اسماعیل ویسی – در حاشیه توافقات اخیر کارگران ذوب آهن زاگرس

 

عملی شدن مفاد توافقات را باید بر کارفرما تحمیل کرد

کارخانه ذوب آهن زاگرس که در منطقه قروه – دهگلان قرار دارد دارای تعداد ۳۰۰ نفرکارگر می‌باشد.که‌ ۲۵۰نفر از آنها توسط کارفرما از کاراخراج شده بودند. این کارگران چهار ماه دستمزد و علاوه بر این مبلغ ٨۰۰هزار تومان به عنوان مانده تسویه حساب سال ۱۳۹۱ به همراه سنوات آن سال را نیز دریافت نکرده اند. هر یک از این کارگران دارای ۱۵- ۱۲سال سابقه کار می باشند. کار آنها از نوع سخت و زیان‌آور است، اما از طرف مدیریت کارخانه بیمه سخت و زیان آور برای آنها منظور نشده است. در اعتراض به این وضعیت تحمیل شده بر شرایط کاری، معیشتی و زیستی شان از” روز۳۱- ۱٨ تیر ما ه ۱۳۹۲ در اعتراض به اخراج ازکار و عدم پرداخت دستمزدهای معوقه و سایر مطالباتشان بویژه بازگشت به سر کار، دست به تجمعات اعتراضی در شهرهای سنندج، قروه و در تهران جلو دفتر حکومتی خامنه ای و ساختمان مجلس شورای اسلامی زدند و در ۳۱ تیرماه آخرین روز تجمع اعتراضی شان در مقابل مجلس شورای اسلامی، ۳ نفر به نمایندگی از طرف کارگران فولاد زاگرس در جلسه کمیسیون اصل نود برای بررسی این امر تشکیل شده بود، شرکت کردند.

در این نشست که مدیر عامل کارخانه، نماینده های هر یک از سهامداران، نماینده شهرستان قروه و رئیس کمیسیون کارگری مجلس شورای اسلامی نیز شرکت داشتند و حدودا 5 ساعت طول کشید این ” نشست : کمیسیون کارفرما را متعهد به توافق زیر کرد:

۱- کارفرما حق تعطیلی کارخانه فولاد زاگرس و اخراج کارگران را ندارد و کارگران شاغل در آن کارخانه تحت هر شرایطی کارگر فولاد زاگرس به حساب میایند.

۲- در صورت فروش کارخانه اسناد و مدارک فروش باید در اختیار کمیسیون اصل نود قرار گیرد تا برای این کمیسیون محرز شود که خریدار تمامی تعهدات مربوط به کارگران فولاد زاگرس را پذیرفته است. تعهدات خریدار کارخانه در صورتی مورد قبول واقع خواهد شد که خریدار ادله کافی برای راه اندازی کارخانه، گسترش تولید و حفظ امنیت شغلی کارگران را ارائه نموده باشد.

۳- کارفرما متعهد به پرداخت کلیه معوقات کارگران میشود و می باید تمامی تعهدات خود در مورد آنان را اجرا کند.

۴- از آنجا که در حال حاضر هیچ تولیدی در کارخانه صورت نمیگیرد تا زمان واگذاری کارخانه به خریدار احتمالی، کارفرما می باید ادله های خود را برای توقف تولید به شورایعالی کار ارائه دهد تا این شورا بر اساس آن بیمه مربوط به کارفرمایان را تایید کند تا مبلغ حاصل از دریافت این بیمه به عنوان دستمزد به کارگران پرداخت شود و مابه تفاوت کسری مزد کارگران راسا از سوی کارفرما پرداخت گردد”.

کمیته کردستان حزب کمونیست کارگری- حکمتیست ، از همان شروع این اعتراضات به شیوه های متفاوت آنرا مورد حمایت همه جانبه و پوشش تبلیغی- خبری در ابعاد اجتماعی قرار داد و کارگران شاغل درسایر مراکز کاری و تولیدی و زیستی و نهادها و جریانات کارگری و برابری طلب بخصوص در کردستان را فراخواند که از این اعتراضات برحق در ابعاد اجتماعی به هر شیوه ممکن حمایت و پشتیبانی کنند. و بعد از برگزاری جلسه و توافقات اخیر کمیته کردستان تاکید کرد که ” رفقای کارگر کارخانه ذوب آهن زاگرس کردستان! دستیابی به این توافق گامی مثبت و موفقیت آمیز می باشد که با مبارزه پیگیرانه و متحدانه به آن دست یافته اید. و …

این پیروزی یک گام بزرگ و دستاورد مبارزه اگاهانه و متحد شما کارگران است، باید هوشیارانه برای تامین عملی مفاد آن بکوشیم. تنها راه متحقق کردن این مفاد، تداوم تلاش پیگیرانه، همبستگی و اتحاد شماست. زیرا عملی شدن این مفاد گام اساسی کل ماجرا می باشد. به وعده و وعید کارفرما نباید هیچگونه اعتمادی کرد!”

