اخبار کارگری
نسان نودینیان
داوود رفاهی
اعتراضات كارگری
آتش خشم کارگران کیان تایر بار دیگر شعله ور شد
١) اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال زمزمه واگذاری کارخانه کیان تایر(لاستیک البرز) به کارفرمای سابق آن، بار دیگر شعله های آتش از این کارخانه زبانه کشید و کارگران این کارخانه دست از کار کشیدند. در حال حاضر کارگران کیان تایر دستمزد خرداد ماه خود را دریافت نکرده اند و تولید در آن با کمبود مواد اولیه مواجه است. بنا بر اظهار کارگران این کارخانه از مدتها پیش زمزمه واگذاری کارخانه به کارفرمای قبلی آن (شرفی) بالا گرفته است و نامبرده دیروز در جلسه ای که با شرکت مدیران و مسئولین کارخانه و نماینده های کارگران در وزارت صنایع برگزار شده بود شرکت داشت که این امر خشم صدها کارگر این کارخانه را برانگیخت و آنان صبح امروز با دست کشیدن از کار اقدام به تجمع و آتش زدن لاستیک در محوطه درونی کارخانه مشرف به جاده اسلامشهر کردند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال این اقدام اعتراضی از سوی کارگران، مسئولین شورای تامین استان در محل حاضر شدند و بدنبال مذاکراتی که صورت گرفت کارگران به تجمع خود پایان دادند و بطور قاطعانه ای اعلام داشتند تحت هیچ شرایطی کارفرمای سابق را به کارخانه راه نخواهند داد و چنانچه وزارت صنایع بدون توجه به خواست کارگران اقدام به اینکار کند دست به اعتراضات گسترده ای خواهند زد. حجم آتشی که امروز کارگران کیان تایر برپا کرده بودند به حدی بود که بدنبال پایان اعتراض کارگران، ماشینهای آتش نشانی اقدام به خاموش کردن آتش نمودند. بدنبال اعتراضات گسترده کارگران کیان تایر در سالهای ٨٦ و ٨٧ کارفرمای این کارخانه خلع ید شد و از آنزمان تاکنون اداره آن در اختیار سازمان حمایت از صنایع قرار دارد.
***
٢)٢٦ تیر: اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال زمزمه واگذاری کارخانه کیان تایر به مالک قبلی آن در طی هفته های گذشته، کارگران این کارخانه روز ١١ تیر ماه اقدام به اعتصاب و آتش زدن لاستیک کردند. بدنبال این اعتراض به کارگران کیان تایر اعلام شد چنین کاری صورت نخواهد گرفت اما علیرغم این وعده صبح امروز اطلاعیه ای از سوی مدیر عامل جدید این کارخانه که از سوی مالک قبلی به این سمت انتصاب شده است بر تابلوهای اعلانات کارخانه نصب شد. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران کیان تایر با مشاهده این اطلاعیه بلافاصله دست از کار کشیدند و با آتش زدن لاستیک در قسمت مشرف به جاده اسلامشهر کارخانه اعتراض خود را تشدید کردند و در پی آن مامورین امینتی با حضور در محل کارخانه بار دیگر بر وعده خود مبنی بر عدم واگذاری کارخانه به مالک قبلی تاکید نمودند و در پی آن تمامی اطلاعیه های مدیر عامل جدید از تابلوهای اعلانات کارخانه جمع آوری شد. در پی کشمکشی که میان کارگران کیان تایر با وزرات صنایع حول طرح واگذاری کارخانه به مالک قبلی در گرفته است صبح دیروز در وزارت صنایع به نماینده های این کارگران اعلام شد به وزارت کار دستور خواهیم داد تا شورای کارخانه بر چیده شود.اعضای شورای کارخانه کیان تایر در پی اعتراضات سالهای گذشته کارگران این کارخانه و در مجمع عمومی آنان به عنوان نماینده انتخاب شده اند. در این جلسه نماینده های کارگران نیر با قاطعیت اعلام کردند ما منتخب کارگران هستیم و هیچکس نمیتواند شورای ما را منحل کند. بدنبال زمزمه قطعی شدن واگذاری کارخانه کیان تایر به مالک قبلی آن در وزارت صنایع، وی طی حکمی یکی از اعضای هیات حمایت از صنایع مستقر در محل کارخانه کیان تایر را به عنوان مدیر عامل جدید و داماد نامبرده را به عنوان معاون وی انتصاب کرد که این امر نیز بشدت از سوی کارگران کیان تایر مورد اعتراض قرار گرفت و آنان روز ٢٤ تیر ماه معاون انتصابی مالک قبلی کارخانه را بیرون کردند و در اعتراض امروز خود نیز بطور قاطعانه ای اعلام نمودند به هیچ عنوان تسلیم تصمیم وزارت صنایع مبنی بر واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن نخواهند شد و هیچگاه وی را به کارخانه راه نخواهند داد.
***
کارگران شرکت قطعات توربین شهریار :تا دستیابی به مطالبات مان اتحاد و همبستگی را حفظ کنیم
٢٦تیر: حدود یک ماه است (٢٨ روز) کارگران شرکت قطعات توربین شهریار در اعتراض به عدم تحقق مطالبات خود در اعتصاب به سر می برند؛ در شرایطی که کارگران و خانواده های آنان در حالت بیم و امید به سر می برند اما همچنان متحدانه پیگیر مطالبات خود هستند؛ قابل ذکر است خانواده های کارگران اخراجی نیز در همراهی با همسران شان جلو درب شرکت تجمع داشتند. روز چهارشنبه گذشته صورتجلسه ای با دو بند از سوی کارگران به رویت مدیریت شرکت می رسد. مدیریت با قطع اخراج ها، بستن قراردادهای یکساله و پرداخت حقوق های معوقه موافقت می کند اما با شرط دیگر کارگران که در بند اول آمده بود که در صورت اخراج هر کارگری، به هر دلیلی حتا مثلن شرارت، بایستی با آگاهی کمیته انتظامی که نماینده کارگران در آن حضور دارد انجام گیرد مخالفت کرده بود؛ از این رو از امضای صورتجلسه سر باز زد. بعد از آن روز مطلبی به نقل از مدیر عامل در روزنامه صبح امروز چاپ می شود که ایشان گفته اند کارگران به خاطر اعتیاد اخراج شده اند. کارگران از این موضوع عصبانی می شوند که چرا مورد اتهام و دروغ پردازی قرار گرفته اند. در مقابل اعتراض کارگران مدیر عامل مصاحبه را انکار می کند. کارگران با روزنامه مذکور تماس می گیرند؛ در جواب کارگران گفته می شود نوار صوتی این مصاحبه در دفتر روزنامه موجود است. در خبری دیگر گفته می شود شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران ( مپنا ) و شرکت های وابسته به آن قرار است ده میلیارد تومان به شرکت قطعات توربین شهریار بدهند. روز سه شنبه بعد از ظهر- دیروز – شایعه ای بدین مضمون بالا می گیرد که مدیریت گفته با کلیه کارگران شرکت قرارداد یکساله ( تا پایان سال ٩٢ ) بسته می شود و حقوق های معوقه پرداخت می شود؛ شایعه چنان بالا گرفته بود که کارگران فکر می کردند تا آخر وقت اداری نوبت شان برای بستن قرارداد یکساله فرا می رسد؛ اما بالاخره ساعت کاری به پایان رسید و خبری از امضای قرارداد نشد. همچنین گفته می شود مدیرعامل که در اهواز به سر می برد به حسابداری دستور داده به مناسبت ماه رمضان به هر یک از کارگران پنجاه هزار تومان پرداخت شود. چهارشنبه- ٢٦ تیر ماه ٩٢ – گفته می شد هدف مدیر عاملی از اتهام زنی به کارگران آن هم در یک روزنامه رسمی کشور ، ایجاد تزلزل میان آنها بوده است تا به اتحاد و همبستگی شان که رمز پیروزی بوده خدشه وارد کند. همچنین امروز نیز برخی خوشبین هستند که امضای قراردادها به انجام می رسد. هدف مدیر عامل از اتهام زنی و دروغ پردازی هر چه بوده باشد از جمله ضربه زدن به اتحاد کارگران و ایجاد تفرقه میان آنها، ما کارگران به تجربه دریافته ایم که تنها راهی که می تواند مطالبات مان را عملی کند اتحاد و ایستادگی است هم چنان که تاکنون ادامه داده ایم. بسیاری از هم طبقه ای های ما که از راه فروش نیروی کار شان،هم چون ما، زندگی می کنند ماه ها ایستادگی کردند تا خواست و مطالبات شان جامه عمل بپوشد. هم چنان که سال ها ست برای تامین امنیت شغلی مان مبارزه می کنیم از تجربه خود و دیگر هم طبقه ای های مان درس بگیریم و راه نفوذ هر گونه تفرقه و تزلزل را ببندیم. منبع:وبلاگ کارگران نیروگاه های ایران
***
تجمع کارکنان بیمه آسیا دراعتراض به میزان افزایش حقوق
٢٣تیر: کارکنان بیمه آسیا در مقابل ساختمان اصلی این شرکت تجمع کردند. دلیل اصلی این تجمع، اعتراض به میزان افزایش حقوق کارکنان در مقایسه با مدیرعامل بود. روی دیوار ساختمان پلاکاردی نصب شده بود که در آن به رشد ٣٠ درصدی حقوق مدیرعامل در برابر رشد ١٨ تا ٢٧ درصدی کارکنان اشاره شده بود. یکی از کارکنان بیمه آسیا در این باره با اشاره به عدم توجه مناسب به میزان افزایش حقوقها و خدمات رفاهی کارکنان، گفت: این برای دومین بار است که کارکنان این شرکت نسبت به این مسائل اعتراض میکنند. اعتراض ما به دلیل میزان افزایش حقوقها و خدمات رفاهی کارمندان شرکت است. یکی دیگر از افراد حاضر در تجمع، عامل اصلی بروز این مشکلات را مسائل مدیریتی شرکت عنوان کرد و گفت: پرتفوی بیمه آسیا در چند سال اخیر کاهش یافته در حالی که این شرکت یکی از بزرگترین شرکتهای بیمه است. یکی از عوامل اصلی بروز این مساله، کاهش انگیزه کارمندان برای فعالیت در این شرکت است.
