اخبار کارگری – اعتراضات كارگری ایران و جهان نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

اعتراضات كارگری

 

پی‌گیری مطالبات  کارگران اخراجی فولاد زاگرس را به تهران كشاند

صبح امروز حدود ١٨٠ نفر از کارگران اخراج شده کارخانه «فولاد زاگرس» برای پیگیری خواسته‌های قانونی خود در خیابان پاستور تهران تجمع کردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سه شنبه ١٨ تیرماه، ٢٣٥ کارگر کارخانه فولاد زاگرس واقع در استان کردستان به دلیل آنچه از سوی کارفرما «ناتوانی مالی و زیان‌ده بودن تولید» ذکر می‌شد اخراج شدند. این کارگران اخراجی که در روزهای ١٩ و ٢٠ تیرماه در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان تجمع کرده بودند امروز (دوشنبه ٢٤ تیرماه) به دلیل دریافت نکردن پاسخی از سوی مسئولان استانی راهی تهران شدند و با تجمع در خیابان پاستور که محل استقرار تعدادی از نهادهای دولتی و حکومتی است، خواستار بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه خود شدند.

معترضان همچنین از پرداخت نشدن سه ماه دستمزد و حق بیمه خود خبر دادند.

به گفته یکی از کارگران پس از اخراج هفته گذشته فعالیت کارخانه متوقف شده است و در حال حاضر تنها کارکنان اداری در محل کار خود حاضر می‌شوند.

یکی از کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی به خبرنگار ایلنا گفت: ناتوانی مسئولان استانی در احقاق حقوق کارگران باعث شده آنان برای رایزنی با مسئولان کشوری جهت دریافت مطالبات خود به تهران سفر کنند.

او افزود: هفته گذشته دو تجمع (نوزدهم و بیستم تیر ماه) در مقابل استانداری و اداره کار برای پی گیری مطالبات خود داشته‌ایم که با بی‌اعتنایی مسئولان استانی روبرو شدیم.

این کارگر با اشاره به افزایش مشکلات کارخانه فولاد زاگرس وبه تبع کارگران، اظهار داشت: هفته گذشته (١٨ تیر ماه) کارفرما با اخراج ٢٣٥ کارگر به بهانه زیان ده بودن تولید مشکلات معیشتی کارگران را که حتی با دریافت دستمزد قادر به تامین مخارجشان نبودند، دوچندان کرد.

 

 

تجمع کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریزدراعتراض به تاخیر دو ماهه در پرداخت حقوق

٢٢تیر: کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز از روز ١٩ تا ٢١ تیر ماه به نشانه اعتراض به عدم دریافت حقوق ماه‌های اردیبهشت و خرداد در مقابل محل کار خود تجمع کرده‌اند. این کارخانه زیر مجموعه تراکتور سازی تبریز بوده و در زمیه ساخت ماشین آلات راه سازی فعالیت داردو از سال ٨٧ به بخش خصوصی واگذار شده است.

 ***

تجمع اعتراضی بازنشستگان اتوبوسرانی تهران در مقابل شورای شهر

١٨تیر: جمعی از بازنشستگان شرکت اتوبوسرانی شهر تهران با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر به آنچه «محاسبه نشدن ده سال از سابقه بیمه‌شان» ذكر می‌كردند، اعتراض كردند. تجمع  كنندگان در مقابل ساختمان شورای شهر و با در دست داشتن پلاکاردهایی خطاب به شهردار و رئیس شورای شهر خواهان اجرای قانون شدند. بازنشستگان که تعدادشان به ٦٠٠ نفر می‌رسد هرکدام از اتوبوسرانی تهران ١٥ میلیون  تومان مطالبه دارند.

***
تجمع کارگران ذوب آهن زاگرس در مقابل استانداری شهر سنندج

٢٠تیر: ٢٠٠ نفر از کارگران ذوب آهن زاگرس کردستان در ساعات ١٠ صبح در مقابل استانداری کردستان در شهر سنندج دست به تجمع زدند. ذوب آهن زاگرس که در منطقه قروه دهگلان قرار دارد دارای تعداد سیصد کارگر می‌باشد که در روز ١٩/٤/٩٢ تعداد ٢٥٠ نفر از آنها اخراج شدند. این کارگران چهار ماه حقوق نگرفته‌اند وهر یک دارای ١٢تا ١٥ سال سابقه کار می باشند و کار آنها از نوع سخت و زیان‌آور است اما از طرف مدیریت کارخانه بیمه سخت و زیان آور برای آنها منظور نشده است. کارگران در ساعات اولیه صبح با پلاکاردی بزرگ که روی آن نوشته شده بود ما خواهان بازگشت به کار وحقوق معوقه  خود هستیم در مقابل استانداری سنندج تجمع نمودند و در همان ساعات اولیه حدود ٤٠ نفر از کارگران به همراه نمایندگان خود جهت پیگیری خواسته‌های خود به داخل استانداری رفتند. آنها بعد از ساعات ها بدون هیچ نتیجه‌ای از استانداری بیرون آمدند و همراه کارگران به طرف دفتر شاهرودی دست به راهپیمایی زدند. لازم به ذکر است که در همان ساعات اولیه و قبل از رسیدن کارگران ده‌ها ماشین از نیروهای امنیتی و لباس شخصی در خیابان استانداری مستقر شدند و سراسر منطقه را زیر نظر گرفتند  واین تجمع تا ساعات ١ بعد از ظهر ادامه پیداکرد. کمیته‌‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

***
تجمع کارگران اخراجی فولاد زاگرس برای دومین روز متوالی

٢٠تیر:  ٢٣٥ نفر از کارگران قراردادی شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس برای دومین روز متوالی، در اعتراض به اخراج و عدم دریافت مطالبات مالی خود در مقابل استانداری کردستان واقع در شهر سنندج تجمع کردند. نماینده کارگران کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس كه در این تجمع حضور داشت، گفت: امروز دومین روز تجمع کارگران کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس برای احقاق حقوق معوقه و اعتراض به اخراج ٢٣٥ کارگر است، که متاسفانه تا این ساعت از تجمع باز هم جواب قانع کننده‌ای از سوی مسئولان استانداری دریافت نکرده‌ایم. او گفت: این کارگران که دارای سوابق کاری بین ١٠ تا ٢٣ سال هستند، در این شرایط سنی و مخصوصا در اوضاع اقتصادی فعلی كه بسیاری از جوانان بیكارند، امكان یافتن شغل دیگری را ندارد. از سال ٨٦ با واگذاری بخشی از فعالیت کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس به شرکت پیمانكاری خوان گل، مشکلات کارگران افزایش یافت. بعد ازسپری شدن همه مشکلاتی که به واسطه تاخیر در پرداخت حقوق، تعدیل واخراج کارگران به دلیل وجود این شرکت متحمل شده بودیم، اواخر سال گذشته کارگران تصور كردند مدیر عامل جدید با حذف پیمانکار، امنیت شغلی را به آنان باز گردانده است، غافل از آنکه مدیر عامل سعی دارد در مرحله نخست با حذف پیمانکار و سپس کارگران، کارخانه را به بهانه تعمیرات تعطیل كند.

***
کارگر صنعت برق:مدیریت قطعات توربین شهریار شرط کارگران را نپذیرفت، اعتصاب همچنان ادامه دارد

حدود ٢٥ روز است که کارگران قطعات توربین شهریار در اعتصاب هستند، دست تنها و بدون حمایت دیگر کارگران صنعت برق، برای گرفتن مطالبات خود سرسختانه و آزموده، ایستاده اند. آنها با کسب تجربه طی مبارزاتی که در این چند سال داشته اند، آموخته اند که با شور و مشورت، مسائل خود را پیش ببرند. به راستی هر کجا مسائل را با تأمل و همفکری دنبال کرده ایم، کمتر اشتباه کرده ایم و آنجا که فردی عمل کرده ایم خالی از اشتباه نبوده ایم. هر زمانکه، مبارزات خود انگیخته و بدون سازماندهی، و از سوی دیگر بدون همبستگی جنبش کارگری باشد اشتباه و حرکت فردی هم گریز ناپذیر می شود. با این وجود، مبارزات کارگران قطعات توربین شهریار یکی از طولانی ترین اعتصابات در سالهای اخیر جنبش کارگری علیه سرمایه است. در گذشته نیز مبارزات کارگری “پیام راه دور شیراز” و ” لاستیک دنا”  با پیگیری و مقاومت توانستند بخشی از مطالبات خود را تحقق بخشند. اما به دلیل نبود یک جنبش سراسری علیه سرمایه، بارها پس از افت مبارزات، صاحبان سرمایه با حمایت دولت به دستاوردهای ما کارگران یورش برده اند. از یاد نبریم که عقب نشینی صاحبان سرمایه وابسته به حضور و تشکل سراسری در تقابل با سرمایه است. مبارزات کارگران توربین شهریار و فولاد خوزستان و … زمینه ساز تشکل سراسری کارگران است. بالاخره پس از گفتگوی بسیار بین نمایندگان کارگران و مدیریت قطعات توربین شهریار طی روزهای اعتصاب، روز چهارشنبه صورتجلسه ای از سوی نمایندگان کارگران طی دو بند به مدیریت شرکت اعلام شد: بند اول- توقف اخراجها؛ حتی اگر فردی به علت مسئله ای خاص (مثلا شرارت) قرار شد اخراج شود، بایستی با آگاهی و تائید کمیته ی انضباطی که نماینده ی کارگران در آن حضور دارد انجام شود. قراردادهای سه یا چهار ماهه، بایستی لغو و با کلیه ی کارگران قرارداد یکساله امضا شود. بند دوم- کلیه ی حقوقهای معوقه پرداخت شود. مدیریت شرکت در عین اینکه خواستهای کارگران، یعنی پرداخت حقوقهای معوقه و امضای قراردادهای یکساله را پذیرفت اما با شرط کارگران مبنی بر اینکه اخراجها باید متوقف شود و در صورت بروز موارد خاص نیز می بایست با نظارت کمیته ی انضباطی و اعمال نظر نماینده ی کارگران صورت پذیرد مخالفت نموده و گفت اخراج ها باید توسط مدیریت انجام شود. به این ترتیب اعتصاب کارگران همچنان ادامه دارد.

