بنا بر خبرمنتشر شده در روزهای اخیر حکم دادگاه ۲۱ کارگر شرکت آذرآب اراک صادر شد. بر اساس این خبر چهار نفر از این کارگران تبرئه و برای هفده نفر حکم وحشیانه ۳۰ ضربه شلاق و سه ماه حبس صادر شده است. این حکم تعلیقی است اما یک توهین آشکار به همه کارگران و کل جامعه است. باید وسیعا و شدیدا این احکام وحشیانه علیه کارگران را محکوم کرد و از حق کارگران برای اعتراض و اعتصاب دفاع کرد. یک مشت مفتخور بی خاصیت مدام دارند بطور نجومی از دسترنج کارگر دزدی میکنند و پروار میشوند و وقتی کارگران به زندگی زیر خط فقر اعتراض میکنند دست به انبان کثیف توحش ۱۴۰۰ سال پیش میبرند و احکام شلاق صادر میکنند. جواب کارگران به این گستاخی و به چنین قوه قضائیه و کل حکومت اینست که شما و کل بساطتان را از این جامعه جارو میکنیم. حکومت شلاق و زندان و قصاص و چپاول جایش در جامعه بشری نیست و باید در سطح جهان منزوی و بایکوت شود و نهایتا از صحنه جامعه جارو گردد.
ماجرا از این قرار است که در پی واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی و خصولتی شدن آن مشکلات و تعطیلی کارخانه آذرآب آغاز شد. به گفته کارگران تمامی پیمانکاران و طرفهای قراردادهای کاری آذرآب دولتی بوده و چپاولگری های پشت پرده شغل و معیشت آنها را به یغما بزد. و اکنون نزدیک به یک سال است که کارگران آذرآب بیکار هستند، دستمزدهایشان پرداخت نشده است و در فشار معیشتی سختی بسر میبرند. چندین سال است که کارگران آذرآب و در دفاع از زندگی و معیشتشان در اعتراضند و بارها همراه با کارگران هپکو که وضعیت مشابهی دارند علیه دزدی ها و چپاولگری ها و بحرانی شدن وضع این کارخانجات دست به تجمع و راهپیمایی زده اند و اعتراضات آنها انعکاس وسیعی در شهر اراک و در جنبش کارگری داشته است.
در جریان اعتراضات آبانماه ۹۸ کارگران آذرآب بین ۴۱ تا ۴۳ نفر بازداشت شدند که بعد زیر فشار اعتراضات کارگران به قید وثیقه آزاد شدند. اعتراضات آنها به خصوصیسازی شرکت ودزدی های پشت پرده و پرداخت نشدن چند ماه دستمزدشان بود. بعد از آن در تیرماه ۹۹ از سوی شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری اراک در یک حکم بی سابقه برای ۴۲ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری آذرآب که در راهپیمایی اعتراضی سال ۹۸ شرکت داشتند، حکم حبس، شلاق و بیگاری صادر گردید. بر اساس این حکم این کارگران به ۱ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و یک ماه بیگاری به مدت سه ساعت در روز در راهآهن شهرستان اراک محکوم گردیدند. این حکم با موجی از اعتراض در میان این کارگران و در جنبش کارگری روبرو شد. زیر فشار این اعتراضات این خبر تکذیب شد و خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران انتشار آنرا «عملیات روانی ضدانقلاب علیه آذرآب» خواند. بعد نیز عبدالمهدی موسوی رئیس کل دادگستری استان مرکزی از صدور حکم برائت ۱۵ نفر از کارگرانی که تحت عنوان ” تبلیغ علیه نظام ” حکم گرفته بودند، خبر داد.
با ادامه وضعیت نابسامان شغلی و معیشتی و فشارهای امنیتی بر شرکت، کارگران خشمگین آذر آب در یازدهم خرداد ماه سال جاری به این دلیل که یکسال است قراردادی با آنها بسته نشده و بیکار هستند و دو ماه مزد آنها پرداخت نشده بار دیگر دست به اعتراض زدند.
بدنبال چنین کشاکش سختی اکنون خبرها حاکیست که ۱۷ کارگر شرکت آذر آب بخاطر شرکت در اعتراضات خرداد ماه هر یک به ۳ ماه حبس تعلیقی (تعلیق یکساله) و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شده اند. وسیعا از کارگران آذرآب حمایت کنیم و به حکم دادگاه منفور اسلامی اعتراض نماییم.
#اتحاد_علیه_سرکوب
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۹ مرداد ۱۴۰۱، ۲۰ اوت ۲۰۲۲
اطلاعیه خبری
تجمع معلمان مهرآفرین، احضار سه نفر از بازنشستگان اهواز، اعتصاب کارگران پتروشیمی کیان
روز ۲۹ مرداد تعدادی از معلمان طرح مهرآفرین در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی خود و با خواست استخدام دائمی و رسمی در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. این بخش از معلمان در زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد، تحت عنوان “طرح مهرآفرین” استخدام شده و ۱۴ تا ۲۰ سال است که به تدریس مشغولند و قراردادهای برخی از آنان هنوز پیمانی است. در این حرکت اعتراضی معلمان معترض با حمل پلاکارد و سردادن شعار صدای اعتراض خود را بلند کردند.
– روز ۲۹ مرداد سه نفر از بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز با اتهام “تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی” از طریق برپایی تجمعات اعتراضی جهت آخرین دفاعیاتشان به شعبه سیزده بازپرسی دادسرای انقلاب اهواز احضار شدند. اسامی این بازنشستگان که بیست روز در بازداشتگاه اطلاعات سپاه بودند عبارت است از ناصر سعیداوی، محمد زمان کامروا،مراد ظهرابی.
یک مطالبه فوری بازنشستگان پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات و بسته شدن پرونده های امنیتی تشکیل شده برای آنان است. اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی اعتراض به فقر و بی تامینی و وخیم تر شدن هر روز بیشتر وضع معیشتی شان بخاطر گرانیهای روزافزون است. اعتراض آنها به تبعیض و نابرابری و اختلاس ها و دزدی هاست. نیمی از سال میگذرد و بدنبال اعتراضات هر روزه آنها بالاخره اعلام شد که مصوبه دولت کنار رفته و حقوق ماهیانه بازنشستگان غیر حداقل بگیران (سایر سطوح) ۳۸ درصد افزایش خواهد یافت. بازنشستگان خواستار اجرایی شدن این افزایش از آغاز سال ۱۴۰۱ و دیگر مطالباتشان هستند. همسان سازی حقوقها و افزایش آن به بالای خط فقر هجده میلیونی، درمان و تحصیل رایگان و داشتن حق مسکن، پایان دادن به اختلاسها و دزدی ها و پرداخت دیون دولت به صندوق بازنشستگی است. گفتنی است که فرزانه زیلابی وکیل انتخابی بازنشستگان در بازداشت است.
– روز ۲۶ مرداد کارگران پروژهای شرکت کیان نصب شاغل در پتروشیمی بوشهر در اعتراض به تعویق پرداخت سه ماه دستمزد خود دست به اعتصاب زدند.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۹ مرداد ۱۴۰۱، ۲۰ اوت ۲۰۲۲
—
tel:00447435562462