شماره۲۶

از خوزستان چه خبر؟

مشکلات بی پایان مردم آبادان

انباشت فاضلاب در کوچه ها و معابر و بوی نامطبوع ناشی از آن به مشکل  دیرینه و جدی مردم آبادان تبدیل شده است. مردم آبادان سال‌ها است با مشکلات عدیده‌ای همچون نامناسب بودن شبکه آبرسانی، برق، فاضلاب و گاز دست و پنجه نرم میکنند و حکومت و شهرداری کار جدی ای برای مقابله با این وضعیت انجام نمیدهند. ۷۲۰ کیلومتر شبکه فرعی و اصلی شبکه فاضلاب در این شهر وجود دارد که دست کم ۴۰۰ کیلومتر از این شبکه نیاز به بازسازی و نوسازی دارد. از سوی دیگر ۸۶۰ کیلومتر شبکه اصلی و فرعی آب آشامیدنی هم وجود دارد که ۴۶۰ کیلومتر آن با توجه به قدمت و فرسودگی نیاز به تعویض دارد.

مردم آبادان دیگر باوری به وعده و وعید ها ندارند و می گویند بارها مسوولان شهری، استانی و کشوری از وضعیت فاضلاب سرکشی کرده‌اند ولی از رفع مشکل فاضلاب این شهر خبری نیست. به گفته مردم این شهر به دلیل نبود شبکه فاضلاب در بیشتر مناطق آبادان، فاضلاب در جوی‌های روباز سطحی انباشته شده و شهرداری حاضر به نظافت و تمیز کردن جوی ها نیست.

بیشتر خیابان‌های منطقه سده، سی متری، فیه، بهمن، ذوالفقاری و جمشید آباد با مشکل فاضلاب روبرو هستند و هنگام بارندگی فاضلاب به خانه‌های مردم نفوذ می کند.  گفتنی است که بسیاری از شهرهای خوزستان با این مشکلات روبرویند و اینها همه از جمله موضوعات خیزش مردمی در این استان در تیر ماه ۱۴۰۰ بود.

آتش در نیستان

در روزهای گذشته بخش های دیگری از باقی مانده تالاب هورالهویزه (هورالعظیم) در آتش سوخت.

ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شده که نشان می دهد برخی گونه های جانوری این تالاب از جمله لاک پشت فراتی که گونه ای کمیاب و در خطر نابودی است در اثر این آتش سوزی از بین رفته اند. تنها در خردادماه سال گذشته، بیش از سه هزار هکتار از بخش ایرانی تالاب هورالعظیم دچار آتش سوزی شده و از بین رفت.

این آتش سوزی ها عمدتا یا توسط شرکت های نفتی برای سهولت در کار حفاری، ساخت و ساز و احداث تاسیسات و ایجاد خطوط انتقال صورت می گیرد و یا نهادهای امنیتی مرزبانی به بهانه رفت و آمد های به اصطلاح قاچاقچیان بخش های گسترده ای از این تالاب را به آتش کشیده اند.

هورالعظیم، آخرین بازمانده تالاب‌های بین النهرین است که یک سوم این تالاب در ایران و دو سوم در عراق واقع شده است. این تالاب که وسعتی بالغ بر  ۱۲۰ هزار هکتار دارد علاوه بر این که نقش اساسی در کشاورزی و ماهیگیری اهالی منطقه داشته از اهمیت زیادی در پوشش گیاهی و جانوری برخوردار بوده که متاسفانه در اثر بی مسئولیتی مقامات حکومت و سود اندوزی و منفعت طلبی شرکت های نفتی متعلق به سپاه در حال نابودی کامل است. به نابودی کشاندن تالاب هور العظیم بخشی از سیاست های تخریبی حکومتیتان و  بساط مافیایی سرمایه داری حاکم در محیط زیست است که بر وضعیت آب، هوا و کشاورزی این منطقه تاثیرات مخربی گذاشته است. یک موضوع اعتراض نهادهای دفاع از محیط زیست همین موضوع  است

هجوم مافیای برنج به خوزستان

جمعه ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۰ خبری منتشر شد مینی بر این که «مافیای برنج» تاکنون بیش از ۱۲۰ هزار هکتار از زمین‌های قابل کشت در استان خوزستان را اجاره کرده و از هم اکنون که بیش از یک ماه تا آغاز فصل کشت برنج زمان باقی‌مانده تعداد بسیار زیادی قرارداد با شالی‌کوبی‌ها منعقد شده است. این در حالی است که در سالهای اخیر کشاورزان خوزستانی به بهانه کمبود آب و خشکسالی از کشت برنج، منع شده اند.

