سنندج، بوکان، مهاباد، سقز،… احضار و یا دستگیر شده و مورد ضرب و شتم و توهین و اهانت مامورین امنیتی قرار گرفتند. در نتیجه این سرکوب پلیسی، تاکنون تعدادی از ما به زندان تعزیری محکوم شده و بقیه اعضای کمیته هماهنگی در انتطار ابلاغ حکم مقام های قضایی می‌باشند. کارگران! هم طبقه ای‌ها! ما به عنوان جمعی از فعالین کارگری که در چندین ماه گذشته، تحت فشار نیروهای امنیتی و قضایی بوده ایم، بار دیگر اعلام می‌کنیم کمیته هماهنگی تشکلی کارگری است که در سال ٨٤ و در نبود تشکل‌های مستقل کارگری ایجاد گردید و اعضای آن کارگرانی هستند که هدف شان کمک به سازمان‌یابی کارگران و آگاه شدن آنها از منافع و حقوق طبقاتی‌شان است. کمیته هماهنگی تشکلی مستقل در راستای خواسته‌ها و مطالبات کارگران بوده و هیچ اهداف پنهانی ندارد. ما امضاء کننده‌گان این بیانیه که بارها با بازجویی‌های طولانی، متهم به تبلیغ علیه نظام و عضویت و ارتباط با احزاب اپوزیسیون دولت ایران شده‌ایم؛ این اتهام‌ها را واهی و بی اساس می‌دانیم. ما کارگرانی هستیم که خود را بخشی از میلیون‌ها کارگر و خانواده‌های شان می‌دانیم که با سختی و مشقات بی‌شماری دست به گریبان بوده و امرار معاش می‌کنند. ما کارگریم و هر یک از ما مانند هزاران مزد بگیر دیگر، روزانه در مراکز مختلف تولیدی، خدماتی و یا پروژه‌ای برای گذران معاش کار می‌کنیم. دوستان کارگر! جرم ما این است که کارگریم و در یک تشکل کارگری به نام کمیته هماهنگی متشکل شده‌ایم و اعلام کرده‌ایم که کارگران باید تشکل‌های طبقاتی خود را داشته باشند. مگر نه این است که سرمایه داران از انواع نهادها و سازمان‌های مختلف برای حفظ و تقویت سرمایه خود بهره می‌گیرند؛ پس چرا ما کارگران، تشکل‌های خود را نداشته باشیم؟ ما گفته‌ایم که کارگران نیاز به تشکل‌های فرمایشی ندارند که در نهادهای دولتی، رای به بی حقوقی بیشتر آنها بدهد. ما می‌گوئیم که حق آزادی تشکل، اجتماعات و آزادی بیان و اندیشه، از حقوق به رسمیت شناخته شده شهروندی است و کسی را نباید به این دلیل تحت پیگرد قرار داد و محاکمه و زندانی کرد. ما کارگریم و بارها اعلام کرده‌ایم که به تعویق انداختن دستمزد کارگران توسط سرمایه‌داران جرم است و عاملین این اقدام را باید به اتهام تحمیل فقر و فلاکت به خانواده‌های کارگری و ایجاد استرس و نگرانی برای کارگران، به دادگاه کشاند و محاکمه کرد. ما گفته‌ایم که حتی تا آن زمان که سرمایه‌داری پابرجاست، “قراردادهای موقت کار” به عنوان قراردادهایی ننگین و قرون وسطایی باید لغو گردد؛ دستمزدهای متناسب با تورم واقعی به کارگران پرداخت شود؛ و داشتن مسکن، خوراک و پوشاک مناسب، تحصیل رایگان و مسافرت و تفریح،… از حقوق طبیعی کارگران و خانواده‌های آنهاست و نباید کسی از این نعمت‌های بشری محروم شود. ما کارگریم و همواره خود را در کنار کارگران و همراه اعتراضات آنان برای دستیابی به خواست‌های این طبقه در سراسر ایران، از کیان تایر گرفته تا فولاد زاگرس در قروه کردستان و از پتروشیمی ماهشهر تا نیشکر خوزستان می‌دانیم. کارگران! تشکل‌های کارگری! و انسان‌های آزادی‌خواه و عدالت‌طلب! ما امضاء کننده‌گان این بیانیه نسبت به احضار، بازجویی و محاکمه خود که از سوی دستگاه‌های امنیتی و قضایی شهرهای سنندج، رشت، مهاباد و بوکان ادامه دارد، اعتراض داریم و حکم‌های صادره توسط دادگاه شهر سنندج را ناعادلانه می‌دانیم و خواستار ابطال آن هستیم. ما ضمن قدردانی از تشکل‌های کارگری و کارگرانی که در این مدت به شکل‌های مختلف از ما حمایت و پشتیبانی کرده‌اند، از همه شما می‌خواهیم که به صفوف اعتراضی ما بپیوندید و از هر طریق ممکن ما را در جهت پایان دادن به سرکوب پلیسی علیه تمامی فعالان کارگری، از جمله کارگران و فعالان کارگری متشکل در کمیته‌ی هماهنگی یاری کنید. اعتراض ما بخشی از مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی و کارگران زندانی است که برای پیگیری خواست‌ها و مطالبات خود در همه‌ی عرصه‌ها، از جمله حق ایجاد تشکل‌های مستقل و متکی به خود کارگران و رهایی از وضعیت فلاکت بار موجود تلاش و فعالیت می‌کنند.

