نسان نودینیان داوود رفاهی / ویژه اعتراضات کارگران فولاد زاگرس

ویژه اعتراضات کارگران فولاد زاگرس

نسان نودینیان

داوود رفاهی

 

گزارش تکمیلی از تجمع امروز کارگران فولاد زاگرس در مقابل مجلس

٣١ تیر: در پی اعتراضات ٢٥٠ کارگر اخراجی فولاد زاگرس که از ١٨ تیر ماه جاری تاکنون ادامه دارد کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی کارفرمای این کارخانه را متعهد به ابقا بکار این کارگران کرد. کارگران اخراجی فولاد زاگرس در حالی امروز برای سومین بار در مقابل مجلس شورای اسلامی دست به تجمع زدند که در تجمع هفته گذشته آنان در مقابل مجلس مقرر شده بود کمیسیون اصل نود ساعت ده صبح امروز برای رسیدگی به خواستهای این کارگران تشکیل جلسه دهد. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بر این اساس از ساعت ٨ صبح امروز ٢٠٠ کارگر اخراجی فولاد زاگرس دست به تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی زدند و همزمان پروین محمدی عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و  دو نفر از کارگران فولاد زاگرس به نمایندگی از سوی کارگران در جلسه کمیسیون اصل نود شرکت کردند. در این کمیسیون که مدیر عامل کارخانه، نماینده های هر یک از سهامداران،  نماینده شهر قروه و رئیس کمیسیون کارگری مجلس نیز شرکت داشتند و حدود ٥ ساعت طول کشید این کمیسیون کارفرما را متعهد به توافق زیر کرد: ١- کارفرما حق تعطیلی فولاد زاگرس و اخراج کارگران را ندارد و کارگران شاغل در آن کارخانه تحت هر شرایطی کارگر فولاد زاگرس به حساب میایند.٢ – در صورت فروش کارخانه اسناد و مدارک فروش باید در اختیار کمیسیون اصل نود قرار گیرد تا برای این کمیسیون محرز شود که خریدار تمامی تعهدات مربوط به کارگران فولاد زاگرس را پذیرفته است. تعهدات خریدار کارخانه در صورتی مورد قبول واقع خواهد شد که خریدار ادله کافی برای راه اندازی کارخانه، گسترش تولید و حفظ امنیت شغلی کارگران را ارائه نموده باشد. ٣- کارفرما متعهد به پرداخت کلیه معوقات کارگران میشود و می باید تمامی تعهدات خود در مورد آنان را اجرا کند. ٤- از آنجا که در حال حاضر هیچ تولیدی در کارخانه صورت نمیگیرد تا زمان واگذاری کارخانه به خریدار احتمالی، کارفرما می باید ادله های خود را برای توقف تولید به شورایعالی کار ارائه دهد تا این شورا بر اساس آن  بیمه مربوط به کارفرمایان را تایید کند تا مبلغ حاصل از دریافت این بیمه به عنوان دستمزد به کارگران پرداخت شود و مابه تفاوت کسری مزد کارگران راسا از سوی کارفرما پرداخت گردد. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال این توافق نماینده های کارگران در جمع همکاران خود حاضر شدند و پروین محمدی گزارش این توافق را به آنان ارائه نمود و بدنبال آن کارگران فولاد زاگرس با پایان دادن به تجمع شان  با بدرقه برخی از کارگران حامی خود در تهران عازم شهرستان قروه شدند. اتحادیه آزاد کارگران ایران

تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس در مقابل مجلس شورای اسلامی ادامه دارد

٣١تیر: اتحادیه آزاد کارگران ایران: تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس (ذوب آهن کردستان) که بار دیگر از ساعت ٨ صبح امروز در مقابل مجلس شورای اسلامی آغاز شده است تا لحظه تنظیم این خبر (١٢ ظهر) همچنان ادامه دارد و نماینده های آنان پروین محمدی عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و دو نفر از کارگران کارخانه برای شرکت در نشست کمیسیون اصل نود وارد مجلس شورای اسلامی شده اند. قرار است امروز در نشست این کمیسیون به مسئله اخراج کارگران فولاد زاگرس رسیدگی شود. در این نشست مدیر عامل کارخانه نیز حضور خواهد داشت. در تجمع امروز کارگران فولاد زاگرس دویست نفر از کارگران  اخراجی این کارخانه شرکت دارند . گزارش نتایج این تجمع و تصمیمات اتخاذ شده در کمیسیون اصل نود متعاقبا از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر خواهد شد.