سود قابل توجه کشت برنج در مقایسه با سایر محصولات دلیلی شده تا مافیای برنج علیرغم ممنوعیت شالیکاری، با اتکا به نفوذ و قدرت خود، زمین‌های کشاورزی بسیاری را اجاره نماید. گفته می شود که کشت شلتوک در هر هکتار، ۲۰۰ میلیون تومان سود دارد، در حالی‌که سود کشت هر هکتار گندم تنها ۵ میلیون تومان است. بهمن ماه سال گذشته اعلام شد که دولت ابراهیم رئیسی برای یک دوره پنج ساله قرارداد سه میلیارد دلاری با قرارگاه خاتم سپاه منعقد کرده و بر اساس آن مقرر شده تا با همکاری سپاه طرح  «خودکفایی در محصول برنج» به اجرا درآید.

از آن جا  که نهادهای متولی توزیع آب در استان، قبلا طی اطلاعیه‌هایی عنوان کرده‌ بودند:«آبی در سد کرخه برای تامین نیاز شلتوک‌کاری فصل تابستان وجود ندارد.» اکنون این نگرانی ایجاد شده است که با ورود مافیای متعلق به سپاه به حوزه کشت برنج، تابستان پیش رو مردم و اهالی روستاهای پایین دست رودخانه های کارون، کرخه و دز با مشکلات بسیار جدیتری در تامین آب مورد نیاز خود روبرو شوند.

تیرماه سال گذشته در اعتراض به بحران آب و بی آبی که حکومت باعث و مسبب اصلی آن است دست کم در یازده شهر استان مردم به خیابان ها آمدند که در نتیجه آن تعدادی از معترضان کشته و زخمی شده و صدها نفر توسط دستگاههای امنیتی بازداشت و روانه زندان شدند.

تجمع معلمان در خوزستان در حمایت از همکاران احضاری خود به دادگاه

-روز ۲۵ اسفند جمعی از معلمان خوزستان به عنوان اعلام همبستگی، ۵ نفر از همکاران خود را که از سوی شعبه ۱۲ بازپرسی دادگاه اهواز احضار شده بودند همراهی کردند. معلمان احضار شده به اسامی بهنیا بهمئی‌نژاد،  شهریار شیروانی،  سیامک چهرازی،  اقبال تامرادی و کوکب بداغی در این روز در پازپرسی اسلامی حاضر شدند اما برگزاری جلسه دادگاه کذایی به بعد از تعطیلات نوروز موکول گردید. قبل از آن نیز در هفدهم اسفند معلمان این شهر در اعتراض به احضار همکاران خود به دادگاه با راهپیمایی سه همکار خود  فرنگیس نسیم پور، علی کروشات و پیروز نامی را تا محل دادگاه همراهی کردند. تبدیل محل دادگاهها به محل تجمع اعتراضی شکل نوینی از اعتراض علیه پرونده سازی های امنیتی و دادگاهی کردن فعالین معترض و مطالبه گر است که معلمان پیشتاز آن هستند. نظیر همین حرکت اعتراضی در قزوین در جریان برگزاری دادگاه برای سه معلم معترض این شهر به اسامی

مریم زیرک، اسماعیل فرهنک منش و علی اله بخش و در رودسر در ۲۱ اسفند در جریان دادگاهی شدن عزیز قاسم زاده از معلمان این شهر انجام گرفت. این چنین است که معلمان محکم در مقابل سرکوبگری های حکومت ایستاده و اعلام کرده اند که ارعاب و تهدید ذره ای در عزم آنها برای پیگیری مطالباتشان خدشه وارد نخواهد کرد.  یک خواست فوری معلمان آزادی همکاران زندانی، بسته شدن پرونده های امنیتی تشکیل شده و پایان دادن به پرونده سازی ها است. مقابله معلمان با سرکوبگری های حکومت الگویی برای همه جامعه است.

کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری، واحد خوزستان

۵ فروردین ۱۴۰۱، ۲۵ مارس ۲۰۲۲

tel:00447435562462