زنده باد اتحاد و همبستگی کارگری امضاء کننده‌گان: اعضای کمیته هماهنگی برای کمک ایجاد تشکل های کارگری

١- خالد حسینی ٢-غالب حسینی ٣- وفا قادری ٤- حامد محمودی‌نژاد ٥-علی آزادی ٦- جلیل محمدی ٧- بهزاد فرج‌الهی ٨- محمد مولانایی ٩- واحد سیده ١٠- یوسف آبخرابات ١١- ابراهیم مصطفی‌پور ١٢- جمال میناشیری ١٣- هادی تنومند ١٤- محمد کریمی ١٥- مجید حمیدی ١٦-فرامرز فطرت نژاد ١٧- سیروس فتحی ١٨- سعید مرزبان مقدم ١٩- مازیار مهرپور٢٠- مسعود سلیم‌پور ٢١- میترا همایونی.  ١٢ مرداد ١٣٩٢

***

بیانیه جمعی از فعالین کارگری شهرستان‌های پاوه ومریوان در محکومیت احکام صادره برای فعالین کارگری

کارگران، مردم شرافتمند!

همه‌ی ما کمابیش باخبریم که اخیراً چندین تن از اعضای کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری با احکام ضد انسانی محکوم به تحمل حبس‌های تعزیری و تعلیقی شده‌اند؛ این موج جدید حمله و برخورد امنیتی با فعالین جنبش کارگری بار دیگر به ما نشان داد که حافظان سرمایه در برابر این جنبش حق‌طلبانه بیش از پیش احساس خطر کرده و به این ترتیب به زعم خود می‌خواهند سیر ناگزیر تاریخ را به سوی الغای مناسبات طبقاتی متوقف نمایند که این کوششی بیهوده است.  حافظان سرمایه و افراد مشترک‌المنافعشان خوب بدانند که در مقابل این تعرض، پیشروان و فعالین جنبش کارگری همچنان با عزم وایمانی راسخ به خواست‌های برابری طلبانه‌اشان منوط بر آزادی حق ایجاد تشکل‌های مستقل و خودساخته، جسورانه ایستاده‌اند و با تکیه بر نیرو و توان متحد ومتشکل‌شان در راه همبستگی طبقاتی خود در برابر سرمایه گام برمی دارند. ما جمعی از فعالین کارگری شهرستان‌های پاوه ومریوان ضمن اعلام پشتیبانی از خواست‌های برحق و بالتبع مبارزات اعضای کمیته‌ی هماهنگی، احکام صادره برای این عزیزان را محکوم نموده و خواستار لغو فوری و بی قید وشرط این احکام ضد کارگری وضد انسانی می باشیم. زنده باد مبارزه‌ی طبقاتی کارگران

جمعی از فعالین کارگری شهرستان‌های پاوه ومریوان

***

ادامه‌ی دستگیری‌ها و پیگرد‌ برای فعالان کارگری

در آستانه ی انتخابات ریاست جمهوری و رویدادهای پس از آن، شماری از فعالان کارگری و اجتماعی به دادگاه‌ها و ادارات اطلاعات احضار یا تحت پیگیری قرار گرفته یا روانه‌ی زندان شده‌اند. بیش از دو ماه است كه حسن صارمی فعال حقوق كودكان كار به همراه دو فرزند خود در بازداشت به سر می‌برد و طی این مدت خانواده‌شان در بی‌اطلاعی كامل از آن‌ها هستند و هیچ‌گونه اطلاعی از اتهامات وارده به او و فرزندانش در دست نیست و آنها از داشتن وكیل و حق ملاقات كه از ابتدایی‌ترین حقوق متهم است، محروم هستند. خالد حسینی ، وفا قادری و بهزاد فرج الهی هر یک به یک سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند. شماری از اعضای کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری به دادسرای رشت احضار شده‌اند. پدرام نصرالهی از زندان به دادگاه انقلاب فرا خوانده شده است. سه تن دیگر از فعالان کارگری مهاباد به نام‌های محمد مولانائی، یوسف آب‌خرابات و واحد سیده روز دوشنبه ١٤ مردادماه به اداره اطلاعات این شهر احضار و احکام صادره به آنان ابلاغ شده است. بار دیگر با ادامه مرخصی بهنام ابراهیم زاده مخالفت شده است و… کانون مدافعان حقوق کارگر درجهت دفاع از آزادی و حق تشکل برای همه‌ی فعالان کارگری و اجتماعی خواهان رسیدگی شفاف و علنی به کار ایشان و وآزادی بی‌قید و شرط آنان است. کانون مثل همیشه صرف‌نظر از هر گونه اتهامی که به آنان وارد شده است، پیگیر حقوق تضییع شده‌ی همه‌ی فعالان اجتماعی و آزادی‌خواه خواهد بود. كانون مدافعان حقوق كارگر- مرداد ٩٢