***
تجمع ساکنان برخی از شهرکهای اطراف شیراز مقابل فرمانداری
٢٢تیر: ساکنان شهرکهای سامان، فرهنگیان و شرق میانرود شیراز صبح امروز با تجمع مقابل فرمانداری شیراز نسبت به خلف وعده مسئولان و عدم وجود امکانات اولیه زندگی در محل سکونت خود اعتراض کردند. این افراد با تنظیم نامهای خطاب به فرماندار شیراز گلایههای خود را در خصوص مشکلات محل سکونت خود از جمله برق، اتوبوس خط واحد، گازرسانی، مدرسه، کلانتری، فضای سبز و بوی ناشی از فاضلاب مطرح کردند. دو سال است که مسئولان وعدهی حل مشکلات شهرکهایشان را میدهند اما هیچگونه کاری برای آنها انجام ندادهاند.
***
تجمع بیماران نقص دستگاه ایمنی بدن در اعتراض به افزایش ٢٠برابری قیمت دارو مقابل مجلس
به گزارش خبرگزاری مجلس،بیماران نقص دستگاه ایمنی بدن امروز در اعتراض به افزایش لجام گسیخته قیمت داروهای این بیماری در مقابل مجلس تجمع کردند. تجمع بیماران نقص دستگاه ایمنی بدن در اعتراض به افزایش ٢٠ برابری قیمت داروهای این بیماری در مقابل مجلس در حالی برگزار شد که بنا به گفته این بیماران افزایش لجام گسیخته قیمت داروهای این بیماری عملاً امکان درمان را از بیماران نقص دستگاه ایمنی بدن (ivit) گرفته است. بیماران نقص دستگاه ایمنی بدن معتقد هستند که داروی ٢٠ هزار تومانی این بیماری هم اکنون با قیمتی بالغ بر ٣٠٠ هزار تومان در حال عرضه است.
تراژدی فقر
ماجرای گل فروش تیزهوش پایتخت ، کارگر مرغفروشی و کارگر فضای سبز شهرداری!
وقتی پسر گلفروش در محاصره مردان خشن گرفتار شد، کارگر مرغفروشی و کارگر فضای سبز شهرداری به کمک او شتافتند اما هر سه نفر آنها با ضربات چاقوی مردان خشن مجروح شدند. حدود ساعت ١٩ بعدازظهر پنجشنبه گذشته در تقاطع خیابانهای سهروردی و شهید بهشتی تهران حادثهای رخ داد که در جریان آن پسری گلفروش به همراه کارگر مغازه مرغفروشی و کارگر فضای سبز شهرداری هدف حمله خونین ٣مرد قمه بهدست قرار گرفتند و بهشدت مجروح شدند. ماجرا از این قرار بود که مردان قمه بهدست بهدلیل اینکه تصور میکردند پسر گلفروش به آنها چپچپ نگاه کرده است، وی را به باد کتک گرفتند. در این هنگام کارگر مرغفروشی و کارگر فضای سبز شهرداری به کمک پسر گلفروش شتافتند اما مردان خشن آنها را نیز با ضربات چاقو و قمه مجروح کردند. پسر گلفروش که بعد از این حادثه چند روزی در بیمارستان بستری بود، در تشریح ماجرا میگوید: پدرم وضعیت مالی خوبی ندارد و من مجبور بودم علاوه بر تحصیل، برای اینکه کمکخرج خانواده باشم در خیابان گلفروشی کنم. او ادامه میدهد: روز حادثه، درحالیکه دسته گلی در بغل داشتم از مقابل مغازهای در خیابان سهروردی که ٣جوان مقابل آن نشسته بودند، گذشتم. یکی از آنها ناگهان از جایش بلند شد و گفت که چرا به آنها چپ چپ نگاه کردم. من هم گفتم که به کسی نگاه نکردم اما او با لگد به جانم افتاد و مرا زد. در آن لحظه، گلها را به گوشهای پرت کردم تا بتوانم از دست آنها فرار کنم اما آنها دنبالم دویدند و مرا محاصره کردند. در آن حوالی یک مغازه مرغفروشی بود که کارگر جوانی در آن کار میکرد. او سرباز بود و مرخصی چندروزهاش را صرف کار کردن در مرغفروشی کرده بود تا بتواند پولی درآورد. وی با دیدن این صحنه، به کمکم من آمد و علاوه بر او، کارگر شهرداری که مشغول آبیاری فضای سبز بود نیز کارش را رها کرد تا مرا از دست مردان خشن نجات دهد. او میافزاید: مردان جوان، وقتی دیدند تنها نیستم، چاقو و قمه از جیبشان بیرون کشیدند و به جان ما افتادند. آنها من و باغبان شهرداری را از ناحیه دست مجروح کردند اما ضربهای که به کارگر مرغفروشی زدند، چیزی نمانده بود که جانش را بگیرد. تیغه چاقوی آنها کمی پایینتر از قلب کارگر جوان فرو رفت و وقتی مردم در محل جمع شدند، مردان خشن خودروی خود را در آنجا رها کردند و پا به فرار گذاشتند. پسر گلفروش که از دانشآموزان تیزهوش پایتخت به شمار میرود، میگوید: پس از فرار آنها، من و ٢مجروح دیگر به بیمارستان منتقل شدیم. کارگر مرغفروشی به آیسییو انتقال یافت و درحالیکه چند روز در کما بود، خوشبختانه به هوش آمد و با کمک پزشکان از خطر مرگ حتمی نجات یافت. کارگر فضای سبز شهرداری هم خانهنشین شده است؛ چرا که پزشکان گفتهاند باید دستش عمل شود اما او هزینه عمل بیمارستان را ندارد و به همین دلیل در خانه بستری شده تا شاید دستش بهتر شود. من هم پس از پانسمان زخمهایم از بیمارستان مرخص شدم و در حال حاضر پیگیر کارهای شکایت از مهاجمان هستم. براساس این گزارش، حمله خونین مردان خشن در حالی صورت میگیرد که به گفته یکی از ساکنان محل، در این منطقه کوچهای وجود دارد که پاتوق افراد خلافکار است و هر چند روز یکبار، درگیری خشنی در آنجا رخ میدهد. در حال حاضر، پرونده حمله مردان خشن به پسر گلفروش و کارگر مرغفروشی و کارگر فضای سبز شهرداری در پلیس آگاهی تحت رسیدگی است اما هنوز ردی از مهاجمان بهدست نیامده است. منبع:همشهری-٢٥تیر
***
كارگران
