اطلاعیه خبری :
اعتراضات کارگران فصلی نیشکر هفت تپه
و تجمع کارگران شرکت حفاری گلوبال پتروتک کیش در اهواز
– روز ۲ آذر بیش از ۱۵۰ نفر از کارگران فصلی نیشکر هفت تپه با خواست بازگشت به کار و دائمی شدن قراردادهایشان دست به تجمع اعتراضی زدند. نیمی از این کارگران در شرکت و نیمی دیگر در شوش مقابل دفتر کعب عمیر تجمع داشتند. در تجمع این روز به کارگران وعده داده شد که تعدادی از آنها اکنون به کار گرفته میشوند و تعدادی دیگر از آنها با شروع نی بری میتوانند کار خود را شروع کنند. به این ترتیب قرار است که کارگران فصلی با شرایط گذشته و بصورت فصلی یعنی تا پایان بهره برداری کار کنند و این همچنان خطر بیکاری را بر روی سر آنها نگاه داشته است. به این معنا که در دی ماه هر سال کارگران فصلی فعالیت خود را در مزارع نیشکر شروع کرده و تا پایان بهرهبرداری نی، جمع آوری درو و نیشکر و سمپاشی با این واحد کشاورزی کار میکنند. بنابراین اگر در سال جاری تکلیف قرارداد آنها روشن نشود، زمان بازگشت به کار آنها آبان ماه سال بعد خواهد بود . اما بازهم هیچ تضمینی برای بازگشت به کار آنها وجود ندارد.
بدین ترتیب یک معضل جمعیت دو هزار و پانصد نفری کارگران نی بر، لیلیکو و دفع آفات که به صورت فصلی در مزارع نیشکر مشغول کارند قراردادهای موقت کاری است. آنها از سال ۹۵ تا کنون بدین صورت و بعنوان کارگر فصلی مشغول کارند و از یکسال تا ۲۰ سال سابقه کار دارند. درجریان اعتراضات بزرگ کارگران نیشکر هفت تپه وعده داده شده بود که همه کارگران فصلی قراردادی میشوند. اما به این وعده ها عمل نشده است. کارگران فصلی در اعتراض به این خلف وعده ها است که چند روز است در اعتراض به سر میبرند و خواستار روشن شدن وضعیت شغلی و دائمی شدن قراردادهایشان هستند. خواست بستن قرارداد با کارگران فصلی و دائمی شدن استخدام آنها یکی از مطالبات کارگران نیشکر هفت تپه در مبارزاتشان بوده است. بعلاوه کارگران نیشکر هفت تپه همچنان پیگیر دیگر مطالبات دیگر خود هستند. این خواستها از جمله عبارتند از: بازگشت به کار اسماعیل بخشی، شفافیت بخشیدن علنی چگونگی واگذاری نیشکر هفت تپه به هفت طرح، مختومه اعلام کردن پرونده فرزانه زیلابی وکیل این کارگران و بسته شدن تمامی پرونده های امنیتی تشکیل شده برای کارگران،آزاد شدن سپیده قلیان حامی هفت تپه که با ۵ سال حکم همچنان در زندان است.
– روز سه شنبه دوم آذرماه بار دیگر جمعی از کارکنان شرکت حفاری گلوبال پتروتک کیش در اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق و بیمه مقابل اداره کار اهواز تجمع کردند.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲ آذر ۱۴۰۰ ، ۲۳ نوامبر ۲۰۲۱
اطلاعیه خبری :
اعتراضات کارگران در سه معدن سونگون، آسمینون و آق دره
سومین روز اعتصاب بیش از دو هزار کارگر سونگون
– روز ۲ آذر بیش از دوهزار نفر از کارگر پیمانکاری آهنآجین ( معدن و لیچینگ)، مبین، نوآوران، زحل، خدمات اکتشافی، پارس اولنگ و خدمات اکتشافی دیگر شرکتها در مجتمع مس سونگون ورزقان در اعتراض به اخراجها و سطح نازل حقوقها و قراردادهای موقت پیمانی و خواست اجرای فوری طرح طبقه بندی مشاغل برای سومین روز دست به اعتصاب و اعتراض زدند. همانطور که قبلا گزارش کردیم از روز ۲۹ آبان قرارداد ۶۰ کارگر این معدن مختومه اعلام شده و از ورود آنها به معدن جلوگیری میشود. این کارگران در رابطه با همین مطالبات در مهرماه نیز سه روز دراعتراض بودند و کارفرما وعده اجرایی کردن طرح طبقه بندی و یکساله کردن قراردادها را داده بود. اما به قولهای داده شده عمل نشد و اکنون قرارداد ۶۰ نفر از انها تمدید نشده است. کارگران اعلام کرده اند که تا وقتی همکارانشان به کار بازنگردند و به وعده های داده شده عمل نشود به اعتراضاتشان ادامه خواهند داد. گفتنی است که اکنون استخراج در این معادن به خاطر اعتصاب وسیع کارگران به کلی تعطیل شده و فقط کارگران رسمی شرکت مس و کارخانه مشغول به کار هستند.