 اخراج و بیكارسازی

 

تأخیر٤ماهه در پرداخت حقوق ٣٠٠ کارگر ذوب آهن آلیاژی ملایرواخراج ٥٠ کارگر

٤ماه است که حقوق ٣٠٠کارگر شاغل در کارخانه ذوب آهن آلیاژی ملایرپرداخت نشده است. علاوه بر چهار ماه حقوق، عیدی، پاداش وسنوات یک سال گذشته (٩١) کارگران نیز پرداخت نشده است. همچنین حدود ٥٠ کارگر موقت این کارخانه با وجود ماهیت استمراری کارشان، در خردادماه سال جاری با اتمام قرار داد کاری‌شان اخراج شدند.

***

تأخیر ١٦ ماهه در پرداخت حقوق كارگران خدماتی علوم پزشکی زابل

٢٠نفر از كارگران خدماتی روزمزد شاغل در دانشگاه علوم پزشکی زابل ١٦ ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند. این کارگرانحدود٥سال سابقه کاری دارندوطی این سال ها حق بیمه این کارگران پرداخت نشده است. منبع:ایلنا-١٦مرداد

***

اخراج ١٦ تن دیگر از کارگران شرکت بانتا آبیدر سنندج

به گزارش رسیده شرکت بانتا آبیدر سنندج ١٦ کارگر دیگر را در روز دوشنبه ١٤/٥/٩٢ به دلیل واهی کاهش میزان کار اخراج نمود.

کارفرمای شرکت بانتا آبیدر سنندج برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها و حفظ سرمایه‌ی خود دست به اخراج کارگران زده است و قرار است انجام بقیه‌ی پروژه را به پیمانکاران دیگر واگذار کند تا بدین وسیله از پرداخت حقوق و سنوات کارگران نیز شانه خالی کند. نداشتن قرارداد کاری و بیمه، دست کارفرما را در اخراج کارگران باز گذاشته است. این شرکت در تاریخ ١٣ مرداد نیز ٢٠ کارگر دیگر را اخراج کرده بود. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-١٦ مرداد ١٣٩٢

***
اخراج ٢٠ کارگر از شرکت بانتا آبیدر سنندج

به گزارش رسیده امروز یکشنبه ١٣/٥/٩٢ کارفرمای شرکت بانتا آبیدر سنندج تعداد ٢٠ نفر از کارگران این شرکت را اخراج کرد. کارفرما دلیل اخراج این تعداد از کارگران را تعدیل نیرو بدلیل کاهش میزان کار اعلام نموده است. شایان ذکر است که کارگران اخراجی سابقه‌ی کاری ٢ ماهه تا ٢ ساله در درون شرکت بانتا را داشته‌اند که بدون پرداخت حقوق کاملشان از کار بیکار شده‌اند. همانطور که در گزارش‌های قبلی از این شرکت ذکر شده بود، کارفرما قرار بود از هر کارگر مبلغ ١٥٠ هزار تومان بابت صدور بیمه کسر نماید و در عوض کسر مبلغ قید شده از حقوق کارگران روزمزد به آنها بیمه‌ی یک روزه تعلق بگیرد، یعنی کارگر تا زمانی از خدمات بیمه برخوردار است که در محوطه‌ی شرکت مشغول به کار باشد و در ایام تعطیل یا زمان بیکاری کارگر فاقد بیمه می‌باشد. این شرایط اعتراض کارگران را به همراه داشت که کارفرما نیز در مقابل این اعتراض‌ها، همه‌ی کارگران را با تهدید به اخراج به سر کار برگرداند. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-١٣ مرداد ١٣٩٢

***
تعطیلی کارخانه سامان کاشی بروجرد و بیكاری ٤٠٠ کارگر

١٤مرداد: تعطیلی کارخانه سامان کاشی و بیکاری حدود ٤٠٠ کارگر با دو ماه و نیم حقوق معوقه. قرارداد ٨٠ درصد کارگران کارخانه سامان کاشی موقت است که به دلیل فواصل بیمه‌ای امکان بازنشستگی آنان وجود ندارد.این درحالیست که  هر ماه حق بیمه از حقوق کارگران کسر می‌شود اما به حساب تامین اجتماعی واریز نمی‌شود. کارخانه سامان کاشی واقع درکیلومتر١٢جاده بروجرد-خرم آباد یکی از بزرگ‌ترین واحد‌های تولید کاشی و سرامیک در کشور است.