کارگران فولاد زاگرس از صبح امروز بار دیگر تجمع خود در مقابل مجلس شورای اسلامی را از سر گرفتند

٣١تیر: اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران اخراجی کارخانه فولاد زاگرس بنا بر تصمیم قبلی و از آنجا که در تجمعات هفته گذشته این کارگران رسیدگی عملی به خواست هایشان صورت نگرفت از ساعت ٨ صبح امروز ٣١ تیر ماه بار دیگر تجمع خود را در مقابل مجلس شورای اسلامی اغاز کردند. بر اساس وعده ای که در تجمع هفته گذشته به این کارگران داده شد قرار است ساعت ده صبح امروز کمیسیون اصل ٩٠ مجلس شورای اسلامی با شرکت نماینده های کارگران تشکیل جلسه دهد تا به خواست های آنان رسیدگی شود. ٢٥٠ کارگر  فولاد زاگرس از ١٨ تیر ماه جاری از کار خود اخراج شده اند. این کارگران از ان تاریخ در مقابل فرمانداری و اداره کار شهرستان قروه، استانداری و دفتر نماینده ولی فقیه در شهر سنندج و دفتر بیت رهبری و مقابل مجلس شورای اسلامی دست به تجمع زده و خواهان رسیدگی به خواست های خود شده اند. کارگران فولاد زاگرس از اول سالجاری تا کنون دستمزد های خود را دریافت نکرده اند و بخشی از بن کالا و سنوات آنان نیز  در سال ٩١ پرداخت نشده است. همچنین کارفرمای فولاد زاگرس هزینه بیمه این کارگران را از اول سالجاری واریز نکرده بود که اخیرا اقدام به واریز آن کرده است. گزارش تکمیلی تجمع امروز کارگران فولاد زاگرس متعاقبا از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر خواهد شد.

 

کارگران فولاد زاگرس از فردا به تجمع خود در مقابل اداره کار شهرستان قروه ادامه خواهند داد و صبح روز دوشنبه دست به تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی خواهند زد

٢٨تیر: اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال وعده رسیدگی به خواستهای کارگران فولاد زاگرس در کمیسیون اصل نود و بازگشت این کارگران به شهرستان قروه، آنان صبح دیروز ٢٧ تیر ماه علیرغم خستگی راه عازم محل کارخانه شدند اما نگهبانی کارخانه از ورود آنان جلوگیری بعمل آورد و بدنبال آن همه کارگران اخراجی فولاد زاگرس دست به تجمع اعتراضی در مقابل اداره کار شهرستان قروه زدند و شکایت دیگری را پیرو شکایت قبلی خود به این اداره تسلیم نمودند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال این تجمع مامورین انتظامی با حضور در محل تلاش کردند کارگران را از ادامه تجمع باز دارند اما آنان  حاضر به پایان دادن به تجمع خود نشدند و از رئیس اداره کار خواستند تا فورا به شکایت شان رسیدگی شود اما اداره کار شهرستان قروه رسیدگی به شکایت کارگران را موکول به بعد از رسیدگی به خواست این کارگران در کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی کرد. کارگران فولاد زاگرس دیروز ساعت ١٣ ظهر به تجمع خود پایان دادند و صبح امروز جمعه ٢٨ تیر ماه با برگزاری یک مجمع عمومی در پارک شهر قروه  بار دیگر بر حضور خود در مقابل مجلس شورای اسلامی در روز دوشنبه آینده تاکید نمودند و تصمیم گرفتند از فردا تا روز دوشنبه که به تهران میایند به تجمع خود در مقابل اداره کار شهرستان قروه ادامه دهند. در این مجمع کارگران استفاده از دیگر شیوه های اعتراضی منجمله راهپیمایی همراه با خانواده هایشان در سطح شهر سنندج را  در صورت عدم رسیدگی به خواست هایشان در کمیسیون اصل نود مورد بحث قرار دادند  و تصمیم گیری نهایی در اینمورد را به پس از روشن شدن تکلیف شان در کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی موکول نمودند. در این مجمع کارگران اعلام کردند: ما سلامتی مان را حین سالها کار از دست داده ایم و حال که کارمان را از دست میدهیم مرگ برایمان مهم نیست. لازم به یادآوری است علیرغم اینکه کار در کارخانه فولاد زاگرس از جمله مشاغل سخت و زیان آور است با این حال قوانین مربوط به مشاغل سخت و زیان آور در این کارخانه هیچگاه اجرا نشده است و اغلب کارگران آن دچار لطمات شدیدی از ناحیه بینایی، ریه، شنوایی و کمر شده اند.