یک خاور گوسفند اهدائی(قربانی)مالک قبلی کیان تایر نیز برای ورودش به کارخانه موثر واقع نشد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال واگذاری کارخانه کیان تایر از سوی سازمان حمایت صنایع به مالک قبلی آن، کارگران کیان تایر همچنان زیر بار این انتقال نمیروند و از ورود وی به کارخانه جلوگیری میکنند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران در پی چندین بار اعتراض کارگران کیان تایر به واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن و جلوگیری از ورودش به کارخانه توسط کارگران، وی به انحا مختلف در تلاش است تا آنان را وادار به پذیرش مالکیت خود کند اما کارگران کیان تایر از دو هفته پیش که این اتفاق افتاده است زیر بار واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن نرفته اند. بنا بر این گزارش وی در راستای راضی کردن کارگران ضمن وعده اهدا یک سبد کالای دویست هزارتومانی به هر کدام از آنان، صبح امروز یک خاور گوسفند نیز به کارخانه فرستاد تا با قربانی کردن این گوسفندان و پخش آن در میان کارگران، خود نیز وارد کارخانه شود اما کارگران کیان تایر با مشاهده خاور پر از گوسفند با خشم و انزجار به سمت این ماشین یورش بردند و آن را مجبور به بازگشت نمودند و در همان حال بخش دیگری از آنان نیز طبق سنت اعتراضی موجود در این کارخانه با آتش زدن لاستیک دست به اعتراض زدند و اجازه ورود به مالک قبلی را به کارخانه نداند. کارگران کیان تایر پس از این اعتراض با برگزاری یک مجمع عمومی در سالن غذاخوری بر عزم خود مبنی بر جلوگیری از واگذاری کارخانه به مالک قبلی آن تاکید کردند. لازم به یادآوری است کارگران کیان تایر در سال ١٣٨٧ بدلیل به تعطیلی کشاندن کارخانه از سوی فرد فوق الذکر و عدم پرداخت دستمزدهایشان از سوی وی، با یورش به دفتر مرکزی کارخانه و تصرف آن و برگزاری تجمعات متعدد در مقابل نهادهای مسئول دولتی، وزارت صنایع را وادار به خلع ید از نامبرده کردند و از ان تاریخ کارخانه کیان تایر با از سر گیری تولید بر روی پایش قرار گرفته است. کارگران کیان تایر مضنون به این هستند که مالک قبلی با بدست گرفتن کارخانه بار دیگر آنرا به تعطیلی بکشاند و سپس زمین آنرا که در حال حاضر حدود هزار میلیارد تومان ارزش دارد به فروش برساند. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٩ تیر ماه ١٣٩٢
***
دولت بابت سقوط استاندارهای زندگی، به كارگران بدهكار است
به گفته یک فعال مستقل کارگری مهمترین وظیفه وزیر کار دولت یازدهم افزایش دستمزد کارگران بر اساس واقعیتهای اقتصادی جامعه است. «پروین محمدی» با بیان این مطلب گفت: اقداماتی که در هشت سال گذشته در حوزههای اقتصادی و اجتماعی رخ داد در حد فاجعه بود و باعث شد تا انتظارات و خواستههای کارگران به توقع و طلب وصول نشده تغییر کند. وی با بیان اینکه کارگران اکنون از تمامی مسئولان دولت فعلی و بعدی بابت سقوط استاندارهای آموزشی، بهداشتی، تغذیهای و رفاهی خانوادههای خود طلبکار هستند؛ گفت: در شرایط کنونی دولت باید بصورت فوری قدرت خرید کارگران را ترمیم و به روز رسانی کند. وی بابیان اینکه کارگران به دلیل فجایعی که به سرشان آمده است توانایی صبر و تحمل را ندارند، گفت: اکنون توقع صبر از کارگران به منزله سوءاستفاده بیشتر از نیروی انسانی در قالب افزایش بیشتر کودکان کار و اجحاف در حق کارگران زن است. این فعال صنفی کارگری بابیان اینکه دغدغه امروز کارگران دیگر اختلاف ٦ درصدی مزد مصوب با نرخ تورم و یا افزایش ١٠ هزار تومان حقوق مسکن و خواروبار نیست، گفت: مطالبه امروز کارگران جبران سه دهه عقب افتادگی قدرت خرید آنهاست. وی یادآور شد: تنها بخشی از این طلب مربوط به ثابت ماندن مزد کارگران در طول هشت سال زمان جنگ تحمیلی است. محمدی یادآور شد: بسیاری از کارگرانی که درآن سالها در کارخانهها بیوقفه کار کردند اکنون برای دریافت مطالبات مزدی و حتی بازنشسته شدن با مشکل روبرو هستند. این فعال کارگری با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از وزارتخانههای پر مسئولیت جامعه است، گفت: وزیر کار باید بتواند قوانین حمایتی کار و تامین اجتماعی را به درستی اجرا کند. منبع:ایلنا-٢٥تیر
***
پیام تسلیت به مناسبت جان باختن فعال کارگری کاوه خدادادی
با نهایت تاسف باخبر شدیم که کاوه خدادادی فعال کارگری و عضو کمیتهی هماهنگی در شهر بوکان در روز ٢٢/٤/٩٢ بر اثر حادثهی دلخراش تصادف در جادهی عجبشیر – بناب جان باخت. به این ترتیب کارگران یکی از فعالین دلسوز و کمیتهی هماهنگی یک عضو صادق خود را از دست داد. کمیتهی هماهنگی جان باختن این عزیز از دست رفته را به خانوادهی داغدار، کارگران و فعالین کارگری و مردم دلسوز و زحمتکش شهر بوکان تسلیت عرض نموده و خود را در غم آنان شریک میداند. بدون شک از دست دادن کاوه خدادادی ضایعهای جبران ناپذیر برای جامعهی کارگری میباشد. یاد این فعال کارگری برای همیشه در دلهایمان جاودانه خواهد ماند.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-٢٤ تیر ١٣٩٢
***
***
پیام تسلیت رضا شهابی به مناسبت درگذشت شهلا فرجاد
با خبر شدم خانم شهلا فرجاد مادر دلسوز و پزشک مهربان روزهای دور که با دغدغه های انسان دوستانه و ضد جنگ و کمک به پناهندگان افغانی، سوادآموزی، مدرسه سازی، کتابخانه سازی و کمک به زلزله زدگان بم … تلاش های فراوان و به یاد ماندنی انجام داده و در جنبش برابری خواهانه زنان، کمپین یک میلیون امضاء و مادران صلح، شیرزنِ سینه سوخته و پر تلاش و شجاع بوده، بعد از یک سال مقاومت سرسخت با بیماری سرطان در تاریخ ١٦ تیر ٩٢ در بیمارستان آتیه چشم از جهان فروبست. من به عنوان یک کارگر و عضو هیات مدیره سندیکاری کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به خانواده محترم و بازماندگان و دوستان و همرزمان این زن بزرگوار و نام آشنای و زندانی سیاسی دهه شصت و جامعه کارگری و مدنی و مردم آزادیخواه و شخصیت های مردمی و آزاداندیش بخصوص مادران صلح تسلیت عرض می کنم. یادش گرامی و راهش پررهرو. رضاشهابی زکریا ٢٣ تیر ٩٢ زندان اوین
***
درد دل یکی از همکاران نیروگاهی در نیروگاه دماوند