ویژه  دستگیری و اعتراضات علیه دستگیری فعالین كارگری

 

صدور حکم برائت برای “شریف ساعدپناه” فعال کارگری

١٧مرداد: به گزارش رسیده روز پنج‌شنبه ١٧/٥/٩٢ دادگاه انقلاب سنندج “شریف ساعدپناه” فعال کارگری و عضو اتحادیه‌ی آزاد کارگران ایران را از اتهامات وارده مبرا دانست و حکم برائت وی را صادر کرد. نام‌برده در اواخر سال ٩١ نزدیک به ٨ مارس به همراه چند نفر از فعالین کارگری دستگیر و مدت ١٩ روز در بازداشت اداره‌ی اطلاعات به سر برده بود.  لازم به ذکر است پرونده‌ی دیگر این فعال کارگری که همراه با پرونده‌ی “مظفر صالح‌نیا” دیگرعضو اتحادیه که به اتهام عضویت در اتحادیه به تحمل ٦ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود هنوز در دادگاه تجدید نظر است.  کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

***

صدور حکم زندان تعزیری برای ٣ تن از فعالان کارگری مهاباد

بنا به خبر رسیده دادگاه انقلاب مهاباد ٣ تن از کارگران و فعالین کارگری عضو کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری در این شهر را به ٢ سال حبس تعزیری محکوم کرد. بر پایه این خبر ٣ تن از فعالین کارگری مهاباد به نام‌های محمد مولانائی، یوسف آب‌خرابات و واحد سیده روز دوشنبه ١٤ مردادماه به اداره اطلاعات این شهر احضار و احکام صادره به آنان ابلاغ شد. این احکام به مدت ٢٠ روز قابل اعتراض و رسیدگی در دادگاه تجدید نظر می‌باشد. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن محکوم نمودن احکام صادره بر علیه محمد مولانائی، یوسف آب‌خرابات و واحد سیده خواهان شکسته شدن این احکام و همچنین آزادی سایر کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی می‌باشد.

***

صدور حکم ١ سال حبس تعلیقی برای “حامد محمودی‌نژاد

١٧مرداد: به گزارش رسیده روز پنج‌شنبه ١٧/٥/٩٢ شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب سنندج برای “حامد محمودی‌نژاد” فعال کارگری و عضو کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری به اتهام واهی فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران حکم ١ سال حبس تعلیقی در ٥ سال صادر کرد و حکم صادره را به وکیل این فعال کارگری ابلاغ نمود.  تنها جرم و گناه “حامد محمودی‌نژاد” عضویت در کمیته‌ی هماهنگی و دفاع از کارگران مانند خود است و بس. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن محکوم کردن حکم صادره برای حامد محمودی‌نژاد، خواهان شکسته شدن این حکم و همچنین آزادی سایر کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی می‌باشد. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

 

دستمزدهای پرداخت نشده

 

تعویق سه ماه حقوق كاركنان روزنامه خورشید و موسسه آتیه

١٥مرداد: حقوق نزدیک به ١٠٠ نفر از كاركنان روزنامه خورشید، سه ماه است که پرداخت نشده است.  تقوی فرد مدیر مسئول روزنامه خورشید با وعده، پرداخت حقوق خبرنگاران را ٣ ماه است که به تعویق می‌اندازد. تعویق سه ماهه حقوق، فشار معیشتی بر خبرنگاران روزنامه را چند برابر کرده است تا جایی که برخی از پرداخت هزینه اجاره خانه‌شان ناتوان شده‌اند.

***
تاخیر در پرداخت حقوق کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی به سومین ماه رسید

٣١٠کارگر شاغل  (١٥٠ کارگر رسمی و١٦٠کارگر قرار دادی) در کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز از اردیبهشت ماه سال جاری حقوق دریافت نکرده‌اند.

***

٤ ماه تاخیر در پرداخت حقوق ١٣٠ کارگر پیمانكاری آبفای اهواز

١٣٠ کارگر شرکت پیمانکاری «کیاوش جنوب» در اهواز که تحت نظارت آبفای این شهر فعالیت دارند از فروردین ماه سال جاری حقوقی دریافت نکرده‌اند. این کارگران با قرارداد موقت به عنوان نگهبان تصفیه خانه‌ها و سایر تجهیزات شرکت آب و فاضلاب فعالیت می‌کنند و دارای سابقه کاری ١١ساله هستند. علاوه بر تاخیر در پرداخت حقوق این کارگران در چهار ماه گذشته، حقوق مرخصی سال گذشته آنان (٩١) نیز به حساب‌شان واریز نشده است.

***

تأخیر ٤ ماهه در پرداخت حقوق ٣٠٠ کارگر ذوب آهن آلیاژی ملایر/ تعدیل ٥٠ کارگر

تاخیر چهار ماهه حقوق ٣٠٠ کارگر شاغل در کارخانه ذوب آهن آلیاژی ملایر و  ٥٠ کارگر موقت این کارخانه با وجود ماهیت استمراری شغل‌شان، در خردادماه سال جاری با اتمام قرار داد کاری‌شان تعدیل شدند. کارخانه فولاد آلیاژ ملایر واقع در جاده بروجرد چند سالی است که به سبب سوء مدیریت دچار مشکل شده به طوری که کارفرما به بهانه‌های مختلف از جمله  نداشتن نقدینگی، در پرداخت حقوق کارگران کوتاهی می‌کند. علاوه بر چهار ماه حقوق، عیدی، پاداش وسنوات یک سال گذشته (٩١) کارگران نیز پرداخت نشده است. تعداد کارگران شاغل در این کارخانه در گذشته ٣٥٠ کارگر بود که کارفرما با تعدیل ٥٠ کارگر در خرداد ماه سال جاری (٩٢) تعداد کارگران کارخانه را به ٣٠٠ نفر تقلیل داده است.