***

تصویر نامه کارگران فولاد زاگرس و نماینده های مجلس

بعد از ظهر امروز کارگران فولاد زاگرس به تجمع خود در مقابل مجلس شورای اسلامی پایان دادند – این کارگران تجمع خود را از هفته آینده بار دیگر از سر خواهند گرفت

٢٦تیر: اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران معترض فولاد زاگرس(ذوب آهن کردستان) پس از سه روز تجمعات اعتراضی در تهران در مقابل دفتر بیت رهبری و مجلس شورای اسلامی با وعده رسیدگی به خواست هایشان در کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی و از آنجا که تا صبح روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی تعطیل می باشد ساعت ١٦ بعد از ظهر امروز به تجمع  خود پایان دادند. بر اساس توافقی که امروز ما بین کارگران و مسئولین مجلس شورای اسلامی صورت گرفت ابتدا مقرر شد روز یکشنبه آینده مسئله آنان با حضور نماینده های کارگران در کمیسیون اصل نود مورد رسیدگی قرار گیرد اما سپس طی تماسی با نماینده های کارگران به آنان اعلام شد صبح روز دوشنبه جهت حضور در کمیسیون اصل نود به تهران بیایند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال نامه ٥ بندی کارگران فولاد زاگرس به رئیس مجلس شورای اسلامی، ٢٧ نفر از نماینده های مجلس نیز طی نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی خواهان رسیدگی به خواستهای کارگران فولاد زاگرس در کمترین زمان ممکن و با مساعدت ویژه شدند. بنا بر این گزارش کارگران فولاد زاگرس در تجمع امروز خود با شعار: جواب جواب، مجلس جواب، خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند و پس از اینکه مسئولین مجلس شرط ورود نماینده های کارگران به مجلس را پایان تجمع اعلام کردند آنان در اقدامی متحدانه به سمت درب ورودی مجلس هجوم آوردند که  بدنبال آن و بدون اینکه کارگران به تجمع خود پایان دهند نماینده هایشان به مجلس دعوت شدند. همچنین کارگران معترض فولاد زاگرس در اقدام متحدانه دیگری، ماموری را که قصد دستبند زدن به دستان یکی از کارگران را بدلیل عکاسی از تجمع داشت بشدت مورد یورش قرار دادند و اجازه بازداشت همکار خود را ندادند. بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران فولاد زاگرس بدنبال کشمکشی که در ساعات آخر تجمع امروزشان بر سر تنظیم صورتجلسه توافقات پیش آمد از آنجا که ساعت پایانی کار مجلس بود و تا روز یکشنبه نیز مجلس شورای اسلامی تعطیل می باشد در همان محل مقابل مجلس با برپایی جلسه مشورتی تصمیم به پایان تجمع خود گرفتند و اعلام کردند صبح روز دوشنبه هفته آینده به همراه نماینده هایشان بار دیگر به تهران خواهند آمد. این کارگران بعد از ظهر امروز با بدرقه برخی از کارگران حامی آنها در تهران و در حالی که تعدای از آنان بشدت گرما زده و مریض شده بودند عازم شهرستان قروه شدند.

***

٥مطالبه كارگران فولاد زاگرس خطاب به نمایندگان مجلس

١ـ بازگشت به كار و یا در غیر اینصورت بازنشستگی بیش از موعد

٢ـ ارائه مطالبات سریع حقوق و معوقات گذشته

٣ـ اجرای سختی كار تایید پده قبلی و درج آن در سوابق كاری ما

٤ـ ارائه مابه التفاوت در سنوات گذشته

٥ـ بررسی پرونده پزشكی پرسنل توسط پزشك معتمد

***

در دومین روز از تجمع كارگران اخراجی مقابل این نهاد رخ داد:

جلوگیری از ورود نمایندگان كارگران اخراجی فولاد زاگرس به داخل مجلس

در سومین روز حضور کارگران اخراجی فولاد زاگرس در تهران، صبح امروز ١٨٠ نفر از این کارگران برای پیگیری مطالبات صنفیشان بار دیگر در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و شعارهای اعتراضی سر دادند اما بر خلاف دیروز، از ورود نمایندگان کارگران که خواستار مذاکره با وکلای مجلس بودند به داخل ساختمان پارلمان جلوگیری شد. کارگران که دوشنبه و سه شنبه هفته جاری (٢٤ و ٢٥ تیر ماه) به ترتیب در خیابان پاستور تهران و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند پیش از این در روزهای ١٩ و ٢٠ تیرماه نیز در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان دست به اعتراض زده بودند. نماینده کارگران اخراجی فولاد زاگرس با اشاره به صحبت‌های امیدوار کنندهٔ روز گذشتهٔ «احمد قادرمرزی» نماینده مردم قروه (محل استقرار كارخانه) در مجلس شورای اسلامی، گفت: اما امروز لحن آقای سلیمانی متفاوت بود و از کارگران خواست تا تجمع مقابل مجلس را خاتمه دهند. نماینده كارگران تاكید كرد: كارگران قصد تجمع در هیچ مكانی غیر از مجلس را ندارند.

