فعالین حقوق زنان به این مناسبت از دو روز قبل از 8شت ماریس با ابتکارات مختلفی به پیشواز این روز رفتند.
در روز یکشنبه ۶ مارس با جلسه برای تقدیر وقدردانی از یکی از فعالین حقوق زن برگزار گردید . روز ۷ مارس و ابتکار پخش قعطنامه وگل روز در میان تعدادی از زنان در محل کارشان روز جهانی زن را به آنها تبریک گفتند. .
روز ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ :
شهر سنندج بمناسبت روز جهانی زن توسط فعالین حقوق زن ،در میدان آزادی ،چهار راه سیروس ،چهار باغ و هاجرخاتون ، شریف اباد – خیابان ادب – چهار راە ژاندار مری توسط فهالین زن گلباران شد. .
ههم زمان فعالین حقوق زنان از ساعت 10 صبح تا 12 ظهر با ابتکار پخش شاخه های گل و توزیع قعطنامه بصورت وسیع در سطح شهر فعالیت خود را ادامه دادند. این اقدام آنها مورد استقبال مردم سنندج قرار گرفت . دیدار از زنان قالیباف به همین مناسبت یکی دیگر از فعالیتهای آنها بود. در ادامه با گردهمایی و برگزای مراسمی ضمن فرائت قطعنامه به این مناسبت سخنانی را ایراد وسپس تاریخچه ۸ مارس توسط یکی دیگر از فعالین خوانده شد .در پایان مراسم با پذیرای و رفص و پایکوبی و پخش شیرینی مراسم پایان یافت وشرکت کننده گان با تاکید بر مفاد قطعنامه خود ، برای تحقق این خواسته ها ی تاکید نمودند با تمام توان تلاش خواهند کرد.
۱-رفع تبعیض از زنان در تمام شئونات زندگی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و تضمین برابری کامل زن و مرد.
۲- لغو تمامی قوانین و سنن و رسوماتی که موقعیت جنس دوم و درجه دوم را بر زنان تحمیل می کند.
۳-زنان باید از حق انتخاب آزادانه لباس و پوشش برخوردار باشند.
۴- نابرابری های اجتماعی و حقوقی در مورد شهادت، ارث،دیه و سرپرستی فرزندان باید از میان برداشته شود.
۵- تعدد زوجات باید ممنوع شود.
۶- قتل ناموسی اقدامی ارتجاعی و یک جنایت آشکار است. قاتلین ناموسی جواز زن کشی را از قوانین موجود می گیرند. زن ناموس هیچکس نیست. عاملین و مسببین آن باید مورد محاکمه و مجازات قرار گیرند. ما قاطعانه علیه این پدیده ضد انسانی، ارتجاعی و جنایتکارانه می ایستیم و مبارزه می کنیم.
۷- روز ۸ مارس و برگزاری آن حق مسلم ماست و باید برگزاری این روز به عنوان روز جهانی زن به رسمیت شناخته شود. برگزاری ۸ مارس بدون مجوز رسمی و بدون قید و شرط باید تضمین شود.
۸- دولت باید موظف به تامین امکانات معیشتی و سلامتی درمانی برای شهروندان جامعه باشد.
۹-بازنگری در کتب درسی که مروج تبعیض جنسیتی و کلیشه سازیهای جنسیتی می باشند.
۱۰-ایجاد ظرفیتها و فرصتهای شغلی برابر توسط حاکمیت برای زنان و حمایت مالی از زنان خانه دار و ایجاد بیمه کارآمد برای زنان خانه دار.
۱۱-در دسترس قرار دادن رایگان وسائل پیشگیری از بارداری ،توسط مراکز بهداشتی و خانه بهداشت های روستایی و مناطق محروم به زنان
۱۲-محکوم نمودن ترویج کودک همسری در رسانه های سراسری و کتب درسی
فعالین حقوق زن -سنندج :
(کردستان)
۱۷ اسفند ۱۴۰۰
(14) Facebook https://www.facebook.com/789758765/videos/713417430070617