***

کارگرصنعت برق: اعتصاب کارگران قطعات توربین شهریار ادامه دارد 

در پی گزارشات مربوط به اعتصاب کارگران شرکت قطعات توربین شهریار، کارگران این شرکت پس از گذشت ٢٠ روز کماکان در اعتصاب بسر می برند و از راه اندازی مجدد خطوط تولید سر باز می زنند. اعتصاب کارگران تاکنون باعث تغییر ٢ تن از مسئولین شرکت شده که در اخراج و تنظیم قراردادهای چند ماهه کارگران نقش داشته اند. همچنین مدیریت شرکت مجبور به پرداخت بخشی از پاداش های معوقه به کارگران شد.  این چندمین بار در طول سالیان گذشته است که اعتصاب و اعتراض کارگران این واحد صنعتی منجر به عقب نشینی مدیریت و مسئولین شرکت از سویی و حصول مطالبات کارگران از سوی دیگر شده است.
اعتصاب کارگران جسور و فداکار این شرکت که تلاش آنها نقش بسزایی در تولید برق کشور دارد، در ادامه به هر نتیجه ای که منجر شود، بار دیگر نشان داد، قدرت کارگران در دستیابی به مطالبات خود و مقاومت در مقابل دستیازی سرمایه به منافع آنها، در اتحاد و یکپارچگی آنهاست.  بار دیگر از تمامی کارگران منطقه ی صنعتی ملارد (بلوار مبنا) می خواهیم که از اعتراض و تلاش کارگران قطعات توربین شهریار در دستیابی به حقوق اولیه خود و مبارزه با اخراج و بیکارسازی حمایت کنند و بپذیریم که سکوت ما، سرنوشت مشابهی را در آینده نزدیک برایمان رقم خواهد زد.

***

تجمع ١٥٠نفر از کارگران شاغل کارخانه سیمان کرمان 

کرمان ١٤٠٠ بتاریخ ١٦ تیر، از تجمع ١٥٠نفر از کارگران شاغل کارخانه سیمان کرمان به دلیل واگذاری قسمت هایی از کارخانه به شرکت های پیمانکاری، خبر داد. بر اساس این گزارش، مدیرهای بازنشسته این کارخانه با زدن چند شرکت بعضی از پروژه های کارخانه را در دست میگیرند و با هم هماهنگ میشوند و با ساختن فاکتورهای جعلی سعی در تصاحب پول بیش تر از شرکت های خوشان می کنند و مناقصه هایی که برگزار میشود فقط شرکت های خودشان در این مناقصه شرکت میکنند و نمی گذارند که شرکت های دیگر باخبر شوند و یا شرکت کنند که در جریان همین عدم مدیریت، نماینده پیمانکار از کارخانه سیمان به دلیل زدو بند با مدیریت اخراج شده است.

***
تجمع كارگران اخراجی فولاد زاگرس مقابل اداره كار قروه

١٩تیر:  ٢٣٥ کارگر کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس در اعتراض به اخراجشان در مقابل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه تجمع کردند.  از مجموع ٢٨٥ کارگر این کارخانه ٢٣٥ کارگر با سوابق ١٠ تا ٢٣ سال كار به دلیل آنچه «افزایش مشکلات مالی کارخانه» عنوان می‌شود، اخراج شده‌اند.  مسئولان کارخانه در پاسخ به اعتراضات کارگران گفته‌اند با توجه به اینکه تعدادی از کوره‌های این کارخانه نیاز به تعمیرات اساسی دارد، روند تولید به صرفه نیست و با این وضعیت امكان پرداخت حقوق کارگران وجود ندارد. کارگران از ابتدای سال جاری (چهار ماه) حقوق نگرفته‌اند،  مبالغ ٨٠٠ هزار تومان به عنوان مانده تسویه حساب سال ٩١ به همراه سنوات آن سال نیز باید به کارگران پرداخت شود.  با توجه به اینکه بسیاری از کارگران این کارخانه مشمول بازنشستگی پیش از موعد، تحت قانون مشاغل سخت و زیان آورند اما کارفرما با كوتاهی در پرداخت سهم ٤ درصدی‌اش به سازمان تامین اجتماعی، مانع بازنشستگی كارگران شده است.

***

تجمع بازنشستگان صندوق فولادمقابل استانداری اصفهان دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوقشان

١٨تیر:  ٤٠ نفر از بازنشستگان صندوق فولاد کشور دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوقشان، مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. تاکنون جمعی از بازنشستگان صندوق فولاد چندین مرتبه به دلیل دریافت دیر‌هنگام حقوق خود در مقابل استانداری و کانون بازنشستگان استان اصفهان تجمع کرده‌اند که رسیدگی مسئولان به وضعیت حقوق بازنشستگان صندوق فولاد از مهم‌ترین خواسته‌های این افراد بوده است. البته بار‌ها و بار‌ها صحبت‌هایی مبنی بر پرداخت حقوق بازنشستگان صندوق فولاد در موعد مقرر ارائه شده است، اما باز این بازنشستگان با بدقولی از سوی مسئولان مواجه شده‌اند. در حال حاضر صندوق فولاد کشور به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتقل شده و با این انتقال از تیر ماه امسال حقوق بازنشستگان صندوق فولاد از سوی وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت می‌شود، اما حقوق اردیبهشت و خرداد ماه این بازنشستگان باید از سوی مدیریت صندوق فولاد پرداخت شود و در حال حاضر حقوق اردیبهشت ماه این بازنشستگان به صورت کامل پرداخت شده، اما برخی از این بازنشستگان هنوز حقوق خرداد ماه خود را دریافت نکرده‌اند که به دنبال این موضوع صبح امروز حدود ٤٠ نفر از بازنشستگان صندوق فولاد کشور در مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند و خبرنگار فارس برای دلیل این تجمع به دنبال پیگیری این موضوع برآمد.

 

كارگران

 

بی توجهی به مطالبات جامعه كارگری ، دولت آینده را با اعتراضات كارگران روبرو خواهد كرد

داوود رضوی فعال سندیكایی:  آنچه كه از وضعیت كارگران و جامعه كارگری در سالهای گذشته مشهود است ،اخراج هزاران كارگر در ٨ سال گذشته ،بیشترین پرداخت نكردن حقوق كارگران  ،از بین رفتن امنیت شغلی و قرادادهای سفید امضاء،بیشترین تبعیض حقوق در بین كارگران زن ،رعایت نكردن موارد ایمنی كار توسط كارفرما ها،از بین بردن رابطه كارگری و كارفرمایی و سوق دادن آن به سمت اوستا و شاگردی،و بیشترین دستگیری و زندانی كردن فعالان كارگری و برخوردهای امنیتی با مسائل كارگری ،حكایت از لبریز شدن كاسه صبر كارگران در مقابل بی عدالیتی ها و بی توجهی ها نسبت به اوضاع معیشتی  زند گی شان می باشد ، زیرا كارگران آنقدر در سالهای گذشته تحت فشارقرار گرفته اند، كه شاید بتوان گفت كه  این آخرین فرصتی باشد كه جامعه كارگری  در اختیار دولت آینده  روحانی قرار می دهد. در واقع  در تمام سالهای گذشته شرایط كارگران هر روز بدتر از گذشته شده ، در ٤سال گذشته نه تنها لقمه نانی به سفره كارگران اضافه نشده ،بلكه سفره كارگران كوچكتر و خالی تراز قبل شده .اگر بخواهیم از دید كارگران عملكرد دولت احمدی نژاد را بطور واقع بینانه بررسی  كنیم ، در واقع هیچ دست آوردی برای جامعه كارگری و كارگران نداشته  و حتی اگر اعتراض و پی گیری كارگران نبود، امروز بخش اساسی حمایتی  قانون كار، هم از بین رفته بود.  هر چند كه احمدی نژاد با شعار پول نفت بر سر سفره مردم آمد و شعار تشكل های آزاد و مستقل  كارگری و مردمی را سر داد. اما در عمل با تمام امكانات از هیچ كوششی برای از بین بردن این تشكل ها دریغ نكرد، كه بطور مشخص می شود به سندیكای شركت واحد ونیشكر هفت تپه اشاره كرد.پایداری و مقاومت فعالان سندیكایی و كارگری باعث حفظ تشكل های كارگری مستقل نو پا گردید و امیدی پایدار را در  همبستگی كارگران بوجود آورد .این  پایداری ها و مقاومت كارگران باعث دست آوردهای مهمی هم برای كارگران و هم جامعه كارگری بوده. كارگران یكبار دیگر قدرت اتحاد و همبستگی را بعد از سالها تجربه كردند . زیرا در این سالها كارگران با اعتراضات خود و همبستگی توانستند كه لایحه ضد كارگری دولت احمدی نژاد را از مجلس برگردانند. .متاسفانه در دولت گذشته ما بیشتر شاهد جنگ قدرت در بین سه قوا و حاكمیت بودیم و هر روز شاهد افشاگری مطبوعات در مورد اختلاس های مالی و كم سابقه ای بودیم كه بطور نمونه یكی از مهمترین آنها اختلاس ٣٠٠٠میلیاردی می باشد. سهم ما كارگران و مزد بگیران هم از این كشمكش ها چیزی جزء تورم و بیكاری و گرانی افسار گسیخته نبود و حاصل آن هم فساد و رشوه خواری و افزایش جرم و جنایات در جامعه بود. با توجه به فضای امنیتی كه در این ٤سال گذشته بطور مستمروجود داشته و ارائه آمارهای خلاف واقع دولت احمدی نژاد در مورد تورم و بیكاری و اظهار نظر های هیجانی و احساسی كه باعث شدت گرفتن تحریم ها گردید، عملا چرخه تولید متوقف شد و باعث شرایط سخت برای كارگران گردید .لذا كارگران نه تنها از نظر معیشتی در مضیقه هستند، بلكه مجبور هستند برای درآمد بیشتر حتی بیش از ١٢ساعت را از منزل دور باشند و یا حتی بخشی از كارگران در هفته شاید یكبار موفق به دیدار خانواده های خود شوند. كه این روش تلاش برای معاش و هزینه های سرسام آور زندگی  باعث گردیده كه خانواده های كارگران حتی از دیدن و محبت پدر و یا مادر خود هم محروم باشند كه این كاستی ها در آینده می تواند خسارات جبران ناپذیری هم به جامعه و خانواده بزند كه از جمله ناهنجاری های اجتماعی از قبیل طلاق، افزایش جرم  و بزهكاری است .كه بطور نمونه می توان به آمارهای قوه قضاییه اشاره كرد كه سالانه تا ٨ میلیون پرونده در سیستم قضایی كشور به ثبت رسیده ،از طرفی هم كارگران بخاطر ناتوانی در پرداخت هزینه های بهداشت و درمان مجبور شده اند كه  بخشی از هزینه های درمان و بهداشت را از زندگی خود حذف كنند تا بتوانند هزینه های خوراك و پوشاك و مسكن حداقلی را بپردازند . این مشكلات سالها است كه در جامعه كارگری و خانواده های زحمت كشان بیداد می كند و به همین دلایل دولت روحانی باید توجه جدی به حق آزادی تشكل های مستقل كارگری و سندیكا های كارگری داشته باشد. زیرا یكی از مهمترین راههای برون رفت از مشكلات معیشتی كارگران در برسمیت شناختن  حق اعتصاب و حق ایجاد آزادانه تشكل های كارگری بدون دخالت دولت و كار فرما می باشد ، كه این حق سالها است از جامعه كارگری دریغ شده و هر وقت كارگران در تشكیل آزادانه تشكل های خودشان اقدام كردند با سركوب عوامل امنیتی و اطلاعاتی روبرو شده اند . به همین دلایل كارگران دیگر آستانه صبرشان به پایان رسیده چون از سالهای اویل انقلاب به امید روزهای بهتر تحمل زندگی  زیرخط فقر را تجربه كرده اند و اینبار هم اگر دولت روحانی بخواهد توجه ای به این قشر زحمت كش نداشته باشند حتما با اعتراضات گسترده كارگری روبرو خواهد شد هر چند كه روحانی در مصاحبه مطبوعاتی خود مهترین دغدغه را مسائل اقتصادی عنوان كرده و از حق آزادی نهاد های مدنی و اجتماعی دفاع كرده اما اگر همچون دولت های قبلی نتواند برنامه ی مشخصی برای اوضاع اقتصادی و كارگران ارائه كند حتما مجبور خواهد شد نیروهای ضد شورش و یگان ویژه را دوباره در خیابان ها مستقر كند ، زیرا كارگران اگر به خیابان ها بیایند با این روش ها از میدان بیرون نخواهند رفت.

