بازتاب چند خبر و موضوع اجتماعی در خوزستان

اعتراض کشاورزان در رامشیر

سه شنبه نهم آذرماه، جمعی از كشاورزان روستاهاى تابعه شهرستان رامشير در اعتراض به قطعی آب و عدم رهاسازی آن برای کشت پاییزه تجمع اعتراضی برگزار كردند. آنها در این تجمع با در دست گرفتن نوشته‌هایی، خواهان رهاسازی جریان آب و اختصاص حق‌آبه پاییزی شدند. این کشاورزان که بخاطر محدودیت های آبی از کشت تابستانه بازداشته شده بودند، اکنون معیشت شان به طور جدی به خطر افتاده است و اکنون با توجه به زمان کم باقیمانده برای کشت پاییزه، خواستار تأمین حجم آب بیشتری از طریق سد مارون هستند. معضل بی آبی درد همه مردم است و در مرداد ماه بود که شاهد خیزش مردمی در خوزستان بودیم و حکومت جنایتکار جمهوری اسلامی جواب تشنگی و بی آبی را با گلوله داد. معضل بی آبی در سایه جمهوری اسلامی تمام ایران را فرا گرفته. و این معضلی است که شهر اصفهان را به حرکت درآورد و کشاورزان و مردم  در اعتراض به خشک شدن زاینده رود و از بین رفتن کشت و دام  و خطر ریزش اماکن مسکونی بخاطر بی آبی و  آلودگی آب و خاک و هوا  تحصن کردند، تجمع کردند، راهپیمایی کردند و صدای اعتراض خود را بلند کردند. جمهوری اسلامی با سرکوب و زدن گلوله های ساچمه ای به چشم معترضین  سعی کرد، از گسترش دامنه این اعتراضات به استانهای دیگر جلوگیری کند.

 بی آبی برابر است با  قحطی، گرسنگی، بیکاری و فقر ده‌ها میلیون نفر . بی آبی به عنوان یک عارضه تخریب محیط زیستی یک فاجعه است. که باعث از بین رفتن شغل و کشت بسیاری از کشاورزان، دام دامداران و ضربه زدن به سلامت مردم شده است. در برابر این معضل اجتماعی سراسری باید سراسری ایستاد و قدم اول آن همین امروز اعلام همبستگی با مردم اصفهان است.

رها سازی زباله های بیمارستانی در محیط

زباله‌های عفونی بیمارستانی یکی از آلوده‌ترین پسماندها به شمار می‌رود که در صورت عدم مدیریت و رهاسازی در محیط، می‌تواند به شدت بهداشت و سلامت محیط زیست و شهروندان را تهدید کرده و موجب انتقال و شیوع بیماری‌های خطرناکی نظیر ایدز، هپاتیت و … شود.

در روزها و هفته های گذشته تصاویر و ویدیوهایی در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود که حاکی از رهاسازی مقادیر زیادی پسماند بیمارستانی در چند شهر استان خوزستان است. این وضعیت باعث خشم و انزجار و نگرانی مردم در سطح این استان شده است.

در یکی از این ویدیوها حجم زیادی زباله عفونی از جمله سرنگ های آلوده را نشان می دهد که در دریاچه نمک شهر ماهشهر تخلیه شده اند. هشتم آذر ماه نیز انتشار کلیپی در فضای مجازی مبنی بر رهاسازی پسماند عفونی در یکی از محلات شهرستان اهواز نگرانی های جدی برای اهالی و ساکنین آن منطقه ایجاد کرد. در شهر ایذه هم شبکه بهداشت و درمان این شهر که خود می بایست وظیفه حفظ بهداشت و سلامت مردم را  بر عهده داشته باشد، مخفیانه مقادیری زباله آلوده بیمارستانی را در زمین های منطقه سرقنات رها کرده بود که متعاقب آن چند نفر از شهروندان بسته های زباله را از منطقه جمع آوری و به نشانه اعتراض آنها را در مقابل ساختمان بیمارستان ایذه رها کردند.

پیش از این بارها اهالی سرقنات ایذه با تجمع های گوناگون نسبت به دفع غیر اصولی زباله ها در محل قنات های قدیمی ایذه دست به اعتراض زده اند ولی هیچگاه به این اعتراضات ترتیب اثر داده نشد. در روزهای گذشته تصاویر دیگری در شبکه های اجتماعی منتشر شد که نشان می داد زباله های عفونی در شهر مسجدسلیمان رها شده است. این موضوع سبب اعتراض شهروندان مسجدسلیمانی شده است، آنطور که یکی از شهروندان توضیح داده است این زباله ها در نزدیکی کوچه پزشکان که مطب چندین پزشک در آن قرار دارد رها شده است. یکی از شهروندان می گوید: پسماندهای پزشکی در کوچه منتهی به کوچه پزشکان رهاسازی شده است که همه روزه به این شکل است.

برای بی‌خطرسازی و دفن استاندارد پسماندهای آلوده و عفونی شرایط ویژه و خاصی وجود دارد که مراکز درمانی و بیمارستان‌ها ملزم به رعایت دقیق آن هستند. این زباله‌ها باید پس از انتقال به بیمارستان معرفی، توسط دستگاه‌های امحاء، بی‌خطرسازی شده و سپس مانند زباله‌های عادی دفن شوند اما آنگونه که مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان اعتراف می کند، حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد از زباله‌های شهری و عفونی در خوزستان به صورت غیر بهداشتی دفع، سوزانده و یا در محیط رهاسازی می‌شود.