***

تأخیر ١٦ ماهه در پرداخت حقوق كارگران خدماتی علوم پزشکی زابل

٢٠ نفر از نیروهای خدماتی مرد و زن بیمارستان امام خمینی زابل كه با وجود ماهیت استمراری شغل‌شان به صورت موقت استخدام شده‌اند و در کار خدمات و نظافت در بخشهای مختلف  اشتغال دارند، در ١٦ ماه گذشته با بی‌توجه‌ای مسئولان علوم پزشکی زابل حقوقی دریافت نکرده‌اند. سوابق  کارگران  ٥ سال است.  در طول این سال‌ها، بیمه کارگران نیز واریز نشده است. حقوق این کارگران  رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در پاسخ به مشکلات این کارگران گفته است هر کسی شما را استخدام کرده، حقوق شما را پرداخت کند وبه دانشگاه علوم پزشکی ربطی ندارد.

 

نا امنی محیط كار

حادثه‌ایی دیگر در محیط کار به علت عدم امکانات ایمنی

به گزارش رسیده روز چهارشنبه ١٦/٥/٩٢ کارگر ساختمانی بانام “طالب محمدی‌نیا “اهل روستای دادانه‌ی کمانگر از توابع مریوان موقع کار دچار حادثه‌ی برق گرفتگی شد. این کارگر موقع کار در طبقه‌ی دوم ساختمانی در خیابان شهدای سنندج (سه راه فرح) بعلت نزدیکی کابل‌های تیر برق و برخورد با آنها دچار برق گرفتگی و بیهوش شد که توسط دیگر کارگران همکارش در ساختمان به بیمارستان بعثت سنندج انتقال داده شد. گزارشات رسیده حاکی از وخامت حال وی دارد. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

***

مرگ کارگرچاهکن در اعماق چاه ١٦ متری

١٥مرداد: برق گرفتگی و مرگ کارگرچاهکن جوان در اعماق چاهی به عمق ١٦ متر در خیابان شادآباد ، خیابان ١٧ شهریور، ١٥ متری دوم، دربعد از ظهر روز١٤مرداد. در محل حادثه یک ساختمان در حال ساخت مشاهده می شد كه كارگری ٣٥ ساله افغانی دچار برق گرفتگی ودر انتهای چاهی به عمق ١٦ متر گرفتار شده بود.

 

گزارش

 

محرومیت ازبازنشستگی تعدادی از کارگران شرکت کروم کمیکال به دلیل عدم پرداخت حق سختی کار از طرف کارفرما

١٦مرداد: کارگران شرکت «کروم کمیکال» در شهرستان میاندرود به دلیل پرداخت‌نشدن چهار درصد حق سختی کار توسط کارفرما از بازنشستگی محروم شده‌اند. این کارگران که تعداد آنها ١٦ نفر است در این مدت هشت ماهه به‌طور میانگین هر کدام  شش تا ٨ میلیون تومان از تامین اجتماعی طلب‌کار هستند. رئیس اداره تامین اجتماعی شهرستان میاندرود: در ماه‌های گذشته به مسئولان این شرکت اصرار کرده‌ایم تا بر اساس قانون نسبت به پرداخت چهار درصد بازنشستگی کارگران اقدام کنند اما هر بار به دلیلی این اتفاق نیفتاده است.

***
اجبار کارکنان داروخانه‌ها به اضافه کاری بدون حقوق

برخی داروخانه‌های شهرستان لارستان با اجبار کارکنانشان به اضافه کاری بدون حقوق از آن‌ها بهره کشی می‌کنند، این در حالی است كه اجبار کارکنان حتی به نیم ساعت اضافه کاری بدون حقوق، نقض آشکار حقوق بنیادین کار است.

***
تعطیلی گسترده واحد‌های تولیدی شهرك صنعتی ششدار

تعداد بسیار زیادی از واحد‌های تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک صنعتی شیشدار  همانند شرکت فجر ایلام، گویا نخ، زرین بافت، کارتن سازی، دیبا نخ، آرام نخ، صابون سازی کویر، فراز شیمی، گونی بافی، نخ ایلام، فراورده‌های گوشتی سالم، حوله قائم، کیک مهنا، معراج نخ، ترشی جات ساجی فر، شرکت شیمیایی رفاه، پروفیل پارس غرب و د‌ه‌ها واحد تولیدی و صنعتی دیگر تعطیل و یا نیمه تعطیل شده و کارگران آنان بیکار شده‌اند.