***

درخواست کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری از کارگران و نهادهای کارگری

کارگران! تشکل‌ها و نهادهای کارگری!

١٨تیر: همچنانکه بارها اعلام کرده‌ایم کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری یک تشکل مستقل است. بر اساس اساسنامه، ما جمعی از کارگران و فعالین کارگری هستیم که در طی چند سال اخیر دور هم جمع شده و برای کمک به کارگران در راستای ایجاد تشکل‌های مستقل طبقاتی، خودساخته و توده‌ای فعالیت می‌نمائیم و بر این باوریم که طبقه‌ی کارگر به نیروی خود آزاد می‌شود و همچنین به اتحاد و همبستگی طبقاتی برای رهایی از تمامی مصائب و مشکلات پیشارو باور داریم. در این راستا کمک‌های مالی و هم فکری‌های طبقاتی کارگران به همدیگر را نیز باور داشته و بر آن پای می‌فشاریم. اما لازم است توضیحاتی را به اطلاع کارگران و فعالین و تشکل‌های کارگری برسانیم: کمیته‌ی هماهنگی تاکنون برای فعالیتها و مشکلات پیشارویش به حق عضویت اعضا و کمک‌های هر چند ناچیز دوستان کارگر خود تکیه کرده است و نیازی به گرفتن کمک‌های مالی از دیگران نداشته است و اگر هم بنا به شرایط نیاز به گرفتن کمک از کارگران و فعالین کارگری ببیند رسماً از طریق سایت کمیته‌ی هماهنگی اعلام خواهد کرد. بدین وسیله اعلام می‌داریم کمیته هماهنگی به عنوان یک تشکل تاکنون هیچ گونه کمک مالی دریافت نکرده و گرفتن یا درخواست کمک مالی افراد به نام کمیته، فاقد اعتبار می‌باشد. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

 اخراج و بیكارسازی

 

مرکزآمارایران نرخ بیکاری زمستان١٣٩١رااعلام کرد

مرکزآمارایران٢٢تیرنرخ بیکاری فصل زمستان سال گذشته را اعلام کرد.بنا بهمین گزارش، نرخ بیکاری کل کشور:٤/١٢درصد(١/١درصدافزایش نسبت به فصل پائیز)،زنان٦/١٩ومردان٨/١٠درصد نرخ بیکاری در گروه سنی ٢٠تا٢٤ساله:٣/٢٨درصد،زنان٤/٤٨ومردان٨/٢٣درصد نرخ بیکاری درنقاط شهری وروستایی بترتیب:٤/١٣و٨/٩درصد استان های لرستان وخراسان جنوبی با ٤/٢٠و٧/٧درصد بالاترین وپایین ترین نرخ بیکاری را دارند.

 

 ویژه  دستگیری و اعتراضات علیه دستگیری فعالین كارگری

 

١١جولای: یانیه اتحاد بین المللی پیرامون سلامتی و جان محمد جراحی و احکام ظالمانه علیه فعالین کارگری

بنا به گزارش “کمیته پیگیری ایجاد تشکل های آزاد کارگری” سلامتی و جان محمد جراحی فعال کارگری و عضو این کمیته در خطر است. محمد جراحی که سومین سال حکم خود را در زندان تبریز می گذراند، به سرطان بدخیم تیروئید دچار شده است. بنا بر گزارش ها بخشی از غده تیروئید محمد جراحی حدود یک ماه پیش به دلیل سرطانی بودن طی عمل جراحی در بیمارستانی در تبریز برداشته شد. بنا به نتایج قطعی آزمایش ها و طبق تشخیص کمیسیون پزشکی، ضروری است که محمد جراحی هر چه زودتر در بیمارستانی در خارج از زندان بستری و تحت درمان قرار گیرد. اما به رغم تشخیص پزشکان معالج و پیگیری خانوده محمد جراحی، مقامات زندان و مراجع قضایی جمهوری اسلامی در تبریز اجازه بستری شدن و درمان او در خارج از زندان را صادر نمی کنند. محافظت از جان زندانی و درمان او در صورت بیماری به عهده زندان است. با این حال خانواده محمد جراحی هزینه درمان او را خود تقبل کرده اند و وقت درمان برای معالجه او را نیز گرفته اند. محمد جراحی در خرداد سال١٩٩٠ به همراه شاهرخ زمانی دیگر فعال کارگری و تعدادی از فعالین دانشجویی دستگیر شد و به خاطر فعالیت های کارگری به پنج سال زندان محکوم گردید. شاهرخ زمانی حکم ١١ سال زندان گرفته است و در این مدت بطور مداوم تحت اذیت و آزار توسط مقامات امنیتی و قضایی قرار داشته است. از جمله در روزهای اخیر مسئولین زندان گوهردشت پرونده سازیهای جدیدی علیه شاهرخ زمانی را آغاز کرده اند.  در همین حال ” کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری” اعلام کرده است که سه نفر از فعالین کارگری و از اعضای این کمیته، وفا قادری، بهزاد فرج اللهی و خالد حسینی، به ترتیب در در روزهای ١١، ١٢، ١٥ تیر بطور غیابی در شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی سنندج مورد محاکمه قرار گرفتند و به اتهام تبلیغ علیه نظام هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند. همچنین بنا به گزارش کمیته هماهنگی، روز دوشنبه ١٧ تیر ١٣٩٢، حامد محمودی نژاد فعال کارگری و از اعضای کمیته ی هماهنگی طی دو احضاریه ی جداگانه به دادگاه انقلاب اسلامی سنندج احضار شده است و غالب حسینی نیز در تاریخ ٩ تیر در همین دادگاه مورد محاکمه قرار گرفته است.  عدم صدور مرخصی درمانی برای محمد جراحی که جان وی را کاملا به خطر انداخته است و اذیت و آزار، دادگاههای غیابی و احکام ظالمانه حبس برای اعضای کمیته هماهنگی نشان دهنده تداوم سرکوب فعالین کارگری بعد از انتخابات ریاست جمهوری در ایران می باشد که در کلیت این رژیم ضدکارگر و سرکوبگر نهادینه است.  ما مقامات زندان و مراجع قضایی تبریز و بطور کلی جمهوری اسلامی ایران را مسئول سلامتی و جان محمد جراحی می دانیم و خواهان بستری شدن و درمان فوری او در خارج از زندان هستیم. ما از تشکلات و فعالین کارگری و نهادهای مدافع حقوق انسانها می خواهیم که از حق اولیه محمد جراحی و دیگر زندانیان در ایران برای دسترسی به امکانات درمانی کافی و مناسب حمایت نمایند و نسبت به دستگیری، محاکمه، حبس و سرکوب فعالین کارگری توسط جمهوری اسلامی اعتراض کنند. نباید اجازه داد جان هیچ یک از فعالین کارگری ایران بار دیگر در زندانها و کشتارگاههای جمهوری اسلامی به خطر بیافتد. کلیه فعالین کارگری زندانی و زندانیان سیاسی فوری و بدون قید و شرط آزاد باید گردند.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

***

***

اطلاعیه شماره ٧هفت کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده

بازگشت دوباره بهنام ابراهیمزاده

بهنام ابراهیم زاده  وبلاگ نویس وفعال کارگری وکودک به مرخصی چهار روزه آمد. بهنام ابراهیم زاده از زندانیان سیاسی وفعال کارگری  وکودک واز اعضای کمیته پیگیری تشکلهای آزاد کارگری وعضو جمعیت دفاع از کودکان کارو خیابان امروز چهارشنبه نوزدهم  تیرماه از زندان اوین به مدت  چهار روزبه مرخصی  آمد بهنام ابراهیم زاده از فعالین کارگری وکودک چندی پیش نیز که به مرخصی چهار روزه آمده  بود  درروز یازدهم تیرماه که برای تمدید مرخصی به دادستانی تهران رفته بود در پی تمدید نشدن مرخصی همراه با برخوردهای تند وتوهین آمیز به زندان اوین برگردانده شد مرخصی وبرگشتن بهنام ابراهیم زاده به خانواده وهمسر وفرزند ودوستان ورفقا وفعالین کارگری  تبریک  می گوییم. کمیته دفاع از بهنام از بهنام ابراهیم زاده  ضمن تبریک   برگشتن بهنام  به آغوش خانواده خواهان آزادی تمامی فعالین کارگری دربند خصوصا رضا شهابی وشاهرخ زمانی ومحمد جراحی وپدرام نصرالهی وتمامی زندانیان دربند می باشد. کمیته دفاع از بهنام ابراهیمز اده

***

احضار حامد محمودی نژاد فعال کارگری به دادگاه

به گزارش رسیده روز دوشنبه ١٧ تیر ماه ١٣٩٢، حامد محمودی نژاد فعال كارگری و از اعضای كمیته ی هماهنگی برای كمك به ایجاد  تشكل های كارگری طی دو احضاریه ی جداگانه  به تاریخ های ٢٢/٤/٩٢ و ٢/٥/٩٢برای حضور در شعبه یك دادگاه انقلاب سنندج دریافت نمود. حامد محمودی نژاد در تاریخ ١٧ اسفند سال ١٣٩١ در منزل باز داشت وبعد از گذراندن ٣٢ روز حبس در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج با قرار وثیقه ٥٠ میلیون تومانی آزاد شد که بعد از گذشت حدود ٢٠ روز از آزادی ، مجدد در تاریخ ١٢/٢/١٣٩٢ در یکی از خیابان های شهر سنندج دستگیر و بعد از ١٦ روز بازداشت و با قرار وثیقه ٥٠ میلیون تومانی آزاد گردید . لازم به ذکر است که اتهام وارد شده به این فعال کارگری ، اقدام علیه امنیت ملی اعلام شده . کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن محکوم کردن احضار مجدد حامد محمودی نژاد، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط کلیه کارگران و فعالین کارگری در بند می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-