***

کارگران فولاد زاگرس همچنان در مقابل مجلس شورای اسلامی هستند

٢٦تیر: اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران فولاد زاگرس که از صبح روز ٢٤ تیر ماه در مقابل دفتر بیت رهبری و از صبح دیروز در مقابل مجلس شورای اسلامی دست به تجمع اعتراضی زده بودند از صبح امروز بار دیگر تجمع خود در مقابل مجلس شورای اسلامی را از سر گرفتند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال تجمع امروز کارگران فولاد زاگرس در مقابل مجلس شورای اسلامی که توام با سر دادن شعارهایی از سوی آنان بود نماینده های این کارگران با مسئولین مجلس بار دیگر وارد مذاکره شدند و قرار بر این شد تا مسئله آنان در روز یکشنبه آینده با حضور ٨ نفر از نماینده های کارگران در کمیسیون اصل نود مورد رسیدگی قرار گیرد. بنا بر این گزارش بدنبال این توافق نماینده های کارگران مسئله را با همکاران خود در میان گذاشتند اما کارگران حاضر به پایان دادن به تجمع خود نشدند و بازگشت خود به شهرستان قروه را منوط به تنظیم صورتجلسه کتبی این توافق و اولتیماتومی مبنی بر ادامه تجمعات شان در صورت عدم رسیدگی به خواست شان در کمیسیون اصل نود کردند. ٢٥٠ کارگر اخراجی فولاد زاگرس خواهان بازگشت بکار و دریافت مطالبات معوقه خهود هستند. بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران تا لحظه تنظیم این خبر (ساعت ٢٠/١٤ ظهر) تجمع کارگران فولاد زاگرس در مقابل مجلس شورای اسلامی همچنان ادامه دارد و نماینده های آنان در تلاشند تا توافق امروز و اولتیماتوم کارگران بصورت کتبی صورتجلسه شود تا سپس کارگران تجمع کننده در مورد بازگشت شان به شهرستان قروه تصمیم گیری کنند.

***

چرا كارگران فولاد زاگرس اعتراض‌شان را به تهران آوردند

سه شنبه ١٨ تیر، ٢٣٥ کارگر کارخانه «ذوب آهن فولاد زاگرس» واقع در استان کردستان به دلیل آنچه از سوی كارفرما «ناتوانی مالی و زیان‌ده بودن تولید» عنوان شده بود اخراج شدند و پس از برگزاری دو تجمع در استان كردستان سرانجام به دلیل آنچه «بی‌توجهی مسئولان استانی به مطالبات كارگران» خوانده شد، تهران آمدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران اخراجی فولاد زاگرس در روزهای ١٩ و ٢٠ تیرماه در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان تجمع کرده بودند و دوشنبه ٢٤ تیرماه راهی تهران شدند و با تجمع در خیابان پاستور که محل استقرار تعدادی از نهادهای دولتی و حکومتی است، خواستار بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه خود شدند و روز بعد در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. كارفرمای این كارخانه رقم بدهی‌اش را ٩٠ میلیارد تومان ذكر می‌كند و این واحد تولیدی را ورشکسته می‌داند، از همین رو  به کارگران گفته‌ است تا آمدن سرمایه گذار جدید از بخش خصوصی، تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گیرند. در همین رابطه، نمایندهٔ کارگران اخراجی فولاد زاگرس با اشاره به ٣ ماه حقوق معوقهٔ کارگران این کارخانه در سال ٩٢، می گوید: روز ١٨ تیرماه سال جاری، کارخانه را تعطیل کردند و بازگشایی‌اش تا آمدن سرمایه گذارخصوصی امکان پذیر نیست چرا كه این کارخانه برای سود دهی باید خط تولیدش را از چدن به فولاد تغییر دهد. این كارگر ادامه می‌دهد: با توجه به اینکه بسیاری از کارگران این کارخانه مشمول بازنشستگی پیش از موعد، تحت قانون مشاغل سخت و زیان آورند اما کارفرما با کوتاهی در پرداخت سهم ٤ درصدی‌اش به سازمان تامین اجتماعی، مانع بازنشستگی کارگران شده است. این کارگر اخراجی فولاد زاگرس مدعی شده است: کارفرما در بیشتر مواقع با ما قرار داد کار امضاء نمی‌کند و اگر هم قرار دادی بین ما و کارفرما رد و بدل شود، زمانش یک تا سه ماهه و آنهم بصورت یکطرفه است، به طوریکه بعداز گذشت یک ماه از موعد قرار داد قبلی از ما خواسته می‌شود قرار داد سه ماهه گذشته را امضاء کنیم که برای ما هیچ ارزش حقوقی ندارد و کارفرما هرگاه اداره کرد می‌تواند عذر ما را بخواهد. او در ادامه با اشاره به اعتراضاتی که کارگران این کارخانه در روزهای اخیر در مقابل نهاد‌های دولتی و حکومتی انجام داده‌اند تصریح می کند: تعطیلی کارخانه را تا ماه رمضان کش دادند بلکه از تحصن و اعتراض کارگران جلوگیری کنند.