نیروگاه شهدای پاکدشت( سیکل ترکیبی دماوند) که برای خصوصی سازی!!! به بنیاد شهید منتقل شده است به علت مدیریت غلط بنیاد و نابلدی مدیران بنیاد در امور نیروگاه داری، متاسفانه در حال تخریب تجهیزات می باشد. آیا واقعا این صحیح است بزرگترین نیروگاه خاور میانه به علت رد دیون دولت به اسم خصوصی سازی به دست ارگانی بیفتد که هیچ تجربه ای در امور نیروگاه ندارد؟ آیا واقعا ارزش این نیروگاه ٨٠٠ میلیارد!!! است ؟ که در قبال بدهی ٨٠٠ میلیاردی به بنیاد داده شده است ؟ آیا ارزش واقعی این نیروگاه با احتساب حتی دلار مبادله ای به چند برابر این مفدار نمی رسد ؟ آیا صحیح است که نیروهای متخصص این نیروگاه( که سرمایه ای عظیم برای نیروگاه می باشند) به علت جو بد مدیریت و قطع مزایا توسط بنیاد در حال فراراز این نیرو گاه باشند؟ آیا صحیح است که نیروهای نیروگاه بدون اجازه آنها توسط دولت به بنیاد واگذار گردند در حالی که با آزمون دولتی به نیروگاه وارد شدند؟ آخر تا کی ناعدالتی ؟از همه مردم و مسئولان تقاضا دارم برای جلوگیری از نابود شدن این سرمایه ملی دست به کار شوند
منبع:وبلاگ کارگران نیروگاه های ایران- چهارشنبه ٢٦ تیر ١٣٩٢
***
کارنامه دو ساله (١٣٨٨ و ١٣٨٩) قاضی محمد مقیسه
کمیته حمایت از شاهرخ زمانی! محمد مقیسه یکی از قضاتی است که افکار و اندیشه ضد انسانی ، ارتجاعی و جنایت کارانه دارند، هر چند که مانند جانی های چون قاضی مرتضوی ، قاضی صلواتی و… شناخته شده نیست ولی در جنایت کار بودن دست کمی از آنها ندارد . توضیح مهم دیگر در مورد گزارش زیر این است که گزارش فوق فقط مربوط به زندان گوهر دشت اندرز گاه ٤ است در حالی که این قاضی در زندانهای دیگر مانند اوین و … زندانی دارد. لازم به ذکر است که مقیسه قبل از رسیدن به مقام قضاوت نام مستعار او ناصریان بود برخی سمت های رسمی او عبارت بودند از : از سال ١٣٦٠ در دادسرای انقلاب دادیار شعبه بوده است در سال ١٣٦٤ ناظر زندان قزل حصار می شود سپس دادیار ناظر زندان گوهر دشت می گردد و برخی اعتقاد دارند یکی از تصمیم گیرندگان در قتل عام زندانیان سیاسی در تابستان ١٣٦٧ بوده است. اما به صورت غیر رسمی او در وزارت اطلاعات مانند بسیاری از قضات جمهوری اسلامی بازجو ( شکنجه گر ) بود، بنا براین به خوبی می داند بازجوها چگونه شکنجه می کنند ، طی این گزارش، اطلاع داشتن او از شکنجه ها روشن خواهد شد بخصوص مورد ٦ نفری از زندانیان که با دستور قرار بازداشت او نزدیک به چهار سال است بدون محاکمه همچنان تحت فشار و شکنجه قرار دارند و او خود طرفدار لازم بودن شکنجه است . محمد مقیسه در زمان بازجو بودن طلبه بود و مثلا” درس حقوق نیز می خواند و اکنون روحانی شده و به مقام قضاوت رسیده است. همچنین مقیسه محاکمه کننده بسیاری از فعالین کارگری و دستگیر شدگان اعتراضات ١٣٨٨ و صادر کننده احکام اعدام برای فعالین سیاسی بخصوص افراد مجاهدین بوده است. این فرد از نظر علم حقوق بی نهایت بی سواد است. البته برای جمهوری اسلامی چنین قضات بی سواد و وامدار لازم است. این قاضی چندان توجهی به اسناد پرونده و دفاعیات و قوانین نمی کند بلکه به شفارش و در خواست روی پرونده که توسط بازجو ها نوشته می شود عمل می نماید. پرونده ١٧٧ نفری از زندانیانی که در اندرزگاه(بند) ٤ سالن ١٠ هستند متعلق به شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی محمد مقیسه می باشند از این ١٧٧ نفر، ٢٠ نفرشان دو سال حبس داشتند که تا امروز آزاد شده اند، از ١٥٧ نفر باقی مانده ٧٠ نفر بلاتکلیف هستند(عمر انسانها را این گونه هدر می دهد) این افراد که بلاتکلیف در زندان هستند بیشترینشان سه سال و هشت ماه و کمترینشان دو سال و یک ماه است که بلاتکلیف در حبس بسر می برند ، به ٥٥ نفر از افراد باقی مانده از ٥ سال تا ٢٠ سال حکم حبس داده است، در مجموع حکم این افراد ٣٨٥ سال دارند، به ٣٢ نفر باقی مانده هم حکم اعدام داده که از این تعدا ٦نفرشان اعدام شده اند و ٢٦ نفر دیگر در انتظار اجرای حکم بسر می برند. از افراد بلاتکلیف، شش نفر به نامهای انور خضری ، خسرو بشارت ، فرهاد سلیمی ، ایوب کریمی، داوود عبدالهی قاسم آبسته و کامران شیخی سه سال و هشت ماه است بلاتکلیف در زندانی هستند این شش نفر در سال ١٣٨٨ به اتهام قتل یک سرباز(نگهبان بانک ملی) به نام ابراهیم شکاکی در شهرستان مهاباد دستگیر شدند، مأموران وزارت اطلاعات در همان سال ١٣٨٨ به زور شکنجه از آنها اعتراف دروغین گرفتند و آنها وادار به مصاحبه تلویزیونی کردند، در پرس تی وی پخش کردند، آنها بقدری شکنجه شده بودند که تا پخش فیلم اعتراف آنها از تلویزیون هنوز زخمی بودند و دست یکی از انها که زیر شکنجه شکسته بو.د در فیلم کاملا” مشهود است. از طرفی ولی مصطفی خانی اهل مهاباد که توسط نیروی انتظامی در اسفند سال ١٣٨٧ به جرم دیگری دستگیر شده بود طی بازجویهای در سال ١٣٨٨ همزمان با اعتراف گیری دروغین از شش نفر نامبرده ، اعتراق به قتل سرباز نامبرده (ابراهیم شکاکی ) می کند، قاتل اصلی یعنی ولی مصطفی خانی اعلام می کند مقتول را که از اقوام خودم بوده، بنا به دلایل شخصی به قتل رسانده و اسلحه اش را نیز در جای پنهان کردم ، قاتل در سال ١٣٨٨ به جرمش اعتراف کرده و حتی محل اختفای اسلحه سرباز مقتول را هم به نیروی انتظامی نشان داده است ، اکنون اعتراف قاتل در پرونده است و اسحله گم شده مقتول ضمیمه پرونده است و شخص قاتل در زندان ارومیه منتظر اجرای حکم اعدامش است. با توجه به چنین اسناد و شواهدی شش نفر بی گناه بیش از ٣ سال است در زندان بلاتکلیف به سر می برند و توجهی به زندگی انسانها ندارد با توجه به شناسایی کامل قاتل اصلی وزارت اطلاعات و قاضی مقیسه همچنان این شش نفر را بدون دادگاه و محاکمه سه سال و هشت ماه است در زندان نگه داشته اندو برای پنهان کردن عمل جنایت کارانه خود آنها را نه محاکمه می کنند و نه آزادشان می نمایند.