***
پرونده جدیدی علیه شاهرخ زمانی ساخته می شود

بعد از ظهر روز چهارشنبه ١٩/٤/١٣٩٢ در زندان گوهردشت پرونده دیگری علیه شاهرخ زمانی ساختند،او را تهدید کرده اند که یکشنبه پیش رو یعنی ٢٣/٤/١٣٩٢ در دادگاه مستقر در زندان او را محاکمه خواهند کرد . شاهرخ برای گرفتن داروهای خود که خانواده اش از بیرون برایش تهیه کرده  و چند روز پیش به زندان تحویل داده بودند، امروز به نگهبانی مراجعه کرده است، و در مقابل درخواست دارو از طرف شاهرخ، نگهبان با او برخورد توهین آمیز کرده و گفته است، دارو نداری و هر وقت دلمان بخواهد، دارو را به تو خواهیم داد، حالا برو بذار…   شاهرخ گفته است، من دارو را امروز باید مصرف کنم، زمانش بگذرد، دیگر به دردم نمی خورد ، نگهبان او را هل داده و شروع به داد و بیداد کرده است. پس از دست خالی برگشتن شاهرخ، نگهبان به تحریک امیری یکی از مسئولین زندان شکایت نامه ی افترا آمیزی علیه شاهرخ نوشته و امیری به شاهرخ ابلاغ کرده که یکشنبه در دادگاه مستقر در زندان بابت این شکایت محاکمه خواهی شد . جنایتکاران جمهوری اسلامی بیش از یک ماه است که فشار روی شاهرخ را به شدت افزایش داده اند. جاسوسان و مأموران بسیاری را به مراقبت بیشتر از او گماره اند، باز هم دست برنداشته از هر فرصتی برای اذیت و آزار او سواستفاده می کنند . ما بدین وسیله از تمامی کارگران ، انقلابیون ، دوستان و رفقا می خواهیم با توجه به افزایش شدید فشار بر روی شاهرخ ، به وضعیت او حساسیت بیشتری داشته باشند و نگذاررند جمهوری اسلامی و عوامل آن هر کاری که خواستند بدون ترس و واهمه انجام دهند . پیش بسوی اتحاد بیشتر، برای فشار بیشتر!!! پیش بسوی اعتراضات گسترده و متحدانه با شعار :کارگر زندانی ، زندانی سیاسی آزاد باید گردد.

کمیته حمایت از شاهرخ زمانی-١٩/٤/٩٢

 ***

دعوت به پیگیری قتل افشین اسانلو و تجمعات اعتراضی در دفاع از زندانیان سیاسی.به کنگره سراسری اتحادیه‌های کارگری هند:

دعوت به پیگیری قتل افشین اسانلو و تجمعات اعتراضی در دفاع از زندانیان سیاسی -دوستان و رفقا -همانطور که مستحضر هستید جامعه ایرانی و فعالین کارگری ایران در رابطه با مرگ افشین اسانلو فعال کارگری در زندانهای جمهوری اسلامی ایران در سوگ نشسته اند .افشین اسانلو، ٤٢ ساله، فعال کارگری، برادر منصور اسانلو در سال ١٣٨٨ به اتهام تبانی و اجتماع به قصد اقدام علیه امنیت ملی به ٥ سال حبس تعزیری محکوم شد. او سال گذشته از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج برای سپری کردن باقی مدت محکومیتش منتقل شد. در همین ارتباط خواهر افشین اسانلو، فعال کارگری به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که آنها از پزشک قانونی تقاضای رسیدگی در مورد علت مرگ برادرش را کرده اند. علت مرگ افشین اسانلو سکته قلبی عنوان شده است اما به گفته خواهر مرحوم اسانلو او هیچ سابقه بیماری قلبی نداشته و در آخرین ملاقات سالم بوده است. همچنین به گفته پرستاران بیمارستان فوت مرحوم اسانلو قبل از رسیدن به بیمارستان بوده است. خانم اسانلو در این گفتگو همچنین گفت که به آنها اجازه برگزاری مراسم در اماکن عمومی داده نشده و آنها به ناچار مراسم سوم و هفتم برادرش را در منزل برگزار خواهند کرد.  فرشته اسانلو پس از خاکسپاری برادرش در بهشت زهرای تهران گفت: پرستاران بیمارستان به ما گفتند که او را حدود ساعت ٨ پنجشنبه شب به بیمارستان آورده اند اما او مدت ها پیش از رسیدن به بیمارستان فوت کرده بوده. آنها گفتند که حتی برادرم در حد فاصل رسیدن به بیمارستان هم فوت نکرده بلکه فوتش قبل از اینها بوده است. افشین اسانلو پیشتر و پیش از این واقعه تلخ ؛ طی نامه ای که نسخه ای از آن توسط “کمپین صلح فعالان در تبعید ” منتشر شده بود , ضمن شرح شکنجه های فجیع در زندان های جمهوری اسلامی نوشته بود : تنها گناه من پیگیری خواسته های به حقی است که کارگران شرکت واحد به آن واقف شده و آن را مطالبه می کنند . با دستگیری و زندانی کردن آنها این خواسته ها از بین نمی رود. ضرورتهایی مانند به وجود آمدن یک نهاد صنفی مستقل کارگری جهت احقاق حقوق حقه و قانونی طبق موازین وزارت کار در جهت تامین امنیت شغلی ، بهبود دستمزدها متناسب با میزان تورم، جلوگیری از پرداخت سلیقه ای حقوق و مزایا، عقد قراردادهای دائم بین کارگر و کارفرما، پایبند کردن دولت در کمک و تسهیل پرداخت بیمه تامین اجتماعی، نظارت در تعاونیهای حمل و نقل که دیگر کاملا خصوصی شده و انحصاری بهره برداری می شود و تنها نام تعاونی را یدک میکشند؛ غیر قابل انکار میباشد. همچنین نظارت در پیگیری اعمال پلیس راهها ونیروی انتظامی در وزارت راه و ترابری و مسائل صنفی از این دست که طبق موازین قانون کار بوده و اگر اجرایی شود نه تنها امنیت ملی به خطر نمیافتد بلکه سبب رشد و بهره وری هر چه بیشتر این صنعت سود ده و ملی میشود. گروهی از فعالان کارگری برجسته و زندانیان سیاسی از زندان اوین در تاریخ ٢٤ ژوئن ٢٠١٣ نوشته اند که مرگ افشین اسانلو تنها آخرین قسمت از سریال طولانی مرگ زندانیان سیاسی می باشد؛ اکبر محمدی، امیر حشمت ساران، زهرا بنی یعقوب، امید میر صیافی، هدی صابر، محسن دکمه چی، ستار بهشتی و بسیاری از زندانیان دیگر نیز در گذشته به همین سرنوشت دچار می باشد. رضا شهابی , بهنام ابراهیم زاده , شاهرخ زمانی , پدرام نصراللهی و بسیاری دیگر از فعالین کارگری نیز هم اکنون در شرایط وخیم در زندانهای جمهوری اسلامی ایران به سر می برند . همچنین اخیرا احکام حبس برای بسیاری از فعالین کارگری کرد به اتهام اقدام علیه امنیت ملی , تنها با دستاویز به عضویت اینان در “کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری” توسط دادگاههای رژیم, صادر شده است که در این رابطه می توان از بهزاد فرج اللهی , وفا قادری و غالب حسینی و بسیاری دیگر نام برد. فشار و سرکوب در ایران به فعالین کارگری ختم نمیشود . آرش صادقی دانشجوی در بند , ماههاست که در زندانهای انفرادی محبوس میباشد و نزدیک به یکماه است که در اعتصاب غذا به سر می برد . محمد رضا پورشجری , وبلاگ نویس دیگر زندانی سیاسی است که به جرم مقالاتش در وبلاگ ” گزارش به خاک ایران ” محبوس میباشد . علیرغم گزارشات متعدد مبنی بر وخامت حال نامبرده ؛ هیچ اقدامی توسط مسوولان زندان رجایی شهر در خصوص درمان وی انجام نمی شود . اگر وکلایی چون نسرین ستوده , عبدالفتاح سلطانی , هوتن کیان و بسیاری دیگر را هم به این لیست اضافه کنیم ؛ می توان کلکسیونی کوچک از جامعه ایرانی را در زندان متصور شد . جمهوری اسلامی ایران، در میان دیگر سیاست ها و اقدامات سرکوبگرانه خود، به دنبال تحمیل یک استراتژی مرگ آرام و تدریجی به زندانیان سیاسی، از طریق شکنجه های شدید، غفلت های پزشکی و بدرفتاری شدید توسط مقامات زندان می باشد. اخیرا در همین راستا یک نهاد غیر دولتی به نام ” کارگران امریکا علیه جنگ ” طی نامه ای به رهبر جمهوری اسلامی ایران نوشته بود : ما خواستار تحقیق بین المللی مستقل در مورد مرگ افشین اسانلو و شرایط زندانیان سیاسی هستیم. ما از حکومت شما می خواهیم تا فورا به اعدام، شکنجه و بدرفتاری با فعالان کارگری و همه زندانیان سیاسی پایان دهد و فوری و بدون قید و شرط همه زندانیان سیاسی در ایران را آزاد نماید. ما از دولت ایران می خواهیم حق تشکل، تجمع و آزادی تشکل و بیان که بعنوان استانداردهای بین المللی کار توسط سازمان جهانی کار منعکس شده اند را به رسمیت بشناسد. در همین راستا گروهی از فعالین مدنی ایرانی در خارج از کشور ؛ گرد هم آمده اند تا در یک کمپین بین المللی به نام ” بیایید نجاتشان دهیم ” ؛ به یاری این زندانیان بشتابند. برنامه این کمپین , تلاش برای اطلاع رسانی و برگزاری تجمع های اعتراضی در کشورهای مختلف نسبت به رفتار وحشیانه با زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران است . حمایت از زندانیان سیاسی در ایران یکی از ماموریتهای “کمپین صلح فعالان در تبعید است ” که اوایل آوریل سال ٢٠١٢ توسط گروهی از فعالان در تبعید ایرانی در دهلی نو اعلام آغاز به کار کرده بود . کمپین صلح فعالان در تبعید پیشتر حمایت همه جانبه خود را از کارزار جهانی ” بیایید نجاتش دهید ” اعلام کرده است . در همین راستا این کمپین ضمن محکومیت استراتژی مرگ تدریجی رژیم در قبال زندانیان در ایران ؛ در دفاع از مظلومیت کارگران و فعالان مدنی در ایران ؛ از مسوولان و تصمیم گیرندگان ” کنگره سراسری اتحادیه های کارگری در هند ” دعوت می کند که در قبال این رفتارهای غیر انسانی جمهوری اسلامی ایران به موضعگیری پرداخته و در راستای هر چه قدرتمندتر کردن این کارزار جهانی و برگزاری تجمعات اعتراضی در دهلی نو یاری رسان باشند . ما خواهان تحقیق دقیق توسط نهادهای بین المللی در خصوص مرگ آقای افشین اسانلو و بررسی وضعیت سایر زندانیان در بند در زندانهای جمهوری اسلامی ایران بوده و در این مسیر برای تقویت این کارزار چشم یاری از آن نهاد داریم .