***

حقوق معوقه كارگران به ما ربطی ندارد

«محمد رضا امامی» پیمانکار سابق کارخانه فولاد زاگرس: شرکت «خوان گل» بیش از ٦ سال پیمانکار کارخانه فولاد زاگرس بود که در ابتدای سال جاری به کارش خاتمه داد بنابراین ٣ ماه حقوق معوقهٔ سال جاری کارگران ربطی به پیمانکاری ندارد. به گفتهٔ وی، کلیه حقوق و عیدی پرسنل تا پایان سال ٩١ پرداخت شده اما سنوات و بن کارگری‌شان باقی مانده است. کارخانه فولاد زاگرس از شهریور ماه سال ٩١ برای انجام تعمیرات به صورت غیر رسمی تعطیل است که پولی برای انجام آن وجود نداشت و چون پرسنل از ابتدای سال جاری کاملا بیکار بودند و در کارخانه صرفا حضور فیزیکی داشتند اعضای هیات مدیره به این نتیجه رسیدند كه پرسنل به مدت ٦ الی ٧ ماه حقوقشان را از بیمه بیکاری دریافت کنند تا کارخانه با کمک بخش خصوصی مجددا راه اندازی شود و تا حدی که من می‌دانم قول داده شده است اولین کسانی که به کار بازگردند کارگران سابق کارخانه باشند.

***

سو استفاده مدیران قبلی کارخانه از معاون اول رئیس دولت

«ابراهیم ملا بیگی» مدیر عامل شرکت فولاد زاگرس از ضرر متوالی ٥ الی ١٥ میلیارد تومانی این کارخانه در ١٠ سال اخیر خبر می دهد. وی در گفتگو با خبرنگا ایلنا با اشاره به بدهی ٩٠ میلیون تومانی کارخانه‌اش بیان می کند: سرمایه اولیه کارخانه ٤ میلیارد تومان بوده است. قانون تجارت می‌گوید اگر شرکتی ٥٠+١ درصد زیان انباشته داشته باشد ورشکسته می‌شود. کارخانه فولاد زاگرس ٦٠ میلیارد تومان زیان انباشته دارد که بیش از ١٠ برابر سرمایهٔ اولیه‌اش است.  ظرفیت تولید این کارخانه ٧٠ هزار تن چدن در سال است که جز در ٢ سال اول همیشه نصف این مقدار تولید شده و به دلیل آنکه صنایع بالا دستی و پایین دستی تولیدات این کارخانه در منطقه ایجاد نشده و تنها به تولید صنایع میانی (چدن) که قیمت تمام شدهٔ مواد اولیه از قیمت فروشش بیشتر است پرداخته‌اند کارخانه در طی ١٠ سال گذشته به صورت متوالی ضرر داده است. ملابیگی با اشاره به سو استفاده مدیران قبلی کارخانه فولاد زاگرس از آقای رحیمی معاون اول رئیس دولت می گوید: در طول این سال‌ها این کارخانه با توصیه معاون اول دولت و نامه نگاری‌های ایشان با وزارت صنعت، معدن و تجارت اجبارا به فعالیت خود ادامه داده است. این مقام کارفرمایی در پایان تصریح می کند: تصمیم گرقته شده است کارخانه برای نجات از این شرایط به بخش خصوصی واگذار شود که ظرف یکی دو هفته آینده قراردادش منعقد می‌شود و یکی دو هفته بعد از آن، بخش خصوصی موظف است همهٔ معوقات کارگران را پرداخت کند و در ‌‌نهایت با راه اندازی مجدد کارخانه، کارگران سابق را به سر کارشان باز گرداند.