پیام اسلامی را در زندان گوهر دشت کشتند
در تاریخ ٢٦/٤/١٣٩٢ در بند ٦ زندان گوهر دشت میان زندانیان نزاعی پیش می آید ، طبق عادت مسئولین زندان برای زهر چشم گرفتن از زندانیان به دستور امیری یکی از مسئولین زندان ، پیام اسلامی یکی از طرفین نزاع را به بیرون از بند برده و شروع به ضرب و شتم او می کنند ، او را بقدری می زنند که پیام اسلامی زیر ضربات مشت و لگد در جا کشته می شود . با کشته شدن پیام اسلامی شمار کشته شدگان سه ماهه ی اخیر در زندان گوهر دشت به شش نفر رسیده است.نشریه پایداران
تکثیر از : کمیته حمایت از شاهرخ زمانی
اخراج و بیكارسازی
اخراج سازی در شركت اكتشاف
شرکت اکتشاف در شهرری نزدیک پلایشگاه تهران قرار دارد . این شرکت در سال نود تمامی ٦٠٠ کارگر ی که در این شرکت مشغول به کار بودند را به بهانه انتقال شرکت به یکی از شهرهای جنوب از کار اخراج کرده است. بسیاری از این کارگران از صاحب شرکت شکایت کردند اما کسی جوابگوی شکایت انها نبوده واندک محدودی فقط بیمه بیکاری دوساله را گرفتند. بسیاری از این کارگران حتی هنوز حقوق معوقه شان را هم دریافت نکرده اند. به کارگران این شرکت گفته اند که به شهرستان مذکور که شرکت فعالیت های خودش را شروع کرده بیایند و مشغول به کار شوند . اما کارگران تماما ساکن تهران هستند واین امکان پذیر نیست ونبوده .
ویژه دستگیری و اعتراضات علیه دستگیری فعالین كارگری
احضار تعدادی از اعضای کمیته هماهنگی به دادسرای شعبه ٤ رشت
٢٧تیر: به گزارش رسیده روز سه شنبه مورخ ١٨/٤/٩٢ اعضای کمیتهی هماهنگی به نامهای فرامرز فطرت نژاد، مسعود سلیمپور، سیروس فتحی، مازیار مهرپور، میترا همایونی و سعید مقدم از دستگیر شدگان در مجمع عمومی کمیتهی هماهنگی در ٢٦ خرداد ٩١ در کرج ،جهت ادای پارهای توضیحات به دادسرای رشت احضار شدند. کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری احضار و تهدید اعضای خود را به شدت محکوم کرده و آن را در راستای اعمال فشار بیشتر بر کارگران و فعالین کارگری میداند.
***
محمودصالحی سخنگوی کمیته دفاع از رضا شهابی در ایران:وضعیت جسمی رضا شهابی مجدداً وخیم شده است
٢٥تیر: وضعیت جسمی رضا شهابی، فعال کارگری در بند مجدداً وخیم شده و مسئولان زندان با وجود تصمیم این عضو هیات مدیره سندیکای کارگران اتوبوسرانی مبنی بر شروع دوباره اعتصاب غذا، از تامین خدمات درمانی خودداری میکنند. محمود صالحی، فعال کارگری و سخنگوی کمیته دفاع از رضا شهابی در ایران، ضمن اعلام این خبر افزود: آقای رضا شهابی از زمان بازگشتش از مرخصی همچنان در وضعیت بد جسمی بوده و از درد شدید گردن، دیسک کمر و فشار خون رنج میبرد، با این همه هنوز توسط پزشک متخصص مورد معاینه و درمان قرار نگرفته و بارها خود ایشان و خانواده اش درخواست اعزام به بیمارستان را داشته که هنوز مورد موافقت قرار نگرفته و تنها در بهداری اوین مورد درمان سرپایی و تجویز داروهای مسکن قرار گرفته است. صالحی در پاسخ به پرسشی درباره نوع داروهایی که در بهداری اوین برای این فعال کارگری تجویز شده است توضیح داد: در بهداری همه زندانهای ایران معمولاً تنها پزشکان عمومی مشغول به کار هستند و چون اکثر مراجعین زندانیان عادی هستند، میخواهند زندانی را پشت سر بگذارند و بدون رعایت تفکیک زندانیان عادی از سیاسی و در بسیاری از اوقات بدون پرسش تنها داروهای خواب آور و مسکنهای پر عوارض را تجویز کرده و به علت اینکه پزشک عمومی هستند امکان تجویز داروهای تخصصی را ندارند. این فعال کارگری زندانی سیاسی سابق درخواست کرد که آقای شهابی مورد معاینه و درمان پزشکان متخصص قرار بگیرد و مانند گذشته به بیمارستانهای غیر تخصصی منتقل نشود. سخنگوی کمیته دفاع از رضا شهابی در ایران، در مورد از سرگیری اعتصاب غذا تاکید کرد: ما از آقای شهابی درخواست کردیم که دوباره دست به اعتصاب غذا نزند، البته ما نمیتوانیم برای زندانی تصمیم بگیریم چون آزاد هستیم و این زندانی است که از نزدیک شرایط را لمس کرده، سختیها را تحمل میکند و با مشکلات دست و پنجه نرم میکند. وی در پایان ضمن ابراز نگرانی در مورد وضعیت ایشان افزود، امیدواریم تا پایان دوره محکومیت آقای شهابی پرونده سازی جدیدی برای ایشان انجام نشود و مانند محاکمه مجدد او به بهانه غیبت از مرخصی مجدداً مورد محاکمه قرار نگیرد تا سرانجام بتواند با پایان دوره محکومیت خود در اول فروردین سال آینده از زندان آزاد شده و درمان خود را از سر بگیرد. منبع: کمیته گزارشگران حقوق بشر
***
خالد حسینی بار دیگر محاکمه شد
٢٤تیر: خالد حسینی فعال کارگری وعضوکمیتهی هماهنگی در روز دوشنبه ٢٤ تیر ٩٢ مجددا مورد محاکمه قرار گرفته و طی دادگاهی نیم ساعته محکوم به یک سال حبس تعزیری گردید. نامبرده در تاریخ ١٥ تیر در شعبه ١ دادگاه انقلاب سنندج به طور غیابی محکوم به یک سال حبس تعزیری گردیده بود که این حکم مورد اعتراض این فعال کارگری قرار گرفته و خواهان واخواهی و تجدید محاکمه شد. اتهام خالد حسینی عضویت در کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری از طرف قاضی اعلام شد که وی ضمن دفاع از حقانیت و استقلال کمیتهی هماهنگی، دفاع از حقوق کارگران را حق بی چون و چرای خود دانست. محاکمه این فعال کارگری به وکالت آقای حمید خلج انجام گرفت. کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، ضمن محکوم کردن حکم صادره خواهان شکسته شدن این حکم و همچنین آزادی سایر کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی میباشد. کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری
***
محاکمه مجدد بهزاد فرجاللهی
٢٤تیر: به گزارش رسیده یکشنبه ٢٣/٤/٩٢ «بهزاد فرج اللهی» فعال کارگری و عضو کمیتهی هماهنگی به یک سال حبس تعلیقی محکوم شد . در پی محاکمه این فعال کارگری به طور غیابی در تاریخ ١٢ تیر و اعتراض و درخواست واخواهی از دادگاه، وی طی یک تماس تلفنی به شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج فراخوانده و با حضور در این شعبه باردیگر بدون داشتن وکیل دادگاهی شد. در این جلسهی کوتاه، قاضی پرونده «بهزاد فرجاللهی» را به یک سال حبس تعلیقی محکوم و این حکم در همان روز به وی ابلاغ شد. کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن محکوم کردن حکم صادره برای بهزاد فرجاللهی، خواهان شکسته شدن این حکم و همچنین آزادی کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی میباشد. کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری
***
عدم تشکیل دادگاه حامد محمودینژاد
٢٤تیر: به گزارش رسیده روز شنبه ٢٢/٤/٩٢ «حامد محمودی نژاد» فعال کارگری و عضو کمیتهی هماهنگی، همراه با وکیل خود در شعبهی یک دادگاه انقلاب اسلامی سنندج حضور یافت. به دلیل عدم حضور قاضی پرونده در شعبه دادگاه این فعال کارگری تشکیل نشد. وکیل این فعال کارگری خواستار موکول نمودن جلسهی دادگاهی به تاریخ دیگری گردید. کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری
دستمزدهای پرداخت نشده
دستمزدها را پرداخت نمیکنیم
خبر دیگر اینکه شرکت آسیا پلاستیک تولیدی وسایل پلاستیکی ظرف وروف آشپزی وخانه ای که بیش از ٦٠ کار گر در آن در دو شیفت روز وشب مشغول به کار هستند به کار گرانش گفته که در اول ماه از دادن دستمزدها خبری نیست. چرا که دستگاه وخط تولید خریداری کرده ایم نمی توانیم حقوق های شما را پرداخت کنیم. این شرکت در شهرری فعایت دارد وهمواره کارگران این شرکت نسبت به کمی دستمزدها ونپرداختن به موقع ووضعیت بهداشت ووغیره معترضند
نا امنی محیط كار
گاز تصفیه خانه فاضلاب شهری قم دو كارگر را به کام مرگ کشید
٢٦تیر: دو کارگر در تصفیه خانه فاضلاب شهری قم واقع در تپههای اعلاییه جان باختند.
