دو اطلاعیه حزب.خبری و نفت

اخبار نفت :

اعتصاب کارگران دو شرکت پیمانی در پتروشیمی آپادانا و شکست حکومتیان در ایجاد شورای اسلامی در پتروشیمی ایلام

– روز ۹ آذرماه حدود ۴۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری‌های شریفی و باقرپور شاغل در پتروشیمی آپادانا برای پیگیری مطالباتشان و در اعتراض به خلف وعده‌های کارفرما برای دومین روز دست به اعتصاب زدند. این کارگران پس از اعتصاب سراسری کارگران پروژه‌ای نفت و با وعده پیمانکاران مبنی بر افزایش دستمزد مطابق لیست درخواستی آنها و تغییر نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت، به سرکار بازگشته بودند و اکنون با عملی نشدن وعده ها مجدداً دست به اعتصاب زده اند.

–  صبح روز یکشنبه هفتم آذر ماه پیرو اطلاعیه قبلی اداره کار حکومت، قرار بود انتخابات شورای اسلامی در پتروشیمی ایلام برگزار شود. اما این مراسم با بایکوت کارگران مواجه شد و حکومتیان قادر به جمع کردن حد نصاب کارگران برای این نمایش نشدند و بساط خود را جمع کردند. کارگران در مقابل سربلند کردن شورای اسلامی این نهادهای جاسوسی حکومت در محل کار خود قد علم کردند. افشین جهانپور رئیس اداره تشکل‌های “کارگری” و کارفرمایی اداره کار استان ایلام  در این رابطه میگوید:”برای حد نصاب این انتخابات باید دو سوم آراء یعنی حدود ۳۹۰ نفر رای اخذ می شد اما با وصف تلاش های دست اندرکاران در این انتخابات، فقط ۱۱۳ نفر شرکت کردند. او در رابطه با این شکست مفتضحانه اضافه کرده و  میگوید: “برای مشارکت بیشتر کارگران، طی هماهنگی های بعمل آمده صندوق رای را به محل کار آنها بردیم اما تاثیری در میزان مشارکت نداشت… وی با اشاره به مسبوق به سابقه بودن این رفتار گفت: در سال های اخیر هم این انتخابات برگزار شده بود اما رغبتی برای شرکت در آن، میان کارگران نیست به طور مثال درسال جاری این دومین بار است که انتخابات برگزار می شود اما به حد نصاب لازم نمی رسد”.

این اتفاق بدنبال گل گرفتن در شورای اسلامی در نیشکر هفت تپه و برهم زدن بساط انتخابات این نهادهای حکومتی در فولاد اهواز میخهای آخری است که بر تابوت شوراهای اسلامی  و تقلاهای حکومتیان در امنیتی کردن محیط کارگری زده میشود. زنده باد کارگران پتروشیمی ایلام

حزب کمونیست کارگری ایران

۹ آذر ۱۴۰۰ ، ۳۰ نوامبر ۲۰۲۱

 اطلاعیه خبری :

اعتراض کارگران شهرداری خرمشهر، معدن سونگون، ایران خودرو، نیشکر هفت تپه

مدیران ضد کارگری با فشار کارگران از مجتمع مس سونگون بیرون رانده شدند:

– روز سه‌شنبه ۹ آذرماه کارگران شرکت‌های آهن‌آجین، زحل، نوآوران و مبین شاغل در مجتمع مس سونگون ورزقان در اعتراض به ورود چهار نفر از مدیران سابق منفور و ضد کارگری که توسط خود آنان از مجتمع اخراج شده بودند دست به تجمع زدند.این تجمع از ساعت ۱۳ تا ساعت ۱۵ در محوطه شرکت برپا شد. علیپور و نعمت‌پور از مدیران شرکت آهن‌آجین و صالحی و رحمانپور از مدیران شرکت مبین به دلیل تضییع حقوق مداوم کارگران از ماه گذشته توسط کارگران ورودشان به شرکت ممنوع شده بود.

کارگران پیمانی در این شرکت ها در  معدن در اعتصاب ۳ روزه‌ی هفته گذشته، هم توانستند همکاران اخراجی خود را به سر کار برگردانند و هم اینکه وعده عدم ورود این مدیران را گرفته بودند که برخلاف وعده مسئولین، این مدیران در روز سوم آذرماه  به شرکت ورود کردند. زیر فشار اعتراض کارگران پس از ۲ ساعت از تجمع اعتراضی آنان، مدیران اخراجی توسط کارگران ناچار شدند که محل مجتمع را ترک کنند و کارگران نیز با موفقیت به تجمع خود پایان دادند.