***

دومین تجمع کارگران فولاد زاگرس در تهران/ امروز مقابل مجلس

 كارگران اخراجی كارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس كه در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان استانی به مطالبات صنفی‌شان از دیروز به تهران آمده‌اند، صبح امروز (سه‌شنبه) در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع كردند. به گزارش خبرنگار ایلنا، این كارگران كه دیروز نیز در خیابان پاستور تهران تجمع كرده بودند پیش از این در روزهای ١٩ و ٢٠ تیرماه در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان تجمع کرده بودند. این كارگران دلیل اعتراض خود را عدم دریافت سه ماه حقوق و اخراج ذكر كرده‌اند. در تجمع امروز كارگران فولاد زاگرس مقابل ساختمان مجلس، محمد بیاتیان عضو کمیسیون صنایع و معادن و حامد قادرمرزی نماینده شهرستان قروه نیز حضور پیدا كردند و كارگران پس از مشورت، دو تن از نمایندگان خود را به همراه آنان به داخل ساختمان مجلس فرستادند تا مذاكرات در فضای آرام‌تری پی‌گیری شود.  در تاریخ ١٨ تیرماه ٢٣٥ نفر از کارگر موقت كارخانه فولاد زاگرس به دلیل آنچه از سوی کارفرما «ناتوانی مالی و زیان‌ده بودن تولید» ذکر می‌شد اخراج شدند.

***

کارگران معترض فولاد زاگرس دیشب را در بهشت زهرا صبح کردند

یکی از کارگران ذوب آهن فولاد زاگرس حاضر در تجمع امروز مقابل مجلس، به ایلنا گفت: شب گذشته اولین شبی بود که کارگران فولاد زاگرس به دور از خانوادهای خود برای پی‌گیری خواسته‌های صنفی‌شان به تهران آمده  بودند و از آنجا كه هیچ نهادی از ما حمایت نمی‌كند، ناچار شدیم با هدایت ماموران برای گذراندن شب به بهشت‌زهرا برویم. او افزود: ما که طی این دو روز به سختی توانسته‌ایم بدور از هر امکاناتی به تجمع خود ادامه دهیم همچنان مصمم‌ایم تا زمان دریافت پاسخ قانع کننده‌ای که نشان دهنده حل مشکلاتمان باشد در تهران حضور یابیم. این کارگاضافه کرد: با وجود آنکه سه ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌ایم هر کارگر به سهم خود حدود ١٥٠ هزار تومان برای این سفر هزینه کرده است كه طبیعتا كفاف اقامت را نمی‌دهد. او ادامه داد: خانواده‌هایمان هم به امید شنیدن خبری خوش، همه سختی‌ها و کمبود‌ها را در شهرستان قروه تحمل می‌کنند و ما چاره‌ای نداریم جز اینكه تا گرفتن پاسخ قانع کننده‌ای از مسئولان به تجمع خود ادامه دهیم. گفتنی است کارگران کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس واقع درشهرستان قروه در استان کردستان، علاوه بر درخواست دریافت سه ماه از معوقات حقوقی خود، خواستار احیاء و بازگشایی کارخانه  فولاد زاگرس هستند.

***

نامه ٨ بندی كارگران فولاد زاگرس به رئیس قوه مقننه

نمایندگان کارگران کارخانه فولاد زاگرس در نامه‌ای ٨ بندی به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، خواسته‌های صنفی خود را طرح کردند.  در تجمع  کارگران اخراجی ذوب آهن فولاد زاگرس در مقابل ساختمان مجلس، این کارگران در نامه‌ای خطاب به رئیس قوه مقننه از بی‌توجهی مسئولان استانی و سوءمدیریت کارخانه انتقاد کردند. در این نامه که به امضای ١٧٠ نفر از مجموع ٢٣٥ کارگر اخراجی رسیده است، ضمن اشاره به سوءمدیریت کارخانه، آمده است: علی‌رغم هشدارهایی که کارگران طی چندین تجمع به مسئولان داده بودند، اما مسئولان حوزه کار و تامین اجتماعی در پی گیری مطالبات صنفی کارگران موفق نبوده‌اند و به همین دلیل خواستار رسیدگی شما هستیم. همچنین کارگران فولاد زاگرس در نامه خود به علی لاریجانی، از عملکرد برخی مسئولان استانی درشنیدن مشکلات کارگران گله‌مند بوده و آورده‌اند: برخی مسئولان […] شهرستان قروه به مشکلات مردم بخصوص کارگران توجه‌ای نشان نمی‌دهند و حتی حوصله شنیدن درد مردم را ندارند و وقتی کارگران فولاد زاگرس برای پی گیری چرایی تعطیلی کارخانه و بیکاری خود به دفا‌تر این مسئولان مراجعه می‌کنند هیچ اهمیتی نمی‌دهند. کارگران امضاء کنند گان این «دست‌نوشته»، خواستار بازگشت به کار خود شده‌ و معوقات حقوقی سه ماهه گذشته‌شان را مطالبه کرده‌اند. همچنین در بخش انتهایی نامه کارگران به رئیس قوه مقننه، درج سوابق سختی کار در پرونده بیمه تامین اجتماعی کارگران، دریافت مابه‌التفاوت سختی کار، بررسی پروندهای پزشکی کارگران با توجه به اینکه تعداد قابل توجه‌ای از کارگران به سبب سختی کار دچار عوارض ناشنوایی و دیسک کمر شده‌اند، و در ‌‌نهایت استمرار بیمه درمانی آنان که از اول اردیبهشت ماه فاقد اعتبار شده است از دیگر خواسته های  کارگران عنوان شده است.