***
مرگ کارگر جوان در پی سقوط در چاه
مشهد: در پروژه ساختمانی چاهی به عنوان سازه نگهبان به عمق ٢٩متر حفر شده بود که در فاصله یک متری آن بیل مکانیکی در حال گودبرداری هنگام چرخش به کارگر جوان برخورد کرد که او در نتیجه این برخورد درون چاه سقوط کرد، و جانباخت.
***
مرگ کارگرجوان بین ستون های ساختمانی
٢٥تیر: کارگرجوانی در یک دستگاه تریلر هنگام حمل ستون های ساختمانی، در شهرک راه آهن، انتهای بلوار امیر کبیر،جانش راازدست داد. بر اساس این گزارش، به گفته شاهدان حادثه، یک دستگاه تریلر حامل بار ستون های پیش ساخته در مسیر اعلام شده در حال حرکت بود و یک کارگر ٣٥ ساله نیز در قسمت عقب تریلر به صورت ناایمن بر روی ستون ها نشسته بود. در این حادثه، حرکت ناگهانی و جابجایی تریلر باعث برهم خوردن تعادل این خودروی سنگین شده و منجر به گیر کردن کارگر از ناحیه سر و قفسه سینه در بین ستون های غول پیکر ساختمانی شده بود.
***
سقوط کارگر از ساختمان ناتمام
٢٥تیر: مشهد. بلوار پیروزی. کارگر میانسالی از طبقه دوم ساختمان ناتمام به درون چاله آسانسور سقوط کرد و مصدوم شد.
كودكان كار
معضلی ادامه دار به نام ” کودک کار “
گرمای تابستان امانم را بریده است. غم نان اگر نبود من هم شادمانه پرواز میکردم. در دنیای کودکی چقدر سخت است بار سنگین مسئولیت بر شانههای کوچکم! مادرم میگوید پسرم تو نانآور خانهای، تو مرد شدهای دیگر! پدر اما حرفی نمیزند، من معنی سکوت و بغضی که سالهاست در گلو دارد را خوب میفهمم، چراکه از وقتی خانهنشین شده دیگر حتی به چشمهایم نگاه نمیکند، هر صبح فالهایم را برمیدارم و به امید این که امروز روز بهتری است از خانه خارج میشوم، اما خیابانها همه شبیه هم هستند و مردم شبیهتر! من یاد گرفتهام برای نان بجنگم، جنگی نابرابر … برخی از کنارم رد میشوند و پچ پچ کنان با هم میگویند چقدر معضل کودکان کار در کرج جدی شده! من معنی معضل را نمیدانم، اما خوب میفهمم کودک کار یعنی چه؟ کودک کار یعنی من! منی که سالها زودتر از سنش بزرگ شده و ناچار است دست از کودکی بردارد و در دنیای بیرحم و خشن، گلیم خود و خانوادهاش را از آب بیرون بکشد. کودک کار یعنی نگاه خشن، ترحم آمیز و گاه بیتفاوت مردم، کودک کار یعنی اضطراب و استرس از آمدن شهرداری و گرفتن بساطی که ٢٠ هزار تومان نیز نمیارزد، اما همه سرمایه کار من است! کودک کار یعنی صبحهای زود از رختخواب دلکندن و شب دیروقت به خانه برگشتن، کودک کار یعنی خیابان خیابان محنت و آیندهای نامعلوم! مهدی ایراننژاد، فرماندار کرج در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در خصوص وضعیت کودکان کار در کرج گفت: موضوع حمایت و جمع آوری کودکان کار یکی از ماموریتهای اداره کل بهزیستی استان البرز است که تشکیلاتی نیز در این خصوص شکل گرفته است. وی افزود: اگر کودکانی که در خیابان کار میکنند، مدیریت نشوند، ممکن است در اختیار باندهای قاچاق و موادمخدر قرار گیرند. ایراننژاد افزود: با وجود جمعآوری کودکان کار در کرج ولی هم اکنون نیز شاهد حضور این کودکان در سطح خیابانها هستیم، بنابراین ضعف در مرحله نخست یعنی جمعآوری کودکان خیابانی است که دستگاه متولی آن باید بیشتر دقت کند. فرماندار کرج تصریح کرد: بر اساس بررسیهای انجام گرفته، مشخص شده اکثراً کودکانی که در خیابانهای کرج مشغول کار هستند، خیابانی نیستند و خانواده دارند و به دلیل مشکلات مالی اقدام به فروش فال، گل و … میکنند. وی اظهارکرد: حمایت از این کودکان باید در اولویتهای کاری مسئولین ذیربط قرار گیرد تا کمترین آسیب از لحاظ روانی به این افراد وارد آید. در بخش دیگری از این گزارش مرتضی مکاریان، مدیرکل بهزیستی استان البرز نیز گفت: ساماندهی کودکان کاری که در خیابانها درآمدزایی میکنند، از اولویتهای اداره کل بهزیستی استان در سال جاری است. وی افزود: این کودکان که به علت ضعف اقتصادی و ناتوانی سرپرست در تامین احتیاجات مالی خانواده ناچار به فروش فال، آب معدنی، گردو و … میشوند با کودکان خیابانی که به صورت باندهای به هم پیوسته فعالیت میکنند، تفاوت بسیار دارند.