سالهاست مراکز درمانی اعم از دولتی و خصوصی امور جمع آوری زباله و پسماند های بیمارستانی را به پیمانکاران سپرده اند و از آنجا که هیچگونه نظارتی بر این امور صورت نمیگیرد و اساسا موضوع سلامت مردم در اولویت هیچ بخشی از این حکومت نیست، پیمانکاران سودجو این زباله ها را در طبیعت و محیط زیست رها کرده و جان و سلامت مردم را به خطر می اندازند. این هم بخش دیگری از چپاولگری های حاکم و تخریب وحشیانه محیط زیست توسط سرمایه  داری مافیایی حاکم است.

آبگرفتگی معابر و خیابان های شهرهای استان

معضل آبگرفتگی معابر و خانه ها یک معضل جدی مردم در خوزستان است و بارها مردم به این وضعیت اعتراض کرده اند. مردم بیشتر شهرهای استان، بیش از یک‌ دهه است که با هر بارندگی باید خود را برای مواجهه با بحران آب گرفتگی، پس‌زدگی فاضلاب و ماندگاری چند روزه آب باران و فاضلاب در کوچه و خیابان و خانه‌ها آماده سازند. این معضل خصوصا در دو سال گذشته تشدید شده و شهروندان اکثر شهرهای استان را با دشواری های بسیاری روبرو ساخته است. در پی بارندگی های دو هفته گذشته بیش از ۲۰ نقطه در شهر دزفول دچار آبگرفتگی منازل مسکونی و گرفتار شدن خودروها در مسیرها و خیابان‌های این شهر شد. خیابان‌های کوی آزادگان، سعدی و ۸۶ هکتاری، پیام آوران و فتح المبین، ورودی زیباشهر و چند نقطه دیگر دچار آبگرفتگی شد و برای ساعت ها در اثر گرفتار شدن خودروها در آب، ترافیک سنگینی ایجاد شد. در شهر شوشتر نیز وضعیت به همین منوال بود.

خانوارها و منازل بسیاری در شهرک علم الهدی در اثر بارندگی ها دچار آسیب دیدگی و خسارت شده اند.

در اهواز هم حفاری های متعدد نیمه کاره و رها شده شرکت های آب و فاضلاب، برق و مخابرات و پروژه های در حال احداث پل چهارشیر و پل میدان دانشگاه می تواند با کمترین بارندگی مردم را با مشکلات عدیده ای مواجه سازد. از امیدیه هم خبر می رسد که خانه های اهالی روستای دونه با اولین بارندگی دچار آب گرفتگی وسیع شده است.

هر ساله مقامات استانی و کشوری وعده اصلاح و بهبود وضعیت شبکه فاضلاب و دفع آبهای سطحی و رفع آبگرفتگی معابر را می دهند و برای این کار بودجه های کلان اختصاص داده می شود که البته این رقم ها در جای دیگر و به جیب مفتخوران و غارتگران حکومت سرازیر شده و مردم همچنان باید انواع خسارات مالی و جانی را متحمل شوند.  یک موضوع اعتراضات مردمی در خوزستان معضل آب گرفتگی و  وارد شدن فاضلاب های آلوده به خیابانها و حتی به آب آشامیدنی است. در این رابطه کارگران آب و فاضلاب خوزستان بارها دست به اعتراض زده اند. در کنار این کارگران باید  به این وضعیت نابسامان شهری و رعایت نشدن اولیه ترین استانداردهای زیستی دست به اعتراض بزنند. ادامه این وضعیت برابر با به خطر افتادن سلامتی مردم در این منطقه است و باید  جلوی آنرا گرفت.

تجمع بازنشستگان فولاد و یکشنبه های اعتراض

-روز یکشنبه ۷ آذرماه جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد  اهواز برای پیگیری مطالباتشان و در ادامه یکشنبه های اعتراض که بازنشستگان بطور سراسری اعلام کرده اند، در مقابل ساختمان این صندوق در اهواز  تجمع کردند. بازنشستگان فولاد نیز در هر یکشنبه در شهر خود این کارگران را همراهی کرده و تجمع میکنند و در این هفته نیز مقابل صندوق بازنشستگی این شهر گرد آمدند.  کارگران بازنشسته فولاد خواستار اجرای همسان سازی حقوقها و پایان دادن به اختلاسها و دزدی ها و درمان رایگان هستند. بازنشستگان در اعتراضاتشان بر همسان سازی فوری حقوقها و  افزایش آن به بالای خط فقر ۱۲ میلیونی و نیز پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات تاکید کرده اند. بازنشستگان صندوق فولاد هر یکشنبه جهت پیگیری مطالبات خود تجمع میکنند. 

ادامه اعتراضات کارگران فصلی نیشکر هفت تپه

-روز شنبه ۱۳ آذر کارګران فصلی نیشکر هفت تپه در چهاردهمین روز اعتراضاتشان با خواست داشتن امنیت شغلی و قراردادی شدن استخدام خود در مقابل فرمانداری شوش دست به تجمع زدند. یک خواست مهم کارگران نیشکر هفت تپه دائمی شدن قراردادهای کارگران فصلی است.

اعتصاب و تجمع کارگران شهرداری خرمشهر

– روز ۹ آذر کارگران شهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه دستمزد و دیگر بخش های مزدی خود و حق بیمه مقابل ساختمان فرمانداری ویژه این شهر تجمع کردند. زیر فشار اعتراضات این کارگران دو ماه از طلبهایشان پرداخت شده اما ۴ ماه دیگر آن باقی مانده است.

کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری، واحد خوزستان

۱۳ آذر۱۴۰۰، ۴ دسامبر۲۰۲۱–
tel:00447435562462