***

تجمع كارگران اخراجی فولاد زاگرس مقابل اداره كار قروه

١٩تیر: صبح امروز ٢٣٥ کارگر کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس در اعتراض به اخراجشان در مقابل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه تجمع کردند. نماینده کارگران کارخانه فولاد زاگرس: از مجموع ٢٨٥ کارگر این کارخانه ٢٣٥ کارگر با سوابق ١٠ تا ٢٣ سال كار به دلیل آنچه «افزایش مشکلات مالی کارخانه» عنوان می‌شود، اخراج شده‌اند. مسئولان کارخانه در پاسخ به اعتراضات کارگران گفته‌اند با توجه به اینکه تعدادی از کوره‌های این کارخانه نیاز به تعمیرات اساسی دارد، روند تولید به صرفه نیست و با این وضعیت امكان پرداخت حقوق کارگران وجود ندارد.  مبالغ ٨٠٠ هزار تومان به عنوان مانده تسویه حساب سال ٩١ به همراه سنوات آن سال نیز باید به کارگران پرداخت شود.  با توجه به اینکه بسیاری از کارگران این کارخانه مشمول بازنشستگی پیش از موعد، تحت قانون مشاغل سخت و زیان آورند اما کارفرما با كوتاهی در پرداخت سهم ٤ درصدی‌اش به سازمان تامین اجتماعی، مانع بازنشستگی كارگران شده است.

***

مدیرعامل: کارگران مستمری بیمه بیکاری بگیرند

در این زمینه «ابراهیم ملا بیگی» مدیر عامل شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس با تایید تعدیل ٢٣٥ کارگر این کارخانه، گفت: ناچار شدیم این تعداد کارگر را به سبب زیان ده بودن تولید تعدیل کنیم. او با اعلام این وعده که «معوقات حقوقی کارگران پرداخت می‌شود»، افزود: این کارگران اخراجی تا زمان مشخص شدن تکلیف نهایی کارخانه به اداره کار شهرستان قروه معرفی خواهند شد واز مستمری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد. این کارخانه با سرمایه اولیه ٤ میلیارد تومان در سال ٨٢ برای توسعه اقتصادی واشتغال در شهرستان قروه توسط «محمدرضا رحیمی» معاون اول رئیس جمهور که در آن زمان استاندار کردستان بود، احداث شد.  در طول این ده سال، به دلیلی آنکه صنایع بالا دستی و پایین دستی تولیدات این کارخانه در منطقه ایجاد نشده است، فولاد زاگرش هر ساله حدود ٥ تا ١٥ میلیارد تومان زیان داده است به طوری که تاکنون این شرکت حدود ٩٠ میلیارد تومان  زیان داده و ٦٠ میلیارد تومان انباشت سرمایه دارد. در طول این سال‌ها این کارخانه با توصیه معاون اول دولت و نامه نگاری‌های ایشان با وزارت صنعت، معدن و تجارت اجبارا به فعالیت خود ادامه داده است.

***

کارگران فولاد زاگرس در دومین روز حضورشان در تهران دست به تجمع اعتراضی در مقابل مجلس شورای اسلامی زدند