عقب نشینی مدیریت ایران خودرو تبریز:

– روز هشتم آذرماه در پی تعویق پرداخت حقوق و سه روز اعتصاب کارگران ایران خودرو در تبریز خبرگزاری های حکومتی از تعطیلی این کارخانه خبر دادند. این خبر به ولوله ای در میان  کارگران و تاکید بر ادامه اعتراضات منجر شد و حسین فتحی مدیرعامل این شرکت در هراس از به خیابان آمدن 5 هزار کارگر این کارخانه آنهم با شرکت خانواده های آنها و بدنبال سه روز اعتصابی که در این شرکت برپا شده بود، فورا در جمع خبرنگاران از عدم تعطیلی شرکت خبر داد و گفت:” در جلسه‌ای که ساعاتی قبل در فرمانداری اسکو برگزار شد مشخص شد که کارخانه تعطیل نبوده و بخش لجستیک و پشتیبانی و حمل و نقل فعالیت خود را ادامه می‌دهد اما بخشی از تولید که مستلزم آماده سازی مجدد بود موجب تعویق فعالیت کارگران شد و همین موضوع زمانبر شد. فعالیت تولیدی این شرکت از فردا دوباره آغاز می‌شود!”. حسین فتحی همچنین در باره خواستهای کارگران در هفته های اخیر اعلام داشت:”مطالبات کارگران ایران خودرو تبریز منطبق با قوانین پرداخت می‌شود و هیچ گونه تأخیر در پرداخت حق و حقوق آن‌ها نداشته‌ایم، اما کارگران خواستار پرداخت حق و حقوق مطابق با کارگران سایت ایران خودرو تهران هستند که منطقی نیست و پرداختی حقوق‌ها در تهران با سایر شهرها با توجه به شرایط خاص خود است”.

این گفته های ضد و نقیض از یکسو نشانگر عقب نشینی مدیریت در برابر ۵ هزار کارگر است و از سوی دیگر شانه بالا انداختن در مقابل مطالبه برحق کارگران و خواست افزایش سطح دستمزدهاست.  در برابر کارگران ایران خودرو همچنان بر مطالبات خود تاکید دارند.  این کارگران در روزهای ۱۵ آبان و سوم و چهارم آذر در اعتصاب بودند و این اعتصابات در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزدها و سطح نازل حقوقها برپا شد. در عین حال یک مطالبه فوری آنها همسان سازی حقوقها وافزایش سطح آن بود. در این اعتراضات کارگران ایران خودرو با شعار “مدیر بی‌لیاقت نمی‌خواهیم نمی‌خواهیم”، صدای اعتراضشان را بلند کردند. 

نیشکر هفت  تپه:

 – روز ۹ آذر  اعتصاب و تجمع کارګران فصلی نیشکر هفت تپه با خواست تعییر وضعیت و قراردادی شدن استخدامهایشان برای یازدهمین روز در مقابل درب شرکت ادامه یافت. دائمی شدن قرارداد کارگران فصلی یکی از مطالبات کارگران نیشکر هفت تپه بوده است. بعلاوه این کارگران پیگیر دیگر مطالباتشان  از جمله بازگشت به کار اسماعیل بخشی، مختومه اعلام کردن پرونده فرزانه زیلابی وکیلشان، آزادی سپیده قلیان حامی کارگران نیشکر هفت تپه که با ۵ سال حکم در حبس است، پرداخت بموقع حقوقها و علنی شدن شفاف چگونگی انتقال این شرکت به هفت طرح هستند. کارگران نیشکر هفت تپه با اتکاء به مجمع عمومی ۵ هزار نفره خود و مجمع نمایندگانشان همچنان بر نظارت شورایی تاکید داشته و اعلام کرده اند که  اگر به وعده های داده شده عمل نشود دوباره دست به  اعتصاب خواهند زد.

اعتصاب و تجمع کارگران شهرداری خرمشهر:

– روز ۹ آذر کارگران شهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق خود  و اضافه کاری ها و حق بیمه خود مقابل ساختمان فرمانداری ویژه این شهر تجمع کردند. زیر فشار اعتراضات این کارگران دو ماه از طلبهایشان پرداخت شده اما ۴ ماه دیگر آن باقی مانده است

شرکت چناره:

– روز سه‌شنبه نهم آذرماه کارگران شرکت تامین مواد معدنی شرکت چناره در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و مشکلات بازنشستگان این شرکت در شهرستان اندیمشک، برای سومین روز متوالی دست از کار کشیده و مقابل ساختمان اداری این شرکت تجمع کردند.

حزب کمونیست کارگری ایران

۹ آذر ۱۴۰۰ ، ۳۰ نوامبر ۲۰۲۱