همچنانکه کمیته کردستان از قبل پیش بینی کرده‌ بود، بر اساس خبر منتشره در خبرگزاری ایلنا بتاریخ اول مرداد ماه ۱۳۹۲، مدیر عامل کارخانه فولاد زاگرس توافق با کارگران را انکار میکند،

کارفرمای این کارخانه بخشی از توافقات مورد اشاره نماینده کارگران را تکذیب کرد. و ” زاهد ربیعی ” که به عنوان نماینده کارگران در جلسه کمیسیون اصل ۹۰ شرکت کرده بود درباره نتیجه این جلسه به ایلنا گفته بود: در جلسه کمیسیون اصل ۹۰تصویب شد تمامی ۲۳۵ کارگر اخراج شده به کار خود بازگردند و کارفرما حق قطع رابطه کاری این کارگران با کارخانه را ندارد.رابطه‌ای كه كارگران می‌خواهند قطع نشود.

قطع نشدن رابطه همکاری کارگران با کارخانه، مهم‌ترین موضوعی است که مورد اعتراض و تکذیب کارفرما قرار گرفته است. ” ابراهیم ملا بیگی ” مدیر عامل کارخانه فولاد زاگرس در واکنش به اظهارات نمایندگان کارگران گفت: در جلسه کمسیون اصل نود مصوبه‌ای در خصوص بازگشت به کار کارگران تصویب نشد و قرار شده است همه کارگران برای دریافت بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شوند و صحبت از هیچ شورایی که رابطه کارگر با کارفرما را حفظ کند نشده است. … بازگشت بکار کارگران منوط به آن است که در مرحله نخست کارخانه به سرمایه گذاری که دارای صلاحیت باشد واگذار شود و بعد به مرور با فراهم شدن زمینه‌های تولید توسط سرمایه گذار، کارگران به کار خود باز می‌گردند. و … ملابیگی همچنین درباره اظهارات نماینده کارگران که از مهلت ۱۵ روزه کارفرما برای پرداخت حقوق چهار ماه گذشته کارگران خبر داده بود، گفت: معوقات حقوقی کارگران پرداخت خواهد شد اما بر خلاف گفته نماینده کارگران زمانی برای آن تعیین نشده است.

در ادامه این کشمکش ” صدیق عزیزی ” یکی دیگر از نمایندگان گارگران درباره مصوبات این جلسه گفت: طبق مصوبه کمسیون اصل نود، علاوه بر الزام كارفرما به پرداخت معوقات حقوقی کارگران، مقرر شد او حق اخراج کارگران را ندارد. و … عزیزی درباره ادعای کارفرما درباره معرفی کارگران به بیمه بیکاری گفت: در این جلسه مقرر شد کارگران تا زمان راه اندازی کارخانه از بیمه بیکاری استفاده کنند اما در عین حال اعضای کمسیون اصل نود مصوب کردند برای اینکه رابطه کارگران با کارخانه تداوم داشته باشد، کارفرما با اضافه کردن ۳۵ درصد به ۶۵ درصد بیمه بیکاری، رابطه کارگران با کارخانه را قطع نکند. و …

عملی کردن مفاد توافقات را باید به کارفرما قبولاند!

رفقا، دستیابی به این توافق گامی مثبت و موفقیت آمیز می باشد که با مبارزه پیگیرانه و متحدانه به آن دست یافته اید. گام اساسی متحقق شدن این مفاد و رسیدن تان به مطالباتتان می باشد. زیرا توافق با کارفرمایان وقبول وعده و وعید شان به هیچ وجه جای اعتماد نیست. زیرا اینان در شرایط و موقعیتی که طبقه کارگر قاطعانه و در صفی متحد و همبسته برای دستیابی به مطالباتشان ایستادگی بخرج میدهند، برای به بن بست و به شکست کشانیدن مبارزات کارگران و در صورت تداوم پافشاری کارگران بر خواست ها یشان، از سرگوب و ایجاد فضای رعب و وحشت و تفرقه و … دریغ نمی کنند و اگر از سر ناچاری هم به وعده هائی تن بدهند، برای گریز و عدم برآورده کردن مطالبات کارگران از دست یازی به هر ترفند و تاکتیکی خود داری نخواهند کرد. همچنانکه سرباز زدن ” ابراهیم ملا بیگی ” کارفرما ی کارخانه ذوب آهن زاگرس نشان داده است. و …

تضمین عملی مفاد این توافقات در گرو مبارزه متحدانه و پیگیرانه شما می باشد. تنها با اعتراضات پیگیرانه و متحدانه تان همچنانکه تاکنون نشان داده اید، می توانید مطالباتتان را عملا به کارفرما بقبولانید.

لازم است برای متحقق شدن مطالبات بر حقتان و تضمین عملی آن با دیگر مراکز کاری و تولیدی در شهر قروه و دیگر شهرهای کردستان تماس بگیرید. در این شکی نیست که‌ خواسته های شما با استقبال و همکاری هم طبقه هایتان روبرو خواهد شد.

اسماعیل ویسی

esmail.waisi@gmail.com

3 مرداد ماه 1392

 

 


از سایت های زیر دیدن کنید.

www.hekmatist.org
http://www.october-online.com/

Home


آرشیو آثار منصور حکمت
http://hekmat.public-archive.net/