***
کارگر صنعت برق:مدیریت قطعات توربین شهریار شرط کارگران را نپذیرفت، اعتصاب همچنان ادامه دارد

حدود ٢٥ روز است که کارگران قطعات توربین شهریار در اعتصاب هستند، دست تنها و بدون حمایت دیگر کارگران صنعت برق، برای گرفتن مطالبات خود سرسختانه و آزموده، ایستاده اند. آنها با کسب تجربه طی مبارزاتی که در این چند سال داشته اند، آموخته اند که با شور و مشورت، مسائل خود را پیش ببرند. به راستی هر کجا مسائل را با تأمل و همفکری دنبال کرده ایم، کمتر اشتباه کرده ایم و آنجا که فردی عمل کرده ایم خالی از اشتباه نبوده ایم. هر زمانکه، مبارزات خود انگیخته و بدون سازماندهی، و از سوی دیگر بدون همبستگی جنبش کارگری باشد اشتباه و حرکت فردی هم گریز ناپذیر می شود. با این وجود، مبارزات کارگران قطعات توربین شهریار یکی از طولانی ترین اعتصابات در سالهای اخیر جنبش کارگری علیه سرمایه است. در گذشته نیز مبارزات کارگری “پیام راه دور شیراز” و ” لاستیک دنا”  با پیگیری و مقاومت توانستند بخشی از مطالبات خود را تحقق بخشند. اما به دلیل نبود یک جنبش سراسری علیه سرمایه، بارها پس از افت مبارزات، صاحبان سرمایه با حمایت دولت به دستاوردهای ما کارگران یورش برده اند. از یاد نبریم که عقب نشینی صاحبان سرمایه وابسته به حضور و تشکل سراسری در تقابل با سرمایه است. مبارزات کارگران توربین شهریار و فولاد خوزستان و … زمینه ساز تشکل سراسری کارگران است. بالاخره پس از گفتگوی بسیار بین نمایندگان کارگران و مدیریت قطعات توربین شهریار طی روزهای اعتصاب، روز چهارشنبه صورتجلسه ای از سوی نمایندگان کارگران طی دو بند به مدیریت شرکت اعلام شد: بند اول- توقف اخراجها؛ حتی اگر فردی به علت مسئله ای خاص (مثلا شرارت) قرار شد اخراج شود، بایستی با آگاهی و تائید کمیته ی انضباطی که نماینده ی کارگران در آن حضور دارد انجام شود. قراردادهای سه یا چهار ماهه، بایستی لغو و با کلیه ی کارگران قرارداد یکساله امضا شود. بند دوم- کلیه ی حقوقهای معوقه پرداخت شود. مدیریت شرکت در عین اینکه خواستهای کارگران، یعنی پرداخت حقوقهای معوقه و امضای قراردادهای یکساله را پذیرفت اما با شرط کارگران مبنی بر اینکه اخراجها باید متوقف شود و در صورت بروز موارد خاص نیز می بایست با نظارت کمیته ی انضباطی و اعمال نظر نماینده ی کارگران صورت پذیرد مخالفت نموده و گفت اخراج ها باید توسط مدیریت انجام شود. به این ترتیب اعتصاب کارگران همچنان ادامه دارد.

 

اخبار بین المللی

 