٢٥تیر: اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال تجمع دیروز کارگران ذوب آهن کردستان(فولاد زاگرس) در مقابل دفتر بیت رهبری در خیابان پاستور و بی توجهی مسئولین این دفتر به خواستهای کارگران، آنان تا بعد از ظهر دیروز در مقابل این دفتر به تجمع خود ادامه دادند تا اینکه مسئولین دفتر مذکور بناچار با تنظیم نامه ای خطاب به جلالی نظری از مسئولین وزرات کار رسیدگی ویژه و فوری به خواستهای کارگران فولاد زاگرس را به وزارت کار تاکید نمودند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران، کارگران معترض فولاد زاگرس پس از پایان تجمع دیروز خود در مقابل دفتر بیت رهبری از آنجا که رسیدگی عملی به خواست هایشان صورت نگرفته بود شب را در تهران سپری کردند و از ساعات اولیه صبح امروز دست به تجمع اعتراضی در مقابل مجلس شورای اسلامی زدند. بنا بر این گزارش تا لحظه تنظیم این خبر (ساعت ٣٠/١٢ ظهر) این کارگران همچنان در مقابل مجلس شورای اسلامی حضور دارند و نماینده های آنان د ر حال مذاکره با مسئولین مجلس شورای اسلامی می باشند. کارگران فولاد زاگرس از اول سال تاکنون دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند و از ١٨ تیر ماه سالجاری از کار خود اخراج شده اند این کارگران اعلام کرده اند تا کسب نتیجه از اعتراض خود همچنان در تهران باقی خواهند ماند و چنانچه به خواستهایشان رسیدگی نشود به تجمعات خود در مقابل نهادهای مسئول دولتی در تهران ادامه خواهند داد. کارگران اخراجی فولاد زاگرس خواهان بازگشت بکار و دریافت مطالبات معوقه خود هستند.

***

کارگران ذوب آهن کردستان تجمعات اعتراضی خود را به مقابل بیت رهبری کشاندند

٢٤تیر: اتحادیه آزاد کارگران ایران: ٢٥٠ کارگر ذوب آهن کردستان که از کارشان اخراج شده اند در ادامه تجمعات اعتراضی خود، از ساعات اولیه صبح امروز با عزیمت به تهران در مقابل دفتر بیت رهبری در خیابان پاستور دست به تجمع اعتراضی زدند و خواهان بازگشت بکار و دریافت مطالبات معوقه خود شدند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال این تجمع اعتراضی ٥ نفر از نماینده های کارگران به داخل محل دفتر بیت رهبری دعوت شدند و در آنجا مسئولین این دفتر با عکاسی از چهرهای این نماینده ها به آنان اعلام کردند بساط تان را از اینجا جمع کنید و بروید، ما اینجا کاری برای شما نمیتوانیم انجام بدهیم، بروید جلو مجلس شورای اسلامیو…، بدنبال این وضعیت نماینده های کارگران این مسئله را با همکاران خود در میان گذاشتند اما تا لحظه دریافت این خبر (٣٠/١٢ ظهر) کارگران تجمع کننده حاضر به ترک محل مقابل دفتر بیت رهبری نشده اند. ٢٥٠ کارگر ذوب آهن کردستان که از ١٨ تیر ماه جاری از کار  خود اخراج شده اند طی روزهای ١٩ و ٢١ تیر ماه بترتیب در مقابل اداره کار و فرمانداری قروه و سپس در مقابل استانداری کردستان و دفتر نماینده ولی فقیه در شهر سنندج دست به تجمع زده و خواهان دریافت مطالبات معوقه خود و بازگشت بکار شده اند اما همه این نهادها به کارگران ذوب آهن کردستان اعلام کرده اند شما نمیتوانید بر سر کارهایتان برگردید و باید به بیمه بیکاری وصل بشوید. کارگران اخراجی ذوب آهن کردستان از ١٠ تا ٢٠ سال سابقه کار دارند و به دلیل شرایط  سخت و زیان آور کارشان اغلب دچار لطمات شدیدی از ناحیه کمر، شنوایی و ریه هایشان شده اند و تلاشهای آنان در طی سالهای گذشته برای اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور در این کارخانه نتیجه ای در بر نداشته است. کارگران ذوب آهن کردستان در شرایطی از روز ١٨ تیر ماه از کار خود اخراج شده اند که از اول سالجاری تاکنون هیچ دستمزدی دریافت نکرده اند و کارفرما در ابلاغیه خود تاریخ اخراج آنان را ٣١ خرداد قید کرده است. این درحالی است که همه این کارگران تا روز ١٨ تیر ماه بر سر کارهایشان بوده اند. همچنین این کارگران سنوات و بخشی از بن کارگری سال ٩١ خود را نیز دریافت نکرده اند. بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران معترض ذوب آهن کردستان قصد  دارند در صورتیکه امروز جواب درستی به آنان داده نشود همچنان در تهران باقی بمانند و طی روزهای آینده در مقابل مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای مسئول دست به تجمع اعتراضی بزنند. این کارگران با توجه به سابقه بالای کار و نقص جسمانی که در نتیجه کار در ذوب آهن کردستان به آن مبتلا شده اند حاضر به وصل شدن به بیمه بیکاری نیستند و مصرانه خواهان بازگشت بکار و دریافت مطالبات معوقه خود میباشند.

اتحادیه آزا کارگران ایران – ٢٤ تیر ماه ١٣٩٢