مکاریان خاطرنشان کرد: کودکان خیابانی برای فعالیت در خیابان تربیت میشوند و هر صبح توسط اعضای باند کودکان خیابانی در نواحی مختلف استان پخش شده و غروب مجددا جمع آوری میشوند. وی افزود: بیشتر مبالغی که کودکان خیابانی در طول روز به دست میآورند، توسط سردسته باند گرفته میشود و پول چندانی برای خود آنها باقی نمیماند. این مسئول تصریح کرد: اکثر کودکان خیابانی از اتباع خارجی هستند، ولی کودکان کار غالبا ایرانی و اقشار کمدرآمد جامعه هستند. مکاریان گفت: از آنجایی که کودکان کار اغلب سرپرست دارند و در کانون خانواده زندگی میکنند، بحث ساماندهی آنها از حساسیت بالایی برخوردار است. مدیرکل بهزیستی البرز افزود: استفاده از لفظ متکدی برای کودکان کار به هیچ وجه مناسب نیست، چرا که این کودکان برای گذراندن زندگی خود و خانواده از آرزوها و کودکی خود دست کشیده و برای کار وارد محیط خشن جامعه شدهاند. وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: ساماندهی کودکان کار در خیابان نیازمند همکاری دستگاههایی از جمله شهرداری و فرمانداری است. وی تصریح کرد: مهمترین اقدام را در مرحله اولیه باید شهرداری با جمعآوری این کودکان انجام دهد که متاسفانه در این زمینه مناسب عمل نمیکند. وی خاطرنشان کرد: از سال ٨٩ تا کنون سه جلسه موثر برای ساماندهی این کودکان با حضور ذیربطان این امر در کرج برگزار شده، اما متاسفانه نماینده شهرداری در دو جلسه از این جلسات غایب بوده است. وی اظهار کرد: تا زمانی که شهرداری اقدامات لازم جهت جمع آوری این کودکان را انجام ندهد، بهزیستی قادر به ارائه خدمات لازم به این کودکان و رفع مشکلات آنان نخواهد بود. وی همچنین در ارتباط اقدامات انجام شده برای ساماندهی وضعیت کودکان خیابانی استان البرز گفت: یک مرکز نگهداری این کودکان با عنوان مرکز حمایتی آموزش کودک و خانواده وابسته به سازمان بهزیستی در استان راهاندازی شده که ظرفیت نگهداری از ٣٠ کودک را دارد. وی تصریح کرد: در حال حاضر در حال غربالگری این کودکان هستیم و با شناسایی، این کودکان به مرکز انتقال داده میشوند. مکاریان ادامه داد: این مرکز امکان نگهداری این کودکان را در فاصله زمانی یک ماه تا یکسال را دارد. مدیرکل بهزیستی البرز تاکید کرد: در زمینه کودکان کار استان نیز سعی میشود تعدادی از این کودکانی شناسایی و مورد حمایت قرار گیرند. وی گفت: این مرکز قصد دارد از سن پنج تا ١٨ سالگی کودکانی را که شرایط لازم برای حمایت را دارند را تحت خدمات حمایتی قرار دهد. در بخش دیگری از این گزارش علی آقازاده شهردار کرج ضمن تکذیب کم کاری شهرداری کرج در جمع آوری کودکان کار خیابان گفت: شهرداری بارها و بارها نسبت به جمع آوری این کودکان اقدام کرده است و آنان را به بهزیستی تحویل داده، اما فردای آن روز مجددا این کودکان در خیابان مشاهده شدهاند. وی تصریح کرد: بهزیستی در ابتدا باید امکانات لازم جهت نگهداری این کودکان را فراهم کند، چون تعداد این کودکان کم نیست! شهردار کرج اظهار کرد: شهرداری این امکان را دارد که ظرف مدت ٤٨ ساعت همه این کودکان را از سطح شهر جمع آوری کند، ولی آیا بهزیستی توان نگهداری همه این کودکان را دارد؟ آقازاده ادامه داد: شهرداری یکی از دستگاههایی است که جمع آوری این کودکان را از اولویتهای خود قرار داده، چرا که وجود این کودکان در سطح شهر علاوه بر ایجاد ناهنجاری اجتماعی، مشکلات زیادی را برای شهرداری ایجاد میکند. این مسئول گفت: شهرداری در همه جلساتی که مربوط به ساماندهی این کودکان در تمام استان برگزار شده، شرکت کرده و به هیچ وجه در جلسهای غیبت نداشته است. شهردار کرج در پایان گفت: بهتر است دستگاهها و مسئولین کم کاری و ضعف در سیستم کاری خود را قبول کنند و صرفا دیگران را در اجرای ناموفق طرح یا هدفی مقصر ندانند، چرا که این امر جز آسیب چند جانبه نتیجهای در بر نخواهد داشت.
گزارش
کارگران باربر هم حق دارند!
یک نگاه به عابران میاندازد، چشمش را میبندد و عرق پیشانیش را پاک میکند، نفس نفس میزند و خود را به زور به پای سایه درخت کنار خیابان دارایی میاندازد، گویی انگار یک عمر بار حمل کرده است…. روز و شب برای حسین فرقی نمیکند، مهم این است که سفارش بار داشته باشد، هرچه بیشتر بهتر. هر طوری هست باید جهیزیه دخترش را آماده کند، مهم نیست باری که برایش پیشنهاد میشود، سبک باشد یا سنگین، مهم بار است. اگر سلامتیشان به خطر بیفتد و دیسک کمر بگیرند، باز هم مهم نیست، مهم کسب روزی حلال با عرق جبینشان است. باربران معنی انتظار را بهتر از هر کسی میفهمند، آنقدر انتظار میکشند تا کسی بیاید و سفارش حمل بار دهد. آنها دیگر به تلف شدن سوخت عمرشان در کف پیادهروهای بازار عادت کردهاند، با وجود این بازاریان نگران نیستند، چرا که باربرانی دم دست دارند که به ازای دریافت کمترین مبلغ بارشان را تحویل میگیرند. محدوده مرکزی بازار تبریز و خیابان دارایی پاتوق باربران است، آنها در این محل جمع میشوند و منتظر میمانند تا بلکه سفارش بار از طرف بازاریان سوداگر برسد… باربران سختیها و مشکلات این شغل را به جان خریدهاند، به طوری که با هر نوبت حمل بار صدمات جبرانناپذیری به جسم خود میزنند که در سالهای بعد عوارض آن به صورت درد کمر و شکستگی دست و پا نمایان میشود، سید حسن سه سال است که باربری میکند، از میزان درآمدش ناراضی نیست، اما میگوید گاهی کمر درد دارم و نمیتوانم به درستی بار را به مقصد برسانم. صمد باربر دیگری است که ٢٥ سال می شود به این شغل مشغول است، کمی درآمد از یک طرف و مخارج بالای زندگی از طرف دیگر باعث شده است که او همچنان مستاجر بماند، او چارهای ندارد و باید از درآمد اندک باربری خود شکم زن و بچههایش را سیر کند. کریم و علی چند ساعت است که منتظرند تا از بازار کسی بیاید و سفارش حمل بار بدهد، اما هنوز خبری نشده است.نزدیکتر میروم و خود را معرفی میکنم، کریم تا میفهمد خبرنگارم سفره دلش را برایم میگشاید و میگوید: دندانهایم ٦٠٠هزار تومان هزینه دارد، بیمه هستیم اما بیمه حتی یک ریالش را تقبل نمیکند. وی ادامه میدهد: ٣٠ سال است که باربرم، در میان کارگران روزمزد ما باربران بیچاره ترینیم و کسی به درد دل و مشکلات ما رسیدگی نمیکند. علی هم در تایید صحبتهای دوستش میگوید: روزانه پول اندکی در میآوریم، آنهم در شرایطی که بار باشد و کسی سفارش حمل بار بدهد. وی میافزاید: بسیاری از باربران بیکارند و گاهی بدون اینکه درآمدی کسب کنند، دست خالی به خانه بر میگردند، روزها میآیند و میگذرند، اما برای باربران روز بدون حمل بار معنی ندارد، آنها فقط نگران روزهایی هستند که دیگر قادر به کار کردن نباشند، چرا که بیش از حد از بدن خود کار کشیده اند و کمرشان ناتوان شده است باربران علاوه بر دستهای پینه بسته و قامت خمیده، آرام آرام گرد پیری بر سیمایشان مینشیند، اما همچنان بار میبرند، گویی که شغل باربری بر پیشانیشان نوشته شده است، گذران زندگی سخت شده است، اما باربران تبریز با سیلی سرخ بر صورت خود آبروداری میکنند. منبع ایسنا-٢٦تیر
اخبار بین المللی
اوکراین – حمله مردم خشمگین شهر کیف به ایستگاه پلیس
به گزارش یورو نیوز جمعیت خشمگین کی اف، پایتخت اوکراین، روز جمعه١٢ ژوییه (٢١ تیر) بار دیگر به ایستگاه پلیس این شهر حمله کردند و حصارهای اطراف ایستگاه پلیس را شکستند. علت خشم مردم، حمله پلیس به یک فعال زن در یکی از بازارهای محلی این شهر بوده است. نیروهای پلیس تلاش کردند تا این جمعیت خشمگین را به عقب برانند. بر اساس گزارش ها این حمله پس از آن صورت گرفته است که این فعال زن از مامور پلیس خواسته است که به جای زبان روسی، به زبان اوکراینی سخن بگوید. این فعال زن به دلیل شکستگی دنده به بیمارستان منتقل شد و سپس مرخص گردید. این زن که ارینا بندار نام دارد می گوید: “من ضربه ای را احساس کردم و بلافاصله واکنش نشان دادم. من دیدم چه کسی این کار را انجام داد. مردم اطراف من متوجه نشدند که چه اتفاقی افتاده است. تنش بالا گرفت، او فرار کرد و مردم به تعقیب او پرداختند.” یکی از شاهدان نیز می گوید: “او به پهلویش مشت زد. من فکر می کنم که به چنین پلیسی نباید مسئولیت انجام کاری را سپرد.” دو هفته پیش نیزدر این کشور اعتراضات مشابهی به عملکرد پلیس، به دلیل تجاوز تعدادی از ماموران به دختری در یکی از روستاهای اوکراین صورت گرفت. مردم به محاصره ایستگاه پلیس پرداختند و در نهایت رئیس جمهوری اوکراین دستور تحقیق در این زمینه را صادر کرد.