اروپا – بی‌اعتمادی مردم اروپا به دولت ها

شهروندان اروپا اعتماد به دولتهای خود از دست داده اند. پس از گذشت چند سال از بحرانهای مالی و اقتصادی غرب، که اتحادیه اروپا، به ویژه کشورهای حوزه یورو را به لرزه درآورد، در سراسر اروپا مردم دیگر به دولتهای خود اعتمادی ندارند. نتایج  بدست آمده از یک نظر سنجی جدید نشان میدهد که در برخی از کشورهای اروپائی اعتماد مردم به احزاب سیاسی به پائین ترین سطح تاریخی خود رسیده، و ٩٠ درصد مردم میگویند که سیاستمداران آنها فاسد هستند. موسسه پژوهشی شفافیت بین المللی که این نظر سنجی را برگزار کرده میگوید که نتایج بدست آمده پس از مصاحبه با  افراد مختلف در ١٠٧ کشور بدست آمده است. تنها ٢٣ درصد پاسخ دهندگان گفته اند که دولتها تلاش میکنند که با فساد مقابله کنند. ولی در اروپا حتی این تعداد نیز کمتر میشوند. بعنوان نمونه،  تنها ٨ درصد در اسپانیا، ١٣ درصد در ایتالیا، و یک درصد در یونان و پرتغال اعتقاد دارند که دولت برای مقابله با فساد تلاش میکند. والنتینا ریگامونتی از موسسه پژوهشی شفافیت بین المللی میگوید بحران بی اعتمادی مردم به دولتها در کشورهائی که با بحرانهای مالی و اقتصادی شدید روبرو بوده اند بیشتر است و این در حالیست که کشورها بحران زده برای بازسازی اقتصاد شکننده خود بیش از هر چیز به اعتماد مردم نیازمندند . ریگا مونتی میگوید میزان فساد در جنوب اروپا، یعنی کشورهائیکه که بیشتر سایر نقاط اروپا از بحرانهای مالی و اقتصادی صدمه دیده اند، بیشتر است. در یونان ٩٠ درصد مردم معتقدند که احزاب سیاسی به فساد کشیده شده اند. ریگامونتی میافزاید اگرچه در کشورهائی که بحران مالی و اقتصادی شدیدتر بوده فساد نیز بیشتر است، ولی فساد در سراسر اروپا، حتی درکشورهای شمال اروپا، که تا بحال از نظر شفافیت اعتباری بهم زده اند، نیز مشاهده میشود.  به گفته ریگا مانتی، فساد به درجات مختلف،  تمام کشورهای اروپائی را فرا گرفته است. نتایج این نظر سنجی زمانی منتشر میشود که تعدادی از چهره‌های سیاسی ایتالیا، اسپانیا، و فرانسه به دزدی، کلاه برداری، تقلب و گریز از مالیات متهم شده اند. پنج شنبه گذشته (١ اوت) وزارت دادگستری ایتالیا، سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر سابق، و سناتور کنونی این کشور را بخاطر تقلب و گریز از پرداخت مالیات به مجازات حبس محکوم کرده است و چهارشنبه گذشته، نخست، پارلمان اسپانیا نخست وزیر این کشور را به اتهام فساد و دریافت رشوه زیرمیزی از یک شرکت ساختمانی، به استیضاح کشید. ماه گذشته نخست وزیر جمهوری چک،  به دلیل آنکه یکی از دستیارانش با رسوائی به فساد متهم شد، از سمت خود استعفا داد، و در لوکزامبورگ به بخاطر فساد تمام کابینه دولت از کار برکنار شدند. «ویلیام بارتلت»، تحلیل گر کالج اقتصادی لندن، میگوید فساد در اروپا بخاطر رکود اقتصادی نیست، بلکه اروپا ده ها سال است که به فساد کشانده شده است. علت آنکه این روزها فساد بیشتر از پیش آشکار شده، سیاست صرفه جوئی دولتها و توجه عموم به مسئله هزینه های دولت است، که سرقت اموال مردم را سخت تر کرده و فساد را آسانتر برملا میسازد.  بارتلت میگوید دولتهای اروپائی،  با از دست دادن اعتماد مردم،  برای اجرای برنامه صرفه جوئی، با چالش های عمده ای روبرو شده، و خواهند شد. بلغارستان اخیراً بخاطر اعتراض به فساد مقامات دولتی هفته های متوالی شاهد برگزاری تظاهرات مردم بود. در اسپانیا، نیز رسوائی ناشی از دزدی دستیار نخست وزیر این کشور، مردم را تظاهرات خیابانی کشاند. کشورهائی مانند یونان و ایتالیا، که با افزایش بیکاری روبرو هستند، سطح زندگی بشدت کاهش می یابد. بر اساس گزارش موسسه پژوهشی شفافیت بین المللی، شهروندان ٥١ کشور معتقدند که احزاب سیاسی حاکم فاسد ترین موسسات بشمار میروند، و نیمی از پاسخ دهندگان میگویند که دولتها در راستای منافع شرکتهای بزرگ و توسط آنها اداره میشوند.

تونس – تظاهرات هزاران تن‌ با خواست برکناری دولت

دهها هزارنفر از شهروندان تونس روز سه شنبه٦ اوت (١٥ مرداد) با تجمع خود در پایتخت خواهان برکناری دولت گذار شدند. این بزرگترین تجمع گروههای اپوزیسیون از دو هفته پیش بود، زمانی که آغازگر بحران تونس شد. اپوزیسیون سکولار تونس از یک سو  با ترور دو تن از رهبران خود خشمگین شده اند و از سوی دیگر با برکناری رییس جمهوری اسلامگرای مصر، جسارت بیشتری از خود نشان میدهند. و این در حالی است که مجلس گذار تونس قرارست تا پیش نویس قانون اساسی و پیش نویس قانون جدید انتخابات خود را ظرف چند هفته آینده تکمیل کند.اما با بحرانهای اخیر تونس، رییس مجلس موسسان این کشور شامگاه سه شنبه گفت که وی فعالیتهای این مجلس را تا ایجاد یک توافق میان دولت گذار و اپوزیسیون تعلیق میکند.   از سوی دیگر یک عضو مجلس موسسان تونس متعلق به حزب اسلامگرای حاکم، بامداد چهارشنبه گفت تعلیق مجلس موسسان توسط مصطفی بن جعفر، یک کودتای غیرقابل قبول است. تونس در حال حاضر با بدترین شورشها و ناآرامیهای داخلی پس از سرنگونی رهبر دیکتاتورخود زین العابدین بن علی روبروست.