***

جان محمد جراحی در خطر است 

کمیته پیگیری ایجاد تشکل های ازاد کارگری: محمد جراحی که ماههاست به دلیل شرایط غیر انسانی بودن زندان بیمار شده است، جهت درمان با موانع گو ناگونی که همگی از جانب نهاد ها و مسئولین ذی ربط زندان ایجاد می شوند رو در رو است. این کارگر زندانی عضو کمیته پیگیری که سال سوم حکم خود را در زندان تبریز میگذراند . بدلیل اینکه سازمان زندانها وظیفه خود را در حفظ جان زندانی و مدوای او انجام نمی دهد ، خانواده محمد جراحی کلیه هزینه درمان را به حساب بیمارستان واریز کرده اند، و متاسفانه چندین روز است که از تاریخ کمسیون پزشکی او میگذرد . ولی هنوز او را به بیمارستان منتقل نکرده است.
عدم درمان بیماری برای او خطر مرگ در پی خواهد داشت. ما اعلام می کنیم مسئولین زندان و همچنین قوه قضاییه پاسخگوی عواقب این عدم مداوای محمد جراحی هستند. درمان زندانیان طبق قانون بر عهده زندان است . اما کلیه هزینه های درمان این زندانی را به خاطر عدم انجام وظیفه و عدم اجرایی قانون توسط زندان، اجبارا” خانواده اش تهیه کرده است.  ما کارگران خواهان مداوای این کارگر زندانی هستیم. واز دولت و قوه قضاییه میخواهیم هر چه زود تر بدون هیچ بهانه ای اجازه درمان وی داده شود.

***

ضربات وارد شده به ستار بهشتی نوعا کشنده نبوده و نمی تواند منجر به مرگ شده باشد. 

سحام نیوز: در واکنش به گزارش نهایی پزشکی قانونی مبنی بر عدم کشته شدن ستار بهشتی بر اثر ضربات وارده از سوی بازجو؛ مادر این وبلاگ نویس شهید در مصاحبه با سحام، تقاضای نبش قبر فرزندش را اعلام کرد.  مادر ستار بهشتی در بخشی از این مصاحبه خطاب به دادگاه و مسئولین عالی رتبه قضایی، نبش قبر و معاینه جسد فرزندش زیر نظر پزشکان مورد اعتماد مردم و پزشکان سازمان ملل را خواستار شده است.  با گذشت چندین ماه از کشته شدن ستار بهشتی در زندان، دکتر احمد شجاعی، رئیس سازمان پزشکی قانونی؛ مدعی شده که در جریان معاینات تخصصی پزشکی قانونی دو نظریه مطرح شده است. احتمال مرگ بر اثر فشارهای روحی و یا ضربه های وارد شده مطرح شد. اما پس از بررسی این احتمال، پزشکان اعلام کردند ضربات وارد شده به ستار بهشتی نوعا کشنده نبوده و نمی تواند منجر به مرگ شده باشد.  وی ادعا کرده است که این ضربه ها به نقاط حساس بدن نیز وارد نشده بوده و از سوی دیگر در آزمایشات سم شناسی نیز هیچ موردی مشاهده نشد که مرگ او را غیر طبیعی نشان دهد. مادر ستار بهشتی ضمن ابراز نگرانی از اظهارات مسئولان رسیدگی به پرونده ستار، به سحام می گوید: “تا این لحظه هنوز از پرونده ستار خبری نداریم و اجازه دیدن پرونده را نه به ما و نه به وکیل، نداده اند و هر وقت از {روند} پرونده پرسیدیم ما را به وقت دیگری موکول کردند.” گوهر عشقی در پاسخ به این سوال که آیا روند پرونده طبیعی طی می شود یا خیر می گوید: “اگر قرار بود این پرونده مسیر طبیعی خودش را طی کند ما چند وقت پیش قبل از مراسم چهلم ستار به دعوت بازپرس رفتیم اداره بازپرسی. آقای بازپرس چهار نفر را بعنوان متهم آوردند در اتاق بازپرسی که من و دخترم و نیز وکیلمان آنجا بودیم و گفتند سه نفر از اینها قصور در خدمت داشتند و یک نفر متهم اصلی است و او بازجوی اصلی ستار بوده. همان پیراهن صورتی که همیشه من در موردش صحبت می کنم که آمد ستار را از خانه برد و او را معرفی کردند که بازجوی ستار بوده و من تنها سوالی که ازش کردم که ستار چکار می کرد زیر شکنجه؟ زیر شکنجه های تو چه می گفت؟ متهم گفت من ستار را می زدم و ستار می خندید آنقدر عصبی شدم که بیش از حد کتکش زدم و کشته شد! وقتی یک متهم اینطوری در حضور بازپرس اعتراف می کند دیگر چه چیزی برای آقای بازپرس هنوز مشخص نشده؟ آیا آقای بازپرس در صدد تبرئه کردن متهم هستند که در حال زمان خریدن هستند؟”  مادر ستار بهشتی از بی توجهی دادستانی به این پرونده می گوید: “اصلا حاضر به جوابگویی به ما نیستند. قبلا هر از گاهی دیدن ما می آمدند و سری می زدند. اما الان یا خودشان به این نتیجه رسیده اند که باید بی تفاوت باشند یا بهشان دستور داده شده که نسبت به ما بی تفاوت باشند.”  خانم گوهر عشقی در پاسخ به اظهارات مختلف دادستانی و پزشکی قانونی و کمیسیون مجلس و نیز در جهت شفاف شدن واقعیت آنچه بر ستار گذشته می گوید: “جای تعجب و تاسف است وقتی متهمی در برابر من و وکیل ادعا به قتل و شکنجه بیش از حد ستار می کند، چطور دادستان کل کشور به جای اینکه باید مجری قانون باشد و قانون را اجرا کند از بی قانونی حمایت می کند؟ من به عنوان مادر ستار، برای اینکه به این دوگانه گویی ها و این حرف هایی که گفته می شود، پایان دهم، همین جا خطاب به دادگاه و مسئولین عالی رتبه قضایی اعلام می کنم که نبش قبر و معاینه جسد ستار زیر نظر پزشکان مورد اعتماد مردم و پزشکان سازمان ملل را خواستارم.”  وی با ابراز ناامیدی در رسیدگی به پرونده فرزندش و احتمال فرجامی شبیه ماجرای کهریزک، می افزاید: “نگرانم وقتی می بینم پرونده کهریزک به چه سر نوشتی دچار شده و دادستان وقت فقط به ٢٠٠ هزار تومان جزای نقدی محکوم شده است!”  گوهر عشقی در بخش دیگری از صحبت خود خطاب به بازپرس پرونده می گوید: “این صندلی همیشه برای شما نیست همانطور که برای آقای مرتضوی نماند. به شما توصیه ای مادرانه می کنم که آخرت خود را فدای منافع دیگران نکنید؛ اگر در این دنیا از تهدیدات و فشارهای شما و دیگران، دست من مادر به جایی نرسد، یقین بدانید در محضر خدا از شما شکایت خواهم کرد.”  مادر ستار بهشتی ضمن تکذیب وجود هرگونه صفحه شخصی منتسب به حود در فیس بوک می گوید: “عده ای با ترفندهای مختلف به ما نزدیک شدند و البته هستند کسانی بین ما که به خیال خام خودشان برای کنترل به منزلمان رفت و آمد می کنند اما چیزی برای پنهان کردن نداریم. شفاف گفته ایم و باز میگوییم ستار ما را زیر شکنجه ظرف چهار روز کشته اند، ابایی از بیان این اتفاق هم نداریم؛ تنها آن کسی که باید بترسد شکنجه گری است که در پناه برخی مامورین امنیتی هستند که به ما و مردم و نظام جفا کرده اند. اکنون شنیده ایم که افرادی با راه اندازی صفحه فیس بوکی ادعا کرده اند که این پیج مربوط به ماست. تاکید می کنم چنین چیزی صحت ندارد و ما از راه اندازی این صفحه بی خبریم. شنیده ایم که افرادی به عنوان کمک به خانواده ستار پول جمع آوری می کنند! به شدت هشدار می دهیم که ما تاکنون نه از کسی چیزی طلب کرده ایم و نه دریافت نموده ایم.”  مادر ستار بهشتی در پایان این مصاحبه می گوید: “اگر آقایان ادعا می کنند که ستار در اثر شکنجه کشته نشده، درخواست نبش قبر فرزندم را حتما انجام بدهند، چرا که اگر ستار زیر شکنجه کشته نشده چرا کفنش خونی بود؟ چرا سر و صورت او کبود بود؟ چرا جنازه را تحویل خود ما ندادند؟ چرا آنهمه فشار روی ما آوردند؟ چرا ما را این همه تهدید می کردند؟ چرا از من به زور رضایت گرفتند؟ کاش پرونده پسرم را به دادگاه بفرستند، بعد از من تقاضای رضایت داشته باشند. بخاطر یک مامور خاطی نظام دارد هزینه میدهد. این رفتار مسولین با ما درست نیست.”  ستار بهشتی کارگر وبلاگ نویس اهل رباط‌کریم بود که به دلیل انتشار مطالب انتقادی علیه حکومت توسط پلیس فتا دستگیر شد. وی نهم آبان ١٣٩١ دستگیر و به زندان اوین تهران منتقل گردید، لیکن چهار روز بعد در حالی که به بازداشتگاه پلیس منتقل شده بود، در آنجا درگذشت.  خانواده ستار، هنگام دفن جسد وی آثار کبودی را در بخش هایی از بدن او مشاهده کرده بودند و محسنی اژه ای در اولین اظهار نظر خود وجود ضربه و کبودی بر بدن ستار بهشتی را تایید کرد و پس از آن بود که خبر از مرگ ستار بهشتی در اثر ایست قلبی داده شد.

 دستمزدهای پرداخت نشده

٨٢

 هزار نفر از کارگران فولاد سه ماه حقوق دریافت نکرده‌اند

در مجلس گفته شد:  حقوق کارگران فولاد که به بیش از ٨٢ هزار نفر می رسند ٣ ماه است که پرداخت نشده

***

 کارگران بافنده فرش روزی ١٠هزارتومان حقوق دریافت می کنند؟

٢٠تیر ،دستمزدی که در حال حاضر به بافندگان فرش پرداخت می‌شود، روزی ١٠٠هزار ریال است. برپایه این گزارش، طی سال‌های گذشته تعداد بافندگان فرش دستبافت در استان خراسان شمالی ٣٠هزار نفر بوده است، اما این تعداد در حال حاضر به ١٢ هزار نفر رسیده است.

