مذاکره کردن بنام معلم و از بالای سر معلمان محکوم است

روز چهارم دیماه گفتگویی فرمایشی از سوی وزیر آموزش و پرورش و  با هماهنگی مدیران کل آموزش و پرورش تحت عنوان “مذاکره با معلمان”  با افراد و گروه هایی که هیچ مرجعیتی در اعتراضات و تجمعات اخیر معلمان ندارند، برگزار شد. اسکندر لطفی سخنگوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در پاسخ به سوال  در  رابطه با این نشست و شرایط مذاکره با دولت  با تاکید بر اینکه مذاکره یکی از ابزار مطالبه‌گری است که دولت‌ها تاکنون بدان پاسخ مثبت و اصولی نداده‌اند میگوید: “مذاکره برای مذاکره نیست و این گفتگوها باید منجر به تحقق مطالبات ما شود الان هیچ‌کس نمی‌تواند مدعی شود که از مطالبات ما بی‌خبر است ما خواهان اجرای کامل رتبه‌بندی و همسان‌سازی هستیم بر تامین حقوق دانش‌آموزان تاکید داریم و خط قرمز ما برخورد با فعالان صنفی است باید معلمان دربند آزاد شوند و احضار و پرونده‌سازی‌ها متوقف گردد. این خواسته ما از وزیر نیست خواسته ما از تمام ارکان حاکمیت است و اگر وزیر نتواند این مسائل را درست منتقل کند و منجر به نتیجه نگردد این گفتگوها فایده نخواهد داشت”. اسکندر لطفی همچنین یاد آور شده و میگوید:” در دولت قبل، نوبخت و وزیر سابق از تشکل‌های سیاسی وابسته دعوت می‌کرد و بعد خبرسازی می‌کردند که ما با نمایندگان معلمان جلسه داشتیم و این کذب محض بود شورا و کانون‌ها هرگز در آن جلسات نماینده نداشتند. الان هم می‌گوییم تشکل‌های سیاسی وابسته به جناح‌های سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا دنبال منافع سیاسی و جناحی (خود) هستند و نمی‌توانند منافع اکثریت معلمان را نمایندگی کنند.”.

در ادامه اسکندر لطفی تاکید میکند و میگوید: ” در مذاکره باید نماینده‌ کانون‌ها و انجمن‌های صنفی حضور داشته باشند و در استان‌هایی که تشکل صنفی وجود ندارد باید فعالان صنفی و ادمین‌های گروه‌های صنفی استانی دعوت شوند. اعتراضات صنفی معلمان نشان داد که امروز معلمان مرجعیت و رهبری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران را پذیرفته‌اند و نمایندگان شورا و افراد مورد اعتماد شورا می‌توانند مطالبات را منعکس نمایند.”

و بعد  می افزاید:” همه می‌دانند فراخوان این اعتراضات توسط شورا داده می‌شود و کانون‌ها و انجمن‌های صنفی فرهنگیان با کمک فعالان صنفی و ادمین‌های گروه‌های صنفی در استان‌ها  آن را اجرا می‌کنند. پس باید جایگاه تشکل‌ها محترم شمرده شود  و معنا ندارد که در استانی مانند  گیلان از کانون‌ برای گفتگو دعوت نشود”.

معلمان این نشست را اقدامی در جهت ایجاد تفرقه در صفوف مبارزه خود میدانند که بخشی از معلمان را چشم به راه تصمیم گیری های این نشستها نمایند. معلمان بر پایان دادن به این گونه توطئه گری های تاکید کرده و میگویند تا رسیدن به مطالبات خود دست از مبارزه نخواهند کشید.

این چنین است که معلمان هوشیارانه در برابر تفرقه افکنی های حکومتیان ایستاده و بر تصمیم گیری متحدانه از طریق سازمان شورایی خود و ادامه اعتراضات شان تا رسیدن به مطالبات اعلام شده شان هستند.اجرایی شدن فوری طرح رتبه بندی و همترازی معلمان شاغل ( به میزان ۸۰ درصد هیأت علمی دانشگاهها برای معلمان شاغل) و همسان سازی حقوق بازنشستگان و افزایش سطح آن به بالای خط فقر ۱۲ میلیونی اعلام شده از سوی حکومت، آزادی فوری معلمان دربند و پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات و آموزش رایگان، در راس مطالبات معلمان قرار دارند. معلمان همچنین به کالایی شدن آموزش و سطح پایین کیفیت آموزش و پرورش  اعتراض داشته و خواستار تحصیل رایگان برای همه کودکان هستند. درمان رایگان و داشتن حق مسکن، رفع مشکلات معلمان خرید خدمت، آموزشیاران نهضت سواد آموزی، مربیان پیش دبستانی و معلمان حق التدریسی و استخدام آنها، پرداخت پاداش خدمت بازنشستگان، پرداخت حق التدریس معلمان، بازگشت به کار معلمان اخراجی، پایان دادن به اختلاس ها و شفافیت در چگونگی غارت صندوق ذخیره فرهنگیان و بازگشت منابع به این صندوق از دیگر خواستهای فوری  معلمان است که بارها در تجمعات خود آنها را اعلام کرده اند. از خواستها و مطالبات معلمان باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد.

حزب کمونیست کارگری ایران

۵ دی۱۴۰۰ ، ۲۶ دسامبر ۲۰۲۱