بحرین – ممنوعیت برگزاری تظاهرات در پایتخت

به گزارش خبرگزاری فرانسه، حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین روز سه شنبه (١٥ مرداد) دستوری جدید صادر کرد که براساس آن قانون اجتماعات عمومی تغییر کرد و «سازماندهی تظاهرات، راهپیمایی، اجتماع یا تحصن در شهر منامه به استثنای تحصن مقابل سازمان های بین المللی را ممنوع اعلام کرده است.» پادشاه بحرین همچنین مجازات علیه اولیاء افراد کمتر از سن قانونی را که در اعتراضات ضد رژیم شرکت کنند، تشدید کرده است.  براساس این قانون جدید، اولین باری که یک نوجوان به خاطر شرکت در اعتراضات ضد رژیم بازداشت شود، به خانواده اش هشدار داده خواهد شد و در صورتی که این اقدام تکرار شود، اولیاء جریمه شده و یا برای حداقل یک سال روانه زندان می‌شوند و یا هر دو مجازات شامل حال آنان می‌شود.  مخالفان رژیم قصد دارند در تاریخ ١٤ اوت تظاهراتی گسترده برگزار کنند. رژیم بحرین هشدار داده است که معترضان با اعمال قانون روبرو خواهند شد.  پارلمان بحرین دو هفته پیش لایحه ای را تصویب کرد که به موجب آن قدرت جدیدی به مقامات برای چیزی که آنها از آن به عنوان گسترش خشونت «تروریستی» در کشور یاد می‌شود. این قانون جدید ضد تروریستی به دولت قدرت می‌دهد تا شهروندی هر کسی را که در ارتکاب و یا تحریک به اقدام تروریستی گناهکار شناخته شود، لغو کند. مردم بحرین اعتراضات خود را از اواسط فوریه ٢٠١١ آغاز کرده و خواستار اصطلاحات سیاسی و قانون اساسی شده‌اند؛ درخواستی که پس از مدتی و به دنبال سرکوب وحشیانه اعتراضات مردمی، به برکناری خاندان سلطنتی آل خلیفه از قدرت تبدیل شد. از زمان آغاز خیزش های مردمی در بحرین، تاکنون دهها نفر، شمار زیادی از آنان تحت شکنجه در حبس، کشته و هزاران نفر دیگر بازداشت شده‌اند.  معترضان می‌گویند آنها تا زمانی که به خواسته شان درباره تشکیل یک دولت دموکراتیک و منتخب و پایان نقض حقوق بشر توجه نشود، به اعتراضات ضد رژیم خود ادامه می‌دهند.

پرو – هزاران پزشک دست به اعتصاب زدند

به گزارش Prensa Latina روز چهار شنبه ٧ اوت (١٦ مرداد) حدود ٩ هزار پزشک بیمه‌ درمان اجتماعی دست به اعتصاب ٤٨ ساعته زدند و تهدید کردند که در صورت عدم پاسخگویی به مطالبتشان دست به اعتصاب نامحدود خواهند زد. آنها خواهان بهبود خدمات درمانی، بهبود تجهیزات بیمارستان ها، بهبود شرایط کار و افزایش دستمزد هستند. این پزشکان گفته اند در طی‌ اعتصاب فقط خدمات اضطراری به بیماران داده خواهد شد. آنها اعلام کرده اند که مصمم هستند تا مطالبتشان را تا دستیابی به آنها، پیگیری بکنند.

یونان – رکورد بیسابقه نرخ بیکاری، جوانان قربانیان اصلی‌

سازمان آمار یونان روز پنج شنبه (١٧ مرداد) با انتشار گزارشی اعلام کرد نرخ بیکاری یونان در ماه می به ٢٧.٦ درصد رسیده است. این در حالی است که نرخ بیکاری این کشور در ماه آوریل ٢٧ درصد گزارش شده بود.  این گزارش می‌افزاید، جوانان ١٥ تا ٢٤ ساله بیشترین شمار بیکاران یونانی را در ماه می به خود اختصاص داده‌اند. ٦٤.٩ درصد جوانان یونانی در ماه می بیکار گزارش شده‌اند. نرخ بیکاری یونان بیش از دو برابر متوسط نرخ بیکاری منطقه یورو گزارش شده است که این مسئله بیانگر تعمیق رکود اقتصادی پس از سال ها اعمال سیاست های ریاضت اقتصادی به منظور دریافت بسته های کمک اقتصادی اتحادیه اروپا می‌باشد. متوسط نرخ بیکاری منطقه یورو ١٢.١ درصد می‌باشد. آتن از ماه می ٢٠١٠ وابسته به بسته های کمک اقتصادی بین المللی مورد تایید وام دهندگان بین المللی، کمیسیون اروپایی، صندوق بین المللی پول و بانک مرکزی اروپایی بوده است.  اقتصاد یونان ششمین سال رکود خود را تجربه می‌کند که این مسئله موجب افزایش مالیات و کاهش بودجه های عمومی در این کشور شده است.
یونان در کانون بحران بدهی حوزه یورو بوده است؛ همچنین مردم این کشور بارها علیه سیاست‌های ریاضت اقتصادی دولت در شهرهای مختلف این کشوراعتصاب و تظاهرات برپا کرده‌اند.

موریتانی – اعتصاب نامحدود ١٥٠٠ کارگر معدن طلا

به گزارش AFP روز چهارشنبه ٧ اوت (١٦ مرداد) بیش از ١٥٠٠ کارگر معدن طلا کینروس که متعلق به یک شرکت کانادایی است، دست به اعتصاب نامحدود زدند. آنها خواهان بهبود شرایط کار، بیمه‌ درمانی بهتر و افزایش دستمزد هستند. بر اساس همین گزارش اعتصاب کنندگان ٩٨ درصد تعداد کلّ کارگران این معدن را در بر میگیرند. این معدن طلا در ٤٠٠ کیلومتری شمال شرق پایتخت واقع شده و سالیانه حدود ١٨٥ هزار انس طلا استخراج می‌کند.