***

کارگران کارخانه سیمان دشستان: سال‌هاست که حقوق ما ضایع می‌شود! بهارستان نشین از دشستان:ازتحصن واعتصاب خودداری کنید؟

١٩تیر: کارگران کارخانه سیمان دشستان،درادامه اعتراضات واعتصاباتشان طی سال های اخیرعصرامروزبابهارستان نشین ازدشستان دیدارکردند.  یکی از کارگران معترض از کاهش شدید حقوق و مزایای کارگران در سال جاری اعلام نارضایتی کرد و گفت: واریز حقوق و تخصیص پاداش‌های سالانه به‌صورت ناعادلانه انجام می‌گیرد که مورد اعتراض و نارضایتی همیشگی پرسنل کارخانه سیمان بوده است.  تغییرات در چارت و گروه پرسنلی، اصلاح سمت‌ها و به‌کارگیری نیروهای غیربومی غیرمتخصص در پست‌های تخصصی موجب نارضایتی است. کارخانه سیمان دشتستان یکی از بالاترین تولیدات کشور را داشته ولی در سال‌های گذشته به دلیل بی‌انگیزگی و اعتراضات پرسنل شاهد افت تولید بوده‌ایم. یکی دیگر ازکارگران کارخانه سیمان دشتستان نیزبا تشریح دلایل اعتراض کارگران کارخانه سیمان ابراز داشت: عدم پرداخت حق سختی کار و بهره‌وری به پرسنل کارخانه، عدم ارائه بیمه تکمیلی به پرسنل پیمانکاری، کم بودن گروه شغلی و حقوق پرسنل پیمانکاری، استفاده از نیروهای غیربومی و غیرمتخصص در قسمت‌های مختلف و مدیریتی بیش از ٦٠ نفر، بی احترامی به پرسنل و برخوردهای نامناسب و تهدیدآمیز و اجرای طرح‌های غیرکارشناسی و بدون توجیه در مجتمع از مهم‌ترین محورهای اعتراضات است. وی از نارضایتی، اعتراضات مکرر و اعتصاب غذاهای پراکنده کارکنان در سال‌های اخیر خبر داد و تصریح کرد: افت کیفیت و کمیت تولید سیمان در سال‌های اخیر وجود داشته و باعث نارضایتی و شکایت تعدادی از مشتریان نیز شده که دلیل اصلی آن بی‌رغبتی و کم انگیزگی کارگران است. در این نشست، تعدادی دیگر از کارگران کارخانه سیمان نیز به بیان مشکلات و معضلات موجود پرداختند. بهارستان نشین از دشستان درپاسخ به اعتراضات کارگران کارخانه سیمان دشتستان گفت: با حفظ آرامش و بدون رفتارهای غیرقانونی می‌توانید پیگیر مطالبات وحقوق خود باشید و از رفتارهایی نظیر تعطیلی کارخانه، تحصن یا تعصب خودداری کنید.

 

 نا امنی محیط كار

 

مرگ ٢٦٥ نفر بر اثر حوادث ناشی از كار ظرف دو ماه

رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی اعلام کرد: ‌ در دو ماهه سال جاری ٢٦٥ نفر در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده‌اند. بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، دکترمحمود خدادوست افزود: در دو ماهه امسال ٢٦٣ مرد و دو زن در حوادث کار جان باخته‌اند که در این میان سقوط از بلندی با ١٢٧ فوتی بیشترین تعداد متوفیات حوادث ناشی از کار را در برمی گیرد.
وی گفت: ‌ پس از سقوط از بلندی، برخورد جسم سخت با ٦١ فوتی و برق‌گرفتگی با ٣٥ فوتی در رتبه‌های بعدی دلایل مرگ بر اثر حوادث ناشی از کار قرار دارند. رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی ادامه داد: ‌ در دو ماهه امسال استان‌های تهران با ٤٨ فوتی، خراسان رضوی با ٢٥ فوتی و کرمانشاه با ١٧ فوتی بیشترین تعداد تلفات حوادث ناشی از کار را داشته‌اند که این آمار در هر یک از استان‌ها در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ترتیب ١٤/٣، ٥٦/٣ و ٤١/٧ درصد افزایش داشته است. وی اضافه کرد: ‌ در این مدت استان‌های خراسان جنوبی با یک فوتی و اردبیل، خراسان شمالی، زنجان و سمنان هر کدام با دو فوتی کمترین مرگ بر اثر حوادث ناشی از کار را داشته‌اند ضمن آنکه استان ایلام طی این مدت هیچ مرگی بر اثر حوادث کار نداشته است. به گفته خدادوست از کل فوت شدگان حوادث ناشی از کار در دو ماهه امسال تنها دو نفر زن بودند که به دلیل برق گرفتگی در استان‌های مازندران و همدان جان خود را از دست دادند.

***
کارگر٢٧ ساله در کرج در درون چاهک آسانسور جان سپرد

٢٠تیر: یک کارگر٢٧ ساله تبعه افغانستان به درون چاهک آسانسور سقوط کرد و جان داد.

***
کشته وزخمی شدن ١٠کارگر در آتش سوزی گسترده در یک مجتمع کارگاهی تولیدی

٢٠تیر: آتش سوزی  مجتمع کارگاهی تولیدی کارگاهی واقع در خیابان جمهوری کشته وزخمی شدن ١٠کارگررا بهمراه داشت.

***

 سقوط مرگبار بیل مکانیکی در بزرگراه امام‌علی

١٩تیر: سقوط بیل‌مکانیکی در پروژه یکی از شرکت‌های دولتی واقع در مسیر جنوب به شمال بزرگراه امام‌علی نرسیده به خروجی خاوران،سبب مرگ راننده آن شد.

***

مرگ‌ كارگر ساختمانی در خیابان فرشته تهران

١٩تیر:  سقوط یک كارگر ساختمانی از طبقه دوم به طبقه منهای سه واقع در خیابان ولیعصر، خیابان فرشته تهران، منجر به مرگ او شد.

***

دستگاه خشک کن دست کارگر جوانی را قطع کرد

١٩تیر: دست جوانی در یکی از هتل های مشهد به وسیله دستگاه خشک کن قطع شد. قبل از رسیدن مأموران همکاران این جوان حدود ١٨ ساله دست قطع شده او را داخل پلاستیک و آن را داخل یخ قرار داده بودند که مصدوم برای اعزام به مرکز درمانی به مأموران اورژانس حاضر در محل تحویل شد. این کارگر جوان قبل از توقف کامل دستگاه که با شدت بسیار در حال چرخش بود برای برداشتن پتو دست خود را داخل دستگاه کرده بود که این حادثه روی داد.

.

 

گزارش

 

تنور زندگی کارگران نانوایی با روزی ١٥هزار تومان گرم نمی‌‌شود

٢٢تیر:  دنیا به کام کارگران نانوایی بجنورد نمی چرخد و روزی ١٥هزار تومان تنور زندگی‌کارگران نانوایی را گرم نمی‌کند.

***

امکانات درمانی مجمتع‌های پتروشیمی جوابگوی حوادث شغلی نیستند

عضو اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندرامام: درمانگاه‌های داخلی مجمتع‌های پتروشیمی بندر امام که با یک پزشک یار و پرستار اداره می‌شوند جوابگوی حوادث احتمالی برای ٤ الی ٥ هزار پرسنل شاغل در هر یک از این مجتمع‌ها نیستند.

***

مزد کارگران نانوایی‌ها در سال ٩٢ درحدهمین مصوبه مزدی امسال هم افزایش پیدا نکرده است

ایلنا بتاریخ١٨اردیبهشت،طی گزارشی ازعدم افزایش مزد کارگران نانوایی‌های سراسر کشور مطابق مصوبه مزدی امسال كارگران خبر داد.        برپایه این گزارش،دولت در سال‌هایی که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود اجازهٔ افزایش قیمت نان را نمی‌دهد تا از تاثیرات منفی‌اش جلوگیری کند و باعث ایجاد نارضایتی عمومی نشود اما در شرایطی كه تورم اقتصادی تمامی جامعه (از جمله صنف خبازها) را درگیر كرده است، حق کارگران نانوایی‌ها در سال‌های برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با ثابت ماندن دستمزدشان بیش از همیشه ضایع می‌شود. این گزارش بنقل ازیکی ازکارگران نانوایی می افزاید،دولت فعلی در رابطه با افزایش مزد کارگران نانوایی‌ها در سال جاری اقدامی نکرد و دولت بعدی هم برای جلوگیری از نارضایتی مردم اقدامی انجام نمی‌دهد.