کارگران معدن آسمینون، جاده ترانزیتی هرمزگان به کرمان را بستند
– روز سه شنبه ۲ آذر گروهی از کارگران معدن آسمینون منوجان کرمان در اعتراض به سطح پایین دستمزدها و نداشتن امنیت شغلی و قراردادهای برده وار کاری و بخاطر اجرایی نشدن دیگر مطالباتشان محور جاده بین المللی منوجان – بندرعباس را مسدود کردند. این کارگران در همین رابطه اعتراضات بسیاری داشته اند. از جمله در اواسط دی ماه ۹۹ اعتصاب داشتند و سه ماه بعد از این اعتراض و تمدید قراردادها به صورت یک ماهه، معدن تعطیل و هزار و ۲۰۰ کارگر این مجموعه از کار اخراج شدند. اعتصاب بعدی آنها در ۲۹ اردیبهشت سال جاری در اعتراض به قراردادهای اجباری پیمانکاری با شرکت های زیر مجموعه شرکت معدن آسیمنون انجام گرفت و کارگرن در این اعتراض به این قرارداد جاده کهنوج به بندرعباس را مسدود کردند. اعتصاب امروز دوم آذر ماه کارگران معدن آسمینون در ادامه این اعتراضات انجام گرفته است.
سومین روز اعتصاب کارگران معدن آق دره
– صبح روز سه شنبه دوم آذر اعتصاب کارگران معدن آق دره در اعتراض به اخراج ۱۰۰ کارگر بخش استخراج معدن وارد سومین روز خود شد. کارگران اخراجی که هر یک ۱۵ سال سابقه کاری دارند تحت عنوان “کارگر فصلی” از کار اخراج شده اند. بعلاوه اینکه بنا به خبرها بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ نفر دیگر از کارگران در پایان آذر ماه اخراج خواهند شد و ظاهرا گفته شده در آغاز فصل کاری بعدی یعنی در بهار میتوانند سر کار بازگردند که ضمانتی برای آن وجود ندارد.اعتراض کارگران معدن آق دره به این اخراجهاست. این شگرد مدیریت این معدن و برخی مراکز مشابه است که هر سال در این مقاطع تعدادی را اخراج میکنند و بعد در شروع دور بعدی کار معدن دوباره تعدادی از کارگران را به کار میگیرند. بسیاری از این کارگران بیش از ۱۵ سال سابقه دارند وهمیشه چماق اخراج بالای سرشان است و هیچگونه امنیت شغلی ای ندارند.معدن آق دره یکی از کانونهای داغ اعتراض است . این معدن در ۴۰ کیلومتری تکاب واقع است و کارگران آن عمدتا ساکنان روستای آق دره هستند و مبارزات آنان همواره با حمایت مردم ساکن این منطقه همراه شده است.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲ آذر ۱۴۰۰ ، ۲۳ نوامبر ۲۰۲۱
ادامه تحصن و اعتراضات شبانه روزی کشاورزان و مردم اصفهان
مردم شهر کرد نیز به اعتراضات ادامه میدهند
– تحصن شبانه روزی کشاورزان و مردم اصفهان همچنان ادامه دارد. هزاران نفر هر روز در این اعتراضات شرکت میکنند و فضای زیبایی از همبستگی و اتحاد مردمی را به نمایش میگذارند. در محل تحصن یک صندوق همبستگی مالی گذاشته شده است که مردم در حد توان خود به متحصنین و سازماندهی اعتراضات یاری میرسانند. شماری از مردم با تهیه غذا و چای و قند و میوه، و آوردن به محل اعتراضات و همچنین تامین هیزم و چوب برای تهیه آتش کمک رسانی میکنند. چادر هنرمندان همچنان دایر است و با خواندن ترانه های اعتراضی فضای پرشوری ایجاد کرده است. تحصن کنندگان زاینده رود بخاطر عدم پاسخ گویی حکومتیان بار دیگر به تجمع بزرگ فراخوان داده اند و این تجمع روز جمعه پنجم آذر برگزار خواهد شد و همه مردم به شرکت وسیع در آن دعوت شده اند. اکنون منطقه اصفهان یک پارچه شور و اعتراض است و مردم فوج فوج به صف اعتراض وارد میشوند.
– امروز دوم آذرماه در شهر کرد نیز کشاورزان و مردم شهر در تداوم اعتراضاتشان به غارت آب و مافیای آب، در وسط شهر تجمع کردند و دست به راهپیمایی زدند. در این حرکت اعتراضی مردم شعار میدادند: “ما مردمان جنگیم بجنگ تا بجنگیم”، “مسئولین بی غیرت آب را بردند به غارت”.
این راهپیمایی علیرغم حضور پررنگ نیروهای انتظامی صورت گرفت. تجمع کنندگان قرار بعدی تجمع اعتراضی خود را برای روز پنجشنبه چهارم آذرماه ساعت ۳ بعد از ظهر گذاشتند.
در تجمع امروز رانندگان کامیون در سطح شهر فرخشهر نیز به صف اعتراضات مردم پیوستند و در اعتراض به سیاست های مخرب حکومت در قبال محیط زیست و بی آبی، با بوق زدن و روشن کردن چراغ هایشان رژه رفتند.
در خوزستان نیز مردم در اعتراض به بی آبی و آلودگی آب و جاری شدن فاضلاب به سطح شهر اهواز و قاطی شدن با آب آشامیدنی برای پنجم آذر ماه به فراخوان در مقابل کتابخانه مرکزی کیانپارس شهر اهواز فراخوان به تجمع داده اند.
اعتراضات به غارت و تخریب منابع آبی، گوشه ای از بازتاب اعتراضات متحدانه مردم در دفاع از زندگی و معیشت خود در برابر مافیای حاکم است که در سراسر این کشور زندگی مردم را با درد و رنج و فشار همراه کرده است. از این اعتراضات باید بطور سراسری و در همه جا به هر شکل ممکن دفاع و همراهی کرد. نباید اجازه داد که عوامل حکومتی اعتراضات را محدود نگه دارند و در میان مردم تفرقه ایجاد کنند.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲ آذر ۱۴۰۰ ، ۲۳ نوامبر ۲۰۲۱–
tel:00447435562462