آرژانتین – اعتصاب کارگران بنادر و توقف صادرات غله
به گزارش رویترز روز شنبه ١٢ ژوییه (٢٢ تیر) کارگران بنادر در آرژانتین در اعتراض به بالا بودن مالیات بر درامد دست به اعتصاب یکروزه زدند و باعث توقف صادرات غله شدند. آرژانتین سومین کشور صادر کننده سویا و ذرت در دنیا است. کارگران میگویند مالیات بر درامد کمرشکن است و باید تقلیل یابد. کارگران شرکت کننده در اعتصاب، عضو اتحادیه بزرگ مویانو هستند. این اتحادیه تهدید کرده است که در اعتراض به بالا بودن مالیات بر درامد کارگران، دست به اعتصاب عمومیخواهد زد.
فلسطین – اعلام اعتصاب یک هفتهای کارکنان بیمارستان ال اهلی
به گزارش خبرگزاری Ma’an روز شنبه ١٣ ژوییه (٢٢ تیر) کارکنان بیمارستان ال اهلی اعلام کردند که در اعتراض به عدم دریافت ٣ ماه دستمزد دست به اعتصاب یک هفتهای میزنند. این کارگران میگویند تعدادی از آنها حتی قادر به پرداخت هزینه ایاب و ذهاب خود به بیمارستان هم نیستند. آنها اعلام کرده اند که ظرف این یک هفته فقط بیماران اضطراری معالجه خواهند شد.
بلغارستان – اعتراض مردم وارد دومین ماه خود شد
به گزارش یورو نیوز مخالفان دولت بلغارستان در سی و یکمین روز اعتراضات متوالی خود ضمن سر دادن شعارهای “مافیا”، “استعفا”، “آرام کناره گیری کنید”، خواستار بازنگری اصلاح طلبانه در ساختار سیاسی فاسد این کشور بودند. اعتراضات در صوفیا بعد از انتصاب دلیان پیفسکی از تاجران سرمایه دار این کشور به مقام ریاست آژانس دولتی امنیت ملی راه افتاد. گرچه او از مقامش برکنار شد اما اعتراضات همچنان ادامه یافت.
اردن – اعتصاب گسترده کارکنان گمرک
به گزارش Ammon News روز دوشنبه ١٥ ژوییه (٢٤ تیر) کارکنان گمرک مرزهای هوایی، زمینیو دریایی دست از کار کشیدند. آنها خواهان افزایش دستمزد و دریافت پاداش هستند. بیش از هزار تناز این کارگران همزمان در مرکز شهر عمان پایتخت این کشور تجمع کردند و برای مدت کوتاهیخیابان ملک فیصل که خیابان اصلیشهر محسوب میشود، را مسدود کردند که باعث ترافیک شدید در آن منطقه شد. این کارگران اعلام کرده اند که به تهدید و فشار از جانب مقامات حکومتی تننخواهند داد و تا دستیابی به مطالبتشان به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
هند – مرگ دهها دانش آموز کودک در اثر مصرف غذای مسموم مدرسه
دست کم ٢١ کودک دانش آموز در مدرسه ای در هند به دلیل خوردن غذای مسموم مدرسه جان خود را از دست دادند. این واقعه در مدرسه ای دولتی در روستای ایالت بیهار هندوستان رخ داد. این نگرانی وجود دارد که شمار قربانیان افزایش پیدا کند. همه دانش آموزان مسموم شده زیر ١٢ سال سن دارند و حال شماری از آنها وخیم گزارش شده است. این مدرسه یکی از مدارسی است که دولت در آن به دانش آموزان غذای مجانی می دهد اما غذای ارائه شده معمولا از نظر بهداشتی در وضعیت مطلوبی نیست.
یونان – ممنویت تظاهرات در آستانه سفر وزیر دارائی آلمان
مقامهای یونان در آستانه سفر وزیر دارایی آلمان به این کشور برپایی هر نوع تجمعات عمومی و تظاهرات در مرکز آتن، پایتخت این کشور را ممنوع کردند. اکثر مردم یونان از سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت این کشور ناراضی هستند و ولفگانگ شویبله، وزیر دارایی آلمان را به عنوان حامی و مدافع این سیاستها میشناسند. پلیس یونان پیش از این سفر تدابیر امنیتی در پایتخت را تشدید کرده است. دولت یونان در تلاش است تا با کاهش هزینههای عمومی و افزایش مالیاتها، این کشور را از بحران اقتصادی خارج کند. سفر وزیر دارایی آلمان به یونان تنها چند ساعت پس از آن صورت میگیرد که هزاران کارگر و کارمند دولت در یونان در برابر پارلمان این کشور دست به تظاهرات زدند. این افراد به تصویب لایحهای اعتراض کردند که به موجب آن تعداد بیشتری از کارمندان بخش خدمات عمومی بیکار خواهند شد. دولت یونان برای دریافت وام جدید ٧ میلیارد یورویی باید این لایحه را از تصویب پارلمان میگذراند. با تصویب این لایحه، نزدیک به چهار هزار نفر از جمله معلمان و کارگران محلی کار خود را از دست خواهند داد.نرخ بیکاری در یونان در حال حاضر ٢٧ درصد است. یونان از ماه مه سال ٢٠١٠ میلادی با دریافت وامهایی کلان از اتحادیه اروپا و صندوق بینالمللی پول توانسته است از ورشکستگی نجات پیدا کند.
افغانستان – کشته شدن ٨ کارگر توسط طالبان
به گزارش بی بی سی هشت کارگر افغان در ولایت لوگر در جنوب شرق افغانستان کشته شدهاند. پلیس لوگر گفته است که تعدادی از کارگران افغان، صبح زود برای کار روزانه از خانههای خود به طرف یک پایگاه نیروهای آمریکایی میرفتند که شورشیان خودروی حامل آنها را متوقف کردند و هشت کارمند غیرنظامی افغان را کشتند. رئیس خان عبدالرحیمزی از فرماندهی پلیس لوگر به بیبیسی گفت که شورشیان مسلح، ابتدا این افراد را به یک دشت منتقل کرده و سپس آنها را “به شکل بیرحمانهای” تیرباران کردند. این رویداد حوالی ساعت پنج صبح پنج شنبه ١٨ ژوییه (٢٧ تیر) به وقت محلی در منطقه کلنگار در نزدیکی ولسوالی پلعلم مرکز ولایت لوگر اتفاق افتاد. آقای عبدالرحیمزی گفت که نیروهای امنیتی برای تامین امنیت، از ساعت شش صبح دست به کار میشوند اما کارمندان عادی ساعت پنج صبح از خانههای خود بیرون شده بودند که به دست شورشیان افتادند. این افراد در یک پایگاه نیروهای آمریکایی در ولایت لوگر مشغول کار روزمزد بودهاند. تاکنون مسئولیت کشتن کارگران افغان را فرد و یا گروهی به عهده نگرفته اما پلیس ولایت لوگر، شورشیان را مسئول این رویداد دانسته است. در گذشته مسئولیت همچنین اتفاقات را گروه طالبان به دوش گرفته اند. لوگر از ولایت های نا امن افغانستان در شصت کیلومتری پایتخت کابل است و گروه طالبان در برخی از مناطق این ولایت نفوذ دارد.