***
شاغلان حرفه‌های سخت و زیان‌آور چگونه بازنشسته شوند؟

کاهش شنوایی، ضعف بینایی، آسیبهای جسمی و حرکتی، ایجاد مشکلات تنفسی، قلبی و عروقی، فشارهای روانی و عصبی و مسائلی از این دست از جمله پیامدها و آسیبهای جسمی و روحی است که ممکن است حتی با گذشت چند سال پس از بازنشستگی در افراد بروز کند؛ از آن گذشته سر و کار داشتن افراد با مواد خطرناک شیمیایی، مواد رادیواکتیو و مشاغل دارای سر و صدا و آلایندگی زیاد نیز آنان را در ردیف مشاغل سخت و زیان آور قرار می‌دهد. به جهت جلوگیری از فرسایش جسمی و روحی ناشی از اشتغال به کارهای سخت و زیان آور در افراد، قانون مشاغل سخت و زیان‌آور پیش‌بینی شده است که به موجب آن متقاضیان می‌توانند با داشتن شرایطی خود را بازنشسته کنند. شرایط قانونی برای بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور چیست؟ این سوالی است که بسیاری از بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی همواره درصدد یافتن پاسخ آن هستند، بر این اساس ابتدا باید تعریف مشاغل سخت و زیان آور را دانست. منظور از مشاغل سخت و زیان آور آن دسته کارهایی است که در آن عوامل فیزیکی، ‌شیمیایی، ‌مکانیکی و ‌بیولوژیکی محیط کار غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال بیمه شده، تنش ها و صدمات جسمی و روانی به مراتب بالاتر از ظرفیت‌های طبیعی در فرد ایجاد می شود که نتیجه آن بروز بیماری های شغلی و عوارض ناشی از چنین کارهایی است. به موجب آیین نامه اجرایی این قانون، مشاغل سخت و زیان آور به دو گروه تقسیم می شوند: الف مشاغلی که صفت سخت و زیان آوری با ماهیت شغلی وابستگی دارد اما می توان با بکارگیری تمهیدات بهداشتی، ‌ایمنی و تدابیر فنی مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آوری آنها را حذف کرد. ب مشاغلی که ماهیتاً سخت و زیان آور بوده و با بکارگیری تمهیدات بهداشتی،‌ ایمنی و تدابیر فنی توسط کارفرما، ‌صفت سخت و زیان آوری آنها کاهش یافته ولی کماکان سخت و زیان‌آوری آنها حفظ می‌شود. اما بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور چه شرایطی دارد؟ بر اساس تبصره ماده ٧٦ قانون تامین اجتماعی مصوب سال ١٣٥٤ مجلس، افرادی که در کارهای سخت و زیان آور مشغول به کار هستند می توانند با ٢٠ سال سابقه پرداخت حق بیمه در مشاغل سخت و زیان آور به صورت متوالی یا ٢٥ سال به صورت متناوب، تا سقف ٣٥ روز حقوق بازنشسته ‌شوند؛ یعنی به ازای هر سال، ١.٥ سال برای بیمه شده به عنوان سابقه محسوب و به همان میزان هم از خدمات تامین اجتماعی بهره‌مند می‌شود، ضمن آنکه چهار درصد حق بیمه و مستمری هنگام تقاضای بازنشستگی برای مدت مزبور محاسبه و از کارفرما مطالبه و وصول می‌شود. چنانچه بیمه شده کمتر از سابقه مذکور، سابقه پرداخت حق بیمه داشته که مقداری از آن سابقه مربوط به اشتغال وی در مشاغل سخت و زیان آور است، هر سال سابقه پرداخت حق بیمه فرد موصوف ١.٥ سال محاسبه شده و در شرط سابقه مقرر در ماده ٧٦ قانون و تبصره‌های ذیل آن ملاک محاسبه قرار می‌گیرد. بنابراین همه بیمه شدگانی که حداقل ٢٠ سال سابقه کار متوالی یا ٢٥ سال سابقه کار متناوب و پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور را دارا باشند، بدون شرط سنی می‌توانند درخواست بازنشستگی از سازمان تامین اجتماعی داشته باشند. مشاغل سخت و زیان‌آور شناخته شده در قانون کار عمده ترین کارهای سخت و زیان آور شناخته شده در قانون کار شامل کار در معادن که ایجاب می کند کارگران در تونل‌ها و راهروهای سرپوشیده به استخراج بپردازند، کار استخراج شامل جدا کردن و منفجر کردن مواد از سطح کار ، حمل مواد و عملیات مربوط به انفجار و انجام امور تأسیسات داخل معدن، حفر قنات، چاه فاضلاب و کار در مخازن سربسته، تخلیه و حمل مواد مذاب از کوره به نحوی که کارگر در معرض مستقیم حرارت یا بخار زیان آور کوره باشد، حمل و دفن زباله شهری، کار در کارگاههای دباغی و گندآبروها، کار مستمر در طویله، اصطبل و سالنهای پرورش طیور، کار مستمر در فضای باز و ارتفاع بیش از ٥ متر بر روی دکل، اتاقکهای متحرک، داربست و اسکلتها، کار مستمر بر روی خطوط و پستهای انتقال برق با فشار ٦٣ کیلو وات به بالا، مشاغل شن پاشی، پخت آسفالت دستی، قیر پاشی، جوشکاری در داخل مخزن، کار مستمر با اشعه‌های زیان آور مانند رادیو اکتیو، کار در محل هایی با فشار محیط بیش از حد طبیعی مانند غواصی، کار مستمر در محیطهایی که با وجود رعایت ایمنی موجبات بروز بیماریهای گوشی را سبب می شود، سمپاشی باغها، مزارع، اماکن پرورش دام و طیور، تولید و ترکیب سموم و حشره کشها و کار با وسایل دارای ارتعاش زیان آور است. همچنین بر اساس آیین نامه اجرایی قانون مذکور، علاوه بر کارهای سخت و زیان‌آور مشخص شده: کار در زندانها و ندامتگاه‌ها، کار در بیمارستانهای روانی و حرفه خبرنگاری جزو مشاغل سخت و زیان آور به شمار می روند. شناسایی سخت و زیان‌آور بودن مشاغل برعهده چه مرجعی است؟ برای تعیین و شناسایی سخت و زیان‌آور بودن مشاغل، کمیته‌ای پنج نفره در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل می‌شود که این کمیته مرکب از معاون روابط کار سازمان کار و امور اجتماعی استان، معاون امور بیمه‌ای اداره کل تامین اجتماعی استان، کارشناس مسئول بهداشت حرفه‌ای معاونت بهداشتی و نماینده کارگران و کارفرمایان است و بر این اساس بیمه شدگان تامین اجتماعی و همه متقاضیانی که حرفه خود را جزو مشاغل سخت و زیان آور به شمار می آورند می توانند فرم درخواست خود را برای استفاده از مزایای این قانون ارائه بدهند تا در کمیته مورد نظر مورد بررسی قرار بگیرد. ذکر این نکته ضروری است که در قانون مذکور، برخی ایام چنانچه در فواصل اشتغال به کارهای سخت و زیان آور واقع شوند به عنوان سابقه اشتغال فرد در کارهای سخت و زیان آور محسوب می‌ شوند که از جمله آنها می توان به تعطیلات هفتگی، تعطیلات رسمی، ایام استفاده از مرخصی استحقاقی، ایام استفاده از مرخصی بابت ازدواج یا فوت همسر‌، پدر، مادر و فرزندان و ایام استفاده از مرخصی استعلاجی و استراحت پزشکی اشاره کرد. اخیرا قانون تفسیر ماده (٧٦) قانون تامین اجتماعی درباره مشاغل سخت و زیان آور به تایید شورای نگهبان رسیده و از سوی رییس جمهور ابلاغ شده است. بر اساس موضوع این استفساریه، افرادی که حداقل ٢٠ سال متوالی و ٢٥ سال متناوب در کارهای سخت و زیان آور (مخل سلامت) اشتغال داشته باشند باید حداقل ٧٣٠٠ روز اشتغال در یک یا چند شغل زیان آور در یک یا چند کارگاه داشته باشند و توالی اشتغال به قوت خود باقی است؛ همچنین افرادی که حداقل ٢٠ سال متوالی و ٢٥ سال متناوب در کارهای سخت و زیان‌آور (‌مخل سلامت) اشتغال داشته باشند و در هر مورد‌ حق بیمه مدت مزبور را به سازمان پرداخته باشند، می‌توانند تقاضای مستمری بازنشستگی کنند. منبع:ایسنا-١٨تیر

***
واکنش وکیل خانواده ستاربهشتی به نظر نهایی پزشک قانونی

رییس سازمان پزشک قانونی کشور در گفتگوی با خبرگزاری مهر روز سه شنبه ١٨ تیرماه گفت که بر اساس گزارش نهایی این سازمان، ضربات وارده بر ستار بهشتی کشنده نبوده و نمی تواند باعث مرگ او شده باشد. دکتر احمد شجاعی همچنین گفته که در آزمایشات سم شناسی نیز هیچ موردی مشاهد نشده که مرگ غیر طبیعی او را نشان دهد. با این حال رییس سازمان پزشک قانونی در اعلام نظر نهایی همچنان گفته است که نظریه مرگ بر اثر ضربه و فشار روحی به صورت توامان وجود دارد. گیتی پورفاضل، وکیل خانواده مرحوم ستار بهشتی در واکنش به نظر نهایی پزشک قانونی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« سوال من این است که اگر ستار به مرگ طبیعی فوت کرد چرا پس یک روز پس از مرگش ماموران پلیس فتا به زور خانواده ستار را به دفترخانه برده اند تا از آنها رضایت بگیرند؟ این کار نشان می دهد که پلیس فتا خودش را درگیر این مرگ می دانسته و می خواسته قبل از هر اقدامی رضایت را از خانواده بگیرد. اصلا اگر به مرگ طبیعی بوده چرا اینقدر دستپاچه می شوند، راحت اعلام کنند که مرگ طبیعی است مانند خیلی از مرگ های طبیعی دیگری که روزانه اعلام می شود.» وکیل خانواده مرحوم ستار بهشتی گفت:« پرونده پر از تناقضات است. سوالم این است که پزشک قانونی چند بار مگر می تواند در مورد مرگی نظر بدهد. یکبار اعلام کرد که ایست قلبی بوده، بار دیگر اعلام کرد که زیر فشار روحی فوت کرده است. اما این فشار روحی تحت چه شرایطی ایجاد شده و چه کسی آن را ایجاد کرده است. مسلما است بازجویی که با فشار و شکنجه می خواسته از او اعتراف بگیرد این شرایط را پیش آورده است.» همچنین دادستان تهران ساعتی پس از انتشار اظهار نظر رییس سازمان پزشک قانونی در جمع خبرنگاران گفت که به زودی پرونده ستار بهشتی به دادگاه فرستاده می شود. جعفر دولت آبادی امروز ( سه شنبه ١٨ تیرماه) در مصاحبه مطبوعاتی خود گفت: «تحقیقات بازپرس این پرونده به اتمام رسیده و بازپرس در حال گرفتن اخذ آخرین دفاع از متهمان این پرونده است و به زودی اظهارنظر نهایی در مورد این پرونده را خواهد کرد تا ان‌شاءالله این پرونده به دادگاه برود. » خانم پور فاضل با اظهار اینکه آنها فقط منتظر فرستادن پرونده به دادگاه هستند و جوابیه پزشک قانونی تنها مدرک دادگاه نیست، گفت:« این پرونده با نظر پزشک قانونی به دادگاه می رود اما یکی از فکت های مهم دیگر در دادگاه، احضار شاهدان در بند ٣٥٠ زندان اوین هستند. همان ها که این جوان را شب قبل از مرگش در بند دیده بودند و آثار شکنجه را روی بدنش و بهم ریختگی روحیش را دیده بودند.» گیتی پور فاضل گفت:« من مطمئنم اگر قاضی با شرفی مسولیت این پرونده را به عهده بگیرد عامل فشار ستار بهشتی می تواند محاکمه شود به این دلیل که طبق قانون اساسی خودمان کسیکه تحت شکنجه و فشار از شخصی اقرار بگیرد خودش هم باید در قبال قانون جوابگو باشد.» منبع: کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران-١٩تیر

***
اعتراض متقاضیان مسکن مهر به افزایش پیاپی قیمت ها

دولت در مسکن مهر گرانفروشی می کند؟  متقاضیان مسکن مهر می گویند دائم برای پرداخت پیش از موعد اقساط به آن ها فشار می آورند و تهدید می کنند که اگر پول واریز نکنند از پروژه حذف می شوند. متقاضیان مسکن مهر از اواخر سال گذشته با تغییر قیمت واحد مسکونی خود در حین اجرای پروژه مواجه شده اند اما این تغییر قیمت ها به حدی غیرمنتظره و در برخی طرح ها قابل توجه است که پرداخت آن از توان آن ها خارج است. این متقاضیان که بر اساس ضوابط مشخص و نرخ های تعیین شده و با اطلاع از زمان و مبلغ هرکدام از اقساط، در این طرح ها ثبت نام کرده اند نسبت به تغییر شرایط در حین اجرا اعتراض دارند و ادله ای هم برای این انتقاد خود آماده کرده اند. در حال حاضر به نظر می رسد واحدهای مسکن مهر پردیس در آستانه افزایش قیمت مجدد قرار گرفته است و این موضوع موجب اعتراض متقاضیان آن شده است. یکی از متقاضیان مسکن مهر پردیس در این زمینه می گوید: دی ماه سال گذشته یک واحد ٨٠ متری در این طرح ثبت نام کرده ایم که قرار بود مجموع پول دریافتی از ما ٣٢ میلیون باشد. بعد از مدتی نرخ آن را به ٤٢ میلیون رساندند و دائم تهدید کردند که اگر اقساط را به موقع پرداخت نکنیم از پروژه حذف می شویم حالا هم از گوشه و کنار شنیده ایم قرار است نرخ آن ها را ١٠ میلیون دیگر گران کنند و به ٥٢ میلیون برسانند. در حالی که ما همان ٣٢ میلیون اولیه را هم با قرض از اطرافیان و فروش طلا آماده کرده بودیم. خانم حسینی ادامه می دهد: آنطور که از دست اندکاران پروژه شنیده ایم، قرارداد دولت با پیمانکار متری ٣٢٠ هزار تومان بوده که الان به ٣٧٠ هزار تومان رسیده است با این حساب یک آپارتمان ٨٠ متری باید ٢٩ میلیون و ٦٠٠ هزار تومان تمام شود که با حساب ١٠ میلیون برای زیرساخت و محوطه سازی، نرخ آن می شود ٣٩ میلیون و ٦٠٠ هزار تومان. اما در حال حاضر این واحد را ٤٢ میلیون تومان قیمتگذاری کرده اند ضمن اینکه ٢٥ میلیون هم وام این واحد هاست که بعد از تحویل باید قسط آن را پرداخت کنیم. مجموعا ٦٧ میلیون تومان برای یک واحد ٨٠ متری پول می گیرند در حالی که حدود ٤٠ میلیون تومان برایشان خرج دارد. این متقاضی مسکن مهر معتقد است که دولت بیشتر از ظرفیت برای این واحدها ثبت نام کرده و با افزایش فشار به متقاضیان در پی حذف تعدادی از افراد است. پس از آنکه اعتراض متقاضیان مسکن مهر نسبت به افزایش قیمت مجدد بالا گرفت، مسوولان راه و شهرسازی استان تهران در جمع متقاضیان اعلام کرده اند که افزایش مجدد قیمت واحدها بین ٢ تا ٦ میلیون خواهد بود. منبع:اقتصادایرانی-١٩تیر

 

اخبار بین المللی

 

یورو نیوز: شهر آتن، پایتخت یونان شاهد تظاهرات گسترده کارمندان دولت، معلمان و نیروهای پلیس است. 

دولت یونان در پی اصلاح اقتصادی و اتخاذ تدابیر ریاضتی باید تا پایان سال جاری میلادی درباره ١٢ هزار و ٥٠٠ تن از کارمندان سیستم اداری تصمیم بگیرد و بر این اساس شماری از آنان در معرض سیاست تعدیل نیرو قرار خواهند داشت.
از این تعداد ٢ هزار و ٢٠٠ تن از کارمندان مدارس و ٣ هزار و ٥٠٠ تن دیگر از نیروهای پلیس آتن هستند.
بر اساس تصمیم تازه دولت یونان دست کم ٢ هزار کارمند و نیز هزار و ٥٠٠ معلم ٧٥ درصد از حقوق فعلی خود را دریافت می کنند و در صورتی که ظرف هشت ماه آینده به ارگانی دیگر منتقل نشوند شغل خود را از دست خواهند داد.

پلیس ترکیه گزی را بست و ده ها معترض را بازداشت کرد

به گزارش٩ژوئیه یورونیوز،دولت ترکیه روز دوشنبه پارک گزی استانبول را به روی عموم گشود اما پلیس دوباره حاضران را از آن پراکند و پارک را بست. علت بسته شدن دوباره پارک تصمیم معترضان به برگزاری تظاهراتی در آن عنوان می شود. پلیس روز دوشنبه نیز برای پراکندن تظاهرات کنندگان از خودروهای آبپاش و گاز اشک آور استفاده کرد. معترضان می گویند در تازه ترین درگیری ها با پلیس تعدای از آنان زخمی و هشتاد نفر بازداشت شده اند و یک نفر نیز از ناحیه سر بشدت صدمه دیده است.

تظاهرات در یونان ادامه دارد

به گزارش٩ژوئیه یورونیوز،با وجود اینکه وزیران دارایی منطقه یورو در نشست روز دوشنبه یوروگروپ با پرداخت بخشی از قسط بعدی کمک مالی خود به یونان موافقت کردند، تظاهرات ماموران پلیس و معلمان و کارکنان بخش خدمات عمومی دولت یونان روز سه شنبه هم ادامه پیدا کرد. کارکنانی که بیکاری بخشی از آنها یکی از شروط وام دهندگان بین المللی است، مابقی هم با دریافت هفتاد و پنج درصد حقوقشان منتظر می مانند تا به محل خدمتی دیگر منتقل شوند.

 
با افشای رسوایی مالی ال موندو، صدها اسپانیایی تظاهرات کردند

به گزارش١٠ژوئیه یورونیوز،صدها اسپانیایی، بدنبال افشاگری روزنامه «ال موندو» مبنی بر دریافت مبالغ ده ها هزار یورویی سران ارشد حزب حاکم و ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا از شرکتهای خصوصی، تظاهرات کردند. اسپانیایی های خشمگین که با درصد بالای بیکاری و بحران شدید اقتصادی روزهای سختی را می گذرانند با شنیدن خبر فساد مالی دولتمردان خود خواهان استعفای آقای راخوی شدند. یکی از آنان گفت:«در وضعیتی ناپایدار هستیم، طاقتمان تمام شده است. دولتی متخلف بر ما حکومت می کند که پشتیبانش ساختاری جنایی دارد که همانا حزب است، نتیجتا ما با سیستمی فاسد مواجهیم و بیش از این تاب تحمل آن را نداریم.» دیگری افزود:«شش میلیون بیکار، فرار گستردۀ مغزها، دانش آموختگانِ باکفایت دانشگاهی که چاره ای جز مهاجرت ندارند، دیگر نمی توانیم بیش از این تحمل کنیم.» روزنامه «ال موندو» با چاپ برگه های دستنویس از حسابهای حزب مردم ادعا می کند که برگه ها سند پرداخت های فوق العاعده به مقامات حزب محافظه کار حاکم است، از جمله پرداخت ١٢٦٠٠ یورو به ماریانو راخوی زمانی که وی در دولت خوزه ماریا ازنار وزیر مدیریت خدمات عمومی و نیز آموزش بود. از سوی دیگر لوئیس بارسناس حسابدار حزب مردم به خاطر پرونده دیگر فساد مالی در زندان به سر می برد و در انتظار حکم نهایی دادگاه است و ممکن است در جلسه بعدی دادگاه در مقام دفاع از خود اسرار حزبش را فاش کند تا از بار اتهامات وارده به خود و حکم صادره بکاهد. تنها چهره حزب حاکم که تا به حال در این باره صریحتر سخن گفت اسپرانزا آگیره، رئیس حزب مردم در منطقه مادرید بود. وی گفت:«در صورت وجود امری نامعمول در حسابهای حزب ما باید آن را بپذیریم، توضیح دهیم و با وحدت و صداقت آن را با مردم اسپانیا در میان بگذاریم.» ماریانو راخوی با رد اتهامات وارده به خود گفته است که هرگز «پول زیرمیزی» دریافت نکرده است. نوزدهم تیرماه١٣٩٢


حمله پلیس برزیل به راهپیمایی مسالمت آمیز کارگران

به گزارش١٢ژوئیه یورونیوز، روز پنج شنبه دهها هزار نفر از اعضای اتحادیه های کارگری برزیل در یک اعتصاب عمومی و یک راهپیمایی بزرگ مسالمت آمیز شرکت کردند. معترضان خواستار افزایش حقوق کارگران بودند. بنا بهمین گزارش،در اواخر روز در ریودوژانیرو پلیس از گاز اشک آور و باتوم برای متفرق ساختن تظاهر کنندگان استفاده کرد. یکی از معترضان می گوید: «در این تظاهرات کارگران که مردمی قانونمند هستند شرکت دارند و نیازی به پلیس و شلیک گاز شک آور نیست. من و همسرم باید در میان گاز اشک آور فرار می کردیم.» دیگری می گوید: «آنها نمی خواهند چیزی درباره مردم بدانند و تنها ما را برای رای دادن و همه پرسی می خواهند. آنها می خواهند که پول های مردم را بگیرند اما در مقابل هیچ نوع خدمات بهداشتی و یا آموزشی به مردم ارائه ندهند.» راهپیمایی روز پنج شنبه باعث مسدود شدن جاده ها، اختلال در سیستم حمل و نقل کشور و توقف فعالیت در بنادر شد.

 

تظاهرات کارکنان تلویزیون منحل شده یونان در پی آغاز به کار شبکه جدید

به گزارش١١ژوئیه یورونیوز، تعدادی از کارمندان رادیو و تلویزیون منحل شده دولتی یونان موسوم به “ای ار تی“، در اعتراض به آغاز برنامه های شبکه کوچک تلویزیونی که جایگزین رسانه ملی این کشور شده تظاهرات کردند. آنها به بیکار شدن خود و همچنین استخدام افرادی بازنشسته و یا کارمندان بخش خصوصی در شبکه جدید، اعتراض داشتند. مدیر اتحادیه کارمندان “ای ار تی” ضمن تاکید بر شکایت و پیگیری گسترده این موضوع، می گوید: “ما برنده خواهیم شد چون آنها بدون ما نمی توانند یک شبکه تلویزیونی را اداره کنند. آنها تواناییها و امکانات ای ار تی را ندارند. آنها به خوبی می دانند که اینها کارمندان این تلویزیون هستند.” شبکه جدید برنامه های خود را با فیلمها و موسیقیهای قدیمی آغاز کرده که مورد تمسخر کارمندان رادیو و تلویزیون قبلی نیز قرار گرفته است. همزمان، وزیر تلویزیون دولتی یونان با تاکید بر این که خواسته شخص او و دولت گرفتن تصمیمی با همکاری کارمندان “ای ار تی” بوده، گفت: “هدف نه صرفا گذر از این دوره انتقالی بلکه تغییر ساختار ای ار تی بوده است. من مذاکرات مفصلی در این زمینه کردم.”

خبرنگار یورونیوز در آتن هم می گوید: “احتمال می رود هفته آینده لایحه ایجاد تلویزیون جدید دولتی یونان به تصویب پارلمان برسد. اما حتی اگر این لایحه هم تصویب شود به معنای پایان جنگ تلخ کارمندان ای ار تی با دولت نخواهد بود.

راهپیمایی معترضان در استانبول

در استانبول هزاران نفر در اعتراض به بازداشت معترضان پارک گزی و اعضای گروه همبستگی میدان تقسیم دست به راهپیمایی زدند. پلیس ترکیه برای پراکنده کردن معترضان به شلیک آب و گاز اشک آور متوسل شد. حدود دو ماه است که اعتراضات در ترکیه متوقف نشده است. در آغاز خواسته تظاهرات کنندگان حفظ پارک گزی استانبول بود. اما رفته رفته آن به تظاهرات گسترده ضد دولتی تبدیل شد. از آغاز اعتراضات تا کنون بر اثر سرکوب معترضان چهار نفر کشته و ٧٥٠٠ نفر زخمی شده ا

تظاهرات یکماهه بی وقفه در بلغارستان

روز یک شنبه درست یک ماه می شود که در بلغارستان اعتراضات خیابانی جریان دارد. تقاضای معترضان، برکناری دولت جدید سوسیالیست این کشور است. اعتراضات بعد از انتصاب «دلیان پیفسکی» از تاجران سرمایه دار این کشور به مقام ریاست آژانس دولتی امنیت ملی راه افتاد. زیر فشار تظاهرات آقای پیفسکی از مقامش برکنار شد، اما معترضان بر خواسته هایشان افزودند. انجام اصلاحات و اعمال شفافیت بیشتر در امور دولتی و ریشه کن کردن فساد مالی از خواسته های جدید معترضان است. تظاهرات کنندگان مدعی شده اند که پیوند مشکوک میان مجلس این کشور و تاجران مانع از سرمایه گذاری های خارجی در بلغارستان شده است. تظاهرات اعتراضی در بلغارستان همه روزه ادامه دارد و شمار معترضان کم و بیش می شود.